Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσαν τα μέλη του ΕΣΔΝΑ...



Ως αιτία προτάσσουν τα τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα...

Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσαν σήμερα με κοινή επιστολή τους, ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Γιάννης Σγουρός και τα... μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ως αιτία προτάσσουν τα τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο περιφερειάρχης Αττικής, ήδη με επιστολή του την 1-1-2012, είχε απευθυνθεί εγγράφως και επανειλημμένως στα αρμόδια υπουργεία, με κύριο αίτημα την ένταξη του ΕΔΣΝΑ στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, προκειμένου να ενταχθεί ο ΕΔΣΝΑ στις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ωστόσο όπως τονίζεται δεν έχουν δοθεί λύσεις.
Στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής σημειώνουν ότι η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ σηκώνει εδώ και ένα χρόνο ένα μεγάλο βάρος που δεν της αναλογεί και το οποίο, όπως τονίζεται, αυξάνεται καθημερινά, "υποδαυλιζόμενο από την μη ανταπόκριση της Κεντρικής Διοίκησης και από διάφορα παράκεντρα με ανομολόγητους σκοπούς"...
naftemporiki.gr

Read more...

Μήνυμα ενότητας Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία


 

Αθήνα
Το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη διπλή εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega και την εκπομπή «Ανατροπή».

«Είμαι 15 μήνες πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία. Και σας το λέω τώρα που τα γεγονότα είναι νωπά» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, ο κ. Σαμαράς απευθύνει μήνυμα ενότητας λέγοντας: «Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

«Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή, λαϊκή απαίτηση. Όπως είναι και ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταιτίων. Υπάρχει ψυχική οδύνη για κάθε θύμα και ιδιαίτερα γι' αυτά τα τρία τα νέα παλικάρια που πεθάνανε» ανέφερε.

Αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή -συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός- είναι «σαν να ανάβεις σπίρτο σε μια πυριτιδαποθήκη, σε μια στιγμή μάλιστα που έχουμε τόσες φωτιές άλλες οικονομικές μπροστά μας».

Η αντίδραση στη Χρυσή Αυγή

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «η δημοκρατία καταδικάζει πράξεις, όχι προθέσεις. Και θα σας πω ότι θέλει στοιχεία» ενώ διέψευσε ότι δέχτηκε εισηγήσεις από «ακροδεξιούς» στο κόμμα του για μια ήπια μεταχείριση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μην υπάρξει σύγκρουση.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση, δεν αντέχουν στην κριτική. Όποτε γίνεται κριτική δεν την αντέχουν και ρίχνουν λάσπη, είναι ένα τικ το οποίο δείχνει μια παιδαριώδη αντίδραση, μιας αδυναμίας του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν μου έχει κάνει τέτοια εισήγηση, κανένας ακροδεξιός δεν υπάρχει» είπε.
«Εδώ έχουν πει για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που ο άνθρωπος ο οποίος ήταν φυλακισμένος και βασισμένος επί χούντας μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, ακροδεξιό» συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «αυτοί οι οποίοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν καμία σχέση με την ηγεσία και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής και το νεοναζισμό στην Ελλάδα» και ότι «ρίζες ναζί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν».

«Αυτή είναι μια αντίδραση στα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά τα οποία περνάει σήμερα ο κόσμος, σε ένα κατεστημένο πολιτικό, που το θεωρούν υπαίτιο για τα πάντα. Και ήρθε ο κόσμος και σου λέει «εγώ θα βάλω την ψήφο μου σε κάποιον ο οποίος μπορεί και να χαστουκίζει και μια γυναίκα στην τηλεόραση, αλλά αρκεί που είναι βουλευτής αυτή η γυναίκα, καλά της έκανε». Αυτό είναι μια περίεργη φάση που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που νομίζω ότι  με το που θα μειωθεί η ανεργία και θα ξεκινήσει ο κόσμος δουλειά και θα μπούμε σε μια σταθερότητα και ομαλότητα, αυτό τότε θα εξαφανιστεί τελείως» πρόσθεσε.
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις αιχμές του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ούτε μπορεί και από την άλλη πλευρά, τώρα προχθές, στη Θεσσαλονίκη, στην 28η να υπάρχουν δηλώσεις ότι κατεβείτε στα πεζοδρόμια, να ανατραπεί η κυβέρνηση [...] Αυτό μπορεί να μην είναι πράξη βίας, αλλά είναι σίγουρα κάτι το απαράδεκτο και πιστεύω ότι είναι αυτή η συμπεριφορά η οποία πρέπει να καταγγελθεί».

«Δεν θέλω να φτάσω σε άκρα, ούτε θέλω ως Πρωθυπουργός να κάνω τώρα συζήτηση η οποία φτάνει στα άκρα. Να υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι να πηγαίνουν να καταθέσουν σε δίκες που δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν. Εννοώ ότι όλα αυτά τα θέματα δείχνουν μια οσμή και αυτό ακριβώς το οποίο αισθάνομαι είναι ότι αυτό "ναι μεν καταδικάζω, αλλά…" είναι εκείνο που δίνει το δικαίωμα σε έναν κόσμο, είναι πολλοί αυτοί δυστυχώς, οι οποίοι λένε ότι βρίσκεται στο άκρο ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.
«Η βία είναι μία και πρέπει να καταδικάζεται, τα κόμματα πρέπει να καταγγέλλουν τις πράξεις βίας αλλά και τις ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν στην βία. Δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση. Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνει και να καταγγέλλει κάθε ακραία συμπεριφορά. Το να ανέχεσαι ή να δικαιολογείς ακραίες συμπεριφορές οδηγεί στη βία» είπε.
Όχι νέα οριζόντια μέτρα
Εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα διότι «ούτε το αντέχει η κοινωνία και η οικονομία, ούτε και απαιτείται από τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι μένουν τα λεγόμενα προαπαιτούμενα και επέμεινε ιδιαίτερα στο πρωτογενές πλεόνασμα και επανέλαβε ότι «το 70% θα το δώσουμε πίσω σ’ αυτούς που είναι οι περισσότερο αδικημένοι».
Ως προς το δημοσιονομικό κενό για το επόμενο έτος, ο πρωθυπουργός είπε ότι εάν χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο, μπορούμε πάντοτε να κοιτάξουμε μέσα από διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία δεν ακουμπάνε αμέσως τις συντάξεις και το εισόδημα.»
Για το ύψος του δημοσιονομικού κενού ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «η τρόικα από την πλευρά της είναι άτομα τα οποία θέλουν να ξέρουν με φαρμακευτική ακρίβεια που βρίσκεται ο κάθε λογαριασμός, θα το δούνε, θα συζητήσουμε, θα διαπραγματευθούμε επαναλαμβάνω όχι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε φυσιολογική κατάσταση».
Για τα μνημόνια, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το προηγούμενο ήταν ανεφάρμοστο τελικά. Η ίδια η τρόικα είπε ότι οι πολλαπλασιαστές ήταν λάθος», αλλά «το καινούριο αυτό πρόγραμμα το οποίο έχουμε σήμερα είναι εφαρμόσιμο, είναι πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βγει». Επέμεινε δε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση για νέο μνημόνιο».
Ενιαίος φόρος ακινήτων
Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι πολλοί βουλευτές «είχανε αντιρρήσεις στα θέματα των στρεβλώσεων,  και πιστεύω ότι πολλά διορθώνονται με τις παρεμβάσεις των βουλευτών, πολλά θα διορθωθούν με τις παρεμβάσεις των βουλευτών. Νομίζω ότι όπως είδατε, μαζέψαμε ζητήματα τα οποία υπήρχαν, για στάνες και τα λοιπά, αυτά δεν πρόκειται να γίνουν».
Σημείωσε δε ότι βρήκε πολύ σωστή την ιδέα που διατυπώθηκε «μήπως θα μπορούσαμε το φόρο των ακινήτων να τον περάσουμε στους Δήμους με ανταποδοτικότητα».
Για τη σχέση με το ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές. «Δεν κατεβαίνουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε άλλο κόμμα. Ούτε υπάρχει συμβίωση με το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε άλλο κόμμα. Κοινή ευθύνη υπάρχει με το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Ελλάδος και των προβλημάτων της».
Όσο για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Πολιτικά μας χωρίζουν πάρα πολλά. Αυτό το οποίο μας ενώνει είναι αυτή η κοινή ευθύνη που σας είπα, για το αύριο».
«Εγώ θα τολμήσω να το πω δημόσια, [ο κ. Βενιζέλος] βάλλεται για τα υποβρύχια. Για τα υποβρύχια έγινε και προανακριτική και εξεταστική το ’11 και δεν του βρήκαν τίποτα. Βάλλεται για τη λίστα Λαγκάρντ. Έγινε εξεταστική, δεν του βρήκαν τίποτα. Για τα υποβρύχια, ρωτώ, αυτοί που τότε ήταν με τον Τσοχατζόπουλο, σήμερα σε ποιο κόμμα βρίσκονται;
»Για τη Λαγκάρντ βγήκε ότι δεν υπάρχει τίποτα να του πούνε. Επομένως αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι  στοχεύουν όπου βρουν,  πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν οφέλη. Και μιλάω ιδιαίτερα για το ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τάκης Μπαλτάκος: Τα ντοκουμέντα ενός σκανδάλου! (ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ)...

Νέα, συγκλονιστικά στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση του διορισµού του υιού Μπαλτάκου στο Λιµενικό... Του Παναγιώτη Τζένου, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Νέα, συγκλονιστικά στοιχεία και έγγραφα-ντοκουµέντα φέρνουν σήµερα στο φως της δηµοσιότητας τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για τη σκανδαλώδη υπόθεση διορισµού του υιού Μπαλτάκου στο Λιµενικό, η οποία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από τα ΜΜΕ, αλλά και... την αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουµε τις δύο φωτογραφικές διατάξεις επί υπουργίας Κ. Μουσουρούλη στο υπ. Ναυτιλίας, οι οποίες προκαλούν τεράστια ερωτηµατικά και απαιτούν την άµεση παρέµβαση του Μεγάρου Μαξίµου. Με την πρώτη οι επιλαχόντες που υπερπήδησε ο υιός Μπαλτάκος στον διαγωνισµό θεωρήθηκαν ως νέα σειρά - πράγµα πρωτοφανές στα δεδοµένα των διαγωνισµών, προφανώς για να κοπάσουν οι αντιδράσεις. Με τη δεύτερη, η οποία δηµοσιεύθηκε στο… ίδιο ΦΕΚ, ο νεαρός ∆ηµήτριος-Γεώργιος, υιός του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, κατάφερε να τοποθετηθεί µετά την αποφοίτησή του στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ., παρακάµπτοντας για πρώτη φορά την υποχρέωση τριετούς παραµονής στην παραµεθόριο. Υπενθυµίζεται ότι ο νεαρός Μπαλτάκος στον διαγωνισµό των σηµαιοφόρων του Λ.Σ. είχε αποτύχει στο ∆ιοικητικό ∆ίκαιο, καθώς είχε βαθµολογηθεί µε 8 (οκτώ), ενώ είχε κοπεί και δεύτερη φορά µετά και την απόφαση του ΑΣΕΠ για αναβαθµολόγηση του γραπτού.  Στη συνέχεια προσέφυγε στο ∆ιοικητικό Εφετείο Πειραιά, το οποίο σε αντίθεση µε τις περιπτώσεις επιλαχόντων -και όχι αποτυχόντων, όπως ο υιός Μπαλτάκος-, που επίσης είχαν προσφύγει, προχώρησε σε έκδοση προσωρινής διαταγής, µε την οποία καλούσε το Λιµενικό να κάνει δεκτό στη σχολή τον υιό Μπαλτάκο, προτού καν δικαστεί η αίτηση. Το εντυπωσιακό, όµως, σε αυτή την υπόθεση είναι η µεθόδευση που έγινε για τη συγκεκριµένη απόφαση. Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Οπως προκύπτει από την αίτηση αναστολής που έχουν στη διάθεσή τους τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το δικόγραφο κατατέθηκε στις 14-10-2011. Την ίδια ηµέρα η προϊσταµένη του δικαστηρίου ανέθεσε την υπόθεση στο Α1 Ακυρωτικό Τµήµα του Εφετείου και, ταυτόχρονα, ζήτησε εντός προθεσµίας 5 ηµερών από τον τότε υπουργό ∆ηµόσιας Τάξης, Χρήστο Παπουτσή, να καταθέσει τις απόψεις της διοίκησης για την εν λόγω απόφαση Παραδόξως και πριν καν παρέλθει η ηµεροµηνία µε βάση την οποία το υπουργείο έπρεπε να απαντήσει, συγκεκριµένα στις 18-10-2011, χωρίς καν να παρίσταται το ∆ηµόσιο, το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κατάταξη του υιού Μπαλτάκου στο Λιµενικό. Αξίζει να σηµειωθεί -κι αυτό έχει τη σηµασία του- ότι η συνήγορος του υιού Μπαλτάκου και στενή συνεργάτιδα του γενικού γραµµατέα της κυβέρνησης, κ. Τάκη Μπαλτάκου, Κυριακούλα-Λίνα ∆ικαιάκου, είχε πάρει ειδική άδεια για να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς εκείνη την ηµέρα οι δικηγόροι απεργούσαν… Οπως φαίνεται από τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους τα «Π», η συγκεκριµένη απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τότε υπουργού, ο οποίος στην αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής ανέφερε ότι «η επίµαχη προσωρινή διαταγή εκδόθηκε χωρίς να έχει εξαντληθεί η προθεσµία των πέντε (5) εργάσιµων ηµερών», ενώ προσέθετε ότι «η αίτηση ακυρώσεως όσον και η αίτηση αναστολής δεν έχουν συζητηθεί µέχρι σήµερα, µάλιστα, δε, δεν έχει ορισθεί ούτε ηµεροµηνία δικασίµου»!  Τα εντυπωσιακά ευρήµατα, όµως, δεν σταµατούν εδώ. Με δεδοµένη την προσωρινή διαταγή, το Λιµενικό απέστειλε έγγραφο προς τον νοµικό σύµβουλο του τότε ΥΠ.Α.Α.Ν., στο οποίο ανέφερε ότι υπήρχε «εκ του Νόµου αντικειµενική αδυναµία κατάταξης του αιτούντος, δεδοµένου ότι δεν υπάρχει θέση η οποία να έχει εγκριθεί από το ΓΛΚ/Κράτους σε εκτέλεση του τακτικού ετήσιου Προϋπολογισµού είτε δικαστικής απόφασης».  Ως εκ θαύµατος, λίγες ηµέρες µετά, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Φ. Σαχινίδης, παρείχε έγκριση για την καταβολή των αποδοχών για την προσωρινή κατάταξη του ∆ηµητρίου-Γεωργίου Μπαλτάκου στο Λιµενικό, ορίζοντας το κόστος σε 22.223 ευρώ. Αυτό που πρέπει να σηµειωθεί είναι το γεγονός ότι, σε αντίθεση µε κάθε προηγούµενο, ο υιός Μπαλτάκος εκείνη την περίοδο παρακολουθούσε κανονικά τη σχολή, χωρίς να έχει καν εκδικαστεί σε οριστικό βαθµό η αίτηση ακύρωσης. Τα σκανδαλώδη περιστατικά, όµως, δεν σταµατούν ούτε εδώ. ΝΟΜΙΚΟ ΑΛΜΑ Το ∆ιοικητικό Εφετείο µε την υπ’ αριθµόν 973/2012 απόφασή του, όπως αποκάλυψαν τα «Π», προέβη σε ένα λογικό, αλλά και νοµικό, όπως υποστηρίζουν επιφανείς δικηγόροι, άλµα. Επί της ουσίας, βαθµολόγησε το γραπτό -ως µη όφειλε- αναφέροντας στο σκεπτικό ότι «… η αξιολόγηση του δοκιµίου του αιτούντος (∆ηµητρίου-Γεωργίου Μπαλτάκου) στο ανωτέρω υποερώτηµα υπερβαίνει τα ακραία όρια της αντικειµενικής, κατά την κοινή πείρα, αξιολόγησης»! Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, όµως, δεν είναι αυτό, αν και, όπως τονίζουν επιφανείς δικηγόροι, η συγκεκριµένη απόφαση θα µπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου ακόµα και για τις πανελλήνιες εξετάσεις, µε µαζικές προσφυγές εξεταζοµένων, που θα µπορούσαν να θεωρήσουν αυτή την υπόθεση ως δεδικασµένο για να προκαλέσουν χάος. Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ στο ∆ιοικητικό Εφετείο προσέφυγαν και άλλοι συµµετάσχοντες στον συγκεκριµένο διαγωνισµό, οι οποίοι µάλιστα δικαιώθηκαν, δεν είχαν την ίδια τύχη από τους βαθµολογητές του Λιµενικού. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που επίσης παρουσιάζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», οι βαθµολογητές, Α. Βουτσινάς, πλωτάρχης του Λ.Σ., και Κ. Πανταζόπουλος, υποπλοίαρχος του Λ.Σ., αν και εκλήθησαν να βαθµολογήσουν πέντε επιλαχόντες, που δικαιώθηκαν δικαστικά από το ∆ΕΠ, δεν άλλαξαν τη βαθµολογία σε καµία εκ των περιπτώσεων. Αντιθέτως, η βαθµολογία άλλαξε µόνο στην περίπτωση του υιού Μπαλτάκου, και µάλιστα από τους ίδιους βαθµολογητές που τις άλλες δύο φορές τον είχαν βαθµολογήσει κάτω από τη βάση. Τα συµπεράσµατα σε αυτή την περίπτωση είναι προφανή. ∆ΙΑΤΑΞΕΙΣ Αυτό, όµως, που ακολούθησε ήταν επίσης σκανδαλώδες. Προκειµένου να καλυφθούν οι αντιδράσεις των επιλαχόντων που δεν δικαιώθηκαν και να µην αποκαλυφθεί το θέµα, ο τότε υπουργός Ναυτιλίας και στενός φίλος του κ. Μπαλτάκου, Κ. Μουσουρούλης, πέρασε εν µια νυκτί δύο φωτογραφικές διατάξεις στο υπ’ αριθµόν 184 ΦΕΚ, µε ηµεροµηνία 27 Σεπτεµβρίου του 2012, που επίσης παρουσιάζουν τα «Π».  Στη µεν πρώτη αναφέρεται ότι, «αν µετά τη διενέργεια διαγωνισµού κατάταξης υποψηφίων στις παραγωγικές σχολές Λιµενικού Σώµατος συγκεκριµένου έτους και ενώ δεν δύναται για οποιονδήποτε λόγο να προκηρυχτεί διαγωνισµός κατά το αµέσως επόµενο έτος εξακολουθούν να παραµένουν κενές οργανικές θέσεις (…), επιτρέπεται να καταταγούν κατά το έτος αυτό, ως νέα εκπαιδευτική σειρά, επιλαχόντες από τους υπάρχοντες πίνακες επιλαχόντων του διενεργηθέντος διαγωνισµού». Να σηµειωθεί ότι λίγες µέρες πριν από τη δηµοσίευση της απόφασης, συγκεκριµένα στις 13-8-2012, ο τότε υπουργός είχε συναντηθεί στο υπουργείο µε τους επιλαχόντες και τους γονείς τους. Απλές δουλειές και… φωτογραφικές. Η δεύτερη διάταξη, η οποία περιλαµβάνεται στην παράγραφο 5 του ιδίου ΦΕΚ, ορίζει ότι οι απόφοιτοι των παραγωγικών σχολών Λ.Σ. έχουν τη δυνατότητα άµεσης (!) µετά την αποφοίτησή τους συµµετοχής σε ειδικές εκπαιδεύσεις για στελέχωση της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Η συγκεκριµένη διάταξη έδωσε… διέξοδο στον υιό Μπαλτάκο, ο οποίος κατάφερε -παρακάµπτοντας την υποχρέωση 3ετούς παραµονής στην παραµεθόριο- να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής, όπως αναφέρει εξάλλου και στην αίτηση αναστολής του… Ο γενικός «βόλεψε» και τη σύζυγό του Νέα «επεισόδια» για τη δράση του πολυπράγµονα γενικού γραµµατέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, επ’ ωφέλεια µελών της οικογένειάς του φέρνουν σήµερα στο φως της δηµοσιότητας τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αποδεικνύοντας πως τα φαινόµενα κατάχρησης εξουσίας για τον «ισχυρό άνδρα» του πρωθυπουργικού γραφείου είναι στην ηµερήσια διάταξη. Συγκεκριµένα, εκτός από την τοποθέτηση του γιου του στο Λιµενικό Σώµα, που υλοποιήθηκε µε τρόπο σκανδαλώδη, όπως αποκάλυψε η εφηµερίδα, ο κ. Μπαλτάκος διόρισε και τη σύζυγό του, χωρίς να κρατήσει καν τους τύπους και παρακούοντας τις εντολές του πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαµαρά, όταν τον Αύγουστο του 2012 ζήτησε να µην υπάρξουν προσλήψεις συζύγων και συγγενών µέχρι και δευτέρου βαθµού. Ετσι, την ώρα που ο ίδιος έβγαζε «διαταγές» µε παραλήπτες τους υπουργούς και τους επικεφαλής δηµοσίων οργανισµών για να µπει φρένο και περιορισµός στο καθεστώς προσλήψεων των µετακλητών δηµοσίων υπαλλήλων, παράλληλα τοποθετούσε τη γυναίκα του µε µισθό 1.700 ευρώ τον µήνα στη Βουλή, σύµφωνα µε το ΦΕΚ υπ’ αρ. 340/20-7-2012. Πρόκειται για τη Μαρίνα Παπαϊωάννου του Γεωργίου, το όνοµα της οποίας δεν είναι η πρώτη φορά που αναγράφεται σε προσλήψεις που δηµοσιεύονται σε Φύλλα της Κυβερνήσεως, κάτι που εδώ και καιρό συζητείται έντονα στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, µεταξύ στελεχών και βουλευτών της. Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος κατάφερε να πάρει µαζί του τον Ιανουάριο του 2009 και τη σύζυγό του, διορίζοντάς τη στο υπουργείο Πολιτισµού ως µετακλητή υπάλληλο, µε την κ. Παπαϊωάννου να παραµένει στη θέση αυτή µέχρι τις εκλογές του 2009, οπότε η Ν.∆. αποχώρησε από την κυβέρνηση. Λίγους µήνες µετά, τον Ιανουάριο του 2010, η Νέα ∆ηµοκρατία ήταν πλέον στην αντιπολίτευση, αλλά ο κ. Μπαλτάκος, όπως και η σύζυγός του, συνέχιζαν να εργάζονται στο ∆ηµόσιο, αυτή τη φορά στο γραφείο του προέδρου του κόµµατος στη Βουλή. Οπως δηµοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως στις 19 Ιανουαρίου του 2010, η κ. Μαρίνα Παπαϊωάννου του Γεωργίου προσελήφθη από 1η ∆εκεµβρίου 2009 µε Β’ βαθµό και 12° Μ.Κ., «όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ∆Ε µισθολογικής κατηγορίας (Μ.Κ. 18-1) του Ν. 3205/03 (ΦΕΚ 297/Α/03)». Η κ. Μαρίνα Παπαϊωάννου-Μπαλτάκου προσελήφθη επίσης τον Ιούλιο του 2012 σε οργανική θέση στο γραφείο της Γραµµατείας του Πρωθυπουργού στη Βουλή και υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, ∆ηµήτρη Σταµάτη. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγες ηµέρες η κ. Μπαλτάκου εντάχθηκε µε απόφαση του γενικού γραµµατέα του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη, ως αναπληρωµατική γενική γραµµατέας στην Εθνική Επιτροπή Σχεδιασµού και Συντονισµού για την Αντιµετώπιση των Ναρκωτικών. Σηµειώνεται, πάντως, πως, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας, λίγοι γνωρίζουν την κ. Παπαϊωάννου, ενώ ακόµη λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν δουλέψει µαζί της. Επιπλέον, αρκετοί υπάλληλοι της Βουλής που εργάζονται στα γραφεία της Ν.∆. δεν έχουν ακούσει ούτε το όνοµά της, ενώ πάρα πολλοί δεν ξέρουν πού και ποιο είναι το πόστο της, αλλά ούτε και οι αρµοδιότητές της.  Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Το ξέπλυμα της Χ.Α. ...


Η εναγώνια προσπάθεια της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να ξεπλύνει τις εναντίον της κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο αίμα των δύο νεαρών, που ήταν μέλη της, αλλά και η προθυμία ορισμένων ΜΜΕ να...
παίξουν το ρόλο του πλυντηρίου, προκαλούν αηδία.
Αυτή είναι η αξία που δίνουν ορισμένοι στην ανθρώπινη ζωή. Ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση τη θεώρησε η ηγεσία της Χ.Α., που μετά τις συλλήψεις έστελνε σφαίρες στη φυλακή και έκανε δηλώσεις τύπου «να είστε έτοιμοι να πεθάνετε για τη Χ.Α.». Κάποιοι, φαίνεται, ήθελαν μάρτυρες.
Ευτυχώς η ομόθυμη καταδίκη των εν ψυχρώ εκτελέσεων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις τούς αφαιρεί επιχειρήματα. Αλλά, επειδή είμαστε άνθρωποι και κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε πως η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα νεοναζιστικό και την ηγεσία της δεν την ξεπλένει τίποτα!


Read more...

Πώς η Ελλάδα θα γίνει "Φλόριντα της Ευρώπης"



Σε ποια "όπλα" της πρέπει να βασιστεί η Ελλάδα για να μετατραπεί σε "Φλόριντα της Ευρώπης" μέχρι το 2021
Στα χέρια της ελληνικής πολιτείας ο "οδικός χάρτης" που περιλαμβάνει όλες τις κύριες αλλά και εναλλακτικές διαδρομές ώστε στο τέλος του δρόμου, το 2021, να έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε "Φλόριντα της Ευρώπης".
Η μελέτη της McKinsey για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εστιάζει στη μετεξέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ώστε να απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε αγορές που έχουν τη δυνατότητα να εκτινάξουν τα έσοδα κατά 50% μέσα σε μια οκταετία.
Στη μελέτη αναπτύσσονται δύο βασικές κατηγορίες δράσης, το κλασικό μοντέλο "ήλιος και παραλία", το οποίο όμως θα συνδυαστεί με την "πολυτέλεια", αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού των αστικών κέντρων, κυρίως Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσω της ανάπτυξης του City Break, του ιατρικού τουρισμού, του MICE (συνεδριακού τουρισμού), του πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και του ναυτικού τουρισμού (κρουαζιέρα, σκάφη αναψυχής και μαρίνες).
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας αποτελεί η Αθήνα, η οποία μπορεί να επιτύχει την "επιστροφή στο μέλλον" χρησιμοποιώντας ως κινητήρια δύναμη τη ρωσική αγορά.
Μία αγορά που έχει τα περιθώρια να προσδώσει, μέσω κυρίως του City Break, ακόμα και ένα εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, και σε συνδυασμό με το συνεδριακό τουρισμό να επιστρέψει στα επίπεδα του 2006 - 2008.
Ακόμα ένα στρατηγικής σημασίας σημείο είναι η τουριστική κατοικία, η οποία από το 2021 μπορεί να αποδώσει στην ελληνική τουριστική βιομηχανία περίπου 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα τον χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι θα έχουμε τη δυνατότητα ως χώρα να πουλάμε περίπου 8.000 κατοικίες ετησίως με μια μέση τιμή 300.000 ευρώ ανά κατοικία.
Όσον αφορά στις επενδύσεις των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως την επόμενη οκταετία, υπολογίζεται ότι δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο, αφού η Ελλάδα, τουλάχιστον στον τουρισμό, μπορεί να "πιάσει" αυτά τα νούμερα.
Άλλωστε και πριν από την κρίση οι επενδύσεις στον κλάδο -και χωρίς να υπάρχει κεντρικό αναπτυξιακό σχέδιο- ήταν στα 2 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με τη μελέτη της McKinsey, από τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων που θα χρειαστούν την επόμενη οκταετία τα 22 δισεκατομμύρια αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και τα 4 δισεκατομμύρια το Δημόσιο (κυρίως υποδομές μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς - ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο).
Ο κυριότερος όγκος των επενδύσεων αφορά στα ξενοδοχεία, στις βίλες και στις ενοικιαζόμενες κατοικίες, περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για να πιάσουμε τους στόχους θα χρειαστούμε 128.000 με 160.000 νέες κλίνες, ενώ ακόμα 77.000 με 80.000 κλίνες θα πρέπει να ανακαινιστούν και να αναβαθμιστούν.
Σημειώνεται ότι σήμερα υπολογίζεται ότι το "μαύρο χρήμα" από τις ενοικιάσεις βιλών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Αποκρυπτογράφηση αγοράς
Αποκαλυπτικά, ως προς τις αγορές που πρέπει να στοχεύσουμε για να αυξήσουμε τις διεθνείς αφίξεις στη χώρα μας, είναι τα στοιχεία για τις δαπάνες των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας.
Το 2012 η μέση δαπάνη ανά ταξίδι ήταν στα 646 ευρώ, με τη μέση ημερήσια να διαμορφώνεται στα 121 ευρώ.
Από τα 15,5 εκατομμύρια τουρίστες του δείγματος των στοιχείων που ανέλυσε ο ΣΕΤΕ, τα 9,14 εκατομμύρια προήλθαν από την Ευρώπη και έδωσαν 736 ευρώ μέση δαπάνη ανά ταξίδι και 119 ευρώ μέση ημερήσια δαπάνη.
Το 2012 επισκέφτηκαν τη χώρα μας πάνω από 3,8 εκατομμύρια Βαλκάνιοι τουρίστες, δηλαδή περίπου το 25% του συνόλου του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.
Σε αντίθεση όμως με την ποσότητα, οι δαπάνες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη φτάνει τα 216 ευρώ, μόλις το 33% του μέσου όρου στη χώρα μας το 2012, ενώ η μέση ημερήσια δαπάνη άγγιξε τα 76 ευρώ, μόλις το 62% του μέσου όρου που έφτασε τα 121 ευρώ.
Τη δύναμη πυρός για τον ελληνικό τουρισμό, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, αποτελούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, το 2012 είχαμε 374.000 επισκέπτες από τις ΗΠΑ, με μέση δαπάνη τα 1.139 ευρώ και μέση ημερήσια τα 156 ευρώ.
Από τη Ρωσία οι αφίξεις έφτασαν τις 875.000, με τη μέση ανά ταξίδι δαπάνη να φτάνει τα 1.079 δολάρια και τη μέση ημερήσια τα 169 ευρώ.
Τέλος, από την Κίνα είχαμε μόλις 12.000 αφίξεις, αλλά η δαπάνη ανά ταξίδι έφτασε τα 1.133 ευρώ και η μέση ημερήσια τα 223 ευρώ.

Read more...

