Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Brexit σημαίνει Brexit Η Τερέζα Μέι είναι η νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας


Η Τερέζα Μέι θα είναι, από την Τετάρτη, η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί σε δύο ημέρες για να δώσει τη θέση του στην πρώην υπουργό Εσωτερικών.
images
Η Τερέζα Μέι σε δηλώσεις της νωρίτερα τόνισε ότι δεν θα προσπαθήσει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις ελπίδες ορισμένων, ιδιαίτερα στους οικονομικούς κύκλους, υπογραμμίζοντας πως οι Βρετανοί ψήφισαν για να βγουν από την Ένωση.
«Δεν θα μπορούσα να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα για να παραμείνουμε στους κόλπους της Ε.Ε.», δήλωσε η Μέι κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον.
«Brexit σημαίνει Brexit», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα το κάνουμε να επιτύχει», ενώ επισήμανε πως το δημοψήφισμα έδειξε πόσο βαθιά είναι η επιθυμία για αλλαγή.
Η Μέι έχει δεσμευθεί ότι, αν εκλεγεί επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα θέσει την κυβέρνηση στην υπηρεσία του «απλού εργαζόμενου λαού» για να σφυρηλατήσει μια οικονομία που θα βοηθήσει όλους.
Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει τη λήψη μέτρων για να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα σε εργοδότες και τους εργάτες.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ψαλίδι σε 250.000 επικουρικές Ιούλιο-Αύγουστο...


Ψαλίδι σε 250.000 επικουρικές Ιούλιο-Αύγουστο
Εντολές από το υπουργείο Εργασίας περιμένει η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) προκειμένου να προωθήσει το πρώτο έτοιμο πακέτο 900.000 επανυπολογισμένων επικουρικών συντάξεων από το...
ΙΚΑ και το Δημόσιο.

Ο κύριος όγκος των κουρεμένων συντάξεων θα πιστωθεί, εκτός απροόπτου, στους λογαριασμούς των συνταξιούχων στις 2 Αυγούστου και οι υπόλοιπες, που είναι ακόμα υπό επεξεργασία, στις 2 Σεπτεμβρίου. Οπως δείχνουν τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία, δεν θα γλιτώσουν, μέσα στον Αύγουστο, την ταραχή περίπου 250.000 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων, οι οποίες αναμένεται να ψαλιδιστούν έως και 350 ευρώ (μείωση 40%). Βαρύτερες απώλειες θα έχουν οι συντάξεις των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων (αναπλήρωση 47%), των υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων (αναπλήρωση 40%), των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, των τραπεζοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων ΔΕΚΟ κ.ά.  Από τις περικοπές διασώζονται οι συνταξιούχοι που εισπράττουν άθροισμα κύριας και επικουρικής έως 1.300 ευρώ μεικτά (1.170 καθαρά). Για το πλαφόν θα ληφθούν υπόψη οι μνημονιακές μειώσεις του 2010 και του 2011, ενώ δεν θα συνυπολογιστούν οι μειώσεις του 2012, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Αυτό σημαίνει ότι η ομπρέλα των χαμένων μπορεί να ανοίξει περισσότερο απ’ όσο είχε αρχικά υπολογιστεί. Στο πλαφόν δεν συνυπολογίζεται, επίσης, το μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου.  Οι περικοπές θα μετρήσουν αναδρομικά από την 1η Ιουνίου. Η παρακράτηση θα επιμεριστεί σε ισόποσες δόσεις έως τον Δεκέμβριο. Μειώσεις θα εφαρμοστούν και σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι 31.12.2014. Για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την 1.1.2015 και εφεξής, καθώς και για όσες κατατεθούν μετά τις 12 Μαΐου ο υπολογισμός γίνεται εξ ολοκλήρου με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης. 

Παραδείγματα:

Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος λαμβάνει κύρια σύνταξη με 35ετία 1.310 ευρώ και επικουρική 375 ευρώ, υπερβαίνοντας το πλαφόν κατά 367 ευρώ. Μετά την αναπροσαρμογή των συντάξεων θα λάβει επικουρική σύνταξη 285 ευρώ. Δηλαδή θα υποστεί απώλεια 25%. Συνταξιούχος του ΙΚΑ με κύρια σύνταξη 1.300 ευρώ λαμβάνει επικουρική από το Ταμείο Ναυτιλιακών Πρακτόρων (ΤΑΝΠΥ) 470 ευρώ. Από τον επόμενο μήνα αυτή θα μειωθεί στα 297 ευρώ. Θα χάσει δηλαδή 173 ευρώ (-37%).
- Συνταξιούχος από τον ΟΑΠ-ΔΕΗ, που έφυγε με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας, λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.490 ευρώ καθαρά και επικουρική 365 ευρώ. Μετά την αναπροσαρμογή των συντάξεων θα λάβει επικουρική σύνταξη ποσού 298 ευρώ. Δηλαδή θα υποστεί απώλεια κατά 19%.
- Οι επικουρικές συντάξεις κινδυνεύουν με νέες μειώσεις κάθε χρόνο, καθώς παραμονεύει και δεύτερος κόφτης έως 31.12.2019 προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία νέων ελλειμμάτων στο Ενιαίο Επικουρικό. Ο κόφτης, που θυμίζει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή τη ρήτρα βιωσιμότητας, θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο αν το ετήσιο έλλειμμα του Ταμείου, αφαιρουμένων των εξόδων από τα έσοδα, είναι μεγαλύτερο από το 0,5% των εισφορών. Μετά το 2021 οι επικουρικές συντάξεις θα επικαιροποιούνται ανά τριετία...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατήστε ΕΔΩ.

Read more...

Πώς το Brexit ωθεί Βρετανούς βουλευτές να ζητούν την επιστροφή στην Ελλάδα των Μαρμάρων του Παρθενώνα...


Φωτογραφία: Eurokinissi
Νέα προσπάθεια να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα ξεκίνησε διακομματική επιτροπή βουλευτών της Βρετανίας.

To αίτημα κατατέθηκε με αφορμή τη...
συμπλήρωση 200 ετών από τη στιγμή που τα Μάρμαρα πέρασαν στα «χέρια» της βρετανικής κυβέρνησης και του βρετανικού μουσείου από τον Ελγιν.

Τι έγινε το 1816; Μετά από υποθήκευση της συλλογής του Ελγιν από το βρετανικό κράτος, ο Βρετανός διπλωμάτης αναγκάστηκε να πουλήσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στη βρετανική κυβέρνηση, η οποία και τα μετέφερε στο μουσείο. Πριν πραγματοποιηθεί η τελική συναλλαγή, εξεταστική επιτροπή είχε προχωρήσει στη μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης, με τα πορίσματα να θέτονται στον βρετανικό κοινοβούλιο.

Στη συνεδρίαση, που έγινε τότε, υπήρξαν σκεπτικιστικές σκέψεις και απόψεις, που ζήτησαν την επιστροφή των Μαρμάρων, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Ετσι, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αποθηκεύτηκαν στο βρετανικό μουσείο.

Το ζήτημα επιστροφής των Μαρμάρων έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, έχοντας από τη μία πλευρά την βρετανική κυβέρνηση και το βρετανικό μουσείο, που επιθυμούν την παραμονή τους στη χώρα τους και από την άλλη την Ελλάδα και τους διεθνείς υποστηρικτές της, που ζητούν την επανένωση των γλυπτών με τον Παρθενώνα.

Η νέα προσπάθεια θα παρουσιαστεί στην επέτειο των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών υπό τον βουλευτή Mark Williams, με την υποστήριξη του Συντηρητικού Jeremy Lefroy και 10 ακόμη βουλευτών, του κόμματος SNP και του Plaid Cymru.

«Αυτά τα υπέροχα έργα Τέχνης σύρθηκαν και πριονίστηκαν μακριά από τον Παρθενώνα», υποστηρίζει ο Mark Williams και προσθέτει:

«Αυτό το νομοσχέδιο προτείνει στο Κοινοβούλιο να ακυρώσει ό,τι έκανε πριν από 200 χρόνια. Είναι καιρός να προβούμε σε μια ευγενική πράξη, να διορθώσουμε αυτό που έγινε λάθος τότε».

Αυτά τα γλυπτά είναι από τα καλύτερα που δημιουργήθηκαν ποτέ και ο Παρθενώνας αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Ευρώπης. Ο Γάλλος ποιητής Alphonse de Lamartine τα είχε περιγράψει ως το «πιο τέλειο ποίημα που γράφτηκε ποτέ σε πέτρα πάνω στην επιφάνεια της Γης».

Ο Andrew George, επικεφαλής της βρετανικής ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζει πως τα γλυπτά ανήκουν «στις πιο αξιόλογες αρχαιότητες του κόσμου» και ο κόσμους θα πρέπει να τα βλέπει στις θέσεις τους, ενώ υπογράμμισε πως αποτελούν εθνικό σύμβολο της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κ. George επισημαίνει πως η επιστροφή των Μαρμάρων είναι πλέον πιο ισχυρή, αν αναλογιστεί κανείς το Brexit. «Θα ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας να αποδείξει πως η έξοδος από την ΕΕ δεν περιλαμβάνει εσωστρέφεια και ξενοφοβικές τάσεις προς την Ενωση, αλλά σιγουριά και ικανότητα».

«Και θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη απόδειξη γενναιοδωρίας και ευσπλαχνίας από το να να κάνουμε ό,τι θα ήταν πιο σωστό για τους Ελληνες», ισχυρίζεται.

Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει, όπως σημειώνει ο Independent, πως η πλειοψηφία των Βρετανών είναι υπέρ της επανένωσης. Πρόσφατη δημοσκόπηση της εφημερίδας The Times αναφέρει πως 1 στους 2 θέλουν την επιστροφή, ενώ σε δημοσκόπηση της Ipsos-Mori το 69% τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων...

iefimerida.gr

Read more...

Ο Νικολόπουλος στηρίζει τον εκλογικό νόμο...


Λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο. 
«Το... θέμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό είναι ο εκλογικός νόμος. Έστειλα στον κ. Τσίπρα μια επιστολή την Παρασκευή και αμέσως κλείστηκε το ραντεβού της συνάντησης», ανέφερε ο βουλευτής.

Read more...

Palmos Analysis: «Ναι» στην απλή αναλογική...



 «Oχι» στη ψήφο στα 17...
Δύο «Ναι» και ένα «Όχι» στις ρυθμίσεις που εισηγείται η Κυβέρνηση για το νέο εκλογικό νόμο, καταγράφονται στην έρευνα της Palmos Analysis για το...
Tvxs.gr.

 Οι ερωτώμενοι τάσσονται με μεγάλη πλειοψηφία, τόσο υπέρ της πλήρους κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (60% έναντι 32% που διαφωνούν), όσο και υπέρ της διατήρησης του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή (70% έναντι μόλις 24%). Στον αντίποδα όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν συμφωνεί με την παροχή δικαιώματος ψήφου στους 17χρονους (62% διαφωνούν έναντι 32% που συμφωνούν).

Όπως σημειώνει ο Πασχάλης Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, διευθυντής ερευνών της Palmos Analysis, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει σημαντική απόσταση μεταξύ των διατυπωμένων θέσεων των κομμάτων και των απόψεων σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων τους.

Ενδεικτικά, πάνω από 1 στους 3 (37%) από τους ψηφοφόρους της ΝΔ συμφωνούν με την πλήρη κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, όπως και περίπου οι μισοί (49% έναντι 43% που διαφωνούν) από τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ περίπου οι μισοί (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την παροχή δικαιώματος ψήφου στους 17χρονους.

«Κατά τα λοιπά, ο εκλογικός νόμος αποτελεί ένα μάλλον προνομιακό πεδίο για την Κυβέρνηση, καθώς η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) συμφωνεί με την αναγκαιότητα αλλαγής του, ενώ περίπου 2 στους 3 (64%) θεωρούν ότι ο νέος εκλογικός νόμος πρέπει να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές και 7 στους 10 (71%) προκρίνουν την εξασφάλιση της ισότητας της ψήφου των πολιτών έναντι της πριμοδότησης του πρώτου κόμματος. Εκείνο όμως που είναι αμφίβολο είναι το κατά πόσο αυτό αρκεί για να αλλάξει το κλίμα για την Κυβέρνηση, καθώς οι επερχόμενες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις βρίσκονται, προφανώς, πολύ ψηλά στην ατζέντα των πολιτών», σημειώνει ο κ. Τεμεκενίδης. 

Δείτε τους πίνακες, ΕΔΩ...


πηγη tvxs.gr

Read more...

Αλαλούμ: Το Taxis δεν υπολόγισε το Τέλος Επιτηδεύματος, στέλνουν διορθωτικά mail...


Αλαλούμ: Το Taxis δεν υπολόγισε το Τέλος Επιτηδεύματος, στέλνουν διορθωτικά mail
Νέα ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους καθώς, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των...
δηλώσεων φορολογίας δεν υπολογίστηκε το Τέλος Επιτηδεύματος, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε από τις εφορίες και αφορά έναν αριθμό φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, με το πρόβλημα να αφορά περί τους 3.000 φορολογούμενους.

Επομένως λόγω του τεχνικού προβλήματος, πολλοί φορολογούμενοι πλέον θα λάβουν ενημερωτικό e-mail εντός των επόμενων ημερών, με το οποίο θα τους καλεί να προχωρήσουν σε τροποποιητική δήλωση μέχρι τις 15 Ιουλίου, προκειμένου να υπολογιστεί το τέλος επιτηδεύματος.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά την κατανόηση των φορολογουμένων και προσδοκά στη συνεργασία τους, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή – 15 Ιουλίου- λήγει και η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:


  • Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
  • Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
  • Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
  • Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει...

newpost.gr

Read more...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία!..


1 – 0 την Γαλλία, στην παράταση…

Κατάθεση ψυχής και από τις δύο ομάδες, σε έναν συγκλονιστικό τελικό... 

Δείτε τις φωτογραφίες... 

Αυτός ήταν τελικός! Πάθος, καταιγιστικός ρυθμός, δοκάρια, εναλλαγή συναισθημάτων... 
Και η Πορτογαλία, στην κορυφή της Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Το...
γκολ για τους Πορτογάλους πέτυχε ο Έντερ με δυνατό ευθύβολο σουτ στο 109'.
Δάκρυα χαράς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από εκείνα της λύπης για τον τραυματισμό του...
 
Το ματς
Το ματς ξεκίνησε όπως το περιμέναμε. Οι Γάλλοι πίεζαν ψηλά και αναζητούσαν ένα γρήγορο γκολ που θα ξεκλείδωνε την αντίπαλη άμυνα, με τους Πορτογάλους να ψάχνουν μια αντεπίθεση για να κτυπήσουν! Ωστόσο, οι Ίβηρες είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 4’ αλλά το σουτ του Νάνι από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ. Μετά από αυτή τη στιγμή, τα πάντα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για τους Πορτογάλους.

Οι Γάλλοι δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες με τους Γκριζμάν, Ζιρού και Σισοκό να μην μπορούν να νικήσουν τον Ρουί Πατρίσιο που ήταν εξαιρετικός. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Κ. Ρονάλντο που είχε δεχθεί ένα κτύπημα από τον Παγέ την ώρα του ματς, δεν κατάφερε να συνεχίσει και αποχώρησε με φορείο αλλά και δάκρυα στα μάτια από τον αγωνιστικό χώρο. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 34’ όταν ο Σισοκό με τρομερό τακουνάκι πέρασε τον Γουίλιαμ Καρβάλιο και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρε της Πορτογαλίας έδιωξε δύσκολα.

Η εικόνα των δύο ομάδων στην επανάληψη ήταν παρόμοια με αυτή που είχαν στο πρώτο μέρος. Η μεν Γαλλία προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις, η δε Πορτογαλία αμυνόταν εξαιρετικά και προσπαθούσε να χτυπήσει στις κόντρα επιθέσεις. Οι «τρικολόρ» έφθασαν μια ανάσα από το γκολ στο 66’ αλλά ο Γκριζμάν έπειτα από συστημένη σέντρα του Κομάν, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Εννιά λεπτά μετά, ο Ζιρού έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ρουί Πατρίσιο έδιωξε δύσκολα.

Η Πορτογαλία έδειχνε να συμβιβάζεται με την ιδέα της παράτασης, ωστόσο λίγο έλειψε στο 80’ να σοκάρει τους Γάλλους. Ο Νάνι έκανε από τα δεξιά τη σέντρα-σουτ, ο Γιορίς έδιωξε με δυσκολία και στην επαναφορά ο Κουαρέσμα έκανε το ψαλιδάκι αλλά ο πορτιέρε της Τότεναμ μπλόκαρε τη μπάλα. Τρία λεπτά μετά ο Ρουί Πατρίσιο είπε και πάλι «όχι», αυτή τη φορά στη βολίδα του Σισοκό. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, αφού στο 2 λεπτό των καθυστερήσεων, οι «τρικολόρ» άγγιξαν το γκολ και την κούπα. Ο Εβρά έκανε την συρτή σέντρα, ο Ζινιάκ έγινε κάτοχος της μπάλας, «χόρεψε» τον Πέπε αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στην παράταση η Πορτογαλία έδειξε ότι είχε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα! Αρχικά, στο 104’ ο Γιορίς έδιωξε την κεφαλιά του Κοσιελνί, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης, η εκτέλεση φάουλ του Ράφαελ Γκερέιρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Η ομάδα του Σάντος είχε σαφές πλάνο στην παράταση και στο 109’ πάγωσε το «Stade de France».

