Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία των στρατιωτικών φαρμακείων

Ξεκίνησε η λειτουργίατων Υποκαταστημάτων του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών στις πόλεις της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης.
Το ενδιαφερόμενο ε.ε και ε.α προσωπικό των Ε.Δ. που διαμένει στις παραπάνω περιοχέςμπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας...
κάνοντας κλικ  στον παρακάτω σύνδεσμο του ΓΕΣ
http://www.army.gr/default.php?pname=contractPharmacies&la=1 


Read more...

Ξεπάγωσαν οι μισθολογικές προαγωγές, Δείτε την ερμηνευτική εγκύκλιο


Η ΠΟΑΞΙΑ δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα στο site της το απόσπασμα της ερμηνευτικής εγκυκλίου με την οποία επιτέλους ξεπαγώνουν οι μισθολογικές προαγωγές, δίνοντας έτσι έστω και μια ισχνή οικονομική ανάσα στο άγριο χειμαζόμενο ένστολο προσωπικό. Θυμίζουμε πως το θέμα το έφερε μέσω του bloko.gr στην επιφάνεια ο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας στην
Ένωση Αττικής, Σπύρος Λιότσος ( "Έχει και κάτι καλό το Μνημόνιο Νο3, Ξεπαγώνει τις μισθολογικές προαγωγές") και στη συνέχεια επιβεβαίωσε μέσων πηγών...
στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης το bloko.gr (Ξεπαγώνουν οι μισθολογικές προαγωγές, αλλά άγνωστο από πότε).
Ακολουθεί το σημείωμα της ΠΟΑΞΙΑ. 
Σας κοινοποιούμε απόσπασμα της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Γ.Λ.Κ., που αναφέρεται στο Ν. 4093/2012 "Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 κ.λ.π.", σύμφωνα με την οποία επαναφέρονται σε ισχύ, οι ανασταλείσες διατάξεις που αφορούν τις μισθολογικές προαγωγές και τα χρονοεπιδόματα, αναδρομικά από 01/08/2012, για τους αμοιβόμενους με ειδικά μισθολόγια.
mis8ologikes proagoges_xronoepidoma0001
ds _poaxia_no_sfragides 


Read more...

4 οι τραυματίες αστυνομικοί


Τέσσερις ήταν τελικά οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής με μετανάστες, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε 50 συλλήψεις μεταναστών.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι, όταν οι μετανάστες που φιλοξενούνται στη Σχολή εξεγέρθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στους κοιτώνες και βάζοντας φωτιές σε στρώματα.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τα κρεβάτια, τις πόρτες και τα παράθυρα των κοιτώνων, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία και οι μετανάστες έχουν επιστρέψει στους κοιτώνες.
enikos.gr

Read more...

Η ανακοίνωση της τρόικας για την Κύπρο


"Πρόοδος" έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ της Τρόικας και των κυπριακών αρχών, αναφέρεται σε μια κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στη σχετική ανακοίνωση της τροίκας σημειώνεται ότι η αποστολή της Επιτροπής , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές πάνω σε διάφορες πτυχές ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής .
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι κυπριακές αρχές και οι αντιπροσωπείες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ σημείωσαν καλή πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας πάνω σε βασικές πολιτικές για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών, την αποκατάσταση ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομία να επιστρέψει σε αειφόρο ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα.
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν από τα αρχηγεία των οργανισμών με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου
enikos.gr

Read more...

Η Αργεντινή κοντά σε στάση πληρωμών


Μετά την απόφαση δικαστή της Νέας Υόρκης που επιδίκασε την πληρωμή 1,33 δισεκ. δολαρίων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, η Αργεντινή ξαναβρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού-με το φάσμα της πιθανής στάσης πληρωμών στα μέσα Δεκεμβρίου να αναβιώνει ένδεκα χρόνια μετά την κρίση του 2001.
Ο δικαστής Τόμι Γκρίζα κάλεσε σήμερα την Αργεντινή, που επί δέκα χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια, να τα πληρώσει «ταυτόχρονα, ή πριν» αποζημιώσει τους πιστωτές της, οι οποίοι δέχθηκαν να απομειώσουν τις απαιτήσεις τους στην ανταλλαγή τίτλων του κρατικού χρέους της.
Ο Γκρίζα κατ' αυτά διέταξε την Bank of New York Mellon, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι πληρωμές της Αργεντινής, να πληρώσει τα επενδυτικά αυτά κεφάλαια εάν το Μπουένος Άιρες δεν εκτελέσει την απόφαση.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής δήλωσε πως πρόκειται να ασκήσει έφεση.

Read more...

Οριστικό ναυάγιο στην Σύνοδο



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου
Δεν κατάφεραν τελικά να γεφυρώσουν τις διαφορές τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και η Σύνοδος Κορυφής έληξε χωρίς αποφάσεις. Η έγκριση του νέου προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την επόμενη επταετία μετατίθεται για την επόμενη Σύνοδο.
Σύσκεψη Euro Working Group αύριο στις 17:00
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group στην οποία θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οι κ.κ. Τσακλόγλου και Στουρνάρας.
Είχε προηγηθεί αλαλούμ με τις πληροφορίες για πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που έρχονταν από τις Βρυξέλλες. Ο εκπρόσωπος του Ζ.Κ.Γιούνκερ, Γκι Σούλερ διέψευσε τη διενέργεια τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για αύριο την ώρα που πηγή της Κομισιόν τόνισε πως η τηλεδιάσκεψη θα γίνει κανονικά το Σάββατο.
Ενστάσεις και αμφιβολίες στην πρώτη μέρα της Συνόδου
Με σοβαρές ενστάσεις και αμφιβολίες, όλων ανεξαιρέτως των κρατών μελών, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής για τον Κοινοτικό προϋπολογισμό. Οι ηγέτες αποχώρησαν – οι περισσότεροι – χωρίς να κάνουν δηλώσεις ενώ όσοι μίλησαν στον Τύπο έδωσαν συγκεχυμένες πληροφορίες για την τελική στάση που θα κρατήσουν σήμερα, επί του κειμένου Βαν Ρόμπεϊ.
Τα συν και τα πλην της Συνόδου
• Η πρώτη ημέρα των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του 1 τρις ευρώ διεκόπη γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης με τη Γαλλία και την Πολωνία να αποτελούν τις πλέον κερδισμένες χώρες της τελευταίας συμβιβαστικής πρότασης που κατέθεσε ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
• Μετά από έντονη κριτική που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου γύρω από τις περικοπές των κονδυλίων για τα αγροτικά και την περιφερειακή πολιτική, ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ παρουσίασε έναν νέο συμβιβασμό με προϋπολογισμό συνολικού ύψους 972 δις ευρώ, ίσο δηλαδή με το 1,01% του κοινοτικού ΑΕΠ.

Πηγή: real.gr
enikos.gr

Read more...

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ


"ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ"
Για άλλη μια φορά ο Παπαδημούλης επιβεβαίωσε ότι είναι από τα πιο σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα αποδοκίμασε ανοιχτά τον Τατσόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε για ατόπημα που πρέπει να παραδεχθεί. Είναι ίσως ο μόνος εκεί στον...
ΣΥΡΙΖΑ που βάζει μερικούς ανεγκέφαλους στην θέση τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπαδημούλης παίρνει την πρωτοβουλία να καθαρίσει το κόμμα του. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και με άλλους φαιδρούς βουλευτές του κόμματός του...

Read more...

Καταγγελίες ΕΟΠΥΥ για 200.000 συνταγές που εκδόθηκαν Σεπτέμβριο, αλλά εκτελέστηκαν Αύγουστο...



Την ύπαρξη 200.000 συνταγών που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά εκτελέστηκαν τον Αύγουστο καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λ.Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη υπό έρευνα.

Όπως είπε ο...
κ.Παπαγεωργόπουλος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, έχει ζητηθεί ήδη η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).

«Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου, είπε ότι «οι καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ θα αποδειχθούν "φλούδα"» και υποστήριξε ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπλοκή ή τεχνικό λάθος στην ΗΔΥΚΑ.

«Αν αποδειχθεί όμως ότι υπάρχει απάτη στην οποία εμπλέκονται γιατροί και φαρμακοποιοί θα πρέπει να τους πάρουμε τα κεφάλια» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

To MΙΝΙΟΝ γίνεται υπουργείο, η Ομόνοια ζωντανεύει και πάλι !...



Συνδεδεμένο με την αθηναϊκή ιστορία, με εικόνες νοσταλγικές των παιδικών μας χρόνων, το πολυκατάστημα Μινιόν μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε όλη την πόλη να θρηνήσει παραδόθηκε στη λήθη. Και όμως...
σε λίγους μήνες θ είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα, αφού μεταφέρεται εκεί το ΥΠΕΚΑ.
Όταν το περασμένο καλοκαίρι ανακοινώθηκε πως το ΥΠΕΚΑ θα φύγει από τα περίπου 28 κτίρια που νοικιάζει σε όλη την Αττική και θα μεταφερθεί στο απαξιωμένο κέντρο της Αθήνας, υπήρξε ένα κύμα αισιοδοξίας:
η ζωή και η επιχειρηματικότητα μπορούν να επιστρέψουν στις παρυφές της Ομόνοιας, ενώ ένα ιστορικό κτήριο που επί χρόνια είναι τυλιγμένο με λινάτσες, το Μινιόν θα αποκτήσει νέο ρόλο.
Οι τότε ανακοινώσεις, μάλιστα, έλεγαν πως η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Παραμονή της συνεδρίασης θρίλερ του Eurogroup
Οι μήνες πέρασαν, αλλά τα φθαρμένα από τον ήλιο πράσινα πανιά συνέχισαν να κρατούν ασφυκτικά τυλιγμένο το κτίριο των 4.500 τ.μ.. Τι συνέβαινε; Έλειπε μια υπογραφή! Μια υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών για να εκκινήσει η πιο αισιόδοξη και απτή κίνηση αναζωογόνησης του κέντρου – αλλά και εξορθολογισμού των εξόδων στέγασης μιας δημόσιας υπηρεσίας μαμούθ. Ώσπου η υπογραφή αυτή μπήκε: όπως γράφει ο Μικροπολιτικός των ΝΕΩΝ, ο Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει τη μεταφορά του υπουργείου και τη μίσθωση του κτιρίου, λίγο πριν φύγει για τις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση θρίλερ του Εurogroup.
Τι προβλέπεται πλέον: μέσα σε εννέα μήνες θα πρέπει να έχει μεταφερθεί το σύνολο των υπηρεσιών και να εγκατασταθούν οι 1.200 υπάλληλοι του υπουργείου.
Το μηνιαίο μίσθωμα που θα πληρώνει το ΥΠΕΚΑ θα ανέρχεται στα 180.000 ευρώ, έναντι των 6 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει ετησίως σε ενοίκια για το σύνολο των κτιρίων που ενοικιάζει. Ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ο όμιλος Folli Follie, που είχε αγοράσει το ιστορικό «Μινιόν» με στόχο να το μετατρέψει σε πολυκατάστημα.
Οι δραματικές οικονομικές συνθήκες και κυρίως η καταρράκωση του κέντρου της Αθήνας και η φυγή των πολιτών ανέβαλλαν τα σχέδια. Όταν το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα κτίριο που θα είχε τις προδιαγραφές στέγασης των υπηρεσιών του, εμφανίστηκαν πέντε υποψήφιοι, αλλά ο όμιλος Folli Follie ήταν αυτός που κάλυπτε καλύτερα τις προδιαγραφές.
Με βάση τη σύμβαση (αφού πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ), η μίσθωση έχει διάρκεια 12 ετών και ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να κάνει όλες τις αλλαγές στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου που έχει ζητήσει το ΥΠΕΚΑ, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Το κτίριο θα ακολουθεί τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, η πρόσοψη θα διαμορφωθεί από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Κοκκίνου-Κούρκουλα (εμβληματικό τους έργο είναι το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς), ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου ετοιμάζεται μια επανάσταση για τη δημόσια διοίκηση:
οι χώροι θα είναι όλοι ανοιχτοί, χωρίς τοίχους, ακόμη και για τους διευθυντές! Θα υπάρχουν μόνο κάποιες αίθουσες συσκέψεων ανά όροφο που θα είναι κλειστές. Με αυτό τον τρόπο επιθυμούν να σταλεί και το μήνυμα πως τίποτα κρυφό ή κάτω από το τραπέζι δεν θα μπορεί να γίνει πια στο δημόσιο (ευσεβείς πόθοι; φαντασίωση; πιθανότητα;)
Ένα κτίριο- μια ιστορία
Το κτίριο που ταυτίστηκε με την παιδική ηλικία, την άνθηση του καταναλωτισμού στην μεταπολεμική Ελλάδα και κυρίως τα αθηναϊκά Χριστούγεννα ( ο στολισμός, η προσδοκία των δώρων), ιδρύθηκε από τον Γιάννη Γεωργακά. Το πρώτο Μινιόν εμφανίστηκε στο γνωστό σημείο το 1934 και ήταν ένα περίπτερο. Έπρεπε να φτάσει η δεκαετία του '50 για να πάρει τη μορφή του πολυκαταστήματος, με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.
Σύμφωνα με παλιό ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, οι πρωτιές του ΜΙΝΙΟΝ του Γεωργακά ήταν οι εξής:
καθιέρωσε τις ετήσιες εκπτώσεις
κατάργησε τα παζάρια, που ίσχυαν μέχρι τότε, και έβαλε καθορισμένες τιμές
καθιέρωσε τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο και αργότερα στην τηλεόραση
έβαλε στα κτίριά του κυλιόμενες σκάλες
έβαλε air condition
έκανε χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
καθιέρωσε τη λίστα αγορών και τη λίστα γάμου
δημιούργησε σχολές πωλητών και στελεχών
καθιέρωσε τα σεμινάρια προσωπικού
λειτούργησε εστιατόριο καφετέρια-μπαρ στους ορόφους του
καθιέρωσε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στους χώρους του.
Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 ένας εμπρησμός κατέστρεψε το πολυκατάστημα.
Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο κατάστημα «Κατράντζος» που καιγόταν συγχρόνως χωρίς να καταφέρουν να σώσουν ούτε αυτό.
Από την φωτιά διασώθηκε μόνον ο σκελετός του κτηρίου. Με δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτίριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε η επιχείρηση. Το 1998 χρεοκόπησε και το κτίριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports) η οποία φιλοδοξεί να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση. Η Elmec Sports πουλήθηκε στη συνέχεια στον όμιλο Folli Follie ..


iefimerida.gr


Read more...

Σπουδαστές του Εμπορικού Ναυτικού δεν βρίσκουν πλοία για την πρακτική τους...



...και κινδυνεύουν με διαγραφή...
Συνάντηση Μουσουρούλη με 'Ενωση Εφοπλιστών και ΠΝΟ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με δεκάδες σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι δεν βρίσκουν εδώ και δύο χρόνια πλοίο να κάνουν το...
δεύτερο εκπαιδευτικό τους ταξίδι

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με δεκάδες σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι δεν βρίσκουν εδώ και δύο χρόνια πλοίο να κάνουν το δεύτερο εκπαιδευτικό τους ταξίδι και κινδυνεύουν να διαγραφούν απο τις σχολές τους, θα συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη που θα έχει στις 11 το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Αυτό που αναμένεται συζητηθεί στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου οι σπουδαστές να μη διαγραφούν απο τις σχολές τους. Οι σπουδαστές στη διάρκεια των δύο ετών της φοίτησής τους πραγματοποιούν δύο εκπαιδευτικά ταξίδια, ωστόσο στο πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς οι πλοιοκτήτριες εταιρείες επιδοτούνται.

Σύμφωνα με το νόμο 4072/2012 άρθρο 225 σπουδαστές και σπουδάστριες των Ακαδημιών Εμπορικών Ναυτικού (ΑΕΝ), πρώτης και δεύτερης θαλάσσιας εκπαιδευτικής περιόδου, που δε βρίσκουν θέσεις απασχόλησης για την εκτέλεση της πρακτικής εξάσκησης σε πλοία με ελληνική σημαία ή σε πλοία με ξένη σημαία συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), μπορούν να ναυτολογηθούν σε πλοία με σημαία κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σημαία τρίτης χώρας, μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ, υπό την προϋπόθεση ότι στα εν λόγω πλοία θα είναι ναυτολογημένος τουλάχιστον ένας 'Ελληνας αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.) αντίστοιχης ειδικότητας.

Σε περίπτωση που στα ανωτέρω πλοία δεν υπηρετεί Έλληνας Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η ναυτολόγηση εφόσον διασφαλίζεται η επικοινωνία του σπουδαστή με τον αρμόδιο για την εκπαίδευση αξιωματικό Εμπορικού Ναυτικού στην αγγλική γλώσσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Η εφορία ζητά πίσω λεφτά από δημοσίους υπαλλήλους...




Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «6 μέρες», φαίνεται πως το φιάσκο της εργασιακής εφεδρείας δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ, από τη στιγμή που τώρα οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ραβασάκι από...
τις εφορίες.
Υπενθυμίζεται πως η εργασιακή εφεδρεία αφορούσε σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς όσων ήθελαν δύο έτη εργασίας ακόμη για συνταξιοδότηση...


Read more...

Και η S&P υποβάθμισε τη Γαλλία...




Μετά την Moody's, και η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Γαλλίας σε AA+/A-1+ , διατηρώντας το outlook αρνητικό.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η... γαλλική κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στις ..διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργηθούν στη βάση των μέτρων που έχει προτείνει μέχρι τώρα για τη βελτίωση της δυναμικής της οικονομίας.

Για το λόγο αυτό, επιβεβαιώνει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις για τη Γαλλία, στο ΑΑ+/Α-1+.

Οι προοπτικές για τη Γαλλία είναι αρνητικές, υποδηλώνοντας ότι ο οίκος εκτιμά πως υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες να υποβαθμίσει την αξιολόγηση στη διάρκεια του 2013.
Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση Ολάντ προβλέπει ότι το γαλλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,8% το 2013 και ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα περιοριστεί στο 3%.


Read more...

Στη Βουλή το VIDEO της Όλγας...




Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη και Θ. Ψύρρας για το διαφημιστικό βίντεο του ΕΟΤ που γυρίστηκε στο Λονδίνο με guest star την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι... το βίντεο στοίχισε 75.000 ευρώ, από τα οποία τα 15.000 δαπανήθηκαν μόνο για τις ανάγκες της δεξίωσης που ακολούθησε τα γυρίσματα.

Όπως υποστηρίζουν: «Τα ποσά που δαπανήθηκαν, ειδικά αυτά για την κάλυψη των αναγκών της δεξίωσης, δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Επιπροσθέτως, ο τρόπος που δαπανήθηκαν δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Έτσι κατέθεσαν τις παρακάτω ερωτήσεις στην αρμόδια υπουργό:

1. Με ποιο σκεπτικό προέβη στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας, αμφιβόλου αποτελέσματος, παραγωγής;

2. Με ποιο σκεπτικό έγιναν αυτές οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης;

3. Διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός και αν ναι, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη επιλογή;

Το βίντεο είχε προκαλέσει επικρίσεις και ειρωνικά σχόλια, όχι μόνο για το κόστος παραγωγής του (που αποκαλύφθηκε μέσω της «Διαύγειας») και το γεγονός ότι σύμφωνα με ορισμένους διαφημίζει το… Λονδίνο και όχι την Ελλάδα, αλλά και επειδή σε αυτό εμφανίζεται και η ίδια η υπουργός. Ο ΕΟΤ έσπευσε να το «εξαφανίσει» από το YouTube.

πηγη thestival.gr


Read more...

Ποια σύζυγο τ. υπουργού γλίτωσε από τη διαθεσιμότητα ο Α. Μανιτάκης;...





Αρχή από το υπουργείο του κάνει ο Αντ. Μανιτάκης με τη διαθεσιμότητα.
Είκοσι έξι υπάλληλοι είναι η πρώτη «φουρνιά» που εμπίπτει στις διαδικασίες της διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του οποίου προΐσταται ο... Αντώνης Μανιτάκης. Ανάμεσά τους και πολύτεκνοι. Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μανιτάκης κάνει την αρχή βγάζοντας στη διαθεσιμότητα 13 από τους 26 υπαλλήλους. Μαθαίνουμε επίσης ότι στο υπουργείο διατυπώνονται ήδη πολλά παράπονα γιατί εξαιρέθηκε από την πρώτη «φουρνιά» των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, και υπάλληλος η οποία διορίστηκε το 2010 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν υπηρέτησε σε αυτό ούτε μία μέρα γιατί αμέσως αποσπάστηκε στο γραφείο του συζύγου της, ο οποίος διετέλεσε υπουργός στο παρελθόν και τώρα προσπαθεί να ηγηθεί κίνησης στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι συνάδελφοι της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία, η οποία, εκτός από υπάλληλος δηλώνει και αγιογράφος, πήρε πρώτα το εφάπαξ φεύγοντας από την προηγούμενη δουλειά της. Μπήκε χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2010, ως υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου σε προσωποπαγή θέση, με απόφαση των κ.κ. Γ. Ντόλιου, Φ. Σαχινίδη και Δ. Ρέππα και αμέσως αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του άνδρα της. Η απορία των υπαλλήλων είναι αν θα βρίσκεται στη δεύτερη δόση των υπαλλήλων που θα τεθούν διαθεσιμότητα ή εξαιρείται επειδή είναι αποσπασμένη στο γραφείο του άντρα της.

matrix24.gr


Read more...

Προφυλακιστέος ο 35χρονος που κατείχε δεδομένα εννεά εκατομμυρίων πολιτών...




Ενταλμα σύλληψης και για δεύτερο άτομο...
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, ο 35χρονος ο οποίος κατείχε απόρρητα στοιχεία εννέα εκατομμυρίων φορολογουμένων. Κατηγορείται για...
παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται ότι σκόπευε να πωλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερόμενους έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, οι επίμαχες καταγραφές που κατείχε ο κατηγορούμενος δεν αλιεύτηκαν από χάκερ, αλλά δόθηκαν χέρι με χέρι.

Ο 35χρονος, που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρίας τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι πήρε τα επίμαχα στοιχεία από πρόσωπο που κατονόμασε, προκειμένου να τα επεξεργαστεί, μετατρέποντάς τα σε αναγνώσιμο αρχείο, καθώς στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να διαβαστεί.

Ηδη για το πρόσωπο αυτό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι η ανάκριση είναι σε πρώιμο στάδιο και ότι ο εντολέας του έχει υποβάλει αίτημα άμεσης άρσης τραπεζικού απορρήτου και για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να φανεί ότι δεν υπήρξε καμία οικονομική συναλλαγή για το επίμαχο υλικό.

Ο κ. Αγαπηνός δήλωσε επίσης ότι το πρόσωπο που κατονόμασε ο 35χρονος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα....
NEA


Read more...

Στις αρχές 2013 ολοκληρώνεται η δημόσια πρόταση Στην τελική ευθεία η σύμπραξη Εθνικής Τράπεζας - Εurobank


Η νέα τράπεζα θα είναι ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά και θα συγκαταλέγεται στις 30 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, είπε ο κ. Τουρκολιάς (Α - στη φωτό μαζί με τον κ. Ζανιά)
Η νέα τράπεζα θα είναι ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά και θα συγκαταλέγεται στις 30 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, είπε ο κ. Τουρκολιάς (Α - στη φωτό μαζί με τον κ. Ζανιά)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Εθνική έχει εξασφαλίσει την ανέκκλητη δέσμευση των βασικών μετόχων της Εurobank, που εκπροσωπούν περίπου το 44% του μετοχικού κεφαλαίου, ότι θα αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της ΕΤΕ, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στην επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Η δημόσια πρόταση της Εθνικής θα ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2013 και η πλήρης λειτουργική ενοποίηση θα υλοποιηθεί μέσα σε 2-3 χρόνια, είπε.

Η δημιουργία προστιθέμενης αξίας από τη συγχώνευση αναμένεται υψηλή. Έχουμε υπολογίσει να επιτευχθούν συνέργειες ύψους περίπου 570-630 εκατ. ευρώ προ φόρων σε ετήσια βάση μέχρι το τέλος του 2015, ενώ στον καινούργιο όμιλο θα αξιοποιηθούν οι διοικητικές ομάδες και των δύο τραπεζών βάσει της προσέγγισης που συνδυάζει τις ικανότητες και των δύο, πρόσθεσε ο κ. Τουρκολιάς.

Η νέα τράπεζα θα είναι ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά και θα συγκαταλέγεται στις 30 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, σημείωσε.

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2012, το συνολικό ενεργητικό της διευρυμένης ΕΤΕ εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 180 δισ. ευρώ. Το συνδυασμένο εγχώριο μερίδιο αγοράς στα δάνεια είναι της τάξης του 36% και το μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις ανέρχεται στο 32%, ποσοστά που συμβαδίζουν απόλυτα σε ένα τραπεζικό σύστημα που πλέον απαρτίζεται από τρεις πυλώνες.

Μείωση κεφαλαιακών αναγκών


Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση, είπε, ότι εξαιρετικά θετικό στοιχείο είναι ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα πλαίσιο με σκοπό να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών.

Προαπαιτείται, όμως, επισήμανε, η εύρεση σημαντικού ύψους ιδιωτικών κεφαλαίων σε μια πολύ δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Πέραν του αναμενόμενου σταδιακά βελτιούμενου κλίματος για τη χώρα, για την επίτευξη αυτού του απαιτητικού στόχου θα συνδράμει και η ενίσχυση των κινήτρων προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξαντληθούν τα περιθώρια μείωσης των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, γεγονός που άλλωστε θα λειτουργήσει θετικά προς το δημόσιο χρέος και το κόστος χρηματοδότησής του, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς, η ανάγκη συγκέντρωσης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και θα οδηγήσει στη δημιουργία τριών ισχυρών τραπεζικών ομίλων, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Γ. Ζανιάς τόνισε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι πρωτοφανής, τόσο ως προς το μέγεθος, όσο και ως προς την ταχύτητα δημοσιονομικής προσαρμογής, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο αναστροφής της αρνητικής πορείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αισιοδοξία για συμφωνία Τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup για την Ελλάδα το Σάββατο


Περίπου 10 δισ. ευρώ «λείπουν» από το σχέδιο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού
Περίπου 10 δισ. ευρώ «λείπουν» από το σχέδιο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup θα γίνει στις 17:30 του Σαββάτου, προκειμένου να προετοιμαστεί το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Την επόμενη Δευτέρα, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα. Δεδομένη είναι η θέληση όλων να βρεθεί λύση για την Ελλάδα, αλλά απομένει να γίνει λίγη δουλειά ακόμη, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.

Επίσης, εκτιμάται ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να κλείσει το κενό στο ελληνικό πρόγραμμα και να καταστεί βιώσιμο το χρέος. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών θα ξεκινήσει στις 12:00.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, που επικαλείται το Dow Jones Newswires, η πρόταση για επαναγορά ομολόγων τίθεται πλέον, υπό αμφισβήτηση, λόγω της αύξησης που έχουν σημειώσει οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

«Εάν οι τιμές είναι πολύ υψηλές, τότε δεν μπορεί να γίνει», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης συζητούν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα περίπου το 75% των κερδών που αναμένουν να λάβουν από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει τις διαδικασίες για την επαναγορά ομολόγων, ενώ εάν υπάρξει έγκριση από το Eurogroup θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι ο περιορισμός του ελληνικού χρέους κατά 10 δισ. ευρώ μέσω της επαναγοράς ομολόγων και της επέκτασης των ωριμάνσεων των χρεογράφων, αλλά και η μείωση του χρέους κατά 9 δισ. ευρώ μέσα από την επιστροφή των κερδών που καταγράφει η ΕΚΤ από τις επενδύσεις της σε ελληνικά ομόλογα.

Η μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων αναμένεται να έχει όφελος 8 δισ. ευρώ περίπου.

Συνεχείς επαφές

Εν τω μεταξύ, συνεχείς επαφές έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με τους ομολόγους τους για να δοθεί λύση τη Δευτέρα στο ελληνικό ζήτημα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ραδιοσταθμό Real.

«Ο υπουργός Οικονομικών, για παράδειγμα, είχε χθες επαφές με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Γαλλίας, μεταξύ άλλων», είπε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας πως οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Υποστήριξε ότι έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά τη στάση της Γερμανίας, είπε:

«Δεν είναι η Γερμανία, μην το επικεντρώνουμε εκεί. Γιατί θέλω να σας επισημάνω, για παράδειγμα, την τοποθέτηση του κ. Άσμουσεν, χθες, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει στενές σχέσεις με τον κ. Σόιμπλε. Διαμορφώνεται ένα σκηνικό με πολύ μεγάλη προσπάθεια, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί, σε αυτή την κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ισότιμα στο τραπέζι με τους εταίρους της και να ζητήσει να κάνουν και εκείνοι αυτό που πρέπει», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη δόση τόνισε πως «η δόση δεν τεμαχίζεται. Θα είναι όλη μαζί. Εξετάζεται και εκταμίευση και των άλλων δυο δόσεων που προβλέπονταν για το 2012».

Όπως ανέφερε, «στο τραπέζι βρίσκεται και το ζήτημα του χρέους και καλό θα ήταν, να βρεθεί μια λύση και σε αυτό. Θα ήταν ίσως η ιδανικότερη κατάληξη, μαζί με την εκταμίευση να υπάρξει και μια απόφαση για το χρέος.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Στερούνται τον φυσικό δικαστή» «Όχι» σε λίστα διαθεσιμότητας για εκπαιδευτικούς με παραπτώματα λέει η ΟΛΜΕ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Να μην παραδώσουν στο υπουργείο Παιδείας λίστα με τους εκπαιδευτικούς, που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα, για να τεθούν σε αργία, καλεί τους προϊσταμένους εκπαίδευσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, «με την εγκύκλιο του υπουργείου γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία επιχειρείται η στέρηση του πολίτη-εκπαιδευτικού από τον φυσικό του δικαστή». 
Προσθέτει ότι με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ζητείται η αποστολή μιας λίστας «προγραφών» με ονόματα εκπαιδευτικών, οι οποίοι χωρίς άλλη περαιτέρω διαδικασία -πέραν της αναφερόμενης στην εγκύκλιο «διαπιστωτικής πράξης του οικείου οργάνου»- θα τίθενται αμέσως σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.
Οι «προγεγραμμένοι» εκπαιδευτικοί δεν θα είναι μόνο εκείνοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές οριστικής ή προσωρινής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα που αναφέρονται στο κείμενο του νόμου και της εγκυκλίου, αλλά και εκείνοι, των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν, σημεώνεται.
Με τον τρόπο αυτόν επιβάλλεται ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και, επομένως, παραβιάζεται κατάφωρα το «τεκμήριο αθωότητας», η θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το εσωτερικό δίκαιο (με την αυξημένη συνταγματική ισχύ του αρθρ. 28 παρ. 2 του Συντάγματος), όσο και από το κοινοτικό δίκαιο. Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ, οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι εκπαιδευτικοί, θέλουν να είναι, πλέον, όμηροι της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους, αφού, θα επικρεμάται πάνω από το κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης γενικά και ειδικά της «αργίας» και της «δυνητικής αργίας» σε περίπτωση «πειθαρχικής ποινής».
Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτόν, δηλαδή με «όχημα» τα πειθαρχικά παραπτώματα, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για απολύσεις στην εκπαίδευση. Τέλος, ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την εν λόγω εγκύκλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες Αφορολόγητο όριο ύψους 50.000 ευρώ στα ακίνητα προτείνει η τρικομματική επιτροπή


Η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα φέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα φέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αφορολόγητο όριο κατ' ελάχιστο 50.000 ευρώ στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που αναμένεται να εφαρμοσθεί από το 2013, προτείνει η τρικομματική επιτροπή για την αναμόρφωση της φορολογίας.

Η επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και κατέληξε στην πρόταση αυτή η οποία θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα προσδοκώμενα έσοδα από τον φόρο υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ.

Στην πρόταση που θα υποβληθεί προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, θα περιλαμβάνονται τρία διαφορετικά σενάρια για την κλίμακα υπολογισμού του φόρου επί της ακίνητης περιουσίας. Και τα τρία θα προβλέπουν αφορολόγητο όριο μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας).

Σύμφωνα με αυτά, μετά το αφορολόγητο όριο θα επιβάλλεται συντελεστής 1 τοις χιλίοις για το τμήμα ως και τις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας. Στη συνέχεια θα κλιμακώνονται περισσότεροι συντελεστές, οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανώτατο συντελεστή 2,5 τοις χιλίοις.

Αγροτεμάχια

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτεμαχίων και των ακινήτων των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, εξετάζεται να υπάρξει συντελεστής απομείωσής της για να μην υπάρξει υπερβολική φορολογική επιβάρυνση σε βάρος της αγροτικής παραγωγής.

Για τα ακίνητα των επιχειρήσεων προτείνεται επίσης ηπιότερη φορολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εκφράστηκαν αντιρρήσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπουν κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κατατέθηκε προϋπολογισμός λιτότητας Σε οριστική συμφωνία για το μνημόνιο κατέληξαν Κύπρος και τρόικα


Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλή
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλή   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Λευκωσία, Κύπρος
Η κυπριακή κυβέρνηση και η τρόικα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο έγινε γνωστό αργά την Πέμπτη· επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πρώτα από τις Βρυξέλλες.

Το πρωί της Πέμπτης αναχώρησε η τρόικα από την Κύπρο όπου συζητούνταν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Σε γραπτή του δήλωση από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ανέφερε ότι «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα».

Τα ζητήματα που απομένουν «είναι πολύ περιορισμένα» και είναι δυνατόν να γεφυρωθούν οι διαφορές πολύ σύντομα.

Προϋπολογισμός λιτότητας

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, επιδίδοντας νωρίτερα την Πέμπτη τον προϋπολογισμό του 2013 στον πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε ότι «ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά είχαμε να ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό και τις πρόνοιες τις οποίες έχουμε περίπου συμφωνήσει μαζί με την ομάδα της τρόικα.

» Είναι μια ασυνήθιστη διαδικασία και ελπίζουμε ποτέ ποτέ να μην ξαναχρειαστεί να γίνει, αλλά έχει γίνει δουλειά, είναι έτοιμη, και με ικανοποίηση είμαστε τώρα σε θέση αν σας παραδώσουμε τον προϋπολογισμό».

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, θα μπορέσει το 2015 να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για μείωση του ελλείμματος στο 1,6% με βάση τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέρχεται στο 4,4% το 2013 και στο 3,2% το 2014.

Το δημόσιο χρέος αναμένεται να φτάσει το 92% του ΑΕΠ το 2013 και το 95% 2014 και το 2015.

Από τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών το 2012 θα κλείσει με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, στο 3,5%. Στο ίδιο ποσοστό αναμένεται να ανέλθει και ο πληθωρισμός. Το ποσοστό ανεργίας θα αγγίξει στο τέλος του 2012 το 12%, το δημοσιονομικό έλλειμμα το 5,5 % και το δημόσιο χρέος το 85,8% του ΑΕΠ.

Ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2013 προβλέπει έσοδα 5,8 δισ. ευρώ και δαπάνες 6,95 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ OFF SHORE KAI ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ


ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ
Ζορίζουν άσχημα τα πράγματα για τον Γιάννο. Πληροφορίες από κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς αναφέρουν ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκει λαβράκια. Λογαριασμούς και offshore που επιβεβαιώνουν τη...
διακίνηση περίεργων ποσών. Εάν ξυπνήσετε ένα πρωί και δείτε εξελίξεις μην σας φανεί παράξενο. Η υπόθεση θα έχει δεθεί...
http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/off-shore-kai.html

Read more...

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ Στα 10 δισ. το χρηματοδοτικό κενό που πρέπει να καλυφθεί στο Eurogroup για την Ελλάδα


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης ότι στο Εurogroup της Δευτέρας θα υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και κατ' επέκταση τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αναπτερώνονται μετά τις επαφές στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, όταν το επεισοδιακό Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου διεκόπη τα ξημερώματα δεν απέμενε παρά η συμφωνία επί ενός ποσού της τάξεως των 10 δισ. ευρώ (από το σύνολο των 40 δισ. που αναζητούνται για την ελάφρυνση του χρέους), το οποίο αντιστοιχεί στο 0,1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Στα ενθαρρυντικά στοιχεία προσθέτουν και το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την οποία συζήτησαν το θέμα της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group), Τόμας Βίζερ.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι στο Eurogroup της 20-21ης Νοεμβρίου υπήρξε ικανοποίηση για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, καθώς και η πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της.

Όπως σημείωσαν, το επίμαχο θέμα της συνεδρίασης ήταν η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το χρηματοδοτικό κενό, τα οποία συνδέονται σε μεγάλο βαθμό.

Στις προτάσεις της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η μείωση επιτοκίων από τα δάνεια του EFSF και από τα διμερή δάνεια με τις χώρες της ευρωζώνης.

Όπως εξήγησαν, πολλά κράτη μέλη, δήλωσαν αδυναμία να αντιληφθούν ποιες είναι οι επιπτώσεις στον προϋπολογισμό τους από τη μείωση των επιτοκίων, καθώς και αδυναμία να δεσμευτούν χωρίς την εξουσιοδότηση από τα εθνικά τους κοινοβούλια.

Η συζήτηση στο Eurogroup μετατράπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε περίπλοκη τεχνική ανάλυση και σε μακροοικονομικούς υπολογισμούς, καθιστώντας αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πάντως τόνισαν οι ίδιοι, όταν διακόπηκε η συνεδρίαση του Eurogroup τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου, δεν απέμενε παρά η συμφωνία επί ενός ποσού της τάξεως των 10 δισ. ευρώ (από το σύνολο των 40 δισ. που αναζητούνται για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους), το οποίο αντιστοιχεί στο 0,1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Εντωμεταξύ το βράδυ της Πέμπτης συνεδριάζει στις Βρυξέλλες η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Euroworking Group), εξετάζοντας τα σενάρια που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Οι συζητήσεις της Ομάδας Εργασίας θα συνεχιστούν ως την Κυριακή το βράδυ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι ο στόχος για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι να φτάσει τα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ το 2020, κάτι στο οποίο εμμένει το ΔΝΤ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Συνάντηση με Ζ.Γιούνκερ «Ήρθε η σειρά της ΕΕ και του ΔΝΤ» τονίζει ο Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Η Ελλάδα έκανε το χρέος της και τώρα ήρθε η ώρα της Ευρώπης και του ΔΝΤ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εισερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Στην Ελλάδα, πράξαμε αυτό που έπρεπε. Τώρα, είναι η σειρά των Ευρωπαίων εταίρων μας και του Δ.Ν.Τ να κάνουν το ίδιο. Όσον αφορά τη συνοχή, αυτή είναι το ζητούμενο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ε.Ε., και όχι μόνον για τις χώρες που χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είδε τον Ζ.Γιούνκερ, ο οποίος για το ελληνικό ζήτημα και το Eurogroup της Δευτέρας απάντησε σιβυλλικά «αν δεν είσαι αισιόδοξος τα χάνεις όλα».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απάντησε:

«Αν δεν είσαι αισιόδοξος τα χάνεις όλα».

