Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει στο λαό την απογοήτευση

«Ιστορική μας ευθύνη είναι ο λαός να μην τα χάσει όλα»



 
 



Μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε και θα σπέρνει το φόβο, ενώ μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει στο λαό την απογοήτευση, σημείωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής της συνέντευξης, η κ. Παπαρήγα, εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το μνημόνιο και δεν θα διώξει την τρόικα, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φιλοδοξεί να γίνει ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με λαθεμένη πολιτική γραμμή πλεύσης, σε μία κυβέρνηση της οποίας τις δυνάμεις δεν εμπιστεύεται. Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το ΚΚΕ αισθάνεται την ιστορική του ευθύνη «σε συνθήκες οξυμμένης καπιταλιστικής κρίσης».

«Ιστορική μας ευθύνη είναι ο λαός να μην τα χάσει όλα» τόνισε και μίλησε για την ανάγκη αγώνων, δηλαδή σύγκρουσης του λαού με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Η ΓΓ του ΚΚΕ επανέλαβε ακόμη πως το κόμμα της προτείνει αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Μιλώντας για τις εξελίξεις που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στη συνέχεια, το ΚΚΕ έκανε λόγο για δύο ενδεχόμενα για το μέλλον της ΕΕ, επικρίνοντας και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, δεν αναφέρθηκαν σε κανέναν από αυτά. Το ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, είναι η συγκέντρωση υπερεξουσιών στην Κομισιόν, κάτι που θα έχει σχέση με τους εθνικούς προϋπολογισμούς, θα κάνουν διακοσμητικό το ρόλο των κυβερνήσεων, ακόμη πιο αυταρχική την εσωτερική κυβέρνηση. Το άλλο ενδεχόμενο είναι η εκδίωξη χωρών από την Ευρωζώνη, ακόμη και από την ΕΕ, λόγω αντιθέσεων μεταξύ των χωρών-μελών.

Όπως σημείωσε η κ. Παπαρήγα, ενδεχόμενη έξωσή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα γίνει με όρους πτώχευσης και αντιπαραβάλλοντας τη θέση του ΚΚΕ σημείωσε χαρακτηριστικά πως άλλο είναι να σε διώξουν με κλωτσιές και άλλο να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις μόνος σου. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: