Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας - Δήλωση

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο των Επιθεωρητών, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας και με εργαζόμενους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως για την έλλειψη προσωπικού. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

[%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%93..jpg]Ένα από τα μέτρα των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής μας, θα είναι η άμεση προστασία και στήριξη των ιδιωτικών υπαλλήλων, για να χτυπήσουμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα, τα εξοντωτικά ωράρια, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις, τις συμβάσεις με μπλοκάκια που υποκρύπτουν θέσεις εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων.

Θα ξεκινήσουμε άμεσα το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, για να δώσουμε κίνητρα, προκειμένου να επιβραβεύσουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οικονομικά και θεσμικά, οι οποίες εκσυγχρονίζουν, θα έλεγα εξανθρωπίζουν τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να σπάσουμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα.

Και βέβαια, θα ενισχύσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να αισθάνεται ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο εργαζόμενος, ότι είναι πια προστατευμένος, ότι τα δικαιώματά του προστατεύονται από την Πολιτεία.

Για όλα αυτά βέβαια, χρειάζεται ισχυρή εντολή, ισχυρή κυβέρνηση στις 4 Οκτωβρίου.

Θα τα καταφέρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: