Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ''ΠΑΓΩΜΑ''...


...ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Στο πρωτοφανές για τα διεθνή χρονικά και για χώρα του δυτικού κόσμου να μην μπορεί να εκτελεστεί επί δύο μήνες ούτε μία αγοραπωλησία ...
ακινήτου λόγω... κενού νόμου, έχουν οδηγήσει οι συνεχείς παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών, που αδυνατεί να εφαρμόσει το νέο Φόρο Υπεραξίας, που το ίδιο ετοίμασε και τώρα... αλλάζει ξανά!

Η ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου να εκδώσει εφαρμοστικές εγκυκλίους και να δώσει λύσεις στο χάος που το ίδιο δημιούργησε, δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπήρχαν και πλέον ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του νέου Φόρου Υπεραξίας. 

Την ερχόμενη Πέμπτη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει και άλλο ένα νομοσχέδιο, προσπαθώντας να δώσει λύση στο χάος. Το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ανατρέπει όσα ψήφισε η Βουλή το  2013 και τυπικά ισχύουν από το 2014, αλλά παραμένουν ανεφάρμοστα.

Πρακτικά, οι μόνες μεταβιβάσεις που μπορούν να ολοκληρωθούν είναι όσες είχαν προσύμφωνα αγοράς από το 2013, επειδή γι' αυτές εφαρμόζονται οι όροι και οι διατάξεις που ίσχυαν έως 31.12.2013.

Οι παλινωδίες  έχουν καταστρέψει την αγορά, καθώς έτσι πλήττονται όχι μόνο τα κρατικά έσοδα, ούτε απλώς η κτηματαγορά, αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, αφού χιλιάδες νοικοκυριά, κάτοχοι ακινήτων, που προσπαθούν αγωνιωδώς να ξεφορτωθούν ακίνητα ξεπουλώντας τα όσο-όσο για να γλιτώσουν επαχθή χαράτσια, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις, αφού δεν ξέρουν καν τι φόρο θα πληρώνουν κατά την πώληση και τα συμβόλαια «χαλάνε», ακόμα και αν καταφέρνουν να βρουν αγοραστή για το ακίνητο το οποίο πωλούν.

Το αλαλούμ που έχει προκληθεί, τείνει να θεωρηθεί σαν νέο... ελληνικό “success story”, αφού η φορολογική τρέλα θέτει σε σκληρή δοκιμασία τις αντοχές των πολιτών. Οι λογιστές... σηκώνουν τα χέρια και οι συμβολαιογράφοι σταμάτησαν να συντάσσουν συμβόλαια, φτάνοντας και αυτοί στα πρόθυρα του οικονομικού αφανισμού, ενώ στην κυβέρνηση -με αβάσταχτη ελαφρότητα- τρέχουν ξανά τώρα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις που «πάγωσαν» τις συναλλαγές.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως στην  κυβέρνηση... ικανοποιούνται επειδή ακόμα «αυτοσχεδιάζουν», υποσχόμενοι να δώσουν λύσεις στις αδικίες που γέννησε ο νόμος-έκτρωμα που το ίδιο σχεδίασε προ μηνών.

Το οικονομικό επιτελείο απορρίπτει και τις προτάσεις να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος φόρος από έναν άλλο φόρο με συντελεστή 3% επί της αξίας του συμβολαίου, όπως ζητούσε η ΠΟΜΙΔΑ, ή με συντελεστή 7% για ακίνητα που αποκτήθηκαν προ 2013, όπως εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα επιβάρυνε τον πωλητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζεται σε άλλες λύσεις: όσοι κρατούν ακίνητα στην κατοχή τους για διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών ή έχουν κέρδος από την πώληση κάτω των 25.000 ευρώ και διατηρούσαν το ακίνητο στην κατοχή τους πάνω από πέντε χρόνια, θα γλιτώνουν το φόρο υπεραξίας.

Για φορολογουμένους, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε πώληση ακινήτου εντός του χρονικού ορίου των 25 ετών, ο φόρος θα μειώνεται σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό.

Και έτσι όμως, θα απαιτηθεί χρόνος για δημοσιευτούν σε ΦΕΚ οι νέες διατάξεις και, αν εκδοθούν οι σχετικές οδηγίες προς την εφορία, τους συμβολαιογράφους και τους λογιστές.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2159.html

Read more...

Οι πρώτες υποψηφιότητες που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ σε Περιφέρειες και Δήμους...


Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος...

Στις πρώτες υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας κατέληξε , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενώ συζήτησε κατ΄ αρχήν τα...
βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να στηρίξει στην Περιφέρεια Ηπείρου τον Γ. Ζάψα, μέλος της Κ.Ε του κόμματος, στο Βόρειο Αιγαίο τον Γ. Σπιλάνη, πανεπιστημιακό, στην Κρήτη τον Α. Ανιψητάκη, μέλος της Κ.Ε του κόμματος και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Β. Τραϊφόρο , επίσης μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες δημάρχων, του Κ. Βλάχου για το Μαρούσι , του Τ. Καφατσάκη στου Ζωγράφου , του Χ. Βοσκόπουλου στην Καισαριανή , του Γ. Αράπογλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, του Γ. Κονδύλη στον Άλιμο, του Γ. Τσουκαλά νυν δημάρχου στην Ελευσίνα, του Γ. Ιωακειμίδη ,νυν δημάρχου, στην Νίκαια και Α. Γ. Ρέντη, του Γ. Βάμβουκα στα Χανιά και του Γ. Χάλαρη στην Θήρα.

Σχετικά με την πορεία συγκρότησης του τρίτου πόλου, τα ηγετικά στελέχη και οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση, ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της πολιτικής διακήρυξης για το περιεχόμενο και το στίγμα του, που συμφωνήθηκε με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις καθώς επίσης για τις 2-3 εκδοχές του τίτλου του Ευρωψηφοδελτίου στις οποίες υπάρχει το όνομα της ΔΗΜΑΡ.

Σε νέα συνεδρίαση της Ε.Ε την Παρασκευή θα γίνει εκτενής συζήτηση επί των πολιτικών κειμένων της συμφωνίας ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο να εγκριθούν. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στη Συντονιστική Γραμματεία που συγκροτείται, μεταξύ των οποίων και της κ. Μαριλένας Κοππά, όπως η ίδια ανέφερε με την δήλωση ανεξαρτητοποίησής της από το ΠΑΣΟΚ.

Στις αρχές Μαρτίου σχεδιάζεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα του τρίτου πόλου και η προεργασία για τις Ευρωεκλογές θα κορυφωθεί στις 10 Μαρτίου σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα...
newsbeast.gr

Read more...

Βενιζέλος:Δεν αναφερόμουν στον Παπανδρέου...


Σε διευκρινιστική δήλωση εκείνης που είχε κάνει στο Βελιγράδι σχολιάζοντας την υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη για...
απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την εμπλοκή ΜΚΟ και υπαλλήλων του ΥΠΕΞ, προχώρησε ο Ευαγγελος Βενιζέλος φτάνοντας στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

"Οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν στον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης", είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους...

Read more...

Πολιτικές ευθύνες βλέπει ο Βενιζέλος πίσω απο τις ΜΚΟ

Πολιτικές ευθύνες βλέπει ο Βενιζέλος πίσω απο τις ΜΚΟ
Πολιτικές ευθύνες αναγνωρίζει στο σκάνδαλο των χρυσών επιχορηγήσεων σε ΜΚΟ ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε στο Βελιγράδι με δημοσιογράφους λίγο προτού αναχωρήσει για την Ποντγκόριτσα,
Ο κ. Βενιζέλος, σχολίασε την υπόθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης με αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, που ζημίωσε το Δημόσιο κατά 9 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενη παράνομα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών από το 2000 έως το 2004, για την οποία κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και, μάλιστα, σε θέσεις- κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή.
«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος από σήμερα έως και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί επίσκεψη στις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.
Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Κωνσταντίνος Τσακαλίδης
http://egiakoumis.com/

Read more...

Σαρώνει η γρίπη: Έντεκα νεκροί σε δύο μέρες. 43 οι νεκροί



Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του ιού της γρίπης. Τι πρέπει να προσέχουμε. Για ελλιπή ενημέρωση μιλά η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ
Σαράντα τρεις νεκρούς μετρά το πέρασμα της γρίπης Η1Ν1 από τη χώρα μας, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή 59 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στους 155 συνολικά.
Τα 9 νέα περιστατικά ανθρώπων που παρουσίασαν επιπλοκές και βαριά συμπτώματα γρίπης και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή τους σε ΜΕΘ, μόλις σε ένα 24ωρο, αποδεικνύουν την επικινδυνότητα του ιού.
ΚΕΕΛΠΝΟ: Ελλιπής ενημέρωση
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει έξαρση της γρίπης είναι το γεγονός ότι ο πληθυσμός δεν ενημερώθηκε εφέτος επαρκώς. «Υπήρχε υποχρηματοδότηση για τα θέματα δημόσιας υγείας και ασφαλώς δεν μπόρεσε το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει εκστρατεία ενημέρωσης» αναφέρει.
«Η επένδυση πόρων στην πρόληψη και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και της ιατρονοσηλευτικής κοινότητας είναι άκρως απαραίτητη για τη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας. Αλλά ακόμα και υπό στενά δημοσιονομικά κριτήρια πολλαπλάσια επωφελής, αφού το κράτος "γλιτώνει" εκθετικά πολλαπλάσιες δαπάνες αποφεύγοντας ενδονοσοκομειακές νοσηλείες, εργατοώρες απασχόλησης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, καταναλώσεις φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, απώλειες ανθρωποωρών και παραγωγικότητας λόγω απουσίας από την εργασία» τονίζει.
Όπως σημειώνει, «αυτή την παγκόσμια αρχή προσπαθεί εντόνως να υποστηρίξει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιζητώντας την οικονομική στήριξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να επιτελέσει προσηκόντως τον ρόλο του ενάντια στη στενή αλλά και επιστημονικά αστήρικτη λογική του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».
Να σημειωθεί ότι ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αγγίζει το 70%, στην Ελλάδα φθάνει στο 30% και αυτό μετά βίας.
Ασθενείς με γρίπη στο 10% των κλινών ΜΕΘ
Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα και περίπου 150 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά, «χάνονται» κλίνες εντατικής λόγω γρίπης. Αν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εμβολιάζονταν κάθε χρόνο έναντι της γρίπης, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν κατά πολύ μικρότερος.
«Περίπου το 10% των κλινών Εντατικής έχει "καταληφθεί" από ασθενείς με γρίπη. Η κατάσταση με τις εντατικές ήταν δύσκολη αφού παραμένουν κλειστές κλίνες. Αυτή την περίοδο είναι δυσχερέστερη» δηλώνει ο πνευμονολόγος - εντατικολόγος, καθηγητής κ. Απόστολος Αρμαγανίδης. «Δεν μπορούμε να είμαστε σε κατάσταση ανέχειας τον καλό καιρό και όταν υπάρχει ανάγκη να εκπλησσόμαστε που δεν μπορούμε να την καλύψουμε. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε νέα κρεβάτια, ας ανοίξουμε τουλάχιστον τα κλειστά».
http://news247.gr/

Read more...

Έκτακτα μέτρα προς αποφυγή λουκέτου σε Χαλυβουργική και Χαλυβουργία



Διμερή συμβόλαια βιομηχανίας - ΑΔΜΗΕ για μείωση κόστους ενέργειας. Αναζητείται τρόπος να αποφευχθούν διαθεσιμότητα και απολύσεις
Με καθυστέρηση ενός έτους και υπό την πίεση των εξελίξεων στις δύο μεγάλες χαλυβουργίες της χώρας (Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος) η κυβέρνηση προχωράει εσπευσμένα στη λήψη μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους προκειμένου να αποτρέψει τα απανωτά λουκέτα στις βιομηχανικές μονάδες της χώρας, καθώς στον δρόμο της χαλυβουργίας βρίσκονται επιχειρήσεις και από άλλους ενεργοβόρους κλάδους.
Εκπρόσωπος της Χαλυβουργίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως αν τελικά προχωρήσουν τα μέτρα θα αποφευχθούν οι απολύσεις.
Παρέμβαση Σαμαρά
Όπως αναφέρει η "Καθημεριν", με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προχωράνε δύο μέτρα που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.
Το πρώτο αφορά την περίφημη διακοψιμότητα, μέτρο που η βιομηχανία το αναμένει από τον περασμένο Φεβρουάριο και απορρίφθηκε από την τρόικα λόγω κακού σχεδιασμού, καθώς δεν έλαβε υπόψη του τη νομοθεσία της Ε.Ε. Ο αρμόδιος υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου αναμένεται να υπογράψει αύριο την προβλεπόμενη από τον νόμο υπουργική απόφαση, η οποία, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, θα τροποποιηθεί ώστε να "ξεπερνάει τα προβλήματα της Επιτροπής".
Το ελληνικό σχέδιο για τις διακοπτόμενες συμβάσεις που δίνουν τη δυνατότητα στη βιομηχανία να προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια με έκπτωση σε ώρες αιχμής σε ποσοστό 25% στηρίζεται σε διμερή συμβόλαια μεταξύ επιχειρήσεων και ΑΔΜΗΕ και όχι στις δημοπρασίες όπως προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο και εφαρμόζεται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Το σχέδιο θα προχωρήσει στη βάση αυτή παρά τις διαφωνίες της Κομισιόν, με μειωμένη έκπτωση σε σχέση με αυτή του 25% έτσι ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις, και με τον χαρακτηρισμό του "μεταβατικού μηχανισμού", κατά τα πρότυπα που η Γερμανία για παράδειγμα χαρακτηρίζει "μεταβατικό μηχανισμό" τις επιστροφές που δίνει στις βιομηχανίες της από τις χρεώσεις για την επιδότηση των ΑΠΕ.
Το δεύτερο μέτρο προβλέπει τη διανομή μέρους των κερδών της ΔΕΠΑ από τη χρήση του 2013 στους πελάτες της στους οποίους συγκαταλέγεται η ενεργοβόρα βιομηχανία, οι ηλεκτροπαραγωγοί και οι ΕΠΑ (Εταιρείες Παροχής Αερίου).
Τα προ φόρων κέρδη της ΔΕΠΑ για τη χρήση του 2013 κυμαίνονται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ και σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και της διοίκησης της εταιρείας θα αποφασιστεί το ποσό που θα διανεμηθεί στους πελάτες της με τη μορφή «μπόνους κατανάλωσης», περιορίζοντας αντιστοίχως το περιθώριο κέρδους για την εταιρεία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα η βιομηχανία πληρώνει περιθώριο κέρδους για τη ΔΕΠΑ 4 ευρώ η μεγαβατώρα.
Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα σε βιομηχανίες μέσης τάσης που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο της ΕΠΑ Αττικής να μπορούν να προμηθεύονται αέριο απευθείας από τη ΔΕΠΑ, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος στο ποσοστό που αντιστοιχεί στο περιθώριο κέρδους της αντίστοιχης ΕΠΑ.
Η πλευρά της βιομηχανίας, ωστόσο, εκτιμά ότι τα μέτρα δεν επαρκούν και προκρίνει ως άμεση προτεραιότητα τη θέσπιση της αντιστάθμισης, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος ρύπων έχει ανέβει στα 6,31 ευρώ ο τόνος. Η ενεργοβόρα βιομηχανία αναμένει επίσης μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ με τιμολόγια που θα στηρίζονται στο μεταβλητό κόστος λιγνιτικών μονάδων που έχουν αποσβεστεί.
Μέσα στην εβδομάδα, τέλος, θεωρείται πιθανή και η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Gazprom, από τις οποίες η βιομηχανία αναμένει τιμή στα ευρωπαϊκά επίπεδα των 380 δολαρίων τα 1.000 κ.μ.
(Πηγή: Καθημερινή)
http://news247.gr/

Read more...

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ...


Μπελάδες για τον πρόεδρο της ΕΠΟ,Γιώργο Σαρρή, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία Αθηνών, όπως αποκαλύφθηκε...
στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», για παραβίαση εισαγγελικής εντολής στον περσινό τελικό του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.

Ο κ. Σαρρής είχε κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα ως ύποπτος και απολογήθηκε για την απαγόρευση εισόδου του παρατηρητή της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας Γιώργου Βούλγαρη στα αποδυτήρια των διαιτητών, ενώ η ΕΠΟ φέρεται να αγνόησε τη σχετική εισαγγελική εντολή από την προηγουμένη του αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1302.html

Read more...

Ομίχλη μυστήριο τυλίγει τα πάντα στον Πειραιά...


Σάστισαν όλοι, επεκτείνεται και στα νότια προάστια (ΦΩΤΟ)...



Ξαφνικά ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης που σε κάποια σημεία μοιάζει και με πυκνό καπνό τύλιξε τον Πειραιά και τώρα φαίνεται να...
κατευθύνεται προς τα νότια προάστια. Στα social media ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.



Αυτόπτες μάρτυρες στον Πειραιά μιλούν για πρωτόγνωρες εικόνες και ανεξήγητη αιτία πίσω από το πέπλο που καλύπτει τα πάντα.



Ακολουθούν ενδεικτικά tweets:

-Επίσης εδώ στο Φάληρο, είτε έχουμε ομίχλη είτε γυρίζουν 80′s βίντεο κλιπ με καπνό.
-Με τέτοια ομίχλη δεν μπορώ να βρω το σκάφος μου !!! Χαχαχαχαχαχα
-Εχμ βασικά μας καλύπτει κι εμάς σιγα σιγά η ομίχλη. αντίο, αδέρφια
-Αυτή η αλλόκοσμη ξαφνική ομίχλη στον Πειραιά είναι εντολή Σαμαρά ή να ανησυχήσουμε;
-Βοήθεια μας ψεκάζουν τώρα στο Ν. Φάληρο. Έρχεται το τέλος, βγαίνουν τα..τρολ από τον Σαρωνικό. Μια..πρωτόγνωρη ομίχλη είναι!...

Read more...

ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΕΔΩΣΕ O ΣΑΜΑΡΑΣ


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Η ΝΔ...
Σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης στο πρόσωπο του δημάρχου Πειραιά για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ...
θα προβεί το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι κατεβαίνει ο πρωθυπουργός σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης προς τον αμφισβητούμενο, εκ των έσω, δήμαρχο της πόλης κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ωστόσο, η Ν.Δ. βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός νέου μετώπου, μετά από αυτά της Αθήνας και της Κεντρικής Μακεδονίας, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας καθώς ο κ. Γιάννης Μελάς (πρώτος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μιχαλολιάκου και υιός του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και νυν των ΑΝΕΛ Παν. Μελά) ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ηγηθεί νέου σχήματος, το οποίο θα είναι ευθέως ανταγωνιστικό του συνδυασμού Μιχαλολιάκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει σαφή εικόνα των αντιθέσεων στον Πειραιά, ωστόσο στηρίζει απόλυτα το νυν δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος άλλωστε διατηρεί μακρά πολιτική σχέση με τον κ. Σαμαρά, καθώς ήταν επικεφαλής του αυτοδιοικητικού αγώνα το 2010 και κέρδισε το μόνο από τα τρία «μεγάλα αστικά κέντρα» που βάφτηκε γαλάζιο στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εξάλλου, έντονο οπαδικό χαρακτήρα φαίνεται πως έχει η αντιπαράθεση στον Πειραιά, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των δύο ανδρών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μελάς σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «από την προσπάθεια δεν μπορεί να λείπει ο "Ολυμπιακός Πειραιώς", η ομάδα που μεταφέρει το όνομα "Πειραιάς" σε όλο τον κόσμο», για να του απαντήσει ο κ. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του πως «ο Δήμος Πειραιά δεν αποτελεί μετοχή κανενός επιχειρηματία... κάποιοι δεν με θέλουν για δήμαρχο. Ας πάψουν να κρύβονται. Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να είμαι κάτω από 40% και ο δεύτερος πάνω από 15%».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/o_18.html

Read more...

Οι ανακριτές δέσμευσαν 2,5 εκατ. ευρώ από τον κατηγορούμενο...


...για τις μίζες στα εξοπλιστικά Παναγιώτη Ευσταθίου...

Στη δέσμευση περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του εκπροσώπου της...
γερμανικής εταιρείας ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Τα χρήματα εντοπίστηκαν σε ελληνική τράπεζα και οι ανακριτές διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, που ερευνούν την υπόθεση διέταξαν τη δέμσευσή τους.

Και ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί ετοιμάζουν νέα κατηγορητήρια για πρώην στρατιωτικούς, έχουν στρέψει τους προβολείς της έρευνάς τους σε δύο τραπεζίτες – Oσβαλντ και Λυγινό – , για τους οποίους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός από τις ελληνικές, οι ελβετικές και οι γερμανικές Aρχές, που ψάχνουν τις ίδιες υποθέσεις.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Φάνης Λυγινός, υπάλληλος ελβετικής τράπεζας κατονομάστηκε μάλιστα από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Aμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Τον εμφάνισε ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να ξεπλένει τις μίζες. και ήδη έχει λάβει και την πρώτη κλήση προς απολογία για τις 17 Μαρτίου 2014 από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου, οι οποίοι από τη δική τους πλευρά ερευνούν την υπόθεση της προμήθειας των αυτοκινούμενων πυροβόλων...
iefimerida.gr

Read more...

Επίσημη ανακοίνωση συμμετοχής της Δραχμής στις Ευρωεκλογές...


Το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση θα συμμετέχει στις εκλογές για την ευρωβουλή ανακοίνωσε ο Γεν. Γραμματέας της Κίνησης και καθηγητής Θεόδωρος Κατσανέβας, αναλύοντας το...
συγκροτημένο και ολοκληρωμένο οικονομικό και πολιτικό πρόγραμμα της Κίνησης για τη μετάβαση στη δραχμή σε συγκέντρωση στο Θέατρο Ζίνα, (Λεωφ. Αλεξάνδρας 74), τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., σε μεγάλο ακροατήριο, όπου συμμετείχαν πρώην Βουλευτές και Υπουργοί, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίου και εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Γιώργος Κασιμάτης, η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη, ο Δημήτρης Ρολόγης, εκπρόσωποι φορέων και του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου, όπως ο Κώστας Χατζής, ο Γιάννης Αργύρης, η Λίτσα Σακελαρίου κλπ.
Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Αναπλ. Γραμματείς και οικονομολόγοι Γιάννης Καραμολέγκος και Σπύρος Μαρίνης, καθώς και η υπεύθυνη οργανωτικού, επίσης οικονομολόγος Βίβιαν Δραγώνα. Η ανάλυση του προγράμματος έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και πολλοί ακροατές συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, μεταξύ των οποίων η Μαρία Νεγρεπόντη -Δελιβάνη, ο Κώστας Παναγιώτου, η Αναστασία Διονά, ο εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, κλπ...
tribune.gr

Read more...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ''ΜΑΥΡΟ'' ΧΡΗΜΑ...


Τη διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης αποτυπώνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ...
καταγράφοντας τις «φωλιές» του Δημοσίου που ανθεί η φοροδιαφυγή, την «εγκληματική δράση» των διοικήσεων ορισμένων τραπεζών και τα ποσά που δεσμεύτηκαν ως παράνομο προϊόν.

Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», που παρουσιάζει το protothema.gr, πρωταθλητές για το 2013 στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, ενώ ιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών ακολουθούν, διαιτητές ποδοσφαίρου κ.ά. ακολουθούν

Εκτός αυτών, η έκθεση, που θα συζητηθεί τις προσεχείς εβδομάδες στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και καταγράφει τα πεπραγμένα της Αρχής κατά την περασμένη χρονιά, αναφέρεται και στην επίπονη έρευνα για τα επισφαλή δάνεια που χορηγούσαν ορισμένες τράπεζες.

Ο πρόεδρος της Αρχής και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης  επισημαίνει ότι οι «Ράμπο» για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, που θα μπορούσε περιφραστικά και σχηματικά να χαρακτηριστεί ως το φαινόμενο της «καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω»».

Σημειώνει πως υπήρξαν δυσχέρειες να αντληθούν «πληροφορίες και στοιχεία» από τις ελεγχόμενες τράπεζες, τα οποία «στρέφονταν εναντίον των διοικήσεών τους», προσθέτει όμως ότι η Μονάδα κατάφερε να αποκαλύψει «εγκληματικές συμπεριφορές», εννοώντας προφανώς και την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

75 δήμαρχοι, έξι περιφερειάρχες και 62 ιατροί του ΕΣΥ απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία

Συνολικά, 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παρέπεμψε η Αρχή εντός του 2013 στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι, στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή. Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», δήμαρχοι (75), ιατροί νοσοκομείων (62), πρόεδροι ΝΠΔΔ (48), μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (37), αλλά και δημοσιογράφοι (18), διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού (7)  και αρκετοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις υποθέσεις που ερευνώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη.

Εκτός αυτών, ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρώμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει. Πιο αναλυτικά, η Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Ειδική αναφορά γίνεται και για την «επίπονη ιχνηλάτηση» για τον εντοπισμό τραπεζικών λογαριασμών off-shore εταιρειών στους οποίους «κρύβονταν χρήματα τα οποία προέρχονταν από δωροληψία κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι μετείχαν στην κατάρτιση και εκτέλεση συμβάσεων προμήθειας οπλικών συστημάτων».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή κατ' επανάληψη έχει επισημάνει πως μέσω για το «ξέπλυμα μαύρου» χρήματος αποτελούν τα κερδοφόρα δελτία του ΟΠΑΠ, γι' αυτό και με τη συγκεκριμένη έκθεσή του προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος του παίκτη στο δελτίο.


Γενικοί, Ειδικοί Γραμματείς, Μετακλητοί κ.α.22
Δήμαρχοι, Δημοτικά λοιπά75
Δημοσιογράφοι18
Εισηγητές & Λοιποί Επενδυτικών Σχεδίων14
Επιβλέποντες Μηχανικοί9
Διαιτητές, Πρόεδροι & μέλη επιτροπών επαγγελματικού Αθλητισμού13
Δικαστικοί6
Ελεγκτές Δόμησης10
Ιατροί Διευθυντές ΕΣΥ62
Ιδιοκτήτες & λοιποί εταιριών σε Δημόσιες Συμβάσεις9
Οικονομικοί Επιθεωρητές2
Μέλη Αρχών & Επιτροπών15
Μελη Αθλητικών Ομοσπονδιών10
Μέτοχοι, εταίροι και λοιποί ΜΜΕ27
Περιφερειάρχες, περιφερειακά λοιπά6
Πρόεδροι και λοιποί σε πιστωτικά ιδρύματα6
Πρόεδροι και λοιποί ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ48
Πρόεδροι και μέλη Αξιολόγησης Διαγωνισμών37
Πρόεδροι και λοιποί ΠΑΣΕΓΕΣ7
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι & εξωτερικοί φρουροί17
Σύνολο 413








              Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5599.html

Read more...

ΝΕΚΡΟΣ 37ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ...


Δεν τα κατάφερε τελικά ο 37χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου διασωληνωμένος...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας με καταγωγή από το Καινούργιο, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου, έπειτα από αιματολογικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από τη γρίπη των πτηνών καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό Η1Ν1.
Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό του 37χρονου είναι το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αυτή την περίοδο ο ιός βρίσκεται σε έξαρση με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή στο κοινό συμβουλεύοντας παράλληλα την επίσκεψη στο γιατρό σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα γρίπης τα οποία δεν υποχωρούν και συνοδεύονται με υψηλό πυρετό.
Πηγή: aerasnews.gr- enikos.gr

Read more...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ''ΓΚΡΙΖΕΣ'' ΜΚΟ...


Την δικιά του άποψη για τα έργα και τις ημέρες του κ. Άλεξ Ρόντου, εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση που φέρεται να «ροκάνισε» ...
από το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ -κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004- για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, ο κ. Πάγκαλος δεν αρνήθηκε πως ήταν εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δημοσίως είχε εκφράσει ενστάσεις για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του κ. Ρόντου, ο οποίος ήταν εκ των πλέον στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου ενόσω αυτός διατηρούσε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Τότε ο κ. Πάγκαλος, όπως και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δημοσίως δήλωναν χαρακτηριστικά, «φωτογραφίζοντας» τον Άλεξ Ρόντο, πως: «μερικοί στους διαδρόμους του υπουργείου μιλούν αγγλικά»...

Σήμερα ο κ. Πάγκαλος επανήλθε δηλώνοντας με σημασία: «Δεν ήταν μόνον ο Ρόντος που μιλούσε Αγγλικά, ήταν κι άλλοι. Το να μιλάνε στις συνεδριάσεις του ΥΠΕΞ αμερικάνικα, ήταν καθοριστικό και του τρόπου με τον οποίο σκέπτονταν. Όταν σκέφτεσαι αμερικάνικα, λειτουργείς και αμερικάνικα...».

Κληθείς να σχολιάσει την ουσία του θέματος με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ παραδέχθηκε την ουσιαστική αδυναμία των αρμοδίων να ελέγξουν την όλη κατάσταση: «Μια μη κυβερνητική οργάνωση μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να είναι από την Greenpeace μέχρι ό,τι θέλεις. Στην Ελλάδα μπορούμε δυο – τρεις να συστήσουμε μια ΜΚΟ για ό,τι θέλουμε». Διευκρίνισε όμως πως το πρόβλημα έγκειται στο πως χρημαδοτούνται όλες αυτές οι οργανώσεις: «Εδώ κάποιος χρηματοδοτούσε αυτούς τους τύπους και στη χώρα μας μιλάμε για μερικές εκατοντάδες τέτοιες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται. Όταν ήμουν στο Υπ. Πολιτισμού είχα μερικά τέτοια κονδύλια και για να τα ξοδέψω όλα υπήρχαν δύο τρόποι: ή να χρηματοδοτήσω όλους τους θιάσους που κυκλοφορούν, ή να δώσω λεφτά σε όλα τα παγκάρια των εκκλησιών, σε όλες τις ενοριακές επιτροπές που ζητούσαν... Το θέμα είναι πως τα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν, άρα να διατεθούν»!!!

Συνέχισε δε λέγοντας: «Ήταν μόδα μια εποχή οι ΜΚΟ. Αλλά μέσω αυτών υπάρχει ένας γκρίζος τρόπος για να επηρεάζεις πράγματα σε διάφορες χώρες, είναι οχήματα πολιτικής επιρροής με έμμεσο τρόπο. Δεν μπορείς να τις κατηγορήσεις γι' αυτό, αυτός είναι ο ρόλος τους. Ουσιαστικά ο υπουργός είναι 'αναγκασμένος' να χρηματοδοτήσει ενέργειες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό. Αυτό που είναι καινούργιο είναι η γενίκευση της χρηματοδότησης σε οργανώσεις που δεν παρείχαν τα εχέγγυα αξιόλογης λειτουργίας και δεν διασφάλιζαν το κατά πόσον δραστηριοποιούνταν ουσιαστικά ή απλώς λειτουργούσαν ως προπέτασμα για να ζουν μερικοί φίλοι και γνωστοί χωρίς να εργάζονται...».
Πηγή : protothema.gr

http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3445.html

Read more...

Φοροαπαλλαγές στους ένστολους με εντολή Σαμαρά...




Στην ανάκληση της φορολόγησης του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους, προχωρά η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, όπως ...
ανακοινώθηκε, έπειτα από απόφαση του Α. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.
Η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά τις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, (όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, οι ναρκαλιευτές, οι αλεξιπτωτιστές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙΑΣ, τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κλπ) επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους.
Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος.
ΑΜΠΕ

Read more...

Η βίλα- φρούριο του Τζεβελέκου...



-Κάμερες, ειδικό κουβούκλιο με αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδικά ραντάρ! 
-Από τη χλιδή, στους πάγκους της λαϊκής.
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...  
H υπερπολυτελής βίλα του Κώστα Τζεβελέκου είναι χτισμένη στους πρόποδες του Φιλερήμου, η αξία της οποίας, oπως ήδη σας έχουμεενημερώσει,  υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 800.000 ευρώ.
Βρίσκεται ...
στην Ιαλυσό Ρόδου, όπως αποκαλύπτει rodiaki.gr, διέθετε  εκτός από πανάκριβα συστήματα φύλαξης, κάμερες και ειδικά ραντάρ εντοπισμού επισκεπτών στην αυλή και ένα ειδικό κουβούκλιο με αλεξίσφαιρα τζάμια για την φρουρά που κάποτε μπορούσε να πληρώνει για να το φυλάει.
Σύμφωνα με την αστυνομία και την έρευνα που βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε καταφέρει να στήσει μια μικρή αυτοκρατορία μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Εκτός από την πολυτελή βίλα, ο ίδιος είχε καταφέρει να αποκτήσει χρησιμοποιώντας τα κονδύλια της ΜΚΟ και μια επταώροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους, ενώ για άγνωστους λόγους ο ίδιος με τη σύζυγό του είχε νοικιάσει μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια πληρώνοντας ενοίκιο της τάξης των 5.000 ευρώ κάθε μήνα!
Από αυτοκράτορας... πωλητής στη λαϊκή της Ρόδου

Η χλιδάτη ζωή που έκανε ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα που είχε στην διάθεσή του να εξαφανιστούν γρήγορα και γι αυτό από τα μέσα του 2010 φρόντισε να αναπτύξει παράλληλη δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα της Ρόδου. Μάλιστα ενοικίασε κάποια κτήματα προς Καλαμώνα προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, η οικονομική του κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν τραγική και γι αυτό είχε αναγκαστεί μάλιστα να στήσει πάγκο στη λαϊκή αγορά της Ρόδου, πουλώντας έτσι διάφορα λαχανικά προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά!




Πηγή: rodiaki.gr

Read more...

Τα ακριβά γούστα του Τζεβελέκου...



Τα πανάκριβα αυτοκίνητα, η βίλα, τα όπλα και η ιδιωτική φρουρά...
Με πανάκριβα αυτοκίνητα, με ιδιωτική φρουρά, εμφανιζόταν στην Ρόδο, όπου διέμενε τα τελευταία 9 χρόνια ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος.

Όπως αναφέρει η...
εφημερίδα “Ροδιακή” ο Κώστας Τζεβελέκος, έμενε σε υπερπολυτελή βίλα στους πρόποδες του Φιλερήμου, η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 800.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα ακόμα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου.

Είχε όπλα στο σπίτι και χρησιμοποιούσε ιδιωτικούς σερβιτόρους .

Στην βίλα της περιοχής Ιαλυσού, ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολιτών μας με τους οποίους είχε κοινωνικές επαφές, μεγάλο αριθμό όπλων και περιστρόφων!

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι σε κάποιες οικογενειακές γιορτές ή άλλες συγκεντρώσεις στο σπίτι του, ο Κώστας Τζεβελέκος που παρουσιάζονταν άλλοτε ως δημοσιογράφος, άλλοτε ως Θεολόγος, άλλοτε ως Οικονομολόγος, άλλοτε ως βιολογικός καλλιεργητής αλλά πάντα ως στέλεχος της ΜΚΟ του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» χρησιμοποιούσε ακόμα και ιδιωτικούς σερβιτόρους!

Στις επαφές πάντως που είχε με δεκάδες Ροδίτες, ήταν απλός, προσιτός και φιλικός και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στις σχέσεις του...

Read more...

Αλλαγές στις διοικήσεις δύο νοσοκομείων...




Μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να ορίσει τον κ. Παναγιώτη Βασδέκη αναπληρωτή διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και την...
κ. Αικατερίνη Λιακοπούλου αναπληρώτρια διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου «Διόκλειο».

Read more...

Δεν μου ζητήθηκε -από τις αρχές- να καταθέσω για την υπόθεση...


 
Τι απαντά ο Άλεξ Ρόντος για τη ΜΚΟ...
Την έκπληξή του για την εξέλιξη με τη ΜΚΟ εξέφρασε από την πλευρά του ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του το...
«Έθνος», είπε ότι «δεν του ζητήθηκε από τις αρχές να καταθέσει για την υπόθεση» και επανέλαβε ότι «στη διάρκεια της θητείας του στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που προβλέπουν από ένα θεσμικό πλαίσιο, που ήταν προβληματικό και ελλιπές».

Ο κ. Ρόντος που χθες βρισκόταν στις Βρυξέλλες, επίσης δήλωσε στο «Έθνος», ότι «επανειλημμένα είχε θέσει το θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου και υιοθέτησης της εμπειρίας άλλων χωρών για την ύπαρξη αποτελεσματικού ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου της υλοποίησης του έργου των ΜΚΟ χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Read more...