...διέψευσε (κι αυτός) τον αδελφό του
.
Read more...
...διέψευσε (κι αυτός) τον αδελφό του
.
Ο εκλιπών ήταν πολιτικός μηχανικός και είχε μακρά πολιτική πορεία. Βουλευτής επί σειρά ετών καθώς και υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Από το 1981 διετέλεσε διαδοχικά υπουργός αρμόδιος για θέματα Ερευνας και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Μετά τις εκλογές του 1985 ανέλαβε τρία υπουργεία: Δημοσίων έργων, Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, Συγκοινωνιών και Μεταφορών. Στη συνέχεια διετέλεσε και υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
Ο Ευάγγελος Κουλουμπής είχε υπάρξει και υπουργός Δημοσίων Εργων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενήργησε τις εκλογές στη μεταπολίτευση, τον Νοέμβριο του 1974. Από το 1993 έως το 1995 διετέλεσε διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας, ενώ στις εκλογές του 1994 αναδείχθηκε πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς. Ηταν επίσης ο πρώτος πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ). Είχε διατελέσει, επίσης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1974 έως το 1981.
Ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.
Μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές...
Ορατός είναι ο κίνδυνος μιας μαζικής αποχής από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου σε ποσοστό μόλις 34%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου σε δείγμα 27.218 ψηφοφόρων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές.
Το 62%, περίπου, των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ το 55% εκτιμά ότι «το Ευρωκοινοβούλιο δεν ασχολείται με αρκετά από τα προβλήματα που το αφορούν».
Η αδιαφορία για τις ευρωεκλογές φαίνεται να...
διαγράφει ανοδική πορεία, καθώς σε προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του 2007, οι Ευρωπαίοι είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες σε ποσοστό 37%. Καθοριστικοί παράγοντες που συντελούν σε αυτήν την αδιαφορία αναδεικνύονται η οικονομική κρίση και η ανεργία.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Aναδημοσίευση απο http://fanisx.wordpress.com.
Το "κατάλοιπα μιας σύγκρουσης" το δανίστηκα από τον σ. Νίκο που αναδημοσίευσε το ποστ του Φάνη.
Η αφορμή για αυτό το post είναι οι απόψεις του Γιάννη Παπαϊωάννου. Είναι ένας blogger, μέλος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου (φαντάζομαι οτι ο ίδιος ο Ευάγγελος δεν είναι περήφανος γι αυτό) ο οποίος θεωρεί εαυτόν κάτι σαν «γκουρού της πολιτικής». Η ιστοσελίδα του έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και σε αυτή γράφουν τις απόψεις τους πολλοί φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τον Γιάννη είναι οι συνεχείς απαξιωτικές επιθέσεις του προς τον Πρόεδρο του Κινήματος. Συνεχώς αναπαράγει δημοσκοπήσεις, σχόλια, σάτιρα (δείτε εδώ και εδώ και εδώ) που κοινό στόχο έχουν να καταδείξουν την ανεπάρκεια του ΓΑΠ.
Ίσως δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κανείς με την περίπτωση του Γιάννη. Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί σταγονίδιο, ένα κατάλοιπο της σύγκρουσης στις εκλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μιας σύγκρουσης που μας πόλωσε και μας τραυμάτισε ψυχικά. Όμως εμφανίζεται συνεχώς, σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, ώς προνομιακός συνομιλητής μελών της Νομαρχιακής και της Περιφερειακής Επιτροπής που εκπροσώπησαν το «ρεύμα» στη Λάρισα.
Και είναι νομίζω χρήσιμο να αναλύσουμε ποιές είναι οι πολιτικές που αναπαράγουν αυτοί οι σύντροφοι. Η λογική της απαξίωσης του αντιπάλου ήταν και είναι το μεγάλο κόλπο του Μαξίμου. Το ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα και τα παπαγαλάκια του για δύο λόγους:
1.Να υπάρχει προβάδισμα Καραμανλή ακόμα και όταν η κυβέρνησή του δεν πάει καλά έτσι ώστε να γίνει σαφές οτι ο Καραμανλής είναι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.
2.Να απαξιωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου αφού εμφανιζόταν σε χαμηλότερη Θέση ακόμη και από τον κανένα.
Το όλο βέβαια επιχείρημα επενδύθηκε με λίβελλους και απαξιωτικές αναφορές (τύπου Τζέφρυ) από «έγκυρες» στήλες και συγκροτήματα. Αυτό που κάνει βέβαια εντύπωση είναι το πόσο ανήθικη ήταν αυτή η επίθεση και το πως παρουσιάστηκε ως η επικρατούσα άποψη της κοινής γνώμης. Ακόμη και στην τελευταία δημοσκόπηση προβλήθηκε από την τηλεόραση ο προηγούμενος πίνακας και όχι ο επόμενος όπου προηγείται ο ΓΑΠ:
Φυσικά σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να περιέχει ερώτημα του τύπου Α. Να αποκλείει δηλαδή τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και να χρησιμοποιεί μόνο το δίπολο πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λες και ζούμε στη Γαλλία και μετριέται η τάση στον δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών. Φυσικά τα ποιοτικά στοιχεία του γκάλοπ αποσιωπούνται εντελώς:
Ο ΓΑΠ είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που εδώ και πολύ καιρό έχει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές γνώμες.
Η κοινωνία σύντροφοι έχει άλλη γνώμη για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι οτι σας χρησιμοποιεί ένα διαβρωμένο σύστημα εξουσίας.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε τελικά είναι οτι με αυτή τη λογική δεν μπορείτε να συνεισφέρετε στο κίνημα. Γιατί το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό. Να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα δημιουργικό ριζοσπαστκό κίνημα. Για να κυβερνήσει ο λαός και όχι διεφθαρμένοι θώκοι εξουσίας.
Για να χάσει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από το καταλληλότερο κόμμα.
Τα ευρήματα της Public Issue εκεί θα οδηγήσουν τους "καλοθελητές"...
Και αυτή τη φορά θα είναι το μεγαλύτερο.
Κατάπιαμε την γλώσσα μας;
Μούγκα στην στρούγκα για το Βατοπέδι;
Να πω ότι δεν το γνωρίζεις το ζήτημα...
συνταγματολόγος και μορφωμένος άνθρωπος είσαι!
Ή... μας έπιασαν ξαφνικά οι ευγένειες με τον εκφραστή του Δεξιού Γκεμπελισμού, που αφρίζοντας έλεγε τα τρελά του για το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να συμψηφίσει ανόμοια πράγματα;
Κανονικά έπρεπε να τον είχες στήσει στον τοίχο!!
Για να συνέλθουμε λίγο...
Που είσαι ρε Μπόλαρη...
Που είσαι ρε Καρχιμάκη...