Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Νέα προσαγωγή του Ν.Φωτόπουλου


O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος είχε συλληφθεί ξανά στη διάρκεια κατάληψης στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων πριν από περίπου ένα χρόνο
O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος είχε συλληφθεί ξανά στη διάρκεια κατάληψης στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων πριν από περίπου ένα χρόνο   (Φωτογραφία:  Phasma )

Αθήνα
Επέμβαση πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Κυριακής οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, στη λεωφ. Μεσογείων, το οποίο τελούσε για λίγες ώρες υπό κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Στη διάρκεια της επέμβασης, πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές συνδικαλιστών -μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος.
Η κατάληψη στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για να αποδειχθεί ότι «πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».
Σύμφωνα με τον Ν.Φωτόπουλο, αυτό που συμβαίνει αποτελεί «σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε προαναγγείλει ότι η κατάληψη θα συνεχιζόταν έως ότου τεκμηριωθούν με στοιχεία τα όσα καταγγέλλει και τα οποία σκόπευε να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το γαλλικό πρότυπο ακολουθεί η κυβέρνηση Φόρος 50% σε 1.000 πλούσιους Ελληνες με «συνταγή» Ολάντ

Συνταγή Φρανσουά Ολάντ αλά ελληνικά για επιβολή φόρου-μαμούθ στους πλούσιους αναζητούν στην κυβέρνηση. Την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν νέα φορολογική επιδρομή για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με την κατάργηση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και προστατευόμενα τέκνα, στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σχεδιασμούς επί χάρτου για ένα μέτρο έκτακτης φορολόγησης των πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού υποστηρίζουν ότι με τη νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος που ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών επιβαρύνονται ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Γι’ αυτό προτείνουν η κυβέρνηση Σαμαρά να προβεί σε μία, έστω, συμβολική κίνηση φορολόγησης των πολύ υψηλών εισοδημάτων, καθώς μάλιστα είναι από τους κερδισμένους της νέας φορολογικής κλίμακας.

Το σχέδιο προβλέπει την επιβολή φόρου τουλάχιστον 50% για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ ετησίως. Επειδή, όμως, αφορά πολύ λίγους (μόλις 200 άτομα που δηλώνουν τέτοια εισοδήματα στη χώρα μας), συζητείται να αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησης ή να ισχύσει από χαμηλότερα εισοδήματα και να επεκταθεί και στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ο φόρος συζητείται να ισχύσει για μια διετία τουλάχιστον, στα πρότυπα του μέτρου που έλαβε η κυβέρνηση Ολάντ για φορολόγηση 75% των πλουσίων. Αν το μέτρο εφαρμοστεί για όσους έβγαλαν το 2011 από 500.000 ευρώ και άνω (φορολογητέο εισόδημα), θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 45 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα. 

Αν επεκταθεί και ισχύσει για εισοδήματα από 300.000 ευρώ και άνω, τότε τον φόρο θα πληρώσουν 1.000 πλούσιοι φορολογούμενοι και το δημοσιονομικό όφελος υπολογίζεται σε 100-150 εκατ. ευρώ (περισσότερα δηλαδή από τη σχεδιαζόμενη εξοικονόμηση δαπανών στους ΟΤΑ, την οποία αμφισβητεί η τρόικα, ή σχεδόν όσα αποφέρει το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο). Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ισχύσει ο φόρος από μηδενική βάση. Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο εκφράζονται και έντονες επιφυλάξεις για τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το μέτρο, καθώς και στη Γαλλία είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις πάμπλουτοι Γάλλοι εξέφραζαν τη σκέψη-απειλή να αλλάξουν υπηκοότητα και να δηλώσουν… πολίτες Βελγίου.protothema.gr

Read more...

ΒΓΗΚΑΝ 22 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ


Tρεις λίστες με 5.000 λογαριασμούς στο εξωτερικό διαθέτει το ΣΔΟΕ


http://newpost.gr/post/159128/Treis-listes-me-5000-logariasmoys-sto-eksoteriko-diathetei-to-sdoe/ 
Πάνω από 5.000 λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων αναμένεται να ανοίξει το ΣΔΟΕ, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες τρεις λίστες που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών - πέραν της λίστας Λανγκαρντ.


Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής,  από την περασμένη Πέμπτη το ΣΔΟΕ Αττικής συνέστησε ειδική ομάδα που θα δημιουργήσει το οικονομικό προφίλ όλων όσοι αναφέρονται στη λίστα, ώστε να ελεγχθούν σε βάθος δεκαετίας και κατόπιν να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου για άνοιγμα λογαριασμών.

Οι τρεις λίστες αφορούν εκείνους που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 - 2011,αυτούς που αγόρασαν ακίνητο στο Λονδίνο ή άλλες ευρωπαϊκές πόλεις το ίδιο διάστημα, καθώς και των πολιτικών, αιρετών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και αθλητών, που ήδη ελέγχονται από τις Αρχές.

Η λίστα με όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 - 2011 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα και περιλαμβάνει 54.000 ονόματα. Το συνολικό ύψος του ποσού που έβγαλαν από τη χώρα φτάνει τα 22. δισ. ευρώ.

Όπως δηλώνει στο Βήμα ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρης, έχουν εντοπιστεί ήδη περίπου 15.000 Έλληνες καταθέτες που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και από τις φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εμβάσματα συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Από συντηρητικούς υπολογισμούς, προκύπτει ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει συνολικά 2,5 δισ. ευρώ φόρους από τους 15.000 φορολογούμενους.

Read more...

Πυρετός συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ

Προσδοκίες για μήνυμα στήριξης


Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ
Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πυρετώδεις είναι από το πρωί της Κυριακής οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Η κ. Μέρκελ στην Αθήνα εκτιμάται ότι μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ ενδέχεται να αποτελεί και προάγγελο θετικών εξελίξεων για τη χώρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σαμαράς έχει συνεχώς τηλεφωνική επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη, ενώ την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν την Κυριακή οι κ.κ. Στυλιανίδης, Σταϊκούρας και Βολουδάκης.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης-εξπρές της Γερμανίδας καγκελαρίου, η κ. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα γύρω στις 12:00 και μετά την άφιξη της θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Η Αθήνα θα θυμίζει «φρούριο» την ημέρα της επίσκεψης, καθώς θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 7.000 αστυνομικούς θα ληφθούν την Τρίτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθεί το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα έρθουν δυνάμεις και από την επαρχία.

Την Τρίτη, η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο δρόμο και η Κατσέλη

Η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκα Κατσέλη, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Τρίτης με αφορμή την επίσκεψη της A. Merkel.
«Να Στείλουμε   ισχυρό  μήνυμα στην κα.Merkel, την  τρικομματική Κυβέρνηση και  την Τρόικα ότι ο Ελληνικός λαός είναι αντίθετος με την διαιώνιση μιας αδιέξοδης πολιτικής βίαιης λιτότητας και εξαθλίωσης», τονίζεται σε ανακοίνωση της Συμφωνίας.
«Να Διατρανώσουμε την πεποίθηση μας ότι η έξοδος από την κρίση, μέσα στην Ευρωζώνη , είναι εφικτή με  την εφαρμογή ενός  ρεαλιστικού και αξιόπιστου προγράμματος Εθνικής Ανασυγκρότησης για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Read more...

Ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων για το 2013 εν αναμονή «θετικής δήλωσης» από το Eurogroup

Πακέτο λιτότητας 8,8 δισ. ευρώ


Μία δήλωση από το Eurogroup ότι υπάρχει «πρόοδος» στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, αναμένει ο Γ. Στουρνάρας
Μία δήλωση από το Eurogroup ότι υπάρχει «πρόοδος» στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, αναμένει ο Γ. Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Σε συμβιβασμό με την τρόικα για μέτρα ύψους 8,8 δισ. ευρώ το 2013 (έναντι 7,8 δισ. που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού) φαίνεται ότι καταλήγει η κυβέρνηση, αναζητώντας συν τοις άλλοις μία «θετική δήλωση» από το Eurogroup τη Δευτέρα.

Η τρόικα πιέζει για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων και για παρεμβάσεις «άμεσης απόδοσης», δηλαδή μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών θα αναχωρήσουν σήμερα για το Λουξεμβούργο, ώστε αύριο, Δευτέρα, να συμμετέσουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την τρόικα και σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ υπήρξε πρόοδος τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος όσο και στο διαρθρωτικό, ενώ συζητήθηκαν και οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και γι' αυτό στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος.

«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν αποκλίσεις, δεν έχουν κλείσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας: «Ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα».

Σκληρά μέτρα

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» μετά από μια εβδομάδα εξαντλητικών διαπραγματεύσεων η τρόικα πέρασε όλα τα σκληρά μέτρα άμεσης απόδοσης που ζητούσε όπως:

- η απόλυση όλων των δημοσίων υπαλλήλων από φορείς, οργανισμούς και θέσεις του δημοσίου που καταργούνται (μετά από ένα χρόνο διαθεσιμότητας),

- η κατάργηση του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων που προβλεπόταν στο νέο ενιαίο μισθολόγιο που επεκτείνεται σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, και

- κυρίως η μείωση των συντάξεων και η κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων του ΟΓΑ, με το επιχείρημα ότι «δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε εισφορές, ούτε φόρους». 
Φόρος στους εφοπλιστές

Κατόπιν τούτων και προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβέρνηση πολιτικά για να περάσει τα μέτρα από το σκόπελο της Βουλής η τρόικα αποδέχθηκε πρόταση του υπουργού Οικονομικών να επιβληθεί φόρος στους εφοπλιστές (με συντελεστή επί του τονάζ των πλοίων) και την πρόταση να θεσμοθετηθεί η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, του Φώτη Κουβέλη, για «ρήτρα ισοδύναμων μέτρων» που προβλέπει τα εξής:

-αν επιτευχθεί ισοδύναμη δημοσιονομική απόδοση από καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας το πλεονάζον έσοδο από τα προβλεπόμενα, αυτομάτως το επόμενο έτος θα γίνεται ισοδύναμη αφαίρεση από τα κοινωνικά δυσβάστακτα μέτρα όπως η μείωση των χαμηλών συντάξεων (συμπεριλαμβανομένων και του ΟΓΑ), η αύξηση ορίου ηλικίας για την ένταξη στο ΕΚΑΣ, η κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας για εποχικά απασχολούμενους, η περικοπή δώρων και ο περιορισμός κοινωνικών επιδομάτων.

Το πλέον κρίσιμο ζήτημα κατά τον κ. Στουρνάρα είναι «η έγκριση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου». Διαφορετικά η παράταση της αβεβαιότητας σε συνδυασμό με την κοινωνική αναταραχή που έχει ξεσπάσει, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και εν τέλει στην εφαρμογή των μέτρων αφού υποχωρούν τα έσοδα.

Στο παρασκήνιο η διαφορά των 2,5 δισ. ευρώ που υπήρχε στο πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013 - 2014 μοιράστηκε.

Το 1 δισ. ευρώ θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά και κυρίως τους συνταξιούχους το 2013 και το υπόλοιπο ποσό θα πέσει στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες το 2014 με την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που δεν είχαν κλείσει μέχρι το Σάββατο το απόγευμα.

Τα μέτρα του επώδυνου συμβιβασμού


Τα μέτρα με τα οποία κυβέρνηση και τρόικα κατέληξαν σε συμβιβασμό είναι:

- Κατάργηση δώρων στα ταμεία, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ 1,715 δισ. ευρώ.

- Μείωση στο άθροισμα συντάξεων (κύριας και επικουρικής) άνω των 1,000 ευρώ σε ποσοστό 3-10% 597 εκατ. ευρώ.

- Μείωση 30 ευρώ συντάξεων του ΟΓΑ 310 εκατ. ευρώ.

- Σύνταξη από τα 65 στα 67 για όλους 449 εκατ. ευρώ.

- Αναστολή κινήτρου επίτευξης στόχων στο Δημόσιο 137 εκατ. ευρώ

- Νέες περικοπές στα φάρμακα 330 εκατ. ευρώ.

- Κατάργηση εποχικών επιδομάτων ΟΑΕΔ 50 εκατ. ευρώ

- Φόρος στους εφοπλιστές 100 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕ 60 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Ρεπορτάζ : Ιωάννα Μάνδρου
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Γενικευμένους ελέγχους για την οικονομική κατάσταση πολιτικών, σε όλη την επικράτεια, διενεργεί το ΣΔΟΕ, διερευνώντας καταγγελίες για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με...
πληροφορίες της «Κ» από αρμόδιες πηγές, το σύνολο των πολιτικών που ελέγχονται ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 32 ή 36 που αναφέρθηκε πρόσφατα σε δημοσιεύματα του Τύπου και αγγίζει τους 60, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τρεις εν ενεργεία κυβερνητικοί παράγοντες, νυν και πρώην βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργοί, που προέρχονται από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Οι περισσότεροι, ωστόσο, προέρχονται από την περιφέρεια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι από διάφορες περιφέρειες της χώρας. Παρένθετα πρόσωπα Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΣΔΟΕ στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκίνησαν από ανώνυμες καταγγελίες που έφθασαν σε αρμόδιους υπαλλήλους και έκαναν λόγο για παράνομο πλουτισμό πολιτικών ή για περιουσιακά στοιχεία που τους ανήκουν δίχως να εμφανίζονται οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες, αλλά τρίτα πρόσωπα, που καταγγέλλονται ως παρένθετα. Επίσης πολλές καταγγελίες αφορούν υψηλές καταθέσεις συγγενών πολιτικών προσώπων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες», ενώ λίγες είναι οι περιπτώσεις των πολιτικών που ελέγχονται στο πλαίσιο εισαγγελικών παραγγελιών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που ελέγχονται, προέρχονται από εκείνους που εκλέγονται στην Αττική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μόνο για τη συγκεκριμένη περιφέρεια οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε 21 πολιτικούς για τους οποίους έχει διαταχθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Για άλλους 8 πολιτικούς αποτελούν αντικείμενο ειδικών ελέγχων του ΣΔΟΕ για το σύνολο της περιουσιακής τους κατάστασης. Συνολικά στην Αττική ελέγχονται 29 πολιτικοί, ενώ στη Θεσσαλονίκη η λίστα του ΣΔΟΕ περιλαμβάνει 8, με τους υπόλοιπους της λίστας να προέρχονται από την περιφέρεια. Για τους πολιτικούς που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ο επικεφαλής του απέστειλε την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έγγραφη αναφορά στην οποία περιλαμβάνει τόσο τους πολιτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς ελέγχου, όσο και τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούν τις έρευνες. Η αναφορά του ΣΔΟΕ που είναι πολυσέλιδη και δόθηκε -όπως είχε ζητηθεί- στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, χαρακτηρίστηκε από την εισαγγελία του Aνωτάτου Δικαστηρίου έγγραφο άκρως απόρρητο. Και τούτο, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοκτονία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Τζανή, που είχε διατελέσει και υφυπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη, συνδέθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου με τους διενεργούμενους από το ΣΔΟΕ ελέγχους. Πάντως, η έγγραφη αναφορά του ΣΔΟΕ για τους πολιτικούς και τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον έλεγχο της περιουσιακής τους κατάστασης και του «πόθεν έσχες», θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος σε συνεργασία με τον κ. Παντελή, που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, θα κρίνουν αν απαιτούνται κι άλλες πρόσθετες ενέργειες για τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων ή αν όσα έχει κάνει ώς σήμερα το ΣΔΟΕ είναι ενδεδειγμένα. Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι των πολιτικών προσώπων, εν ενεργεία και πρώην, περνά ουσιαστικά πλέον στην εποπτεία των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν και να διαλευκανθούν οι όποιες καταγγελίες που επιβαρύνουν το ήδη βεβαρημένο πολιτικό σκηνικό και δημιουργούν σκιές και υποψίες για παράνομο πλουτισμό πολιτικών που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Κι ενώ το ΣΔΟΕ ενημέρωσε την εισαγγελία του Aνωτάτου Δικαστηρίου για τις ενέργειές του και τους ελεγχόμενους πολιτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης ήδη απέστειλε παραγγελία στο ΣΔΟΕ για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών δύο πολιτικών προσώπων, εκ των οποίων ο ένας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει πολύ υψηλή θέση στο κόμμα του, ενώ ο άλλος διετέλεσε υπουργός.fimotro

Read more...

Aπό τον Απρίλιο του 2013 θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού

Ο «αποφασιστικός ρόλος» στο κράτος


Η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από το κράτος, έστω και αν έχει προηγηθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, εκτιμάται ότι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε νέες μειώσεις
Η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από το κράτος, έστω και αν έχει προηγηθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, εκτιμάται ότι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε νέες μειώσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει η κυβέρνηση και θα καταθέσει στη  Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για το νέο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, στον οποίο, όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας, το κράτος θα έχει τον «αποφασιστικό ρόλο», αφού θα έχει προηγηθεί η διαβούλευση με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δηλώνει ότι «ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», ωστόσο από την πλευρά των εργαζομένων εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις και ανησυχίες για νέο «ψαλίδι».

Επιπλέον, τονίζουν ότι το κράτος δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων και να σέβεται το εκάστοτε αποτέλεσμα των διμερών διαβουλεύσεων.

Η θέσπιση αυτού του μηχανισμού αποτελεί υποχρέωση της χώρας, βάσει του Μνημονίου και και συγκεκριμένα στο Παράρτημα V_2_ΕΛΛ «Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», κεφ. 4.1 «Διασφάλιση της ταχείας προσαρμογής στην αγορά εργασίας και ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας»:

Σε αυτό αναφέρεται:

«Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών.

Η κυβέρνηση θα εργασθεί με τους κοινωνικούς εταίρους για τη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών σε εθνικό επίπεδο. Έως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.»

Η πρώτη εφαρμογή του «νέου μηχανισμού» θα γίνει τον Απρίλιο του 2013. Δηλαδή από τις αρχές Απριλίου θα ισχύει κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έχει καθοριστεί με βάση το «νέο μηχανισμό».

Το χρονοδιάγραμμα

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το χρονοδιάγραμμα ενεργειών έχει ως εξής:

1) Το ζήτημα της δημιουργίας νέου μηχανισμού καθορισμού των αμοιβών σε εθνικό επίπεδο (αντικαθιστώντας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) τέθηκε ήδη από την κυβέρνηση ως ζήτημα του κοινωνικού διαλόγου που ξεκίνησε τον Ιούλιο. Ο διάλογος έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

2) Μετά τη λήξη του κοινωνικού διαλόγου και συνεκτιμώντας τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο αυτού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει, μέχρι τέλος του 2012, στη νομική προετοιμασία συγκεκριμένου «νέου μηχανισμού», στον οποίο αποφασιστικό ρόλο στη διαδικασία καθορισμού κατώτατου μισθού θα έχει το κράτος, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

3) Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει δημόσια και θα καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για το «νέο μηχανισμό κατώτατου μισθού» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

4) Μετά τη θεσμικά προβλεπόμενη κοινωνική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου, η νομοθετική ρύθμιση για το «νέο μηχανισμό κατώτατου μισθού» θα ψηφιστεί και θα γίνει νόμος του κράτους το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2013.

5) Η πρώτη εφαρμογή του «νέου μηχανισμού» θα γίνει τον Απρίλιο του 2013. Δηλαδή από τις αρχές Απριλίου του 2013 θα ισχύει κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έχει καθοριστεί με βάση το «νέο μηχανισμό».

Γ. Βρούτσης: Δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις

Για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι «η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο».

Όπως είπε, «ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

«Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πορείας θεσμικής αναδιαμόρφωσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι με τον τριμερή κοινωνικό διάλογο και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΟΡΙΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ OFF SHORE ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ....ΝΕΚΡΟΣ


Ο Τσοχατζόπουλος και η... «μετά θάνατον» πρόσληψη


http://newpost.gr/post/159049/o-tsoxatzopoylos-kai-i-meta-thanaton-proslipsi/ 
Το όνομα ενός... νεκρού είχε χρησιμοποιήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην προσπάθεια του να καταστήσει τους λογαριασμούς του στην Ελβετία  «άφαντους». 

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η off shore εταιρεία του κ. Τσοχατζόπουλου Blue Bell,η οποία ήταν από τις βασικές εταιρείας διακίνησης του μαύρου χρήματος όρισε το 2009 εκπρόσωπο της τον Σαράντη Μητατσέλη, ο οποίος όμως είχε αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο από το 2002

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μετά θάνατον πρόσληψη του Μητατσέλη είχε γίνει όπως αναφέρεται σε σχετικά δικαστικά έγγραφα προκειμένου να μην ικανοποιηθούν συνδρομές δικαστικές προς την Ελβετία της Ελληνικής Βουλής και της Εισαγγελίας από τις 15 Δεκεμβρίου του 2004 και τις 20 Μαρτίου του 2006.

Μάλιστα το 2005 ο νεκρός με πλαστή πράξη φερόταν να διαλύει την εταιρεία, προκείμενου να δημιουργηθούν εμπόδια στις ελβετικές έρευνες.

Read more...

