Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 29-9-2009 Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΗΣ ΜΟΥΣΙΩΝΗΣ

Με την συμμετοχή εντυπωσιακά μεγάλου πλήθους πολιτών και γεμάτη παλμό και αγωνιστικότητα, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή Β Αθήνας ΑΡΗ ΜΟΥΣΙΩΝΗ ΣΤΗΝ Πλατεία Εσταυρωμενου στο Αιγάλεω σήμερα 29-9-2009









Read more...

Προσκλητήριο ενότητας για την Ελλάδα του μέλλοντος


Θεσσαλονίκη, 29/09/2009

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ισχυρή και σταθερή. Κυβέρνηση με σχέδιο και όραμα για τον τόπο




Read more...

Πανικός στο Μαξίμου...


Η Guardian δημοσιεύει την Πέμπτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Ελλάδα...
Για να δούμε τώρα. Θα μας απαγορεύσουν να διαβάζουμε; Η Guardian έχει παραγγείλει για λογαριασμό της μεγάλη δημοσκόπηση για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Τ' αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα...

...αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της μεθαύριο Πέμπτη. Στο Μαξίμου βέβαια, που ξέρουν ότι η ψαλίδα έχει ανοίξει, έχει πέσει πανικός.

Για να δούμε τι θα μας λέει την Πέμπτη αυτή η ιδιοφυία ο Ζαγορίτης;...


nonews-news.

Read more...

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΙΤΗ




Το Μητσοτακέϊκο θα του ρίξει πολλές φάπες. Σήμερα είναι εξοργισμένοι με τον Ζαγορίτη. Εκτιμούν ότι η αναφορά του για τα ψηφοδέλτια φωτογράφιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διεμήνυσαν μάλιστα στο Μαξίμου, ότι εάν τον βάζει ο πρωθυπουργός είναι αιτία πολέμου. Άνθρωπος του Καραμανλή διαβεβαίωσε τον Μητσοτάκη ότι δεν... ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Χαρακτήριζαν μάλιστα τον Ζαγορίτη "γκαφατζή", που θα φύγει από την θέση του μετά τις εκλογές. Παράλληλα, οι Κοντός, Μπασιάκος και Μιχαλολιάκος του τηλεφωνούσαν για να του εκφράσουν την οργή τους. Ο Μπασιάκος έλεγε ότι θα κατέβει στην Αθήνα για να τον δείρει! Απίθανες καταστάσεις. Διάλυση...
/fimotro.


Read more...

ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ Ν.Δ.


Το Alter αρχίζει να χτυπά δυνατά τη Νέα Δημοκρατία. Ο Χατζηνικολάου πολύ ορθά επέλεξε να παίξει πρώτο θέμα τις δηλώσεις του Ζαγορίτη περί μαυρίσμαστος αυτών που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη. Το κλίμα για τη Ν.Δ. στο Alter γίνεται ολοένα και πιο βαρύ. Συγχορδία χτυπημάτων από Χατζηνικολάου, Μακρή και Τράγκα. Η θέση του Παυλόπουλου μικρή σημασία έχει. Έχετε καταλάβει γιατί...

fimotro.

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ






Read more...

ΒΛΕΠΕΙ ΝΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...



Ο Τσοβόλας είναι ένα από τα πρόσωπα που σπάνια θα σου πει ψέμματα. Το ήθος και η πορεία του επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο υψηλού ήθους και σοβαρότητας. Σήμερα πέρασε από τον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Γευμάτιζε με φίλο του οικονομολόγο. Έβλεπε αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ με περίπου... 6 μονάδες διαφορά και καθαρή τετραετία για τον Γιώργο. Ο Τσοβόλας σπάνια κάνει προβλέψεις. Και δεν το έχει ανάγκη. Δεν έγλειψε κανένα στη ζωή του. Και δεν θα το κάνει τώρα...
fimotro
Read more...

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ «ΕΦΕΡΕ» Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η κεντρική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών και πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και τη χωροταξία, κ. Σπύρου Κουβέλη, ο οποίος, αφού καταχειροκροτήθηκε, μιλώντας με απλότητα και πάθος ξεκίνησε δηλώνοντας ότι : «σε μερικές μέρες αλλάζουμε, δεν βουλιάζουμε. Αποφασίζουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την πορεία αυτής της χώρας γιατί καταλάβαμε όλοι μαζί ότι φτάνει πια».






Read more...

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!




Κύριε Διευθυντά
Ανησυχεί βαθύτατα ο «πρύτανης των δημοσίων σχέσεων» Δημήτρης Αβραμόπουλος γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν βγαίνει, τόσο συχνά, στην τηλεόραση, όπως κάνει εκείνος και ο αρχηγός του, που δεν έχουν αφήσει κανάλι, ραδιόφωνο και εφημερίδα.
Και ο «σοφός»Δημήτρης μας ενημέρωσε πως στις εκλογές υπάρχουν τρία ενδεχόμενα. Είτε νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είτε νίκη του ΠΑΣΟΚ, είτε κανείς να μην είναι αυτοδύναμος. Μας έκανε σοφότερους και εμάς. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.Αλήθεια μήπως ανησυχεί περισσότερο γιατί την τύχη στενών του συνεργατών, όπως ο τέως πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Δημοσιογράφων και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έκαναν φτερά μέσω των δομημένων ομολόγων; Η υπόθεση εκκρεμεί στην δικαιοσύνη.

Μήπως ανησυχεί για τον γενικό του γραμματέα, που τον κουβαλάει σε όλα τα υπουργεία και τις «σχέσεις» του με την δικαιοσύνη για την περίοδο που ήταν (δυστυχώς επί ΠΑΣΟΚ) ο κύριος αυτός, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι. Ο Μάκης Κουρής και το «Παρόν», αλλά και η «Ελευθεροτυπία» έχουν ασχοληθεί με τις μέρες και τα κατορθώματα του στενού συνεργάτη του κ. Αβραμόπουλου, τον οποίο είχε «διασώσει» από τα χειρότερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Β! Αθηνών κ. Απόστολος Κακλαμάνης?

Οσο για το λεχθέν από τον κ. Αβραμόπουλο πως ο κ. Παπανδρέου…κρύβεται, μην ανησυχεί. Θα τον δει, μια και καλή, το βράδυ των εκλογών στο Ζάππειο νικητή και θα τον βλέπει, στη συνέχεια καθημερινά στο Μαξίμου.

Αυτά έχει η ζωή κ. Αβραμόπουλε. Μια πάνω και μια κάτω. Επαψε η εποχή που οι…δημόσιες σχέσεις έβγαζαν κυβέρνηση. Ο λαός πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Ενας απλός πολίτης

orfni.
Read more...

ΑΠΟΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πατριαρχικός Έξαρχος Ουκρανίας, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Σπύρο Κουβέλη για το πολιτικό του ήθος και τη δράση του, τον κ. Καρανικόλα καθώς και την κα. Έλενα Ζέρβα για την ευαισθητοποίηση που δείχνουν στα θέματα περιβάλλοντος, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, κ. Άρης Μουσιώνης.



Read more...

FORBES : 7,5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!


Print this post Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικό καθώς το δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Forbes. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα, το πιθανότερο σενάριο είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ με 7,5% (ΠΑΣΟΚ 43% - ΝΔ 35,5%). Υπάρχουν και άλλες εκτιμήσεις αλλά και δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται σήμερα στα διεθνή ΜΜΕ. Όλες κινούνται κοντά στο 6%, όπως έχουμε γράψει...

fimotro.blogspot.com/2009/09/forbes-75.html

Read more...

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ «ΕΦΕΡΕ» Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στην τελευταία εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Φίλων του Γαλατσίου για το Περιβάλλον με θέμα : «Πράσινη ανάπτυξη και πόλη» και κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών και πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και τη χωροταξία, κ. Σπύρο Κουβέλη. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν η επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, κα. Ελένη Ζέρβα και ο κ. Σπύρος Καρανικόλας, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, Βασίλης Πουλάκης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος Ουκρανίας, οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, κ.κ. Άρης Μουσιώνης και Γιάννης Βούρος, εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Β2 Αθήνας, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, κα. Ελένη Αυλωνίτου, η αντιπρόεδρος του Ε’ Διαμερίσματος Αθήνας, κα. Αθηνά Ζαφειροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου, κ.κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Ζώμπος, Νίκος Μαγγανάρης, Βασίλης Δερεδίνης, Γιώργος Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων, κ. Ι. Ζαβιτσάνος, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών, κ. Γ. Καπέλης, ο πρόεδρος των Κρητών, κ. Π. Δερμενάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων Γαλατσίου και πλήθος κόσμου.



Read more...

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝAΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΦΛΟΓΑΪΤΗ...


Print this post Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε σήμερα ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης, λίγες ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Ο Σπ. Φλογαϊτης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι εξελίσσονται καλά όλες οι προετοιμασίες που αφορούν την εκλογική διαδικασία... και του παρέδωσε ένα τομίδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία της διαδικασίας.
Εν συνεχεία, ο κ. Φλογαϊτης εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η εκλογική προετοιμασία προκειμένου, όπως είπε, την ερχόμενη Κυριακή να έχουμε μια διαδικασία η οποία θα τιμά τον νομικό και πολιτικό μας πολιτισμό.
Επίσης, πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά προσπάθησε να πει στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στις εφορευτικές επιτροπές ότι η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα έχει δυο επίπεδα, το ένα είναι πιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές και τι ποσοστά θα πάρει κάθε κόμμα, το δεύτερο όμως επίπεδο είναι η προσωπική μάχη του κάθε υποψηφίου, διότι υπάρχει το σύστημα της σταυροδοσίας και επομένως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πρέπει να είναι πολύ επιμελείς στην καταμέτρηση των ψήφων.
Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα και μετά το πέρας της δεν έγιναν δηλώσεις.

fimotro.

Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ «ΕΦΕΡΕ» Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ«Πράσινη ανάπτυξη: ένα πρόγραμμα με αρχή, μέση, τέλος, το οποίο ξέρουμε πώς να υλοποιήσουμε»

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στην τελευταία εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Φίλων του Γαλατσίου για το Περιβάλλον με θέμα : «Πράσινη ανάπτυξη και πόλη» και κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών και πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και τη χωροταξία, κ. Σπύρο Κουβέλη. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν η επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, κα. Ελένη Ζέρβα και ο κ. Σπύρος Καρανικόλας, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, Βασίλης Πουλάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος Ουκρανίας, οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, κ.κ. Άρης Μουσιώνης και Γιάννης Βούρος, εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Β2 Αθήνας, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, κα. Ελένη Αυλωνίτου, η αντιπρόεδρος του Ε’ Διαμερίσματος Αθήνας, κα. Αθηνά Ζαφειροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου, κ.κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Ζώμπος, Νίκος Μαγγανάρης, Βασίλης Δερεδίνης, Γιώργος Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων, κ. Ι. Ζαβιτσάνος, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών, κ. Γ. Καπέλης, ο πρόεδρος των Κρητών, κ. Π. Δερμενάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων Γαλατσίου και πλήθος κόσμου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πατριαρχικός Έξαρχος Ουκρανίας, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Σπύρο Κουβέλη για το πολιτικό του ήθος και τη δράση του, τον κ. Καρανικόλα καθώς και την κα. Έλενα Ζέρβα για την ευαισθητοποίηση που δείχνουν στα θέματα περιβάλλοντος, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, κ. Άρης Μουσιώνης.

Η επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, κα. Ελένη Ζέρβα άνοιξε την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια του οποίου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κουβέλη για την παρουσία του στο Γαλάτσι, που ανήκει στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές τη στιγμή που ο ίδιος δίνει τον προεκλογικό του αγώνα στην Α΄ Αθηνών. «Η ομιλία του εδώ σήμερα, την οποία δεν δέχτηκε να αναβάλλει λόγω εκλογών, αποδεικνύει περίτρανα ότι αυτό που λέει το εννοεί και κάνει πράξη το λόγο του», είπε χαρακτηριστικά η κα. Ζέρβα.

Στη συνέχεια η κα. Ζέρβα έκανε μια σύντομη αναφορά στην πράσινη ανάπτυξη και τη σημασία της στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη για να ολοκληρώσει το χαιρετισμό της επισημαίνοντας ότι: «Στο Γαλάτσι είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα. Στο Γαλάτσι είμαστε ευαισθητοποιημένοι στα θέματα περιβάλλοντος, έχουμε οικολογική συνείδηση. Απλά πρέπει να την ενισχύσουμε. Το Γαλάτσι χρειάζεται μια δημοτική αρχή με όραμα, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα και τόλμη που να δώσει προτεραιότητα στο περιβάλλον προτού να είναι αργά. Ας μην ξεχνάμε ότι το περιβάλλον είναι προϋπόθεση για τη ζωή μας και για την ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι κρίκος αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο δικηγόρος κ. Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική, δίνοντας σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα συγκριτικά με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Ο κ. Καρανικόλας αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά πολύ σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων για τα οποία η κυβέρνηση των τελευταίων πέντε ετών έχει δείξει τραγική αδιαφορία με αποτέλεσμα την παραπομπή της χώρας μας και την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.«Μια από τις πολύ βασικές αρχές στις οποίες κινείται το ευρωπαϊκό πλαίσιο της πολιτικής για το περιβάλλον είναι η περιβαλλοντική ευθεία, που αποτελεί εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει». Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει ενσωματώσει ακόμη την εν λόγω κοινοτική οδηγία στο ελληνικό δίκαιο, της οποίας η προθεσμία παρήλθε στις 30 Απριλίου του 2007. Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι: «το περιβάλλον δεν μας ανήκει, μας φιλοξενεί και ως ένα βαθμό μας ανέχεται».

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών και πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και τη χωροταξία, κ. Σπύρου Κουβέλη, ο οποίος, αφού καταχειροκροτήθηκε, μιλώντας με απλότητα και πάθος ξεκίνησε δηλώνοντας ότι : «σε μερικές μέρες αλλάζουμε, δεν βουλιάζουμε. Αποφασίζουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την πορεία αυτής της χώρας γιατί καταλάβαμε όλοι μαζί ότι φτάνει πια».

«Αν θέλουμε ωστόσο πραγματικά να αλλάξουμε πρέπει να θυμόμαστε τι έχουμε πει και γιατί το έχουμε πει. Η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα πρόγραμμα με αρχή, μέση, τέλος, το οποίο ξέρουμε πώς να το υλοποιήσουμε όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου», τόνισε.

«Οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι η Αθήνα απειλείται από πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα μετά τις πυρκαγιές που αντιμετωπίσαμε. Και εγώ σας ρωτώ που έχουν πάει οι πόλεις μας; Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται γειτονιές με νεοκλασικά και πράσινες πλατείες και πάρκα. Οι νέοι το μόνο που βρίσκουν σήμερα είναι πολυκατοικίες, τσιμέντο, ρύπανση κάθε είδους. Είναι γεγονός ότι δεν παράγουμε πια ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα. Περισσότερες από επτά χιλιάδες θέσεις εργασίας περιμένουν με την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», είπε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας.

«Πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά, «ότι απαιτείται να προστατεύσουμε όλους τους ελεύθερους χώρους και να τους συνδέσουμε με πράσινους χώρους, όπως είναι το άλσος Βεϊκου και τα Τουρκοβούνια, για να αποτελέσουν την πράσινη ραχοκοκκαλιά της Αθήνας. Έχω ήδη επισκεφτεί αρκετές φορές το Γαλάτσι και έχουμε κάνει αγώνες μαζί, όπως για το ΠΑΛΑΙ, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή σας».

«Η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά. Δεν γίνεται να συνεχίσει να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Πάνω από όλα όμως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αν δεν αλλάξουμε το πολιτικό ήθος στη χώρα μας δεν μπορούμε να πετύχουμε. Γιατί πολιτική σημαίνει όχι σε ποια ομάδα ανήκεις, αλλά ποια ιδεολογία υπηρετείς. Πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να είναι το μέτρο και η δύναμη της λύσης», δήλωσε ο κ. Κουβέλης ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Read more...

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας - Δήλωση

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο των Επιθεωρητών, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας και με εργαζόμενους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως για την έλλειψη προσωπικού. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

[%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%93..jpg]Ένα από τα μέτρα των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής μας, θα είναι η άμεση προστασία και στήριξη των ιδιωτικών υπαλλήλων, για να χτυπήσουμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα, τα εξοντωτικά ωράρια, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις, τις συμβάσεις με μπλοκάκια που υποκρύπτουν θέσεις εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων.

Θα ξεκινήσουμε άμεσα το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, για να δώσουμε κίνητρα, προκειμένου να επιβραβεύσουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οικονομικά και θεσμικά, οι οποίες εκσυγχρονίζουν, θα έλεγα εξανθρωπίζουν τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να σπάσουμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα.

Και βέβαια, θα ενισχύσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να αισθάνεται ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο εργαζόμενος, ότι είναι πια προστατευμένος, ότι τα δικαιώματά του προστατεύονται από την Πολιτεία.

Για όλα αυτά βέβαια, χρειάζεται ισχυρή εντολή, ισχυρή κυβέρνηση στις 4 Οκτωβρίου.

Θα τα καταφέρουμε.




Read more...

Απόψε το βράδυ (20:00) ο Στέφανος Τζουμάκας στο ξενοδοχείο "Τιτάνια"






Read more...

Πανηγυρική δικαίωση Μπόλαρη και δικαστικά για το «Κρόνιον»...


Η φωτογραφία προέρχεται απο τον χώρο του
δικαστηρίου κατα την εκδίκαση της υπόθεσης
(Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου ,
Γρηγόρης Νιώτης, Μάρκος Μπόλαρης
)
...Απορρίφθηκε η αγωγή των επίδοξων λογοκριτών του!
Πανηγυρική δικαίωση για τον Μάρκο Μπόλαρη, όπως άλλωστε αναμενόταν, αποτελεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών επί της αγωγής που είχε κατατεθεί σε βάρος του από τους διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη Γερόντων για την υπόθεση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο»: Η απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγο, απορρίπτει τους προσβλητικούς για τον Κοινοβουλευτισμό ισχυρισμούς των διοικούντων το Γηροκομείο ότι δήθεν ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος που άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε να επιδικάσει σε βάρος της Κωστοπουλείου Στέγης το ποσόν των 5.000 Ευρώ, ως δικαστικά έξοδα!
Με την ευκαιρία της απόφασης ο κ. Μπόλαρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της και αποκατέστησε την τάξη των πραγμάτων: Ο βουλευτής έχει όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να δεσμεύεται από οποιαδήποτε εξωθεσμικά κέντρα. Η απόφαση αποτελεί σημαντικό σταθμό στον αγώνα των Σερραίων πολιτών για την διάσωση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο», ως βασικού υλικού στοιχείου της πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής ταυτότητας της πόλης μας τα τελευταία 80 χρόνια. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται, καθώς γίνεται πλέον συνείδηση ότι η μνήμη και ο πολιτισμός δεν είναι μόνον στοιχεία ταυτότητας για την πόλη και την χώρα μας, αλλά και δυναμικά αναπτυξιακά βάθρα, στο πλαίσιο της αντίληψης για την Πράσινη Ανάπτυξη που επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ειδικά στην περίπτωση του αγώνα για το «Κρόνιο», όπου οι Σερραίοι είχαμε συμπαραστάτες, πέρα από κορυφαίους πολιτικούς, πέντε πρώην Υπουργούς Πολιτισμού, αλλά και πάνω από 100 εξέχουσες προσωπικότητες της Τέχνης, οφείλουμε στην πόλη μας και κυρίως στα παιδιά μας να μην τον εγκαταλείψουμε και να αποδώσουμε στην πόλη την αίθουσα ανακαινισμένη και λαμπρή.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για την θερμή τους συμπαράσταση στην προσπάθεια φίμωσης του κοινοβουλευτικού μου ρόλου και να δηλώσω ότι η είσπραξη της δικαστικής δαπάνης δεν με ενδιαφέρει. Την αποδίδω στους γέροντες της Κωστοπουλείου Στέγης, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε να στερηθούν το ποσόν αυτό επειδή η διοίκησή της επεχείρησε όσα επεχείρησε για δικούς της λόγους.»
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την εκδίκαση της αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών στις 19 Μαΐου 2009, είχαν συμπαρασταθεί στον Μάρκο Μπόλαρη, πέρα από εκατοντάδες Σερραίους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, που ανέτρεψε την αγωγή εξεταζόμενος ως μάρτυρας, Γρηγόρης Νιώτης βουλευτής της Β’ Περιφέρεια Πειραιώς, Γιάννης Δριβελέγκας, βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Πεταλωτής, βουλευτής Ροδόπης, Μιχάλης Καρχιμάκης, βουλευτής Λασιθίου, Μιχάλης Παντούλας, βουλευτής Ιωαννίνων, Χρύσα Αράπογλου, βουλευτής Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας.



Read more...

Τα... ανορθόγραφα εγκαίνια του Νοσοκομείου Κερκύρας


Από το http://prasinigata.blogspot.com/
.
Στη βιασύνη τους να κάνουν τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Κερκύρας μια εβδομάδα πρίν τις εκλογές, οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι "σκότωσαν" την ελληνική γλώσσα: προσέξτε την ορθογραφία στη μαρμάρινη πλάκα εγκαινίων που τοποθέτησαν. Σημειωτέον, ότι Δένδιας και Αβραμόπουλος εγκαινίασαν ένα Νοσοκομείο που ΘΑ μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, τουλάχιστον τρεις μήνες μετά. Δεν πειράζει, όμως, οι κορδέλες κόπηκαν, όλο και κάποιος ανόητος μπορεί να "τσιμπήσει" και να τους ψηφίσει.
Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους πράκτορες-φωτογράφους μας στην Κέρκυρα.




Read more...

Δ.Αβραμόπουλος: Θα κυβερνήσει ο Γιώργος...- "Κόβει" απο την Ντόρα!



Μιλώντας για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ο Δ.Αβραμόπουλος έκανε την εκτίμηση ότι θα «κυβερνήσει με stuff» εννοώντας με συμβούλους της εμπιστοσύνης του κατά το αμερικανικό πρότυπο και πρόσθεσε ότι «και εγώ το ίδιο θα έκανα».
* "Οταν εγώ ήμουν διπλωμάτης η κ. Μπακογιάννη ήταν γραμματέας στο γραφείο του μπαμπά της"!

του Σπύρου Γκουτζάνη

Με την γνωστή του αβρότητα και με χιούμορ ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έριξε τα πρώτα καρφιά στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους παρότι διευκρίνησε ότι «δεν θέλει να είναι στο κάδρο της διαδοχής».

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε δημοσιογράφους από το πολιτικό ρεπορτάζ όπως και συντάκτες από τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας για καφέ ή κρασί και καναπεδάκια στο καινούργιο Metropolis. Χαλαρός με τζιν παντελόνι και χωρίς γραβάτα ο κ. Αβραμόπουλος ήταν σε μεγάλα κέφια.

Όταν δημοσιογράφος παρατήρησε ότι από το προεκλογικό φυλλάδιό του που έχει φωτογραφίες με έλληνες πολιτικούς και διεθνείς προσωπικότητες απουσιάζει φωτογραφία του με την κ. Μπακογιάννη ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «ούτε στο δικό της φυλλάδιο υπάρχει τέτοια φωτογραφία. Ίσως οφείλεται στο ότι όταν εγώ ήμουν διπλωμάτης η κ. Μπακογιάννη ήταν γραμματέας στο γραφείο του μπαμπά της». Όταν πάλι δημοσιογράφος είπε με χιούμορ «τα λες αυτά γιατί ζηλεύεις» ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «δεν ζηλεύω που δεν έχω πατέρα πρωθυπουργό γιατί τότε μπορεί να ήμουν κι εγώ γραμματέας». Ο κ. Αβραμόπουλος θέλησε να προβάλλει ότι εν αντιθέσει προς την κ. Μπακογιάννη αλλά και με άλλους κορυφαίους της ΝΔ που είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών ο ίδιος είναι αυτοδημιούργητος. Σε άλλη ερώτηση για το αν «η χαλαρότητά του οφείλεται στο ότι δεν είναι πολύ πίσω από την κ. Μπακογιάννη στην Α΄ Αθήνας» ο υπουργός απάντησε «πάντα αφήνω τις κυρίες να προηγούνται» για να προσθέσει πιο σοβαρά ότι «στις εκλογές σημασία έχει να εκλεγείς και να εκλεγείς δυνατά». Αντιπαρήλθε χαμογελώντας ως καλοπροαίρετο αστείο την ερώτηση δημοσιογράφου «αν βλέπει ότι το κόμμα του θα κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές;». Επ αυτού είπε ότι τα ενδεχόμενα είναι είτε αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είτε νίκη χωρίς αυτοδυναμία και πρόσθεσε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και ότι σύντομα θα γίνουν ξανά εκλογές.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία σε περίπτωση ήττας ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητήσει τον κ. Καραμανλή όποια κι αν είναι η διαφορά. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «δεν θέλω να είμαι στο κάδρο της διαδοχής» και σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν τον προτείνουν για την διαδοχή τα κομματικά στελέχη απάντησε με μία ρήση του Μάο «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Μένοντας στην κινέζικη φιλοσοφία ανέφερε ακόμη ότι οι κινέζοι έχουν το ίδιο ιδεόγραμμα για να δηλώνουν την κρίση και την ευκαιρία. Οι δημοσιογράφοι το ερμήνευσαν ότι εννοούσε την κρίση στη ΝΔ και την ευκαιρία που δημιουργεί.

orfni.


Read more...

Α.Σαμαράς: Και σήμερα είμαι παρών κι αύριο θα είμαι παρών...



"Μην ακούτε σενάρια. Εγώ και σήμερα είμαι παρών κι αύριο θα είμαι παρών, κι όλοι θα είμαστε παρόντες με πρώτο τον Κώστα Καραμανλή… " - Διαβάστε στη συνέχεια όλη τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έχει ως εξής:

ΕΡ: Κύριε υπουργέ θα ξεκινήσω από τις δύο τηλεμαχίες. Πιστεύετε ότι προσέφεραν ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο; Και φυσικά θέλω την άποψή σας για την παρουσία του πρωθυπουργού τόσο στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών όσο και σε εκείνο με το Γιώργο Παπανδρέου...

