Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Πρόταση σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών»
Ο Ανακριτής του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε στη Βουλή των Ελλήνων, με το 310/31-3-2009 έγγραφό του, στοιχεία εκκρεμούς σ’ αυτόν δικογραφίας κύριας ανάκρισης κατά του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία, για το κακούργημα της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Ο ως άνω Ανακριτής διαβίβασε τα στοιχεία αυτά ως «ικανά να στοιχειοθετήσουν, όσον αφορά τον τότε, ήδη δε πρώην, υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη του Αντωνίου, ενδεχόμενη σε βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας στην αποδιδόμενη στον ως άνω κατηγορούμενο πράξη εκβίασης, τελεσθείσα από δράστη, που μεταχειρίσθηκε απειλή βλάβης της επιχειρήσεως που ασκεί ο...
εξαναγκαζόμενος, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση (άρθρα 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του «περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών» Ν. 3126/2003) αξιόποινη πράξη, που ενδεχομένως φέρεται ότι τελέσθηκε απ’ αυτόν, ως μέλος της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα ως υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στην Αθήνα, στο χρονικό διάστημα από 3-11-2006 μέχρι 8-1-2007, σε βάρος της περιουσίας του πολιτικώς εναγόντως Φωτίου Μανούση του Ανδρέα, κατοίκου Νέας Κηφισιάς Αττικής».

Περαιτέρω, στο ως άνω έγγραφό του ο κ. Ανακριτής αναφέρει ότι διαβιβάζει στη Βουλή τα στοιχεία της εκκρεμούς υπόθεσης ελλείψει δικαιοδοσίας «διερευνήσεως της εν λόγω φερομένης ενδεχομένως αξιοποίνου πράξεως κακουργήματος, για την οποία κρίνουμε ότι προέκυψαν στοιχεία, που σχετίζονται με την διάπραξή της εκ μέρους μέλους Κυβερνήσεως, κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Στο ως άνω έγγραφο του κ. Ανακριτή, το οποίο επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρότασή μας, εκτίθενται αναλυτικά τα πραγματικά περιστατικά, βάσει των οποίων απαιτείται διερεύνηση της τυχόν τέλεσης της ως άνω αξιόποινης πράξης από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήτοι γίνεται η, κατά το άρθρο 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003, συγκεκριμένη αναφορά σε στοιχεία αξιόποινης πράξης.

Προσδιορίζονται κατά συνέπεια στην παρούσα πρότασή μας με σαφήνεια τα στοιχεία και οι πράξεις που είναι αξιόποινες και μνημονεύονται οι διατάξεις που παραβιάστηκαν, όπως προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 154 του Κανονισμού της Βουλής.

Προκύπτει συνεπώς η ανάγκη να διερευνηθεί από την, κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή η ενδεχόμενη ευθύνη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη ως ηθικού αυτουργού του εγκλήματος της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ’ επάγγελμα κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, ήτοι από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία.

Για τους λόγους αυτούς

Προτείνουμε να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 153 και επ. του Κανονισμού της Βουλής για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση τελεσθείσα από δράστη (κατηγορούμενος Παναγιώτης Ζαχαρίου του Ζαχαρία) που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης της επιχείρησης από ασκεί ο εξαναγκαζόμενος (Φ. Μανούσης), κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, κατά παράβαση των άρθρων 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ.

Επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυσή της, επείγει η κίνηση της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο.

Επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρόταση το με αρ. πρωτ. 310/31-3-2009 έγγραφο του Ανακριτή του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών που απευθύνεται προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Αθήνα, 2 Απριλίου 2009

Οι προτείνοντες Βουλευτές

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ
ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ
ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ
Read more...

Φωτογραφίες απο την πορεία στο κέντρο της Αθήνας

http://troktiko.blogspot.com





ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ










Read more...

ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

http://pressmme.blogspot.com
Από ΤΑ ΝΕΑ...
Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών- Οικονομικών , Αθλητικών, Θεσσαλονίκης, εφημερίδων



2-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΠΡΩΙΝΕΣ









ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ




























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ Ολική επαναφορά των καμερών, ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με προσωπικό και μέσα



Icon

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Το ΚΥΣΕΑ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας συγκαλεί ο πρωθυπουργός (1/4/2009)

Την ενίσχυση της Αστυνομίας με προσωπικό και μέσα αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, με νομοθετική ρύθμιση. Για την αντιμετώπιση του σύγχρονου εγκλήματος είναι αναγκαία η χρήση καμερών, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Δηκτική η αντιπολίτευση στα σχόλια της

«Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αυξημένη ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε προσωπικό και σε μέσα. Θα εντατικοποιηθεί η παρουσία της Αστυνομίας, παντού, προκειμένου να επιτελέσει κατά τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της. Ένας ρόλος που αλλάζει συνεχώς, όσο αλλάζει μορφή το έγκλημα και όσο αλλάζουν και οι δράσεις των εγκληματιών. Για την αντιμετώπιση του σύγχρονου εγκλήματος είναι αναγκαία η χρήση καμερών βάσει της ευρωπαϊκής εμπειρίας όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι στόχος είναι «να βελτιώσουμε την απόδοση, την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. που έχει ρόλο σε μια κοινωνία που αλλάζει συνεχώς» και διέψευσε ότι τα μέτρα οδηγούν σε στρατιωτικοποίηση της Αστυνομίας.

O πρωθυπουργός συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ -με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Δένδια- και όχι την Κυβερνητική Επιτροπή, επιδιώκοντας να δώσει δραματικούς τόνους στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη δημόσια ασφάλεια, έπειτα και από τις τελευταίες μετρήσεις που παρέλαβε το Μαξίμου και εμφανίζουν τους πολίτες να απαιτούν δυναμικότερη στάση της Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται, μεταξύ άλλων, σε ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, με νομοθετική ρύθμιση, έπειτα από συνεννόηση και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος C4Ι.

Παράλληλα εξετάζεται νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, «πληθωρική» παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις αθηναϊκές συνοικίες, με αύξηση των πεζών περιπολιών, αλλά και των περιπολιών με μοτοσικλέτες, καθώς και αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Γ. Παπανδρέου: "Μεγάλη ιδεολογική μάχη"






papandreou"Η σύνοδος του G20 δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μάχη μεταξύ κρατών αλλά σε μάχη ιδεών, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τα προβλήματά του" δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς στο κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Αντικείμενο της συνεδρίασης, όπου εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση της Επιτροπής στο σημερινό παγκόσμιο σύστημα οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης, ήταν η διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεων των Σοσιαλιστών για την έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση. Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, οι 20 ηγέτες των οικονομικά ισχυρότερων κρατών του πλανήτη θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους και σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική συνοχή και την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη, με έμφαση στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την εργασία και την πράσινη ανάπτυξη.

"Αναγκαίο ένα νέο σύστημα"

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το σημερινό παγκόσμιο σύστημα οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης, αυτό που προκαλεί τις τεράστιες ανισότητες, δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Δεν μπορούμε, πρόσθεσε, να χτίσουμε ένα νέο σύστημα με παλιά υλικά.

Ουσιαστικά, η Επιτροπή Στίγκλιτς προτείνει την αλλαγή της παγκόσμιας εκπροσώπησης διότι, όπως αναφέρθηκε, το G7, το G8 ή το G20 δεν είναι όλος ο πλανήτης.

Τα μέλη της Επιτροπής Στίγκλιτς διαπίστωσαν ότι σε αυτό που τα ίδια χαρακτηρίζουν επανάσταση, δηλαδή την αλλαγή του παγκόσμιου συστήματος οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης, υπάρχει μεγάλη αντίσταση από το οικονομικό αλλά και τμήμα του πολιτικού κατεστημένου, την οποία χαρακτήρισαν ως "αντεπανάσταση".

Η Επιτροπή εκτίμησε ότι η κρίση δεν θα περάσει γρήγορα και ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε σχέση με την ανεργία και το σύστημα Πρόνοιας. Επίσης, προέβλεψε ότι λόγω αυτών των εξελίξεων θα υπάρξει μεγάλη πίεση από λαθρομετανάστες ιδιαίτερα στην Ελλάδα, πύλη εισόδου λαθρομεταναστών προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Παπανδρέου σχετικά με τη συνεδρίαση της ομάδας των 20 στο Λονδίνο εκτίμησε ότι θα υπάρξουν καλές διατυπώσεις στα κείμενα, αλλά δεν θα υπάρξει πρακτική εφαρμογή τους, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι δεν στέκεται στο ύψος των αξιών της κυρίως λόγω της πλειοψηφίας που διαθέτουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι συντηρητικές δυνάμεις.

Θεωρεί πάντως ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν θα λυθεί αυτομάτως με την απόκτηση πλειοψηφίας από τις προοδευτικές δυνάμεις καθώς υπάρχουν και τα εθνικά προβλήματα και συμφέροντα κάθε χώρας.

Η Επιτροπή Στίγκλιτς, η οποία συγκροτήθηκε για να ασχοληθεί με την παγκόσμια οικονομική κρίση και να διατυπώσει προτάσεις για την έξοδο από αυτήν, παρότι ολοκλήρωσε αυτό το έργο της αποφασίστηκε να συνεχίσει τη λειτουργία της και μάλιστα να δημιουργήσει δίκτυο σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο πάντα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την παροχή βοήθειας σε σοσιαλιστικά κόμματα και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα τους, αλλά και την ενημέρωσή τους για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Οικονομολόγοι για την ειρήνη και την σταθερότητα, στην οποία μετέχουν 25 νομπελίστες και διακεκριμένοι οικονομολόγοι.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στην επιτροπή Στίγκλιτς, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι:

"Στη σύναξη των G-20 δεν διεξάγεται καμία ιδεολογική αντιπαράθεση μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών, όπως ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Διεξάγεται σφοδρή αντιπαράθεση, με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μονοπωλίων κάθε κράτους. Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για ένα «νέο σύστημα» με «νέα υλικά» που «θα σέβεται την εργασία και το περιβάλλον» είναι λόγια του αέρα.Τίποτα νέο δεν μπορεί να προκύψει όσο παραμένουν άθικτα τα θηριώδη μονοπώλια, κάτι που επιδιώκει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".

Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά άρθρα: O Γ. Παπανδρέου στη Ν. Υόρκη και στην Επιτροπή Στίγκλιτς

Όλα τα βλέμματα στο Λονδίνο


Read more...

Έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ







papathanasiou_mikriΑλλαγές στην έκτακτη εισφορά επέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Έτσι αυξάνεται κλιμακωτά η εισφορά για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 150.000 ευρώ, και δημιουργούνται πέντε νέα κλιμάκια. Από την έκτακτη εισφορά εξαιρούνται τα ποσά που έχουν προκύψει από αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και εφάπαξ λόγω συνταξιοδότησης.Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα μέτρα, πυροδότησαν έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αποτυχημένη εισοδηματική πολιτική,
που επιβαρύνει τους οικονομικά αδύναμους, ο Γιάννης Παπαθανασίου αρνήθηκε να μπει -όπως είπε- στη σεναριολογία για σκληρά μέτρα και επανέλαβε ότι οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν έχουν στόχο την τόνωση της αγοράς.


Επιπλέον έσοδα 47 εκατ. ευρώ αναμένεται να φέρει στα ταμεία του κράτους η επέκταση των κλιμακίων για την είσπραξη της έκτακτης οικονομικής εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ.

Eνώ αρχικά στην εισοδηματική πολιτική η εισφορά αφορούσε τα εισοδήματα από 60.000 έως 150.000 ευρώ με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Παπαθανασίου δημιουργούνται επιπλέον πέντε νέες κλίμακες έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με την τροπολογία:

-για εισοδήματα από 150.001 ευρώ, έως 300.000 ευρώ καταβάλλονται ως έκτακτη εισφορά 5.000 ευρώ
-για εισοδήματα από 300.001 ευρώ έως 500.000 ευρώ καταβάλλονται 10.000 ευρώ
- για εισοδήματα από 500.001 ευρώ έως 700.000 ευρώ καταβάλλονται 15.000 ευρώ
-για εισοδήματα από 700.001 ευρώ έως 900.000 ευρώ καταβάλλονται 20.000 ευρώ
-για εισοδήματα άνω των 900.000 ευρώ, καταβάλλονται 25.000 ευρώ.

Σχετικά με την τροπολογία, ο κ. Παπαθανασίου, επανέλαβε πως η έκτακτη εισφορά συνδέεται με την παρούσα οικονομική κρίση και δεν συνιστά αλλαγή οικονομικής πολιτικής. "Η φορολογική πολιτική, της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, δεν αλλάζει", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Με την ίδια τροπολογία, προσδιορίζεται πως από την έκτακτη εισφορά εξαιρούνται εκείνοι που έτυχε να δηλώσουν εκτάκτως μεγάλα έσοδα, είτε επειδή έλαβαν το εφάπαξ τους, είτε επειδή τους δόθηκε αποζημίωση λόγω απόλυσης.

Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Γιάννη Παπαθανασίου, και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή.

Σχεδιασμένη στο πόδι χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Χρήστος Παπουτσής κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ασκεί οικονομική πολιτική της ύφεσης και όχι της ανάπτυξης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για κυβέρνηση ηττοπαθή και παραιτημένη.

Ο κ. Παπαθανασιου απαντώντας είπε ότι τα σενάρια δεν αφορούν την κυβέρνηση οποία δεν λειτουργεί με διαρροές.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε και εγκύκλιο με την οποία προβλέπεται η παρακράτηση φόρου 10% και στην περίπτωση καταβολής μερισμάτων, στα κέρδη που διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες με τη μορφή αμοιβών και ποσοστών των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των διευθυντών, αμοιβών εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, εκτός μισθού, καθώς και μερισμάτων ή προμερισμάτων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, ανεξάρτητα αν η καταβολή τους γίνεται σε μετρητά ή μετοχές.

Οι διατάξεις αυτές έχουν εφαρμογή για διανεμόμενα κέρδη που εγκρίνονται από γενικές συνελεύσεις από την 1.01.2009 και μετά.

Η παρακράτηση φόρου θα ενεργείται μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο παρακρατηθείς φόρος θα αποδίδεται με την υποβολή δήλωσης στο Δημόσιο εφάπαξ εντός του επόμενου μήνα από αυτόν εντός του οποίου έγινε παρακράτηση.

Σημειώνεται ότι, με βάση τη νομοθεσία οι τράπεζες που θα πάρουν κρατική ενίσχυση από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ θα μπορούν φέτος να δώσουν μέρισμα τους μετόχους τους μόνο με την καταβολή μετοχών και όχι σε μετρητά.

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής θα παρακρατείται από τον Μάιο και για ένα χρόνο το 5% της βουλευτικής αποζημίωσης και θα δίνεται στο Ταμείο Συνοχής προκειμένου να συμβάλλουν οι βουλευτές στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.

Βελτίωση του κλίματος στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου αναμένεται μετά την πρόθεση της Κυβέρνησης για προσωρινή μείωση των τελών ταξινόμησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση η οποία φαίνεται να προκρίνεται είναι 50% μείωση στα τέλη ταξινόμησης, ανεξαρτήτως κυβισμού, τόσο για τα καινούργια όσο και για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για διάστημα 4 μηνών.



ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ


Read more...

"Κύριε Τσίπρα,θέλετε να μας εξηγήσετε;"



"Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα "Αυγή" είναι κομματικό όργανο του Συνασπισμού. Στις 27/03/09 στο άρθρο του ο κύριος Νάσος Θεοδωρίδης, νομικός και μέλος του τμήματος δικαιωμάτων του κόμματος, μας ενημερώνει ότι " ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου...


το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία."



Κύριε Τσίπρα , εσείς πάνσοφε πρόεδρε, θα μας εξηγήσετε τι γράφει η επίσημη εφημερίδα σας;

Παρακάτω κύριε Τσίπρα, η εφημερίδα σας η Αυγή γράφει : "η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά."



Κύριε Τσίπρα, ήλιε της αριστεράς, θέλετε να μας δώσετε μια διευκρίνηση για το τι πιστεύει τελικά το κόμμα σας; Υποστηρίζετε τον κύριο Γκρουέφσκι και την φασιστική του επεκτατική πολιτική σε βάρος της χώρας μας;




Αφού διαβάσουμε για άλλη μια φορά ανοησίες εναντίον των παρελάσεων, του πόσο εμπνέει το σχολείο φασιστική νοοτροπία στα παιδιά που παρελαύνουν, καταλήγει ο εκλεκτός συνεργάτης σας : "Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς."




Μεγαλεπίβολε και τρισυπόστατε Αλέξη Τσίπρα, αφού στόχος σας είναι να αποδομήσετε την εθνική ιδεολογία, επιδιώκετε την είσοδό σας στη Βουλή, με όλες τις παροχές που έχουν οι βουλευτές, πληρωμένες από το εθνικό κράτος ; Και δε μου λέτε κύριε Τσίπρα, την επιδότηση του κόμματός σας από την Ελληνική Βουλή και τον Ελληνικό Προϋπολογισμό, δεν τη λαμβάνετε; Ποιόν προϋπολογισμό; Αυτόν που γίνεται προκειμένου να στηρίξει την εθνική υπόσταση του κράτους , που έχει μια εθνική ιδεολογία που εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ, έχετε "ως πρώτιστο καθήκον να αποδομήσετε".
http://universalreporters.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html



Read more...

Επικοινωνιακή η διαχείριση και της εξωτερικής πολιτικής

http://krogias.blogspot.com/

"Σε "απάντηση" της τριήμερης επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Τουρκία, επίσκεψη η οποία έχει προετοιμαστεί καλά, έχει συγκεκριμένη ατζέντα και θεματολογία και αναμένεται να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα για τους γείτονες η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, στα όρθια δηλαδή, μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση χωρίς ατζέντα και χωρίς προετοιμασία φυσικά".

Περισσότερα στο "Σκέψεις, απόψεις, ιδέες, εντυπώσεις"

Σχόλιο: Πολλά δεξιόστροφα blogs, έσπευσαν σήμερα να λοιδορήσουν και να υποβαθμίσουν με παιδιαρίστικο και μνησίκακο τρόπο την συνάντηση Παπανδρέου - Μπάϊντεν ή τις άλλες ουσιώδεις διεθνείς πρωτοβουλίες του, χωρίς καν να έχει (ακόμη) την θεσμική δύναμη ενός πρωθυπουργού.
Τώρα τι έχουν να μας πουν, που ο "καταλληλότερος" -και πως να μην κουραστεί- όταν πανικόβλητος, τρέχει πίσω από τον Παπανδρέου, μόνο και μόνο για να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Ομπάμα;

Τόσο πολύ την θέλετε αυτή την φωτογραφία;
Ε, Πάρτε την από τώρα...

Read more...

Ομαδική απόδραση κλεπτοκρατών μέσω Παυλίδη;

http://krogias.blogspot.com/

Η εξέλιξη της υπόθεσης Παυλίδη με το έγγραφο Ζαβιτσάνου δημιουργεί αφόρητη πολιτική πίεση στον "κουρασμένο". Δεν μπορεί η κυβέρνηση του να βασίζεται σε ένα βουλευτή για τον οποίο υπάρχουν ικανά στοιχεία για ηθική αυτουργία σε κακούργημα!
Έχει τρεις δρόμους:

Μια απόφαση θα ήταν να ζητήσει και να λάβει την παραίτηση του Παυλίδη και να ψηφίσει την πρόταση για προανακριτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλά μια προανακριτική δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές θα ήταν ολέθρια για τη Ν.Δ... Θα αποκαλύπτονταν η γνώση του πρωθυπουργικού γραφείου, θα είχαμε παρέλαση μαρτύρων, μια χειρότερη επανάληψη του Βατοπεδίου.

Από την άλλη, εξίσου ολέθρια θα ήταν η απόφαση να μην ψηφίσει την προανακριτική ή και να... αποχωρήσει πάλι από τη βουλή. Αυτή τη φορά, χωρίς το προσχηματικό έγγραφο Σανιδά.
Αντίθετα, με έναν καταπέλτη Ζαβιτσάνου που κάνει την αποχώρηση από τη Βουλή κυριολεκτική υπόθαλψη εγκληματία!

Η τρίτη λύση είναι η απόδρασή του από τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει την χώρα και η ταυτόχρονη παραγραφή όλων των εγκλημάτων: Βατοπέδι, Ομόλογα, Παυλίδης. Πως; Με τη σκηνοθεσία της απώλειας της πλειοψηφίας. Ζητά παραίτηση Παυλίδη, ο Παυλίδης αρνείται, ο Καραμανλής τον διαγράφει. Χάνει την πλειοψηφία και ζητά πρόωρες εκλογές για εθνικό θέμα. Παριστάνει το θύμα των διεφθαρμένων (εδώ κολλάει και το "κουράστηκα" καθώς και η ερμηνεία που δίνει ο Χατζηνικολάου...) και προσπαθεί να διασώσει τον εαυτό του...

Άλλωστε, η κυβέρνηση είναι τελειωμένη. Το θέμα τους είναι πως να μην καεί οριστικά και ο "κουρασμένος".

Η πρώτη λύση, της ψήφισης προανακριτικής εκθέτει τον "κουρασμένο" σε κίνδυνο να αποκαλυφθεί ότι και πάλι γνώριζε τι γινόταν. Συνένοχος.

Η δεύτερη, της μη ψήφισης, ότι συγκαλύπτει και πάλι σκάνδαλα. Συνένοχος.

Η τρίτη, του δίνει την ευκαιρία να αποδράσει. Να γλυτώσει τις συνέπειες της χρεοκοπημένης διακυβέρνησής του. Και να φύγει όσο δεν έχει εξευτελιστεί, εξασφαλίζοντας την παραγραφή σε όλους. Θα είναι σαν ομαδική απόδραση, αλλά... η φυλακή είναι χειρότερη...

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο στον ορίζοντα... Εσείς;


Read more...

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο... Άλλη μια απάτη... .


Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
.
Οι καταναλωτές πληρώνουν ειδική εισφορά ανακύκλωσης των χρησιμοποιούμενων λαμπτήρων και φωτιστικών φθορισμού η οποία όμως δεν γίνεται!!! Που πάνε τα χρήματα;
Με ερώτηση στη Βουλή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν μια ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ, όπως παραστατικά βλέπουμε στην απόδειξη που κατάθεσαν!
Μεταξύ άλλων, στην αποκαλυπτική ερώτηση, επισημαίνουν:
...Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων πυρακτώσεως με λαμπτήρες φθορισμού συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.Όμως στους λαμπτήρες φθορισμού υπάρχει Υδράργυρος που είναι ιδιαίτερα τοξικός...
...οι λαμπτήρες φθορισμού καταλήγουν στους...
ΧΥΤΑ, σε χωματερές ή και σε άλλα σημεία. Σε κάθε περίπτωση η ανεξέλεγκτη διάθεση τους χωρίς ανακύκλωση δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο τοξικής μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα...
Επειδή οι πολίτες πληρώνουν ειδικό φόρο αλλά η ανακύκλωση των φθοριούχων λαμπτήρων και φωτιστικών δεν πραγματοποιείται
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Σε ποιο λογαριασμό πάνε τα χρήματα της ειδικής εισφοράς που πληρώνουν οι καταναλωτές, που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα και ποιο το ύψος του λογαριασμού σήμερα;
2. Ποιος φορέας είναι αρμόδιος για τη λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης;
3. Πότε θα ξεκινήσει η ανακύκλωση με ολοκληρωμένη διαχείριση (συλλογή, επεξεργασία, ασφαλή απόθεση) των χρησιμοποιουμένων λαμπτήρων και φωτιστικών φθορισμού για την οποία φορολογείται ο καταναλωτής;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλης Κεγκέρογλου
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Μάρκος Μπόλαρης
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Γιώργος Πεταλωτής
Απόστολος Κατσιφάρας
Μιχάλης Καρχιμάκης
Εμείς τι να πούμε...
Αυτή η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση δεν έχει θεό και διάβολο!
Η μόνη έγνοια τους είναι πώς να ξεπουλήσουν τα πάντα και πώς να τα’ αρπάξουν!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

Tα παιχνίδια που παίζει το reuters με την Κύπρο



Με αφορμή το προκλητικό δημοσίευμα του reuters ,διαμαρτύρομαι για την χρήση τόσο του όρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ όσο & της τουρκικής σημαίας επί κυπριακού εδάφους.Η ΚΥΠΡΟΣ είναι μια & είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η χρήση του όρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ δημιουργεί την εντύπωση ότι τα κατεχόμενα είναι ανεξάρτητο κράτος & όχι...


τμήμα του ενιαίου Κυπριακού κράτους.Η δε χρήση 2 σημαιών,μιας κυπριακής & μιας τουρκικής στην Κύπρο αποτελεί κατάφωρη αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του συνόλου της Νήσου παραβιάζοντας το status quo στον
ΟΗΕ,την ΕΕ & το Συμβούλιο της Ευρώπης & ευρύτερα σε διεθνές & διακρατικό επίπεδο.Δηλώνω ότι θα δημοσιοποιήσω την παρούσα επιστολή & κάθε απάντηση & παράλειψη απόκρισης του REUTERS επί της παρούσας".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Read more...