Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προφυλακιστέος ο 35χρονος που κατείχε δεδομένα εννεά εκατομμυρίων πολιτών...




Ενταλμα σύλληψης και για δεύτερο άτομο...
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, ο 35χρονος ο οποίος κατείχε απόρρητα στοιχεία εννέα εκατομμυρίων φορολογουμένων. Κατηγορείται για...
παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται ότι σκόπευε να πωλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερόμενους έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, οι επίμαχες καταγραφές που κατείχε ο κατηγορούμενος δεν αλιεύτηκαν από χάκερ, αλλά δόθηκαν χέρι με χέρι.

Ο 35χρονος, που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρίας τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι πήρε τα επίμαχα στοιχεία από πρόσωπο που κατονόμασε, προκειμένου να τα επεξεργαστεί, μετατρέποντάς τα σε αναγνώσιμο αρχείο, καθώς στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να διαβαστεί.

Ηδη για το πρόσωπο αυτό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι η ανάκριση είναι σε πρώιμο στάδιο και ότι ο εντολέας του έχει υποβάλει αίτημα άμεσης άρσης τραπεζικού απορρήτου και για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να φανεί ότι δεν υπήρξε καμία οικονομική συναλλαγή για το επίμαχο υλικό.

Ο κ. Αγαπηνός δήλωσε επίσης ότι το πρόσωπο που κατονόμασε ο 35χρονος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα....
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: