Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Στον ανακριτή την Πέμπτη οι συλληφθέντες της ρατσιστικής επίθεσης στο Πέραμα

Αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους


Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Στον ανακριτή Πειραιά θα οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης τα έξι άτομα -πέντε άνδρες και μία γυναίκα- που φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης εναντίον τεσσάρων Αιγυπτίων στο Πέραμα, εκ των οποίων τραυμάτισαν τον ένα σοβαρά στο κεφάλι.

Οι έξι συλληφθέντες που έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα τους, ως οι δράστες της επίθεσης, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες προσέγγισαν μονοκατοικία στο Πέραμα, όπου διέμεναν οι τέσσερις Αιγύπτιοι 28, 36, 39 και 42 χρόνων και αφού προκάλεσαν φθορές στα παράθυρα, επιτέθηκαν εναντίον του 28χρονου, τον οποίο τραυμάτισαν στο κεφάλι.

Ο σαοβαρότερα τραυματισμένος 28χρονος νοσηλεύεται στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με διπλό καταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών του οστών.

Επίσης, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και ένα τρίκυκλο ιδιοκτησίας των αλλοδαπών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προκλητικές δηλώσεις από στέλεχος της ΧΑ



Αίσθηση προκαλούν όσα είπε, λίγο πριν από την ρατσιστική επίθεση στο Πέραμα, ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, καθώς προειδοποίησε πως από εδώ και στο εξής οι Αιγύπτιοι ψαράδες που υπάρχουν στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου "θα δίνουν λογαριασμό στην Χρυσή Αυγή".
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός, υποψήφιος στην Β' Πειραιώς, ήταν ομιλητής σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια στο Πέραμα. "Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για θέματα, που υπάρχουν εδώ στην Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι. Για όλα αυτά τα θέματα με τους Αιγύπτιους, που μπαίνουν κάνουν ότι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια τους όπως θέλουν, τα παίρνουν απ’ όπου θέλουν και γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν", είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
"Εμείς τους λέμε ότι από εδώ και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή και στους Έλληνες πολίτες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λαγός, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο.


Πηγή:pireas2day.gr

Read more...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, τουλάχιστον έως ότου δουν στους λογαριασμούς τους να καταβάλλονται όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ μέχρι και τον Απρίλιο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, αποφάσισε απόψε να συστήσει στα μέλη του να συνεχίσουν να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και τη Δευτέρα, οπότε και θα αποφασίσουν τη στάση τους με κριτήριο εάν έχουν πληρωθεί ή όχι οι οφειλές του Οργανισμού και αν τα χρήματα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους.

Μετά την απόφαση που ελήφθη, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) καλούν τους κατά τόπους συλλόγους να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις ούτως ώστε να καθορίσουν τη στάση τους, αν δηλαδή, θα ξαναρχίσουν να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ή όχι.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει ως εξής:

«Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα για τα φαρμακεία μας, για τον ΕΟΠΥΥ και για τους ασφαλισμένους.
Αναδείξαμε την ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και της δημόσιας περίθαλψης. Καλέσαμε και πετύχαμε να πάρουν θέση τα κόμματα βάζοντας τα προβλήματά μας σε κεντρική θέση της πολιτικής ατζέντας.

»Τονίσαμε την αναγκαιότητα της ρευστότητας των φαρμακείων ως όρου επιβίωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών. Οι φαρμακοποιοί όλης της Χώρας με τον αγώνα μας είχαμε αποτελέσματα. Αποπληρώθηκαν οι συνταγές του Μαρτίου. Αναδείξαμε το θέμα των χρεών του 2011 και τα κόμματα δεσμεύτηκαν για άμεση αποπληρωμή ή για συμψηφισμό.

»Λαμβάνουμε υπόψη το νομικό πλαίσιο, τις ρυθμίσεις της Συλλογικής Σύμβασης, το ρόλο μας ως κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την αδιάσπαστη σχέση μας με τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων και τέλος τις δεσμεύσεις των κομμάτων.

»Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδρίασε σήμερα μαζί τα ΔΣ των Αττικής και Πειραιά και την παρουσία Προέδρων από όλη τη χώρα και αποφάσισε:

»Προτείνει στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους την αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών μηνός Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Θυμίζουμε ότι έχει ήδη πληρωθεί ο μήνας Μάρτιος.

»Διεκδικούμε από τη νέα κυβέρνηση την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλομένων μέσα στις προθεσμίες του νόμου».http://newpost.gr

Read more...

Παπανδρέου:Καταστροφική η έξοδος...



«Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφικό. Θα ήταν σαν η Καλιφόρνια να σταματούσε ξαφνικά να χρησιμοποιεί το δολάριο και να χρησιμοποιεί πέσος», δήλωσε σε συνέντευξή του σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου CBS ο ... πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

«Γι’ αυτό, αν και ακολουθούμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο ίσως χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις, η παραμονή στο ευρώ είναι πιο ασφαλής επιλογή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικότερα» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Σκεφτείτε την Αραβική Άνοιξη, είμαστε γείτονες με τους Άραβες φίλους μας. Σκεφτείτε τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ. Σκεφτείτε τα Βαλκάνια και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θα υπήρχαν πολύ βαθείες γεωπολιτικές επιπλοκές, εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ».

Ερωτηθείς για τις συνέπειες στην Ευρώπη από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα της Ευρώπης, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αγορές στη συνέχεια θα μπορούν να στραφούν εναντίον άλλων χωρών, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία.

Για να αποφευχθεί ένα ντόμινο, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. «Πρόκειται για τους πόνους γέννας μιας πιο ολοκληρωμένης ή ομοσπονδιοποιημένης Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι μια υγιής Ευρώπη θα βοηθούσε και την αμερικανική οικονομία.

Σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, απάντησε ότι δεν νομίζει πως υπάρχει κάποιος που θέλει τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, όπως θα είχε και μια επιχείρηση που δανείστηκε πολλά, αλλά δεν παρήγαγε τίποτα ανταγωνιστικό.
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή ενοποίηση είπε ότι υπάρχουν εμπόδια, καθώς πρόκειται για διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές γλώσσες, που όμως έχουν συνδέσει το μέλλον τους. Εξαιτίας των διαφορών αυτών, είπε, είναι κατανοητή μια διστακτικότητα. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε, συμπλήρωσε.

Ακολούθως, είπε ότι είναι αναγκαία μια τραπεζική ένωση, καθώς και μια δημοσιονομική ένωση, η οποία θα παρακολουθεί τι συμβαίνει σε κάθε χώρα. Επίσης, ζήτησε εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων, αλλά και μια κοινωνική ένωση με κοινά επιδόματα ανεργίας ή τη δυνατότητα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων ανέργων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Συμπλήρωσε και τη διεύρυνση της δημοκρατίας με εκλογή προέδρου της ΕΕ από τους Ευρωπαίους πολίτες..


Read more...

"Δε θέλουμε βαρίδια στο ΠΑΣΟΚ"



Την ανάγκη ο λαός να επιβάλλει κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στον Κορυδαλλό, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει όσους το οδήγησαν σε προεκλογικά λάθη το 2009.
"Δε θέλουμε εκείνους τους καιροσκόπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε προεκλογικά λάθη το 2009. Αφού οικοδόμησαν επί δεκαετίες μία πολιτική κρατισμού και συντεχνιασμού", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές για στελέχη του κόμματος που "άλλαξαν στέγη", όπως είπε.
"Αλλάζουν τώρα καιροσκοπικά στέγη αναζητώντας άλλους τρόπους για να συνεχίσουν τις ίδιες καταδικαστέες πρακτικές τους", υπογράμμισε, "Αυτά τα βαρίδια ας μείνουν στη νέα τους στέγη".
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στους "δικούς μας ανθρώπους", όπως είπε, "να γυρίσουν στο σπίτι τους"."Τους περιμένουμε, τους θέλουμε μαζί μας", τόνισε.enikos.gr

Read more...

Ο Βενιζέλος ψάχνει τους… λογαριασμούς του Γιώργου με ορκωτούς λογιστές

«ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΤΙΣ... ΣΑΟΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ



Ο Βενιζέλος ψάχνει τους… λογαριασμούς του Γιώργου με ορκωτούς λογιστές
Όσο περνούν οι μέρες και πληθαίνουν τα χαρτιά για τα έξοδα του ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του Γιώργου, τόσο αυξάνεται η πεποίθηση των συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι αυτοί που θα αναλάβουν να ξετυλίξουν τον μίτο της Αριάδνης δεν μπορεί να είναι άλλοι από ομάδα ορκωτών λογιστών.

Όπως λέγεται, δεν είναι μόνον τα έξοδα για τις σάουνες και τις πανάκριβες καρέκλες, είναι που αυτοί που ανέλαβαν να δούνε τα οικονομικά αδυνατούν να καταλάβουν πως το χρέος, από τα 17 εκατομμύρια «πέταξε» στο αστρονομικό ποσό των 150 εκατ. ευρώ!

Ακατανόητες κινήσεις, διαπιστώνονται- σύμφωνα με πληροφορίες- και στην χρηματοδότηση του ΙΣΤΑΜΕ τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου. Και εκεί - λέγεται, πρέπει να υπάρξει έλεγχος, όπως και σε όλα τα έξοδα, χωρίς να εξαιρούνται ορισμένοι υπέρογκοι μισθοί και κάποιες περίεργες προσλήψεις υπαλλήλων.

Οι συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου θέλουν να μην υπάρχουν «σκιές» και έχουν μεταφέρει τις απόψεις τους στον Πρόεδρο του κόμματος. Από τις συζητήσεις που έγιναν, αποκόμισαν την βεβαιότητα ότι και ο Ευ. Βενιζέλος επιθυμεί να διαλευκανθούν όσα δεν είναι απολύτως καθαρά.

Ο χρόνος όμως που θα αποφασιστεί να γίνει η έρευνα των οικονομικών στοιχείων, θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες και αυτό γιατί εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σύγκρουση με τον Γ. Παπανδρέου.

Πάντως λέγεται ότι θα γίνει πριν από το Συνέδριο και το πόρισμα που θα υπάρξει θα δημοσιοποιηθεί.

Θέμης Δαγκλής  
 http://newpost.gr

Read more...

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει στο λαό την απογοήτευση

«Ιστορική μας ευθύνη είναι ο λαός να μην τα χάσει όλα»



 
 



Μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε και θα σπέρνει το φόβο, ενώ μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει στο λαό την απογοήτευση, σημείωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής της συνέντευξης, η κ. Παπαρήγα, εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το μνημόνιο και δεν θα διώξει την τρόικα, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φιλοδοξεί να γίνει ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με λαθεμένη πολιτική γραμμή πλεύσης, σε μία κυβέρνηση της οποίας τις δυνάμεις δεν εμπιστεύεται. Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το ΚΚΕ αισθάνεται την ιστορική του ευθύνη «σε συνθήκες οξυμμένης καπιταλιστικής κρίσης».

«Ιστορική μας ευθύνη είναι ο λαός να μην τα χάσει όλα» τόνισε και μίλησε για την ανάγκη αγώνων, δηλαδή σύγκρουσης του λαού με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Η ΓΓ του ΚΚΕ επανέλαβε ακόμη πως το κόμμα της προτείνει αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Μιλώντας για τις εξελίξεις που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στη συνέχεια, το ΚΚΕ έκανε λόγο για δύο ενδεχόμενα για το μέλλον της ΕΕ, επικρίνοντας και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, δεν αναφέρθηκαν σε κανέναν από αυτά. Το ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, είναι η συγκέντρωση υπερεξουσιών στην Κομισιόν, κάτι που θα έχει σχέση με τους εθνικούς προϋπολογισμούς, θα κάνουν διακοσμητικό το ρόλο των κυβερνήσεων, ακόμη πιο αυταρχική την εσωτερική κυβέρνηση. Το άλλο ενδεχόμενο είναι η εκδίωξη χωρών από την Ευρωζώνη, ακόμη και από την ΕΕ, λόγω αντιθέσεων μεταξύ των χωρών-μελών.

Όπως σημείωσε η κ. Παπαρήγα, ενδεχόμενη έξωσή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα γίνει με όρους πτώχευσης και αντιπαραβάλλοντας τη θέση του ΚΚΕ σημείωσε χαρακτηριστικά πως άλλο είναι να σε διώξουν με κλωτσιές και άλλο να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις μόνος σου. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player.protothema.gr

Read more...

Ο Σαμαράς για τη δολοφονία


Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά σχολίασε τη δολοφονία του 54χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη.
«Είναι άλλο ένα στυγερό έγκλημα που δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:  «Δεν πάει άλλο. Πρώτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια.enikos.gr

Read more...

Να πάνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στη Σύνοδο Κορυφής, πρότεινε ο Φ.Κουβέλης

Συγκρότηση «εθνικού μετώπου»


Ο κ. Φώτης Κουβέλης
Ο κ. Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Αριστερά και να την αναδείξουν τρίτη εκλογική δύναμη κάλεσε τους πολίτες ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Θησείο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη στις 18 Ιουνίου να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική και σταθερή που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και προσκάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, στη σύνοδο κορυφής στις 28 Ιουνίου, συγκροτώντας έτσι εθνικό μέτωπο.

«Για τους άλλους επικεφαλής των κομμάτων αυτή είναι μια πρόσκληση. Για μας είναι δέσμευση. Γιατί θέλω να δείξω αλλά και να αποδείξω ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Να είμαστε όλοι εκεί σας ζητώ κύριε Σαμαρά, κύριε Τσίπρα, κύριε Βενιζέλο, να είσαστε και εσείς εκεί κυρία Παπαρήγα. Δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, για να αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις η διαπραγμάτευση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν την αποχή, κάνοντας άνοιγμα και σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Τώρα που το ΠΑΣΟΚ δείχνει εγκλωβισμένο σε πολιτικές και σχήματα και δοκιμάζεται από κρίση ταυτότητας και κρίση πολιτικής, τώρα κάθε δημοκράτης, κάθε σοσιαλιστής, καθένας και κάθε μία που πίστεψε, αγωνίστηκε και διαψεύστηκε, ας μη διαλέξει την αποχή, ας μην κλειστεί στην απογοήτευση», είπε συγκεκριμένα, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να διευκρινίσει τις θέσεις της.

«Εμείς στη ΔΗΜΑΡ μιλάμε όλοι με μια γλώσσα και το στόχο μας 'μέσα στο ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο' τον έχουν ακούσει οι πάντες. Εκείνοι δεν τον άκουσαν; Είναι δικαίωμά τους να μην συμφωνούν αλλά ας μην λένε ότι η θέση μας τάχα δεν είναι καθαρή. Αντιθέτως θα έλεγα, πρόβλημα σαφήνειας φαίνεται να υπάρχει στο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή. «Μια δράκα φασίστες απειλούν, χτυπούν, τρομοκρατούν. Ντυμένοι με τη λεοντή του αντιμνημονιακού λόγου, βρίζοντας τη Δημοκρατία και την Ευρώπη. Η Χρυσή Αυγή δεν παίζει απλώς με τη φωτιά. Πυροδοτεί την ένταση, ποντάρει στο φαύλο κύκλο της βίας που γεννά την αντιβία και τον αυταρχισμό», σημείωσε.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας για το σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης που έχει προτείνει είπε ότι πρόκειται για κοινό τόπο και όχι για μέσο όρο που συμψηφίζει αντιφατικές πολιτικές και βγάζει μηδενικό άθροισμα.

«Προτείναμε τη βάση για μια καθαρή και βεβαίως γραπτή συμφωνία. Το είπα και το επαναλαμβάνω: Ούτε δίνουμε λευκή επιταγή, ούτε ζητάμε εν λευκώ εξουσιοδότηση», επεσήμανε, αναφέροντας ότι η ΔΗΜΑΡ διατύπωσε δημόσια πριν από τις εκλογές αυτό το σχέδιο που θα διαπραγματευτεί με τα κόμματα και τώρα και μετά τις εκλογές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Καρατζαφέρης για τη Χ.Α.

Πρώτη καταχώρηση: 13/06/2012
18:39Εκλογές 2012
Προετοιμασμένος για την απάντησή του προς τη Χρυσή Αυγή, πήγε στην εκπομπή της ΝΕΤ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κάλεσε το ''ωραίο κοντρόλ'', να δείξει το βίντεο που ετοίμασε ο ίδιος για την πορεία της Χρυσής Αυγής.
''Εγώ ανέδειξα τον πατριωτικό χώρο. Μου πήρε 12 χρόνια. Έναν χώρο από το 0,3%, παρεξηγημένο. Του έδωσα υπόσταση, εκτίμηση, σεβασμό, αναγνώριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τον πονάω. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή χτυπά, που εκσφεντονίζει πράγματα. Είναι μέσα στην κουλτούρα του ναζισμού. Η Χρυσή Αυγή, δεν είναι πατριωτικό κόμμα'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., για την Χρυσή Αυγή και τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών.
Σχετικά με όσους ψηφοφόρους έφυγαν από το κόμμα του και ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαίου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι: ''υπάρχει μία παλλινόστηση όσων είχαν παρασυρθεί και κατάλαβαν το λάθος τους. Πάρα πολύς κόσμος παρασύρθηκε σε ακραίες επιλογές, μία εκ των οποίων είναι και η Χρυσή Αυγή''.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή της ΝΕΤenikos.gr

Read more...

Λήστεψαν και εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες 52χρονο φαρμακοποιό στου Ρέντη

Λήστεψαν και εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες 52χρονο φαρμακοποιό στου Ρέντηhttp://newpost.gr
 ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Ληστεία με δολοφονία του 52χρονου φαρμακοποιού, Σπύρου Πουκαμισά, πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Ρέντη. Ο Σπύρος Πουκαμισάς ήταν δραστήριο μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά και είχε συμμετάσχει στις πρόσφατες κινητοποίησεις των φαρμακοποιών. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών

Στις 15.15 στην οδό Π. Νικολαίδη και Περικλέους στην περιοχή του Ρέντη ληστές με καλάσνικοφ πυροβόλησαν με πέντε σφαίρες τον άτυχο άνδρα στη μέση του δρόμου επειδή προέβαλε αντίσταση. Οι ληστές προσπάθησαν να του κλέψουν την τσάντα με το πορτοφόλι του και όταν εκείνος πάλεψε μαζί τους για να ξεφύγει τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Την περιοχή έχει αποκλείσει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεκοψε τη συνεδρίαση του ο Φαρμακευτικος Σύλλογος Πειραιά. Ο 52χρονος μάλιστα ετοιμαζόταν να πάρει το αυτοκίνητό του για να πάει στη συνεδρίαση. Η δολοφονία διαπράχθηκε λίγα μέτρα από το φαρμακείο που διατηρούσε ο άτυχος άνδρας στην περιοχή και το οποίο είχε κλείσει για να σχολάσει λίγη ώρα πριν το περιστατικό.

Η αδερφή του θύματος έφτασε στο σημείο της δολοφονίας σε κατάσταση σοκ. Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των αδίστακτων ληστών που παραμένουν άφαντοι. Σύμφωνα πάντως με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας από τους δύο κακοποιούς, σήκωσε το όπλο και εκτέλεσε τον άτυχο άνδρα, ενώ ο συνεργός του τον περίμενε λίγα μέτρα πιο κάτω, μέσα σε ένα κίτρινο αυτοκίνητο, με το οποίο και διέφυγαν.

Τραγική ειρωνία πάντως αποτελεί το γεγονός ότι στην ίδια συμβολή οδών στου Ρέντη είχαν χάσει τη ζωή τους τον Μάρτιο του 2011 δύο νεαροί ειδικοί φρουροί που καταδίωκαν συμμορία με καλάσνικοφ. Δυστυχώς, η μοίρα συνέδεσε με μια ακόμα τραγική σύμπτωση τον άτυχο φαρμακοποιό, ο οποίος είχε δεχθεί μαχαιριά στο χέρι από ληστές πριν ένα μήνα γιατί αντιστάθηκε και πάλι να δώσει την τσάντα του στους κακοποιούς.
«Συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία» του 52χρονου συναδέλφου του δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου. «Ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί σήμερα έναν αγωνιστή φαρμακοποιό και έναν εξαίρετο οικογενειάρχη», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου άνδρα. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζήτησε τέλος τη σύλληψη και την «παραδειγματική τιμωρία των αδίστακτων δολοφόνων».
 


Σχετικές φωτογραφίες:



180388543.jpg180300547.jpg180351150.jpg180355111.jpg111803552.jpg0991212.jpg

Read more...

Ο Βενιζέλος κατηγορεί για πολιτική ανηθικότητα τον Ραγκούση και τον διαγράφει

ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ



Ο Βενιζέλος κατηγορεί για πολιτική ανηθικότητα τον Ραγκούση και τον διαγράφει
eurokinissi
«Με το γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκεια γιατί είναι ορφανός» παρομοίωσε τον Γιάννη Ραγκούση ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Πρώτου Θέματος τονίζοντας ότι είναι «εκτός ΠΑΣΟΚ όσοι την ώρα της μάχης κάνουν κριτική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε για απύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα τον πρώην γραμματέα και πρώτο τη τάξει υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση. Όταν ρωτήθηκε για τα στελέχη του πρώην πρωθυπουργού που σήμερα ασκούν κριτική. «Αυτοί δεν είναι στην παράταξη» τόνισε! Απαντώντας και στο σταυρό του μαρτυρίου του 2004 που σήκωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για… Ολοκαύτωμα. «Αφήστε τους κρατούμενους του Άουσβιτς να πάνε ξανά σπίτια τους» σημείωσε. Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα κινδυνεύει, βαδίζει στην καταστροφή, και ότι μόνη λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης…

Kυριότερες επισημάνσεις του κ. Βενιζέλου:

1.    Χωρίς κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή

2.    Οι εταίροι θα ζητήσουν τις υπογραφές και των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης

3.    Υπάρχει εθνικός διχασμός. Η χώρα κινδυνεύει.

4.    Τη βία την πολιτική, την ένταση, το προπηλακισμό, τις αντισυγκεντρώσεις, δεν τα έφερε στην πολιτική ζωή ο κ. Μιχαλολιάκος ούτε ο κ. Κασιδιάρης. Τον έχουν φέρει από τ’ αριστερά. Μια συγκεκριμένη ριζοσπαστική λαϊκιστική αντίληψη.

5.    Δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ όσοι κινούνται με απύθμενο πολιτικό θράσος

6.    Να σταματήσει η πλάκα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είναι στρατευμένοι στη μάχη για την παράταξη και την χώρα. Δεν είναι αναλυτές.

7.    Ζούμε το ολοκαύτωμα. Αφήστε τους κρατούμενους από το Άουσβιτς να βγουν να πάνε ξανά στα σπίτια τους.

8.    Αν γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης το απονενοημένο υπαρξιακό διάβημα οποιουδήποτε ανθρώπου, τότε είμαστε πια τελείως ξεφτιλισμένοι ως χώρα.

Τεχνητό επικίνδυνο και αδιέξοδο το δίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

«Ποιος είναι ο διπολισμός; Πού θα οδηγήσει αυτή η αντιπαράθεση; Σε μία Κυβέρνηση της ΝΔ ή σε μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Σε μία Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και απέναντί της τα 2/3 των Ελλήνων; Σε μία Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι τα άλλα δύο τρίτα των Ελλήνων»;

Λύση η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Αλλιώς ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή

Για τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης

«Πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς την υπογραφή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ή έστω των μεγαλύτερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης»;

Ιστορίες για αγρίους ιστορίες για μικρά παιδιά…

Υπάρχει λοιπόν ένας νεαρός ο οποίος σε μια στιγμή παροξυσμού δολοφονεί τους γονείς του. Τον συλλαμβάνουν, τον πηγαίνουν στο δικαστήριο, κάθεται στο εδώλιο και όταν αρχίζει η ακροαματική διαδικασία και λίγο πριν απαγγελθεί η απόφαση λέει: «Κοιτάξτε, πρέπει να με αντιμετωπίσετε με πολύ μεγάλη επιείκεια γιατί είμαι ορφανός».

Το βράδυ των εκλογών τοποθετούμεθα για το μέλλον της χώρας και για το κυβερνητικό σχήμα και για τη ριζική, εκ βάθρων, ανασύσταση της παράταξης.

Περισσεύει το θράσος σε ορισμένους ελάχιστους ανθρώπους. Αυτοί δεν είναι στην παράταξη.

·    Γ. Μακρυγιάννης: Δεν θα είναι ούτε στις 17, στις 18 Ιουνίου;

·    Ευ. Βενιζέλος: Δεν είναι. Όποιος θέλει να κινηθεί παράλληλα, μπορεί να κινηθεί παράλληλα, να κάνει τη δική του διαδρομή.

·    Γ. Μακρυγιάννης: Με το χέρι στην καρδιά κ. Πρόεδρε …

·    Ευ. Βενιζέλος: Με το χέρι στην καρδιά σας το λέω, αλλά οι άλλοι να βάζουν το χέρι στο στόμα. Είμαι σαφής;

·    Γ. Μακρυγιάννης: Είσαστε πάρα πολύ σαφής.

·    Ευ. Βενιζέλος: Σαφέστατος. Να σταματήσει η πλάκα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είναι στρατευμένοι στη μάχη για την παράταξη και την χώρα. Δεν είναι αναλυτές.

·    Γ. Μακρυγιάννης: Επειδή είχατε μιλήσει για πολιτική ανηθικότητα κάποια στιγμή. Πιστεύετε ότι αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και τώρα;

·    Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει κάτι χειρότερο από την πολιτική ανηθικότητα, υπάρχει το απύθμενο πολιτικό θράσος, το οποίο είναι χειρότερο και από την ανηθικότητα.

·    Γ. Αντύπας:  Κύριε Πρόεδρε, το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει ότι παρέλαβε από τον Κώστα Σημίτη το σταυρό του Μαρτυρίου, με λίγη καθυστέρηση βέβαια, γιατί στην αρχή είχαμε γιορτές και πανηγύρια για το δαχτυλίδι…

·    Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάξτε, αν το 2004 ήταν ο σταυρός του μαρτυρίου, εμείς τι είμαστε, το ολοκαύτωμα εδώ, έτσι; Μου λέτε τώρα για το 2004. Αφήστε τις αναλογίες, δεν βολεύουν οι αναλογίες οι ιστορικές. Αφήστε τους κρατούμενους από το Άουσβιτς να βγουν να πάνε ξανά στα σπίτια τους.

·    Γ. Αντύπας: Είναι πραγματικά συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο περιγράφετε την κληρονομιά.

·    Ευ. Βενιζέλος: Μα με συγχωρείτε, εδώ πρέπει να δούμε την αλήθεια. Δεν θα γίνεται αυτό που γινόταν στο παρελθόν. Η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η απλότητα, η καθαρότητα θα επικρατήσει και στις σχέσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης. Και θα υπάρχει πολιτικός λόγος επί της ουσίας. Όχι πολιτικός λόγος παραπολιτικής. Όχι, στον παραπολιτικό λόγο, στα κόλπα, στις διαρροές και στις αστειότητες. Πέρασαν αυτά, είναι για μικρά παιδιά. Έχουμε τεράστια εθνικά προβλήματα, τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Θα κινούμεθα όλοι στο ύψος των περιστάσεων.


Γ. Αντύπας: Πρόβλημα εθνικού διχασμού υπάρχει κ. Πρόεδρε;

·    Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει, είναι προφανές. Εδώ αναπτύχθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες ένα φαινόμενο διάχυτης βίας στην κοινωνία, έντασης.

·    Γ. Αντύπας: Κινδυνεύει η Ελλάδα;

·    Ευ. Βενιζέλος: Κινδυνεύει η Ελλάδα από τον εαυτό της.

·    Γ. Αντύπας: Από τη Χρυσή Αυγή;

·    Ευ. Βενιζέλος: Ποια Χρυσή Αυγή; Αλλά και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν είναι ένα παρακμιακό φαινόμενο; Τι είναι; Αλλά τη βία την πολιτική, την ένταση, το προπηλακισμό, τις αντισυγκεντρώσεις, δεν τα έφερε στην πολιτική ζωή ο κ. Μιχαλολιάκος ούτε ο κ. Κασιδιάρης. Τον έχουν φέρει από τ’ αριστερά. Μια συγκεκριμένη ριζοσπαστική λαϊκιστική αντίληψη.

Αυτοκτονίες…

Γ. Αντύπας: Να κλείσουμε μ’ ένα τελευταίο ερώτημα για τις αυτοκτονίες, επειδή συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία;

Ευ. Βενιζέλος: Και την ελληνική και την ιταλική και την πορτογαλική. Πρέπει να σας πω ότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο είναι σύμφυτο, όχι μόνο με την οικονομική κρίση αλλά και με το κλίμα βαθιάς απογοήτευσης που υπάρχει. Αλλά εδώ πρέπει να μη παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων. Να σεβόμαστε την υπαρξιακή κρίση η οποία πρέπει να μας κάνει αντιμέτωπους με το μακρύ ιστορικό χρόνο.

Διότι αν γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης το απονενοημένο υπαρξιακό διάβημα οποιουδήποτε ανθρώπου, τότε είμαστε πια τελείως ξεφτιλισμένοι ως χώρα. Δηλαδή, τότε δεν έχουμε ίχνος πολιτικής αντίστασης. Είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε στην κρεατομηχανή μικρών κομματικών σκοπιμοτήτων τα πάντα, την ανθρώπινη ζωή.


Πηγή: Πρώτο Θέμα Web TV
 http://newpost.gr

Read more...

Π. Λαφαζάνης: «Θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης»

Απέρριψε κάθε συζήτηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία οικουμενική κυβέρνηση



 
 




«Δεν θα εκβιαστούμε από την τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης» ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με το εναλλακτικό σχέδιο το οποίο δεν ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα πάμε μπροστά, θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης απέρριψε κάθε συζήτηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία οικουμενική κυβέρνηση ή ακόμη και στήριξη κυβέρνησης που θα έχει ως βασικό κορμό τη ΝΔ.

Πάντως, εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα, την οποία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα φτάσει στο σημείο του εκβιασμού.
 

Read more...

Αναβλήθηκε ξανα η δίκη των οχτώ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...



Νέο αίτημα για αναβολή κατέθεσαν τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης, για τα επεισόδια στη Βέροια το απόγευμα του Σαββάτου.

Το... δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και η δίκη ορίστηκε για τις 27/6.

Read more...

«Ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για αλλαγή του Μνημονίου» ζητά ο Αντ.Σαμαράς

Διακαναλική του προέδρου της ΝΔ


Ελάχιστοι όροι συνεργασίας για τη ΝΔ η παραμονή στην Ευρωζώνη και η τροποποίηση του μνημονίου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, τόνισε ο Αντ.Σαμαράς
Ελάχιστοι όροι συνεργασίας για τη ΝΔ η παραμονή στην Ευρωζώνη και η τροποποίηση του μνημονίου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, τόνισε ο Αντ.Σαμαράς  


Αθήνα
Εντολή του λαού για ισχυρή κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με στόχο την αλλαγή του μνημονίου και παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη διακαναλική του συνέντευξη την Τετάρτη, τονίζοντας πως «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και κοστολογημένο σε ευρώ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε από την αρχή της συνέντευξης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η εξαγγελία του για μονομερή καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε ρήξη με την Ευρώπη και έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και την στήριξη της αγοράς εργασίας, υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς, αξιοποιώντας το κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη -αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ισπανία, την εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία αλλά το ιρλανδικό δημοψήφισμα.

Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με παραμονή στην Ευρωζώνη. «Εμείς λέμε θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, και θέλουμε ευρώ, με υπευθυνότητα», είπε, λέγοντας με νόημα πως άλλοι «παίζουν πόκερ». «Όταν έστειλα την επιστολή μου, μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση, την έχουν δεχτεί, είναι σημαντικό, έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης» είπε.

Σε ερώτηση για το μετεκλογικό τοπίο και τις δυναμικές συνεργασιών, ο Αντ.Σαμαράς τόνισε ότι «κρατά το μήνυμα του κόσμου» από τις προηγούμενες εκλογές, το οποίο ανέφερε πως ήταν «συνεργασία και παραμονή στο ευρώ».

«Δεν μπορούμε όμως εκ προοιμίου να βάζουμε απαγορευτικούς όρους στη συμμετοχή» είπε, δείχνοντας στις αναφορές του Ευ.Βενιζέλου για «οικουμενική κυβέρνηση συνευθύνης» και του Αλ.Τσίπρα για «κυβέρνηση της Αριστεράς».

«Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» τόνισε, με στόχο την αλλαγή του μνημονίου προς την κατεύθυνση στήριξης της αγοράς εργασίας με παραμονή στην Ευρωζώνη. «Στοιχίζομαι πίσω από οποιονδήποτε που είναι υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της αλλαγής του μνημονίου για στήριξη της οικονομίας, για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά» είπε ο Αντ.Σαμαράς.

Σε ερώτηση για το εάν, μετεκλογικά, θα στρεφόταν στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, επανέλαβε πως ελάχιστοι όροι για συνεργασία με τον οποιονδήποτε είναι η παραμονή στο ευρώ και η τροποποίηση του προγράμματος στην κατεύθυνση της ανάπτυξη. «Στα μεγάλα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης υπάρχουν σημεία σύγκλισης με πολλούς, δεξιά και αριστερά, δεν θέλω να πιστεύω ότι όλα είναι αγεφύρωτα» σημείωσε, τονίζοντας πως στόχος είναι να μην καταφύγει η χώρα σε νέες εκλογές.

Όσον αφορά το ζήτημα της πρωθυπουργίας, απέρριψε τη συζήτηση λέγοντας πως «είναι περίεργο το να μιλάμε εάν πρέπει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να ηγηθεί ή όχι της κυβέρνησης». «Νομίζετε ότι πολλοί θα θέλουν την πρωθυπουργία, και μάλιστα αν δεν έχουν εκλεγεί, νομίζετε ότι δεν θα είναι Γολγοθάς;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

«Μαθηματικά για κόμιξ» οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στις επικρίσεις του στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας πως το οικονομικό του πρόγραμμα «έχει το ρεκόρ πως δεν έχει ούτε ένα νούμερο». «Είναι μαθηματικά για κόμιξ» είπε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι γραμμένο σε δραχμές» τόνισε.

Όσον αφορά τα περί »σχεδίου Β», ο Αντ.Σαμαράς υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο χωρίς να παρουσιάζει την στρατηγική του. «Γουρούνι στο σακί;» ρώτησε ενδεικτικά.

«Εγώ πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σχέδιο» υπογράμμισε ο Αντ.Σαμάρας. «Αν πάμε σε καταγγελία, η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό» είπε .

«Το μόνο νέο που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης, και είναι καταστροφικό νέο, το μόνο νέο οι αναφορές Αμυρά που μίλησε για όπλα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν δέχομαι το παλιό να φορά τη μάσκα του νέου κι εμείς να μην αντιδρούμε» τόνισε.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες πως κινδυνολογεί, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Το θέμα είναι ποιοι είναι εκείνοι που τρομάζουν τον κόσμο; Είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόγραμμα, εκείνοι που έχουν συνιστώσες που αλληλοαναιρούνται, εκείνοι που λένε ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις, εκείνοι που λένε ότι θα βάλουν φόρο 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων».

Ασφάλεια και μετανάστευση

Ο Αντ.Σαμαράς επανέλαβε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια και τη μετανάστευση όπως παρουσιαστεί στα «12 σημεία» για το θέμα. «Όποιος είναι με την πλευρά του νόμου, έχει δεξιά οπτική;» ρώτησε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε σε αυτό το σημείο έντονα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απαράδεκτο και μόνο που ελέχθη ο αφοπλισμός της αστυνομίας, απαράδεκτα και τα επιδόματα ανεργίας στους μετανάστες, εφόσον δεν μπορούν να βρεθούν τα λεφτά» τόνισε.

Και επιμένοντας στις αναφορές του Αλ.Τσίπρα, είπε: «Ας μας πει για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θέλει να δώσει, να μας πει αυτό τι ατζέντα είναι». «Εγώ ξέρω ότι αν δώσεις έγγραφα στους μετανάστες για να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι άλλες χώρες θα αντιληφθούν ότι αυτοί δεν είναι Έλληνες και θα κλείσουν τα σύνορα για όλους» είπε.
«Εμείς θα απομακρύνουμε όσους έχουν καταλάβει oλόκληρες περιοχές» είπε ενδεικτικά, τασσόμενος επίσης υπέρ της κατάργησης του νόμου Ραγκούση, λέγοντας πως «έκανε τη χώρα μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σεβαστείτε τις δεσμεύσεις για να αλλάξουμε το πρόγραμμα, είπε ο Φρανσουά Ολάντ

«Επιλέξτε ευρώ για να σας βοηθήσω»


  (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων του μνημονίου, επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά την αποκλειστική συνέντευξή του στο Mega.

«Από τη στιγμή που εξελέγην πρόεδρος της Γαλλίας έθεσα την ανάπτυξη ως προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή δέσμευση. Έχουμε Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου με όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων όπου θα λάβουμε μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, αν η ίδια η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Τήρηση των δεσμεύσεων, που έχουν ληφθεί, δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση. Επικαλέστηκα ενώπιον των ομολόγων μου τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη της Ελλάδας» είπε ο κ. Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι υπάρχουν χώρες που θα προτιμούσαν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη αν δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να εγκαταλείψουν τις δεσμεύσεις τους, ενώ σημείωσε ότι τυχόν απόπειρα πλήρους ακύρωσης του μνημονίου θα θεωρεί από πολλές χώρες ως ρήξη.

«Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κι εγώ είμαι Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας που έχει βουλευτικές εκλογές την ίδια μέρα. Επομένως, θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα. Πρέπει, όμως, να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδας: Εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ λοιπόν να το πω διότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ δεν στηρίζω αυτήν την τοποθέτηση. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε ερώτηση εάν θα διακοπεί η οικονομική βοήθεια σε περίπτωση απόπειρας πλήρους ακύρωσης του μνημονίου ο κ. Ολάντ απάντησε: «Δεν θέλω να πιέσω. Δεν θα πει ο Πρόεδρος της Γαλλίας στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν θέλω να αρχίσω τις απειλές. Δεν είναι σωστή στάση. Είναι δυνατόν, και ως Πρόεδρος θα μεριμνήσω, να έρθουν κονδύλια στην Ελλάδα για ανάπτυξη και να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα. Η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη».

Στέλνοντας το μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό εν όψει των εκλογών ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι είναι φίλος των Ελλήνων και ζήτησε να του δείξουν εμπιστοσύνη. «Δεν έχω καμία θέση να επιβάλω στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορώ να πω κάτι που θα τους επηρεάσει. Διότι δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη σχέση μου με την Ελλάδα, η οποία είναι σπουδαία και περήφανη χώρα. Και περιμένει να την κυβερνήσουν μόνον οι Έλληνες. Συνεπώς, αυτό που τους ζητώ είναι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί και να είναι ειλικρινείς.

»Δηλαδή, να επιλέξουν αυτό που τους φαίνεται καλύτερο. Κι αν θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη να ξέρουν ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει διότι είναι απαραίτητο και ταυτοχρόνως πρέπει να γίνουν προσπάθειες αλλά, δίκαια».

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχουν αλλαγές στην Ευρώπη και στέλνοντας μήνυμα και προς το Βερολίνο είπε ότι αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες είναι ότι «δεν θα είναι μόνο δυο άνθρωποι στην Ευρώπη που θα αποφασίζουν για λογαριασμό των άλλων. Δεν αληθεύει, δεν ξέρω αν αλήθευε στο παρελθόν, αλλά, στο μέλλον δεν θα είναι έτσι».

Αναφερόμενος στην Ισπανία σημείωσε ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μην μπορεί πλέον να αναχρηματοδοτηθεί και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι αλήθεια να πιστεύει κανείς ότι η στήριξη στην Ισπανία έγινε για να χειριστούμε καλύτερη την περίπτωση της Ελλάδας αργότερα».

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές μέσα στην Ευρώπη αλλά θα πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός και να υπάρχει αλληλεγγύη. Όπως τόνισε, αυτό προϋποθέτει σοβαρή δουλειά στα δημοσιονομικά. «Στη χώρα μου θα κάνουμε επιλογές που θα μας επιτρέψουν να ξαναβρούμε την ισορροπία στα δημοσιονομικά. Διότι και εμείς έχουμε μεγάλο χρέος. Όμως, θα υπάρξουν και αναπτυξιακές επιλογές».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σαμαράς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πάει εκτός Ευρώπης στην δραχμή"

"Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον Κουφοντίνα. Εγώ είμαι τάξη και νόμος;"



 
 



Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, ξεκαθάρισε ότι θα είναι εκείνος πρωθυπουργός και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει παράταση της ακυβερνησίας.

Ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ και για το οικονομικό του πρόγραμμα και για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Επανέλαβε δε με έμφαση ότι θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ενώ υποστήριξε ότι η “καταγγελία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα μαύρο πρόβατο και θα τους επιτρέψει να μας βγάλουν από την ΕΕ”.

Στην ερώτηση με ποιούς θα συνεργαστεί ο κ. Σαμαράς απάντησε: “υπάρχουν δύο όροι για την συνεργασία: την παραμονή στο ευρώ και την επαναδιαπραγματευση.

Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να βάλλουμε όρους απαγορευτικούς εκ των προτέρων. Λέει πχ ο κ. Βενιζέλος οικουμενική κυβέρνηση. Τί θα γίνει αν τα άλλα κόμματα δεν δεχθούν; Ο κ. Τσίπρας λέει για αριστερή κυβέρνηση, αλλά οι άλλοι δεν δέχονται. Εγώ λέω ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση που την αποκαλώ κυβέρνηση σωτηρίας. Πέραν αυτού έχουμε βάλει 18 στόχους για την οικονομία και καταθέσαμε και 12 βήματα για την εγκληματικότητα και την μετανάστευση. Δεν πιστεύω ότι τα πάντα είναι αγεφύρωτα. Είμαι εκείνος που λέει ότι πάση θυσία δεν πρέπει να έχουμε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Πρέπει με βάση τα σημεία σύγκλησης ο κόσμος να αποφασίσει και να αναδείξει τις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν”.  Στο ερώτημα για το αν θα συνεργαστεί ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Θα πούμε ναι και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν πουν ναι στο ευρώ. Αυτοί διχάζουν όταν λένε έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ . Οι επιπτώσεις των προτάσεών τους είναι που διχάζουν”.


Για τις εξελίξεις στην ΕΕ ανέφερε ότι οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία είναι πέντε φορές το πρόβλημα της Ελλάδας. "Πιστεύω ότι μέσα από συμμαχίες με χώρες που έχουν προβλήματα, μέσα από φιλίες με άτομα που παίζουν ρόλο μπορούμε να κερδίσουμε από το ότι η Ευρώπη αλλάζει και ακολουθεί μία νέα πολιτική. Δίνεται μία ευκαιρία στην Ελλάδα να πετύχει το ίδιο. Αν πάμε σε καταγγελία η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό".

“Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο σε ευρώ όταν άλλα προγράμματα δεν υπάρχουν και ουσιαστικά χωρίς να το λένε είναι κοστολογημένα σε δραχμές” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς:  “Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να παραμείνουμε στο ευρώ. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μονομερή καταγγελία που δημιουργεί ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έξοδο από το ευρώ. Όταν το κάνεις αυτό -μονομερή καταγγελία- θα αναγκαστείς να συνθηκολογήσεις και στο τέλος θα αποδεχθείς όχι ένα αλλά δέκα μνημόνια. Εμείς έχουμε πει από που θα προέλθουν τα ποσά που απαιτούνται για την ανάκαμψη της οικονομίας. Εξηγήσαμε από  που θα προκύψει η απαραίτητη ρευστότητα από το ΕΣΠΑ, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλπ. Ταχθήκαμε υπέρ της πρότασης Μόντι για ευρωπαική εγγύηση των καταθέσεων. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση εντός του ευρωπαικού πλαισίου. Για εμάς το μεγάλο θέμα είναι μέσα στο ευρώ με σταθερή κυβέρνηση για πολιτική ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων εργασίας. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει και η ψυχολογία στην αγορά και το μισό στην οικονομία είναι η ψυχολογία”.
Σε ερώτηση για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας και αν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι σε μία δημοκρατία είναι αυτονόητο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός. “Νομίζετε ότι η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη; νομίζετε ότι πολλοί θα θελήσουν να την διεκδικήσουν και μάλιστα χωρίς να την έχουν ζητήσει από τον ελληνικό λάο; και γιατί ψηφίζει ο ελληνικός λαός για να έχει πρωθυπουργό που δεν προέκυψε από τις εκλογές;” απάντησε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα για την επαναδιαπραγμάτευση εν αντιθέσει με την καταγγελία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς απάντησε: ‘Όταν έστειλα την επιστολή μου στην ΕΕ μίλησα για τροποποίηση και έγινε δεκτό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Με την καταγγελία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνουν καμία διαπραγμάτευση, θα μας βγάλουν έξω. Για να εκβιάσεις κάποιον πρέπει αυτός να φοβηθεί ώστε να βρεθείς εσύ μετά σε καλύτερη θέση. Εγώ δεν βλέπω κανέναν να φοβάται, αντίθετα κάποιοι το θέλουν για να μας κάνουν το μαύρο πρόβατο της ΕΕ. Θα ήταν συνταγή καταστροφής η καταγγελία”.

Ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε τον Κον Μπετίτ και τον Μοσκοβισί για να υποστηρίξει ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί εκτός ευρώ. “Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, το θέμα είναι ποιοί είναι εκείνοι που τρομάζουν τον κόσμο; Είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόγραμμα, εκείνοι που έχουν συνιστώσες που αλληλοαναιρούνται, εκείνοι που λένε ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις, εκείνοι που λένε ότι θα βάλλουν φόρρο 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων” ανεφερε χαρακτηριστικα. Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “δεν εκφράζει το νέο ο κ. Τσίπρας εκφράζει παλιές νοοτροπίες, εκφράζει τον παρωχημένο λαικισμό που είναι η χειρότερη μορφή λαικισμού”.


Στο ερώτημα για την δεξιά ατζέντα “νόμος και τάξη” ο κ. Σαμαράς απάντησε: “λένε ότι έχουμε δεξιά ατζέντα, τα έχω ακούσει. Ας έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αγ. Παντελεήμονα και στην Πάτρα, ας μας πει για τα ταξιδιωτικά έγγραφα αυτά τι ατζέντα είναι; Αν δώσει έγγραφα τότε οι άλλες χώρες θα αποκλείσουν ακόμη και τους Έλληνες. Επίσης ξέρω ότι υπάρχει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τον Κουφοντίνα, εγώ δεν το κάνω, αυτό σημαίνει ότι είμαι νόμος και τάξη; Και ο αφοπλισμός της αστυνομίας και μόνο που ελέχθη είναι απαράδεκτο και τα επιδόματα ανεργίας στους μετανάστες είναι απαράδεκτα. Σε ποιές χώρες συμβαίνουν αυτά που θα τα βρει αυτά τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δούμε ποιές είναι οι αρχές και οι αξίες μία κοινωνίας και ποιός είναι ο προσανατολισμός της”.

Για την Δικαιοσύνη είπε ότι σημαντικό θέμα για τη ΝΔ:  “Ειναι άδικο το να μην έχεις το δικαίωμα του συμψηφισμού. Ειναι αφύσικο να σου λέει το κράτος ότι σε πάω φυλακή και σου κόβω το ρεύμα την ώρα που το κράτος σου χρωστα. Για να είναι αυστηρό το κράτος πρέπει να είναι δίκαιο. η δικαιοσύνη πρέπει να είναι διάχυτη παντού και πρώτα στους πολιτικούς. Με το πόθεν έσχες ξεκάθαρα θα πουμε ποσα είχες όταν μπήκες τί είχες όταν βγήκες. Αν υπάρχει διαφορά, θα δημευθεί αυτη η διαφορά . Αυτά θα γίνουν αμέσως. Ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή. Διαχωρισμός εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Κατάργηση προνομίων βουλευτών, καμία διαφορά στον τρόπο που διώκεται ένας πολίτης από έναν βουλευτή. αρμοδιότητες και ρόλος προέδρου της Δημοκρατίας.  Μικρότερη κυβέρνηση , ιδιωτικά πανεπιστήμια... μικρότερο ευέλικτο κράτος δίνει και σταθερότητα και εμπιστοσύνη και μπορείς να το αλλάξεις αμέσως.

Προτεραιότητα του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς ." Το ελλειμα στο χώρο της υγείας είναι 6 δις που πρέπει να βρεθούν άμεσα και να τα δώσουμε σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη" δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως είναι διατεθημένος να ανοίξει άμεσα το φάκελο δικαιοσύνη έτσι ώστε να εξεταστούν οι πιθανές περιπτώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως θα προχωρήσει στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας, και θα λάβει μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Επισημαίνοντας πως προυπόθεση για τη μείωση της ανεργίας είναι η ανάπτυξη , κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με την προσέλκυση επενδύσεων ο κ. Σαμαράς τόνισε πως θα πατάξει τη γραφειοκρατία.  " Ο μόνος τρόπος να δώσεις ελπίδα είναι οι θέσεις εργασίας που θα δοθούν με κάποια αίσθηση μακροπρόθεσμη. Ο μόνος τρόπος για να σκοτώσεις την ελπίδα είναι να πεις πως υπάρχουν χρήματα και να δημαγωγήσεις την ώρα που σπρώχνεις τη χώρα εκτός Ευρώπης. Το σκάφος ήδη υπάρχει, δεν ξεκινάμε από τον ταρσανα, είναι το κράτος που ζητά τόσα πράγματα για κάποιον που θέλει να κάνει μια επένδυση.  Η ελπίδα για το νέο το παιδί είναι να του πεις ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να σε χωρέσει" τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη: "Πρέπει να διώξουμε το φόβο και να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας.  Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις από εκείνους που τις έχουν καταλάβει  με το χειρότερο τρόπο" τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως "  θα πάνε οι λαθρομετανάστες σε ειδικά κέντρα φυλαξης, θα φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορα" ενώ δεσμεύτηκε και για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τραγικές καταστάσεις επισημαίνοντας την αύξηση της πορνείας και των ναρκωτικών ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι υπάρχει η αίσθηση της ατιμωρησίας. " Θα αλλάξουμε το νομικό πλαίσιο" είπε ο κ. Σαμαρας επαναλαμβάνοντας πως θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. " Δημοκρατία με φόβο δεν υπάρχει, αλλά και οικονομία με φόβο δεν υπάρχει" είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως από τη μια η ασυδοσία και από την άλλη η έλειψη εμπιστοσύνης έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που δεν πάει άλλο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση του επισημαίνοντας πως οι παράνομοι εισβολείς θα φύγουν.


Ο κ. Σαμαράς είπε και που θα επικενρώσει την επαναδιαπραγμάτευση:
 Μέτρα για χαμηλοσυνταξιόύχους, πολύτεκνους, περικοπές  11 δις θα πρέπει να γίνουν αργότερα. Το χαράτσι πρεπει να καταργηθεί, νεο ΕΤΑΚ πιο δίκαιο μικρότερο και εξυπνότερο κράτος. Οχι απολύσεις. Τα όποια χρηματα θα πρεπει να βγουν από το σπάταλο κράτος. Οχι σε μείωση μισθού και σύνταξης. Ότι μείωση έγινε βγήκε από την αγορά. Σε καμια περίπτωση δεν θα πρέπει να συζητάμε για το μοντέλο της Βουλγαρίας και της πορτογαλίας. Παρά το γεγονός ότι είχαν χαμηλούς μισθούς δεν έγινε ανάπτυξη. Ειναι το μη μισθολογικό κόστος, είναι οι αυξήσεις στη ΔΕΗ... Την επαναδιαπραγμάτευση θα την αναλάβει μια ισχυρή ομάδα...


Κλείνοντας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών.  “Πρωτη φορά τίθεται τόσο καθαρά το δίλλημα κυβέρνηση ή ακυβερνησία, ευρώ ή δραχμή, δουλειές ή φόροι.  Είναι διακυβεύματα που σπάνε κόκαλα, υπάρχει κάτι ακόμα το αλήθεια ή παραμύθι... αληθεια ειναι αυτά έχω κοστολογημένα, το παραμύθι είναι πως δεν λέω το πρόγραμμά μου  υπάρχει το θέμα ασφάλεια ή φόβος, το δίλλημα ισχυρή συμμαχία ή απομόνωση. Σοβαρότητα ή ιδεοληψία. Δεν θέλουμε να πολώσουμε , υπάρχει δρόμος υπευθυνότητας. Δεν μπορώ να πω ψέμα, δεν μπορω να πως πως λεφτά υπάρχουν...ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει εποχή Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μετρήσει τότε, είχε βρει χρήματα , λεφτά υπήρχαν τότε και έδωσε... αλλα υπήρχε ταμείο. Σημερα από το μείον θα δώσεις τί σε ποιον;  αυτό είναι φασροκωμωδία”.

Read more...

Αντ. Ρουπακιώτης: Κανονικά η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου...



Κανονικά θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε... σημερινή συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευτεί για την ομαλή καταβολή των συντάξεων από τον Αύγουστο και μετά, διότι όπως είπε κάτι τέτοιο «είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπηρεσιακού υπουργού και της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Ο κ. Ρουπακιώτης πρόσθεσε ότι τα οικονομικά των Ταμείων είναι σε κακή κατάσταση και ανέφερε ότι το ΙΚΑ θα χρειασθεί 1,4 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή των συντάξεων και 260 εκατ. ευρώ ο ΟΑΕΔ για την καταβολή των επιδομάτων, παρ' ότι, όπως είπε, μόνον ένας στους πέντε ανέργους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ακόμη ότι οι περισσότεροι Έλληνες καταβάλλουν τις εισφορές τους στο τέλος κάθε μήνα, οπότε και διαμορφώνεται η πραγματική εικόνα για την ταμειακή επάρκεια των Ταμείων. Η καταβολή των εισφορών, είπε, συνδέεται με την κατάσταση της οικονομίας και την εισφοροδοτική ικανότητα των δικαιούχων και σημείωσε ότι η αύξηση της ανεργίας κατά 1 ποσοστιαία μονάδα επιφέρει στα Ταμεία απώλειες 450 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στον ΟΑΕΔ, είπε ότι έχει αναλάβει μέρος των λειτουργιών των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, που έχουν καταργηθεί και δεν απέκλεισε την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της θητείας της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που έχει ορισθεί για την εκκαθάριση των οργανισμών και της οποίας η θητεία λήγει στις 31 Ιουλίου. Ο κ. Ρουπακιώτης συμπλήρωσε ότι από τα προγράμματα των δύο οργανισμών διατηρείται μόνον εκείνο της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και ότι καθημερινά φθάνουν στο υπουργείο Εργασίας αιτήματα των Εργατικών Κέντρων για χρηματοδότηση, ώστε να καταβληθούν αποδοχές του προσωπικού τους, που παραμένει απλήρωτο για 4, 5, και 6 μήνες.

Ανέφερε ακόμη ότι επιχειρήθηκε η αποκατάσταση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, αλλά προσέκρουσε, όπως είπε, στις περιορισμένες αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα Ταμεία που αρνήθηκαν την ένταξή τους στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ, διευκρίνισε ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους φορείς να αναβάλουν την ένταξή τους μέχρι τις 31/12/2012, οπότε και θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί οι αναλογιστικές μελέτες και ότι, ως υπουργός Εργασίας έκανε δεκτές τις αποφάσεις των ασφαλιστικών φορέων και του Νομικού Συμβούλου του Κράτους.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενοποίησης των επικουρικών Ταμείων σε ένα ενιαίο Ταμείο, που πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/7/2012, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από τους διοικητές των Ταμείων «παράταση μερικών μηνών», θέμα που επίσης είναι αρμοδιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε ειδική μνεία και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας όχι τόσο, όπως είπε, από την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων, όσο από τις συνεχείς καταγγελίες των κλαδικών συμβάσεων που καταγράφονται καθημερινά από τους εργοδότες για να αντικατασταθούν με επιχειρησιακές ή ατομικές.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για μορατόριουμ των κοινωνικών εταίρων και τόνισε ότι δεν βρήκε ανταπόκριση από χώρους που την ανέμενε και βρήκε από εκεί που δεν ανέμενε, για να προσθέσει ότι το πρόβλημα λύνεται με νέα νομοθετική ρύθμιση που όμως «εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης». Η λύση, όπως υποστήριξε, θα ήταν ο συνδυασμός μιας προγραμματισμένης ανάπτυξης με την αποκατάσταση των όρων δικαίου που αφορούν τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων..


Read more...

Τι θα συμβεί αν μας κυβερνήσει ο Τσίπρας

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Τι θα συμβεί αν μας κυβερνήσει ο Τσίπρας
Ας υποθέσουμε ότι στις 17 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις κάλπες πρώτο κόμμα στη νέα Βουλή. Ας υποθέσουμε επίσης ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι η κοινοβουλευτική του ισχύς είναι τέτοια ώστε στη διαπραγμάτευση με τη ΔΗΜΑΡ να μπορεί να επιβάλλει τις περισσότερες θέσεις του, άρα σχεδόν να εφαρμόσει όσα ευαγγελίζεται.

Ας υποθέσουμε τέλος ότι στις 18, άντε στις 19, θα ορκιστούν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης.  

Οι εταίροι θα βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα τους από την πρώτη δήλωση του κ. Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο η τρόικα δεν θα καταπλεύσει στην Αθήνα άμεσα. Θα πάει να την βρει ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Δραγασάκης στις 21 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Εκεί η κυβέρνηση Τσίπρα θα πάρει την πρώτη γεύση για τις διαθέσεις και τα περιθώρια υποχώρησης των εταίρων και θα έχει και την ευκαιρία να τα πει κατ’ ιδίαν και με τον Σόιμπλε. Είναι πολύ πιθανόν στη συνάντηση αυτή να υπάρξουν διαφωνίες, όχι όμως και απόλυτη ρήξη.

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει μια τακτική ρήξης και ο Δραγασάκης έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης της οικονομίας ώστε να μη διακινδυνεύσει κάτι τέτοιο από την πρώτη εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ παραμένει ένα δημοκρατικό κλαμπ. Οι εταίροι θα ακούσουν αυτά που έχει να τους πει η νέα ελληνική κυβέρνηση, και θα περιμένουν την ανάλυση και αξιολόγηση της τρόικας που θα έρθει στην Αθήνα για συνάντηση γνωριμίας στο διάστημα 21 ως 24 Ιουνίου.  

Αυτό είναι το καλό σενάριο. Ακόμα και σε αυτό όμως, ο κ. Δραγασάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά ενστάσεων και αντιρρήσεων από τους εταίρους και θα πάρει μια πραγματική ιδέα για το τι σημαίνει διαπραγμάτευση στους κόλπους των 17.

Θα γυρίσει στην Αθήνα μάλλον θορυβημένος και θα μεταφέρει την κατάσταση στο επιτελείο Τσίπρα. Ως τις 28 του μηνός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αγγίξει κανέναν  νόμο του μνημονίου, αυτό το είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη διακαναλική. Τότε όμως θα πάει ο ίδιος στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο Κορυφής και την πρώτη συζήτηση με τη Μέρκελ.  

Το αν θα προχωρήσουν με την ακύρωση των νόμων του μνημονίου και όλα όσα έχουν προαναγγείλει θα κριθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αυτές τις συναντήσεις και κάτω από την πίεση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους, που τελειώνουν στις 20 Ιουλίου. Ως τότε θα έχουν μια σαφή εικόνα για το τι αποτελεί ρήξη και το τι όχι.

Και τις αποφάσεις αυτές βεβαίως δεν θα μπορούν να τις πάρουν σε ένα ήρεμο περιβάλλον, θα υπάρχουν πιέσεις, πανικός, οικονομική αναστάτωση, δηλώσεις επί δηλώσεων. Ο κ. Δραγασάκης φρόντισε να χαμηλώσει τις προσδοκίες, λέγοντας ότι οι άμεσοι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατ’ αρχήν αμυντικοί. Πόσο πίσω όμως μπορεί να κάνει όμως ο Τσίπρας από τις δεσμεύσεις του για κατάργηση των μνημονιακών νόμων; Κάτι λοιπόν θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει.  

Από την αντίδραση των εταίρων θα κριθεί η συνέχεια. Είναι πιθανόν να διακοπεί η χρηματοδότηση. Όπως μας είπε ο κ. Τσίπρας υπάρχει σχέδιο και για αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

Το ότι σε μια τέτοια περίπτωση πάντως θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στη χώρα, το παραδέχτηκε εμμέσως και ο ίδιος. Το πόσο θα στηρίξει μια τέτοια εξέλιξη η ΔΗΜΑΡ είναι ένα θέμα, είναι πολύ πιθανόν το κόμμα του κ. Κουβέλη να διακόψει τη στήριξη του στον κ. Τσίπρα, ή να του θέσει τελεσίγραφα ώστε να υποχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά τα μέσα Ιουλίου θα ξέρουμε αν ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε κάποιον συμβιβασμό με τους Εταίρους και ποιές θα είναι οι βασικές παράμετροι του συμβιβασμού αυτού.


Θέμης Δαγκλής   
http://newpost.gr

Read more...

«Θα αποδεχόμασταν ψήφο ανοχής από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Καμμένο»

Μετεκλογικά σενάρια από τον Δ.Παπαδημούλη:



 
 




Τις πρώτες ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αναδειχθεί πρώτη δύναμη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου περιγράφουν οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιάννης Δραγασάκης οι οποίοι συγκροτούν τον πυρήνα της ρεαλ-πολιτικ της Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»  σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί ψήφο ανοχής από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή Ανεξάρτητους Έλληνες και θα μπει στην διαδικασία «λογικών συγκλίσεων» για να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ ή ΚΚΕ. Από την άλλη ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «in.gr» επιχειρεί να τοποθετήσει σε μια ρεαλιστική βάση την «παροχολογία» εξηγώντας ότι προτεραιότητα μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανακοπή της ύφεσης με πάγωμα των περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και σε δεύτερο χρόνο «αν μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση» να αξιοποιηθούν οι «όποιες δυνατότητες υπέρ των αδυνάτων». Επιπροσθέτως, επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω διαγραφής ενός «σημαντικού μέρους» του δημόσιου χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτη δύναμη τότε θα επιδιώξει συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ προχωρώντας στις απαραίτητες «συγκλίσεις» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα αποδεχθεί ψήφο ανοχής από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους Ελληνες.

Αναλυτικά, είπε ότι: «αν είμαστε πρώτη δύναμη με αφετηρία το πρόγραμμά μας, θα συζητήσουμε απαιτώντας καθαρές θέσεις με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, προσβλέποντας ότι θα έχουν ακούσει το μήνυμα της κάλπης. Αναφέρομαι στην ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ» και σε άλλο σημείο της συνέντευξης μιλώντας για την πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς συγκεκριμένου χρόνου και σκοπού είπε: «όλα αυτά θα συζητηθούν στην φάση των διερευνητικών εντολών. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όταν εμείς λέμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση για την αναζήτηση συγκλίσεων, πως άλλες δυνάμεις θα πουν «όχι» ρισκάροντας το ενδεχόμενο να φορτωθούν την ευθύνη για νέες εκλογές. Εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας – μέσα σε λογικά πλαίσια – να τιμήσουμε την λογική των πολιτών και να υπάρξει κυβέρνηση προοδευτική, αντιμνημονιακή αριστερή που να μην βαστήξει λίγους μήνες αλλά όσο χρειάζεται για να βάλει φρένο στον κατήφορο και να δρομολογήσει αυτές τις αλλαγές που είναι επείγουσες και απαραίτητες για να ξαναβγάλει η ελληνική κοινωνία το «κεφάλι της έξω από το νερό» και να περάσει η οικονομία σε  θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «υπάρχει και ένα θέμα τι θα κάνουν με δική τους ευθύνη και δική τους πρωτοβουλία άλλες δυνάμεις οι οποίες δεν ανήκουν στο φάσμα της Αριστεράς» αναφερόμενος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους Ελληνες και συμπλήρωσε πως «Αν θα δώσουν ψήφο ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση είναι δικό τους θέμα. Για παράδειγμα έδιναν ανοχή σε μια κυβέρνηση Τσίπρα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 52 βουλευτές. Αν έχει 125-130 βουλευτές πως δεν θα δώσουν;».

Από την άλλη ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι «…η διαγραφή είναι αναγκαία επειδή το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί. Αυτό ισχύει ακόμη και αν το χρέος κριθεί τυπικά νόμιμο» και συμπληρώνει ότι «πέραν της διαγραφής πρέπει να υπάρξει και ρήτρα εξυπηρέτησης του υπόλοιπου, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης και την αναπτυξιακή βοήθεια που θα δεχθούμε». Επιπροσθέτως, περιγράφοντας τους άμεσους στόχους μιας πιθανής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι: «οι άμεσοι στόχοι μας όμως είναι κατ’ αρχήν αμυντικοί» εξηγώντας «Άμεσος στόχος μας είναι να ανακόψουμε την ύφεση, να βάλουμε τέλος στην πτώση. Να σταματήσει η μείωση των μισθών και των συντάξεων. Να μην υπάρξει κανένα άλλο βάρος, φορολογικό ή εισοδηματικό, στα κάτω τμήματα της κοινωνίας που έχoυν οικονομικά γονατίσει, αντίθετα να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης. Να περιορίσουμε την ανασφάλεια και να δώσουμε ξανά ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική στην κοινωνία. Αν μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, τότε πολλά θα μπορέσουν να γίνουν στη συνέχεια. Χωρίς αυτό, αν η πτώση συνεχίζεται, ό,τι και αν «δώσουμε» θα χαθεί και πάλι. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες δυνατότητες υπάρξουν θα αξιοποιηθούν υπέρ αυτών που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη». Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης από την τρόικα, λέει ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες» και επισημαίνει ότι εκτός από τη μεγάλη αναταραχή που θα προκαλούσε στην Ευρώπη» αυτή η απόφαση, «θα μας έδινε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε το χρέος συνολικά». Ερωτηθείς για το αν η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει «σχέδιο Β» για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, απαντά ότι «ένα σύγχρονο και κοινωνικά υπεύθυνο κράτος, πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για τα λιγότερο πιθανά ενδεχόμενα», που μπορεί να αφορούν και σε «ανεύθυνους και ωμούς εκβιασμούς».

Read more...

Καταγγέλλουν τη Χρυσή Αυγή για το σύνθημα του Ανδρέα...



Οργή προκαλούν οι αθλιότητες των χρυσαυγιτών. Η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου καταγγέλλει την καπηλεία του συνθήματος «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» που καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «όταν οι... υμνητές του Χίτλερ και της ελληνικής χούντας μιλούν για πατριωτισμό, προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα ολόκληρου του λαού μας». Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί τους πολίτες να προσφέρουν στους οπαδούς του ναζισμού, στις εκλογές της Κυριακής, το χρώμα που ταιριάζει στις ιδέες τους: «Μαύρο τώρα στη Χρυσή Αυγή»!


Πηγή ΈΘΝΟΣ


Read more...

Δεν μπλοφάρουμε στις «κόκκινες γραμμές» για συνεργασία, λέει ο Δ.Χατζησωκράτης

Συνέντευξη στο in.gr


Η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί ουσιαστικές αλλαγές στο Μνημόνιο τονίζει ο κ. Χατζησωκράτης (στη φωτογραφία με τον Φώτη Κουβέλη)
Η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί ουσιαστικές αλλαγές στο Μνημόνιο τονίζει ο κ. Χατζησωκράτης (στη φωτογραφία με τον Φώτη Κουβέλη)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Aθήνα
Η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει όταν σταθερά επαναλαμβάνει ότι η στήριξη κυβερνησης εκ μέρους της έχει ένα εκ των ουκ άνευ προαπαιτούμενο, να μην τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο in.gr ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Ο κ. Χατζησωκράτης λέει, μεταξύ άλλων, ότι η «κόκκινη γραμμή» δεν τίθεται «χάριν παιδιάς», καθώς η ΔΗΜΑΡ έχει «θέσει δημόσια και μάλιστα πολύ πριν τις εκλογές του Μαΐου τα σημεία για την σταδιακή απαγκίστρωση από τις δυσμενείς επιπτώσεις» του Μνημονίου.

Ακόμα, κάνει λόγο για την ανάγκη παρουσίασης άλλων «ισοδύναμων μέτρων» δημοσιονομικής προσαρμογής, «τελείως διαφορετικής κατεύθυνσης και επιβάρυνσης» από τα μέτρα που ζητούνται να προσδιοριστούν στο τέλος Ιουνίου, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, υποστηρίζει ότι «μέσα από μια διαδικασία συνεχών διαπραγματεύσεων θα προχωράμε σε νέες ρυθμίσεις» και αναφέρεται κυρίως στην διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ή στήριξη της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές είναι για την ΔΗΜΑΡ η παραμονή στο ευρώ. Με οποιοδήποτε κόστος; Δηλαδή θα στηρίζατε κυβέρνηση συνεργασίας πιθανώς με συμμετοχή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν τα κόμματα αυτά δεν συμφωνούσαν να ακυρώσουν κάποια από τα μέτρα του Μνημονίου, που εσείς θεωρείτε «κόκκινη γραμμή»;

H «κόκκινη γραμμή» δεν τίθεται χάριν παιδιάς. Εμείς, εγκαίρως, έχουμε θέσει δημόσια και μάλιστα πολύ πριν τις εκλογές του Μαΐου τα σημεία για την σταδιακή απαγκίστρωση από τις δυσμενείς επιπτώσεις.

Αν στα προφανή δεν μπορέσει να υπάρξει συμφωνία τότε δεν θα είναι ικανή η συνθήκη για να στηρίξουμε μια κυβέρνηση. Θέλω όμως να ελπίζω ότι σε αυτά τα βασικά και απολύτως σαφή στη συνείδηση του μέσου Έλληνα πολίτη δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Τί εννοεί η ΔΗΜΑΡ όταν μιλά για σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο; Σας κατηγορούν ότι θα εφαρμόσετε τα ίδια μέτρα αλλά σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου. Τι απαντάτε;


Την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί στην ουσία τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και παρεμβαίνει, στον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ μειώνοντας κατά 22% και 32% για τους νέους μέχρι 25 χρόνων, καθώς και την μετενέργεια είναι φανερό ότι θα την έχουμε ως απόλυτη προτεραιότητα και θα συνεννοηθούμε με τους εταίρους για να την καταργήσουμε.

Το ίδιο και σε ότι αφορά και για την παρουσίαση άλλων ισοδύναμων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, τελείως διαφορετικής κατεύθυνσης και επιβάρυνσης απ' αυτά τα μέτρα, που ζητούνται να προσδιοριστούν τέλος Ιουνίου και έχουν ύψος 11,5 δισ. ευρώ.

Ενώ την ίδια ώρα θα εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, θα έπονται και τα άλλα ζητήματα, που μέσα από μια διαδικασία συνεχών διαπραγματεύσεων θα προχωράμε σε νέες ρυθμίσεις. Αναφέρομαι πρωταρχικά στην διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017, ενώ θα τίθενται προς επαναδιαπραγμάτευση και θα δρομολογούνται και τα άλλα.

Ορισμένοι απ’ όσους θέτουν το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ουσιαστικά ταυτίζουν ένα νόμισμα, το ευρώ, με μία συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Πιστεύετε ότι βραχυπρόθεσμα μπορούν να γίνουν ουσιώδεις αλλαγές στο μίγμα της πολιτικής που ακολουθείται;

Φυσικά και πιστεύουμε. Γι' αυτό και έχουμε προτείνει την προώθηση ενός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια. Η χώρα, ανεξάρτητα από την πορεία των αλλαγών στην ΕΕ, πρέπει να καταφέρει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να πετύχει μια νέα σχέση εσόδων-δαπανών με μηδενικά ελλείμματα.

Η σημερινή κατάσταση της κρατικής διοίκησης και της οικονομίας της χώρας έχει κάνει αδήριτη την ανάγκη προώθησης βαθιών μεταρρυθμίσεων για την εξισορρόπηση και εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, την εξυγίανση του δημοσίου τομέα, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας
της οικονομίας μας και τη δρομολόγηση μιας νέας αναπτυξιακής πορείας.

Το ζητούμενο είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις να θέτουν «πάτο στο βαρέλι» της καθόδου, να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος και να το επιμερίζουν κοινωνικά δίκαια, να κατορθώνουν τη συντεταγμένη κοινωνική προσαρμογή, να επαναθεμελιώνουν τη δημοκρατική και κοινωνική συγκρότηση της χώρας απαλλάσσοντάς την από τις παθογένειες του παρελθόντος και να την οδηγούν, μέσα από μια δύσκολη πορεία, σε νέες ράγες αειφόρου ανάπτυξης.

Μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την εφαρμογή άλλων πολιτικών και την αποδυνάμωση τόσο της άποψης ότι η στόχευση παραμονής της χώρας στο ευρώ προϋποθέτει τη συμφωνία με την πολιτική των μνημονίων όσο και της άποψης ότι είναι δυνατόν υπάρξει λύση χωρίς εξυγίανση και αλλαγές.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές και επιμείνει στη γραμμή καταγγελίας του Μνημονίου, η ΔΗΜΑΡ τι θα κάνει, ειδικά εάν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, ενώ για πολλούς οι νέες εκλογές θα ήταν καταστροφικές για την οικονομία;


Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει όταν σταθερά επαναλαμβάνει ότι η στήριξη κυβέρνησης εκ μέρους της έχει ένα εκ των ών ουκ άνευ προαπαιτούμενο: τη μη προφανή διακινδύνευση της παραμονής της χώρας στο ευρώ από μονομερείς πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Πιστεύετε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ένα «σχέδιο Β» για την περίπτωση που υλοποιηθούν οι απειλές περί πιθανής εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ;

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θα θεωρούσα καταστροφικό για τη χώρα μας το να προετοιμαζόταν από εμάς ένα «σχέδιο Β» ενώ είναι στα χέρια μας η προφανείς επιλογή για την σταθερή πορεία μας εντός του ευρώ και με ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο τις οποίες μπορούμε να διαπραγματευτούμε!

Γ. Κωστούλας
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το ΙΚΑ για τις μειώσεις συντάξεων



Διευκρινίσεις για το ποσοστό μείωσης σύνταξης γυναικών που συνταξιοδοτούνται με 4.500 ημέρες ασφάλισης και τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, βάσει του άρθρου 40, ν. 3996/2011, παρέχονται με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εστάλη ως απάντηση σε σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον προσδιορισμό του ποσοστού της μείωσης της σύνταξης, για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ που θεμελιώνουν δικαίωμα για λήψη μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος, με τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ασφάλισης, κατά το μεταβατικό στάδιο της σταδιακής προσαύξησης των απαιτούμενων ορίων ηλικίας μειωμένης και πλήρους συνταξιοδότησης, διευκρινίζονται τα εξής:
Με τις διατάξεις των παραγράφων 11 και 13, του άρθρου 10, του ν. 3863/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 115), για τις «παλαιές» ασφαλισμένες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (δηλαδή, υπαγόμενες στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, για πρώτη φορά, μέχρι και την 31.12.1992), οι οποίες συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση 4.500, κατ' ελάχιστον, ημερών ασφάλισης, προβλέπεται σταδιακή προσαύξηση του ισχύοντος, μέχρι 31.12.2010, ορίου ηλικίας των 55 και 60 ετών, προκειμένου για τη λήψη, αντίστοιχα, μειωμένης και πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, αρχής γενομένης από την 01.01.2011 και μέχρι τη συμπλήρωση (κατά το έτος 2015), των 60 και 65 ετών, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της σταδιακής αυτής προσαύξησης, προβλέπεται, ειδικότερα, ότι οι ασφαλισμένες θεμελιώνουν δικαίωμα για λήψη μειωμένης ή πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, με τη συμπλήρωση, αντίστοιχα, των ορίων ηλικίας που θα έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος της συμπλήρωσης του 55ου ή του 60ου έτους της ηλικίας τους.enikos.gr

Read more...

Η αλαζονική κυρία Φέκτερ ταράζει την ευρωζώνη



Η αλαζονική κυρία Φέκτερ ταράζει την ευρωζώνη
Νέες εντάσεις εντός ευρωζώνης πυροδότησαν οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, η οποία μίλησε για πιθανή προσφυγή της Ιταλίας σε μηχανισμό στήριξης στο άμεσο μέλλον.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η αυστριακή υπουργός κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, αφού φαίνεται πως η γερμανική κυριαρχία στην νομισματική ένωση κάνει τη στενή σύμμαχο Αυστρία να κοιτάζει... αφ υψηλού. Η Μαρία Φέκτερ έκανε λόγο για πιθανή ανάγκη στήριξης της Ιταλίας υπό την πίεση των αγορών, με αποτέλεσμα να λάβει τη σκληρή απάντηση τοι ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, ο οποίος χαρακτήρισε «εντελώς ανάρμοστο ένας, ή μία, υπουργός Οικονομικών ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. να σχολιάζει έτσι την κατάσταση ενός άλλου κράτους-μέλους».


Η αυστριακή υπουργός, μιας χώρας που ανήκει στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και πολλές φορές εκφράζει όσα δεν επιτρέπεται να πει το Βερολίνο και ο γερμανός ομόλογος της Φέκτερ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε προκαλέσει πριν από μερικούς μήνες την έκρηξη του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, όταν βιάστηκε να ανακοινώσει τη συμφωνία για την αύξηση της δύναμης πυρός των ταμείων στήριξης- στα 800 δισ. ευρώ. Η Μαρία Φέκτερ, παράλληλα, έχει κάνει ουκ ολίγες φορές παρεμβάσεις για το ελληνικό ζήτημα κάνοντας μάλιστα και συστάσεις προς την Αθήνα.


Πριν από έναν μήνα περίπου, με δηλώσεις της είχε πραγματοποιήσει ευθεία παρέμβαση στις διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης εκφράζοντας την αντίθεσή της σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων. «Εκείνο που με εκπλήσσει ιδιαίτερα, είναι το ότι δεν θα παραμείνει στην εξουσία η τωρινή κυβέρνηση, αλλά θα έλθουν και πάλι νέα πρόσωπα, μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσουμε από τον Αδάμ και την Εύα και να εξηγούμε πώς πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.


Η ίδια μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας των προβλημάτων της οικονομίας της. Σύμφωνα με αυστριακή εφημερίδα αξιωματούχοι από το γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησαν στον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν για να τον ρωτήσουν αν οι απόψεις της κυρίας Φέκτερ απηχούσαν την επίσημη γραμμή της χώρας, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.


Η συντηρητική υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, παράλληλα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «ανοησίες» τις εξαγγελίες του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, με την εκλογή του, δείχνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση ακολουθεί πιστά το δόγμα Μέρκελ, που περιλαμβάνει δημοσιονομική πειθαρχία, λιτότητα και «τιμωρητικά» μέτρα για τους δημοσιονομικούς παραβάτες και φυσικά αποστροφή για τα ευρωομόλογα.


Η κυρία Φέκτερ εκμεταλλευόμενη την «αδερφική» σχέση της Γερμανίας με τη χώρα της, την Αυστρία, συμπεριθφέρεται πολιτικά ως μια «σμίκρυνση» της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, κοιτάζοντας αφ υψηλού τις υπερχρεωμένες χώρες, κάνοντας, μάλιστα, ευθείες παρεμβάσεις στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Φυσικά η αυστριακή υπουργός φοβάται μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, πόσο μάλλον αν ληφθεί υπόψην και το γεγονός ότι το ποσό που εισέπραξε σε τόκους η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα, έφτασε τα 62,6 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2011.


Η ίδια είχε επίσης παραδεχτεί ότι η χώρα της δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα από την Ελλάδα ούτε ένα ευρώ, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα η Αθήνα έχει καταβάλει έγκαιρα τους τόκους. Άρα λογικό να διατηρεί την αλαζονική και «ηγεμονική» στάση της, υποδυόμενη το ρόλο του... υπασπιστή της Άνγκελα Μέρκελ στο στρατόπεδο του σκληρού πυρήνα του ευρώ.


Βαγγέλης Βιτζηλαίος
 moneypost.gr

Read more...

Στο αυτόφωρο της Βέροιας σήμερα οι Χρυσαυγίτες...



Στο αυτόφωρο δικαστήριο της Βέροιας αναμένεται να δικαστούν σήμερα στη μία το μεσημέρι τα 8 μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν στην πόλη το απόγευμα του Σαββάτου έπειτα από την επίθεσή τους σε καφενείο 53χρονου. Μαζί τους στο εδώλιο θα...
καθίσει και ο 53χρονος μετά από μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του οι συλληφθέντες

seleo.gr


Read more...

Στη «μάχη της Αθήνας» ρίχνονται οι πολιτικοί αρχηγοί με ανοικτές συγκεντρώσεις

Το τελευταίο τριήμερο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Με ανοιχτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, πέφτει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας τις επόμενες τρεις ημέρες, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων θα πραγματοποιήσουν ομιλίες σε διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου.


  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει και πάλι στο χώρο του Ζαππείου.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του συγκέντρωση στην Ομόνοια την Πέμπτη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.
  • Στον Κορυδαλλό θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στο Μενίδι.
  • Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει την Παρασκευή στο Πεδίον του Αρεως.
  • Ο Φώτης Κουβέλης μιλά το απόγευμα της Τετάρτης στο Θησείο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...