Να συνδέσει προϋπολογισμό και χρέος επιχειρεί ο Σαμαράς
«Η Ελλάδα διεξάγει συγχρόνως δύο δύσκολες διαπραγματεύσεις», δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες, τις οποίες η ελληνική πλευρά προσπαθεί, έως ένα βαθμό, να τις συνδέσει.

Όπως εξήγησαν, η ελληνική πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το «μειονέκτημα» σε «πλεονέκτημα», προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα βελτιώσουν το δείκτη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Αυτό θα μπορούσε να αμβλύνει τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

«Εμμένουμε στο γεγονός ότι η Ελλάδα πλήττεται έντονα από την κρίση. Είναι αδιανόητο να λαμβάνονται υπόψη στατιστικά στοιχεία που δεν αντικατοπτρίζουν την ειδική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία» πρόσθεσαν σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση κονδυλίων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι βάσει των προτάσεων Ρομπάι, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 11,2 δισ. ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και από το Ταμείο Συνοχής.

Επιπλέον, τα κονδύλια για την αγροτική ανάπτυξη θα είναι της τάξεως των 3 δισ. ευρώ.

Σημείωσαν, ωστόσο, ότι το συνολικό ποσό που θα λάβει η Ελλάδα από τα κοινοτικά κονδύλια της επόμενης επταετίας εξαρτάται από τρεις παραμέτρους οι οποίοι παραμένουν ακόμη άγνωστοι: από το συνολικό ποσό των δαπανών για την ΕΕ, από το ποσό που θα διατεθεί για την πολιτική Συνοχής και από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «δύσκολη» την επίτευξη συμφωνίας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι οι διαφορές μεταξύ των χωρών-μελών είναι μεγάλες.

Ειδικότερα επισήμαναν ότι οι χώρες που είναι καθαροί συνεισφορείς του κοινοτικού προϋπολογισμού πιέζουν για περαιτέρω μείωση των συνολικών δαπανών, κατά 50 δισ. ευρώ και υπενθύμισαν ότι η πρόταση του Χ.Ρομπάι προβλέπει μείωση των δαπανών κατά 80 δισ. ευρώ σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτοί μετέχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



Κατόπιν πολλών συζητήσεων και πολλών διαπραγματεύσεων παρασκηνίου, δημοσιοποιήθηκε τελικά η λίστα με το ποιους περιλαμβάνει και ποιους όχι από βουλευτές η κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου αφού προκειμένου να μην ανοίξουν νέα εσωκομματικά μέτωπα, ανακοίνωσαν  όργανα και θεσμικές επιτροπές και όχι ονόματα.  Και γι' αυτό έγραψαν για τους βουλευτές ειδικά, ότι  θα συμμετέχουν αυτοί που εξελέγησαν στις εκλογές το 2009 και στις τελευταίες. Όχι όμως όλοι. 
Διαβάστε ποιοι μετέχουν και ποιοι όχι στην ΚΟΕΣ : 
Τη λίστα της ΚΟΕΣ που δόθηκε μέσω άτυπης ενημέρωσης και όχι επίσημης, την συνέταξε ως κείμενο μετά από συνεννόηση ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας που μαζί με τον Π. Κουκουλόπουλο εξάντλησαν  τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου. Ποια στελέχη φωτογραφίζονται  ότι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ και τους αφορά και ποια όχι.
Έτσι οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν ανοικτές για τον Κ. Σημίτη  ως πρώην πρωθυπουργό (αλλά δεν θα πάει απ' ότι λέγεται), τον  Α. Λοβέρδο, τονΜιχάλη Χρυσοχοϊδη, την Άννα Διαμαντοπούλου,   Μιχάλη Τιμοσίδη,Δημήτρη Ρέππα, Χρήστο Παπουτσή, Μ. Παπαϊάνου,  Κ. Γείτονα , Βάσω Παπανδρέου,  Θόδωρο ΠάγκαλοΠαύλο Γερουλάνο ακόμη και τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Δημήτρη Δρούτσα .
Όλοι που διετέλεσαν γραμματείς του Ε.Σ:  Μιχάλης Καρχιμάκης ,   Κ. Λαλιώτης, και ο Νίκος Αθανασάκης. Όχι όμως για αντικειμενικούς λόγους, οΆκης Τσοχατζόπουλος, Επιστρέφει βεβαίως ο συγγραφέας σχολίων Σωκράτης Ξυνίδης .
Ο κ.  Βενιζέλος δεν απευθύνεται , στους  Γιάννη Ραγκούση,  Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπρο ΜίχοΜαρία Τσαούση, Μίμη Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη που αποχώρησαν  από μόνοι τους από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι κύριοι Γιώργος Φλωρίδης  και Αλέκος Παπαδόπουλοςαλλά και όσοι διεγράφησαν από το κόμμα.
Επειδή όμως ειδικά στο θέμα των διαγραμμένων βουλευτών με λεπτομέρεια εξετάστηκε, βρήκαν τη χρυσή τομή: όσοι από τους βουλευτές έχουν διαγραφεί αλλά θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, τότε με την εγγραφή τους στην Τ.Ο αυτοδίκαια επιστρέφουν και συμμετέχουν στο συνέδριο, αν εκλεγούν σύνεδροι.
Αυτό γίνεται όπως καταλάβατε για τον Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα γραφτεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ μετά από 39 χρόνια, στην τοπική οργάνωση που ανήκει, στην οργάνωση της Πλ. Κάνιγγος.


Πηγή: egiakoumis.com

Read more...