Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Το μεγάλο κόλπo και τα κατάλοιπα της σύγκρουσης…

http://krogias.blogspot.com/

Aναδημοσίευση απο http://fanisx.wordpress.com.

Το "κατάλοιπα μιας σύγκρουσης" το δανίστηκα από τον σ. Νίκο που αναδημοσίευσε το ποστ του Φάνη.


Η αφορμή για αυτό το post είναι οι απόψεις του Γιάννη Παπαϊωάννου. Είναι ένας blogger, μέλος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου (φαντάζομαι οτι ο ίδιος ο Ευάγγελος δεν είναι περήφανος γι αυτό) ο οποίος θεωρεί εαυτόν κάτι σαν «γκουρού της πολιτικής». Η ιστοσελίδα του έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και σε αυτή γράφουν τις απόψεις τους πολλοί φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τον Γιάννη είναι οι συνεχείς απαξιωτικές επιθέσεις του προς τον Πρόεδρο του Κινήματος. Συνεχώς αναπαράγει δημοσκοπήσεις, σχόλια, σάτιρα (δείτε εδώ και εδώ και εδώ) που κοινό στόχο έχουν να καταδείξουν την ανεπάρκεια του ΓΑΠ.

Ίσως δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κανείς με την περίπτωση του Γιάννη. Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί σταγονίδιο, ένα κατάλοιπο της σύγκρουσης στις εκλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μιας σύγκρουσης που μας πόλωσε και μας τραυμάτισε ψυχικά. Όμως εμφανίζεται συνεχώς, σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, ώς προνομιακός συνομιλητής μελών της Νομαρχιακής και της Περιφερειακής Επιτροπής που εκπροσώπησαν το «ρεύμα» στη Λάρισα.

Και είναι νομίζω χρήσιμο να αναλύσουμε ποιές είναι οι πολιτικές που αναπαράγουν αυτοί οι σύντροφοι. Η λογική της απαξίωσης του αντιπάλου ήταν και είναι το μεγάλο κόλπο του Μαξίμου. Το ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα και τα παπαγαλάκια του για δύο λόγους:
1.Να υπάρχει προβάδισμα Καραμανλή ακόμα και όταν η κυβέρνησή του δεν πάει καλά έτσι ώστε να γίνει σαφές οτι ο Καραμανλής είναι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.
2.Να απαξιωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου αφού εμφανιζόταν σε χαμηλότερη Θέση ακόμη και από τον κανένα.

1111111

Το όλο βέβαια επιχείρημα επενδύθηκε με λίβελλους και απαξιωτικές αναφορές (τύπου Τζέφρυ) από «έγκυρες» στήλες και συγκροτήματα. Αυτό που κάνει βέβαια εντύπωση είναι το πόσο ανήθικη ήταν αυτή η επίθεση και το πως παρουσιάστηκε ως η επικρατούσα άποψη της κοινής γνώμης. Ακόμη και στην τελευταία δημοσκόπηση προβλήθηκε από την τηλεόραση ο προηγούμενος πίνακας και όχι ο επόμενος όπου προηγείται ο ΓΑΠ:

1111112

Φυσικά σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να περιέχει ερώτημα του τύπου Α. Να αποκλείει δηλαδή τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και να χρησιμοποιεί μόνο το δίπολο πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λες και ζούμε στη Γαλλία και μετριέται η τάση στον δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών. Φυσικά τα ποιοτικά στοιχεία του γκάλοπ αποσιωπούνται εντελώς:

1111113

Ο ΓΑΠ είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που εδώ και πολύ καιρό έχει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές γνώμες.

Η κοινωνία σύντροφοι έχει άλλη γνώμη για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι οτι σας χρησιμοποιεί ένα διαβρωμένο σύστημα εξουσίας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε τελικά είναι οτι με αυτή τη λογική δεν μπορείτε να συνεισφέρετε στο κίνημα. Γιατί το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό. Να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα δημιουργικό ριζοσπαστκό κίνημα. Για να κυβερνήσει ο λαός και όχι διεφθαρμένοι θώκοι εξουσίας.

Για να χάσει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από το καταλληλότερο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: