Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ...


(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Εκπλήξεις αλλά και «σπασμένες γραμμές» σημειώθηκαν στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Από τα...
αποτελέσματα – που μένει να επικυρωθούν και επισήμως – το συμπέρασμα που συνάγεται είναι πως στο νέο όργανο, κυριαρχούν στελέχη που προωθήθηκαν κατά μείζονα λόγο από τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, δευτερευόντως την Φώφη Γεννηματά και ακολούθως τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Αρκετούς εξελέγησαν και με την υποστήριξη του Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο,τι και αν σημαίνουν φυσικά οι συσχετισμοί στο νέο όργανο, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί από την βάση την ερχόμενη Κυριακή.

Μεγάλος κερδισμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Οι κύριοι «παίκτες» έπαιξαν με λίστες. Οι δύο βασικές 35άδες διακινήθηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, όπως ήταν αναμενόμενο – τους περισσότερους εξέλεξε ο Ν. Ανδρουλάκης: Με την υποστήριξη του απερχόμενου γραμματέα, εξελέγησαν 50-56 μέλη του νέου οργάνου. Η πλευρά Γεννηματά κάνει λόγο για 30-35 «δικούς της» και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για 25-26 στελέχη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέλεξε 2-3 μέλη της ΚΠΕ.



Υπήρξαν επίσης:

Μια «μεταβατική λίστα» από την οποία εξελέγησαν περί τα δέκα μέλη της ΚΠΕ (Παπαστεργίου Χρόνης Μακρίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δρούζιας, Παπαδημητρίου κ.α.)
Στελέχη που μάζεψαν σταυρούς λόγω προσωπικότητας, είτε υποστηρίχθηκαν από περισσότερα του ενός μπλοκ (από «βενιζελικούς», από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο και τον Ν. Ανδρουλάκη). Ετσι εξηγούν έμπειρα στελέχη το πλασάρισμα ψηλά του Παντελή Καψή (10ος), του Παύλου Γερουλάνου (20ος), του Δημήτρη Καρύδη (4ος), του Γιώργου Τσολιά κλπ.
Αίσθηση προκάλεσε η πρωτιά του απερχόμενου γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη που συγκέντρωσε 471 ψήφους.

Δεύτερος εξελέγη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που διατηρεί στενή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι προαλείφεται για επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ο νέος πρόεδρος έλθει σε συμφωνία με τον Ανδρουλάκη.



Ο τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης είναι στην 3η και 4η θέση αντιστοίχως και ακολουθούνται από τον Γιώργο Βασιλόπουλο της ομάδας Γεννηματά.
Διαβαστε περισσότερα εδώ...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: