Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Με πρόσβαση στα 10,9 δισ. ευρώ του ΤΧΣ WSJ: Οι δανειστές πρότειναν επέκταση του προγράμματος έως το Μάρτιο


WSJ: Οι δανειστές πρότειναν επέκταση του προγράμματος έως το Μάρτιο
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Ουάσινγκτον
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016, αλλά οι διαφωνίες στους όρους και το τι θα συμβεί στη συνέχεια, υπονόμευσαν αυτό το σχέδιο, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Το τρέχον πρόγραμμα λήγει στα τέλη Ιουνίου και, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα δεν θα ξεμείνει από ρευστό έως το τέλος Μαρτίου, προτάθηκε η Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση στα 10,9 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσαν οι πηγές αυτές στην εφημερίδα.

«Αυτό που προσφέραμε θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα ήταν πλήρως χρηματοδοτημένη μέχρι το Μάρτιο του 2016» δήλωσε μία πηγή, αναφερόμενη στη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Ντάισελμπλουμ την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κ.κ. Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ πρόσφεραν την επέκταση και επιπλέον χρηματοδότηση με αντάλλαγμα η Ελλάδα να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα, καθώς και περικοπές συντάξεων και φορολογικές αυξήσεις, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Αλλά ο κ. Τσίπρας απέρριψε αυτούς τους όρους ως απαράδεκτους.

Η αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τους όρους που συνδέονται με τη νέα βοήθεια, τώρα υπονομεύει τη συμφωνία που προσφέρεται κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, δήλωσε μία από τις πηγές.

«Κάθε επιπλέον ημέρα εκροής κεφαλαίων (από τις τράπεζες στην Ελλάδα) σημαίνει ότι λιγότερα χρήματα μπορούν να ληφθούν (από το κεφάλαιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) και αντ' αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίηση των τραπεζών», είπε το πρόσωπο αυτό.

Ένας άλλος παράγοντας που εμποδίζει μία συμφωνία είναι το τι θα συμβεί μετά το Μάρτιο. Ένα από τα πρόσωπα που επικαλείται η εφημερίδα, δήλωσε ότι η Ελλάδα επιμένει ότι δεν θέλει ένα τρίτο πρόγραμμα -το οποίο πολλοί μεταξύ των πιστωτών πιστεύουν πως είναι απαραίτητο- και δεν θέλει να ακολουθήσει τους όρους για δαπάνες που τίθενται από τους πιστωτές της μετά το Μάρτιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Dress code...



Εντολή να καθιερωθεί η πολιτική ενδυμασία σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο έδωσε ο φρούραρχος της Βουλής.
Την Τρίτη θα εκθοδεί...
η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Βουλή θα πρέπει να είναι με ευπρεπή πολιτική περιβολή, με απαραίτητο το σακάκι, ενώ σε ευκρινές σημείο θα πρέπει να έχουν την υπηρεσιακή τους κάρτα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέτρο αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας ως μέτρο αυτοπροστασίας, όπως αναφέρεται, μετά τη δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για χτύπημα σε δημόσιο κτήριο.


Καταγγελία Ένωσης Αστυνομικών

Πάντως, η εξέλιξη έρχεται μετά την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει δώσει προφορική εντολή από το Σάββατο να μην εισέρχονται στη Βουλή οι ένστολοι ακόμα και για να επισκεφθούν την τουαλέτα.

O Γ. Πανούσης από τη μεριά του τόνισε ότι εφόσον ισχύει η καταγγελία πρόκειται για λαθεμένη απόφαση. «Πιστεύω στις δημοκρατίες ο ένας θεσμός η Βουλή πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό την αστυνομία. Άρα θέλω να πιστεύω ότι είναι μάλλον λαθεμένη απόφαση, μια παρεξήγηση» είπε.

thepressproject.gr

Read more...

Από πότε θα ισχύει Βόμβα στο Δημόσιο: «Τέλος» στην συνταξιοδότηση με 25ετία!


Κατάργηση της θεμελίωσης εξόδου με 25ετία στο Δημόσιο σηματοδοτούν οι προτάσεις για τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ μια δεύτερη βόμβα που κρύβουν οι αλλαγές έχει να κάνει με όσους ασφαλισμένους προχώρησαν σε αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου για να κλειδώσουν την έξοδο με χαμηλά όρια ηλικίας.
dimosiosuntaxi_970112806
Η θεμελίωση εξόδου με 25ετία στο Δημόσιο, είτε με το ελληνικό σχέδιο είτε με το σχέδιο των δανειστών, θα πάψει να ισχύει από το 2016. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν 25 έτη ασφάλισης ως το 2010 δεν θεμελιώνουν δικαίωμα εξόδου στα 58 με 35 έτη, παρά μόνο αν συμπληρώνουν και την ηλικία αλλά και τα 35 έτη μέσα στο 2015.
Όσοι όμως συμπληρώνουν το 58ο έτος ή τα 35 έτη υπηρεσίας στο Δημόσιο μετά το 2016 θα επιβαρυνθούν με αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που θα ξεκινά από 6 μήνες κατ’ έτος.
Για παράδειγμα:
-Ένας δημόσιος υπάλληλος με συμπληρωμένη 25ετία το 2007 θα έβγαινε στη σύνταξη όταν γινόταν 58 ετών και είχε συνολικά 35 έτη. Με την 25ετία το 2007, τα 35 έτη συμπληρώνονται το 2017, που σημαίνει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι 59 αντί 58.
-Δημόσιος υπάλληλος που έχει 35 έτη το 2015, αλλά συμπληρώνει το 58ο έτος το 2018, θα επιβαρυνθεί με αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 18 μήνες και θα βγει σε ηλικία 59,6 ετών.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, η εξέλιξη στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης του Δημοσίου για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος της ηλικίας τους με 35ετή υπηρεσία από την 1/1/2016 θα έχει την εξής ακολουθία:
-Σύνταξη σε ηλικία 58,6 ετών για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος με 35ετία το 2016.
-Σύνταξη στο 59ο έτος για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος με 35ετία το 2017.
-Σύνταξη σε ηλικία 59,6 ετών για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος με 35ετία το 2019.
-Σύνταξη σε ηλικία 60,6 ετών για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος το 2020.
-Σύνταξη σε ηλικία 61 ετών για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος με 35ετία το 2021.
-Σύνταξη σε ηλικία 61,6 ετών για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος με 35ετία το 2022.
-Σύνταξη στα 62 για όσους συμπληρώνουν το 58ο έτος με 35ετία από το 2013 και μετά.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα για την υπαγωγή στο μνημόνιο Γ. Παπανδρέου: Δεν με πτοούν ψεύτες, συκοφάντες και πληρωμένοι κονδυλοφόροι


Δήλωση του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σχετικά με δημοσιεύματα με πλέον πρόσφατο αυτό του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, που αφορούν στο χρονικό υπαγωγής της χώρας σε καθεστώς μνημονίου.
giorgos
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη δήλωσή του κάνει λόγο για ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένους κονδυλοφόρους, προπηλακισμούς στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις που δεν τον αγγίζουν.
«Σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με μοναδικό μέλημα να συμβάλλω σε ευρύτερες συνεννοήσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την προστασία της χώρας», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως «όσο συνεχίζεται αυτή η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο. Μια Ελλάδα χτισμένη πάνω στην αλήθεια και όχι σε δεκανίκια».
Η δήλωση του Γ. Παπανδρέου:
«Η άποψή μου για την άσκηση της πολιτικής είναι γνωστή. Πρώτα η χώρα και ο Ελληνικός λαός. Αυτή μου η στάση επιβεβαιώνεται από την προσωπική μου διαδρομή σε κάθε δύσκολη στιγμή που πέρασε η Ελλάδα.
Στο όνομα αυτής μου της άποψης, σιώπησα επί μακρόν.
Σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με μοναδικό μέλημα να συμβάλλω σε ευρύτερες συνεννοήσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την προστασία της χώρας.
Κάποιοι έκτισαν καριέρες και άλλοι κομματικά οφέλη πάνω στη λάσπη, τη συκοφαντία, τη συνωμοσιολογία και το ψέμμα, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την οργή του Ελληνικού λαού.
Αρκετά όμως, ανέχτηκα αυτές τις συμπεριφορές. Αρκετά, για όσους θέλουν πάνω στην πλάτη μου και σε βάρος της αλήθειας να κερδοσκοπούν.
Αρκετά, για τη συστηματική συσκότιση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευτούν πρόσωπα, κατεστημένα και πολιτικές πρακτικές που έβλαψαν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.
Όσο συνεχίζεται αυτή η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που
θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο.
Μια Ελλάδα χτισμένη πάνω στην αλήθεια και όχι σε δεκανίκια.
Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση. Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δεν με αγγίζουν και το κυριότερο, δεν με πτοούν.
Θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τελευταία προειδοποίηση από Μέρκελ: Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα


merkel
«Η Ελλάδα θέλω να παραμείνει στη ζώη του ευρώ, αλλά όλα εξαρτώνται από το εάν η χώρα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σε νέες δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Αναφερόμενη στο θέμα της Ελλάδας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι δεν απομένει πολύς χρόνος.
Κάθε μέρα μετρά, τονίζει η κυρία Μέρκελ αναφερόμενη στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Η καγκελάριος της Γερμανίας επαναλαμβάνει ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης, όμως η αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΔΝΤ εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.
«Η Ελλάδα και η Lehman Brothers είναι δυο τελείως διαφορετικά θέματα», υποστήριξε την ίδια ώρα η καγκελάριος μιλώντας στη συνέντευξη τύπου των G7 και απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Συζητήσαμε για την Ελλάδα, όχι πολύ, αλλά το θέμα τέθηκε στην ατζέντα για την παγκόσμια οικονομία. Χώρες εκτός της ΕΕ ήθελαν να μάθουν ποιες είναι οι εξελίξεις» διευκρίνισε η κυρία Μέρκελ.
«Υπάρχει σημαντική πρόοδος αλλά δεν υπάρχει πολύ χρόνος. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Θα συζητήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη», τόνισε.
«Ο χρόνος τελειώνει, κάθε ημέρα μετράει», υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση και για το αν φοβάται το ενδεχόμενο ελληνική χρεοκοπίας, απάντησε ότι «όσοι ήταν στο τραπέζι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Υπάρχουν όμως δυο ακόμα θεσμοί και υπάρχουν και κανόνες».
Όπως είπε «σκληρό» ήταν και το πρόγραμμα της Πορτογαλίας που τώρα το έχει ολοκληρώσει, ενώ σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη είχαν και τα προγράμματα σε Ισπανία και Ιρλανδία.
«Τα προγράμματα της τρόικας είχαν επιτυχία σε άλλες χώρες», σημείωσε η καγκελάριος. «Ακόμα και Κύπριοι πολιτικοί λένε ότι το πρόγραμμα έχει βοηθήσει την οικονομία τους».
Μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, υπονοεί όμως ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να μην είναι καθοριστική.
Η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Βαρσοβία όπου βρίσκεται για τις εργασίες της Συνόδου των ηγετών της G7, o πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Ολάντ: Τέλος Ιουνίου η τελευταία προθεσμία για την Ελλάδα
Η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο, εφόσον η κατάσταση δεν ξεκαθαριστεί σύντομα, ήταν το σχόλιο του Γάλλου προέδρου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος γενικά στα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο των G7 (κυρίως την κατάσταση στην Ουκρανία και τις σχέσεις με τη Ρωσία), πρόσθεσε πως υπάρχουν γεωπολιτικοί παράγοντες που απειλούν την ανάπτυξη της Ευρώπης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ολάντ σημείωσε ακόμα πως πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να σημειωθεί πρόοδος στις τεχνικές συζητήσεις για την Ελλάδα.
Όπως τόνισε, το τέλος Ιουνίου είναι η τελευταία δυνατή διορία για την Ελλάδα.

Read more...

Βαλυράκης: Απαράδεκτη βραδυπορία της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Siemens...


BINTEO...
"Φωτιές" έχουν ανάψει οι δηλώσεις του Σήφη Βαλυράκη, στην εξεταστική για την Siemens, καθώς υποστήριξε ότι ...
η Δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο έθεταν εμπόδια στην έρευνα για την Siemens.

«Υπήρχε ακινησία ή βραδυπορία απαράδεκτη από τη Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από το Κοινοβούλιο, με το πρόσχημα ότι, εφόσον ερευνά η Δικαιοσύνη, η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης.

Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Read more...

Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ...


(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Εκπλήξεις αλλά και «σπασμένες γραμμές» σημειώθηκαν στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Από τα...
αποτελέσματα – που μένει να επικυρωθούν και επισήμως – το συμπέρασμα που συνάγεται είναι πως στο νέο όργανο, κυριαρχούν στελέχη που προωθήθηκαν κατά μείζονα λόγο από τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, δευτερευόντως την Φώφη Γεννηματά και ακολούθως τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Αρκετούς εξελέγησαν και με την υποστήριξη του Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο,τι και αν σημαίνουν φυσικά οι συσχετισμοί στο νέο όργανο, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί από την βάση την ερχόμενη Κυριακή.

Μεγάλος κερδισμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Οι κύριοι «παίκτες» έπαιξαν με λίστες. Οι δύο βασικές 35άδες διακινήθηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, όπως ήταν αναμενόμενο – τους περισσότερους εξέλεξε ο Ν. Ανδρουλάκης: Με την υποστήριξη του απερχόμενου γραμματέα, εξελέγησαν 50-56 μέλη του νέου οργάνου. Η πλευρά Γεννηματά κάνει λόγο για 30-35 «δικούς της» και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για 25-26 στελέχη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέλεξε 2-3 μέλη της ΚΠΕ.



Υπήρξαν επίσης:

Μια «μεταβατική λίστα» από την οποία εξελέγησαν περί τα δέκα μέλη της ΚΠΕ (Παπαστεργίου Χρόνης Μακρίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δρούζιας, Παπαδημητρίου κ.α.)
Στελέχη που μάζεψαν σταυρούς λόγω προσωπικότητας, είτε υποστηρίχθηκαν από περισσότερα του ενός μπλοκ (από «βενιζελικούς», από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο και τον Ν. Ανδρουλάκη). Ετσι εξηγούν έμπειρα στελέχη το πλασάρισμα ψηλά του Παντελή Καψή (10ος), του Παύλου Γερουλάνου (20ος), του Δημήτρη Καρύδη (4ος), του Γιώργου Τσολιά κλπ.
Αίσθηση προκάλεσε η πρωτιά του απερχόμενου γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη που συγκέντρωσε 471 ψήφους.

Δεύτερος εξελέγη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που διατηρεί στενή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι προαλείφεται για επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ο νέος πρόεδρος έλθει σε συμφωνία με τον Ανδρουλάκη.



Ο τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης είναι στην 3η και 4η θέση αντιστοίχως και ακολουθούνται από τον Γιώργο Βασιλόπουλο της ομάδας Γεννηματά.
Διαβαστε περισσότερα εδώ...
iefimerida.gr

Read more...

Συνταγματική η παρακράτηση στα μπλοκάκια των καθηγητών ΑΕΙ...


Συνταγματική η παρακράτηση στα μπλοκάκια των καθηγητών ΑΕΙΤο ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές 75 καθηγητών...
Δεν αποτελεί φόρο η παρακράτηση στα «μπλοκάκια» των καθηγητών Πανεπιστημίου που γίνεται υπέρ των...
ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ολομέλεια του Δικαστηρίου (αποφάσεις 2148-2150/2015 και 2089-2091/2015) έκρινε συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία την επίμαχη παρακράτηση και απέρριψε τις προσφυγές 75 καθηγητών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ με το σκεπτικό ότι οι ισχυρισμοί τους είναι αβάσιμοι. Οι καθηγητές ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του Ιανουαρίου 2002 και του Φεβρουαρίου 2002 που προβλέπουν ότι επί των ακαθάριστων αμοιβών των μελών (διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού με πλήρη απασχόληση) των ΑΕΙ από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή από ερευνητικά προγράμματα ή ερευνητικά ινστιτούτα θα υπάρχει παρακράτηση από 10% έως 15% υπέρ ειδικού λογαριασμού των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Ειδικός Λογαριασμός για την Αξιοποίηση Κονδυλίων του Ιδρύματος).

Το δικαστήριο θεωρεί πως η παρακράτηση δεν έχει φορολογικό χαρακτήρα αφού διοχετεύεται υπέρ των Ιδρυμάτων για την κάλυψη απαραίτητων δαπανών (εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, κ.λπ.) και την παροχή υπηρεσιών (επιστημονικών, κ.λπ.)...
newsbeast.gr

Read more...

Υποχρεωτική η δημοσιοποίηση προϋπολογισμών Δημοσίου και ΟΤΑ...


Ο Γιώργος ΚατρούγκαλοςΤην υποχρεωτική δημοσιοποίηση, μέσω της «Διαύγειας», των προϋπολογισμών υπουργείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, δήμων και...
περιφερειών, προβλέπει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η εγκύκλιος είναι σύμφωνη με τις σχετικές προβλέψεις του ν. 4305/2014, που αφορά την «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημοσίου τομέα…». Στο 15 του νόμου προβλέπεται η υποχρέωση ανάρτησης στο πρόγραμμα «Διαύγεια» των στοιχείων εκτέλεσης των προϋπολογισμών των δημόσιων φορέων, αλλά και χρηματοδοτούμενων από το Δημόσιο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία

Με άλλη εγκύκλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου γνωστοποιήθηκε πως δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα «Κωδικοποίηση διατάξεων για την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία», με το οποίο κωδικοποιούνται σε ενιαίο κείμενο οι ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις που αφορούν το δικαίωμα, τους όρους και τη διαδικασία πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος έχει σκοπό την επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας και τη βελτίωση της αξιοπιστίας της δράσης της δημόσιας διοίκησης. Με τις διατάξεις του διασφαλίζεται πλέον η ομοιόμορφη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τη διαδικασία πρόσβασης των πολιτών και των επιχειρήσεων σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία.

Επίσης, ο Κώδικας Πρόσβασης στα δημόσια έγγραφα και στοιχεία καθίσταται σημαντικό εργαλείο τόσο για τη δημόσια διοίκηση όσο και για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τις συναλλαγές τους στο σχετικό πεδίο και αναμένεται να συντελέσει στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους...
efsyn.gr

Read more...

ΚΚΕ: Προπαγανδιστική απάτη η "περήφανη" διαπραγμάτευση...



"Με την προπαγανδιστική απάτη της "περήφανης" διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση εκβιάζει το λαό ν" αποδεχτεί το αντιλαϊκό της σχέδιο, στο όνομα του ότι υπάρχουν και χειρότερα, όπως είναι η...
πρόταση των δανειστών" αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνηση.

Καλεί τον λαό "να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και αυτό της κυβέρνησης ή όποιο άλλο ενδιάμεσο μείγμα καταληχθεί για να γίνει δήθεν η αμοιβαία υποχώρηση", και να θέσει, με τον αγώνα του, τις δικές του κόκκινες γραμμές (που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο): "Όχι σε νέα μέτρα - Κατάργηση των μνημονίων, ανάκτηση των απωλειών - Ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο".


Read more...

Ανοιχτή σύγκρουση Ζωής-Πανούση ...


Ανοιχτή σύγκρουση Πανούση-Ζωής για τους αστυνομικούς της Βουλής - Media
...για τους αστυνομικούς της Βουλής...
Η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους αστυνομικούς της Βουλής, φαίνεται πως οδηγεί σε σύγκρουση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το πρώτο… χτύπημα για τον Γιάννη Πανούση, ήταν η...
κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τις διμοιρίες που έκλεισαν το δρόμο των διαδηλωτών προς την Βουλή, όταν και η Πρόεδρος της Βουλής, ρωτούσε επιτακτικά «ποιος έδωσε εντολή να κλείσει ο δρόμος;» φωτογραφίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό.

Το δεύτερο ήρθε με την εντολή της Προέδρου της Βουλής, οι ένστολοι αστυνομικοί και οι δυνάμεις των ΜΑΤ να μην μπαίνουν στη Βουλή ούτε για να πάνε τουαλέτα.