Νέο «χαράτσι» στα ενοίκια..



Φοροεπιδρομή και εις βάρος των μικροϊδιοκτητών ακινήτων σχεδιάζουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα, προωθώντας ρύθμιση που προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των...εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ακίνητα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα!

Θύματα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από 1.000 έως 35.000 ευρώ το χρόνο προερχόμενα από εκμισθώσεις ακινήτων, δηλαδή περίπου 1.000.000 μικροϊδιοκτήτες. Τη ρύθμιση αυτή είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με σχετικές εκθέσεις που είχαν υποβάλει τα τεχνικά κλιμάκια του διεθνούς οργανισμού τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση:

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων χωρίς παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 5.000 ευρώ θα φθάνει τα 1.550 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 7.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι και τα 2.192 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με δυο παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.800 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 9.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι τα 2.700 ευρώ!

Προσαυξήσεις

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τρία παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 2.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ θα φθάνει τα 3.720 ευρώ.

• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τέσσερα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 15.000 ευρώ θα φθάνει τα 4.650 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες χωρίς παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 30.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 680 έως και 1.780 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες με 1 παιδί και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 130 έως και 1.980 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες με 2 παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 330 έως και 2.180 ευρώ.

• Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 35.000 ευρώ θα ωφεληθούν με φοροελαφρύνσεις που θα είναι μεγαλύτερες όσο υψηλότερα είναι τα εισοδήματά τους.


ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Read more...

Στο ΑΠΘ δίνουν 32.000 ευρώ την ημέρα για σκούπισμα και σφουγγάρισμα!...



Ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει από το κράτος, δημοσιεύουν σήμερα τα ΠAΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η πρυτανεία καλείται να απαντήσει στον εισαγγελέα πώς... είναι δυνατόν από τα 25 εκατ. ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτιρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δαπανά πάνω από 32.000 ευρώ την ημέρα για τα συνεργεία καθαριότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο και οι υπάλληλοι στο τεχνικό συνεργείο έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας.

Καθώς, μάλιστα τα κτίρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, εκτός από καθαρά, πρέπει να φυλάσσονται και επί 24ώρου βάσεως, το ίδρυμα αποφασίζει πως για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να ξοδεύονται περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα.


Read more...

Τέλος στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus ...



Η εξάντληση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έχει ως αποτέλεσμα τη στάση πληρωμών σε σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το Erasmus για τους φοιτητές, σύμφωνα με... τον γάλλο ευρωβουλευτή Αλέν Λαμασούρ.

Επιπροσθέτως, οι χώρες- μέλη της ΕΕ, δε διατίθενται να αναθεωρήσουν τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για το 2012, γεγονός που συνεπάγεται ότι μετά το Erasmus, στο τέλος του μήνα θα ακολουθήσει και το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας, αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο κεφάλαιο για την υλοποίηση τους.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις περιέκοψαν τον προϋπολογισμό του 2012 μειώνοντας τις δαπάνες στα 129 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 4 δισ. λιγότερα απ' όσα είχαν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάνους Λεβαντόφσκι αναμένεται ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα παρουσιάσει ένα συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τον οποίο θα ζητά από τους «27» να αυξήσουν κατά «πολλά δισεκατομμύρια» τη χρηματική συνεισφορά τους. Θα πρέπει να καλυφθεί μια «τρύπα» ύψους δέκα δισεκατομμυρίων, υποστήριξε ο Λαμασούρ.
.


Read more...

To υπουργείο Παιδειας επαναφέρει τις εξετάσεις στο Δημοτικό...



Σκέψη για επαναφορά των εξετάσεων στο Δημοτικό υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά σε Γλώσσα και Μαθηματικά.


Οι εξετάσεις θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα και στόχο θα έχουν...να λειτουργούν ως συναγερμός για επεμβάσεις ενισχυτικής διδασκαλίας και θα διεξάγονται στη Γ' και στη ΣΤ' τάξη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» τα «κενά του Δημοτικού» ενοχοποιούνται για τη σχολική αποτυχία στο Γυμνάσιο και το Λύκειο σπρώχνοντας κάθε χρόνο έξω από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 70.000-80.000 μαθητές, αριθμοί που υπερβαίνουν το 10% του μαθητικού πληθυσμού στη δημόσια εκπαίδευση.

Από τους μαθητές που εμφανίζονται στο «κάδρο» της σχολικής αποτυχίας, περίπου 40.000 εγκαταλείπουν το σχολείο και χάνονται σε άγνωστες κοινωνικές διαδρομές, όπου δεν μπορούν να τους εντοπίσουν οι επίσημες στατιστικές. Οι υπόλοιποι είναι όσοι κάθε χρόνο «κόβονται» και βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από το σχολείο, αναγκασμένοι να επαναλάβουν την τάξη. Αν τα καταφέρουν, υπάρχουν πιθανότητες να συνεχίσουν το σχολείο. Οι στατιστικές λένε ότι όσοι απορρίπτονται για δεύτερη φορά συνήθως ρίχνουν πίσω τους μαύρη πέτρα.


Read more...

Σχεδόν 3.000 μετανάστες συνελήφθησαν στην Αττική σε δύο μήνες

Αποτίμηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πάνω από 33.000 προσαγωγές και σχεδόν 3.000 συλλήψεις μεταναστών μετρά η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την ημέρα εφαρμογής της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τους δύο αυτούς μήνες στην Αττική προσήχθησαν 33.691 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 2.984 και έγιναν 273 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Αλλα 15 άτομα συνελήφθησαν για άλλα αδικήματα (παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών κ.ά)

Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει επίσης ότι στην περιοχή του Έβρου «έχει μειωθεί κατακόρυφα σε ποσοστό 91% περίπου, η εισροή των παράνομων μεταναστών, καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν συλληφθεί 1.338 αλλοδαποί, έναντι 14.724 το αντίστοιχο διάστημα του 2011».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύμμαχο της ελληνικής πλουτοκρατίας χαρακτηρίζει την Ανγκελα Μέρκελ το ΚΚΕ

Ζητά «αγωνιστική υποδοχή»


Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Η Μέρκελ είναι σύμμαχος της ελληνικής πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που υπερασπίζονται την παραμονή της χωράς στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, γι' αυτό ο λαός πρέπει να την υποδεχθεί εκφράζοντας αγωνιστικά την αντίθεσή του στα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης που του επιβάλουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του γραφείου Τύπου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το real estate του Σμπώκου...





Πολυτελείς μεζονέτες και γραφεία στην Κηφισιά...
Διώροφο σπίτι σε οικόπεδο - φιλέτο, πολυτελή γραφεία στην κάτω Κηφισιά, μεζονέτες στην Ερυθραία, εξοχικά και διαμερίσματα - πιθανές «αποθήκες» στοιχείων και μαύρου χρήματος που είχε διάσπαρτα σε όλο τον... νομό Αττικής ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, κατέγραψε ο φακός του Έθνους της Κυριακής.

Στην οδό Καραϊσκάκη 70, στις παρυφές της Πεντέλης προς Κηφισιά βρίσκεται η οικία της οικογένειας του Γιάννη Σμπώκου. Πρόκειται για πανταχόθεν ελεύθερη, διώροφη κατασκευή μεγάλης επιφάνειας μέσα σε οικόπεδο - φιλέτο, ιδιαίτερα υψηλής αξίας.

Τα κλειστά παντζούρια προδίδουν την απουσία των ιδιοκτητών, ενώ ένας φύλακας που κόβει βόλτες με ένα «παπί» φροντίζει για την ασφάλεια.

Ακριβώς δίπλα στον περιφραγμένο χώρο υπάρχει ένα εξίσου μεγάλο ελεύθερο οικόπεδο, που πιθανόν να είναι και αυτό δικό του, ενώ παλιότερα υπήρχε έξω από το σπίτι, στο ελεύθερο οικόπεδο, μία μεγάλη δεξαμενή που πριν από λίγο καιρό μεταφέρθηκε μέσα στον περιφραγμένο χώρο της οικίας.

Όσο για τα εξοχικά σπίτια του του Γ. Σμπώκου στην Αρτέμιδα στα Μεσόγεια και στην Άνω Πλάκα του Λαυρίου που είναι στο όνομα της συζύγου του, αποτελούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα αυθαίρετα κτίσματα.
newsbeast.gr


Read more...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης


Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:37 το βράδυ του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου 2012, στην υποθαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο, 31 χλμ. νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και 84 χλμ. νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα...

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Σαμοθράκη, στη Λήμνο και στην Αλεξανδρούπολη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.http://alexpolisonline.blogspot.com

Read more...