Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μπλακ άουτ στον ΕΟΠΥΥ. Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου



Οι γιατροί καταγγέλλουν την κυβέρνηση που από τη μία καλεί σε διάλογο και από την άλλη άμα τη έναρξη του καταθέτει αιφνιδιαστικά προς ψήφιση τροπολογία του υπουργείου υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο «σκούπα» για τους πλειστηριασμούς
Νέα παράταση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ).
Αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον υπουργό ότι έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του.
Οι γιατροί καταγγέλλουν την κυβέρνηση που από τη μία καλεί σε διάλογο και από την άλλη άμα τη έναρξη του καταθέτει αιφνιδιαστικά προς ψήφιση τροπολογία του υπουργείου υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο «σκούπα» για τους πλειστηριασμούς. 
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν λόγο για προσχηματικό διάλογο και κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι τους αιφνιδίασε, με την τροπολογία που κατέθεσε και ψηφίστηκε και η οποία αφορά τη σχέση εργασίας που θα έχουν στο νέο φορέα. Μετά τη συνάντηση που είχαν εξάλλου με το γγ του υπουργείου Υγείας εκτίμησαν ότι δεν θα βρεθεί κοινός τόπος.

Read more...

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα...


...σε ΑΤΜ στην Αττική...

"Συναγερμός" σήμανε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Αρχές, καθώς σημειώθηκαν τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις σε...
μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, στην Αττική.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη σε ΑΤΜ στην Αγ. Νεκταρίου στο Γέρακα. Στη συνέχεια άγνωστοι έκαψαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην Γ. Παπανδρέου στη Μεταμόρφωση, επί της Αχαρνών στη Ν. Χαλκηδόνα και στην οδό Αμυκλών στα Πατήσια.

Οι καταστροφές των μηχανημάτων ήταν ολοσχερείς και στις τέσσερις περιπτώσεις. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμα αν πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται τα ίδια άτομα.

Οι άνδρες της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών...
iefimerida.gr

Read more...

Τα 26 συμβόλαια της μίζας ...





 
Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης βρίσκονται τα 26 μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 11,099 δισ. ευρώ που υπογράφηκαν τη «χρυσή τετραετία» 1998 - 2001 όπου ο Αντώνης Κάντας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών... έσπρωχνε ...
τους φακέλους προς υπογραφή και ο ίδιος γέμιζε με εκατομμύρια τον «κουβά» των προσωπικών του τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία.
Ήδη στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών βρίσκεται ο σχετικός πίνακας που αποκαλύπτει το «Εθνος» και βάσει αυτού γίνεται η μαραθώνια απολογία του Αντ. Κάντα.
Οι ανακριτές προσπαθούν να μάθουν πίσω από την κάθε κατασκευάστρια εταιρεία ποιοι ήταν οι Ελληνες αντιπρόσωποι και ποιοι εξ ονόματος αυτών μετέφεραν τις μίζες στον Αντ. Κάντα και φυσικά στους προϊσταμένους του.
(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)

"Έθνος"

Read more...

«Αρχιφύλαξ Κασιδιάρης»...





Οταν οι χρυσαυγίτες παίζουν -τι γελοίο!- σ' αυτή την ηλικία, «κλέφτες κι αστυνόμους».

BINTEO...
Ακόμα και σίριαλ ετοίμαζε η Χρυσή Αυγή, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλους συνεργάτες του. Στο τηλεοπτικό σίριαλ ο Κασιδιάρης υποδύεται ...
έναν σκληρό αρχιφύλακα, ο οποίος καταφέρνει να αποσπάσει ομολογία από κάποιον κρατούμενο, με βασανιστήρια που εκτελούν μπροστά του δυο άλλοι «αστυνομικοί».
Οι σκηνές βασίζονται σε γραπτό σενάριο, όπως προκύπτει από τις πρόβες που προηγούνται. Το γεγονός ότι σ’ αυτή την ηλικία οι χρυσαυγίτες παίζουν ακόμα «κλέφτες κι αστυνόμους» είναι βέβαια αντικείμενο που θα ενδιαφέρει ειδικούς επιστήμονες.
Ομως προειδοποιούμε όσους ξεκαρδιστούν με το θέαμα (κι εμείς ξεκαρδιστήκαμε όταν το πρωτοείδαμε), ότι μάλλον να μελαγχολήσουμε πρέπει, αφού η «αντιποίηση αρχής» και τα «βασανιστήρια» δεν έμειναν απλές φαντασιώσεις ούτε περιορίστηκαν σε τηλεοπτικές πρόβες «εσωτερικού χώρου».
Τα βίντεο:
«Αρχιφύλαξ Κασιδιάρης»

«Αρχιφύλαξ Κασιδιάρης» (πρόβα Ι)

«Αρχιφύλαξ Κασιδιάρης» (πρόβα ΙΙ)


efsyn.gr

Read more...

Τελος στην χρηματοδότηση της Χ.Α. ...



Στο ΦΕΚ η αναστολή...
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή. Υπογράφεται από...
τον αναπληρωτή υπουργό υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και ορίζει ότι αναστέλλεται η καταβολή κάθε είδους κρατικής οικονομικής ενίσχυσης στη Χρυσή Αυγή.

Επίσης, όπως σημειώνεται στην κοινή υπουργική απόφαση,- δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τεύχος Β΄, Αρ. Φύλλου 3275/23.12.2013- , η αναστολή αίρεται αναδρομικά, σε περίπτωση εκδόσεως αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης, με την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης και καταβάλλονται άτοκα στο δικαιούχο τα παρακρατηθέντα ποσά.
ΒΗΜΑ

Read more...

Εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους Δεύτερη ευκαιρία δίνει το ΙΚΑ σε εκπρόθεσμους εργοδότες


Δεύτερη ευκαιρία δίνει το ΙΚΑ σε εκπρόθεσμους εργοδότες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη δυνατότητα υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων δίχως κυρώσεις ακόμη και σε εκπρόθεσμους εργοδότες, εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους, δίνει με απόφασή της η διοίκηση του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώθηκε ότι για τους εργοδότες που έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων μέσω Διαδικτύου, δίνεται έως 31/1/2014 η δυνατότητα υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων απαιτητών μισθολογικών περιόδων, με προσκόμιση μαγνητικού μέσου, στα αρμόδια υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της έδρας του εργοδότη, χωρίς την επιβολή κυρώσεων, με ταυτόχρονη υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.

Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων μέσω Διαδικτύου θα ενεργοποιείται μόνον εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει σε τακτοποίηση των οφειλών του.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπολογίζονται πρόσθετες επιβαρύνσεις λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Και σύσταση για μεγαλύτερη υπευθυνότητα Κυβέρνηση προς 41 βουλευτές: Κανένα περιθώριο για το φόρο πετρελαίου



Κυβέρνηση προς 41 βουλευτές: Κανένα περιθώριο για το φόρο πετρελαίου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Απορρίπτει το αίτημα των 41 βουλευτών της ΝΔ για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (ΕΦΚ) η κυβέρνηση.

Κορυφαία κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για να ανοίξει νέο μέτωπο με την τρόικα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των δανειστών ήδη ζητούν μέτρα 280 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της ζημιάς από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση.

Επιπλέον, από το οικονομικό επιτελείο έγινε η «σύσταση» να επιδειχθεί «μεγαλύτερη υπευθυνότητα», ειδικά από στελέχη της κυβέρνησης.

Η αναφορά παραπέμπει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, ο οποίος άφησε -για άλλη μια φορά- έμμεσες αιχμές κατά του κ. Στουρνάρα στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι πρέπει να μειωθούν ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και προσθέτοντας με νόημα ότι «δυστυχώς δεν πείσαμε γιαυτό το θέμα τους εταίρους μας».

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από την υπερφορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχουν αυξηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση των 41 βουλευτών της ΝΔ προβληματίζει την κυβέρνηση, δεδομένης της εύθραυστης πλειοψηφίας των 153 βουλευτών.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Ο καιρός στις γιορτές Με βροχές σε όλη τη χώρα τα Χριστούγεννα


Με βροχές σε όλη τη χώρα τα Χριστούγεννα
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα:
Όσοι είχαν την προσδοκία να περάσουν τις γιορτές στα «λευκά» θα απογοητευθούν, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός τόσο σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι βροχερός, με τη θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.
Σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου.

Το βράδυ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 8-10 βαθμούς στα βόρεια, από 9-13 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στους 14 στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου και έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά και νότια με βροχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρώτη κυρίως στα ανατολικά.
Στην Αττική προβλέπεται ασθενής βροχή και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς. Λίγο χαμηλότερες οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη με ασθενή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες με χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 13 βαθμούς.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επεκτείνεται σε μία εβδομάδα η προστασία Αύξηση του ακατάσχετου για μισθούς-συντάξεις στα 1.500 ευρώ


Αύξηση του ακατάσχετου για μισθούς-συντάξεις στα 1.500 ευρώ
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Την αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ αποφασίστηκε σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης αποφασίστηκε η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση να διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα, ενώ θα απογορευτούν με νόμο οι κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν:

  • Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.
  • Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ολοκληρώθηκε η ιδρυτική Συνδιάσκεψη Τη δική του Νεολαία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ


Τη δική του Νεολαία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες της πανελλαδικής ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας στην Ιδρυτική Διακήρυξη της οργάνωσης, στο Σχέδιο Αρχών και λειτουργίας, καθώς και στο Κεντρικό της Συμβούλιο.

Η διαδικασία της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης, που άρχισε την περασμένη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την ψηφοφορία των 504 συνέδρων για το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης το οποίο θα απαρτίζεται από 71 μέλη.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Κεντρικό Συμβούλιο (ΚΣ) της οργάνωσης, στις οποίες μετείχαν τέσσερις λίστες υποψηφίων, έχουν ως εξής:

  • Ιδρυτική Διακήρυξη-Ανασύνθεση με 231 ψήφους και 32 μέλη στο ΚΣ (47,43% επί των μελών στο ΚΣ)
  • Αριστερή Κίνηση με 171 ψήφους και 24 μέλη στο ΚΣ (35,11%).
  • Αριστερή Πλατφόρμα με 74 ψήφους και 10 μέλη στο ΚΣ (15,2%)
  • Κομμουνιστική Τάση με 11 ψήφους και 1 μέλος στο ΚΣ (2,26%)
Η πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου, όπου και θα εκλεγεί ο γραμματέας της.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έως το τέλος Μαρτίου 2014 Τρίμηνη παράταση για τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ


Τρίμηνη παράταση για τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η ισχύς της θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) που πραγματοποίησαν την ηλεκτρονική Απογραφή και Θεώρηση των βιβλιαρίων τους το 2013.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει ότι τυχόν μη θεωρημένα βιβλιάρια, θα μπορούν να θεωρούνται έως και την 31/03/2014, αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κοινή Υπουργική Απόφαση Περιορισμοί στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων τις ημέρες με αιθαλομίχλη


Περιορισμοί στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων τις ημέρες με αιθαλομίχλη
Τα έκτακτα μέτρα θα ενεργοποιούνται όταν τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Περιορισμοί στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων και συστημάτων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτήρια, καθώς και μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας, είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα επιβάλλονται τις ημέρες με αιθαλομίχλη, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στο ΦΕΚ πρόκειται επίσης να δημοσιευτεί απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ τις ημέρες αυξημένης ρύπανσης.

Δείτε επίσης: Τίθεται σε ισχύ η απόφαση για το δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα έκτακτα μέτρα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Θα  ενεργοποιούνται με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα και των κατά τόπους περιφερειαρχών στην υπόλοιπη χώρα όταν τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούν τα 150 μg ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Συστάσεις προς ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και τη σωματική άσκηση, ιδίως σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
  • Διακοπή λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών και σχολείων.
  • Σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών.
  • Ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18 βαθμούς για κεντρικές θερμάνσεις και κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης σε κτήρια του Δημοσίου, με εξαίρεση τα νοσοκομεία.
  • Περιορισμό της παραγωγής βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων κατά 30%.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας για πετρελαιοκίνητα οχήματα, σχολικά λεωφορεία και ΙΧ σε συγκεκριμένες περιοχές που θα ορίζονται κατά περίπτωση, με εξαίρεση τις βασικές οδικές αρτηρίες.
Με την ξεχωριστή απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ θα έχουν δωρεάν ρεύμα για διπλάσιο αριθμό ημερών από τις ημέρες αυξημένης ρύπανσης προκειμένου να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης αντί για σόμπες και τζάκια.

Τέλος, με ξεχωριστή απόφαση του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου θεσπίζεται νέα κατηγορία κοινωνικού τιμολογίου, το Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, το οποίο θα προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση 70% για τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας και Δήμων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...