Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο χρόνος είναι λίγος...


Θα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα...

Η ελληνική κυβέρνηση θα παροτρυνθεί να παραδώσει ένα «λεπτομερές σχέδιο» για τα δημοσιονομικά της, ώστε...
να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Τα παραπάνω ανέφερε σε δημοσιογράφους το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας πως ο χρόνος για την Ελλάδα είναι λίγος, αλλά πως η Γαλλία θα διασφαλίσει ότι η Αθήνα θα παροτρυνθεί να συγκροτήσει ένα όσο το δυνατόν πιο λεπτομερές σχέδιο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ. Ολάντ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει «για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, την εμπιστοσύνη που είναι αναγκαία για να εκφράσει το Eurogroup την δική του θέση»...

Read more...

Συντάσσουν την ελληνική πρόταση…


με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων από Κομισιόν και Γαλλία…

Πυρετώδεις διεργασίες για να καταρτιστεί η ελληνική πρόταση για το νέο πρόγραμμα που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας (ESM) διεξάγονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και...
τεχνοκρατών από την Κομισιόν αλλά και από τη γαλλική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμώνων Γιώργος Χουλιαράκης συνεργάστηκαν στις Βρυξέλλες με εμπειρογνώμονες από την Κομισιόν αλλά και από τη γαλλική πλευρά, έτσι ώστε η ελληνική πρόταση να είναι τεχνικά και ουσιαστικά άρτια και να καλύπτει τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει αποδεκτή από το Eurogroup.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η νέα πρόταση ξεκινάει από τα δεδομένα της τελευταίας πρότασης Γιούνκερ και περιλαμβάνει ορισμένα "βήματα" από την ελληνική πλευρά στα δημοσιονομικά καθώς δεν υπάρχει διάθεση να κολλήσει εκεί η συμφωνία.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και η ελληνική πλευρά δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να εξασφαλίζεται επαρκής χρηματοδότηση, με βάση συγκεκριμένες δεσμεύσεις χωρίς να χρειάζεται κάθε τρεις μήνες να αμφισβητείται η πορεία του προγράμματος...

Read more...

Δικαίωμα ανάληψης για συνταξιούχους και ανέργους Κλειστές οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα


Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
trapeza_
Από αύριο, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να προχωρήσουν στην ανάληψη 120 ευρώ από τον τραπεζικό τους λογαριασμό ενώ θα διατηρηθεί το όριο ανάληψεων των 60 ευρώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Έκλεισαν» συνάντηση Πάκης – Μειμαράκης…


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως...
ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε την Τετάρτη το ενδεχόμενο συμμετοχής σε άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς πρακτικά. Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έκανε ακόμη γνωστό ότι τη νύχτα της Τρίτης συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε όπως είπε για τις ευθύνες όλων όσοι θα τολμήσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ...

Read more...

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι...


Ο πρωθυπουργός προσπαθεί... 

Υπήρξε μια ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις. Παραμένουμε στην εθνική γραμμή για να...
βρούμε μια λύση και να τελειώσει η ανασφάλεια του κόσμου. Συζητήσαμε με τον Αλέξη Τσίπρα τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει Το Ποτάμι με διάφορες συζητήσεις που μπορούμε να κάνουμε και εμείς στην Ευρώπη.

Πρέπει να πείσουμε κάποιους διστακτικούς στην Ευρώπη ότι το μέλλον των Ελλήνων είναι στην καρδιά της Ευρώπης. 

Προσπαθούμε να έχουμε συμφωνία πριν την Κυριακή, γιατί την Κυριακή είναι αργά. Πρέπει να έχει γίνει το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή. Θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων , υπάρχουν διαφορές αυτό είναι γνωστό, αλλά τώρα προέχει μια εθνική συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια και από τη Δευτέρα να είναι μια νέα ημέρα. 

Το νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα γίνει αφού φτάσουμε σε ένα καλό σημείο. Το σημαντικό είναι ότι αυτά που αποφασίσαμε στο συμβούλιο που προηγήθηκε υπηρετούνται από την κυβέρνηση, μέχρι τώρα. Θα ξαφνιαστώ αν συμβεί το αντίθετο...

Read more...

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους...


Για το ελληνικό ζήτημα τοποθετήθηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στο ινστιτούτο Brookings, κάνοντας ευθεία αναφορά στο θέμα του χρέους. 

Όπως σημείωσε, «όποιος...
εμπλέκεται με το ΔΝΤ θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του». 

«Τα δάνεια μας προς διάφορες χώρες είναι υπό αίρεση και συνθήκες. Υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις, αλλά όλες αποσκοπούν στην αποκατάσταση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους» σημείωσε.

Αναφερόμενη στο θέμα του χρέους, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι «για την Ελλάδα πάντα κινούμασταν σε δύο πυλώνες: Ο ένας είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική εξυγίανση και ο άλλος η αναδιάρθρωση του χρέους που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει». 

«Μπορεί να πρέπει να αναθεωρήσουμε ορισμένους αριθμούς αλλά αυτό δεν έχει αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 

Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να βρεθεί λύση ώστε να αποκατασταθεί η ανάπτυξη. Υπάρχουν εν εξελίξει καταστάσεις ,θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στην Ελλάδα...

Read more...

Τσίπρας: Οι στιγμές είναι κρίσιμες…


Θεοδωράκης: Υπάρχει εθνική γραμμή…

Στη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε, πως η ενημέρωση πρέπει να γίνεται πολύ σοβαρά, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Ο...
Θεοδωράκης, απαντώντας σε πνεύμα συναίνεσης δέχτηκε, πως σε αυτήν την κρίσιμη φάση της ελληνικής ιστορίας υπάρχει εθνική γραμμή…

Read more...

Γεωπολιτικής σημασίας η παραμονή στο ευρώ Βαλς: Θετικές και ισορροπημένες οι προτάσεις που υπέβαλε η Ελλάδα


Βαλς: Θετικές και ισορροπημένες οι προτάσεις που υπέβαλε η Ελλάδα
Ο Μανουέλ Βαλς κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δώσει το παρών στο «ραντεβού με την ιστορία της και με την ευρωπαϊκή ιστορία»   (Φωτογραφία:  Reuters )

Παρίσι, Γαλλία
Οι προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση της Ελλάδας στους ευρωπαίους εταίρους είναι «ισορροπημένες» και «θετικές», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Θα ήθελα να πω εδώ ότι αυτό το αίτημα, αυτή η επιστολή, είναι ισορροπημένη, θετική. Είναι απόδειξη αληθινής βούλησης να υπάρξει πρόοδος και να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Βαλς και χαιρέτισε «ένα σημαντικό βήμα που επιτρέπει να γίνει διάλογος».

Χαρακτηρίζοντας γεωπολιτικό διακύβευμα υψίστης σημασίας την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ο Βαλς μιλώντας για τα κύρια συστατικά αποτελεσματικής συμφωνίας αναφέρθηκε εκ νέου στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους. Με αιχμές κατά του Βερολίνου, είπε ότι το Παρίσι τάσσεται κατά του grexit γιατί «είναι προς το συμφέρον μας».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ελπίζουν ότι θα κλειστεί μια νέα συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την Ελλάδα πριν από την Κυριακή προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και ο Βαλς ανέφερε ότι η γαλλική Εθνοσυνέλευση θα πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία με ψηφοφορία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα «διαβουλευθεί» με τη γαλλική Βουλή. «Εάν υπάρξει συμφωνία, η Εθνοσυνέλευση θα τοποθετηθεί με ψηφοφορία» επ' αυτής, δήλωσε ο Βαλς, τοποθέτηση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από πολλούς βουλευτές.

Γεωπολιτικό διακύβευμα υψίστης σημασίας

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τάχθηκε εξάλλου εκ νέου υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που αποτελεί όπως σημείωσε «γεωπολιτικό διακύβευμα υψίστης σημασίας».

