Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η ΝΔ 5% μπροστά από το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών - Στο 4% η "Χρυσή Αυγή"...



parapolitika.gr
Μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι στην Α' Αθηνών η Νέα Δημοκρατία προηγείται περίπου πέντε μονάδες του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου ανατρέποντας τα αποτελέσματα του 2009 όπου το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν περίπου τέσσερις μονάδες μπροστά, παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Συγγρού.

Η...
δημοσκόπηση παραγγέλθηκε προκειμένου να «μετρηθούν» ονόματα ως υποψήφιοι βουλευτές και στο κομμάτι αυτό, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, προέκυψαν σημαντικές εκπλήξεις καθώς «δεν προηγούνται οι αναμενόμενοι», όπως έλεγε στέλεχος του κόμματος.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει περίπου 20% και το ΠΑΣΟΚ περίπου 15%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 10,5% ακολουθει ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5% ενώ τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν μικρότερα ποσοστά. Μεγάλο πάντως είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι η ψηφίζουν «λευκό-άκυρο«

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ στην Α Αθηνών είχε συγκεντρώσει 35,52%, η Νέα Δημοκρατία 31,72%, το ΚΚΕ 9,56%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,97 % και ο ΛΑΟΣ 7.57%.

ΑΞΙΖΕΙ: Στην δημοσκόπηση παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον το ποσοστό που συγκεντρώνει η "Χρυσή Αυγή", αφού ξεπερνά συνολικά το 4%...



Read more...

Προς νέα απεργία στα μέσα μεταφοράς...



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η πρώτη 24ωρη απεργία σε... όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να λάβει την έγκριση και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματίων.

Απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί -που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ- αποφάσισαν και οι μεταφορείς.



Read more...

Το «κούρεμα» προϋποθέτει και ανάπτυξη, το μήνυμα Σαμαρά προς τους ηγέτες του ΕΛΚ

«Προσοχή στην αναθεώρηση της 21ης Ιουλίου»

Η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν έβαλε πάτο στο βαρέλι, είπε ο Αντ.Σαμαράς, ασκώντας κριτική στη δήλωση που είχε κάνει τότε ο Ευ.Βενιζέλος
Η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν έβαλε πάτο στο βαρέλι, είπε ο Αντ.Σαμαράς, ασκώντας κριτική στη δήλωση που είχε κάνει τότε ο Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βρυξέλες, Βέλγιο
«Η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε 'πάτο στο βαρέλι'. Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα επαναλάβει στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο «κούρεμα», προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα.

«Για αυτό και απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της ελληνικής εικονομίας. Ωστε να πάρει μπροστά και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα. Ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

13 Γιατροί καλούνται να επιστρέψουν 1,8 εκ. ευρώ σε 48 ώρες !...



Απίστευτη κομπίνα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης - Προθεσμία 48 ωρών σε 13 γιατρούς για να επιστρέψουν 1,8 εκ. ευρώ !!
Περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ ζητά εντός 48 ωρών το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από 13 γιατρούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλο προμήθειας εξωσυμβατικού ορθοπεδικού και ...
νευροχειρουργικού υλικού στην Ορθοπεδική και Ναυροχειρουργική κλινική.Τα ποσά που έχουν υπολογιστεί από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας έχουν επιμεριστεί στους γιατρούς ανάλογα με το μέγεθος της ευθύνης που προκύπτει από τη θέση τους στο νοσοκομείο, αλλά και από τη συμμετοχή τους στο «πάρτι των προμηθειών», όπως είχε χαρακτηριστεί το σκάνδαλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης...
http://newsmessinia.blogspot.



Read more...

Σε συμφωνία για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πλησιάζουν οι Βρυξέλλες

«Ένεση» 100 δισ. ευρώ

H επανακεφαλαιοποίηση, μαζί με τη μόχλευση του EFSF και το ελληνικό κούρεμα, είναι ένας από τους τρεις «γόρδιους δεσμούς» των διαβουλεύσεων
H επανακεφαλαιοποίηση, μαζί με τη μόχλευση του EFSF και το ελληνικό κούρεμα, είναι ένας από τους τρεις «γόρδιους δεσμούς» των διαβουλεύσεων (Φωτογραφία: Reuters )


Βρυξέλλες
Κοντά σε «κατ' αρχήν» συμφωνία φαίνεται ότι βρίσκονται οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για το ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, ενώ το συμβούλιο -συνέχεια του Eurogroup της Παρασκευής- βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Δύο ξεχωριστές πηγές κοντά στις διαβουλεύσεις υποστηρίζουν στο Reuters πως οι Βρυξέλλες κινούνται σε «ένεση» που θα φτάνει τα 100 δισ. ευρώ. To ίδιο ποσό αναφέρει ανώνυμη πηγή και στο Associated Press.

Ωστόσο, οι διαφωνίες δεν έχουν εκλείψει εντελώς: Άλλες διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως τρία μέλη της Ευρωζώνης, και συγκεκριμένα η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, αντιτίθενται στο ύψος των ενισχύσεων.

Οι τρεις χώρες «πιστεύουν πως (το σχέδιο) είναι υπερβολικά ακριβό και δεν είναι διατεθειμένες να συνεισφέρουν τόσα κεφάλαια» υποστήριξε η πηγή.

H επανακεφαλαιοποίηση, μαζί με τη μόχλευση του μηχανισμού σταθερότητας για την Ευρωζώνη (EFSF) και το ελληνικό κούρεμα, είναι ένας από τους τρεις «γόρδιους δεσμούς» των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει εν όψει της -πρώτης, «προπαρασκευαστικής»- Συνόδου Κορυφής της Κυριακής είχε αναφέρει επίσης πως, όσον αφορά το ελληνικό κούρεμα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί στοχεύουν σε σημαντικά υψηλότερη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών.

Το ζήτημα του EFSF


Όσον αφορά τη μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF, από τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις έχουν αποκλειστεί επιλογές που εμπλέκουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -μία από τις αιτίες της γαλλογερμανικής διαφωνίας.

Τις πληροφορίες, που αρχικά είχαν δει το φως της δημοσιότητας από ανώνυμες πηγές, επιβεβαίωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάχερ το Σάββατο, λέγοντας πως η γαλλική πρόταση να μετατραπεί το EFSF σε πιστωτικό μηχανισμό που θα μπορεί να αντλεί κεφάλαια από την ΕΚΤ «έχει τελειώσει».

Η θέση του Βερολίνου σε αυτό το θέμα ήταν άτεγκτη, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να επαναμβάνει νωρίς το Σάββατο σε ομιλία της σε μέλη των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών πως η αποστολή της ΕΚΤ είναι μόνο μία, η διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας.

Για τη μόχλευση, σύμφωνα με πηγές στη γερμανική κυβέρνηση, μένουν πια δύο επιλογές: Η μία αφορά τη μερική εγγύηση από το EFSF νέων ομολόγων που εκδίδουν χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, και η δεύτερη μία «διερεύνηση νέων πιθανοτήτων συνεργασίας με το ΔΝΤ».

Η Μέρκελ συναντάται αργότερα το Σάββατο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, σε μία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών στον γαλλογερμανικό «άξονα» για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup μετά τις επαφές με τις τράπεζες για το ύψος του κουρέματος

«Κλειδώνει» το ποσοστό

Από τη συνεδρίαση της Παρασκευής
Από τη συνεδρίαση της Παρασκευής (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Νέα συνεδρίαση αναμένεται να έχει εντός της ημέρας η ομάδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σε αυτή τη συνεδρίαση, που θεωρείται συνέχεια της χθεσινοβραδινής, κατά την οποία δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, το Eurogroup θα συζητήσει εκ νέου για το ύψος του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνέρχονται εκ νέου μετά τις διαπραγματεύσεις που έχουν αναλάβει αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ευρωπαϊκές τράπεζες σχετικά με ποσοστό κουρέματος που θα μπορούσαν να δεχτούν εθελοντικά.

Οι όποιες αποφάσεις σχετικά με την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να έχουν ληφθεί έως την Τετάρτη, ημέρα πραγματοποίησης της δεύτερης Συνόδου Κορυφής, μετά από αυτή της Κυριακής.

Το πρωί του Σαββάτου συνεδρίασε το Ecofin. Οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ συζήτησαν για την ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το ελληνικό κούρεμα και όποιες άλλες συνέπειες από την οικονομική κρίση.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επιθέσεις με μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ και κατά αστυνομικών στην Αθήνα

Μόνο υλικές ζημιές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ στα Πετράλωνα και σε αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια πραγματοποίησαν ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ, έγινε στις 5.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Αιγηιδών. Άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε ημιυπόγειο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα νεαρών πέταξε μια μολότοφ εναντίον αστυνομικής δύναμης στην οδό Μπουμπουλίνας, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Μάνης, άλλη ομάδα νεαρών έριξαν μολότοφ σε όχημα της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ΙΧ.

Τέλος, λίγο αργότερα, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ή να προκληθούν ζημιές.

Το ΚΚΕ καταγγέλει τις επιθέσεις στα γραφεία του κόμματος, κάνοντας λόγο για «τραμπουκικές επιθέσεις που εκτελούν οργανωμένα ομάδες προβοκατόρων-δολοφόνων».

Ρίχνει, μάλιστα, ξανά λάδι στη φωτιά στην κόντρα που έχει ξεκινήσει με τον ΛΑΟΣ με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Δίνοντας συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση το ΚΚΕ αναφέρει ότι «αποκαλύπτεται ο προβοκατόρικος και ύποπτος ρόλος του κόμματος του κ.Καρατζαφέρη και άλλων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αθωώνουν ή συγκαλύπτουν ότι η επίθεση των προβοκατόρων είναι διατεταγμένη και ο στόχος τους είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΚΚΕ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ.Αϊβαλιώτης είπε: «Δυστυχώς για το ΚΚΕ η ανοησία δεν είναι παροδικό σύμπτωμα... Είναι μια χρόνια κατάσταση που καλά κρατεί».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Νέο έμβασμα 100 εκατ. δραχμών «καίει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο









Νέο έμβασμα 100 εκατ. δραχμών «καίει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Νέα στοιχεία "φωτιά" για την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλου εντόπισε η Εισαγγελία της Αθήνας, σε συνεργασία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Η Καθημερινή", σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου την περίοδο 1996 - 2000, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έμβασμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δραχμών από πρόσωπο που έχει το ίδιο επώνυμο με γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων, ο οποίος είχε προνομιακή πρόσβαση στο υπουργείο Αμυνας και πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην προμήθεια των αρμάτων μάχης "Λέοπαρντ 2" όσο και μαχητικών αεροσκαφών.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι οι τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να τηρούν τέτοιες εγγραφές για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα δέκα χρόνια. Για το λόγο αυτό εξέφρασαν την έκπληξή τους σχετικά με την ανεύρεση των συγκεκριμένων στοιχείων, τα οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, προκειμένου να έχουν αποδεικτική αξία, θα πρέπει να συνοδεύονται και από παραστατικά εμβασμάτων.

Επιπλέον, έρευνες σχετικά με οικίες άλλων εξ αγχιστείας συγγενών του κ. Τσοχατζόπουλου, επιβεβαιώνουν ότι ο πρώην υπουργός είχε καταβάλει για την ανακαίνιση του σπιτιού του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου το ποσό των 450.000 ευρώ - ποσό στο οποίο έχει αναφερθεί και ο ίδιος δημοσίως.

Το ποσό θεωρείται από τις αρχές πολύ μεγάλο για την ανακαίνιση μιας ενοικιαζόμενης κατοικίας, η οποία αγοράστηκε 2,5 φορές πάνω από την αξία της.

Παράλληλα, ο φερόμενος ως διαχειριστής τριών υπεράκτιων εταιρειών, που η Εισαγγελία συνδέει με τον πρώην υπουργό, φέρεται το 2001 να εμβάζει στη μετέπειτα σύζυγό του σημαντικά ποσά εκατομμυρίων δραχμών.

Το σύνολο των στοιχείων αυτών φαίνεται να οδηγούν την Εισαγγελία στη διαμόρφωση επιπρόσθετου κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού. Αυτό θα αφορά περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτηθεί κατά την εποχή της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και έχει επανηλλειμένα ζητήσει την επίσπευση των ερευνών που τον αφορούν.



Πηγές: Καθημερινή/news247.gr/newpost.gr
Read more...

