Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κομισιόν: Οι Ελληνες είναι οι πιο υπερφορολογημένοι πολίτες της Ε.Ε...


Στην 8η θέση μεταξύ των 28 της ΕΕ κατατάσσεται σε ό,τι αφορά τους φόρους σε ακίνητα και καύσιμα η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν.

Ειδικότερα, η...
Ελλάδα κατατάσσεται 5η μεταξύ των "28" σε ό,τι αφορά τους φόρους στην ακίνητη περιουσία και 8η σε ό,τι αφορά τους φόρους στα καύσιμα.

Στην έκθεση, που πρόκειται να δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα σήμερα στις Βρυξέλλες, αναδεικνύεται το εξής παράδοξο: αν και μεταξύ των πιο υπερφορολογημένων χωρών, τα έσοδα από τους φόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα παραμένουν συγκριτικά χαμηλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά μέσο όρο στην Ευρώπη των 28 αντιστοιχούν σε 39,4%, στην ευρωζώνη σε 40,4%, ενώ στην Ελλάδα μόλις στο 33,7%.

Κατά τις εκτιμήσεις, αυτό οφείλεται στη φοροδιαφυγή, σε συνδυασμό με τη βίαιη συρρίκνωση της οικονομίας, που προκλήθηκε από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Στέλεχος της Κομισιόν που συμμετείχε στην κατάρτιση της έκθεσης σημειώνει: «Παρά τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς από ό,τι δείχνουν οι επιμέρους φορολογικοί δείκτες, η Ελλάδα παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα όσον αφορά στην είσπραξη φόρων».

«Πρόκειται για επίδοση αρκετά χαμηλά για ένα παλαιό μέλος της Ένωσης» παρατηρούν ειδικοί στις Βρυξέλλες και προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε φοροελάφρυνση θα ήταν σκόπιμο να επικεντρωθεί μόνο στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού...
tovima.gr

Read more...

Βόζενμπεργκ: Οι καθαρίστριες έχασαν τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο...


Βόζενμπεργκ: Οι καθαρίστριες έχασαν τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο
Στο πλευρό των καθαριστριών του YΠΟΙΚ βρίσκεται η Ελίζα Βόζενμπεργκ, τονίζοντας ότι ο πόλεμος που δίνουν δεν έχει χαθεί ακόμη.
«Η πολιτική απέναντι στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ήταν λάθος. Επρεπε να ...
εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου και να μη γίνει προσφυγή από το Δημόσιο», δήλωσε μιλώντας στο πρωινό του MEGA η ευρωβουλευτής της  ΝΔ, αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο Αρειος Πάγος διέταξε την προσωρινή αναστολή της πρωτόδικης απόφασης, η οποία όριζε την άμεση επαναπρόσληψή τους από το υπουργείο.

«Λέω στις καθαρίστριες πως έχασαν μία μάχη, δεν έχασαν τον πόλεμο», πρόσθεσε . Η αναστολή θα έχει ισχύ έως τις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε θα εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει το Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης...


Read more...

Φωτογραφίες - παγκόσμιο σοκ απο τις εκτελέσεις ομήρων στο Ιράκ

Φωτογραφίες - παγκόσμιο σοκ απο τις εκτελέσεις ομήρων στο Ιράκ
Aποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από ομαδικές εκτελέσεις ομήρων από ισλαμιστές αντάρτες της ISIL στο βόρειο Ιράκ.
Τις φωτογραφίες έδωσαν οι ίδιοι οι αντάρτες και καταγράφουν καρε καρέ τις εκτελέσεις νεαρών στρατιωτών που πιάστηκαν αιχμάλωτοι και στην συνέχεια εκτελεστήκαν ομαδικά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, η αυθεντικότητα των φωτογραφιών επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση του Ιράκ, ενώ όπως φαίνεται καθαρά από τις εικόνες οι στρατιώτες οδηγήθηκαν στον τόπο εκτέλεσης και τελικά εκτελέστηκαν μαζικά, αφού ήταν δεμένοι πισθάγκωνα, ο ένας δίπλα στον άλλο.
279 αντάρτες νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 279 «τρομοκράτες» τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ετοιμάζουν αντεπίθεση για να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι δυνάμεις της Βαγδάτης «ανέλαβαν πρωτοβουλία», διαβεβαίωσε ο αντιστράτηγος Κάσεμ Ατα, αρμόδιος για θέματα ασφαλείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας δημοσιεύουν τακτικά απολογισμούς από τις επιχειρήσεις τους κατά των ανταρτών με τις απώλειες στις τάξεις του εχθρού να είναι πάντα μεγάλες, ενώ οι δικές τους είναι πάντα μικρές. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε άρχισαν την περασμένη εβδομάδα μια πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Ιράκ με την υποστήριξη των οπαδών του έκπτωτου καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.
Σε διάστημα τριών ημερών --την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη-- κυρίευσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράκ, τη Μοσούλη και την επαρχία της Νινευί (βόρεια), το Τικρίτ και άλλες περιοχές της επαρχίας Σαλαχεντίν, καθώς και περιοχές της επαρχίας Ντιγιάλα (ανατολικά) και του Κιρκούκ (βόρεια).
Οι δυνάμεις ασφαλείας, που υποστηρίζονται από μαχητές φυλών αρχίζουν να εμφανίζονται δυναμικές. Χθες ανέκτησαν τον έλεγχο των πόλεων Ισάκι και Μουατάσαμ στην επαρχία Σαλαχεντίν, όχι μακριά από τη Βαγδάτη.
 
Πηγή: iefimeeida .gr
egiakoumis.gr

Read more...

Πρόβα επιτρόπου με δείπνο Ντόρας στον πρόεδρο του Αζερμπαιτζαν

Πρόβα επιτρόπου με δείπνο Ντόρας στον πρόεδρο του Αζερμπαιτζαν
Μαθαίνω ότι απόψε στη Γλυφάδα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη παραθέτει δείπνο προς τιμήν του πρόεδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεφ.
Μου λένε ότι στο δείπνο το οποίο είναι κοινωνικού χαρακτήρα – γι αυτό δεν έχει ανακοινωθεί-, αλλά μεγίστης και πολλαπλής σπουδαιότητας για τη στιγμή που παρατίθεται, θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.
Κρατήστε δύο υποσημειώσεις για τη χρονική συγκυρία.
Πρώτον το διεθνές και πανευρωπαϊκό αλισβερίσι της πολιτικής των αγωγών και της ενέργειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δεύτερον, το εσωτερικό πολιτικό αλισβερίσι για το εάν και κατά πόσο η κυρία Μπακογιάννη, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό πολιτικό κεφάλαιο για τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας θα είναι η επόμενη Ελληνίδα Επίτροπος διαδεχόμενη μάλιστα στο πόστο της, την κυρία Κάθριν Άστον, Υπουργό Εξωτερικών της Ε.Ε..
Πηγή usay.gr
egiakoumis.gr

Read more...

Η επιστροφή της Βάσως στο ΠΑΣΟΚ και η σύμπραξη της με τον Ρέππα

Η επιστροφή της Βάσως στο ΠΑΣΟΚ και η σύμπραξη της με τον Ρέππα
Μπορεί να είχε μείνει για αρκετό καιρό εκτός του πολιτικού παιχνιδιού, ωστόσο φαίνεται ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κ», η αποχή σύμφωνα με την ίδια ήταν προσωπική απόφαση, αλλά όπως αναφέρει το δημοσίευμα φαίνεται να ετοιμάζει συμμαχία με τον πρώην υπουργό Δημήτρη Ρέππα, χωρίς να διασαφηνίζεται όμως εάν πηγαίνουν για νέο κόμμα, νέο ΠΑΣΟΚ ή νέο αρχηγό...
egiakoumis.gr

Read more...

Νέα παρέμβαση της κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ

Νέα παρέμβαση της κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ
Κάποιοι στην κυβερνηση εχουν αναγορευσει τις απολύσεις σε μέγιστη πρωτοβουλία υπακοής στους ευρωπαίους δανειστές και σε ενα πεδίο παιχνιδιού σε βάρος εργαζομένων .
Η πρόκληση ειναι οτι ενώ δεν υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση ,και οι δημοσιονομικοί στόχοι που υπηρετούνται ειναι ανύπαρκτοι,την κατέστησε ο κ.Μητσοτακης.
Κύριοι της κυβέρνησης και αγαπητοί σύντροφοι ,
οταν μιλάμε για το απαράβατο δικαίωμα στην εργασία και την καταπολέμηση της ανεργίας ,
Οταν εξαγγέλλουμε υποτίθεται θέσεις ευκαιριών απασχόλησης για καταπολέμηση της ανεργίας ,δεν μπορεί την ιδια στιγμή να μεθοδευονται ,να υλοποιούνται ,να γίνονται αποδέκτες απολύσεις,
ούτε ομαδικές από τον ιδιωτικό τομέα ,ούτε από φορείς του δημοσίου.
Και κυρίως από χώρους που μπορεί να ελεγχθεί και να υλοποιηθεί η αποτροπή τους .
Αυτό είναι και υποκριτικό και δείχνει έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης για τις συνέπειες της κρίσης και από τους Ευρωπαίους εταίρους και από την κυβέρνηση .
Ειναι υποκριτικό να υπάρχει αυτή η μεθοδευμένη ενοχοποίηση ,οταν εχουν υπάρξει πολλές χιλιάδες αποχωρήσεις.
Αποσυνδέστε επιτέλους την κινητικότητα από τις απολύσεις.
Αξιοποιήστε επιτέλους τους κατά την γνώμη σας πλεονάζοντες υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας σε ένα μεγάλο βαθμό στους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι σε αποδρομή και κατάρρευση από την έλλειψη προσωπικού ,με αποτέλεσμα να χάνονται ασύλληπτα έσοδα για το δημόσιο .
Ας υπηρετηθεί επιτέλους το δημόσιο συμφέρον χωρίς απολύσεις και με ολοκληρωμένη στελέχωση των καταρακωμένων ελεγκτικών μηχανισμών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ,στην δικαιοσύνη ,την αγορά ,την εργασία ,τα τρόφιμα ,την οικονομία ,την υγεία ,την ασφάλιση ,και παντού όπου χρειάζεται έλεγχος και δημιουργική αποτελεσματική συνεισφορά ..
Ας προστατεύσετε επιτέλους τους εργαζόμενους οπουδήποτε με οποιοδήποτε μέσο και χωρίς,αναστολές,συνδέοντας την ανάπτυξη με την διατήρηση και διεύρυνση θέσεων εργασίας .
Δεν μπορεί να την πληρώνουν μονίμως οι εύκολοι στόχοι και τα θύματα της κρίσης .
Αυτή την πολιτική και κοινωνική αντίφαση ....εξαγγέλλουμε δήθεν θέσεις απασχόλησης και την ίδια στιγμή δρομολογούνται μεθοδευμένες απολύσεις δυστυχώς δεν μπορεί να την αφομοιώσει και να την αποδεχτεί κανένας λογικός και εχέφρων πολίτης .
ΚΙΝΗΣΗ 75ΠΑΣΟΚ
egiakoumis.gr

Read more...

Και ναι ο Πάγκαλος «στηρίζει» Τσίπρα…






«Πάντα υπάρχει για όλα πρώτη φορά», ακόμη και στην περίπτωση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σε το άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής» συμφωνεί (ναι είναι αλήθεια) με τον Αλέξη Τσίπρα!

Τι κι αν...
τον κατακεραυνώνει κάθε φορά στις δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός έκανε την έκπληξη και συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της στήριξης στο πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον αποτελεί τον υποψήφιο του ΕΛΚ, που εξασφάλισε την πλειοψηφία στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς και τους κυρίους Ρούτε και Ράινφελντ ότι «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους αναζητώντας άλλο πρόσωπο για την Κομισιόν.
Παράλληλα θα ήθελε να είχαν πάρει ήδη θέση ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αλλά όπως είναι τα πράγματα είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα» κατέληξε…

Read more...

Το ΣτΕ ενέκρινε οκτώ αποκρατικοποιήσεις...


Χαλί για την αποκρατικοποίηση και τη μεταβίβαση οκτώ φορέων του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ) έστρωσε με...
έντεκα αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) .

Συγκεκριμένα οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν τις αιτήσεις Σωματείων και εργαζομένων στον ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό – Εταιρεία διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Οι προσφεύγοντες διεκδικούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε, χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές των επίμαχων φορέων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας κατά πλειοψηφία απέρριψαν τους ισχυρισμούς των φορέων, καθώς έκριναν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο . Επιπλέον, σημειώνουν ότι η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από τις μετοχές των επίμαχων φορέων «δεν συνεπάγεται περιορισμό των δραστηριοτήτων» των φορέων αυτών ώστε να προκύψει κατάργηση θέσεων εργασίας, αλλά είναι και «αβέβαιο αν οι εργασιακές σχέσεις στους φορείς θα επηρεασθούν στο μέλλον καθ΄ οιονδήποτε τρόπο»...
matrix24.gr

Read more...