Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Δραματικές αναγγελίες Παπανδρέου στους αρχηγούς των κομμάτων

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ένα φάκελο που θα περιέχει τρία σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας, θα έχει στα χέρια του ο Γιώργος Παπανδρέου στην κρίσιμη συνάντηση της Τρίτης με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Λίγο πριν τη συνάντηση Κορυφής των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στις 25 Μαρτίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός με το επιτελείο του ξέρουν πολύ καλά πως ελάχιστα ή τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από αυτή τη συνάντηση Κορυφής.

Τα τρία σενάρια που έχει ο φάκελος Παπανδρέου είναι:

1. Επιμήκυνση εξόφλησης χρέους για μία 5ετία με νέα μέτρα που σημαίνουν αύξηση ανεργίας και ύφεση.

2. Νέα άνοδος των spreads και νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή αδυναμία της χώρας να βγει σε λίγους μήνες στις αγορές για νέα δάνεια.

3. Πιέσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κυρίως από ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα και το περιβάλλον της Μέρκελ.

Για όλα αυτά τα σενάρια, που εμφανίζονται σαν μονόδρομος για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς χρησιμοποιώντας δραματική γλώσσα και ζητώντας τους να υπάρξει εθνικό κλίμα ενότητας τους επόμενους μήνες, καθώς αναμένεται ένταση της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα μας।

newsbomb.gr
Read more...

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!


ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ...
Ο Πρύτανης με την αντιφατική προσωπικότητα είναι εκείνος που με τη στάση και τις ενέργειες του συνεχίζει να παίζει θέατρο και να εμπαίζει με τους θεσμούς. Σε αυτό συνηγορούν όλες οι απόψεις (Εισαγγελέας, Πανεπιστημιακή Κοινότητα, Πολιτικά Κομμάτα και Κοινωνία), διότι...
είναι ο ηθικός αυτουργός για την μεταφορά των παράνομα μεταναστών από την Κρήτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών। Και αυτό διότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή το τί επρόκειται να συμβεί. Εξάλλου είναι γνωστές οι σχέσεις που διατηρεί με ανθρώπους από το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο χώρο της νομικής ως Πόντιος Πιλάτος δεν έλαβε καμία απόφαση, αντίθετα συνέχιζε να πραγματοποιεί πρόβες για τη νέα του θεατρική παράσταση. Όμως όταν είδε ότι δεν έχει πια την πολιτική κάλυψη και συγκεκριμένα της Υπουργού κα. Αννα Διαμαντοπούλου, προέβη στην άρση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Στο έγγραφο που για πρώτη φορά δημοσιεύεται και έχει την υπογραφή του κυρίου Πελεγρίνη αποδεικνύεται του λόγου του αληθές. Μέχρι σήμερα οι μετανάστες βρίσκονται στο κτίριο που νοικίαζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο κύριο Ρουτζούνη, ο οποίος είναι φίλος με τον κ. Πελεγρίνη. Αυτή τη στιγμή ο Πρύτανης -Ηθοποιός προτιμά να παίζει το ρόλο του αγνωστικιστή, δηλαδή "δεν ξέρω και δεν άκουσα τίποτα". Τα έγγραφα όμως άλλα πιστοποιούν. Ας ελπίσουμε στη κορύφωση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το δράμα να έρθει και η κάθαρση.
fimotro
Read more...

Η κατάσταση δεν επιτρέπει μαζικές νομιμοποιήσεις, είπε ο ΥΠΕΣ μετά τη συνάντηση με τους μετανάστες της Υπατίας

«Τους καλούμε να σταματήσουν την απεργία πείνας»

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει μαζικές νομιμοποιήσεις, έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου για την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έπειτα από συνάντηση μαζί τους. Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους μετανάστες να σταματήσουν την απεργία πείνας και να αποφασίσουν υπέρ της ένταξής τους στο καθεστώς ανοχής.

Στη συνάντηση με τους μετανάστες παρών ήταν και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μετέφερε τη γνώμη γιατρών του ΕΣΥ, λέγοντας πως κρίνουν απαραίτητη τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συντριβή δορυφόρου της NASA που θα μελετούσε το κλίμα

Αστοχία στην εκτόξευση


Ο πύραυλος Taurus XL το βράδυ πριν από την εκτόξευση
Ο πύραυλος Taurus XL το βράδυ πριν από την εκτόξευση (Φωτογραφία: Associated Press )
Αεροπορική Βάση Βάντενμπεργκ
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενεργοποίησε την Παρασκευή η NASA, έπειτα από ανωμαλία που εμφανίστηκε κατά την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου για τη μελέτη του κλίματος. Το φορτίο απέτυχε να αποσυνδεθεί από το προστατευτικό του κάλυμμα και τελικά συνετρίβη στον Ειρηνικό.

Ο δορυφόρος Glory εκτοξεύτηκε στις 12.09 από την Αεροπορική Βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια, τοποθετημένος στην κορυφή ενός πυραύλου Taurus XL.

Στην τελική φάση της εκτόξευσης, ο δορυφόρος παρέμεινε συνδεδεμένος στο προστατευτικό του κάλυμμα, εμποδίζοντας τον πύραυλο από το να αναπτύξει αρκετή ταχύτητα για να φτάσει στο ύψος της τελικής του τροχιάς.

«Αποτύχαμε να φτάσουμε σε τροχιά και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο δορυφόρος και ο πύραυλος βρίσκονται κάπου στον Ειρηνικό» ανακοίνωσε λίγες ώρες αργότερα ο Όμαρ Μπάεζ, υπεύθυνος της εκτόξευσης στη NASA.

Ο πυραυλοφορέας Taurus και ο δορυφόρος Glory κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Orbital Science, η οποία έχει στο ενεργητικό της μια ακόμα ανάλογη αποτυχία:

Το 2009, ένας δορυφόρος για τη μελέτη του κλίματος που εκτοξεύτηκε με πυραυλοφορέα Taurus παρουσίασε ανάλογο πρόβλημα και τελικά συνετρίβη στον ωκεανό κοντά στην Ανταρκτική.

H Orbital Science έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη NASA, με την προοπτική να γίνει μια από τις ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν τη μεταφορά φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Glory εκτοξεύτηκε σε μια αποστολή τριών ετών με στόχο να εξετάσει πώς τα αιωρούμενα σωματίδια και η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζουν το κλίμα. Έχει συνολικό βάρος 528 κιλών και φέρει δύο κύρια όργανα, τον Αισθητήρα Πολωσιμετρίας Αερολυμάτων και τo Μόνιτορ Ηλιακού Ακτινοβολισμού.

Την αποστολή, κόστους 424 εκατ. δολαρίων, διαχειρίζεται το Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA.

Newsroom ΔΟΛ, Associated Press


Read more...

Συνάντηση Παπανδρέου - Νταβούτογλου στη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Επίσκεψη στην Ελλάδα - με εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα σε Θράκη και Βόρειο Ελλάδα- από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έρθει στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Δ.Δρούτσα ενόψει του προγραμματισμού για τη διοργάνωση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα λάβει χώρα πιθανότατα τον προσεχή Ιούλιο στην Τουρκία. Το εκλογικό ημερολόγιο στην Τουρκία πάντως δεν επιτρέπει εκπλήξεις.

Ιδιωτικό πρόγραμμα στη Θράκη

Ωστόσο, ο κ. Νταβούτογλου θα έχει και εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα, με έμφαση στη Θράκη. Το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Μαρτίου θα μεταβεί αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη. Από εκεί σχεδιάζει να μεταβεί οδικώς την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα (όπου σκοπεύει να επισκεφθεί το Ιμαρέτ και μουσουλμανικά μνημεία) και τη Θεσσαλονίκη (όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο).

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με όλα τα κορυφαία στελέχη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και οι «ψευδομουφτήδες». Δεν προβλέπεται πάντως να επισκεφθεί τα κτίρια των «ψευδομουφτειών». Θα μεταβεί επίσης και σε συλλόγους, όπως η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».

Οι κκ. Δρούτσας και Νταβούτογλου θα κάνουν μία επισκόπηση των όσων έχουν γίνει από πέρυσι τον Μάιο, όταν υπεγράφη στην Αθήνα μεγάλος αριθμός συμφωνιών σε πολλούς τομείς.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία κόπωση στην ευόδωση των στόχων। Θα γίνει μία επισκόπηση των διερευνητικών επαφών, όπου αναμένεται να διεξαχθεί άλλος ένας γύρος, αλλά και των εξελίξεων στο Κυπριακό υπό το φως και της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν και εκτενώς τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.
tanea.gr
Read more...

Οι προγνώσεις κάνουν λόγο για χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα την Καθαρά Δευτέρα Κούλουμα με τσουχτερό κρύο

Εικόνες σαν και αυτές μπορεί να τις δούμε την Καθαρά Δευτέρα

Με τσουχτερό κρύο και με χιόνια ακόμα και μέσα στην Αττική θα γίνει το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η Τροχαία βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από την έξοδο των εκδρομέων αλλά και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Το πέταγμα του χαρταετού προβλέπεται να γίνει μετά δυσκολίας, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα επικρατούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας να ντυθούν στα λευκά τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων και εφιστά την προσοχή σε όσους κινηθουν οδικώς τη Δευτέρα.

Ειδικότερα στην Αθήνα τα φαινόμενα θα συνοδευτούν από απότομη πτώση της θερμοκρασίας με την αίσθηση του κρύου στην πρωτεύουσα να αγγίζει ακόμα και τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα και αύριο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε μικρή άνοδο, από την Κυριακή θα σημειωθούν χιόνια, θα ενισχυθούν οι άνεμοι και ο υδράργυρος θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα για τη Κυριακή οι προγνώσεις προβλέπουν νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα στραφουν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο ιονιο τοπικα 7 μποφόρ.

Στα ανατολικά ασθενείς και απο το απόγευμα βόρειοι με ταση ενισχυσης.

Η θερμοκρασια θα σημειώσει πρόσκαιρ άνοδο ως προς τη μέγιστη τιμή όμως απο το απογευμα και απο τα βορεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Όσο για την Καθαρα Δευτερα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά.

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και απο το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικης Ελλάδας.

Σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν στα δυτικα και νόιτια.

Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημιεώσει αισθητή πτώση।

tanea.gr

Read more...

«Ειλημμένη» η απόφαση της κυβέρνησης για εξομοίωση των εργασιακών σχέσεων στις τράπεζες, λέει ο Φ.Σαχινίδης

Στο στόχαστρο οι κλαδικές συμβάσεις

Οι τραπεζίτες επιδιώκουν την οριζόντια μείωση του μισθολογικού κόστους στις τράπεζες και την απελευθέρωση των απολύσεων, λέει η ΟΤΟΕ
Οι τραπεζίτες επιδιώκουν την οριζόντια μείωση του μισθολογικού κόστους στις τράπεζες και την απελευθέρωση των απολύσεων, λέει η ΟΤΟΕ (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να εξομοιώσει εργασιακά, «χωρίς να θίξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους», τους υπαλλήλους των τραπεζών στις οποίες έχει συμμετοχή το Δημόσιο με αυτές των τραπεζοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, με νομοσχέδιο που θα έλθει ως τα τέλη Μαρτίου, επανέλαβε την Παρασκευή στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου σε τράπεζες, όπως ορίζεται στο «Μνημόνιο Νο 4», ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί ερμηνεία του βουλευτή και ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται πως το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα, για την 4η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, προβλέπει περικοπές στο επίδομα ισολογισμού που λαμβάνουν όλοι υπάλληλοι, καθώς και στα μπόνους που παίρνουν κυρίως τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Το συγκεκριμένο επίδομα χορηγείται από το 1984 στους περίπου 63.000 υπαλλήλους που εργάζονται στπν κλάδο. Το ύψοςε του υπολογίζεται στα 78 εκατ. ευρώ, δηλαδή 84 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο.

Επίσης, στο πλαίσιο του Μνημονίου, στο στόχαστρο είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Την Πέμπτη, το προεδρείο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, και το συνδικάτο των τραπεζοϋπαλλήλων υποστήριξε ότι «οι τραπεζίτες αμφισβητούν απροκάλυπτα τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων και με την υποστήριξη της τρόικας στην οποία παρεμβαίνουν επιδιώκουν την οριζόντια μείωση του μισθολογικού κόστους στις τράπεζες και την απελευθέρωση των απολύσεων μέσω της ισοπέδωσης των Κανονισμών Εργασίας».


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν για τους πεσόντες της ΔΙΑΣ έξω από την Βουλή (VIDEO)

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. παρέταξε πολυάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά από τους συγκεντρωθέντες.



Τα ΜΑΤ έλαβαν εντολή να διαλύσουν την συγκέντρωση και τότε συνέβη το απίστευτο της φωτογραφίας...

Ως εδώ!!!
ΕΞΩ.. ΟΙ ΞΕΝΟΙ.. ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..!!troktiko-
Read more...

"Το δούλεμα για τις ΜΚΟ συνεχίζεται"


Δεν φτάνει που από το ΥΠΕΞ έχουν φύγει εκατομμύρια ευρώ δεξιά κι αριστερά χωρίς να ξέρουμε τι τα έκαναν αυτοί που τα πήραν (εκ των οποίων πολλοί τυγχάνει να είναι συγγενείς και φίλοι) τώρα μαθαίνουμε ότι άλλα ποσά καταγράφονταν κι άλλα ποσά δίνονταν! Το είπε ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας στην χθεσινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους! Και ποιος φταίει; Το ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει άλλα αντ’ άλλων για περισσότερα από δέκα χρόνια. Δηλαδή από τότε που άρχισε το ΥΠΕΞ να χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ, το «ηλεκτρονικό σύστημα» κατέγραφε λάθος οικονομικά νούμερα . Και το ανακάλυψαν τώρα. Τύφλα να έχει ο Ραν ταν πλαν. Βεβαίως, συμπτωματικά το ανακάλυψαν τώρα που άρχισε να το ερευνά ο εισαγγελέας, μην πάει ο νους σας στο πονηρό!

Μπορείτε να μείνετε ήσυχοι όμως. Ο αρμόδιος υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης (αυτός που τον επισκέπτεται κάθε τόσο ο Νίκος Παπανδρέου και ο Τζορτζ Χάλακ) σύστησε επιτροπή αξιολόγησης και θα τα εξετάσει όλα, ανακοίνωσε ο Γρ.Δελαβέκουρας. Τα ίδια είχε ανακοινώσει ο Σπύρος Κουβέλης και όταν ανέλαβε. Θα έψαχνε τα πάντα για τις ΜΚΟ, θα έδινε τα στοιχεία και θα έστελνε μερικές στον Εισαγγελέα. Ένα χρόνο μετά τις υποτιθέμενες ή μη έρευνες του (τον περασμένο Δεκέμβριο) απλώς έδωσε στη Βουλή ( κι αυτό αναγκαστικά λόγω κοινοβουλευτικού ελέγχου) τον κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις, που ήρθε τώρα να μας πει ότι ήταν λάθος και θα ξεκινήσει νέα εξέταση. Όλα αυτά αναγκάστηκε να τα πει για λογαριασμό του ο Γρ.Δελαβέκουρας, τον οποίο περιέλαβαν οι διπλωματικοί συντάκτες και δεν ήξερε από πού να διαφύγει.

Ο σουρεαλισμός όμως δε σταματά εδώ, καθώς η επιτροπή που συστάθηκε για τα ελέγξει τον τρόπο που κατέγραφε λανθασμένα η ΥΔΑΣ, αποτελείται από τους ίδιους που έχουν την ευθύνη!
http://troktiko-blog.blogspot.com/2011/03/blog-post_1004.html
Read more...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: H δίκη του Mall Athens

Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας - και το πιο κρυφό.
Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο...



Η υπόθεση του Mall Athens, του «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», επρόκειτο να εκδικασθεί σε τελευταίο βαθμό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου. Αλλά για μία ακόμα φορά η υπόθεση πήρε αναβολή.


Μυστηριωδώς (;), ακόμα και η ύπαρξη της δίκης
αποσιωπείται από τα ΜΜΕ.



Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια που το σκάνδαλο του Mall βρίσκεται σε εξέλιξη.



Ίσως γιατί στη δίκη του Mall διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικό.
Αν η πλευρά Λάτση χάσει, το Mall θα πρέπει να... κατεδαφισθεί ή έστω η εταιρεία Lamda να καταβάλει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα 75.000...)! Οι άδειες των δεκάδων καταστημάτων και των κινηματογράφων θα ανακληθούν ή δεν θα ανανεωθούν ξανά. Οι λιγοστοί πολίτες του Μαρουσιού που πριν από 8 χρόνια
ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα θα έχουν κερδίσει τον Λάτση, τον Σημίτη, τον Καραμανλή...



Όμως, εδώ παίζεται κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο. Εδώ είναι το μυστικό: Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει αντισυνταγματικές διατάξεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια, στην ουσία καταργώντας το ΣτΕ: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα Βοτανικός, αύριο ίσως
Ασωπός.


Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη δημόσια αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα προστασίας που μας απέμεινε....




Αν θέλετε η δίκη του Mall να πάψει να είναι μυστικό, αν θέλετε να σπάσει επιτέλους η ομερτά των ΜΜΕ,
μάθετε περισσότερα (με ντοκουμέντα και υλικό που αποδεικνύει τα παραπάνω και για πρώτη φορά δημοσιεύεται) στοwww।facthemall.gr.
http://troktiko-blog.blogspot.com/2011/03/coca-cola.html
Read more...

"Δεν ιδιωτικοποιείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ"

«Εξαιρετικό εργαλείο με εθνική στόχευση», χαρακτήρισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επικείμενης ιδιωτικοποίησης που διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.
Read more...

«Βολές» Παπουτσή για συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

«Δημιουργούν κλίμα»


http://img.protothema.gr/5D227E4330F66D9211F5ABF93E3226CF.jpg
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ότι δημιουργούν και καλλιεργούν κλίμα επιχειρησιακών προβλημάτων και ελλείψεων στην Αστυνομία.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη ("Δημοκρατική Συμμαχία"), ο υπουργός απέδωσε το κλίμα αυτό στο γεγονός, όπως είπε, ότι θίγονται ειδικά οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ένωσης Αττικής από τις διατάξεις σχετικού πολυνομοσχεδίου, που θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή.

«Μην ταυτίζεστε με αυτοδιασυρόμενους και αυτοαποκαλυπτόμενους συνδικαλιστές» τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ δεν ήταν συνέπεια εμπλοκής, αλλά ενέδρας.

Παρ' όλα αυτά, ο ερωτών βουλευτής είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. και ότι το 40% των οχημάτων της δεν κινούνται, ζητώντας από τον υπουργό να μην βγάζει πορίσματα.

Στην έκκληση του βουλευτή να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Κερατέα, για να πάψουν ο αναβρασμός και τα επεισόδια, ο υπουργός συμφώνησε ότι, στην περίπτωση αυτή, η αστυνομία έχει μεταβληθεί σε «σάκο του μποξ», αλλά διαφώνησε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες των κατοίκων και των παντοειδών ταραχοποιών στοιχείων, που παρεισφρύουν, δημιουργώντας σφοδρά επεισόδια κατά των αστυνομικών, αλλά και κατοίκων.

Read more...

«Αδειάζουν» τον «Τσάρο» και οι περιφερειάρχες

Επικαλέστηκε τη δημοσιονομική κατάσταση, αλλά...


http://img.protothema.gr/080A5F16A3C96EAA5505026A652B662E.jpg
Συνάντηση με τους περιφερειάρχες της χώρας είχε, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και της συζήτησης των προβλημάτων που απασχολούν τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός αναφέρθηκε στη δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα, επισημαίνοντας ότι απαιτείται «νοικοκύρεμα» σε όλους τους τομείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και, κατ' επέκταση, στις τοπικές κοινωνίες και τα ελλείμματα που δημιουργούνται.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται επίσης να εξετάζει την πρόταση των Περιφερειών να συμβάλουν στην είσπραξη του ΦΠΑ με ελέγχους από τις δικές τους υπηρεσίες.

Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες ζήτησαν την οικονομική στήριξη του κράτους και κατ' αρχήν να εξοφληθούν από το Δημόσιο οι οφειλές του προς τις περιφέρειες, έτσι ώστε να αποπληρώσουν και αυτές, με τη σειρά τους, τις υποχρεώσεις που έχουν προς τρίτους (κατασκευαστικές εταιρείες, κ.λπ.).

Ζήτησαν, επίσης, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας σε επίπεδο περιφερειών, για την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπάρχουν μεγάλες οφειλές προς τις περιφέρειες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ αναφέρθηκε και σε οφειλές ύψους 220 εκατ. ευρώ μόνο για μεταφορά μαθητών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δάκης, έκανε λόγο για αφαίμαξη επενδυτικών κονδυλίων από την περιφέρειά του, με σκοπό να καλυφθούν άλλες δαπάνες.

Read more...

Βαρύ κλίμα στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Χλιαρή υποδοχή σε Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/E744C681EE8E0A4E9EC26E40B0BFC5CB.jpg

Βαρύ κλίμα επικρατεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο πρωθυπουργός συνάντησε χλιαρή υποδοχή κατά την είσοδο του στο χώρο όπου διεξάγεται το συμβούλιο.

«Δάνειο-ξεδάνειο δεν διαπραγματευόμαστε τις δικές μας υποθέσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση στην οποία άφησε τη χώρα. «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι δικός μας» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι έχει οδηγό την αλήθεια. «Ποιος πίστεψε ότι η ανόρθωση θα είναι περίπατος», χαρακτηρίζοντας το χρέος «βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας».

Για τη ΝΔ είπε ότι διπλασίασε το έλλειμμα και το χρέος «για να ζήσει αυτή καλύτερα και οι λίγοι δικοί της».

«Η δική μας φυγή δεν είναι ούτε εκλογές, ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο και τις ευθύνες μας, όπως έκανε η ΝΔ, αλλά είναι φυγή προς τα μπρος, να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε επίσης.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αφορούν, μεταξύ άλλων, και τη ρύθμιση του χρέους στην ευρωζώνη. Τάχθηκε υπέρ της λήψης απόφασης το συντομότερο δυνατόν και ζήτησε και τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή τη μάχη, τονίζοντας ότι αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση, τα οποία ωστόσο θεώρησε ότι προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες και αναγνώρισε στους υπουργούς και γενικά στα κυβερνητικά στελέχη ότι καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν και λάθη και εντάσεις σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αφού έσπευσε να εξηγήσει ότι «το θέμα μου δεν ήταν, ούτε είναι ο κ. Ραγκούσης. Μίλησα με τον πρωθυπουργό και με καλύπτει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου», συνέχισε πιο αιχμηρός αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί:

«Το θέμα είναι άλλο, η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και υπάρχει κοινωνική ένταση. Δεν πρέπει να φορτίζουμε το κλίμα. Απαιτείται απ’ όλους ψυχραιμία, υπευθυνότητα, επινοητικότητα, ευελιξία, αποφασιστικότητα και συγκατάβαση. Για την κυβέρνηση αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα που πρέπει να είναι το ασφαλές μέλλον της χώρας και η κοινωνική συνοχή», σε μία δήλωσε με πολλούς αποδέκτες και εντός της κυβερνήσεως.

Στο πλευρό του κ. Βενιζέλου τάχθηκε και ο κ. Πολυζωγόπουλος ο οποίος δήλωσε στην ομιλία του για τα όσα δήλωσε ο υπουργός Αμυνας για τους μετανάστες ότι τα είπε σωστά όμως αμέσως μετά βγήκε «ένα φιρμάνι που τον κατακεραυνώνει»!

