Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΣΩ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ!!!
ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ
Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του προσπαθεί να υπερασπιστεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης αδειάζοντας τη Νέα Δημοκρατία που βιάστηκε μέσω τουΚεδίκογλου να τον στηρίξει ανοιχτά! Μιλάμε για παταγώδη...
γκάφα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο είχε επισημάνει από την αρχή το Fimotro μόλισε είδε τον Κεδίκογλου στο Mega να αραδιάζει τις αρλούμπες περί στήριξης και χρισμάτων. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι μέχρι την Κυριακή θα αδειάσουν πολλές φορές τη ΝΔ Καμίνης και Σγουρός!
Ο Δήμαρχος της Αθήνας μιλώντας στο ΑΜΠΕ, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ υπενθυμίζει ότι πριν τη δήλωση Κεδίκογλου, είχε ήδη από τον πρώτο γύρο την υποστήριξη 18 διαφορετικών κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Και συμπληρώνει: «Μια υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται κομματική ή όχι, ανάλογα με τις δεσμεύσεις που έχει ένας υποψήφιος απέναντι σε ένα κόμμα. Εγώ δεν δεσμεύθηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιοδήποτε».
Τρελή ξεφτίλα για τους χειρισμούς ορισμένων στη ΝΔ...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8222.html

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...


Ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικοί), το οποίο έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ...
ότι μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων θεραπείας και της εξέτασης αυτών από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας, προέβη στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταβολών και στην κατάρτιση των οριστικών πινάκων.

Συγκεκριμένα, καταρτίστηκαν από την αρχή οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, ο πίνακας απορριπτέων και ο οριστικός πίνακας διάθεσης, καθώς και ο πίνακας των υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα, διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

Οι πίνακες αναρτήθηκαν, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ενώ ο οριστικός πίνακας διάθεσης αναρτήθηκε και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διαβιβάζεται στο υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3454.html

Read more...

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS...


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης ενόψει των ευρωεκλογών - αν και μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα - καταγράφει το βαρόμετρο...
της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 43% έναντι 39% της ΝΔ όταν μια εβδομάδα νωρίτερα η διαφορά ήταν της τάξης των δέκα μονάδων (48% ΣΥΡΙΖΑ - 38% ΝΔ).

Στην ίδια έρευνα εξετάστηκε η στάση των πολιτών απέναντι στα βασικά προεκλογικά συνθήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με το 40% να στηρίζει το μήνυμα της Κουμουνδούρου και το 30% να στηρίζει το μήνυμα της Συγγρού.

Όσον αφορά την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα το 56% εκτιμά ότι είναι λανθασμένη και το 36% ότι είναι η σωστή την ώρα που το 29% βλέπει ότι η οικονομία θα κινηθεί καλύτερα τους επόμενους μήνες και το 42% χειρότερα.

Στο ερώτημα, τέλος, για την παραμονή ή όχι στο ευρώ, το συντριπτικό ποσοστό (77%) τάσσεται υπερ του ευρώ και μόνο ένα 15% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/metron-analysis.html

Read more...

Καταβολή επιδότησης και σε νέους επιχειρηματίες Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων με επιδότηση ΟΑΕΔ


Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων με επιδότηση ΟΑΕΔ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που επιδοτούνται για την πρόσληψη τους από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανομένων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 450 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο, το δε υπόλοιπο του ποσού καλύπτεται από την επιχείρηση.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Σήμερα οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και ήδη οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, καλούν τους ενδιαφερόμενους και προχωρούν στη «σύζευξη», όσων έχουν επιλεγεί με τις επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη τους.

Πρώτη δόση σε 2.000 νέους άνεργους επιχειρηματίες


Στη φάση των πληρωμών βρίσκεται και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που επιδοτεί την επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία.

Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και πρόσφατα εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις.

Τις τελευταίες μέρες, οι υπηρεσίες του Οργανισμού καλούν τους δικαιούχους να εισπράξουν την πρώτη δόση από τις 10.000 ευρώ, που είναι το σύνολο της επιδότησης και να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και το ποσόν θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

«Η υλοποίηση και των δυο αυτών προγραμμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις ερχόμενες δυο εβδομάδες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου και πρόσθεσε ότι «η μάχη που δίνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέτωπα της ανεργίας είναι καθημερινή».

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους.

Ο κ. Αμπατζόγλου εκτιμά, ότι συνολικός αριθμός των ωφελουμένων, από όλες τις δράσεις, θα ανέλθει σε 119.861.

Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται και δυο προγράμματα ολιγοήμερων δωρεάν διακοπών για ανέργους χαμηλόμισθους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων.

Με το πρόγραμμα αυτό, 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν για 15 μέρες σε παιδικές κατασκηνώσεις, με επιδότηση του ΟΑΕΔ. Η φιλοξενία των παιδιών στις κατασκηνώσεις ξεκινά από τις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ανάλογους στόχους έχει και το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά την 1η Αυγούστου. Το πρόγραμμα, εξασφαλίζει δωρεάν πενθήμερες διακοπές σε 120.000 ανέργους και χαμηλόμισθους, που μετά την ολοκλήρωση της επιλογής, θα λάβουν από τον ΟΑΕΔ την «κοινωνική επιταγή» που θα καλύπτει το κόστος της διαμονής στα τουριστικά καταλύματα διαφόρων περιοχών.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα υλοποιηθεί από την 1.8.2014 έως την 30.06.2015.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Δεν θα ξαναγυρίσουμε πίσω» Σαμαράς: Σταθερότητα για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας


Σαμαράς: Σταθερότητα για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας
O κ. Σαμαράς κατά την παρουσίαση του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Υιοθετούμε για πρώτη φορά εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του σχεδίου «Ελλάδα 2021» που αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για κοσμογονικές αλλαγές στην Ελλάδα και αποκατάσταση της εικόνας στο εξωτερικό. Αναγνωρίζουν την πρόοδο ακόμη και οι διεθνείς αγορές, οι πιο αυστηροί κριτές, τόνισε ο πρωθυπουργός, από την ομιλία του οποίου δεν έλειψαν οι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον βγαίνουμε από τα μνημόνια και προχωράμε στο επόμενο βήμα, την ανάπτυξη, είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα βάζαμε τα θεμέλια για αυτήν την ανάπτυξη κλείνοντας λογαριασμούς και αποκαθιστώντας λάθη του παρελθόντος.

«Προχωράμε στην ανάπτυξη», «χτίζουμε μία νέα Ελλάδα, της εξωστρέφειας και όχι του κρατισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Θα επανέλθουμε -συμπλήρωσε- στα προ κρίσης επίπεδα ευημερίας χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο δεν θα στηρίζεται σε έναν σοβιετικού τύπου σχεδιασμό, όπου το κράτος καθόριζε τα πάντα και στο τέλος έπεφτε σε όλα έξω, είπε χαρακτηριστικά.

Η πρωτοβουλία της παραγωγής θα βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε, ενώ το κράτος θα διορθώνει τις στρεβλώσεις. Παράδειγμα για την Ελλάδα είναι, όπως είπε, χώρες σαν τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ιρλανδία και το Ισραήλ.

Εξηγώντας τον ρυθμιστικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει με αποτελεσματικότητα το κράτος, ο κ. Σαμαράς έφερε το παράδειγμα του κόστους ενέργειας. Πρέπει να δούμε από τώρα πώς θα αποκτήσουμε ανταγωνιστική ενέργεια τα επόμενα χρόνια, καθώς σχετικές επενδύσεις χρειάζονται αν μη τι άλλο χρόνο για να αποδώσουν. Ακόμη αναφέρθηκε στις αναγκαίες υποδομές, ώστε να γίνεται - σε αντίθεση με σήμερα- σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και στην υλοποίηση των απαραίτητων δικτύων μεταφορών. «Τι νόημα έχει να μιλάμε για υψηλής ποιότητας αλιεία, κτηνοτροφία κτλ όταν δεν υπάρχει δρόμος για να μεταφερθούν τα προϊόντα και να γίνουν εξαγωγές, όταν δεν έχει εξασφαλισθεί φθηνή ενέργεια για τις βιομηχανίες αγροτικών προϊόντων;» είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι τώρα οι σχετικές αποφάσεις παίρνονταν στην τύχη και με βάση τις ιδεοληψίες του εκάστοτε υπουργού και κυβέρνησης. Όλα αυτά θα σταματήσουν. Δεν θα αφήσουμε περιθώριο να ξαναγλιστρήσουμε σε μια τέτοια κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Από εδώ και πέρα έχει μόνο προς τα πάνω, δεν έχει προς τα κάτω και σίγουρα δεν έχει προς τα πίσω» τόνισε.

«Να βγούμε από τη μιζέρια της Ψωροκώσταινας»

Στις επικρίσεις ότι όλα αυτά απαιτούν χρόνο για να γίνουν και μέχρι τότε οι ελληνες θα υποφέρουν απάντησε εμμέσως ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι εφικτό να γίνουν, αρκεί να το πιστέψουμε.

Δεν μας λείπει κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, κυρίως σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε ο πρωθυπουργός φέρνοντας ως παραδείγματα τη Σουηδία, τη Φιλανδία, την Ιρλανδία και το Ισραήλ, που όπως εξήγησε ενώ είναι συγκρίσιμες σε πληθυσμό και μορφωτικό επίπεδο με την Ελλάδα, εντούτοις την έχουν ξεπεράσει κατά πολύ.

Δεν θα μπορούσαμε εμείς να έχουμε μια ΝΟΚΙΑ, να έχουμε αναπτύξει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η Δανία, να έχουμε ποιοτική κτηνοτροφία όπως η Ολλανδία, βιομηχανικούς κλάδους αντίστοιχους με αυτούς στη Σουηδία και τομέα υπηρεσιών ανάλογο με αυτόν της Ιρλανδίας; αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει:

«Δεν μας λείπει κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Φτάνει να βγούμε από τη μιζέρια της Ψωροκώσταινας, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας», κάτι που είναι μέσα στην νοοτροπία του Έλληνα.

«Μέρα με τη μέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται»

Το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχαμε πριν την κρίση, είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι αυτό το αποδέχονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

Και μέχρι το 2020; «Μέρα με τη μέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται για όλους τους Ελληνες» με όλο και περισσότερους να βρίσκουν δουλειά, να αυξάνουν τα εισοδήματά τους, να αισθάνονται λιγότερο ανασφαλείς, με τις επιχειρήσεις να βρίσκουν χρηματοδότηση, είπε ο πρωθυπουργός.

«Και αυτό χωρίς νέο μνημόνιο και χωρίς νέα μέτρα λιτότητας» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι δανειστές ζήτησαν νέα μέτρα «αλλά τα αρνηθήκαμε. Πήγαμε καλύτερα από τους στόχους, δεν χρειαζόμαστε νέο δάνειο».

Φέτος μπαίνει τέρμα στην ύφεση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Έως το 2021 θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος
»

Το διάστημα 2009-2013 χάθηκαν 50 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ, τα οποία πρέπει να ανακτηθούν είπε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει ότι έως το 2020 με 2021 το πολύ, θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Και σε αυτό συνηγορούν όλες οι μελέτες, είπε ο κ. Σαμαράς επικαλούμενος τις τρεις ανεξάρτητες μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey.

Οι δέκα κλάδοι «οδηγοί» της ανάπτυξης

Στους 10 κλάδους που μπορούν να παράξουν άμεσα εισόδημα, θέσεις εργασίας και κατ' επέκταση κρατικά έσοδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός. Οι κλάδοι αυτοί μέσα στην επόμενη επταετία σύμφωνα με τις μελέτες θα παράξουν πάνω από 50 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσουν περισσότερες από 770.000 θέσεις εργασίας.

Τουρισμός, πρωτογενής τομέας, ενέργεια-περιβάλλον, έρευνα-τεχνολογία, logistics, φαρμακοβιομηχανία, ναυτιλία, βρίσκονται εντός της λίστας αυτής.

Και φυσικά υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση της ευημερίας των Ελλήνων, όπως είναι η βιομηχανία ορυκτού πλούτου και μετάλλων, ο πολιτισμός, είπε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για συντηρητικές εκτιμήσεις αφού σε αυτές δεν υπολογίζονται οι αναμενόμενοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ενεργειακά αποθέματα της χώρας, τονίζοντας ότι ο ένας μετά τον άλλον ενεργειακοί κολοσσοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με διεθνείς οργανισμούς να υπολογίζουν ότι τα ελληνικά ενεργειακά αποθέματα μπορούν να αποδώσουν στα επόμενα 30 έτη, 300 δισ. ευρώ.

Στις παραπάνω εκτιμήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε συγκρατημένες, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά τομείς που δεν περιλαμβάνονται και μπορούν να δώσουν περαιτέρω και ισχυρή ώθηση στην οικονομία. Ως τέτοιους ανέφερε τoν αγωγό TAP, τις νεοφυείς επιχειρήσεις -στις οποίες έδωσε ιδιαίτερη σημασία- τα ναυπηγία («σε 7 χρόνια η χώρα θα έχει 200 μαρίνες»), η προώθηση του πολιτισμού με πώληση π.χ. πιστοποιημένων ομοιωμάτων αγαλμάτων, καθώς και επέκταση μουσείων.

«Πιστεύω πραγματικά ότι αν μείνουμε στο σωστό δρόμο, και δεν επιστρέψουμε στα παλαιά λάθη, η Ελλάδα σε 6-7 χρόνια δεν θα θυμίζει σε τίποτα η κρίση. Η κρίση θα είναι μία θλιβερή ανάμνηση, ενώ στην Αργεντινή, το υπενθυμίζω, τα πράγματα χειροτερεύουν», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επανέλαβε συχνά ότι η σταθερότητα, ή η μη διατάραξη του ευνοϊκού κλίματος, είναι η προϋπόθεση της ανάπτυξης.

Πέντε προτεραιότητες

Ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε προτεραιότητες:

1. Μείωση ανεργίας. Ήδη, όπως είπε, έχουν γίνει μειώσεις στο ποσοστό της ανεργίας και σε τέσσερα χρόνια θα έχουν δημιουργηθεί 550.000 θέσεις εργασίας. Όπως εκτίμησε ο κ. Σαμαράς, έως το 2020 η ανεργία στην Ελλάδα θα έχει πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παράλληλα, με την ανάπτυξη, θα ανέβει με υγιή τρόπο ο κατώτατος μισθός. «Το μοιράζεις λεφτά που δεν έχεις, είναι ο προθάλαμος για μία καινούργια κρίση και η Ελλάδα δεν αντέχει μία νέα κρίση» δήλωσε.

2. Μείωση φορολογίας. «Θα μειώσουμε παντού τους φορολογικούς συντελεστές με σχέδιο» είπε ο πρωθυπουργός. Η μείωση αυτή «θα προχωρήσει βήμα-βήμα παντού, θα γίνει όμως σταδιακά για να μην τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα και να μην ξαναμπούμε σε μνημόνια». Στόχος είναι ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη να φτάσει το 15%, ο ανώτατος συντελεστής στα εισοδήματα να μην ξεπεράσει το 33%, το ΦΠΑ να μην ξεπερνά πουθενά το 12%. Παράλληλα, ο φορολογικός μηχανισμός θα ξεχωρίσει αυτόν που δεν έχει να πληρώσει από εκείνον που συστηματικά κλέβει. «Το χτύπημα αυτό στη φοροδιαφυγή ήδη ξεκίνησε» τόνισε.

3. Μείωση του κόστους, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα. «Όλοι οι συντελεστές πρέπει να αντιμετωπιστούν ένας-ένας» και ανέφερε ως παράδειγμα την κάρτα πετρελαίου στους αγρότες που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη της τυποποίησης κορυφαίων ελληνικών προϊόντων. «Δεν μπορεί το καλύτερο ελαιόλαδο να πωλείται χύμα στο εξωτερικό» είπε.

4. Εξασφάλιση ρευστότητας. Το τραπεζικό σύστημα -δήλωσε- είναι πλέον αξιόπιστο και οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς. Ο κ. Σαμαράς μίλησε επίσης για μέτρα που θα ενθαρρύνουν την ταχύτερη επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, καθώς και για την ενεργοποίηση εργαλείων ρευστότητας όπως αυτά που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

5. Συνεχής προώθηση μεταρρυθμίσεων: Μείωσης γραφειοκρατίας («τον επενδυτή τον διευκολύνουμε δεν τον διώχνουμε»), πάταξη φοροδιαφυγής, επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, συνταγματική αλλαγή («περιορισμένη θητεία ακόμη και για τον ίδιο τον πρωθυπουργός της χώρας»).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αιβαλιώτης: Ο Καρατζαφέρης θα ψηφίσει Τσίπρα...


"Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν γιατί ...
είμαστε εθνικιστές και πατριώτες" δήλωσε στο crashonline ο Κώστας Αϊβαλιώτης εξηγώντας την την απόφαση του Προέδρου του ΛΑΟΣ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος συμπλήρωσε: "Όπου υπάρχει υποψήφιος Έλληνας, ψηφίζουμε πάντα τον Έλληνα!"...

Read more...

Μώραλης: "Στο κενό οι καταγγελίες Μιχαλολιάκου"...


"Είναι κατασκευασμένες συκοφαντίες"...

Καμία καταγγελία δεν υπάρχει στην αστυνομία και στο δελτίο συμβάντων που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, σχετικά με δήθεν ...
επεισόδιο σε βάρος του σε εκλογικό τμήμα, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και συγκεκριμένα τον ταξίαρχο Κ. Τσαρδινάκη.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, αναφέρεται επίσης ότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Βασίλη Μιχαλολιάκου, Ποινικολόγος Παναγιώτης Κάσσης, που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας διαψεύδει ως ανυπόστατες τις καταγγελίες του απερχόμενου δημάρχου.

Μετά από όλα αυτά ο Γιάννης Μώραλης περνά στην επίθεση κατά του Βασίλη Μιχαλολιάκου κάνοντας λόγο «για πρακτικές του παρελθόντος, με ψέματα και κατασκευασμένες συκοφαντίες και προβοκάτσιες από επαγγελματίες του είδους».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του συνδυασμού:

Χθες το βραδύ ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» κ. Μωραλης επισκέφθηκε τον Ταξίαρχο κ. Κ. Τσαρδινάκη.

Σύμφωνα με το Δελτίο Συμβάντων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την διαβαθμισμένη έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά που παραδόθηκε στο στρατηγείο της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμία καταγγελία που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά σχετικά με δήθεν επεισόδιο εις βάρος του.

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου, Ποινικολόγος κ. Π. Κάσσης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας διέψευσε ως ανυπόστατες τις καταγγελίες του απερχόμενου δημάρχου.

Ο Πειραιάς ψήφισε για να απαλλαγεί από το παρελθόν και να γυρίσει σελίδα. Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι δεν θέλουν να μείνουν πίσω. Θέλουν προοπτική, θέλουν το λιμάνι μας να ξαναγίνει μεγάλο όπως ήταν.

Στον Πειραιά πρέπει να μιλήσουμε για νέες θέσεις εργασίας, για ανάπτυξη, για προοπτική και όχι να ασχολούμαστε με πρακτικές του παρελθόντος, με ψέματα και κατασκευασμένες συκοφαντίες και προβοκάτσιες από επαγγελματίες του είδους.

Συνεχίζουμε με πίστη για ένα Πειραιά Νικητή και καλούμε την Κυριακή τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες να στείλουμε όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα αλλαγής και δημιουργίας...
tribune.gr

Read more...

Ο Μανώλης στηρίζει Βουδούρη...


«Καλούμε τους πολίτες να τιμωρήσουν την ερχόμενη Κυριακή τόσο τον Τατούλη όσο και τον κομματάρχη της διαπλοκής Αντώνη Σαμαρά», τονίζει ο υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης με αφορμή το...
εκλογικό αποτέλεσμα, καλώντας τους 18.500 ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον Οδυσσέα Βουδούρη στο δεύτερο γύρο.

«Στη συνείδηση των πολιτών κερδίσαμε τον Τατούλη γιατί μόνοι απέναντι σε όλους αναδείξαμε την νοοτροπία του, τις παλαιοκομματικές μεθόδους του και την αγαστή συνεργασία του με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που έδωσαν την μάχη με σθένος ακόμα και την ώρα που διαπιστώθηκε η παντελής τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων στα εκλογικά τμήματα. Ευχαριστώ προσωπικά τους 18.500 Πελοποννήσιους που άντεξαν και στάθηκαν όρθιοι στους εκβιασμούς. Αλλά και όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, αλλά έχουν πλέον το θάρρος να αναγνωρίσουν την αλήθεια.

Κέρδισαν μία μάχη αλλά ο πόλεμος είναι μπροστά και απαιτεί την ένωσή μας υπέρ της πατρίδας και του λαού μας και κόντρα στα συμφέροντα», σημειώνει...
tribune.gr

Read more...

Απάντηση Σακελλαρίδη σε Καμίνη...


...για τη Χ.A...

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε τα εξής: "Ο κ. Καμίνης δήλωσε σήμερα ότι «μόλις χθες ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε για την Χρυσή Αυγή». Η απάντησή μας είναι η εξής:

1. Παραπέμπουμε τον κ. Καμίνη σε...
όλες μας τις ομιλίες της προεκλογικής περιόδου, και κυρίως στην κεντρική μας προεκλογική ομιλία την προηγούμενη Παρασκευή: «Η Αθήνα θα κλείσει μια και καλή το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Στα τατουάζ με τους αγκυλωτούς σταυρούς. Που το παίζουν αντισυστημικοί, όταν επιτίθενται σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους στα στενά.

Αλλά την ίδια στιγμή, διαπραγματεύονται το πολιτικό τους μέλλον με τον Μπαλτάκο, και δίνουν μάχες στη Βουλή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών». Τον παραπέμπουμε επίσης στη δήλωσή μας μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Υπάρχει σαφής αναφορά στο φαινόμενο, κάτι που έλλειπε από τη δική του αντίστοιχη δήλωση.

2. Υπενθυμίζουμε στους πολίτες της Αθήνας ότι ο κ. Καμίνης υπηρέτησε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια την πολιτική των Μνημονίων, που είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για την άνοδο του φασιστικού φαινομένου. Ας μην κουνάει λοιπόν το δάχτυλο στην Ανοιχτή Πόλη που έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα αυτό, ακόμα και μέσα στους δημοτικούς θεσμούς, όπου ο ίδιος ήταν παρών και σιωπούσε.

3. Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, όπου ο κ. Καμίνης κατεβαίνει με την ανοιχτή στήριξη του κ. Σαμαρά, βασικού υποστηρικτή της ακροδεξιάς ατζέντας, η Ανοιχτή Πόλη απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ζητά συνειδητή ψήφο για μια μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα"...
enet.gr

Read more...

Οσο όσο δίνουν τα διαμερίσματα...


Οσο όσο δίνουν τα διαμερίσματα -Χωρίς τέλος η πτώση των τιμών
Χωρίς τέλος, η πτώση των τιμών...
Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) το α΄ τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα...
πιστωτικά ιδρύματα και παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι οι τιμές ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 7,5%, ενώ για το σύνολο του 2013, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 10,3% (11,5%, 11,7%, 9,2% και 8,6% το α΄, β΄, γ΄ και δ΄ τρίμηνο του 2013, αντίστοιχα), έναντι 11,7% το 2012.
Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το α΄ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ήταν 7,6% για τα «νέα» διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και 7,5% για τα «παλαιά» (ηλικίας άνω των 5 ετών).
Για το σύνολο του 2013, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, ο αντίστοιχος μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης των τιμών των «νέων» διαμερισμάτων ανήλθε στο 10,4%, έναντι 10,2% των «παλαιών» (2012: «νέα» -12,1%, «παλαιά» -11,4%).
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων το α΄ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ήταν 10,6% στην Αθήνα, 7,4% στη Θεσσαλονίκη, 5,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 3,8% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Για το σύνολο του 2013, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2012 ήταν 11,9%, 8,8%, 10,1% και 7,9% αντίστοιχα.

 

Read more...

Σε απολογία καλείται αύριο ο Μπούκουρας...


Εντός της εβδομάδας και ο Αλεξόπουλος...

Οι δυο ανεξάρτητοι, πλέον , βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος καλούνται σε απολογία στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η δικαιοσύνη για την...
υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για την βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης , Στάθης Μπούκουρας καλείται αύριο από τις Εφέτες ειδικές Ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου να λογοδοτήσει για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων. Αν και η μεταγωγή του από τις φυλακές Ναυπλίου έχει προγραμματιστεί για νωρίς το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος έχει ανεξαρτοποιηθεί μετά τη διαγραφή του από τη ΧΑ, αρνείται κάθε παράνομη πράξη και υποστηρίζει ότι κατείχε νομίμως το επίμαχο όπλο.

Όπως ο ίδιος είπε πρόσφατα στην Βουλή , κατά την διάρκεια συζήτησης για την άρση της ασυλίας του :«Αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά την νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό».

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εφετείου και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ο οποίος καλείται σε απολογία κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος αρνείται την κατηγορία, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας ότι οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Μιλώντας στη Βουλή ο Χρ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ξεκινήσει για εκείνον η αντίστροφη μέτρηση για την ανεξαρτητοποίηση του...
newsbeast.gr

Read more...

Δήλωση στήριξης στον Γιάννη Μώραλη...


...από τον Βασίλη Οικονόμου...

"Πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Πειραιά να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη στον δεύτερο γύρο των εκλογών", τονίζει με δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος θεωρεί ότι...
τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δικαιώνουν πανηγυρικά όσους πίστεψαν τον αγώνα του για έναν "Πειραιά Νικητή". "Νομίζω ότι το όραμα του Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης θα επιβεβαιωθεί και την ερχόμενη Κυριακή", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου...
parapolitika.gr

Read more...

Σκουρλέτης: "O ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει Μιχαλολιάκο στον Πειραιά"...


Τι είπε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM...

Στο κεντρικό μαγκαζίνο του Παραπολιτικά fm και την Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λίζα Δουκακάρου, μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Στην σχετική ερώτηση που του ετέθη , για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο λιμάνι, εν όψει του δεύτερου γύρου, απάντησε πως "είναι κακό που...
ο κύριος Δρίτσας δεν κατάφερε να πάει στον δεύτερο γύρο. Από τα λεγόμενα του υποψηφίου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Μιχαλολιάκο" τονίζοντας πως "ο κ. Δρίτσας ήταν σαφής"...

Read more...

Στο άρμα Σαμαρά ο Βενιζέλος...


venizelos
Τη στρατηγική προσκόλλησης στο άρμα της Ν.Δ. ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ευχαριστεί το Μαξίμου για τη στήριξη σε Σγουρό - Καμίνη και, ξεχνώντας τα προοδευτικά κριτήρια, στηρίζει υποψηφίους της Ν.Δ. έναντι ...
εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη στήριξη του Μαξίμου στους συνδυασμούς του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής και του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο στην Ελιά στις ευρωεκλογές προκειμένου να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Παράλληλα, δείχνοντας τη σαφή κατεύθυνση συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε ότι στον β΄ γύρο, όπου δεν θα υπάρχουν υποψηφιότητες προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ, θα στηριχθούν οι εκλεκτοί του κυβερνητικού εταίρου έναντι των αντιπάλων τους του ΣΥΡΙΖΑ.




«Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλοι, θα επιχειρήσουν να αντλήσουν πολιτικά συμπεράσματα που αφορούν το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, τη νομιμοποίηση, την πορεία της χώρας προς την ομαλότητα, άρα να θέσουν σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και η οποία μετατράπηκε σε σφοδρή ολομέτωπη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.


efsyn.gr

Read more...

Aναδίπλωση για το ξεπούλημα του «παραδείσου» στην Ελαφόνησο ...


 
Τα μαζεύει το ΤΑΙΠΕΔ μετά τις αντιδράσεις...Τις δύο -και μοναδικής ομορφιάς- παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμο και Σαρακίνικο, θέλει να... αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γι' αυτό και τις βγάζει «στο σφυρί».
Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει σε...
ιδιωτικά χέρια.
 Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς προς πώληση, μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων (με Property Code ΑΒΚ 382).
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου, μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.
Αν βρεθεί αγοραστής για την παράκτια αυτή έκταση, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για.. 50 ολόκληρα χρόνια!
Σε αυτά τα παραπάνω, ο νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δεν θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες τους «επενδυτή»...
Αν σε συνέχεια αυτών δημιουργηθεί και «ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο», αντί για δημόσιο θαλάσσιο πάρκο, που να το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος Ελαφονήσου, οι επισκέπτες δεν θα έχουν το δικαίωμα ούτε από τη θάλασσα να πλησιάσουν τις εν λόγω παραλίες.
Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων που δεν θέλουν να δουν κάποιον επενδυτή να καρπώνεται τη δημόσια γη, ενώ ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για οικολογική καταστροφή (η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Natura).
Εκτός από τις δύο παραλίες της Ελαφονήσου, στο ίδιο «πωλητήριο», που ανήρτησε το ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις, μεταξύ άλλων, στην Κορωνησία, στο Καλαμίτσι στη Χαλκιδική, τη Νέα Προποντίδα και τη Νέα Φώκαια, τη Γιάλοβα και την Καβάλα.
Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται και δεκάδες ακίνητα στην Πλάκα, τριώροφα και πενταώροφα κτήρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οικόπεδα στο Ναύπλιο και το Μεσολόγγι αλλά και ξενοδοχεία «Ξενία». (Διαβάστε εδώ όλο τον κατάλογο)
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η Ελαφόνησος δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, ότι η μελλοντική αξιοποίησή της θα είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης και ότι η χρήση που αναφέρεται στον κατάλογο είναι «ενδεικτική», προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες».

zoornalistas.blogspot

Read more...

Η «ανίερη» συμμαχία των συμφερόντων...




...στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
 Οι δεσμοί του Φαήλου με Χρυσή Αυγή και Μελισσανίδη στις υπηρεσίες του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά...

parapolitika.gr
Λίγες ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο μυστικοσύμβουλος και στενός φίλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης, ενεπλάκη στη μάχη του Πειραιά. Με παρέμβασή του στη...
εφημερίδα Δημοκρατία, πήρε ανοιχτά το πλευρό της σκληρής κομματικής υποψηφιότητας του Βασίλη Μιχαλολιάκου, με άρθρο υπό τον εύγλωττο τίτλο «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, Δεληκάρης, Μιχαλολιάκος».

Προφανώς η επιλογή του τίτλου δεν ήταν τυχαία. Δεν ήταν όμως τυχαία και η παράλειψη του κ. Κρανιδιώτη στον… αυτοπροσδιορισμό του. Ο κατά τα άλλα ευφυής Φαήλος απέφυγε εσκεμμένα να προσθέσει στο πόνημα του και όλα όσα κατά καιρούς έχει δημόσια καταθέσει, για τα πιστεύω του αλλά και τις παρέες του στον Πειραιά. Ο ορθός τίτλος λοιπόν θα έπρεπε να είναι: «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, Δεληκάρης, Μιχαλολιάκος, Μελισσανίδης και κλείνω και… το μάτι στη Χρυσή Αυγή». Και εξηγούμαστε.

Ο κ. Κρανιδιώτης, δεν έχει κρύψει τις φιλικές αλλά και πελατειακές σχέσεις που έχει με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ και αφανή Πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι άλλωστε ο εντολοδόχος δικηγόρος του επιχειρηματία στις υποθέσεις εναντίον όλων των ΜΜΕ που έχουν αποκαλύψει τις δικαστικές διαμάχες του κ. Μελισσανίδη με το ελληνικό Δημόσιο για φορολογικές και άλλες υποθέσεις λαθρεμπορίας. Και βεβαίως είναι δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον κ. Μελισσανίδη και ταυτόχρονα τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μιχαλολιάκο. Άλλωστε τα συμφέροντα του κ. Μελισσανίδη, στο λιμάνι του Πειραιά ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κ. Μιχαλολιάκου. Και ο Φαήλος σπεύδει να το ξεκαθαρίσει.

Ο κ. Κρανιδιώτης, βέβαια, εκτός από φίλος και δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη είναι γνωστός στο πανελλήνιο και για τις θέσεις του για τη Χρυσή Αυγή. Κυρίως δε για την στρατηγική της σύγκλισης που ακολούθησε στο παρασκήνιο με την ηγεσία της, αλλά και την υπεράσπιση της πατριωτικής της κουλτούρας, με δεκάδες σχετικά άρθρα στη φιλόξενη γωνιά της εφημερίδας που τον φιλοξενεί.

Είναι και σήμερα άλλωστε προφανές ότι παρά το γεγονός ότι αποπέμφθηκε κακήν κακώς μαζί με τον έτερο… συμπαθούντα κ. Μπαλτάκο από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο Φαήλος δεν έχει αλλάξει την άποψή του για το κόμμα του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Είναι, λοιπόν, απόλυτα λογικό για τον Φαήλο να υποστηρίξει στον Πειραιά τον πρώτο εξάδερφο του χρυσαυγίτη «αρχηγού» της Χρυσής Αυγής, τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο. Για να είμαστε πιο σαφείς, είναι μονόδρομος.

Το εντυθπωσιακό βέβαια είναι ότι σε αυτή την «ανίερη» συμμαχία, τη λυκοφιλία των συμφερόντων που συμπαρατάσσονται στο πλευρό του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου μπήκε από την πρώτη στιγμή και ένας άλλος… όψιμος παράγοντας του Φαλήρου. Ο λόγος για τον βαθειά μνημονιακό κ. Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ο οποίος εκτός από τους κοινούς ποδοσφαιρικούς δεσμούς με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, έχει και άλλα κοινά συμφέροντα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος – ο οποίος έχει χάσει την ψυχραιμία του- έχει μετατραπεί σε μόνιμο guest star των τηλεπαραθύρων του Φαληρικού σταθμού, εκεί που άλλωστε βρίσκουν θερμή υποδοχή ανά…. τετράδες ή πεντάδες και οι Χρυσαυγίτες βουλευτές.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το τρίγωνο των συμφερόντων έχει πάρει θέση στον Πειραιά. Τόσο ο κ. Μελισσανίδης, όσο και ο κ. Αλαφούζος, ματαιοπονούν κρυπτόμενοι πίσω από τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος πασχίζει να υπηρετήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία «Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων». Το πρώτο μήνυμα του έστειλε ο λαός του Πειραιά. Και την ερχόμενη Κυριακή θα πέσει η αυλαία

Read more...

Θ. Δρίτσας: Η βίαιη επιχείρηση με ΜΑΤ στην "Τερψιχόρη" με εντολή του Β. Μιχαλολιάκου ...





...προσβάλλει την πειραιώτικη μπέσα ...
Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών για την σημερινή βίαιη επιχείρηση κατεδάφισης των πρόχειρων εγκαταστάσεων του συλλόγου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» στην πλαζ Φρεαττύδας του Πειραιά .

«Λυπάμαι ειλικρινά. Προσπάθησα σε...
τηλεφωνική μου επικοινωνία και ζήτησα από τον κύριο Δήμαρχο ψυχραιμότερη και ωριμότερη στάση. Δεν κατάφερα να τον μεταπείσω. Δεν επιθυμώ ως βουλευτής να κρίνω πράξεις αυτοδιοικητικών αρχών και συνήθως το αποφεύγω. Η σημερινή όμως βίαιη επιχείρηση με ΜΑΤ (!) και μπουλντόζες που οργανώθηκε με εντολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασ. Μιχαλολιάκου εναντίον των εγκαταστάσεων του συλλόγου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» στην πλαζ της Φρεαττύδας είναι αναντίστοιχη με το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και γι΄αυτό εμφανέστατα προσβάλλει την πειραιώτικη μπέσα.

Είμαι υπερήφανος που έχω υπηρετήσει έναν αυτοδιοικητικό – πολιτικό χώρο στο πλαίσιο των δράσεων του οποίου οι ενεργοί πολίτες που τον πλαισιώνουν επί δεκαετίες έχουν πρωτοστατήσει και συνεχίζουν να πρωτοστατούν σε παρεμβάσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων, ελεύθερων χώρων. Όμως, στην περίπτωση αυτή οι συμπολίτες μας μέλη του Συλλόγου Τερψιχόρη, δημότες και κάτοικοι του Πειραιά, έκαναν χρήση αυτού του χώρου για να συνευρίσκονται ως γείτονες και να οργανώνουν πολιτιστικές και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ύστερα από άδεια πριν από αρκετά χρόνια του τότε Δημάρχου Πειραιά κ. Χρ. Αγραπίδη. Ένας δήμαρχος με δημοκρατική ευαισθησία δικαιούται βέβαια να αλλάξει την απόφαση ενός προκατόχου του, δεν του ταιριάζει όμως σε καμιά περίπτωση να κάνει επίδειξη πυγμής και να επιβάλει στην πόλη την λογική «του νόμου και της τάξης» χωρίς να έχει εξαντλήσει τη βέλτιστη αυτοδιοικητική επιλογή, που είναι η συνεννόηση δημοτικής αρχής και πολιτών, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε ότι για τις ατελείωτες αυθαιρεσίες εμπορικών χρήσεων ο Δήμος Πειραιά διαχρονικά επιδεικνύει ανεξάντλητη ανοχή και επιείκεια. Και πάλι ειλικρινά λυπάμαι.»

left.gr

Read more...

Ο «ξανθός» και τα παιδιά του ...υπερκομματικού σωλήνα...


ioannidistzitzi1
Γνωστός για τις ατάκες του (και όχι μόνο) ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα, στον οποίο ήρθε πρώτος στις εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας για...
τη μόδα της ανεξαρτητοποίησης...
 Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «Το πολιτικό κλίμα που επικράτησε στις εκλογές ευνόησε άλλα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται ως ανεξάρτητα και υπερκομματικά, ενώ δεν είναι. Μερικοί πάνε, όχι σύμφωνα με τις προσωπικές τους αξίες και αρχές αλλά σύμφωνα με τη μόδα. Η φετινή μόδα λοιπόν επιτάσσει να φορεθούν τα υπερκομματικά! Γι αυτό φορούν τον μανδύα του ανεξάρτητου μέχρι και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα».

matrix24.gr

Read more...

Παναγιωτακόπουλος: «Είμαστε ΠΑΣΟΚ...


panagiotakopoulos
 Ούτε ''Ελιά'', ούτε δεκανίκια του Σαμαρά»...
Με μια αιχμηρή ανακοίνωση το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», Γιώργος Παναγιωτακόπουλος καλεί τους ψηφοφόρους να... μαυρίσουν στις ευρωεκλογές αυτούς που ...
καταδυναστεύουν τη χώρα.
Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι η «Αριστερή Πρωτοβουλία» δεν θα στηρίξει «Ελιά», ενώ καταφέρεται και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για ανυπαρξία, αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη, που τον κατηγορεί ότι: «προβάλλει ένα νέο «απολιτίκ» πρότυπο, που διανθίζεται με σακίδια και ποτάμια ουδέτερης πολιτικής πρότασης». 
Το πλήρες κείμενο της «Αριστερής Πρωτοβουλίας»
«Η στάση μας μπροστά στις Ευρωεκλογές.
 ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ.
Η πολιτική και κοινωνική συγκυρία δίνουν σίγουρα μια ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία δεν δίστασε ποτέ να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
Μπροστά στις ερχόμενες Ευρωεκλογές, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τη μέχρι τώρα πολιτική μας στάση.
Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ηττηθούν οι νεοσυντηρητικές αντιλήψεις σε επίπεδο Ευρώπης, οι οποίες καταδυνάστευσαν τη χώρα μας και το λαό μας.
Η ΕΕ και η ΟΝΕ εξελίσσονται σε ένα δημοσιονομικό πειθαρχείο ύφεσης και κοινωνικής οπισθοδρόμησης.
Οι νεοσυντηρητικοί της ζώνης του Ευρώ έχουν κάνει την επιλογή τους: τεχνητή ύφεση και ανεργία με σκοπό την αναγέννηση της κερδοφορίας και τη μεσοπρόθεσμη αναθέρμανση της επενδυτικής δραστηριότητας. Καμία συζήτηση για ανάπτυξη με αναδιανομή εισοδήματος, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της αποτελεσματικότητάς τους, καμία κίνηση προς όφελος της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ισχυροποίησης των περιφερειακών οικονομιών, παρά μόνο ζήλος για τη διασφάλιση της τοκογλυφικής αποπληρωμής των πιστωτών και της διατήρησης των ενδοκοινοτικών σχέσεων εξάρτησης. Μια Ευρώπη των τραπεζιτών που πνίγει την Ευρώπη των λαών.
Στα παραπάνω προστίθενται οι ιδιαίτερες αντιφάσεις του οικοδομήματος της ευρωζώνης, το οποίο χωρίς θεσμούς ικανούς να γεφυρώσουν το ενδοευρωπαϊκό χάσμα Βορρά- Νότου και να διασφαλίσουν μια δημοκρατική πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση δοκιμάζεται εσωτερικά από παραδοσιακούς κεντροευρωπαϊκούς εθνικισμούς, σφαίρες επιρροής, στερεότυπες αναλύσεις και μια απόλυτη αδυναμία να πρωταγωνιστήσει στις παγκόσμιες εξελίξεις.
Τη στιγμή που σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της ΟΝΕ παραβιάζουν αναγκαστικά τα ασφυκτικά όρια της συνθήκης του Μάαστριχτ η γερμανική ελίτ, με τη στήριξη και της γαλλικής, επιχειρεί να δομήσει ένα ακόμα ασφυκτικότερο σύστημα ελέγχου των πολιτικών των επιμέρους κρατών- μελών.
Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο και στην πλάτη της εφαρμόστηκαν μίγματα πολιτικών πρωτοφανούς σκληρότητας, που οδηγούν από την πρώτη στιγμή σε βίαιη «βαλκανιοποίηση» τύπου αρχών δεκαετίας ’90. 
Ξεκαθαρίσαμε, μιλώντας σε όλους τους τόνους, πως η μεταφορά του κέντρου λήψης αποφάσεων σε κέντρα με αποικιακή πρακτική και κουλτούρα επιβολής, η υιοθέτηση μέτρων που κινούνται στα όρια της συνταγματικής τάξης ή και πέρα από αυτά, συνιστούν συμπτώματα μιας κρίσης που αφορά τα θεμελιακά χαρακτηριστικά της ταυτότητάς μας, ως εθνικά κυρίαρχης δημοκρατικής χώρας.
Η πολιτική αυτή δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικη, εθνικά μειωτική και μη νομιμοποιημένη δημοκρατικά: είναι και μη βιώσιμη, δημοσιονομικά και οικονομικά.
Σύμμαχος των νεοσυντηρητικών αντιλήψεων η υποταγμένη σοσιαλδημοκρατία, που συναγωνίζεται σε ωμότητα τους γνήσιους νεοφιλελεύθερους! Στην πραγματικότητα παρακολουθούμε την αργή έκλειψη του σοσιαλδημοκρατικού προτάγματος από την προοδευτική ευρωπαϊκή πολιτική.
Η ανατροπή αυτών των ισορροπιών είναι βασική προϋπόθεση για την επανέναρξη της συζήτησης για ευρωπαϊκές προοδευτικές πολιτικές, για μια άλλη αντίληψη στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κρίσης.
Είναι σαφές πως η καταδίκη της Κυβέρνησης πρέπει να είναι εκκωφαντική. Και σε ότι αφορά τη βασική της πολιτική δύναμη και σε ότι αφορά στα αναγκαία συστημικά συμπληρώματά της.
Η νέα Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά και των Μπαλτάκηδων δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερες εξαρτήσεις και σε ακόμη δυσκολότερες ημέρες για τον απλό λαό. Την επομένη των εκλογών όλοι γνωρίζουν πως θα βρεθούν σε πλήρη εξέλιξη όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και προσπαθούν να τα καθυστερήσουν φοβούμενοι το πολιτικό κόστος πριν τις εκλογές. Κανείς δεν μπορεί να ξεγελαστεί από το «success story» των υπαλλήλων της Τρόικα στην Ελλάδα, που αμφισβητείται από τα ίδια τα αφεντικά τους.
Τις ίδιες πολιτικές λιτότητας και υποανάπτυξης υλοποιεί και το σημερινό μεταλλαγμένο νεοσυντηρητικό ΠΑΣΟΚ. Η Κυβερνητική σύμπλευση με τη ΝΔ, η υλοποίηση από κοινού όλων των άδικων κοινωνικά πολιτικών, η μετατροπή σε απολογητή του Σαμαρά, της σημερινής του ηγετικής ομάδας, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από προεκλογικά σχήματα τύπου «ΕΛΙΑΣ».
Οι εκβιασμοί περί «κυβερνητικής σταθερότητας» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση της αγωνίας ολίγων εθισμένων στην εξουσία, για την πολιτική τους διάσωση.
Δεν μας ενδιαφέρει.
Δεν μας απασχολεί.
Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική Κεντροαριστερά.
Εμείς ΠΑΣΟΚ ήμασταν. Ούτε «ΕΛΙΑ», ούτε δεκανίκια του Σαμαρά.
Η νέα Δεξιά στην Ελλάδα οφείλει να πάρει την πολιτική απάντηση που αρμόζει στο μείγμα της πολιτικής που επέβαλε στον λαό μας, κατ’ εντολή των αφεντικών της και οδήγησε στη φτωχοποίηση, στην εκτίναξη της ανεργίας και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Αυτές οι πολιτικές βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην ουσιαστική ανυπαρξία συγκροτημένης πολιτικής πρότασης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση χαμένη στις δικές της εσωτερικές αντιφάσεις και στην πολιτική της αδυναμία να διαχειριστεί το ποσοστό των τελευταίων εκλογών, στην ουσία στηρίζει την Κυβέρνηση, μέσα από την αδυναμία της να αμφισβητήσει τις επιλογές της.
Δεν μπορεί και δεν θέλει.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αναπτύσσονται και τα φαινόμενα του λαϊκισμού αλλά και τα νέα προτάγματα του συστήματος, που ήδη προετοιμάζουν τους επόμενους συνεταίρους της κεντροδεξιάς. Στόχος η διατήρηση των κεκτημένων για τους λίγους και η παραπλάνηση για μία ακόμη φορά του λαού μας, προβάλλοντας ένα νέο «απολιτίκ» πρότυπο, που διανθίζεται με σακίδια και ποτάμια ουδέτερης πολιτικής πρότασης. 
Ούτε «Μεσσίες» υπάρχουν, ούτε τους αναμένουμε, ειδικά από τους ανθρώπους του συστήματος, που το υπηρέτησαν με κάθε τρόπο.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Αριστερής Πρωτοβουλίας να καταδικάσουν με την ψήφο τους την Ακροδεξιά που επιμένει απειλητικά, τη Δεξιά και τα «συμπληρώματά» της, την ανερμάτιστη και επικίνδυνη λαϊκίστικη, υποτιθέμενη, Αριστερά και τα πρόσφατα πολιτικά προϊόντα του συστήματος.
Ο αγώνας, για μια διαφορετική Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών, αφορά τον ίδιο το λαό μας και τους πραγματικά δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της χώρας. 
Όλους αυτούς που τα βιώματά τους, οι πολιτικές τους παρακαταθήκες και οι αξίες τους, δεν μπορούν να υποταχθούν σε εκβιαστικά διλήμματα και σε συντηρητικούς μονόδρομους.
Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών, που δεν συμβιβάζονται και δεν πείθονται από τις αυτάρεσκες μεγαλοστομίες των «σωτήρων – καταστροφέων» της χώρας, πρέπει και μπορεί να εκφραστεί.
Να δώσει το δικό της μήνυμα.
Μήνυμα ηχηρό που θα προδιαγράφει τη συνέχεια.
Που θα υπογράφει την αναγκαιότητα της συγκροτημένης μεγάλης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης.
Το νέο και ελπιδοφόρο δεν μπορεί παρά να γεννηθεί μέσα από τα συντρίμμια του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.
Η επόμενη των εκλογών είναι μέρα ευθύνης για όλους μας».