Ο Έντερ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ρόλαρε πάνω στον Κοσιελνί και με ένα πολύ δυνατό σουτ, νίκησε τον Γιορίς και… έστειλε στα ουράνια Φερνάντο Σάντος, Κριστιάνο Ρονάλντο, συμπαίκτες και συμπατριώτες του!

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίτσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες (79’ Έντερ), Άντριεν Σίλβα, Κ. Ρονάλντο (25’ Κουαρέσμα), Νάνι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό (110’ Μαρσιάλ), Γκριζμάν, Παγέ (58’ Κομάν), Ζιρού (78’ Ζινιάκ)...


Read more...

Ελληνική αποστολή στο Ντίσελντορφ Έτοιμες 1.000 δικογραφίες για τη λίστα Μπόργιανς


Έτοιμες 1.000 δικογραφίες για τη λίστα Μπόργιανς
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρπερτ Βάλτερ Μπόργιανς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Ντίσελντορφ
Πάνω από 1.000 δικογραφίες που αφορούν φορολογούμενους της λίστας Μπόργιανς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να κινήσουν τις διαδικασίες για τον περαιτέρω έλεγχο των περιπτώσεων αυτών.

Εκτιμάται ότι στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί η πλήρης ταυτοποίηση 5.000 φορολογούμενων από τους 10.500 που περιλαμβάνονται συνολικά στη λίστα που επεξεργάζονται οι αρμόδιες αρχές.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντίσελντορφ, από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου, στο πλαίσιο της συνεργίας των δύο πλευρών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Το νομοσχέδιο, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετική, δεν θα προσφέρει φορολογική αμνηστία, θα δίνει κίνητρα για τον επαναπατρισμό ενώ θα προβλέπει συντελεστή φορολογίας για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν αντίστοιχο με τον συντελεστή φορολογίας του έτους που παρήχθησαν με κάποια προσαύξηση επιπλέον.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα προωθηθεί και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο ως ακόμη μία κίνηση στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Ντίσελντορφ με την οποία εγκαινιάζεται η έναρξη των σεμιναρίων επιμόρφωσης των πρώτων 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της ΓΓΔΕ, του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Θα ακολουθήσουν άλλα 25 στελέχη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιμόρφωση θα γίνει στο πλαίσιο της Συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην Αθήνα και αποτελεί το δεύτερο βήμα συνεργίας των δύο πλευρών. Το πρώτο βήμα έγινε με την παράδοση στην χώρα μας από τον Βάλτερ Μπόργιανς της γνωστής λίστας -που φέρει πλέον το όνομά του- στην οποία περιέχονται 10.500 φορολογούμενοι με καταθέσεις στην Ελβετία.

Ο Βάλτερ Μπόργιανς δήλωσε ότι με τη συνέχιση της συνεργασίας ο στόχος είναι να δοθούν δύο μηνύματα: Το πρώτο, προς τους Έλληνες πολίτες, ότι είναι καιρός να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα και τα έχουν ενδεχομένως βγάλει στο εξωτερικό χωρίς να τα δηλώσουν, και το δεύτερο ότι η Ελλάδα, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή βοήθεια, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της με μεγάλη επιτυχία.

«Διότι και οι δικοί μας πολίτες αποδέχονται ευκολότερα την βοήθεια προς τον εταίρο Ελλάδα όταν βλέπουν ότι και τα οικονομικά στρώματα της Ελλάδας συμμετέχουν στη χρηματοδότησή της» δήλωσε ο κ. Μπόργιανς.

Πρόσθεσε, δε, ότι με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα ζει και ότι η κάθε η κάθε χώρα δεν είναι μόνη της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Βάλτερ Μπόργιαν άφησε αιχμές προς την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν δέχθηκε την βοήθεια που της προσφέρθηκε από το κρατίδιο σε επίπεδο παροχής τεχνογνωσίας ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί αυτή η προσφορά έγινε δεκτή από τη σημερινή κυβέρνηση. Μάλιστα αναφέρθηκε με ιδιαίτερο θετικά σχόλια στην πρόοδο που σημειώνουν οι έλεγχοι.

Όπως είπε τόσο από τις συνομιλίες του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και από την ενημέρωση που έχει από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών του κρατιδίου του, που πρόσφατα επισκέφθηκαν την Αθήνα, η εικόνα που προκύπτει είναι ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των ελέγχων που απαιτεί η λίστα.

Κάνοντας μία σύγκριση της πορείας υλοποίησης των ελέγχων μεταξύ της Λίστας Μπόργιανς που παραλήφθηκε το Νοέμβριο του 2015 και της Λίστας Λαγκάρντ, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι η πρώτη έχει ήδη αποδώσει σημαντικούς καρπούς.

Ήδη κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες από την παραλαβή της είχαν ταυτοποιηθεί εκατοντάδες ονόματα φορολογούμενων, ενώ στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να ταυτοποιηθουν τα πρώτα ονόματα είπε ο αναπληρωτής υπουργός. «Στην Ελλάδα υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που δεν θέλουν να προχωρήσουν οι έλεγχοι στη φοροδιαφυγή και στο λαθρεμπόριο» δήλωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος πρωταγωνίστησε στις συζητήσεις με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κατά τη διαδικασία παραλαβής της λίστας Μπόργιανς ανέφερε ότι σύντομα τα αποτελέσματα από τους ελέγχους αυτούς θα φανούν στα ταμεία του κράτους. «Η ασυλία τελειώνει για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι το παράδειγμα Μπόργιανς δείχνει την πεμπτουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία η εκπαίδευση των στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ότι ήδη αποδίδει καρπούς.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου ανέφερε ότι το σύγχρονο οικονομικό έγκλημα απαιτεί συνεργασία σε διεθνές επίπεδο και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι η ενίσχυση της συνεργασίας αυτής σε όλα τα επίπεδα.

Το στέλεχος  του ΣΔΟΕ Ντούνιας Παναγιώτης που θα συμμετάσχει στο σεμινάριο στο Ντίσελντορφ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα τα τελευταία χρόνια αλλά είναι εξαιρετικής σημασίας να συνεχισθούν εστιάζοντας σε  βασικές ελεγκτικές πτυχές, όπως:

  • Πρώτον, η δομή και η διάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών, των υπαλλήλων καθώς και της υλικοτεχνικής υποδομής,
  • Δεύτερον, ένα αξιόπιστο σύστημα με προτεραιοποίηση υποθέσεων το οποίο θα βασίζεται σε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.
  • Τρίτον, οι μέθοδοι ελέγχου  τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις όσο και σε πρόσωπα μεγάλου πλούτου και
  • Τέταρτον, η απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου και των διαδικασιών.
Όλα αυτά θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθούν στο σεμινάριο που θα γίνει στην Ακαδημία της Βόννης ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις με τους Γερμανούς συναδέλφους. Η συμβολή αναμένεται να είναι σημαντική στην προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με τραυματία τον Ρονάλντο!! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία του Σάντος!!!


Γαλλία και Πορτογαλία διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο του Euro 2016 στο Παρίσι.
euro
Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ή η ομάδα που κάνει τις περισσότερες ευκαιρίες, γνωστό αυτό. Συνέβη και στο Παρίσι στον τελικό του Euro. Η Γαλλία έκανε τις φάσεις, αλλά η Πορτογαλία νίκησε 1-0 στην παράταση και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της! Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος.
Οι Πορτογάλοι νίκησαν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Χάνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο από το 20' λόγω τραυματισμού και παίζοντας επί γαλλικού εδάφους μπροστά σε περίπου 65.000 Γάλλους.
Η Γαλλία έχασε πράγματι πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν και πίεσε ασφυκτικά. Αγγιξε το γκολ στο 92' όταν ο Ζινιάκ, μετά από υπέροχη κίνηση, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Πατρίσιο. Δεν έμελλε όμως να γίνει.
Στην παράταση η Πορτογαλία ήταν καλύτερη, πιο αποφασισμένη. Ο Γκερέιρο είχε δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης αλλά τη δουλειά την έκανε τελικά ο Εντερ στο 109'. Εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και 1-0 για τους Πορτογάλους. Στη συνέχεια τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.
Η ομάδα του Σάντος έκανε αυτό που είχε πράξει Ελλάδα το 2004. “Εκλεισαν” το σπίτι των διοργανωτών.
Πορτογαλία (4-4-2): Ρ.Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Αντ.Σίλβα (66' Μουτίνιο), Γ.Καρβάλιο, Ρ.Σάντσες (79' Έντερ). Ζ.Μάριο, Κρ.Ρονάλντο (25' Κουαρέσμα), Νανί
Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Σισοκό (110' Μαρσιάλ), Γκριεζμάν, Παγέ (58' Κομάν), Ζιρού (78' Ζινιάκ)
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Μετά το Brexit... το Irexit; ...