Οι Έλληνες με την ψήφο τους δεν είπαν όχι στην Ευρώπη και πρέπει να στηρίξουμε την επιλογή τους, δήλωσε ο Βαλς και υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη. Η Γαλλία κάνει τα πάντα για τη λύση, πρέπει να βρούμε κοινές λύσεις».

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί επίσης ένα γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό διακύβευμα υψίστης σημασίας», επισήμανε ο Βαλς, αναφερόμενος στις «σχέσεις (της Ελλάδας) με την Τουρκία», «τους δεσμούς με τη Ρωσία, τον ορθόδοξο κόσμο» και το θέμα της μετανάστευσης στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ο Μανουέλ Βαλς επισήμανε εξάλλου ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε «φρικτές» συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Αναγκαία η αντιμετώπιση του χρέους

Η συμφωνία είναι πιθανή και είναι απαραίτητη, είπε ο Βαλς υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως πρέπει να υπάρξει μια προοπτική για το χρέος.

«Η έξοδος θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα: η κατάρρευση των εσόδων, η εκρηκτική αύξηση του κόστους των εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων ειδών πρώτης ανάγκης, οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες για τη δημόσια τάξη δεν μπορούν να προβλεφθούν από κανέναν. Είναι αυτό που θέλουμε για τον ελληνικό λαό; Είναι αυτή η εικόνα που θέλουμε να δώσουμε για την Ευρώπη στον κόσμο; Όχι! Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτή η θέση της Γαλλίας», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας πως δεν θα ανεχθούμε να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη.

Ο Μανουέλ Βαλς κάλεσε εξάλλου την ελληνική κυβέρνηση να δώσει το παρών στο «ραντεβού με την ιστορία της και με την ευρωπαϊκή ιστορία».

Οι «βάσεις για μια ολοκληρωμένη συμφωνία» βρίσκονται σε τρία στοιχεία: «αναγκαίες και λεπτομερείς μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάταξη της οικονομίας, τη δημιουργία ενός κράτους που να λειτουργεί αληθινά, μέσα χρηματοδότησης της ανάπτυξης στην Ελλάδα» και ακόμη «μια συγκεκριμένη προοπτική για την αντιμετώπιση του χρέους» το οποίο, όπως τόνισε, δεν είναι «θέμα ταμπού».

Η Γαλλία ούτε «άγεται και φέρεται από τη Γερμανία» ούτε «δείχνει εύνοια έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός Βαλς και πρόσθεσε ότι το Παρίσι κινητοποιείται για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ διότι «είναι προς το συμφέρον μας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Δεν θα γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών…


Στο Μαξίμου ο Θεοδωράκης…

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε, πως δεν τίθεται θέμα σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Όποιος επιθυμεί να…
ενημερωθεί θα γίνεται κατ’ ιδίαν.

Ήδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, κατευθύνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αμέσως μετά θα υπάρχει και τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά...

Read more...

Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν καλά...


Απαισιόδοξη για την κατάσταση στην Ελλάδα εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε...
νέες της δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα, η κυρία Μέρκελ τόνισε πως «τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάει καλά», σημειώνοντας παράλληλα πως η θέση της χώρας υποδεικνύει ότι υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα χρέους...

Read more...

Κινούμαστε στα πλαίσια της εθνικής γραμμής...


Ξεκίνησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σήμερα καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον ESM και αύριο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για...
αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για έναν συμβιβασμό, είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: Kινούμαστε στα πλαίσια της εθνικής γραμμής που αποφασίστηκε στο συμβούλιο αρχηγών. Ζητούμε επαρκή χρηματοδότηση και απομείωση του χρέους...

Read more...

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Δεν τον εμπιστεύομαι


Τι είπε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους...

Θέμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας ανοίγει για τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με νέες δηλώσεις μετά τις σαφείς αιχμές που άφησε για τον πρωθυπουργό κατά τη...
συνεδρίαση της ΚΟ που έγινε νωρίτερα. 

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους και αναφορικά με τις ενδεχόμενες συναντήσεις που επιθυμεί να κάνει ο κ. Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων είπε: 

«Δεν τον εμπιστεύομαι να μιλήσουμε κατ' ιδίαν αν δεν έχω μαζί μου άλλα τρία άτομα και δύο κασετοφωνάκια. Φοβάμαι ότι μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Οι μέρες είναι ιστορικές»...

Read more...

Επίθεση αγάπης...


Ο Γάλλος πρωθυπουργός γράφει στα ελληνικά για την Ελλάδα...

Μήνυμα υποστήριξης στην Ελλάδα θέλησε να στείλει ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, μέσω Twitter.

Μάλιστα, επέλεξε να...
γράψει στα ελληνικά για να είναι ακόμα πιο ηχηρή η παρέμβασή του.
Στο μήνυμά του, λοιπόν, ανέφερε: «Στον ελληνικό λαό λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη! MV».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα είχε τονίσει πως η Γαλλία απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ και επομένως στην καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας και γεωπολιτικής σημασίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας...

Read more...

Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες: Σκοτώστε την Ελλάδα…


Ανθελληνική αντίδραση από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ: Καμιά βοήθεια στην Ελλάδα. Δηλαδή, υπό της παρούσες συνθήκες, σκοτώστε τους Έλληνες.

Ταυτόχρονα, ο…
εκπρόσωπος Σόιμπλε δηλώνει «είμαστε χαλαροί, έχουμε plan b»!

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…

Read more...

Έκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα, στον Λευκό Οίκο…


Η αγωνία αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, φουντώνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά τα συνεχή τηλεφωνήματα και τις δηλώσεις Λιού, σύμφωνα με... 
πληροφορίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο, υπό τον Ομπάμα, για την Ελλάδα...

Read more...

Μπολντρίνι: Η Ελλάδα απέδειξε ότι απέτυχαν...


Μπολντρίνι: Η Ελλάδα απέδειξε ότι απέτυχαν οι υφεσιακές πολιτικές στην Ευρώπη... οι υφεσιακές πολιτικές στην Ευρώπη...
"Οι υφεσιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη απέτυχαν, όπως αποδεικνύουν...
οι τελευταίες εξελίξεις και στην Ελλάδα", δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, σε ομιλία της στην Μπολόνια.

"Τώρα χρειάζεται μια στροφή, πρέπει να εφαρμοσθούν πολιτικές που να στηρίξουν πραγματικά τα πιο φτωχά στρώματα των πολιτών", συμπλήρωσε η Λάουρα Μπολντρίνι, η οποία εξελέγη πρόεδρος της βουλής τον Μάρτιο του 2013, μετά από πρόταση του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

"Πρέπει να εφαρμοσθούν οι πολιτικές εκείνες που θα ευνοήσουν την βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάκαμψη σε οικονομικό, κοινωνικό, και περιβαλλοντικό επίπεδο", ολοκλήρωσε η Ιταλίδα πρόεδρος της Βουλής...
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Αναστέλλεται κάθε διαπραγμάτευση στη Wall Street...


Την προσωρινή αναστολή κάθε διαπραγμάτευσης στους δείκτες του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης για...
τεχνικούς λόγους, ανακοίνωσε η αρμόδια χρηματιστηριακή αρχή...
efsyn.gr

Read more...

"Κινδυνεύει η ισχνή οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας...


confcommercio...αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ...
«Για να ξεπερασθεί η κρίση αυτή, η οποία δεν είναι μόνον ελληνική αλλά αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και σχετίζεται με την...
ίδια την ιδέα της Ευρώπης, πρέπει να ανάψουμε δυο μηχανές: την χρηματιστικό-οικονομική μηχανή, αλλά κυρίως την πολιτική, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική συμφωνία η οποία είναι ακόμη εφικτή», δηλώνει ο πρόεδρος της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio Κάρλο Σαγκάλλι.

«Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα κινδυνεύει να αποθαρρυνθεί με ανεπανόρθωτο τρόπο, η ισχνή οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας», πρόσθεσε ο Σαγκάλλι.

«Με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα αυξανόταν η χρηματοοικονομική αστάθεια για όλες τις χώρες και οι κίνδυνοι συνδεδεμένοι με την νέα αυτή κατάσταση θα οδηγούσαν σε αύξηση των επιτοκίων του δημοσίου χρέους», τόνισε ο επικεφαλής της Confcommercio.

Ο Σαγκάλλι καταλήγει ότι «μια ακόμη συνέπεια θα ήταν η αρνητική επιρροή επί του κλίματος εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των πολιτών, με μείωση της εσωτερικής ζήτησης και πιθανό περιορισμό των επενδύσεων, από χώρες του εξωτερικού, στα πιο αδύναμα κράτη της ζώνης του Ευρώ»...
left.gr

Read more...

Π. Τατούλης: Προσβολή προς ολόκληρο τον Ελληνικό λαό...




...η στάση του Βέμπερ...
"Απαράδεκτη και προσβλητική" χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για...
τα όσα είπε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην γραπτή του δήλωση, ο κ. Τατούλης σημειώνει ότι η στάση του Βέμπερ κατά τη σημερινή ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν "βαθύτατα αντιδημοκρατική και εντελώς απαράδεκτη. Με τους χαρακτηρισμούς του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας, προσέβαλε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και, με την ευθεία παρέμβασή του σε εσωτερικά εθνικά ζητήματα της Ελλάδος, υπερέβη όχι μόνο τα όρια της θεσμικής του λειτουργίας, αλλά και στοιχειωδών κανόνων δημοκρατίας και σεβασμού" αναφέρει στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης καλεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα "να σταθεί αντάξιο της ιστορίας του, και σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα και τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια στιγμή, να ξεπεράσει αναχρονιστικές συμπεριφορές και να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και της σταθερότητας της Ευρωζώνης"...
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΕΚΤ: Αμετάβλητο το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες...


Τη διατήρηση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στα...
89 δισ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ΕΚΤ...
thepressproject.gr

Read more...

Το γαλλικό κόστος ενός Grexit ανέρχεται στα 65 δισ. ευρώ...


ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑΗ έκθεση της Γαλλίας σε μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών της Ελλάδας φθάνει τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ, εκτίμησε σήμερα ο γενικός εισηγητής της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, Αλμπερίκ ντε Μονγκολφιέρ.

«Η συνολική έκθεση της χώρας μας σε...
μία ενδεχόμενη ελληνική στάση πληρωμών ανέρχεται σε περίπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ένα ποσό αρκετά υψηλότερο των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν γενικά αναφερθεί», ανέφερε σε μία ανακοίνωση.

Στην έκθεσή του, που εξετάζεται σήμερα από την Επιτροπή Οικονομικών, ο Αλμπερίκ ντε Μονγκολφιέρ, ο οποίος ανήκει στο κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι, διευκρινίζει πως η έκθεση της Γαλλίας στο ελληνικό χρέος αφορά κυρίως την πλήρη διαγραφή ενός διμερούς χρέους και τις εγγυήσεις που προσφέρει η Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Η Γαλλία φέρει επίσης ένα μέρος των κινδύνων που υποστηρίζονται από το ευρωσύστημα, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής...
newsbeast.gr

Read more...

Μήνυμα του Βαλς για την Ελλάδα και την Ευρώπη...


Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι κρισιμότατο για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς. 

"Την Πέμπτη, η Ελλάδα θα...
μας παρουσιάσει προτάσεις, το Σάββατο θα συνεδριάσουμε. Το μέλλον της Ευρώπης είναι σε κίνδυνο", σημειώνει ο Βαλς...









thepressproject.gr

Read more...

Λιου: Γεωπολιτικό λάθος η κατάρρευση της Ελλάδας...


Λιου: Γεωπολιτικό λάθος η κατάρρευση της ΕλλάδαςΗ κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποιεί την Ευρώπη ότι αν επιτρέψει μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα ήταν...
γεωπολιτικό λάθος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, όπως μεταδίδει το Reuters. 

 "Νομίζω ότι είναι άγνωστος ο κίνδυνος για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία ... Νομίζω ότι είναι γεωπολιτικά λάθος." είπε μιλώντας στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους.

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο που επικεντρώνεται στο χρέος. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Λιου έκανε λόγο για "βαθιά" απροθυμία μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν το θέμα.  

Ο Λιου δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά είπε ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πολιτικά.   Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marketwatch, ο Λιου τόνισε ότι η κρίση στην Ελλάδα και η μείωση της χρηματιστηριακής αγοράς της Κίνας θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, αλλά δεν αποτελούν άμεση απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ...
enikos.gr

Read more...

Κίνημα: Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν!


kinima
“Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί σοβαρότητα από όλους και επιβάλλει να είμαστε φειδωλοί σε δηλώσεις που αφορούν την κριτική που άσκησε ο κ. Τσίπρας στη σημερινή του ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με τα αίτια της σημερινής κατάστασης της χώρας”αναφέρει σε ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Κινήματος.
“Η ανάγνωση των αιτιών που υιοθετεί τα τελευταία πέντε χρόνια, συνεχίζει -ακόμη και σήμερα- να υποκύπτει σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Επιβάλλεται όμως, να υπενθυμίσουμε ότι κανείς από την Κυβέρνηση, ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχει το δικαίωμα αλλά και την εντολή του Ελληνικού λαού να αμφισβητήσει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και ως προς αυτό, είναι ατομικά υπόλογοι ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της Κυβέρνησής του.
Αν δεν μπορούν να τη διασφαλίσουν ας παραιτηθούν”, καταλήγει το Κίνημα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κομισιόν: Το βασικό σενάριο είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ...


ΜΙΝΑ ΑΝΤΡΕΕΒΑ
Το βασικό σενάριο είναι η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, ερωτηθείσα για τις...
χθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ ότι η Επιτροπή έχει εκπονήσει σχέδια για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ευρωζώνη.

Είναι ζήτημα υπευθυνότητας είπε η κ. Αντρέεβα, διευκρινίζοντας πως η ελληνική πλευρά έχει χρονικό περιθώριο να παρουσιάσει τις αναλυτικές προτάσεις της για την εκπόνηση ενός νέου προγράμματος, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα συμμετάσχουν όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε., ενώ σημείωσε ότι ενδέχεται να κριθεί σκόπιμο να πραγματοποιηθεί και ειδική Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης.

Read more...

Η Κύπρος στηρίζει Τσίπρα...


Υπέρ της στάσης του Τσίπρα για το χρέος η Κύπρος
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ο μόνος από τους ηγέτες της Ευρωζώνης, ο οποίος στήριξε την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι...

θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ώστε να μην χρειαστεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής των 28 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Μια τέτοια Σύνοδος θα συγκληθεί εάν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα», είπε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πρόεδρος Ντόναλτ Τουσκ και ο Προεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνκερ μίλησαν για ένα ενδεχόμενο Grexit.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Λευκωσία θεωρεί πως υπάρχει η προοπτική για θετική έκβαση της προσπάθειας για συμφωνία στο Ελληνικό ζήτημα.

Read more...

Παράταση της τραπεζικής αργίας...


Συνταξιούχοι ενω βρίσκονται στην ώρα για την έισοδο τους στην τράπεζα
Σύμφωνα με το Bloomberg, μέσα στην ημέρα, θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών ΠΝΠ, που θα παρατείνει την τραπεζική αργία και τα capital controls μέχρι την... Παρασκευή. 

πηγη efsyn.gr

Read more...