Ο Γιάννης Πανούσης, φέρεται έτοιμος να υποστηρίξει το αίτημα αποχώρησης από τη φύλαξη της Βουλής που θα υποβάλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, καταγγέλλοντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου για «ρατσιστική και τυραννική» συμπεριφορά.

“Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία”, είπε σήμερα από το Βόλο ο Γιάννης Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

“Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί – η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το Νόμο και την τάξη.

topontiki.gr

Read more...

Με απoυσα την ηγετική ομάδα της Χ.A., συνεχίζεται η δίκη...



Tι δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, για τη βεβήλωση του μνημείου του γιου της (ΦΩΤΟ)...
Συνεχίζεται σήμερα, για έκτη μέρα, η δίκη της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με ενστάσεις επί του...
κατηγορητηρίου των συνηγόρων υπεράσπισης.



Παρόντες στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι οι 18 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους, με απούσα ακόμη μία φορά όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Η μητέρα του Παύλου ΦύσσαΗ μητέρα του Παύλου Φύσσα | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία, ύστερα από ερώτηση της «Εφ.Συν.» για τη βεβήλωση του μνημείου του γιου της, απάντησε: «Το μνημείο του Παύλου έχει υποστεί ζημιά, όμως καθαρίστηκε και θα βρίσκεται πάντα εκεί».

Οι Αντώνης Φούσας και Μάνος Σταύρου, συνήγοροι του ενός εκ των δραστών της δολοφονίας του Πακιστανού ποδηλάτη Σαχζάτ Λουκμάν στην Πετρούπολη πριν από δύο χρόνια, στην τοποθέτησή τους ζήτησαν την αποβολή της πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διεξαγωγή της πρωτοβάθμιας δίκης, όπου ο εντολέας τους καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, εμφανίστηκαν οι γονείς του θύματος και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στη δίκη όμως αυτή δεν έχει κανένας δικαίωμα να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων γιατί ο πελάτης τους δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι θα υποβάλει αίτημα στο δικαστικό συμβούλιο για τους κατηγορούμενους που έχουν τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού από την απαγόρευση αυτή να εξαιρείται η μετακίνησή τους στο δικαστήριο προκειμένου να μην κωλύεται η παρουσία τους στο ακροατήριο.

Κατόπιν τούτου ο συνήγορος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι όταν έρθει η ώρα ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο σχετικά με τους περιοριστικούς του όρους.

Η πρόεδρος τού απάντησε ότι «δεν πρόκειται μόνο για τον δικό σας πελάτη αλλά και για το σύνολο των κατηγορουμένων στους οποίους έχει επιβληθεί ο κατ' οίκον περιορισμός».

Οι υπερασπιστές ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους για την παράσταση πολιτικής αγωγής και αυτή τη στιγμή το δικαστήριο διέκοψε για μία ώρα προκειμένου να προετοιμάσει την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου επί των ενστάσεων για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.  

πηγη efsyn.gr

Read more...

Μόλις το 10% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση...



Ένας στους 10 φορολογούμενους έχει υποβάλει, μέχρι σήμερα, τη φορολογική του δήλωση ενώ η κανονική προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουνίου. Μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή είχαν...
υποβληθεί 542.193 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,8 εκατ. δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.

Προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με καθυστερήσεις στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών, των δόσεων εξόφλησης δανείων των φορολογούμενων καθώς και άλλων στοιχείων που πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά από τράπεζες και φορείς προς το υπουργείο Οικονομικών είναι η αιτία για τους χαμηλούς ρυθμούς υποβολής των δηλώσεων.

Από φέτος, όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης είναι προεκτυπωμένα. Όμως, τόσο οι τράπεζες όσο και και άλλοι φορείς δεν έχουν αποστείλει έγκαιρα τα στοιχεία. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, παρατηρούνται λάθη τα οποία πρέπει να διορθωθούν.

Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκαν στις φορολογικές δηλώσεις τα στοιχεία για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις δανείων που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι το 2014 στις τράπεζες ενώ μόλις πρόσφατα δικηγορικοί σύλλογοι ανέβασαν τα στοιχεία για τις βεβαιώσεις αποδοχών προς τους δικηγόρους.

Παράλληλα, μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρέωση υποβολής αίτησης στην εφορία πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης σε περίπτωση μεταβίβασης στο Δημόσιο ανείσπρακτων ενοικίων.

Ήδη οι λογιστές ζητούν παράταση στη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 30 Ιουνίου. Εκτιμούν ότι με βάση τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα και τους χαμηλούς ρυθμούς υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα απαιτηθεί παράταση της προθεσμίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η υποβολή τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών έχουν διαμηνύσει ότι η προθεσμία δεν πρόκειται να παραταθεί. Όμως, όπως προβλέπουν παράγοντες της αγοράς και όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία, όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της αρχικής προθεσμίας τόσο θα διαφαίνεται και η αναγκαιότητα παράτασής της.

Read more...

Eρχονται αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας ...


Τουρκία: Ο λαός είπε «Όχι» στον «σουλτάνο»
Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας έφεραν οι εκλογές, με τον Ερντογάν να χάνει την αυτοδυναμία και τους Κούρδους να μπαίνουν στη Βουλή.

Οι προβλέψεις πριν τις εκλογές, ότι το φιλοκουρδικό κόμμα θα καθορίσει το αποτέλεσμά τους, επιβεβαιώθηκαν.

Το...
HDP μπήκε στην τουρκική εθνοσυνέλευση και έκανε «στάχτη» τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για παντοδυναμία. Λίγες ώρες αφότου οι κάλπες έκλεισαν, κορυφαίο στέλεχος του AKP παραδέχθηκε ότι το κόμμα του θα αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, με ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Με καταμετρημένο το 98,2% των ψήφων η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

1. Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης 40,8% 258 έδρες

2. Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα 25,1% 132 έδρες

3. Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 16,3% 81 έδρες

4. Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών 13,1% 79 έδρες

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, δήλωσε: 
«Από αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει στην Τουρκία η συζήτηση περί προεδρικού συστήματος και δικτατορίας. Η Τουρκία γύρισε από το χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο Ντεμιρτάς χθες το βράδυ.

Πως διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης στην Τουρκία

Το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να νίκησε στις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία του στην εθνοσυνέλευση την οποία διατηρούσε εδώ και 13 χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων.

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που κυβερνά την χώρα από το 2002, κερδίζει 259 έδρες εκ των 550 συνολικά εδρών συγκεντρώνοντας ποσοστό 41%, ενώ το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έλαβε το 12,5% των ψήφων και στέλνει 78 βουλευτές στο κοινοβούλιο, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης(MHP) συγκέντρωσαν ποσοστά 25,2% και 16,5% αντίστοιχα, ήτοι 131 και 82 έδρες.

Tα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία καταδεικνύουν την ξεκάθαρη απόρριψη εκ μέρους του εκλογικού σώματος της προσπάθειας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει τις εξουσίες του και της επιδίωξής του για μια ισχυρή εκτελεστική προεδρία, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του CHP.

«Οι ψηφοφόροι είπαν ένα σαφές όχι στο προεδρικό σύστημα» τόνισε ο επικεφαλής του CHP στην Κωνσταντινούπολη Μουράτ Καραβαλτζίν μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Δείτε πως άλλαξε χρώμα ο πολιτικός χάρτης. Σημειώνεται ότι παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 97% των ψηφοδελτίων.

Κεμαλιστές στα παράλια, AKP στο κέντρο και Κούρδοι στα ΝΑ της Τουρκίας...

enikos.gr

Read more...

Την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία όλης της χώρας...


Την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία όλης της χώρας Αντιδρώντας στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των ΜΗΣΥΦΑΛουκέτο σε όλα τα φαρμακεία της χώρας βάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την Τετάρτη 10 Ιουνίου, αντιδρώντας στην...
απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τη "συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια" και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως θα "αποβεί εις βάρος τους".

"Αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία" σημειώνουν.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου το περασμένοι Σάββατο οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων...
thebest.gr

Read more...