Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ!


Γράφει  ο Insider 
Περνάει ο καιρός λοιπόν, γυρίζει και ο τροχός και αποκαλύπτεται πλέον ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα για την Λίστα Λαγκάρντ από τον Κώστα Μπίκα, διοικητή της ΕΥΠ (εδώ). Γράφαμε στην... 
αρχή της χρονιάς (εδώ).

"Αυτό που κυριολεκτικά σκοτώνει το πολιτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είτε είχε την δυνατότητα να τα κάνει αυτά ανεξέλεγκτος είτε είχε την επιδοκιμασία του πολιτικού του προισταμένου, του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Γι αυτό και πρέπει να ερευνηθούν όλες οι ύποπτες περιπτώσεις για ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και των πρωτοκλασάτων Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνου και λοιπής κυβερνητικής "ομάδας".

και συνεχίζαμε:

"Η Πολιτική Ηγεσία της χώρας όμως- και εδώ αναφέρομαι και στους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, μεθαυριανό φερέλπιδα Πρωθουπουργό- θα εξαντλήσουν το τεράστιο θέμα της νομιμότητας και του ήθους των πράξεων της διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου στην φυλάκιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου;

Διότι τώρα που πάει να γίνει η αρχή με την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην τακτική δικαιοσύνη, ο δρόμος άνοιγει. 

Γιατί φυσικά δεν είναι στα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ή του Υπουργού Πολιτισμού να διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα πρός όφελος λαμογίων και άρα προφανώς δεν εμπίπτει στον Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών και ... Πρωθυπουργών."

----------------------------

Θα επαναλάβουμε λοιπόν σήμερα τα ερωτήματα που θέταμε και τότε και η τρικομματική συγκυβέρνηση έκανε ότι δεν άκουγε , ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πιό σπουδαία να ασχοληθεί και οι εφημερίδες και τα κανάλια ενώ διαβάζουν όλη μέρα Fimotro, αν δεν παρέμβει Εισαγγελέας κάνουν ότι δεν ξέρουν τιποτα.

Ρωτάγαμε τις πρώτες μέρες του 2013 και ξαναρωτάμε και σήμερα:

"1. Τι γνώριζε και πότε... ενημερώθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου 

α) για την Λίστα Λαγκάρντ

β) τα δώδεκα "χαμένα" εκατομμύρια ευρώ του ΕΟΤ

και
γ) για την διευκόλυνση ανταγωνιστών της ΕΡΤ σε πλουτισμό εις βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ; 

2. Σε ποιό από τα τρία θέματα αυτά υπάρχει εμπλοκή της Σοφίας Παπανδρέου και του Νίκου Παπανδρέου, οι οποίοι μετέφεραν διαδοχικά ενημερωτική επιστολή από το εξωτερικό στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου;

3. Γιά ποιό από τα τρία αυτά θέματα υπάρχει βεβαία και πλήρης γνώση του Γιώργου Παπανδρέου και του Παύλου Γερουλάνου;

4. Για ποιό από τα τρία αυτά θέματα υπάρχει αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό παραλαβής της ενημέρωσης των Γιώργου Παπανδρέου και Παύλου Γερουλάνου;"

Insider

ΥΓ: Ελπίζω να έχουν καταλάβει πλέον οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως ... φιμώνει το Fimotro. Γιατί, να είναι σίγουροι ότι τα απαραίτητα ράματα για ... φίμωμα υπάρχουν για όλες τις γούνες.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4565.html

Read more...

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ


Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 1.660 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 24.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!
ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ Ο Μ. ΣΑΛΛΑΣ
Υπογράφηκε πριν από λίγο η συμφωνία για την εξαγορά των δυο Κυπριακών τραπεζών από την Τράπεζα Πειραιώς. Το τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 524 εκατομμυρίων ευρώ. Η...
συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η Ελληνική Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Η συμφωνία διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της κρίσης και εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.
Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε €95 δισ με 1.660 καταστήματα και 24.000 υπαλλήλους". Αυτό σημαίνει ότι ο επικεφαλής του Ομίλου Μ. Σάλλας είναι από σήμερα ο μεγαλύτερος Έλληνας τραπεζίτης...

Read more...

Μετά την εξαγγελία Αναστασιάδη Επιτροπή για την αναζήτηση ευθυνών για την κρίση δρομολογείται στην Κύπρο


Ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Λευκωσία, Κύπρος
Τη δέσμευση της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους της πρωτοφανούς για την Κύπρο οικονομικής τραγωδίας, επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

Σε συνέχεια της εξαγγελίας του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο διάγγελμα της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι ο πρόεδρος ξεκίνησε επαφές με στόχο το σχηματισμό ερευνητικής επιτροπής και διαμόρφωση των όρων εντολής της και η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές, αστικές ή πολιτικές ευθύνες για τη μεγάλη οικονομική τραγωδία που έπληξε τον τόπο.

Για το θέμα αυτό, ανέφερε, ίσως να ληφθούν αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη.

Σε πολιτικό επίπεδο ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, διαβουλεύθηκε με συνεργάτες του και άλλους συμβούλους με στόχο να ορίσει μια ομάδα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης. Αυτή η ομάδα-«ομπρέλα» διαχείρισης της κρίσης θα αποτελείται από υπουργούς, εμπειρογνώμονες και θα έχει ακόμη τη βοήθεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, είτε σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών είτε σε επίπεδο Προεδρείου της Βουλής.

Σε αυτή την ομάδα διαχείρισης της κρίσης θα πρέπει να αξιοποιηθούν, όπως σημειώνεται, όσοι μπορούν να προσφέρουν σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Αντίστοιχες ομάδες διαχείρισης της κρίσης θα δημιουργηθούν και σε κάθε υπουργείο, με την αξιοποίηση εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών, στοχεύοντας το κάθε υπουργείο ξεχωριστά να αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο έργο που έχει, ιδιαίτερα σε αυτές τις πρώτες μέρες.

Επίσης, ομάδα ειδικών από διάφορα υπουργεία, ακόμη και με εμπειρογνώμονες που προσφέρουν τη βοήθεια τους αφιλοκερδώς από τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό, επεξεργάζεται σενάρια για το πώς θα διασφαλιστούν τα Ταμεία Προνοίας με βάση την εξαγγελία του προέδρου του Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπάρχουν διάφορα σενάρια τα οποία προς το παρόν, είπε ο κ. Στυλιανίδης, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, «διότι βρισκόμαστε σε μια λεπτή και ευαίσθητη στιγμή, αλλά μόλις έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα θα τα ανακοινώσουμε».

Την Τετάρτη ο Νίκος Αναστασιάδης αρχίζει συσκέψεις που αφορούν σε θέματα επενδύσεων και στην υλοποίηση των καθυστερημένων αναπτυξιακών έργων. Στη σύσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος οι αρμόδιοι με το αντικείμενο αυτό υπουργοί, και θα συζητηθεί το θέμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών που δυστυχώς δημιούργησαν πολλές από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε σχέση με αναπτυξιακά έργα.

Επίσης θα γίνει σύσκεψη για το θέμα της ενέργειας και της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Πνίγονται άλλες χώρες» Η Γερμανία «διψά για ηγεμονία» στην ευρωζώνη λέει το Λουξεμβούργο


«Το να επιδιώκεις ηγεμονία είναι λανθασμένο και μη ευρωπαϊκό»
«Το να επιδιώκεις ηγεμονία είναι λανθασμένο και μη ευρωπαϊκό»   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Λουξεμβούργο
Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας, δευτερευόντως και άλλων ισχυρών κρατών της ΕΕ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, τονίζοντας ότι το Βερολίνο επιδιώκει την ηγεμονία στην ευρωζώνη και ότι δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει επιχειρηματικά μοντέλα σε άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός στο Reuters, «δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει το επιχειρηματικό μοντέλο για άλλες χώρες στην ΕΕ».

Δεν θα πρέπει, υπό το πρόσχημα τεχνικών οικονομικών θεμάτων, «να πνίγονται άλλες χώρες», υπογραμμίζει.

Προσθέτει δε ότι «δεν θα πρέπει η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία να λένε ‘θέλουμε τα χρηματοοικονομικά κέντρα [να είναι] σε αυτές τις τρεις χώρες και οι άλλες να σταματήσουν’.

» Είναι κατά της ενιαίας αγοράς και της ευρωπαϊκής ενότητας», συνεχίζει, λέγοντας «ότι το να επιδιώκεις ηγεμονία είναι λανθασμένο και μη ευρωπαϊκό».

Ο Άσελμπορν πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σημαντικό πως επιτράπηκε σε μικρότερες χώρες της ΕΕ να αναπτύξουν συγκεκριμένα εξειδικευμένα μοντέλα (niches).

Υπενθύμισε τέλος ότι η Γερμανία ήταν από τους βασικούς ωφελημένους της ευρωζώνης γιατί το κόστος δανεισμού μειώθηκε γιατί οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της κρίσης.

Η σε έντονο ύφος κριτική του υπουργού του Λουξεμβούργου έρχεται αμέσως μετά τη παρέμβαση του πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επέκρινε σκληρά τη στάση των Ευρωπαίων κατά της Κύπρου λέγοντας ότι «συμπεριφερθήκαμε στους κυπρίους σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ» εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την στάση αυτή.

Κριτική από το Βερολίνο

Το Λουξεμβούργο υπενθυμίζεται ότι έχει εκτεταμένο χρηματοπιστωτικό τομέα και μάλλον χαλαρούς κανόνες σε ορισμένα ζητήματα φορολογίας και κανονισμών.

Γερμανοί πολιτικοί είχαν ασκήσει έντονη κριτική στο κυπριακό μοντέλο, με την καγκελάριο Μέρκελ να δηλώνει μάλιστα ότι το μοντέλο έχει πλέον πεθάνει.

Ωστόσο, δεν λείπει και η κριτική από τη Γερμανία και για το Λουξεμβούργο, με το ανώτατο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Γιόακιμ Πος, να βάλει κατά του Λουξεμβούργο αποκαλώντας το «προβληματική χώρα».

«Μακροπρόθεσμα», είπε απαντώντας στα σχόλια του Άσελμπορν, «κανένα επιχειρηματικό μοντέλο που παρακάμπτει τον θεμιτό ανταγωνισμό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε μια οικονομία της αγοράς. Φυσικά το Λουξεμβούργο ανήκει σε αυτές τις προβληματικές χώρες».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΔΕΝΔΙΑ - ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ Η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της για τις αποδράσεις και τη βία στις φυλακέςi-kyvernisi-pairnei-ta-metra-tis-gia-tis-apodraseis-kai-ti-via-stis-fylakes 
Πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων και αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας στις φυλακές αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με αφορμή τα γεγονότα στα Τρίκαλα.

Ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε και θα υλοποιηθεί η πρόσληψη 500 συγκεκριμένα σωφρονιστικώνυπαλλήλων, ενώ θα δημιουργηθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας σε κάποιο ήδη υφιστάμενο σωφρονιστικό κατάστημα, για τους καταδίκους σοβαρών εγκλημάτων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή βίαιων πράξεων εντός των φυλακών. Ο κ. Δένδιας είπε, συγκεκριμένα, ότι θα δοθεί βαρύς οπλισμός στους εξωτερικούς φρουρούς, ενώ τα ΕΚΑΜ θα πραγματοποιούν επιδρομές εντός των φυλακών, για τη διενέργεια ελέγχων.

Τέλος, αναμένεται να αποδοθουν ευθύνες για τα περιστατικά στα Τρίκαλα, με σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη, για την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού όπως και την πρόσφατη απόδραση των 11 κρατουμένων.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης,υπογράμμισε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε «να ενισχυθεί η φρούρηση των φυλακών, για να καταστεί πλέον αδύνατη η απόδραση με τις συνθήκες που έγινε προχθές στα Τρίκαλα».

Προανήγγειλε εξάλλου ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση εγκληματιών στις φυλακές, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί μία φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα οδηγούνται όσοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η « Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι η παρουσία των ΕΚΑΜ θα στις φυλακές θα «πυκνώσει», με τις ειδικές μονάδες να πραγματοποιούν «τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους».
Π.Ρ
http://newpost.gr

Read more...

ΕΦΕΤ: Νέες ανακλήσεις προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγουΜετά από ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής ο ΕΦΕΤ αποφάσισε την ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου. Διαβάστε αναλυτικά

Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής.
Ειδικότερα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:
*Σαλάμι "MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ" (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200 γρμ., με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "SIA GRAVENDALE" (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε.– ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα), στο οποίο ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%.
*Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στον φυσικό του ζωμό», σε συσκευασία των 325 γρμ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D" (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1 p="">
*Κονσέρβα «Τουσόνκα μοσχαρίσια», σε συσκευασία των 400 γρμ., με ημερομηνία λήξης 29/10/2015, που παράγεται από τη γαλλική επιχείρηση "ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES" (FR 65 286 002 CE) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Ασπρόπυργος), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας, ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

'' Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ''...


... ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ...
Μήνυμα στήριξης και αισιοδοξίας προς την Ελλάδα επιχείρησε να στείλει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Συνεχίστε με συνέπεια τον δρόμο που συμφωνήθηκε, ...
φτάστε στο «ορόσημο» του πρωτογενούς πλεονάσματος και μην ανησυχείτε για τη συμπαράσταση των εταίρων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα «Νέα», επιδιώκοντας να τονώσει το ηθικό των Ελλήνων ώστε να συνεχίσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα.
Οπως επισήμανε, η Ελλάδα με την κυβέρνηση Σαμαρά έκανε μεγάλα βήματα προόδου και «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτή την πορεία».
Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, στην επισήμανση ότι το πρώτο κούρεμα του ελληνικού χρέους οδήγησε στη χρεοκοπία των κυπριακών τραπεζών, ο 70χρονος υπουργός «αντεπιτέθηκε» και απάντησε: «Στη διάρκεια της κρίσης το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε τόσο πολύ ώστε η χώρα ακόμη και με βοήθεια από τους εταίρους της Ευρωζώνης ποτέ δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει τα χρέη της. Η Ελλάδα θα πάθαινε ασφυξία από το χρέος. Χωρίς κούρεμα δεν θα είχε καμία πιθανότητα να αναρρώσει, να μειώσει την ανεργία, να έχει μέλλον. Οι πιστωτές της Ελλάδας είχαν ωφεληθεί προηγουμένως από τις υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, κατά συνέπεια αυτοί έπρεπε να αναλάβουν το ρίσκο. Ωφελήθηκαν επίσης από το γεγονός ότι ο οφειλέτης τους σταθεροποιήθηκε με το κούρεμα και το πρόγραμμα βοήθειας. Το κούρεμα ήταν απαραίτητο για να βγει η Ελλάδα από την παγίδα του χρέους. Για αυτό αγωνίστηκα πολύ. Πολλοί στην Ευρώπη δεν το ήθελαν. Η Ελλάδα το ήθελε, είναι εύλογο, ο καθένας που έχει πολλά χρέη θέλει τη διαγραφή τους. Στο τέλος διαγράφηκε το 50% του ελληνικού χρέους. Το κούρεμα έπληξε σημαντικά και τον γερμανό φορολογούμενο, διότι ορισμένες γερμανικές τράπεζες με μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα ήταν τράπεζες που προηγουμένως είχαν δυσκολίες και έπρεπε να στηριχθούν από τον γερμανό φορολογούμενο. Στο θέμα αυτό λοιπόν δεν δέχομαι καμία κριτική, διότι αυτό το μέτρο ήταν επιβεβλημένο για να βοηθηθεί η Ελλάδα».
Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξη για την κριτική που δέχεται η Γερμανία, για τους χειρισμούς της στην Ευρώπη, λέγοντας ότι η χώρα του είναι στόχος... ζήλιας από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
«Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη (στο σχολείο), όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που πολλαπλασιάζεται κατά της Γερμανίας, κυρίως στη νότια Ευρώπη.
Ωστόσο, αρνήθηκε ότι οι Γερμανοί λογίζονται ως οι «κακοί» στην Ευρώπη, όπως αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο που τον ρωτούσε. «Δεν είναι έτσι. Οι άλλες χώρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας», είπε, ο Σόιμπλε υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή των Γερμανών φορολογουμένων στα διάφορα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Αυτή η «αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον μας. Αλλά ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη.
Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος», είπε ο Σόιμπλε.
«Η Κύπρος είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι Κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο. Είναι αναπόφευκτο», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Πηγή :  newmoney.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7430.html

Read more...

Κατάθεση βόμβα: Ο Ι. Διώτης δημοσιοποίησε τα email του προς τον Γ. ΠαπακωνσταντίνουΣτη δημοσιότητα η αλληλογραφία Διώτη-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Είχε εμπλακεί και ο Κ. Μπίκας. Ενήμερος για το θέμα ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Συνεχίζεται την Τετάρτη η κατάθεση

Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, η κατάθεση του οποίου θα συνεχιστεί την Τετάρτη
Η αλληλογραφία, γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με την λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη και  ένα μήνα αφού έφυγε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Υπουργείο Οικονομικών.
Από τα email προκύπτει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίκας είχε αρνηθεί ότι γνώριζε για την υπόθεση.
Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.
Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Από τα e-mails, τα οποία διαρρέουν στη δημοσιότητα, φέρεται να προκύπτει ότι:
- Ο κ. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.
- Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και να έχει ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αναλυτικότερα:
Το πρώτο email στάλθηκε στις 10:06 π.μ. και φέρεται να είναι από τον κ. Διώτη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου:
"Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέληση μου - που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή - δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδι.
Γ.Π.Δ"
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ιωάννη Διώτη ώρα 10:20 π.μ.
"Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε"
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 1:26 μ.μ.
"Πράγματι περάσαμε καλά Γιάννη. Κρίμα που δεν μπόρεσες. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;"
- Ιωάννης Διώτης προς Γ. Παπακωνσταντίνου: ώρα 1:56 μ.μ.
"Ναι το έλαβα αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ΄αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει καμία επεξεργασία";
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι Διώτη ώρα 3:07 μ.μ.
"Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (εννοεί προφανώς Γ Καπελερη) να ψάξει καμιά 30αριά. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία".
- Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:12 μ.μ.
"Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα".
- Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:13 μ.μ.
"Το άλλο το παρακολουθώ".
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 3:17 μ.μ.
"Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…".
Εν τω μεταξύ, παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής, θα ζητήσουν να εγκρίνει η Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη της.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr

Read more...

40% ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ...


Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής δήλωσε σήμερα ότι η διάρκεια των ελέγχων για να προληφθούν μεγάλες εκροές κεφαλαίων από το νησί "είναι θέμα εβδομάδων". "Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα θέμα εβδομάδων...
Αυτή είναι η αίσθησή μου", δήλωσε ο κ. Σαρρής μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.
Ο κύπριος υπουργός δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι οι εκροές θα είναι πιο ελεγχόμενες όσο πραγματοποιείται πρόοδος στην εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας για τη διάσωση της Κύπρου.
Ο κ. Σαρρής δήλωσε ακόμη προς το ραδιόφωνο του BBC πως οι μεγάλοι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών μπορεί να χάσουν περίπου το 40% των καταθέσεών τους στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης.
"Μπορεί να είναι εκεί γύρω, όμως δεν θέλω να προκαταλάβω", δήλωσε ο κ. Σαρρής προσθέτοντας πως ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. "Ωστόσο αυτά που έχω δει υποδηλώνουν έναν αριθμό εκεί γύρω".

Read more...

Νέος οδηγός για τα μέτρα είσπραξης και τις κατασχέσεις...
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε νέο οδηγό με διευκρινίσεις για την είσπραξη δημοσίων εσόδων, στον οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:

Eίναι δυνατόν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τις
ΔΟΥ οφειλές τους σε Τράπεζες ή ΕΛ.ΤΑ.;
βεβαιωμένες στις...

«Ναι», μέχρι 31/05/2013 οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εκτός από τις ΔΟΥ, τις Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ για την τακτοποίηση οφειλών τους με τη χρήση μοναδικού κωδικού για κάθε βεβαιωμένη οφειλή, ο οποίος ονομάζεται «Ταυτότητα Οφειλής» (Τ.Ο.) και «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» (ΤΡΟ) για τις οφειλές που τελούν σε νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής. Ο οφειλέτης δύναται να καταβάλει είτε το σύνολο είτε μέρος της οφειλής ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής, επιλέγοντας το Τραπεζικό Ιδρυμα ή τα ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμεί, καθώς και τον τρόπο πληρωμής (πληρωμή σε κατάστημα ή χρήση των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής που παρέχονται από τους φορείς είσπραξης).

Οι Τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ. που συμμετέχουν στην είσπραξη, δεν μπορούν να αρνηθούν την είσπραξη, εάν ο υπόχρεος προς καταβολή δεν τηρεί λογαριασμό σε αυτά, ούτε να του επιβάλουν, κάποιας μορφής οικονομική επιβάρυνση. Από 01/06/2013 οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να εξοφλούν τις οφειλές τους αποκλειστικά στις Τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ.

Ποια μέτρα εκτέλεσης λαμβάνονται για το μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος;

Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορούν να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του Ν.Δ. 356/74 (ΚΕΔΕ) και είναι:

α) Κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

β) Κατάσχεση ακινήτων.

Εκτός των ανωτέρω είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του δημοσίου διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό για το οποίο δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων οφειλετών του Δημοσίου;

Δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι των χιλίων ευρώ. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει το ποσό των χιλίων ευρώ, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, όμως το εναπομένον ποσό από το σύνολό τους να μην είναι κατώτερο των χιλίων ευρώ....


Read more...

Εσωκομματικά μαχαιρώματα στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά»...
Ενα νέο εσωκομματικό μέτωπο καλείται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, καθώς έχουν αρχίσει τα πισώπλατα μαχαιρώματα ανάμεσα στους βουλευτές, με αφορμή τις ρυθμίσεις που...
προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».

Συγκεκριμένα, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε στο iefimerida.gr ότι «υπάρχει μία μερίδα βουλευτών που έχει ξεκινήσει αντάρτικο με αφορμή τις ρυθμίσεις του σχεδίου Αθηνά», αφήνοντας στη συνέχεια να εννοηθεί (ενόψει και του ανασχηματισμού) ότι στο παρασκήνιο υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά τους για τον υφυπουργό παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές τονίζουν πως υπάρχει έντονος σκεπτικισμός από την πλευρά των κυρίων Γιάννη Πανούση, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Θωμά Ψύρρα, και των κυριών Μαρίας Ρεπούση, και Νίκης Φούντα.

Αλλωστε, την περασμένη εβδομάδα το ίδιο ζήτημα είχε συζητηθεί και κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τον κ. Θόδωρο Μαργαρίτη, την κυρία Ρεπούση και τη γενική γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ Ευγενία Μπουρνόβα να τάσσονται κατά των ρυθμίσεων.

Πάντως, προς στιγμήν έχει μπει άνω τελεία στο θέμα, και η εν λόγω συζήτηση μετατίθεται για το προσεχές μέλλον.
iefimerida.gr


Read more...

KΛΕΙΝΕΙ Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ!


ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...
Την οριστική παύση της λειτουργίας του εργοστάσιου της στην Χαλκίδα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία προχωρά σε πρόγραμμα...
αναδιάρθρωσης της παραγωγικής της δομής τσιμέντου. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνταν συνολικά 236 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της ΑΓΕΤ στόχος του προγράμματος αναδιάρθρωσης είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα, η στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της « η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου βρίσκεται σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011, παύει οριστικά. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς προσπαθειών με επενδύσεις σε νέα τεχνολογία παραγωγής τσιμέντου και ενεργειών για νέες δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καταστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας ανταγωνιστική και να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά της. Ωστόσο, παρά τις σχετικές προσπάθειες το εργοστάσιο της Χαλκίδας υπέστη σοβαρή μείωση πωλήσεων λόγω της συρρίκνωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αττική, κύρια αγορά του εργοστασίου, κατά 80% από το 2008 έως σήμερα. Σε συνθήκες πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας στην αγορά, το εργοστάσιο της Χαλκίδας κατέστη πλέον μη βιώσιμο». Μαλιστα υπογραμμίζεται ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι η προσπάθεια εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης που θα περιορίσει τις επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου Χαλκίδας στους 236 εργαζομένους, οι οποίοι επηρεάζονται. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων του εργοστασίου σε διαβούλευση ως προς την διακοπή των συμβάσεων εργασίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Η διοικηση της εταιρείας σημειλωνει οτι στη νέα δομή της θα περιλαμβάνει την παραγωγή τσιμέντου από τα δυο εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Εύβοιας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/k_26.html

Read more...

Βρούτσης: «Εως τις 10 Απριλίου η ταυτοποίηση των συντάξεων των ασφαλισμένων»...Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης Αριθμών Φορολογικού Μητρώου και Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, (ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) στις συντάξεις των ασφαλισμένων τους, το αργότερο έως τις 10 Απριλίου ζήτησε από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το...
θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο, υπό τον κ. Βρούτση και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Κοκκόρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικητές όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να μικρύνουν ακόμα περισσότερο οι πρόσφατες αποκλίσεις, οι οποίες -σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ- έως τις 10 Μαρτίου ήταν: 3,81% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΜΚΑ, δηλαδή 176.364 συντάξεις, και 3,46% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΦΜ, δηλαδή 152.311 συντάξεις, καθώς και 15.882 συντάξεις που δεν έχουν ταυτόχρονα ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του υπουργού Εργασίας, από τις 29 Μαρτίου αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης για όσους δεν διαθέτουν ταυτοχρόνως ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και από τις 29 Απριλίου αναστέλλεται η σύνταξη για όσους δεν διαθέτουν έναν από τους δυο αριθμούς.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, το κάθε Ταμείο ξεχωριστά να ειδοποιήσει εγκαίρως, πριν την καταληκτική ημερομηνία τους ασφαλισμένους του, στων οποίων τις συντάξεις δεν υπάρχει είτε το ΑΜΚΑ είτε το ΑΦΜ, ώστε να αποφευχθεί η προσωρινή αναστολή των συντάξεων.

«Μας χωρίζει μία πολύ μικρή απόσταση από το να αποκτήσει η χώρα μας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης του μητρώου των συντάξεων, ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης ότι «η ευθύνη μεταβιβάζεται στις διοικήσεις των ταμείων, για να ταυτοποιήσουν όσες περισσότερες συντάξεις γίνεται μέχρι τις 10 Απριλίου, με στόχο να μηδενιστούν οι αποκλίσεις», ενώ διευκρίνισε ότι «η αναστάτωση που δημιουργείται με την αναστολή των συντάξεων στο τέλος Απριλίου θα είναι προσωρινή και τελευταία».

«Το όφελος, όμως, θα είναι μόνιμο για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.


Read more...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ...


... ΕΚΤΑΚΤΟ...
Επιστολή προς το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Kύπρου, Π. Δημητριάδη, ετοιμάζει η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με την οποία θα ζητά όπως τεθεί ενώπιον της εντός της ημέρας ο κατάλογος των προσώπων που έχουν μεταφέρει χρήματα...
εκτός Κύπρου τη χρονική περίοδο πριν τις 15 Μαρτίου.
Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γιάννης Δανιηλίδης, ερωτούμενος σχετικά από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, είπε πως η δημοσιοποίηση του καταλόγου των προσώπων αυτών είναι θέμα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να αποφασίσει αλλά έχει υποχρέωση να τον στείλει στην Βουλή, η οποία θα τα διαχειριστεί όπως νομίζει καλύτερα.
«Άν όντως υπάρχει ο κατάλογος, αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο υπεύθυνος της επεξεργασίας των δεδομένων, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Ο Διοικητής πρέπει να θέσει δύο ερωτήματα, αν έχει εξουσία κι έχει, κι αν η δημοσιοποίηση του καταλόγου εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», είπε.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3079.html

Read more...

Προκλητικός ο Μπαγίς συμβουλεύει τους Κύπριους να υιοθετήσουν την... τουρκική λίρα...
Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν στηριζόταν σε μία φόρμουλα «καζάν-καζάν» (win-win), δηλαδή επωφελή και για τις δύο πλευρές, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας, ο... κ. Μπαγίς προσφέρει τα 5 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Κύπρος με την προϋπόθεση να τα ζητήσει αυτά η Λευκωσία από το κατοχικό καθεστώς.

Παράλληλα, δηλώνει ότι η Αγκυρα δεν θα είχε αντίρρηση εάν η Κύπρος επέλεγε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμά της τουρκική λίρα, «όπως κάνει η ΤΔΒΚ» στα κατεχόμενα εδάφη.


Read more...

Γιούνκερ: Ντροπή! Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν γκάνγκστερ...Πλήρως αντίθετος με τον τρόπο που το Eurogroup της Κυριακής αντιμετώπισε την Κύπρο είναι ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, ο... πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι αισθάνθηκε ντροπή για όλα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ».

Ωστόσο, χαρακτήρισε απαράδεκτες και τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.

«Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup «ο 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους.


Read more...

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...


... ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...
Δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές των επιχειρήσεων ούτε και οι πληρωμές προς τους εργαζόμενους στο τέλος του μήνα λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, ...
δηλώνει η Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων Της Κύπρου (ΟΕΒ), καλώντας Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα να ανοίξει τις τράπεζες, αφού κάθε μέρα που περνά η ζημιά στις επιχειρήσεις και την οικονομία αυξάνεται.
Την ίδια ώρα συστήνει στους επιχειρηματίες να λάβουν τα μέτρα τους προς αντιμετώπιση της νέας κατάστασης πραγμάτων και στον κόσμο να είναι ψύχραιμος και να κάνει υπομονή.
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ερωτηθείς πώς θα επηρεάσει το κλείσιμο των τραπεζών την πληρωμή μισθών και υποχρεώσεων από επιχειρήσεις στο τέλος του μήνα, είπε ότι «σίγουρα οι πληρωμές των επιχειρήσεων δεν μπορούν να γίνουν, ούτε βέβαια και οι πληρωμές στους εργαζόμενους και αυτό δημιουργεί πολλά άλλα προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία».
Ερωτηθείς κατά πόσο είναι υπόψη του πληροφορίες ότι αριθμός εμπορευόμενων δεν αποδέχεται πιστωτικές κάρτες, ο κ. Χριστοφίδης παραδέχθηκε ότι «αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν δέχονται τις πιστωτικές κάρτες», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είναι όλοι, είναι ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δεν δέχονται πλέον πιστωτικές κάρτες και ο λόγος είναι ότι οι προμηθευτές τους, τούς ζητούν πλέον μετρητά».
«Ευχής έργο είναι οι τράπεζές μας να ανοίξουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη», είπε, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που είχαμε αναφέρει και την περασμένη εβδομάδα είναι ότι κάθε μέρα που περνά η ζημιά στην οικονομία και τις επιχειρήσεις αυξάνεται».
Τέλος, συνέστησε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να κάνουν υπομονή.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1934.html

Read more...

ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ...


ΒΡΕΘΗΚΑΝ 21 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ
Πολύ μεγάλη επιτυχία που για πρώτη φορά βρέθηκε μεγάλο ποσό για το σκάνδαλο της Energa. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Λευκωσία, βρέθηκε ποσό 21 εκ ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου με δικαιούχους τους γνωστούς πατέρα και υιο Φλώρο που...
είναι και οι δυο προφυλακισμένοι για το σκάνδαλο Εnergaκαι της Hellas Power. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το ποσό κατατέθηκε μέσα από λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών στην Ελβετία και την Κίνα. Στην Κύπρο αρχικώς κατατέθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα και μετά στη Τράπεζα Κύπρου.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5642.html

Read more...

Κατέθεσε στην Προανακριτική Ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Γ.Παπακωνσταντίνου παρέδωσε ο Ι.Διώτης


Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει από το οικονομικό επιτελείο με τον ανασχηματισμό της 17.6.2011 και είχε γίνει υπουργός Περιβάλλοντος, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, η κατάθεση του οποίου θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Από την αλληλογραφία, που σημειώνεται ότι γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου USB με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι:

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία έχει πραγματοποιηθεί στις 7.7.2011 και ξεκινά στις 10.06΄ το πρωί με τον κ. Διώτη να γράφει προς τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου -που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή- δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδυ. Γ.Π.Δ.». Λίγα λεπτά αργότερα, στις 10.20΄, ο κ. Παπακωνσταντίνου του απαντά: «Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε».
Το μεσημέρι στις 1.26΄ ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέρχεται με νέο e-mail: «Πράγματι περάσαμε καλά Γιάννη! Κρίμα που δεν μπόρεσες. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;» (ο κ. Διώτης φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή ότι έλαβε το usb στις 4-5 Ιουλίου 2011).
Ο τότε προϊστάμενος του ΣΔΟΕ απαντά στις 1.56΄: «Ναι το έλαβα αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ’ αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία». Και μάλιστα ρωτάει τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Έχει γίνει καμία επεξεργασία;».
Ο τότε υπουργός του γράφει στις 3.07΄τα εξής: «Ποιον Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ(ελέρη) να ψάξει καμιά 30ριά. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία».
Το επόμενο μήνυμα του κ. Διώτη εστάλη στις 3.12΄ και διευκρίνιζε σε ποιον Κώστα αναφερόταν όπως και ότι είχε ενημερωθεί σχετικώς και ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου: «Τον Μπίκα, μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα». Ενώ ένα λεπτό αργότερα του στέλνει και ένα συμπληρωματικό μήνυμα με το οποίο του έλεγε ότι: «Το άλλο το παρακολουθώ».
Τελικώς, στις 3.17΄ ο κ. Παπακωνσταντίνου του επιβεβαιώνει ότι μίλησε με τον κ. Μπίκα, τον οποίο και ενημέρωσε ότι ο κ. Διώτης είχε παραλάβει τα επίμαχα στοιχεία: «Ναι μιλήσαμε. Του είπε ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει (να) αναρωτιέμαι…». Σχετικά με το τελευταίο ο κ. Διώτης φέρεται να διευκρίνισε στην προανακριτική ότι δεν αφορά την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στην κατάθεσή του είχε πει ότι είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και για την παραλαβή της από τις γαλλικές αρχές και ότι είχε λάβει την εντολή «να προχωρήσει». Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπίκας είχε υποστηρίξει στην προανακριτική ότι ουδεμία εμπλοκή είχε στην υπόθεση παρά μόνον ότι έμαθε για την ύπαρξη της λίστας Φαλσιανί από τον διεθνή Τύπο, ότι ήλθε σε επαφή με τον γάλλο ομόλογό του ο οποίος, ωστόσο, τον παρέπεμψε αρμοδίως στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών που χειριζόταν το θέμα και ότι κατόπιν τούτων ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Πλήρως διασφαλισμένοι οι πελάτες τους Την Τετάρτη επαναλειτουργούν οι (πρώην) κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών -Κύπρου, Λαϊκής (CPB), Ελληνικής- στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για απόκτησή τους από την Τράπεζα Πειραιώς. Όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.

Επαναλαμβάνεται ότι οι καταθέσεις πελατών των ελληνικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της CPB και της Ελληνικής δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα οι πελάτες και καταθέτες μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα εξυπηρέτησής τους ή στο τηλέφωνο 182838/+30 210 32 88000.
Μετά την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο όμιλος της Τρ.Πειραιώς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας μετά την Εθνική Τράπεζα.
Το συνολικό ενεργητικό ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ, τα δάνεια σε 70 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις άνω των 52 δισ. ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι είναι πάνω από 24.000 άτομα.
Παράλληλα, είναι ο πρώτος, πλέον, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των υποκαταστημάτων (πάνω από 1.660), με μεγάλη διαφορά από την ΕΤΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...