Μετά το Brexit... το Irexit; Ζητούν δημοψήφισμα -και- στην Ιρλανδία
Ζητούν δημοψήφισμα -και- στην Ιρλανδία...
Το «τσουνάμι» των εξελίξεων που ενεργοποίησε η -επιεικώς- ατυχής έμπνευση του Ντέιβιντ Κάμερον με το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις ξεκίνησε. Μετά τις αντιδράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας βρίσκεται ...
αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να συρθεί με τη σειρά της σε ένα δημοψήφισμα -επίσης- για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι!

Μετά το Brexit, λοιπόν, ο νέος όρος που είναι πιθανόν να προσθέσει έναν ακόμη ισχυρό «πονοκέφαλο» στις Βρυξέλλες, είναι το Irexit, καθώς σημαντικές πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις πολιτών, συγκεντρώνουν υπογραφές και επιδιώκουν τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, προκαλώντας τους αναλυτές να κάνουν λόγο για τον επόμενο που θα αποχωρήσει από την ΕΕ, ενισχύοντας το ενδεχόμενο κατακερματισμού της.

Μία νέα ομάδα, που αποκαλείται «Ireland Exit», έχει ξεκινήσει καμπάνια, κάνοντας λόγο για «σεβασμό και ωριμότητα», προκειμένου να αποφασίσουν οι Ιρλανδοί αν θέλουν να βρίσκονται εντός ή εκτός αυτής της Ευρώπης. «Είμαστε ένα πολιτικό γκρουπ, το οποίο πιστεύει ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσουν οι Ιρλανδοί μέσω δημοψηφίσματος αν θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι», ανέφερε το μήνυμα που ανάρτησαν στον σχετικό ιστότοπο, στο διαδίκτυο. «Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί με όρους σεβασμού και ωριμότητας και να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να εκφραστούν και τεκμηριωθούν όλες οι απόψεις», συμπλήρωνε η δήλωση.

Το μότο που χρησιμοποιεί το νέο αυτό κίνημα είναι το εξής: «Έφτασε η στιγμή να ανακτήσουμε τον έλεγχο των χωρών μας». Οι υποστηρικτές του κινήματος επικαλούνται ως βασικό επιχείρημά τους, τα 136 εκατ. ευρώ που «μπήκε μέσα» η Ιρλανδία το 2014, τα οποία έδωσε ως όφειλε στην ΕΕ. Αναφέρονται επίσης στους φόρους που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και τους υψηλούς συντελεστές, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους επενδυτές να φέρουν τα χρήματά τους στην ιρλανδική αγορά.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, καθώς οι πιέσεις είναι μεγάλες και από πολλές πλευρές. Η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, γεγονός που θέλει να αποφύγει η ΕΕ και για τον λόγο αυτό ζητά την ταχεία διαδικασία αποχώρησης των Βρετανών, ούτως ώστε να φανούν οι πρώτες -αρνητικές- συνέπειες, οι οποίες ενδεχομένως να αποθαρρύνουν όσους καταστρώνουν ανάλογα σχέδια.

Σε γκάλοπ που έγινε μέσω διαδικτύου, πάντως, συμμετείχαν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, το 69% των οποίων υποστήριξε ότι δεν υφίσταται λόγος δημοψηφίσματος.

protothema.gr

Read more...

Πρεμιέρα αύριο για τις θερινές εκπτώσεις...


Αρχίζουν αύριο οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν έως...
την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου, με προτεινόμενο -από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών- ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 18:00.

Από τις 11:00 έως τις 20:00 θα λειτουργήσουν την ίδια ημέρα οι επιχειρήσεις - μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εκπτώσεων:
 
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»)...

Read more...