Read more...

«Προσβλητικό για τις γυναίκες» Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την «Πρώτη φορά» του Σταύρου Θεοδωράκη


Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την «Πρώτη φορά» του Σταύρου Θεοδωράκη
Ο Σταύρος Θεοδωράκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το προεκλογικό σποτ του Ποταμιού με τον τίτλο «Η Πρώτη Φορά».  ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για ένα βίντεο χυδαίο και προσβλητικό για τις γυναίκες, ενώ δημοσιεύματα φέρουν ακόμη και υποψήφιους του Ποταμιού να διαφωνούν με το βίντεο, χαρακτηρίζοντάς το σεξιστικό.

Στο βίντεο μια νεαρή γυναίκα κάνει πολλές αναφορές στην «πρώτη φορά» που, όπως αποκαλύπτεται στο τέλος, δεν αφορούν στο ερωτικό πάθος, αλλά στην πρώτη φορά που ψήφισε το Ποτάμι.

Σε σχόλιό του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο "Για πρώτη φορά", είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες» και καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να τα αποσύρει αμέσως.

Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού σημειώνει και τονίζει ότι «στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».



Δημοσιεύματα φέρουν και τους υποψήφιους με το Ποτάμι, Π. Βαλλιάνο και Β. Κιντή να διαφωνούν με την ανάρτηση και να χαρακτηρίζουν σεξιστικά τα βίντεο.

Κύκλοι προσκείμενοι στο Ποτάμι ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δημιουργήθηκαν από την ομάδα των social media του κόμματος, ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο καθώς, και ότι κάποιος θα πρέπει να τα δει συνολικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Δούρου: Ο Σγουρός κρύβεται πίσω από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο


Δούρου: Ο Σγουρός κρύβεται πίσω από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο
Η Ρένα Δούρου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Έκπληξη από την άρνηση Σγουρού να προσέλθει σε ντιμπέιτ εκφράζει η Ρένα Δούρου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός της, Δύναμη Ζωής. Νωρίτερα, ο κ. Σγουρός σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο όρος του για να πάει σε ντιμπέιτ είναι να τού ζητήσει η κ. Δούρου συγγνώμη για τις λασπολογίες εναντίον του.

  • Γ.Σγουρός: Η Ρ.Δούρου λασπολογεί εναντίον μου
  • Ντιμπέιτ με τους αντιπάλους τους ζητούν Δούρου και Σακελλαρίδης
Ακολούθως ο συνδυασμός της κ. Δούρου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ο κ. Σγουρός «κρύβεται από τους πολίτες της Αττικής πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά».

Επίσης, τονίζει ότι «η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής».

«Τα ψέματα, όμως, τελείωσαν. Οι μάσκες έπεσαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Δούρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Σγουρός κρύβεται από τους πολίτες της Αττικής πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά.
Τον καλούμε να προσέλθει στο Debate που ζητήσαμε και εκεί θα ξανακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει.
» Για να τελειώνουμε: Ο όρος 'διαπλοκή' αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος 'διαφθορά'  αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις.
» Η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής.
» Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Σγουρός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε Debate που πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ. Ουσιαστικά ο κ. Σγουρός έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής για τα προγράμματα και τις θέσεις των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή.
» Ο κ. Σγουρός κρύβεται από τους πολίτες πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά.
» Τα ψέματα όμως τελείωσαν.
» Οι μάσκες έπεσαν.
» Ο κ. Σγουρός καμώνεται ότι δεν γνωρίζει ότι από τις 18.3.14 σε ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου έχουμε αποκαλύψει το «σύστημα Σγουρού» στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής, και την πρότασή μας για μια νέα νοοτροπία άσκησης εξουσίας.
» Συνεντεύξεις τύπου που τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν αποσιώπησαν επιμελώς.
» Τον καλούμε να προσέλθει στο Debate που ζητήσαμε και εκεί θα ξανακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει.
» Για να τελειώνουμε γιατί εμείς ξέρουμε τι λέμε: Ο όρος «διαπλοκή» αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος «διαφθορά» αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις. Εμείς λέμε ότι ο κ. Σγουρός υπηρετεί τη διαπλοκή γιατί αυτό προκύπτει από την πολιτική που άσκησε.
» Καθαρές κουβέντες λοιπόν.
» Η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...