PwC: Η "πεντάδα" που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την Ελλάδα



Η έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών προκαλεί προβλήματα στην Ελλάδα εκτιμά η PwC. Τι πρέπει να επιδιώξει τους επόμενους μήνες
Η στρατηγική στοχευμένων επενδύσεων και μια νέα αντίληψη για τον δημόσιο τομέα μπορούν να κινητοποιήσουν κεφάλαια, ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρότασης της PwC «Πρακτικές κατευθύνσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», η οποία παρουσιάσθηκε από τον Κώστα Μητρόπουλο, εντεταλμένο σύμβουλο της εταιρείας, στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του London Business School και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.
Σύμφωνα με την PwC, παρά το γεγονός ότι όλες οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, «το πραγματικό στοίχημα για την ελληνική οικονομία είναι να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που προκύπτει από την έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών».
Και η υφιστάμενη ψαλίδα απόδοσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά που ανέρχεται στο 5% οφείλεται σε αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης, επισημαίνει η εταιρεία.
Σύμφωνα με τη θέση της PwC, παρά το γεγονός ότι όλες οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, το πραγματικό στοίχημα για την ελληνική οικονομία είναι να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που προκύπτει από την έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών. Και η υφιστάμενη ψαλίδα απόδοσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά που ανέρχεται στο 5% οφείλεται σε αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης.
Η PwC προτείνει μια προσέγγιση που επικεντρώνεται σε πέντε σημεία:
*Ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών μέσα από σημαντικές δομικές αλλαγές, όπως η κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας με την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα και η διασφάλιση της σταθερότητας του φορολογικού συστήματος.
*Στόχευση των προσπαθειών στην κινητοποίηση κεφαλαίων σε κλάδους όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και με σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό και μεγάλη επίπτωση στο ΑΕΠ. Ως τέτοιοι, αναγνωρίζονται ο τουρισμός, καθώς και κλάδοι που συσχετίζονται με τις διασυνδέσεις και την εκμετάλλευση της γεωγραφικής της θέσης ως διεθνούς κόμβου (ενέργεια, μεταφορές, λιμάνια, εμπόριο). Θα πρέπει τα κεφάλαια αυτά να κατευθυνθούν σε μεγάλα έργα υποδομών, δικτύων και τουριστικής ανάπτυξης που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μεσοπρόθεσμα να κινητοποιήσουν τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.
*Απελευθέρωση περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες, τα οποία είναι δεσμευμένα λόγω των μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων. Η απελευθέρωσή τους θα προσελκύσει πρόσθετη ρευστότητα καθώς τα περιουσιακά στοιχεία θα επανενεργοποιηθούν μέσα στον παραγωγικό κύκλο. Για τον σκοπό αυτό θα μπορούσαν να δοθούν επιπλέον στις τράπεζες φορολογικά κίνητρα συμβατά με τη Βασιλεία ΙΙΙ, έτσι ώστε να μην επηρεασθεί κατά το δυνατόν η κεφαλαιακή τους επάρκεια.
*Αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομών μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων αντί του παραδοσιακού τρόπου των επιδοτήσεων.
*Αλλαγή της αρχιτεκτονικής του δημοσίου τομέα με διαχωρισμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων με τις διοικητικές. Στην περίπτωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, το δημόσιο θα πρέπει να αποσυρθεί αφήνοντας την αγορά να λειτουργήσει και αναπτύσσοντας τον ρόλο του ως ρυθμιστής. Αυτό θα γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις και τη Συνεργασία μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στον τομέα της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύγχρονες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού που θα κινητοποιήσουν και θα δώσουν κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Α. Σαμαράς: "Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου"



Μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή. Τι είπε για τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, την οικονομία και τις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα
"Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία" διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Ανατροπή", στο Mega.
Αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, απηύθυνε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι το καλύτερο μνημόσυνο στα παιδιά είναι η ενότητα του κόσμου.
"Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα" υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία, μετά τις τρεις δολοφονίες, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι βαδίζουμε προς εμφύλιο και σημείωσε ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας.
"Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες κατά της βίας", σημειώνοντας ότι αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή είναι να ρίχνουν σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη την ώρα που έχουμε δίπλα μας τόσες φωτιές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες.
"Όποιος δεν δείξει ότι κάνει το παν για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, θα τιμωρηθεί από τον λαό. Ο λαός θα είναι ανελέητος απέναντί του", είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τη θεωρία των δύο άκρων, σημείωσε ότι περιμένει από όλα τα κόμματα, να καταγγέλλουν και να απομονώνουν τους ακραίους.
"Υπάρχει η βία, υπάρχει και η ακραία συμπεριφορά"
Ο πρωθυπουργός έκανε τη διάκριση της πράξης βίας από την ακραία συμπεριφορά, τονίζοντας ότι κάποια κόμματα υπερασπίζονται κουκουλοφόρους και καταλήψεις.
"Δεν γίνεται να υπάρχουν βουλευτές που να μπαίνουν στο ναό της Δημοκρατίας και να λένε ότι αισθάνονται μια σιχασιά", είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στον Ν. Μιχαλολιάκο.
Μάλιστα, έστρεψε για άλλη μια φορά τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτες οι προτροπές για διαμαρτυρίες στα σχολεία ή στις παρελάσεις.
"Ως πρωθυπουργός εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνει από εδώ και στο εξής να απομονώνει κάθε ακραία συμπεριφορά", είπε ο πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά, παραδέχθηκε ότι είναι καχύποπτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
"Είχαμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε τη Χρυσή Αυγή"
Σε ερώτηση για το αν, η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι για να δράσεις χρειάζονται στοιχεία απτά.
"Αυτό που συνέβη, ήθελε τόλμη, πολιτική βούληση και το κάναμε με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Τι ζούμε τόσα χρόνια; Ζούμε με την έννοια του πολιτικού κόστους, ζούμε με την έννοια του ρίσκου. Εγώ είμαι εδώ 15 μήνες, ελέγχω τη Δικαιοσύνη; Να σας το πω έτσι. Μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο και να πω «Παρακαλώ πείτε τους να τους κρατήσουν; Είδατε δεν συνέβη αυτό τουλάχιστον στην αρχή. Εγώ στην Αμερική βρισκόμουν, είχα εν τω μεταξύ φύγει. Άρα τι είναι αυτό το οποίο λέω; Πήραμε -όχι το ρίσκο μας- έτσι έπρεπε να κάνουμε και το κάναμε άμεσα και αποτελεσματικά. Είναι κάτι, το οποίο δεν συνάδει με αυτά τα οποία συνέβαιναν μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Αυτό λέω", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε εισήγηση για να αντιμετωπιστεί χαλαρά η Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι όποιος δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός και αρνήθηκε ότι δεν υπάρχει καμία "ακροδεξιά" εισήγηση από τους συμβούλους του.
Ερωτηθείς για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και τη δύναμή της, σημείωσε ότι αυτοί που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα δεν σημαίνει ότι ασπάζονται τον ναζισμό.
"Ρίζες ναζισμού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Αυτή είναι μια αντίδραση στα πολύ δύσκολα που περνάει σήμερα ο κόσμος. Με το που θα μειωθεί η ανεργία, αυτό το φαινόμενο θα εξαφανιστεί", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς για τις παλινωδίες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όσοι αντιδρούσαν δεν είχαν ενιαία άποψη, κάτι που αποδείχθηκε και όταν ήρθε το νομοσχέδιο για την άρση χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
"Πρέπει να συμφωνήσουν αυτές οι δυνάμεις μεταξύ τους και έναντι της Χρυσής Αυγής οπότε γινόταν κι αυτή η κουβέντα. Και σας θυμίζω ότι όταν ήρθε πρόσφατα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εκείνοι οι οποίοι φώναζαν για το αντιρατσιστικό δεν το ψήφισαν καν", είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κ. Γλέζο και στην κα Κωνσταντοπούλου.
"Σκληρές οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα"
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά.
"Διαπραγμάτευση είναι ότι κατορθώσαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο κούρεμα που έχει γίνει ποτέ στον πλανήτη, 146 δισεκατομμύρια, σας θυμίζω ότι έκανε 65 δισεκατομμύρια κούρεμα η Αργεντινή και ακόμα την κυνηγάνε. Και το 146 το πήραμε τελευταία με 1% επιτόκιο, ενώ όταν είχε ξεκινήσει η κρίση με 5,5,%. Το λέω αυτό γιατί διαπραγμάτευση είναι για παράδειγμα και το γεγονός ότι κατορθώσαμε να πάρουμε το ΦΠΑ όπου δεν άφηναν με τίποτα, για την εστίαση μιλάω, να κατεβεί από το 23% στο 13%. Κι αυτό το πετύχαμε", είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα, γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία και αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού.
"Η κάθε τρόικα και ο κάθε ξένος πρέπει να σέβεται τις θυσίες που έχουν γίνει", τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα και σημείωσε ότι το 70% θα επιστραφεί στους πολίτες.
"Η δικιά μου η αίσθηση είναι ότι θα έχουμε αυτό το πλεόνασμα. Εμείς πετύχαμε το ακατόρθωτο. Ήρθε η τρόικα τον Ιούλιο και μας είχε πει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα το 2014. Τώρα λέει ότι υπάρχει", τόνισε και πρόσθεσε:
"Καταλαβαίνω ότι οι δανειστές παίρνουν το χειρότερο σενάριο. Εμείς τους είπαμε ότι ακυρώσαμε τις περικοπές και βρήκαμε καινούργια χρήματα, που σχετίζονται με την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων".
Ο κ. Σαμαράς, επέμεινε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και σημείωσε ότι αν επιμείνει η τρόικα, δεν θα πάμε σε εκλογές, αλλά θα αναζητηθούν διαρθρωτικά μέτρα.
Σε ερώτηση για το αν οι δανειστές ζητούν υπογραφή νέου μνημονίου, ο Α. Σαμαράς απάντησε ότι αυτή τη στιγμή η τρόικα δεν μπορεί να μας πει ότι δεν τηρούμε τα υπεσχημένα.

Read more...

Υλοποίηση 160 προγραμμάτων κατάρτισης «Ξεκλειδώνει» η γ' δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης για 3.800 αγρότες


«Ξεκλειδώνει» η γ' δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης για 3.800 αγρότες
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Με 2.238.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα, για την επαγγελματική κατάρτιση αυτοαπασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα.

Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, θα υλοποιηθούν 160 προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα παρακολουθήσουν 3.800 αγρότες.

Η παρακολούθησή τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρωθούν την τρίτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης, που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 3.500 ευρώ.

Ήδη έχουν υλοποιηθεί 210 αντίστοιχα προγράμματα για 4.500 νέους αγρότες σε όλη την επικράτεια, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση των νέων προγραμμάτων, θα έχει εκπαιδευτεί το σύνολο των 8.300 δικαιούχων του μέτρου «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» 2009-2010.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν εντός του Νοεμβρίου να μετάσχουν στα προγράμματα, βάσει της ημερομηνίας ένταξής τους στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, τηλεφωνικώς και με συστημένη επιστολή από τον τοπικό υπεύθυνο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Τα προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης έχουν διάρκεια 150 ώρες, δηλαδή πέντε εβδομάδες, και παρέχουν στους νέους αγρότες εξειδικευμένες γνώσεις για το τεχνικό μέρος της καλλιέργειας ή της εκτροφής.

Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για θέματα σχετικά, μεταξύ άλλων, με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του υπουργείου και τις δυνατότητες χρηματοδότησης από πόρους της ΕΕ, την επιχειρηματική γεωργία, την καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία, την υγιεινή και ασφάλεια της αγροτικής εργασίας και με την προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Οι νέοι αγρότες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον ολοκληρώσουν με επιτυχία την αξιολόγησή τους και καλύψουν τις συνολικές απαιτήσεις του προγράμματος κατάρτισης, μία εκ των οποίων είναι η ανελλιπής παρακολούθησή του.

Η βεβαίωση αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο για την πληρότητα του φακέλου που υποχρεούται να καταθέσει ο νέος αγρότης για να εισπράξει την τρίτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης, ύψους 3.500 ευρώ κατά μέσο όρο, που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 15% του συνολικού ποσού.

Η κατάρτιση των Νέων Αγροτών εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», το οποίο υλοποιείται με συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, και αφορά στις:

α) 8 Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο), με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ.

β) 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική), με προϋπολογισμό 778.000 ευρώ.
γ) 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε πως οι νέοι αγρότες αποτελούν εγγύηση για τη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.

«Η επένδυση στην εκπαίδευσή τους», υπογράμμισε, «είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιοτικής μας αγροδιατροφικής παραγωγής. Θέλουμε νέους αγρότες με γνώση για μια πρωτογενή παραγωγή πιο ανταγωνιστική, πιο ωφέλιμη για τους ίδιους και για την Ελλάδα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έρευνα της VPRC Έξι στους δέκα μαθητές απαισιόδοξοι για το εργασιακό τους μέλλον


Έξι στους δέκα μαθητές απαισιόδοξοι για το εργασιακό τους μέλλον
Οι νέοι στην Ελλάδα είναι χωρισμένοι «στα δύο» σχετικά με την εγγύτητα της εξόδου από την οικονομική κρίση   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Απαισιόδοξοι ως προς το εργασιακό τους μέλλον, αμφίθυμοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απογοητευμένοι από την πολιτική, εμφανίζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της VPRC, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι στην Ελλάδα, καταγράφεται μια εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με πέρσι στα ποσοστά εκείνων που απαντούν η «ανεργία». Στο ερώτημα «πώς αισθάνεσαι όταν σκέφτεσαι το εργασιακό σου μέλλον», το 63% του δείγματος απαντάει «απαισιόδοξος» και το 37% «αισιόδοξος».

Στο ερώτημα περί πιθανής μετανάστευσης προς αναζήτηση εργασίας, το 61% του δείγματος απαντάει ότι θέλει να ζήσει και να εργαστεί στην Ελλάδα και το 37% ότι θέλει να ζήσει και να εργαστεί στο εξωτερικό.

Εντυπωσιακή αύξηση των δυσαρεστημένων σε σχέση με πέρσι καταγράφεται επίσης στο ερώτημα «πιστεύεις ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ασχολούνται με τα προβλήματα της νεολαίας;».Το 77,8% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απαντάει «λιγότερο από όσο πρέπει» (πέρυσι ήταν 54,1% το αντίστοιχο ποσοστό).

Οι νέοι στην Ελλάδα είναι χωρισμένοι «στα δύο» σχετικά με την εγγύτητα της εξόδου από την οικονομική κρίση. Ένα ποσοστό 56% απαντάει «μάλλον όχι» στο ερώτημα εάν πλησιάζει το τέλος της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό 43% απαντάει «μάλλον ναι».

Αυξάνονται τα ποσοστά των νέων που επιλέγουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες ως μέθοδο κοινωνικής διαμαρτυρίας και μόνο το 0,6% των νέων επιλέγει την «ψήφο» ως πολιτική ενέργεια. Εφέτος το 45,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πιο αποτελεσματική ενέργεια για να φτάσει η φωνή των πολιτών στα αυτιά των υπευθύνων που χαράζουν πολιτικές είναι «η συμμετοχή σε διαδηλώσεις, πορείες» (πέρυσι ήταν 36,4%).Το 21,1% απαντάει «η συμμετοχή σε απεργίες/στάσεις εργασίας» (πέρυσι ήταν 12,9%).

Ποσοστό 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ευρωπαϊκό όραμα, βάσει του οποίου συγκροτήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, «δεν παραμένει ισχυρό» σήμερα στους λαούς των κρατών - μελών της. Πάντως, ένα 36% του δείγματος θεωρεί το όραμα της ΕΕ ακόμη και σήμερα ισχυρό.

Αυξάνονται εφέτος σημαντικά τα ποσοστά εκείνων που θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην ΕΕ (κατά 12% μέσα σε έναν χρόνο), ωστόσο το ευρώ και η κοινή νομισματική πολιτική των χωρών - μελών της χάνουν την εμπιστοσύνη των νέων.

Έτσι, το ευρώ μέσα σε έναν χρόνο έχει πέσει στην εκτίμηση των νέων της χώρας κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ εντυπωσιακά (κατά 25%) έχουν ανέβει τα ποσοστά εκείνων που ελπίζουν στην κινητικότητα μεταξύ των χωρών της Ένωσης και τελικά στη μετανάστευση. Πάντως παρά τις αμφιβολίες που εκφράζονται, το 89% του δείγματος θεωρεί το ευρώ ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στην προσπάθεια ενοποίησης της Ευρώπης.

Ενδεικτικό είναι το «όχι» που απαντάει το 83% του δείγματος στο ερώτημα «πιστεύεις ότι η ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχει το ελληνικό σχολείο είναι καλύτερη από αυτή που παρέχουν τα σχολεία στις άλλες χώρες της ΕΕ;» Πέρυσι στην απάντηση «όχι» συγκεντρώθηκε το 75% των ερωτηθέντων.

Το 73% των νέων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δηλώνουν ότι «η πολιτική δεν τους ενδιαφέρει» (πέρυσι ήταν 76%), ενώ το 27% ότι τους ενδιαφέρει (πέρυσι ήταν 24%).

Το δείγμα που επιλέχθηκε ήταν κυρίως μαθητές των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου (700 άτομα) των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέα υπηρεσία ελέγχων Τις επόμενες μέρες βγαίνουν στους δρόμους οι «Ράμπο» Δημοσίων Εσόδων


Τις επόμενες μέρες βγαίνουν στους δρόμους οι «Ράμπο» Δημοσίων Εσόδων
Η νέα υπηρεσία θα πραγματοποιεί «προληπτικούς» ελέγχους στην αγορά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι ελεγκτές της νέας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, διαφοροποιούμενοι από το ΣΔΟΕ, που θέτει στο στόχαστρο ευρύτερα την καταστολή του οικονομικού εγκλήματος.

«Άμεσα στήνουμε τη μεθοδολογία [για τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας], η οποία θα στελεχώνεται από τελωνειακούς και εφοριακούς υπαλλήλους, ώστε οι έλεγχοι να ξεκινήσουν στις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 5ου Thessaloniki Forum, το οποίο διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απεικονίζεται ο ένας δράστης Στη δημοσιότητα καρέ από το βίντεο με τον ένα δράστη του Ν.Ηρακλείου


Στη δημοσιότητα καρέ από το βίντεο με τον ένα δράστη του Ν.Ηρακλείου

Αθήνα
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα περιγραφή και πέντε φωτογραφίες από την κάμερα ασφαλείας, οι οποίες απεικονίζουν έναν από τους δράστες της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.»

Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα περιγραφή και 12 φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες και βρέθηκε εγκαταλελειμμένη κοντά στο ρέμα Χελιδονούς.

13 φωτογραφίες
Σύμφωνα με τη ΕΛ.ΑΣ. «η μοτοσικλέτα μάρκας HOND, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος».

Επίσης, η μοτοσικλέτα «κατά τον χρόνο ανεύρεσής της δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες)».

«Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη "46"».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πρόκειται για την υπ’ αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, που εμφανίζεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες, που δίνονται στη δημοσιότητα, αποτελεί απεικόνιση, «προς υποβοήθηση των πολιτών, οι οποίοι τυχόν είδαν την μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο».

Η αστυνομία ζητά πληροφορίες, από όποιον πολίτη είδε τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα «και ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία ενδεχομένως επισκέφτηκε για ανεφοδιασμό» να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στο ctu@hellenicpolice.gr.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...