Διαπόμπευση του νεκρού Καντάφι στη Λιβύη

Δεν θα γίνει νεκροψία


http://img.protothema.gr/4CBB017785219B933A6648C5665B2D41.jpg

Συρρέουν οι Λίβυοι έξω από αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα, προκειμένου να δουν τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι, που φυλάσσεται εκεί μέχρι να γίνει η κηδεία του. Η διαπόμπευση του νεκρού πρώην δικτάτορα της Λιβύης συνεχίζεται, ενώ, την ίδια ώρα, η Τρίπολη δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα, που αξιώνει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη. Στην ίδια αποθήκη-ψυγείο βρίσκεται και η σορός του γιου του, Μοτασίμ Καντάφι.

Τις σορούς επιθεώρησε ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ και άλλοι αξιωματούχοι. «Τους είπα να τον κρατήσουν στην κατάψυξη για μερικές ημέρες. Για να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν όλοι πως είναι νεκρός» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Αλί Ταρχούνι, προσθέτοντας ότι η κηδεία του Λίβυου συνταγματάρχη έπρεπε να καθυστερήσει.

Λίβυοι αξιωματούχοι διαφωνούν σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει με τη σορό. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακοινώσει ότι η κηδεία του Μουαμάρ Καντάφι θα είναι μυστική και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα επιχειρήσει πόντιση της σορού στη θάλασσα -όπως είχε γίνει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν-, προκειμένου να μην μετατραπεί ο τάφος του σε «τόπο προσκυνήματος».

Αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει νεκροψία στη πτώμα του Καντάφι. «Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα (του Καντάφι)» είπε ο Φάτι Μπασάγα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου στη Μιζουράτα.

Την ίδια ώρα η φυλή του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης κάλεσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να παραδώσει τη σορό του 69χρονου συνταγματάρχη, ώστε να γίνει η ταφή στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, όπως προβλέπουν οι ισλαμικοί κανόνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, ο έκπτωτος Λίβυος ηγέτης είχε διοχετεύσει μυστικά από τη Λιβύη για επενδύσεις στο εξωτερικό τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο αυτού που εκτιμούσαν οι δυτικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται υψηλόβαθμους Λίβυους αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει, μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης ανακάλυψαν την περασμένη άνοιξη ότι το λιβυκό καθεστώς διέθετε περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς και επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ταχύτατα πάγωσαν τους λογαριασμούς αυτούς, ώστε να εμποδίσουν μέλη του περιβάλλοντος του Καντάφι να μεταφέρουν τα χρήματα αλλού, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας είχαν κατασχέσει από την πλευρά τους ποσό περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις των ερευνητικών αρχών, ο Καντάφι φέρεται να είχε και καταθέσεις 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λογαριασμούς εκτός των ΗΠΑ, οπότε, το συνολικό ποσό ανερχόταν σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτενείς έρευνες των αμερικανικών, ευρωπαϊκών και λιβυκών αρχών κατέληξαν ωστόσο στο συμπέρασμα ότι ο Καντάφι διοχέτευε μυστικά επί δεκαετίες δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, για κερδοφόρες επενδύσεις σε σχεδόν κάθε μεγάλη χώρα της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Ασίας, προσθέτει η εφημερίδα.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών ήταν τοποθετημένο σε κυβερνητικούς οργανισμούς της Λιβύης, όπως η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, η Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης, η Libyan Foreign Bank και σε επενδυτικές εταιρείες όπως η Libya African Investment Portfolio। Ο Καντάφι και τα μέλη της οικογένειάς του μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε λογαριασμό, γράφει ακόμη η εφημερίδα.

https://lh6.googleusercontent.com/-FQYxz0nUm9c/TqKJU63sMCI/AAAAAAAAMu0/CmM2gG19KVM/s216/gad.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/--b7ZZeynepg/TqKJWGKS_jI/AAAAAAAAMvE/AIeOxknsxSg/s634/gad2.jpg
Read more...

«Συγκυβέρνηση» με την τρόικα αμέσως μετά τη Σύνοδο Kορυφής









«Συγκυβέρνηση» με την τρόικα αμέσως μετά τη Σύνοδο Kορυφής
Η Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή ή την Τετάρτη αναμένεται να φέρει εκπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση, εξαιτίας της κυβερνητικής αστοχίας στην υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αλλά και με στόχο την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο.

Το σχέδιο προβλέπει τη μόνιμη εγκατάσταση στελεχών της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θα έχουν ρόλο συμβούλου του υπουργού και θα αναφέρονται στο γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στην τρόικα.

Η επιτήρηση αυτή, θα συμπληρώσει το πλαίσιο των αποφάσεων για την Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι το «κούρεμα» και τα νέα δάνεια που θα χορηγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι (και το ΔΝΤ), στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξη,ς θα φέρουν αποτέλεσμα.

Στην πράξη, τα στελέχη της τρόικας που θα έρθουν στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο τόσο στον τομέα της δημοσιονομικής διαχείρισης όσο και στο μεταρρυθμιστικό κομμάτι, με έμφαση σε πρώτη φάση τη Δημόσια Διοίκηση.

Πάντως, υπήρχαν και προτάσεις για τη δημιουργία ενός κεντρικού διευθυντηρίου από πλευράς τρόικας που θα εποπτεύει την ελληνική οικονομία, αλλά φαίνεται ότι έχουν μείνει στο «συρτάρι», αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Το πλέον πιθανό είναι τα νέα κλιμάκια να βρεθούν κάτω από τον έλεγχο της ομάδας δράσης της Κομισιόν (Oμάδας Κρούσης), που έχει ήδη πιάσει δουλειά και τελεί υπό την καθοδήγηση του Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ και ο ρόλος του ίδιου αναμένεται να αναβαθμιστεί.



Πηγή: Kαθημερινή, Τα Νέα
http://newpost.gr
Read more...

Καταπέλτης για την κυβέρνηση η έκθεση της ΕΕ για το χρέος, λέει η ΝΔ

«Απέτυχαν τα 'σχέδια σωτηρίας'»

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Δυστυχώς, η έκθεση της ΕΕ για την ελληνική οικονομία, ιδίως το σκέλος της βιωσιμότητας του χρέους, είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση» εκτιμά ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Όπως επισήμανε με δήλωσή του, η έκθεση «αποδεικνύει ότι τα απανωτά 'σχέδια σωτηρίας' της χώρας απέτυχαν. 'Πάτος στο βαρέλι' του χρέους δεν υφίσταται, αφού η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώνεται και οι 'μαύρες τρύπες' μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται.

Παραθέτοντας στοιχεία από την έκθεση ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει:

«1. Η χώρα εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στις αγορές σε μια δεκαετία, το 2021, όταν η αρχική πρόβλεψη της κυβέρνησης ήταν για εφέτος και η μεταγενέστερη της τρόικας για το 2013-2014.

» 2. Δεν αναμένεται ανάκαμψη της οικονομίας πριν από το 2013. Επισημαίνεται ότι μέχρι πρόσφατα αυτή προβλεπόταν για το 2012. Η ύφεση πλέον εκτιμάται στο 5,5% για το 2011, υψηλότερη από το 2010, εκτιμάται στο 2,8% για το 2012, αντί ανάπτυξης 0,8% που προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο.

» 3. Το χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα άνω του 130% του ΑΕΠ μέχρι το 2030.

» 4. Εντοπίζονται καθυστερήσεις και διαχειριστικές αδυναμίες στην προετοιμασία και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Για παράδειγμα, ο κανόνας 1 προς 10 για τις προσλήψεις στο δημόσιο δεν έχει εφαρμοστεί.

» 5. Οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 δεν επιτυγχάνονται. Οι αποκλίσεις διευρύνονται. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 8,5% - 9% του ΑΕΠ το 2011, από 7,3% του ΑΕΠ που ήταν οι εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου. Απαιτούνται περιοριστικά μέτρα ύψους 61,8 δισ. ευρώ την περίοδο 2010-2014, όταν το μνημόνιο προέβλεπε 30 δισ. ευρώ μέχρι το 2013.

» 6. Ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις δεν θα επιτευχθεί. Μάλιστα, η απόκλιση θα είναι αισθητή. Εκτιμάται ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στο 1,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, αντί πρόβλεψης για 5 δισ. ευρώ.

» Συνεπώς, η έκθεση επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αποτυπώνει την ολιγωρία, την αναβλητικότητα, την ασυνέπεια και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Αναδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές και τις συνεχείς αναδιπλώσεις της.

» Και καθιστά σαφές, ότι η ανάταξη της Οικονομίας είναι προαπαιτούμενη, ώστε να καταστεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή βιώσιμη» καταλήγει η δήλωση του κ.Σταϊκούρα

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Η έκτη δόση εγκρίθηκε, σειρά παίρνει το μεγάλο «κούρεμα» - Διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες









Η έκτη δόση εγκρίθηκε, σειρά παίρνει το μεγάλο «κούρεμα» - Διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες
Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, με το ΔΝΤ να προτίθεται να πράξει το ίδιο, με το επόμενο βήμα, της επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, να τίθεται επί τάπητος στη διπλή Σύνοδο Κορυφής, όπως φυσικά και τα σενάρια «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων και της συμμετοχής των τραπεζών σε αυτό. Γιουνκέρ και Φέκτερ επιβεβαίωσαν τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, ενώ η γαλλική εφημερίδα Les Echos κάνει λόγο για συμφωνία απομείωσης 50-55%.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup) ενέκριναν τελικά, το βράδυ της Παρασκευής, την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. προς την Ελλάδα, τουλάχιστον όσον αφορά τη δική τους συμμετοχή, που φτάνει τα 5,8 δισ. Αυτό που απομένει είναι η έγκριση των υπολοίπων 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ, κάτι για το οποίο υπάρχουν θετικές ενδείξεις, αφού σύμγωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ έχει ταχθεί υπέρ της σχετικής έγκρισης, περιμένοντας το πράσινο φως και από το συμβούλιο. Η καταβολή του ποσού έχει προγραμματιστεί μέσα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, επιτρέποντας στην Αθήνα να μην βρεθεί αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών. Το ΔΝΤ αναμένεται να αποφανθεί θετικά στις αρχές Νοεμβρίου.

Επόμενο βήμα, το οποίο αποτελεί και άλυτο γρίφο για τους Ευρωπαίους ηγέτες και όχι μόνο αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με το σύνολο του ελληνικού χρέους και το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωσή του («κούρεμα») χωρίς να υπάρξει ντόμινο σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τη διπλή Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής και της Τετάρτης να κρίνονται κομβικές.

Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας, πάντως, θα πρέπει να προετοιμαστούν για απώλειες πολύ μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες, της τάξης τουλάχιστον του 50%, με στόχο να διασώσουν από την πτώχευση τη χώρα. Σημειώνεται ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τη χώρα μας προβλέπει «κούρεμα» 21%, ποσοστό που δεν δίνει λύση στο ζήτημα».

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να ζητήσουν από τις πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας να δεχθούν απώλειες πολύ "βαρύτερες" εκείνων που προβλέπονταν», ανακοίνωσε σήμερα ο Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ. «Συμφωνήσαμε χθες (Παρασκευή) να πούμε ότι οφείλουμε να έχουμε μια σημαντική αύξηση της συνεισφοράς των τραπεζών» στη διάσωση της Ελλάδας, με τη μορφή της απομείωσης των πιστώσεών τους, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου. Την ύπαρξη διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσε και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. Και οι δύο όμως δεν μίλησαν για συγκεκριμένο ποσοστό.

Εξάλλου, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα Σάββατο στις Βρυξέλλες με τον Νικολά Σαρκοζί, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής. Μέρκελ και Σαρκοζί θα προσπαθήσουν σε αυτή τη συνάντηση να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για τη «συνταγή» κατά της κρίσης.

Σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, η γαλλική εφημερίδα Les Echos, πάντως, κάνει λόγο για συμφωνία με τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους από 50%- 55%, επικαλούμενη διπλωματική πηγή. Η εν λόγω πηγή φέρεται να δήλωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν χθες να ζητήσουν από τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες που αντέχουν να υποστούν απώλεια της τάξης «τουλάχιστον 50%» του χρέους της χώρας, διαφορετικά η χώρα απειλείται με χρεοκοπία.

Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας των πιστωτών της Ελλάδας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) που δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών των 17 χωρών μελών της ευρωζώνης, οι τράπεζες θα πρέπει να δεχτούν μια απομείωση της τάξης του 60% των πιστώσεών τους, αν θέλουν το ποσό των 109 δισεκατομμυρίων ευρώ να μείνει ως έχει. Με μια απομείωση 50%, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στα 114 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της έκθεσης.

Και σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή, οι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν ντε φάκτο τα αποτελέσματα. «Τουλάχιστον 50% είναι απαραίτητο» για την απομείωση, υπογράμμισε η πηγή. Σε αυτή τη βάση θα διεξάγονται στο εξής οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του τραπεζικού τομέα, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου.

Παραμένει άγνωστο αν οι τράπεζες θα δεχτούν να υποβληθούν σε αυτές τις νέες μεγάλες απώλειες.
http://newpost.gr
Read more...

Μόνιμος κάτοικος Αθηνών η τρόικα για να εποπτεύει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου

Επιτελείο θα εγκατασταθεί στο ΥΠΟΙK

Το επιτελείο που θα εγκατασταθεί εδώ θα είναι ολιγομελές και θα τοποθετηθεί σε επιτελικές θέσεις, κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών
Το επιτελείο που θα εγκατασταθεί εδώ θα είναι ολιγομελές και θα τοποθετηθεί σε επιτελικές θέσεις, κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα θα αποκτήσει η τρόικα, προκειμένου να εποπτεύει σε καθημερινή βάση την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σχετική αναφορά σχεδιάζεται να υπάρξει στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Ήδη, άλλωστε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προϊδέασε για τα σχέδια αυτά, μιλώντας για μόνιμη επιτήρηση των υπό διάσωση χωρών.

Η κοινοτική αυτή επιτήρηση θα συμπληρώσει το πλαίσιο των αποφάσεων για την Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι το κούρεμα και τα νέα δάνεια που θα χορηγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι (και το ΔΝΤ) στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης θα φέρουν αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Έτσι αφού το χρέος καταστεί βιώσιμο, οι πιστωτές θα μπορούν να περιμένουν ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνειά της. Εξάλλου, με την τρόπο αυτό, όπως διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, θα δοθεί ένα τέλος στα ανά τρίμηνο σίριαλ αγωνίας που παίζεται κάθε φορά με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα για έλεγχο, ενόψει της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου.

Το επιτελείο που θα εγκατασταθεί εδώ θα είναι ολιγομελές και θα τοποθετηθεί σε επιτελικές θέσεις, κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο ρόλος του θα είναι να παρακολουθεί μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Παράλληλα, θα λειτουργεί και στην αντίθετη κατεύθυνση, μεταφέροντας στην κυβέρνηση τις απόψεις και τις υποδείξεις της Κομισιόν για τις εξελίξεις σε διάφορα θέματα, ώστε να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Από τον Μάκη στη Λούκα!...



Ο πατέρας διέγραψε το σύζυγο και ο γιος τη σύζυγο, αποδεικνύοντας γι' άλλη μια φορά ότι στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται. Η Ιστορία κάνει κύκλους. Το 1985, μετά τις δεύτερες νικηφόρες εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο... Ανδρέας Παπανδρέου διώχνει τον έως τότε πανίσχυρο υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γεράσιμο (Μάκη) Αρσένη, τον οποίο είχε παντρέψει, λίγους μήνες πριν, με τη Λούκα Κατσέλη.

Εκείνος ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία. Υστερα από ένα χρόνο, ο Ανδρέας τον διαγράφει. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Αρσένης επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, στην ταραχώδη περίοδο του 1989.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά η τύχη το έφερε έτσι ώστε η Λούκα Κατσέλη να κάνει δύσκολη τη ζωή του γιου τού Ανδρέα, με τον οποίο μάλιστα έχουν φιλικές και οικογενειακές σχέσεις πολλές δεκαετίες. Είναι η μοναδική βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που καταψηφίζει ένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου, παρά την προσωπική μεσολάβηση του πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποχρεώθηκε να τη διαγράψει. Και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθώς είχαν προηγηθεί διαγραφές άλλων βουλευτών για τη στάση τους στο Μνημόνιο.

Δεν γνωρίζουμε αν τα γεγονότα θα το φέρουν έτσι ώστε η Κατσέλη να επανέλθει γρήγορα, όπως ο Αρσένης το 1989. Ομως, αν συμβεί όπως τότε, μάλλον τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τον Γιώργο...
Γ.ΚΑΡ. (Πολιτικά Παρασκήνια, Ελευθεροτυπία)



Read more...

Φλωρίδης, Νασιώκας και Ρομπόπουλος έσωσαν τον Γ. Παπανδρέου...


Από το polylitoikairoi.blogspot.com

Μετά τη χθεσινή διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε με 153 βουλευτές αλλά στην πραγματικότητα η κοινοβουλευτική του δύναμη είναι 150... Για να το εξηγήσουμε... Αν δεν είχαν παραιτηθεί από την...
βουλευτική τους έδρα οι κ.κ. Φλωρίδης, Νασιώκας και Ρομπόπουλος αλλά είχαν απλά ανεξαρτητοποιηθεί τότε σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα είχε 150 βουλευτές και κατά συνέπεια η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είχε πέσει και θα προκηρύσσονταν εκλογές... Ποιος να τους το έλεγε ότι θα συνέβαινε αυτό όταν παραιτούνταν!

Read more...

Νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας...


Από το e-aftodioikisi.gr

Τα 12 από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, καθώς τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι 13 περιφερειάρχες, εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών.
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε έξι έδρες, η ΝΔ 4 και από μια το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ.
ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης-Ήπειρος (105), Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία (102, Γ. Πασχαλίδης-Κεντρική Μακεδονία (102), Τ....
Χειβιδόπουλος-Πελοπόννησος (91) και Στ. Χρήστου-Αττική (68).
ΝΔ: Γ. Παυλίδης-Ανατολική Μακεδονία Θράκη (68), Ν. Σφελινιώτης-Κεντρική Μακεδονία (58), Π. Βογιατζής-Βόρειο Αιγαίο (56) και Γρ. Ζαφειρόπουλος-Αττική (54).
ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (15)
ΔΗΜΑΡ: ο Ν. Γαλανός-Αττική (8)
Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ συγκαλείται εντός πέντε ημερών από την εκλογή του και με μυστικές ψηφοφορίες εκλέγει ξεχωριστά το προεδρείο του, δηλαδή τον πρόεδρο, τον Α' αντιπρόεδρο, τον Β' αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία.

Read more...

Ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ


http://img.protothema.gr/432B38402A2A6135C5D9B3B8F49DE615.jpg

Έληξε η απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και από το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Μετά από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε να λήξει η κινητοποίηση αφού υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, να προβεί στην άρση της επιστράτευσης και να σταματήσει η αποκομιδή από ιδιώτες. Από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αρχίσει ξανά ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων και κάλεσε τους συναδέλφους του άμεσα να ξεκινήσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια, τόσο στο δήμο Αθηναίων, όσο και στους υπόλοιπους δήμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης μετά την απόφαση των συνδικαλιστών των δημοτικών υπαλλήλων δήλωσε:

«Συνεδρίασε πριν από λίγη ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΕ –ΟΤΑ και αποφάσισαν ότι δεν θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και από σήμερα το βράδυ όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους αλλά και το προσωπικό της καθαριότητας, θα αρχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων κυρίως στις δυο μεγάλες πόλεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μου γνωστοποίησαν πριν από λίγο την απόφασή τους. Κατόπιν αυτών τους διαβεβαίωσα ότι η επιστράτευση, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί και ότι μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει εισήγησή μου για άρση του καθεστώτος της επιστράτευσης. Ασφαλώς από τη στιγμή που αποκαθίσταται πλήρως η εργασιακή ομαλότητα, θα αποδεσμευτούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τον χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής»


Read more...

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας του 5%

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σε ποσοστό 5%, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι επιτυχόντες στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο από 24-10-2011 μέχρι 01-11-2011.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι:
  • αίτηση
  • τίτλος απόλυσης, απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών. Σε περίπτωση που υποβάλλεται απολυτήριο ή πτυχίο στην πρωτότυπη έκδοσή του, αυτό μπορεί να αποσυρθεί, όταν ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει αντίστοιχο αποδεικτικό ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο.
  • υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο εισαγόμενος δηλώνει ότι δεν είναι γραμμένος σε άλλη Σχολή ή Τμήμα
  • πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης ή επικυρωμένο αντίγραφο του πρωτοτύπου από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου
  • έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
Κατά την εγγραφή του ο εισαγόμενος επιδεικνύει στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά του στοιχεία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων Σχολών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...