Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Επιθέσεις με μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ και κατά αστυνομικών στην Αθήνα

Μόνο υλικές ζημιές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ στα Πετράλωνα και σε αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια πραγματοποίησαν ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ, έγινε στις 5.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Αιγηιδών. Άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε ημιυπόγειο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα νεαρών πέταξε μια μολότοφ εναντίον αστυνομικής δύναμης στην οδό Μπουμπουλίνας, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Μάνης, άλλη ομάδα νεαρών έριξαν μολότοφ σε όχημα της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ΙΧ.

Τέλος, λίγο αργότερα, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ή να προκληθούν ζημιές.

Το ΚΚΕ καταγγέλει τις επιθέσεις στα γραφεία του κόμματος, κάνοντας λόγο για «τραμπουκικές επιθέσεις που εκτελούν οργανωμένα ομάδες προβοκατόρων-δολοφόνων».

Ρίχνει, μάλιστα, ξανά λάδι στη φωτιά στην κόντρα που έχει ξεκινήσει με τον ΛΑΟΣ με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Δίνοντας συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση το ΚΚΕ αναφέρει ότι «αποκαλύπτεται ο προβοκατόρικος και ύποπτος ρόλος του κόμματος του κ.Καρατζαφέρη και άλλων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αθωώνουν ή συγκαλύπτουν ότι η επίθεση των προβοκατόρων είναι διατεταγμένη και ο στόχος τους είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΚΚΕ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ.Αϊβαλιώτης είπε: «Δυστυχώς για το ΚΚΕ η ανοησία δεν είναι παροδικό σύμπτωμα... Είναι μια χρόνια κατάσταση που καλά κρατεί».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: