Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Alpha, Star, ITV CP...


Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Alpha, Star, ITV CPΣτρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης...

Αθήνα

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, απέρριψαν σήμερα, τις...

αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων...


tovima.gr 

Read more...

«Η αλήθεια για τις νέες συντάξεις» Υπ.Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%


Υπ.Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος των νέων συντάξεων έως 30%
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
«Για μαύρη προπαγάνδα που εστιάζει τώρα στο υποτιθέμενο κούρεμα των νέων συντάξεων, μιλώντας για κούρεμα δήθεν, μέχρι και 30%, ελλείψει νέων επεισοδίων στην εκστρατεία παραπληροφόρησης για μειώσεις των παλαιών συντάξεων» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε δημοσιεύματα, μέσω ανακοίνωσης με τίτλο «η αλήθεια για τις νέες συντάξεις».

«Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων. Είναι χαμηλές, αυτές που μπορεί να καταβάλει σήμερα το πτωχευμένο από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού κράτος μας» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:

«Τις έχουμε συνδέσει όμως με 'ρήτρα ανάπτυξης' με την άνοδο της οικονομίας, ούτως ώστε με την επάνοδο της ανάπτυξης να μην κερδίσουν μόνον λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων».

Υπογραμμίζεται δε ότι «επιδιώκουμε δε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το εργασιακό και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της λιτότητας».

«Η αλήθεια για τις νεές συντάξεις»

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι «η αλήθεια έχει ως εξής»:

  • «Η μεταρρύθμιση καθιερώνει κανόνες ισονομίας για όλους, που θεραπεύουν τη γενεσιουργό αιτία των ελλειμμάτων των ταμείων. Για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1.000 ευρώ, το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προηγούμενο. (Εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ δηλώνουν σήμερα το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών.)
Για παράδειγμα, για μέσο εργασιακό εισόδημα ίσο με αυτό του ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ το μήνα), το νέο σύστημα για ασφαλισμένο με 20 έτη ασφάλισης δίνει κύρια σύνταξη 477 ευρώ (82,2% αναπλήρωση εισοδήματος, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη) έναντι 449 ευρώ του νόμου 3863/2010 (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση). Για 15 έτη ασφάλισης, το νέο σύστημα δίνει 413 ευρώ έναντι 411.

  • Για εργαζομένους με πλήρες εργασιακό ιστορικό, η σύνταξη είναι μεγαλύτερη και πάντα κοντά στο 80%, σε σχέση με το μέσο μισθό, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης δημόσιου συστήματος ασφάλισης στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, σύνταξη 655 ευρώ, που χρησιμοποιεί ως πρωτοσέλιδο ένα από τα χαλκεία, αντιστοιχεί σε συντάξιμες αποδοχές 800 ευρώ.
  • Για τις συγκρίσεις τους, τα χαλκεία της παραπληροφόρησης εσκεμμένα αναφέρονται σε ελάχιστη σύνταξη τάχα 486 ευρώ, αγνοώντας τη σφαγή των ημερομισθίων και μισθών της μνημονιακής περιόδου. Αυτή, όμως, υπολογιζόταν με το παλαιό καθεστώς (Ν 3863/10) στο ύψος των 15 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι σήμερα –μετά τη σφαγή των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- θα ήταν 392,7 ευρώ και όχι 486, όπως ήταν με τιμές 2010. Σε όλες τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν, οι νέες συντάξεις είναι υψηλότερες από αυτήν, λόγω της εθνικής σύνταξης.
  • Υπενθυμίζεται ότι η εθνική σύνταξη, που αποτελεί τη βάση υπολογισμού κάθε σύνταξης, δεν χρηματοδοτείται από τις εισφορές, αλλά απευθείας από τη φορολογία, ως εργαλείο κοινωνικής αναδιανομής. Αντιστοιχεί στο όριο της σχετικής φτώχειας, όπως ορίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή στα 384 ευρώ. Για σύγκριση: Η βασική σύνταξη του νόμου 3863/2010 που υπερασπίζονται ως δήθεν καλύτερη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα χαλκεία ήταν 360 ευρώ, όταν το όριο φτώχειας ήταν στα 665 ευρώ και θα είχε ελαττωθεί σήμερα, σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο άρθρο 11 του νόμου αυτού αναπροσαρμογή στα 341 ευρώ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ένα ακόμα προαπαιτούμενο Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ


Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις.
Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ που διαθέτει το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η τροπολογία, μαζί με μία σειρά άλλες, ψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η μεγάλη βραδιά του Ανδρέα Το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία: 35 χρόνια από την Αλλαγή


Ήταν 18 Οκτωβρίου του 1981 και το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνει την εξουσία με ποσοστό 48,06%
papandreou1981
18 Οκτωβρίου 1981: Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ιστορική (πρώτη) νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα μας.
Με συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Εδώ και τώρα αλλαγή», ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε την Νέα Δημοκρατία και τον Γεώργιο Ράλλη με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 48,06%.
Το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 172 έδρες, η ΝΔ με 35,87% των ψήφων κατέλαβε 115 έδρες και το ΚΚΕ με 10,93% 13 έδρες. Τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετείχαν δεν κατάφεραν να εκλέξουν κανένα βουλευτή.
Μόλις διαφάνηκε η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, ο Ράλλης συνεχάρη τον Παπανδρέου για τη νίκη του και τις επόμενες ημέρες έγινε ομαλά η παράδοση της εξουσίας.
Επτά χρόνια μετά την αποκατάσταση των θεσμών, η ομαλή κυβερνητική αλλαγή του 1981 αποδείκνυε με τον πιο περίτρανο τρόπο την οριστική εδραίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Το πρωτοσέλιδο των Νέων στις 19 Οκτωβρίου του 1981
Το πρωτοσέλιδο των Νέων στις 19 Οκτωβρίου του 1981

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στις 19 Οκτωβρίου του 1981
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στις 19 Οκτωβρίου του 1981
Η ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Σύνταγμα στις 15 Οκτωβρίου 1981

Η ορκωμοσία του Ανδρέα Παπανδρέου

Οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή στις 22 Νοεμβρίου 1981
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σε αυστηρό τόνο η απάντηση Παυλόπουλου στον Ερντογάν...


Προκόπης ΠαυλόπουλοςΜόλις λίγες μέρες μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης και με αφορμή τη μάχη της Μοσούλης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε χθες σε νέες προκλητικές δηλώσεις που δεν...
έμειναν αναπάντητες από τον Έλληνα ομόλογό του.

«Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, με οιαδήποτε εκδοχή, ακόμη και με την πιο καλόπιστη, δυστυχώς υπονομεύει αμέσως ή εμμέσως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Έδεσσας.

Γιατί πρέπει να τονίσω -και το λέω καλόπιστα- ότι εμείς είμαστε εκείνοι, οι οποίοι στηρίξαμε και στηρίζουμε τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία, εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς, η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας προς την Ευρώπη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Το επιθυμούμε αλλά αυτό προϋποθέτει ότι σεβόμαστε και την ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο. Και είναι γνωστό ότι η Συνθήκη της Λωζάνης οριστικά και αμετάκλητα έχει καθορίσει τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία γιατί μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ, αφού κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα των κρατών - μελών.

Η Τουρκία, υπογράμμισε ο Πρ. Παυλόπουλος, «οφείλει να κατανοήσει, πρώτον, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο τμήμα του διεθνούς δικαίου, δεύτερον, ότι πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση σεβαστή και να μην υπονομεύεται με κανένα υπονοούμενο. Θέλω, επιπλέον, να τονίσω ότι μέσα από αυτό τον σεβασμό τού διεθνούς δικαίου μπορεί να διεκδικήσει, αν θέλει, να αποτελεί δημοκρατικώς οργανωμένο μέλος της διεθνούς κοινότητας»...

efsyn.gr

Read more...

Στην Αθήνα το Νοέμβριο, ο Mπάρακ Ομπάμα...


Στην Αθήνα τον Νοέμβριο ο Ομπάμα
Στην Αθήνα αναμένεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μέσα στο Νοέμβριο.
 Σύμφωνα με....
πληροφορίες του newsbeast.gr ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 14-15 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για το Βερολίνο.

Η ατζέντα δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο το θέμα του χρέους θα βρεθεί στο επίκεντρο, αφού οι ΗΠΑ επιθυμούν να κλείσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Στη χρονική αυτή συγκυρία στην οποία τοποθετείται η έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ορόσημο για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου οι ΗΠΑ εκλέγουν νέο πρόεδρο, οπότε ήδη θα έχει γίνει γνωστό το όνομα του διαδόχου του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

πηγη newsbeast.gr

Read more...

Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Πούτιν στο Βερολίνο...


Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Πούτιν στο Βερολίνο
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μιλήσουν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, στη...
διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο, δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ που υποτίθεται ότι θα έβαζε ένα τέλος στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Πάντως ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι δεν έχει «πολύ μεγάλες προσδοκίες» απ' αυτή την αυριανή τετραμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Γαλλίας καθώς και με την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Ας μην έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες απ' αυτή τη συνάντηση», δήλωσε ο Ποροσένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όσλο.

«Αν είμαι αρκετά αισιόδοξος; Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά δυστυχώς όχι τόσο αισιόδοξος όσον αφορά την αυριανή συνάντηση. Όμως θα είμαι πολύ ευτυχής αν διαψευστώ», πρόσθεσε.

«Η ειρήνη στην Ευρώπη εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πούτιν», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Τι λέει το Κρεμλίνο

Δεν θα συζητηθεί η κρίση στη Συρία κατά τη συνάντηση που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση στο Βερολίνο.

«Όχι», απάντησε όμως ο Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε αν οι πλευρές θα συζητήσουν και το θέμα της Συρίας.

«Ο πρόεδρος είναι ανοιχτός για συνομιλίες με όλους για το θέμα της Συρίας, το είπε ρητά χθες όταν μίλησε σε δημοσιογράφους στην Ινδία. Όμως ο στόχος της αυριανής συνάντησης είναι η συνεδρίαση της ομάδας επαφής της Νορμανδίας», η οποία ασχολείται με την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...