ΑΠ: Νομίζω ότι προσέφεραν στην ενημέρωση του πολίτη. Αν και η πρώτη ήταν ιδιαίτερα μεγάλη - κι αυτό ασφαλώς ήταν μειονέκτημα. Αλλά και οι δύο ανάδειξαν τη δύναμη και τις αδυναμίες κάθε κόμματος, κάθε προγράμματος κάθε αρχηγού. Και μ' αυτή την έννοια ενημέρωσαν τον πολίτη. Στην πρώτη κέρδισε ο Καραμανλής. Στη δεύτερη κυριάρχησε ο Καραμανλής. Άλλωστε η δεύτερη είχε χαρακτήρα "μονομαχίας" κι ήταν συντομότερη, γι' αυτό και δεν ήταν κουραστική για το μέσο τηλεθεατή όπως η πρώτη… Ο Καραμανλής κυριάρχησε όχι μόνο γιατί απάντησε πλήρως στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί δεν πήρε καμία συγκεκριμένη απάντηση στα ερωτήματα που του έθεσε. Κι όταν διεύρυνε το πεδίο αντιπαράθεσης από την Οικονομία στα υπόλοιπα θέματα (Εξωτερική πολιτική κλπ.) έδειξε όχι μόνο τη σαφήνεια των δικών θέσεων, αλλά και τις παλινωδίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

ΕΡ: Ο πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να βγούμε από την κρίση. Γιατί όμως οι πολίτες να επιλέξουν αυτόν το δύσκολο δρόμο,όπως λέει και ο κ. Καραμανλής;

ΑΠ: Πρώτον διότι είναι ισορροπημένος, κοινωνικά δίκαιος και αναπτυξιακός:

* Αυτό που εμείς ονομάζουμε "πάγωμα" των αποδοχών στο δημόσιο, αφορά κυρίως τα υψηλότερα εισοδήματα. Οι χαμηλόμισθοι αλλά και τα μεσαία εισοδήματα πήραν φέτος και θα πάρουν τα επόμενα δύο χρόνια "έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις" πολύ πάνω από τον πληθωρισμό (από διπλάσια ως πενταπλάσια).

Αντίθετα με το "ξεπάγωμα" που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ όλοι θα πάρουν αναλογικά το ίδιο (κάλυψη του πληθωρισμού) και σε απόλυτους αριθμούς οι χαμηλόμισθοι θα πάρουν πολύ λιγότερα (από ότι προβλέπουμε εμείς).

Εμείς "παγώνουμε" προσωρινά τους υψηλόμισθους για να "θερμάνουμε" τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και να συγκρατήσουμε το έλλειμμα.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ξεπαγώνει τους μισθούς για να δώσει περισσότερα στους υψηλόμισθους που είναι πιο ανθεκτικοί, και για να δώσει πολύ λιγότερα στους χαμηλόμισθους που είναι πολύ πιο ευάλωτοι στην κρίση. Ενώ ταυτόχρονα διευρύνει το έλλειμμα…

* Δεύτερον, γενικά η ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδημάτων είναι πιο "αναπτυξιακή" (έχει υψηλότερο πολλαπλασιαστή, όπως λένε οι οικονομολόγοι). Γι' αυτό όταν μέσα στην κρίση ενισχύεις ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους, δίνει ώθηση στην οικονομία.

* Τρίτον, διότι εμείς διατηρούμε χαμηλά τους φορολογικούς συντελεστές και θα τους χαμηλώσουμε κι άλλο. Ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει να τους ανεβάσει, πράγμα ιδιαίτερα οδυνηρό για τη μικρομεσαία επιχείρηση που βρίσκεται ήδη στο όριο.

* Τέταρτον, διότι εμείς με ισορροπημένα μέτρα σε δύο χρόνια θα έχουμε βγάλει την οικονομία από το τέλμα - όχι μόνο από τη διεθνή κρίση, αλλά και από τις μόνιμες αναπηρίες της ελληνικής δημοσιονομικής παράλυσης.

Ενώ αντίθετα οι προτάσεις το ΠΑΣΟΚ, είναι πιθανότερο να μας βάλουν σε νέες περιπέτειες, μεγαλύτερου δανεισμού και ακόμα βαθύτερης ύφεσης…

ΕΡ: Πάντως πολλοί λένε ότι τα ποσοστά της ΝΔ έπεσαν γιατί η κυβέρνηση έχασε το ηθικό πλεονέκτημα με τα σκάνδαλα που είδαν τον φως της δημοσιότητας. Τι απαντάτε;

ΑΠ: Η ΝΔ διατήρησε το ηθικό πλεονέκτημα: Διότι όλα τα σκάνδαλα που ήλθαν επί των ημερών της στην επιφάνεια, διερευνήθηκαν, οι υπαίτιοί τους τιμωρήθηκαν ακόμα κι όταν δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος τους, ενώ η όποια ζημία που έγινε αποκαταστάθηκε.Αντίθετα, τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε διερευνήθηκαν, ουδέποτε κάποιος λογοδότησε γι' αυτά, ενώ η ζημία που έγινε δεν αποκαταστάθηκε. Υπάρχει κάποιο σκάνδαλο από το πρόσφατα που να συγκρίνεται με το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, επί εποχής ΠΑΣΟΚ; Θυμάστε τι οικονομική καταστροφή έπαθε τότε το σύνολο της κοινωνίας; Θυμάστε να λογοδότησε κανείς γι' αυτό; Υπάρχει οποιαδήποτε σύγκριση; Νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός ξέχασε; Ασφαλώς δεν πρέπει να γίνεται "συμψηφισμός σκανδάλων". Αλλά εμείς δεν μιλάμε για συμψηφισμό. Ο συμψηφισμός προϋποθέτει συγκρίσιμα πράγματα. Εδώ δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Ούτε ποσοτική, ούτε ποιοτική, ούτε από άποψη συνεπειών, ούτε από πλευράς αντιμετώπισής τους. Καμία απολύτως σύγκριση…

ΕΡ: Ταυτόχρονα φαίνεται ότι εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο για τη Ρηγίλλης η βελτίωση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ. Πιστεύετε ότι στο χρόνο που απομένει είναι δυνατόν να πετύχετε ανατροπή;

ΑΠ: Νομίζω ότι η συσπείρωση ανεβαίνει συνεχώς. Επίσης φαίνεται ότι αντιστρέφεται υπέρ μας η δυναμική μετακίνησης ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή. Αλλά ας πούμε ότι οι "οιωνοί" τις τελευταίες μέρες είναι πολύ καλοί. Και γίνονται καλύτεροι…

ΕΡ: Πρώτος είχατε μιλήσει για τρίτη τετραετία Καραμανλή. Πιστεύετε ακόμα ότι στις 5 Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής θα εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός; Και αν όχι, πιστεύετε ότι θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

ΑΠ: Πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Πιστεύω ακόμα ότι ο Καραμανλής θα εξακολουθεί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Το έχει διευκρινίσει απόλυτα ο ίδιος. Και το ίδιο το κόμμα σε ανύποπτο χρόνο του ζήτησε να παραμείνει αρχηγός ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Συνεπώς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, έτσι κι αλλιώς. Πολύ περισσότερο που θα νικήσουμε…

ΕΡ: Ωστόσο ακούγονται διάφορα σενάρια. Φωνές που λένε ότι στην επόμενη ημέρα στη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς σίγουρα πρέπει να είναι παρών. Τι λέτε;

ΑΠ: Μην ακούτε σενάρια. Εγώ και σήμερα είμαι παρών κι αύριο θα είμαι παρών, κι όλοι θα είμαστε παρόντες με πρώτο τον Κώστα Καραμανλή…

ΕΡ: Να ρωτήσω τέλος για την περιφέρειά σας, τη Μεσσηνία. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους σας ενόψει των εκλογών;

ΑΠ: Τέσσερις λέξεις: Η Μεσσηνία ψηλότερα - η Ελλάδα ψηλότερα. Νομίζω ότι ολόκληρη η Ελλάδα θα δυναμώσει, εφ' όσον ρίξουμε το βάρος στην περιφέρεια, όπως έκανε, άλλωστε, η ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Το δείχνει, εξ άλλου, η κατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ, του νέου κοινοτικού προγράμματος χρηματοδοτήσεων που διαχειρίζεται πλέον η περιφέρεια. Πιστεύω, λοιπόν, ότι όχι μόνο η Μεσσηνία, αλλά ολόκληρη η Ελληνική περιφέρεια, αναδεικνύει σταδιακά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού χώρου. Και η Μεσσηνία έχει ήδη μπει στο δρόμο αυτό κι έχει πολύ μεγάλες προοπτικές. Φτάνει να μείνουμε στο σωστό δρόμο…

orfni.


Read more...

Προεκλογικά... με εσωκομματικές βολές στη ΝΔ




Σεισμικές δονήσεις προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία πέντε ημέρες πριν τις εκλογές προτροπή του Λευτέρη Ζαγορίτη στους "γαλάζιους" ψηφοφόρους να "μαυρίσουν" εκείνους που είχαν προκλητικές συμπεριφορές και παραμένουν στα ψηφοδέλτια.

"Πάρα το γεγονός ότι υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις, παραλείψεις, για το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές που δυσαρέστησαν τους νεοδημοκράτες δεν φταίει η παράταξη", δήλωσε ο κ. Ζαγορίτης και έστειλε το μήνυμα: "Μαυρίστε όσους θύμωσαν την κομματική βάση και βρίσκονται στα ψηφοδέλτια".

"Αυτός που πρέπει να κρίνει τους υποψηφίους είναι ο λαός και όχι κάποιο κομματικό κονκλάβιο", είπε στον flash 96 ο Γ. Αλογοσκούφης σημειώνοντας ότι "δεν έπρεπε καν να μπει σε αυτή τη συζήτηση η Νέα Δημοκρατία".

"Εγώ δεν θα ενθάρρυνα ποτέ τους πολίτες να ψηφίσουν αρνητικά", δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αντιθέτως ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Ζαγορίτη. "Οι πολίτες έχουν ευθύνη για το ποιοι θα εκλεγούν", πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

"Να μαυρίσουν εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές, όσους είναι στα ψηφοδέλτια. Ενόχλησαν την παράταξη, να τους μαυρίσουν" υπογράμμισε σε δηλώσεις του και ο Γ. Γιακουμάτος.

Δήλωση βόμβα του Γ. Γιακουμάτου στον Flash 96 για τα stage. "Όταν έφυγα από το υπουργείο Απασχόλησης ήταν 18μηνα" είπε, για να προσθέσει ότι είναι "έγκλημα να διαρκούν πέντε χρόνια και οι νέοι να είναι ανασφάλιστοι".


Read more...

Ραδιοφωνική μονομαχία Αλογοσκούφη- Σκανδαλίδη μέσω Flash 96



Ο πρώην υπουργός Οικονομίας παρατήρησε ότι "μη αυτοδυναμία είναι μήνυμα του λαού για συνεργασία" προσθέτοντας ότι "υπάρχουν μερικά κοινά σημεία με το ΠΑΣΟΚ".

"Δεν μιλάμε για συγκυβέρνηση με μία παράταξη που οδήγησε στον εκτροχιασμό της χώρας" επεσήμανε ο κ. Σκανδαλίδης.

"Το μεγάλο πρόβλημα είναι το δημόσιο χρέος- δεν μπορείς σε αυτή τη συγκυρία να μιλάς για παροχές όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ" τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

"Όταν ήρθε η κρίση στη χώρα μας είχαμε ήδη χρεοκοπήσει" είπε ο κ. Σκανδαλίδης.
nooz.gr/

Read more...

4 δισ. κρυφός δανεισμός για την Ελλάδα...



Τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια ευρώ έχει δανειστεί «κάτω από το τραπέζι» το ελληνικό κράτος, όπως αποκάλυψε στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρησης Δημόσιου Χρέους. Από τη μεριά του, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει «κρυφό» δανεισμό 20 δισεκατομμυρίων, την ώρα που ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου παραδέχεται ότι το έλλειμμα μπορεί να εκτιναχθεί στο 8% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2009.
Όπως αποκάλυψε το στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρησης Δημόσιου Χρέους, πρόκειται για έναν κρυφό δανεισμό μέσω των Eurocommercial Papers, ενός...

τρόπου βραχυχρόνιου δανεισμού προκειμένου το κράτος να καλύψει άμεσες ταμειακές ανάγκες, μέχρι να εκδοθούν τα κανονικά ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια.

Το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα, ανεβάζει το ποσό του δανεισμού στα 20 δισεκατομμύρια το πρώτο εννιάμηνο του 2009, ενώ υποστηρίζει πως ελάχιστα από αυτά τα χρήματα έχουν αποπληρωθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου απήυθυνε ερώτηση προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, όπως δημοσίευσε την Τρίτη (29/9) η εφημερίδα «Το Βήμα», καταρρίπτοντας στην ουσία το «μαξιλάρι» που διατείνονταν ότι είχε για το 2009 η ελληνική οικονομία , και υποστηρίζοντας πως το εν λόγω χρέος θα επιβαρύνει αφού μεταφερθεί το επόμενο έτος.

Στο 8% του ΑΕΠ το έλλειμα, λέει ο Παπαθανασίου

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξη του, παραδέχεται ότι το έλλειμμα αν δεν συγκρατηθεί μπορεί να φτάσει στο 8% του ΑΕΠ.

Τα μέτρα που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, λεει ο κ. Παπαθανασίου, μπορεί να συγκρατήσουν το έλλειμμα στο 6%, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αποδώσει τα εν λόγω μέτρα, εκτιμώντας ότι τελικά το έλλειμμα θα εκτιναχθεί.

Στην περίπτωση αυτή, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μειωθεί στο 3%, ποσοστό που ζητά επίμονα η Κομισιόν.
cosmo.gr

nonews-news


Read more...

McDonalds' και Καραμανλής ΕΝΑ μ' ΕΝΑν!...


Από adena-gr
Δίπλα- δίπλα, υπό(την σκέπη του Αττικού ουρανού) προϊόντα, σύμβολα προχειρότητας και πλαδαρότητας.
Αναρωτιέμαι αν ο οδηγός που με χτύπησε από πίσω, καθώς περίμενα στο κόκκινο (σηματοδότη), του απέσπασε την προσοχή η διφορούμενη διαφημιστική πινακίδα.
Μήπως πρέπει να ζητήσω αποζημίωση για το βαρύ τραυματισμό μου, και από τα εικονιζόμενα "είδη"?...


nonews-news.

Read more...

Η "ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΙΥ"...


Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από το Βήμα)

Τη «Δεξιά του Κυρίου» ενθυμήθηκε η Νέα Δημοκρατία λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου. Η πίεση που δέχεται το κυβερνών κόμμα από τα δεξιά και οι διαρροές που παρατηρούνται προς τον ΛΑΟΣ οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή σε μια συμβολική κίνηση προκειμένου να συγκινήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ με υψηλό θρησκευτικό φρόνημα. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, λίγη ώρα προτού μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην... Πάτρα, επισκέφθηκε τον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας. Μαζί με τη σύζυγό του κυρία Νατάσα Καραμανλή έσπευσαν να προσκυνήσουν την τιμία κάρα του Αγίου Ανδρέα. Σε μια πόλη όπου οι εκκλησιαστικές και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική ζωή ο κ. Καραμανλής είχε την κατάλληλη ευκαιρία να ενισχύσει το θρησκευτικό προφίλ του, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 45 ετών από την 26η Σεπτεμβρίου 1964, ημέρα κατά την οποία το ιερό λείψανο επεστράφη από το Βατικανό και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Πάτρα. Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να στείλει μήνυμα προς την Ιεραρχία ότι είναι ένας πολιτικός που πιστεύει στην Ορθοδοξία και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, επιδιώκοντας να ενισχύσει το δεξιό προφίλ του. Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στον Αγιο Ανδρέα θύμισε ότι σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις επισκεπτόταν τον τοπικό μητροπολίτη και του φιλούσε τη δεξιά χείρα. Την ίδια ημέρα, αλλά πολλές ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει διεμβολίσει το σκληροπυρηνικό τμήμα των ψηφοφόρων της ΝΔ, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιο, βασικό αντίπαλο του νυν Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου ο οποίος τηρεί απόλυτη ουδετερότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης άκουσε τον κ. Ευστάθιο, ο οποίος διαθέτει σημαντική επιρροή στη Λακωνία και στην ευρύτερη περιοχή, να του λέει ότι «είναι άνθρωπος της Εκκλησίας και έχει μέσα του τον Χριστό και την Ελλάδα», μια άποψη που του έδωσε πολιτικές ανάσες, αφού συνοδεύτηκε με την επισήμανση του ιεράρχη: «Για μένα αυτό λέει πολλά και πιστεύω ότι λέγει και για όλη την Ελλάδα». Και αυτό, διότι πολλοί τον επέκριναν για όσα είπε αναφορικά με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, όπου εξέφρασε άποψη αντίθετη από αυτήν που πρεσβεύει η συντριπτική πλειοψηφία της Ιεραρχίας. Ο ανταγωνισμός μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι έντονος για την επιρροή στην Εκκλησία και το κυβερνών κόμμα πιέζει να διατηρήσει την εύνοια της «Δεξιάς του Κυρίου». Πολλά κυβερνητικά στελέχη όταν πληροφορήθηκαν την κίνηση του ζεύγους Καραμανλή στην Πάτρα δεν ξαφνιάστηκαν, αφού διέγνωσαν ότι σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός αναζητεί τη θεία βοήθεια και τη στήριξη της επίγειας «Δεξιάς του Κυρίου» για να συγκρατήσει τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους στο «μαντρί» της ΝΔ. Αλλα κυβερνητικά στελέχη θυμήθηκαν την επίσκεψή του- μαζί με τη σύζυγό του- στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο δήμο και την υπογραφή του στο «δημοψήφισμα» της Εκκλησίας για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, επί εποχής του μακαριστού κυρού Χριστοδούλου (περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2000). * Να στηρίξουν τη ΝΔ αλλά να καταψηφίσουν όσους υποψηφίους τους πίκραναν με τις συμπεριφορές τους κάλεσε τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών κ. Ελ. Ζαγορίτης. «Παρά το ότι υπήρξαν παραλείψεις, παρά το ότι υπήρξαν λάθη, παρά το ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, παρά το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές, οι οποίες δυσαρέστησαν, θύμωσαν τους Νεοδημοκράτες, δεν φταίει η παράταξη» τόνισε ο κ. Ζαγορίτης και προέτρεψε τους ψηφοφόρους του κόμματος: «Να “μαυρίσουν” εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές, όσοι είναι στα ψηφοδέλτια. Από ΄κει και ύστερα να ψηφίσουν ΝΔκαι Κ. Καραμανλή. Δεν φταίει η παράταξη για μεμονωμένες, εσφαλμένες συμπεριφορές».
fimotro


Read more...