Ψύχραιμοι παρατηρητές εκτιμούν ότι η κόντρα των δύο υπουργών ίσως να σχετίζεται και με την αβεβαιότητα για την πορεία της κυβέρνησης, καθώς όλοι φοβούνται μήπως κάποιο, τυχαίο ή όχι, γεγονός αποτελέσει θρυαλλίδα ραγδαίων εξελίξεων – για παράδειγμα η υπόθεση Υπατία.

Η αβεβαιότητα αυτή εντείνεται καθώς η απουσία του πρωθυπουργού τις τελευταίες ημέρες, λόγω πυρετού, ενέτεινε την αίσθηση ότι τα πράγματα με την οικονομία δεν πάνε καλά και ότι τα περιθώρια ουσιαστικής στήριξης από την Ευρώπη είναι μικρά. Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου για τις συναντήσεις της Τρίτης ερμηνεύεται μεν ως μία αναγκαία πολιτική κίνηση, ώστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρεθούν προ των ευθυνών τους και να μην υποδαυλίζουν εκ του ασφαλούς τις κοινωνικές αντιδράσεις, ωστόσο αντιμετωπίζεται και ως προσπάθεια δραματοποίηση του πολιτικού σκηνικού. Και όπως λένε έμπειροι κυβερνητικοί παράγοντες, η δραματοποίηση οδηγεί πιο εύκολα σε αποφάσεις, όπως ένας μεγάλος ανασχηματισμός ή ακόμη και εκλογές, που πάντως θα πρέπει να είναι το τελευταίο χαρτί του κ. Παπανδρέου…

Read more...

O Μεσος Γερμανικός μισθός πριν τρία χρονια


Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Άρθρο 23/2 “Όλοι, χωρίς καμιά διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.”

3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σ’ αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να μεγαλώσει. Πηγή: TRUTHS and FACTS

============

Σχολιο: Αν οι υψηλοί μισθοί ήταν το πρόβλημα των οικονομιών η Γερμανία θα είχε χρεοκοπήσει πρώτη। Και μην ρωτάτε πως και ποιος πληρώνει αυτούς τους μισθούς γιατί … θα πικραθείτε…

papaioannou
Read more...

Καταβάλλονται οι αγροτικές ενισχύσεις για τους πυρόπληκτους του 2007...



Ξεκινά η καταβολή των ενισχύσεων για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του έτους 2007 και έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες ανασύστασης στο φυτικό τους κεφάλαιο.

Το ύψος των ενισχύσεων ανέρχεται σε περίπου 14 εκατ. ευρώ και αφορά 15.117 παραγωγούς των νομών: ...

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Για περισότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ.


Read more...

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

Ενδεχόμενες ευθύνες του Χρ.Μαρκογιαννάκη


Η δικογραφία διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσει έγκριση για την αποστολή στη Βουλή
Η δικογραφία διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσει έγκριση για την αποστολή στη Βουλή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει σκέλος της μεγάλης έρευνας του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς κρίνεται ότι πρέπει να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή Δημόσιας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η δικογραφία, που διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσει έγκριση για την αποστολή στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αφορά την ενοικίαση πέντε ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική το 2009, ενώ για άλλο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη συντήρηση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα.

Το θέμα με την ενοικίαση των πέντε ελικοπτέρων είχε φέρει στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος για τη μίσθωσή τους από την ΕRICSON AIR-CRANE το 2009 ήταν κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβλήθηκε το 2010.

Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε», όπως λέγεται, σε ενδεχόμενες ευθύνες τού τότε αρμόδιου υφυπουργού, Χρ.Μαρκογιαννάκη, και έτσι, όπως ορίζεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η αρμόδια εισαγγελέας οφείλει να αποστείλει τα στοιχεία της στη Βουλή για να κριθεί εκεί η υπόθεση.

Για το δεύτερο σκέλος, που σχετίζεται με τη συντήρηση άλλων πέντε ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής και σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, τα στοιχεία οδηγούν σε ποινικές ευθύνες προσώπων για επιζήμιες στο Δημόσιο ενέργειες.

Έτσι, με το πέρας της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του γενικού γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου κ. Τασούλα για το αδίκημα της απιστίας, ενώ άμεση συνέργεια στην απιστία αποδίδεται σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που έχουν εμπλακεί με το θέμα. Η εισαγγελέας απήγγειλε, επίσης, την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία σε υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας.

Η υπόθεση, κατά το σκέλος που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συγκέντρωση υπέρ των μεταναστών της Υπατίας στο ελληνικό προξενείο στο Παρίσι

Mε αίτημα τη νομιμοποίηση

Εικόνα από τους μετανάστες στην Υπατία
Εικόνα από τους μετανάστες στην Υπατία (Φωτογραφία: ICON )
Παρίσι, Γαλλία
Συγκέντρωση υπέρ των 300 μεταναστών της Υπατίας έγινε το σημέρι στο προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι. Περίπου 25 άτομα έφθασαν στο προξενείο όπου και ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας για τους 300 απεργούς ζητώντας «την άμεση νομιμοποίηση».

Η ομάδα είχε συνάντηση με την πρόξενο Κατερίνα Κόικα στην οποία και παρέδωσαν ένα έγγραφο με τα αιτήματά τους.

Στο έντυπο που είναι γραμμένο στα γαλλικά, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι « η απεργία πείνας των 300 μεταναστών δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, αλλά την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ», που μετέτρεψε την Ελλάδα στο 'Calais' της Ευρώπης (αναφορά στο γαλλικό λιμάνι Pas de Calais, όπου συνωστίζονται εδώ και χρόνια μετανάστες που θέλουν να διασχίσουν την Μάγχη.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στο προξενείο περίπου μία ώρα μετά δε τη συνάντηση με την πρόξενο και την παράδοση του εγγράφου αποχώρησαν χωρίς επεισόδια.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συνάντηση στη ΓΣΕΕ παρουσία Ραγκούση-Λοβέρδου για τους μετανάστες της Υπατίας

Εν αναμονή εξελίξεων


Εικόνα από το κτίριο της Υπατίας
Εικόνα από το κτίριο της Υπατίας (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας, ενώ στο κτίριο βρέθηκε ο διοικητής της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης, μαζί με πέντε γιατρούς του ΕΣΥ, προκειμένου να συναντηθούν με την ομάδα των γιατρών, που συμπαραστέκονται επί μέρες στους μετανάστες.

Στόχος είναι να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας και να διερευνηθούν καταγγελίες ότι κάποιοι από τους απεργούς, έτυχαν πλημμελούς περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Η συνάντηση κλείστηκε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 όταν ο κ. Μουσιώνης και ο κ. Καραμπέλης -μέλος της ομάδας των γιατρών που παρακολουθούν τους μετανάστες- συνομίλησαν ζωντανά στον αέρα, μετά από μία περίοδο αντεγκλήσεων, μεταξύ του ΕΣΥ και των γιατρών της Υπατίας, για τη διαχείριση του ζητήματος της υγείας των μεταναστών.

O κ. Μουσιώνης και ο κ. Καραμπέλης στον ΒΗΜΑ 99,5


Συνάντηση με Ραγκούση-Λοβέρδο στη ΓΣΕΕ

Γύρω στη μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση εκπροσώπων των μεταναστών με μέλη της ΓΣΕΕ, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και εκπροσώπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε λίγη ώρα οι δύο υπουργοί και ο εκπρόσωπος του κ. Παπουτσή αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Οι ίδιοι οι μετανάστες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση -στην Υπατία- περίπου στις 4:30 το απόγευμα για να συζητήσουν το θέμα της παραμονής τους ή μη στο συγκεκριμένο κτίριο.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της οποίας ήταν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Γιάννης Μπανιάς, Γιάννης Θεωνάς και Τάσος Κορωνάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την ανάγκη θεσμοθέτησης συνολικής ρύθμισης για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα και για αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

10.667 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ 2011 ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ...


Ρεπορτάζ : Φωτεινή Καλλίρη
(από την Καθημερινή)
Προσλήψεις μόνον σε νευραλγικούς τομείς και με αυστηρά κριτήρια, τα οποία προσδιορίζονται σε κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, θα γίνουν μέσα στο 2011, σε απόλυτη εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε...
πέντε αποχωρήσεις κι αφού συνυπολογισθούν οι μετατάξεις στο Δημόσιο. Mε δεδομένο ότι μόλις το 30% των 16.000 αιτημάτων των υπουργείων και των φορέων προς το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να εγκριθεί, θα προηγηθεί η κάλυψη των θέσεων σε νοσηλευτικό - ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, ένστολους, οικονομικές υπηρεσίες και στη Δικαιοσύνη.
Προτεραιότητα
Τα υπουργεία και οι φορείς που έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη 6.527 θέσεων προσωπικού είναι αναλυτικά: οι τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΣΕΠΕ), η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι ΟΤΑ, κυρίως οι τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καθαριότητας και οι παιδικοί σταθμοί. Καθώς αποχώρησαν το 2010 λόγω συνταξιοδοτήσεων 53.335 υπάλληλοι, η δυνατότητα νέων διορισμών είναι 10.667, αριθμός στον οποίο πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις. Οι μετατάξεις που θα γίνουν το 2011 από ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ υπολογίζονται σε 2.700, ενώ έχουν προγραμματιστεί από τον ΟΑΣΑ 1.440 μετατάξεις επιπλέον. Συνολικά, δεν θα ξεπεράσουν τις 4.140, με συνέπεια ο αριθμός των νέων προσλήψεων να περιορίζεται στις 6.527. Οι εγκρίσεις πρόσληψης συμβασιούχων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου μειώνονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010 και αναμένεται να φθάσουν τις 55.000.
Οι ανάγκες των φορέων θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από:
Αποφοίτους όλων των παραγωγικών σχολών του Δημοσίου, όπως, Εθνική Σχολή Δικαστών, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων), Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Το προσωπικό που θα μεταταγεί από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στις υπηρεσίες του στενού δημόσιου, με εξαίρεση τις μετατάξεις του «Καλλικράτη» στους ΟΤΑ.
Επιτυχόντες σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μέχρι τις 31/12/09.
Επιτυχόντες σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μετά την 01/01/2010.
Πέντε είναι τα κριτήρια για την επιλογή των υπηρεσιών που θα προηγηθούν για την κάλυψη κενών θέσεων:
Ο αριθμός αποχωρήσεων το 2011 εξειδικευμένου προσωπικού που εκτελούσε καθήκοντα συναφή με τους τομείς προτεραιότητας.
Οι νέες αρμοδιότητες που έχουν προκύψει στην υπηρεσία ή στον φορέα για τις οποίες απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Μετά την κοινή υπουργική απόφαση θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία θα γίνεται η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και υπηρεσία.
Read more...

Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι μακρύς και δύσκολος, είπε ο Γ.Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο

Μήνυμα στην Ελλάδα και στην ΕΕ


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Ο αγώνας για να αφήσουμε πίσω μας τον παλαιό κόσμο θα είναι μακρύς και δύσκολος και θα αντιμετωπίσουμε πολλά, αλλά από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Παρασκευή στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ για το χρέος και το έλλειμμα. Όσοι ασκούν κριτική για τον μηχανισμό στήριξης, ας μας πουν την πρότασή τους, είπε ο πρωθυπουργός. Φρένο για άλλη μια φορά στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας με ζοφερά χρώματα αυτό που ονόμασε «παλαιό κόσμο». Είπε ότι κυριαρχούσε η διαφθορά και το ρουσφέτι, ότι η δυναμή των παιδιών μας δεν ήταν η αξία τους, αλλά «το ποιον ξέραμε και τι του τάζαμε».

«Εμείς φτιάξαμε αυτόν τον κόσμο, αλλά εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Αρκετές ήταν οι φορές που επισήμανε ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι δύσκολος και μακρύς. Μάλιστα, είπε ότι πολλές θα είναι οι σειρήνες που θα τραγουδούν τραγούδια δελεαστικά να επστρέψουμε στο παρελθόν, σε έναν ανύπαρκτο παράδεισο.

«Από εμένα θα ακούτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας, έτσι ξεκίνησα, έτσι θα συνεχίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έβαλε για μια ακόμη φορά τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών. Η δική μας φυγή δεν είναι ούτε εκλογές, ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο και τις ευθύνες μας, όπως έκανε η ΝΔ, αλλά είναι φυγή προς τα μπρος, να αλλάξουμε τη χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση, τα οποία ωστόσο θεώρησε ότι προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες και αναγνώρισε στους υπουργούς και γενικά στα κυβερνητικά στελέχη ότι καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν και λάθη και εντάσεις σε αυτή την προσπάθεια.

Επίθεση στη ΝΔ

Αναφερόμενος στο χρέος της χώρας είπε ότι είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας. Στη συνέχεια επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ λέγοντας ότι η κυβέρνησή της διπλασίασε τόσο το χρέος όσο και το έλλειμμα. «Η προηγούμενη κυβέρνηση έπνιξε στα χρέη τις επομενες γενιές για να ζήσουν αυτοί καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, είπε ότι σήμερα η Ελλάδα θα δανειζόταν με επιτόκιο 11%, ενώ η Γερμανία δανείζεται με 2%. Περιγράφοντας στη συνέχεια την στάση της ΕΕ είπε χαρακτηριστικά ότι η απάντηση των εταίρων μας πριν από λίγους μήνες ήταν «γιατί ζητάτε στήριξη, αφού εσείς τα κάνατε χάλια;».

Συνέχισε λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να πείσει την ΕΕ ότι το πρόβλημα χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και έτσι να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης.

Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επίτευξη συμφωνίας στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής.

Παράλληλα τόνισε ότι περιμένει από το κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν στην προσπάθεια και προσέθεσε ότι είναι μία ελληνική μάχη, την οποία αν σταθούμε ενωμένοι θα κερδίσουμε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν, μεταξύ άλλων, και τη ρύθμιση του χρέους στην ευρωζώνη. Τάχθηκε υπέρ της λήψης απόφασης το συντομότερο δυνατόν και ζήτησε και τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή τη μάχη, τονίζοντας ότι αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Κριτική στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική και στην Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «το αίσθημα δικαιοσύνης λείπει σήμερα από την ελληνική κοινωνία» και ότι «περιμένουμε να ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...