"ΚΡΥΦΟΣ" ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 55 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!


Ρεπορτάζ : Βασίλη Zήρα - Σωτήρη Nίκα
(από την Καθημερινή)

Σε «κρυφό» δανεισμό ύψους τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, πέραν των 55,4 δισ. ευρώ που έχει δανειστεί επισήμως, έχει προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να καλύψει το τεράστιο ταμειακό έλλειμμα. Πρόκειται για δανεισμό που έχει πραγματοποιηθεί μέσω των αποκαλούμενων Eurocommercial Papers (ECP's). Τα ECP's είναι ένας βραχυχρόνιος δανεισμός, διάρκειας λίγων ημερών ή λίγων... εβδομάδων και χρησιμοποιείται από τα κράτη για να καλύψουν άμεσες ταμειακές ανάγκες μέχρις ότου πραγματοποιήσουν κανονικές εκδόσεις ομολόγων ή εντόκων γραμματίων. Επίσης, αυτή η πρακτική δανεισμού δεν ανακοινώνεται. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι πρόκειται για μια συνήθη κατά τα άλλα πρακτική του Δημοσίου, η οποία πράγματι δεν θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου:
1. δεν είχε διαβεβαιώσει στο παρελθόν ότι το φετινό πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα πως έχει δανειστεί και 8 δισ. ευρώ επιπλέον για το ενδεχόμενο επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών.
2. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg δεν ανέφερε ότι εκκρεμεί μόνο μια αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 6 Οκτωβρίου.
3. δεν είχε υποστηρίξει χθες σε τηλεοπτική συζήτηση ότι η νέα κυβέρνηση θα βρει στα ταμεία της 8,2 δισ. ευρώ ρευστά διαθέσιμα.
Κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», ανέφερε ότι ο καθαρός δανεισμός (εκτός αναχρηματοδοτήσεων) μέσω ECP's ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 4 δισ. ευρώ. Πηγές της αγοράς ομολόγων υποστηρίζουν ότι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2 δισ. ευρώ λήγουν τον Ιανουάριο του 2010, έγιναν δηλαδή με ECP's διάρκειας 4 μηνών και άνω.
Αυτά τα 4 (τουλάχιστον) δισ. ευρώ δεν υπολογίζονται στα 55,4 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει επισήμως ότι δανείστηκε το Δημόσιο. Με αυτά, ο δημόσιος δανεισμός ανέρχεται σε 59,4 δισ. ευρώ έναντι των αρχικώς προϋπολογισθεντων 40 δισ. ευρώ.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ταμειακό έλλειμμα είναι κατά 4 δισ. ή κατά 1,5% του ΑΕΠ υψηλότερο από όσο υποδήλωνε ο επίσημος δανεισμός. Επίσης, σημαίνει ότι το πρόγραμμα δανεισμού δεν είχε ολοκληρωθεί με τις επίσημες εκδόσεις τίτλων. Τα ελλείμματα επέβαλαν τον δανεισμό (τουλάχιστον) άλλων 4 δισ. ευρώ.
Ερωτήματα προκαλεί, όμως, το γεγονός ότι ενώ το Δημόσιο είχε ανάγκη ρευστού κατέφυγε σε ECP's και όχι σε κανονική έκδοση ομολόγων ή εντόκων γραμματίων. Η παρούσα περίοδος προσφέρεται άλλωστε, αφού και τα spreads έχουν υποχωρήσει και οι αγορές είναι ήρεμες. Προφανώς, ο μόνος λόγος είναι το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχει προεκλογικά η αποκάλυψη ότι ο πραγματικός δανεισμός είναι πολύ υψηλότερος από τον επίσημο και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός πολύ μεγαλύτερος.
Ερώτημα αποτελεί και το πώς μπορεί ενώ το Δημόσιο έχει ταμειακά διαθέσιμα 8 δισ. ευρώ, να πληρώνει τόκους για ECP's. Η μόνη πιθανή απάντηση είναι ότι είτε δεν τα έχει ή ότι δεν θα τα έχει έως το τέλος του έτους.
Στελέχη του ΟΔΔΗΧ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να αναχρηματοδοτηθεί μέρος των ECP's μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις η έκδοση θα είναι ύψους 3,5 δισ. ευρώ, όσο και τα έντοκα που λήγουν. Ανεπισήμως, τα στελέχη του ΟΔΔΗΧ σε επικοινωνία τους με τις τράπεζες -γιατί επισήμως δεν πρόκειται να γίνει καμία ανακοίνωση έως τις εκλογές, επίσης για προφανείς πολιτικούς λόγους- κάνουν λόγο για 1 δισ. ευρώ επιπλέον. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι η αναχρηματοδότηση των υπολοίπων θα επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα δανεισμού του 2010.



Read more...

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...


AFP, Ροϊτερς, Ασοσ. Πρες

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Πύρρειο νίκη κατήγαγε την Κυριακή η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, η οποία δεσμεύθηκε ότι έως την 20ή επέτειο από την Πτώση του Τείχους, στις 9 Νοεμβρίου, θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησής της. Η Μέρκελ, η οποία επανεξελέγη... με ποσοστό μόλις 33,8%, το χειρότερο ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) από το 1949, καλείται να συμμαχήσει με τους ιδανικούς εταίρους της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), εγκαταλείποντας τον μεγάλο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που υπέστησαν δεινή ήττα με μόλις 23%, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό τους στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.
Κέρδισαν και οι μικροί
Αντίθετα, μεγάλοι κερδισμένοι της προχθεσινής αναμέτρησης αναδείχθηκαν τα τρία μικρότερα κόμματα, που εξασφάλισαν πάνω από 10%: το FDP με 14,6%, το Κόμμα της Αριστεράς του Οσκαρ Λαφοντέν με 11,9% και οι Πράσινοι με 10,7%.
«Θα ήμουν ικανοποιημένη αν μπορούσα να υποδεχθώ τους ξένους αρχηγούς κρατών στις 9 Νοεμβρίου ως επικεφαλής μιας νέας κυβέρνησης», δήλωσε χθες η επανεκλεγείσα καγκελάριος. Με τη σύναψη συμμαχίας με τους Ελεύθερους Δημοκράτες ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τους Γερμανούς αναλυτές, η κεντρώα, σχεδόν σοσιαλδημοκρατική στροφή των Χριστιανοδημοκρατών και εγκαινιάζεται η υιοθέτηση πιο νεοφιλελεύθερων επιλογών, όπως η μείωση φόρων, οι αποκρατικοποιήσεις και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας που θα δίνει περισσότερα περιθώρια προσλήψεων και απολύσεων στις επιχειρήσεις. Ενδεικτική είναι επίσης η άνοδος των μετοχών των ενεργειακών κολοσσών ΕΟΝ και της RWE, που διαθέτουν πυρηνικούς σταθμούς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα ανακληθεί ο νόμος που ορίζει πλήρη εγκατάλειψη της ατομικής ενέργειας ώς το 2020.
Οι διαπραγματεύσεις Χριστιανοδημοκρατών και FDP πάντως για την κατανομή των υπουργείων προοιωνίζονται σκληρές και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να διεκδικήσουν 3 - 4 υπουργεία. Παραδοσιακά, το κόμμα που συμμετείχε στις προηγούμενες «κιτρινόμαυρες» κυβερνήσεις του Χέλμουτ Κολ έλεγχε τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Ακόμη και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης όμως τα πράγματα θα είναι σαφώς δυσκολότερα για τη νέα κυβέρνηση της Μέρκελ σε σχέση με 4 χρόνια νωρίτερα. Χωρίς τη συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα είναι πολύ οξύτερες, ενώ οι Πράσινοι ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια τους στην προοπτική στροφής προς την ατομική ενέργεια.
Μετά τη νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας δυσχεραίνουν τα πράγματα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς το FDP συμμερίζεται την άποψη της Μέρκελ περί προνομιακής σχέσης της Αγκυρας με την Ε. Ε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συνεχάρη τη Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι «Γερμανία και ΗΠΑ είναι στενοί σύμμαχοι και συνεργάζονται για την προώθηση της ελευθερίας, της ασφάλειας και της ευημερίας». Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, επισήμανε ότι η επανεκλογή της είναι απόρροια της εμπιστοσύνης, που εξασφάλισε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε «το κοινό όραμά τους και την αφοσίωσή τους σε μία ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη». Ο γερμανικός Τύπος σημείωσε το χαμηλό ποσοστό των χριστιανοδημοκρατών υπό την ηγεσία της Μέρκελ και η εφημερίδα Welt ανέφερε ότι «η νίκη είναι πικρή» για το CDU. Η Tagesspiegel έγραψε ότι η καγκελάριος βγαίνει από τις εκλογές «με μαυρισμένο το ένα μάτι».
Πανηγύριζε ο Βέστερβελε
Aυτός που είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει προχθές το βράδυ ήταν ο ηγέτης του FDP, Γκίντο Βέστερβελε. Ο 47χρονος πρώτος δηλωμένος γκέι ηγέτης γερμανικού κόμματος πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό του FDP και αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι πρότινος θεωρούνταν ο γελωτοποιός της γερμανικής πολιτικής σκηνής, αλλά όπως φάνηκε προχθές γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.
Δεύτερος μεγάλος νικητής των εκλογών, ο Οσκαρ Λαφοντέν, επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς. «Είναι μεγάλη ημέρα για τη γερμανική Αριστερά» δήλωσε ο Λαφοντέν, ο οποίος κατάφερε για δεύτερη φορά να οδηγήσει το κόμμα στην ομοσπονδιακή Βουλή, ενισχύοντας την επιρροή του στη δυτική Γερμανία. Οι επιδόσεις της άκρας δεξιάς υπήρξαν πολύ χειρότερες σε σύγκριση με εκείνες που είχε καταγράψει πριν από τέσσερα χρόνια. Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) και η Ενωση Γερμανικού Λαού (DVU) απέσπασαν συνολικά 681.000 ψήφους, έναντι των 858.000 που είχαν συγκεντρώσει τα δύο ξενοφοβικά κόμματα το 2005.
Τέλος, εντυπωσιακό ποσοστό συγκέντρωσε το Κόμμα των Πειρατών, οι υπέρμαχοι της ελεύθερης διακίνησης πνευματικά κατοχυρωμένου υλικού στο Διαδίκτυο, με 2%.

fimotro

Read more...

ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΕ...


Ο Πάκης κάλυψε τον Αβραμόπουλο. Και τον Ζαγορίτη. Μιλώντας πριν από λίγο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm απέφυγε να αφήσει αιχμές. Ο Αβραμόπουλος χθες σε συνάντηση που είχε με πολιτικούς συντάκτες παραδέχθηκε ότι το ζητούμενο στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή ο Ζαγορίτης ζητούσε από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να... μαυρίσουν όσα "στελέχη πλήγωσαν την παράταξη". Ο Παυλόπουλος αποφεύγει τις συγκρούσεις. Βλέπει τι έρχεται την Κυριακή και κοιτάζει να διασώσει τον εαυτό του. Η μάχη της Α' Αθήνας μπορεί να έχει εκπλήξεις...
fimotro.


Read more...

ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕ...


Του ξέφυγε του Ζαγορίτη και έγινε πρωτοσέλιδο σχεδόν παντού; Μάλλον όχι. Δεν του ξέφυγε τίποτα. Ο Ζαγορίτης βλέπει ότι θα εκλεγεί πολύ δύσκολα. Ήθελε να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους της Β΄Αθήνας για να μαυρίσουν ορισμένους υπουργούς (Κ. Μητσοτάκη κλπ). Άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε. Το αποτέλεσμα; Το νέο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί σήμερα με τις δηλώσεις μερικά μόνον εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές...



Read more...

ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΕ 4 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ...

Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Καμπάνες για εναρμονισμένη πρακτική, συνολικού ύψους περίπου 32,5 εκατομμυρίων ευρώ, επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εταιρείες Εθνική Ασφαλιστική, Αγροτική Ασφαλιστική, Ιντεραμέρικαν και Grouporama Φοίνιξ, καθώς διαπίστωσε ότι... καθόριζαν από κοινού ενιαία τιμή αμοιβής εργατοώρας στα συνεργεία αυτοκινήτων με τα οποία συνεργάζονταν. Μέσω μιας εταιρείας που οι 4 ασφαλιστικές συνέστησαν από κοινού με την επωνυμία ΑUDΑΤΕΧ ΗΕLLΑS Α.Ε. καθόριζαν τις αμοιβές. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζήτησε μέσα σε τρεις μήνες οι 4 ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν αλλάξει το καθεστώς τιμολόγησης για το οποίο τιμωρήθηκαν, διαφορετικά θα επιβληθεί νέο πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μία εταιρεία και για κάθε μέρα μη συμμόρφωσής της στην απόφαση της Επιτροπής. Συγκεκριμένα πρόστιμο ύψους 13,56 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η Εθνική Ανώνυμη Ασφαλιστική Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, η Αγροτική Ασφαλιστική θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 5,28 εκατ. ευρώ, η Ιντεραμέρικαν 8,55 εκατ. ευρώ και η Grouporama Φοίνιξ Ανώνυμη Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία 5,1 εκατ. ευρώ. Έπειτα από καταγγελία Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε στην απόφαση αυτή ύστερα από καταγγελία της πρωτοβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης Ένωση Φανοποιών και Βαφέων Αυτοκινήτων Νομού Χανίων, σύμφωνα με την οποία οι εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρείες κατά το χρονικό διάστημα 2002-2008, είχαν συμπράξει με αποτέλεσμα να επιβάλουν ενιαία τιμή επισκευών στην αγορά. Μάλιστα, η Επιτροπή έκρινε ότι η ΑUDΑΤΕΧ επέβαλε μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών ρήτρα προς τα συνεργαζόμενα συνεργεία, να μην παρέχουν σε πελάτες τους ευνοϊκότερους όρους και τιμές απ΄ αυτές που παρείχαν στις ασφαλιστικές εταιρείες χρήστες του συστήματος ΑUDΑΤΕΧ, ασκώντας παράλληλα έλεγχο για την τήρηση της μεταξύ τους συμφωνίας.
fimotro.

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ"...






Read more...

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΓΙΑ... ΜΑΥΡΙΣΜΑ!


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος

Κατάσταση διάλυσης και «μαχαιρώματα» κορυφής καταγράφονται στη Ν.Δ. πέντε 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Με μια πρωτοφανή παρέμβαση, ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης κάλεσε ανοιχτά τους γαλάζιους ψηφοφόρους να «μαυρίσουν» όσα στελέχη «πλήγωσαν την παράταξη» και παραμένουν στα ψηφοδέλτια, ενώ ο... υπουργός Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλος προεξοφλεί την ήττα της Ν.Δ. Η τορπίλη Ζαγορίτη έκανε άνω- κάτω τη Ν.Δ. και προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις γαλάζιων στελεχών, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, καθώς οι περισσότεροι την αντιμετώπισαν και ως κίνηση που «υπονομεύει τις επιλογές του ίδιου του Πρωθυπουργού». «Ο γραμματέας στέλνει το μήνυμα ότι τα ψηφοδέλτια έχουν ακόμη “βαρίδια”», σχολίαζε στα «ΝΕΑ» κορυφαίος υπουργός, ενώ υποψήφιοι της Β΄ Αθήνας μετέφεραν τη δυσφορία τους και στο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι ο κ. Ζαγορίτης «ανοίγει πληγές» και «προσπαθεί με ανεπίτρεπτο τρόπο να περάσει “γραμμή” κατά υποψηφίων ακόμη και στη δική του εκλογική περιφέρεια». «Δεν φταίει το κόμμα» «Πάρα το γεγονός ότι υπήρξαν παραλείψεις, λάθη και καθυστερήσεις, παρά το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές που δυσαρέστησαν και θύμωσαν τους Νεοδημοκράτες, δεν φταίει η παράταξη. Να “μαυρίσουν” εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές, όσοι είναι στα ψηφοδέλτια. Από εκεί και μετά να ψηφίσουν Ν.Δ. και Κων. Καραμανλή. Δεν φταίει η παράταξη για μεμονωμένες, εσφαλμένες συμπεριφορές», ήταν η δήλωση (στον Αlpha 98,9) του γραμματέα της Ν.Δ. που άναψε φωτιές. Ο ίδιος ανέφερε στα «ΝΕΑ» ότι είπε «το αυτονόητο» και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση η δήλωση δεν αναφέρεται σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας». Με στόχο να αποφευχθεί μια εμφυλιοπολεμική σύρραξη στη Β΄ Αθήνας εξάλλου, στελέχη της Ρηγίλλης που συντάσσονται με τις θέσεις του γραμματέα σημείωναν ότι «είναι προφανές πως αναφέρεται σε πρόσωπα που έχουν πληγώσει την κομματική βάση». Και «φωτογράφιζαν» τους κ.κ. Ευαγ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημόσιας γης στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά και τους κ.κ. Βασ. Μιχαλολιάκο και Κων. Κουκοδήμο. Δυσαρέσκεια Σε κάθε περίπτωση, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό θεωρούσαν «άστοχη» την παρέμβαση του κ. Ζαγορίτη, η οποία ήρθε, όπως έλεγαν, «στην πλέον ακατάλληλη στιγμή» και «ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα των ψηφοδελτίων». Την ίδια ώρα, βουλευτές και κομματικά στελέχη θεωρούσαν ότι η κίνηση του γραμματέα δείχνει ότι «δεν υπήρξε σχεδιασμός για την πορεία προς τις κάλπες ακόμη και στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος» και πως αυτό το ζήτημα προκαλεί νέα ερωτήματα για την απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει τις εκλογές. Το μήνυμα είναι ότι ο κ. Καραμανλής πήρε το ρίσκο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με έναν κομματικό μηχανισμό «απολύτως ανέτοιμο σε όλα τα επίπεδα». Καυστικές ήταν και οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών που πολιτεύονται στη Β΄ Αθήνας. «Δεν θέλω να σχολιάσω συναδέλφων μου απόψεις. Θεωρώ ότι η Ν.Δ. έκανε την αυτοκάθαρσή της», ήταν η αντίδραση της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πετραλιά, ενώ για «στιγμές κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός κ. Παν. Παναγιωτόπουλος. Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επέκρινε ανοιχτά τον κ. Ζαγορίτη. «Εγώ δεν θα ενθάρρυνα ποτέ τους πολίτες να ψηφίσουν αρνητικά. Πιστεύω ότι ο ρόλος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να ψηφίσουν θετικά», ανέφερε και πρόσθεσε δηκτικά: «Ως υποψήφιοι θέτουμε στην κρίση των πολιτών, πέρα από τον πολιτικό μας λόγο υποστήριξης του κυβερνητικού έργου, και την προσωπική μας πολιτική διαδρομή και το έργο. Εγώ προτιμώ να σκέφτομαι θετικά και όχι αρνητικά και να ασπρίζω και όχι να μαυρίζω».

fimotro.

Read more...

ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.


Ρεπορτάζ : Γιάννης Αντύπας

Καταγγέλλει τον βρώμικο πόλεμο της ΝΔ μέσω διαρροών για δημοσκοπήσεις και περίεργα χτυπήματα σε ιστοσελίδες στελεχών του, παίζει σποτ με τις αποτυχίες της κυβέρνησης, αλλά πάνω απ όλα το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην προβολή των διλημμάτων της 4ης Οκτωβρίου. Για τον λόγο αυτό η Ιπποκράτους παρουσίασε χθες το βίντεο με το ηγετικό προφίλ του Γ. Παπανδρέου, γεγονός που συνδυάστηκε με δήλωση του προέδρου του... κόμματος, ακριβώς στην έναρξη των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. «Στις 5 του Οκτώβρη, η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, μια σταθερή κυβέρνηση, που θα σηκώσει αμέσως τα μανίκια για να αλλάξει πορεία η χώρα», τόνισε και δεσμεύθηκε «να ματώσουμε, εγώ και η κυβέρνησή μου, στη μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας, που μας πνίγουν όλους και στην προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας».
«Πάνω σ' αυτές τις δεσμεύσεις απευθύνω σήμερα προσκλητήριο», συνέχισε, «προσκλητήριο ενότητας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων». Ανακοίνωσε έτσι πως «τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, προτίθεμαι να καλέσω όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συνεννόηση για τα αυτονόητα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε ιδιαίτερα «στους κυνικούς που πιστεύουν ότι δεν αλλάζει τίποτε», λέγοντάς τους «δώστε μου τη δύναμη να αποδείξω το αντίθετο, στις 4 Οκτώβρη κάθε ψήφος είναι κρίσιμη»!
Στο βίντεο που γυρίστηκε στο στάδιο του ταεκβοντό εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προετοιμάζεται για ομιλία, να εισέρχεται στον χώρο της συγκέντρωσης, να αποθεώνεται και να ανεβαίνει στην εξέδρα με τη λέξη «πάμε».
Για το συγκεκριμένο γύρισμα επιστρατεύθηκε σκηνοθέτης από το εξωτερικό, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εθελοντές. Λεπτομέρεια που χτυπά στο μάτι είναι το πλαστικό, διαφανές και χωρίς καπάκι στυλό που χρησιμοποιεί ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να αποτυπώσει στο χαρτί τις σκέψεις του για το μέλλον της χώρας.
Μηνύσεις...Χθες, στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης κυριάρχησε η πρωινή επίθεση του Γ. Κουμουτσάκου με αφορμή μια δήθεν δήλωση της Λ. Κατσέλη, στην προσωπική της ιστοσελίδα, για τους συλληφθέντες που έχουν σχέση με τη γιάφκα του Χαλανδρίου. Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, σε γραπτή δήλωσή της ανέφερε πως «δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το ηλεκτρονικό αρχείο του πολιτικού μου γραφείου.
Οι άγνωστοι χάκερ, αφού κατέστρεψαν το αρχείο, ανήρτησαν, την ίδια χρονική στιγμή, στην προσωπική μου ιστοσελίδα υποτιθέμενη δήλωσή μου σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση. Βεβαίως, ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση. Εχω υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων και κατήγγειλα αμέσως το γεγονός στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο και διερευνά την υπόθεση».
Τη σκυτάλη πήρε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ. «Ηρθε και αναπαρήγαγε χωρίς να ελέγξει τίποτα, δημοσιεύματα από εφημερίδες, από blogs και από την ιστοσελίδα της βουλευτού και πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, της κυρίας Κατσέλη και μάλιστα πομπωδώς στο τέλος της ανακοίνωσής του μας λέει: Ο κ. Παπανδρέου οφείλει τώρα να πάρει θέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε: «Εγώ να δεχτώ ότι ο κ. Κουμουτσάκος δεν ήξερε.
Στη συνέχεια, η κυρία Κατσέλη έκανε μια δήλωση, με την οποία λέει ότι χθες το βράδυ υπήρξε επίθεση χάκερ στην προσωπική της ιστοσελίδα. Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε. Για να δούμε, μέχρι πού θα φτάσουν αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κόμμα. Εγώ λέω κάτι πάρα πολύ απλό: Η κυρία Κατσέλη πριν από μερικές μέρες είχε μια βόμβα μπροστά στο διαμέρισμα του σπιτιού της. Να ζητήσει τώρα ο κ. Κουμουτσάκος συγνώμη από ένα θύμα βομβιστικής επίθεσης»!
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε χθες βιοτεχνία στο Περιστέρι, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους και βιοτέχνες για τα προβλήματα και τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων.
ΠΥΡΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠαραπλανούν με την οικονομία
Στη συνέχεια, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στον ομόλογό του της ΝΔ και για το θέμα της φορολόγησης των τόκων των καταθέσεων που ανακίνησε το κυβερνών κόμμα. «Υπάρχει και ένα όριο στο ψέμα και στην παραπλάνηση», τόνισε, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς «οι τόκοι των καταθέσεων θα συνεχίσουν να φορολογούνται αυτοτελώς» και έκανε λόγο για «συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης και εκφοβισμού».
Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε και δύο ερωτήματα: Πρώτον, «ποιο είναι το πραγματικό ύψος του δανεισμού, γιατί ακούγονται πληροφορίες για κρυφά δάνεια και, δεύτερον, ποιο είναι το πραγματικό έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2008»; Με αφορμή το πρώτο «θετικό», όπως το χαρακτήρισε, σποτ της ΝΔ για την οικονομία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να παγώσει τους μισθούς σε όσους κάνουν δήλωση πάνω από 23.800 ευρώ.
«Αυτό είναι, τα 1.700 ευρώ επί 14, πάνω από τα οποία παγώνουν οι μισθοί. Αυτοί είναι οι υψηλόμισθοι για τη Νέα Δημοκρατία, το καταλάβαμε πάρα πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά, «τώρα καταλάβαμε γιατί έχει τσακίσει όλο αυτό τον κόσμο με φόρους όλα αυτά τα χρόνια».
Ερωτηθείς για το ποιους εννοεί το ΠΑΣΟΚ ότι ανήκουν στα μεγάλα εισοδήματα είπε ότι θα έχουν μειώσεις όσοι βγάζουν έως 75 χιλιάδες ευρώ και αυξήσεις από εκεί και πάνω.
«Παιχνίδι» με γκάλοπΕγκαλούν τη ΝΔ και την προειδοποιούν
Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και χθες τη δυσφορία του για το «παιχνίδι» με τις δημοσκοπήσεις, για το οποίο εγκαλεί το προεκλογικό επιτελείο της Ρηγίλλης.
«Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει πρωτοσέλιδα εφημερίδων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση με πηχυαίους τίτλους κλείνει η ψαλίδα. Εχουμε δει τη δημόσια τηλεόραση να βάζει crawl η Ρηγίλλης λέει κλείνει η ψαλίδα» επισήμανε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Εμείς είμαστε σοβαροί. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο, διαφωνούμε με αυτό, θα το αλλάξουμε ως κυβέρνηση, εάν έχουμε τη λαϊκή εντολή, αλλά θα σεβαστούμε τους νόμους», δήλωσε και κάλεσε τους επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος να είναι πιο προσεχτικοί γιατί «εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι λένε οι κυλιόμενες και στη Νέα Δημοκρατία το γνωρίζουν πολύ καλά».
Η τελευταία αποστροφή επισημαίνεται και ως προειδοποίηση. Αν συνεχιστεί η ίδια τακτική από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει επισήμως ολόκληρες τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου.
fimotro


Read more...