Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δεν συναινούμε στην πολιτική που βαθαίνει την ύφεση, επαναλαμβάνει η ΝΔ

Μετά τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιννης Μιχελάκης
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιννης Μιχελάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα«Χαιρόμαστε γιατί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματα της Συνόδου του, υπογραμμίζει στόχους, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει εξαρχής και σταθερά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Σημειώνει ότι η ΝΔ πρωτοστατεί στις βασικές πολιτικές, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πάταξη της κρατικής σπατάλης και οι διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ επαναλαμβάνει: «Δεν μπορούμε, όμως, να υποστηρίξουμε μια πολιτική που αποδεικνύεται λανθασμένη, βαθαίνει την ύφεση και ακυρώνει και αυτήν ακόμη την εξυγίανση. Δεν οδηγεί, δηλαδή, στην επίτευξη των στόχων».

«Παλεύουμε για τη διόρθωση του λάθους, με προσήλωση στους βασικούς στόχους» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος... ηυτοκτόνησε!

newpost.gr
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος...  ηυτοκτόνησε!
Αναλαμβάνοντας το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιούργησε προσδοκίες- κατεγράφη και από τις δημοσκοπήσεις. Κάποιοι πίστεψαν ότι το φορολογικό καθεστώς θα γινόταν πιο δίκαιο και ότι θα βάρη θα φορτωνόταν σε άλλες πλάτες. Διαψεύστηκαν οικτρά.

Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα, παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις και κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα που καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος», και συμπλήρωσε: «δεν είμαι ευχαριστημένος, ενέχουν στοιχεία ανισότητας».

Το είπε- δεν το είπε, τα «άκουσε» κανονικά. Το σύνολο των ΜΜΕ άσκησε δριμεία κριτική στα μέτρα και φυσικά στον εμπνευστή τους. Ανάμεσα σε αυτά (τα ΜΜΕ) το Mega, τα ΝΕΑ και το Έθνος (με τους τίτλους τους και όχι μόνον). Θυμίζουμε ότι το κανάλι της Μεσογείων, ο (παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε) Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιώργος Μπόμπολας υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας του σημερινού υπουργού Οικονομικών να αναρριχηθεί στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους (αλλά και στην κοινωνία) γνωρίζουν ότι ο Βενιζέλος αποδεχόμενος την ηλεκτρική καρέκλα της οδού Νίκης ταύτισε την μελλοντική του πορεία με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου που με τη σειρά της ταυτίζεται με την πορεία των οικονομικών.

Το πρώτο τεστ αποκαρδίωσε ακόμα και τους οπαδούς του Μπένι- όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά.
Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 8.000 ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που θα εφαρμόζονται από τις 12.000, αλλά συνολικά στο εισόδημα και όχι κλιμακωτά, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μείωση του αφορολογήτου ορίου του ΦΑΠ στις 200.000 και την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Οι ψίθυροι θέλουν ένα υπουργό- μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής να λέει «θα πέσουμε» ακούγοντας τα μέτρα- το γεγονός όμως δεν επιβεβαιώνεται.
Αντιθέτως, είναι πολλοί οι βουλευτές οι οποίοι κοιτάζουν προς την κατεύθυνση των Αθανασιάδη και Ρομπόπουλου- αμφότεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μετρώντας υπολογίζοντας ημερομηνίες μετά την 29η Ιουνίου και βλέποντας εφιάλτες με κάλπες...

Ταυτοχρόνως, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα είναι ταφόπλακα στις (θεμιτές) πολιτικές φιλοδοξίες του Ευ. Βενιζέλου.

ΥΓ: Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν αναγνώρισε στον υπουργό Δικαιοσύνης το δικαίωμα να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον Κόλλια, τον μετέπειτα πρώτο πρωθυπουργό της Χούντας που είχε αναμειχθεί στην υπόθεση Λαμπράκη. Είχε γράψει τότε ο μεγάλος ποινικολόγος Αλέξανδρος Βαμβέτσος το περίφημο άρθρο «Ο Άρειος Πάγος ηυτοκτόνησε». Ο Βενιζέλος, ως άριστος νομομαθής, φυσικά και το γνωρίζει. Απλώς δεν έκανε τον παραλληλισμό...
Read more...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο...



Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αφίχθη πριν από λίγα λεπτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη και τον Μητροπολίτη Ίμβρου κ. Κύριλλο.

Ο... Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής, από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου και τον Διευθυντή του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης.

Εν συνεχεία τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εν συνεχεία έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Μακαριώτατε, σας εύχομαι περαστικά και από κοντά».

Να αναφερθεί ότι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, όπου ο Πατριάρχης του πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο.

Αυτή την ώρα στην αίθουσα του Θρόνου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παραθέτει γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.
romfea.gr



Read more...

Παπανδρέου: Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση


newpost.gr
Παπανδρέου: Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση
«Η Ελλάδα εξασφάλισε την πέμπτη δόση ύψους 12 δισ. ευρώ.για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Πλέον δε θα είμαστε υπό τον εκβιασμό του φόβου των αγορών», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τις Βρυξέλλες αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. «Επιτύχαμε την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από τα προγράμματα της Ε.Ε. τα οποία στόχο έχουν την αναπτυξιακή πολιτική και τη στήριξη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

«Εξασφαλίσαμε μια περίοδο σταθερότητας από εξωτερικές πιέσεις για να μην έχουμε ανάγκη να εξαρτόμαστε από δάνειες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πετύχαμε τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος για τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ ημών και εταίρων που θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση θεμάτων, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η παιδεία και η υγεία».

Επίσης ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι η πρόταση για αυστηρά εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στην χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και προϋπόθεση για τους παραπάνω στόχους είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.
Read more...

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση των «Πυρήνων»

Την Τρίτη η αγόρευση του εισαγγελέα

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας καθ'ολη τη διάρκεια της διαδικασίας
Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας καθ'ολη τη διάρκεια της διαδικασίας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων. Η αγόρευση αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη.

Στην απολογία της, η Κ.Καρακατσάνη αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται.

«Δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, δεν αναγνωρίζω, ως πραγματικό, αυτό το δικαστήριο» είπε, εκφράζοντας πάντως την επιθυμία της να κριθεί αντικειμενικά.

Η νεαρή κατηγορουμένη υποστήριξε ότι ανήκει στο ευρύτερο αντικαθεστωτικό κίνημα, λέγοντας ότι δεν είμαι μέλος αυτής της οργάνωσης.

Τέλος, ο Γ.Καραγιαννίδης μεταφέρθηκε από το κελί του στη δικαστική αίθουσα για να διαβάσει τη δική του δήλωση.

«Η παρουσία μου ενώπιον των δικαστών δεν σηματοδοτεί την αποδοχή εκ μέρους μου της διαδικασίας. Προτίμησα να μην συνδιαλλαγώ με το δικαστήριο το οποίο απαξίωσα όπως έκανε και αυτό με τους κατηγορουμένους.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συμμετέχουν οι έμποροι στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

newpost.gr
Συμμετέχουν οι έμποροι στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
«To 1 στα 3 μικρά καταστήματα κινδυνεύει με λουκέτο, και αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα της κρίσης, αλλά και αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης», σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της με την οποία δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ζήτημα πολιτικής.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες άνεργοι δεν προσμετρούνται στους ανέργους γιατί δεν καταγράφονται στον ΟΑΕΔ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και καλεί την κυβέρνηση και την τρόικα να επανεξετάσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης και όλους τους μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες να αντιδράσουν ενάντια στην κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται.

Read more...

Οι κυριότερες ρυθμίσεις για τα φορολογικά μέτρα-σοκ του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου

Οι αλλαγές σε αφορολόγητο, εισφορές και αποδείξεις

Επιβάλλεται ανώτατο όριο επιστροφής φόρου με αποδείξεις στα 300 ευρώ και κατάργηση του 10% της επιστροφής φόρου με τον τρόπο αυτόν από 1/1/2012
Επιβάλλεται ανώτατο όριο επιστροφής φόρου με αποδείξεις στα 300 ευρώ και κατάργηση του 10% της επιστροφής φόρου με τον τρόπο αυτόν από 1/1/2012 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Η μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος στα 8.000 ευρώ για φορολογούμενους από 30 έως 65 ετών, η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα, το τέλος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, καθώς και αλλαγές στη μείωση του φόρου με αποδείξεις, προβλέπονται μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, ύστερα από τις διορθώσεις που
έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών μετά τη συμφωνία με την τρόικα.

Αναλυτικά, στο σχέδιο νόμου, σε ότι αφορά τα φορολογικά μέτρα προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

1) Η μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος στα 8.000 ευρώ για ηλικίες από 30 έως 65 ετών. Προβλέπεται να εισπραχθούν 338 εκατ. ευρώ το 2011 και 1,012 δισ. ευρώ το 2012.

2) Η επιβολή ανώτατου ορίου επιστροφής φόρου με αποδείξεις στα 300 ευρώ και κατάργηση του 10% της επιστροφής φόρου με τον τρόπο αυτόν από 1.1.2012.

3) Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα από την οποία για το 2011 προβλέπεται να εισπραχθούν 1,38 δισ. ευρώ

4) Η ειδική εισαγωγή του ειδικού τέλους για τους ελεύθερους επαγγελματίες, από το οποίο προβλέπεται να εισπραχθούν 400 εκατ. ευρώ το 2012.

5) Η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για όλους τους φορολογουμένους από τα οποία προβλέπεται να εισπραχθούν 220 εκατ. ευρώ το 2012.

6) Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% από 1 Σεπτεμβρίου 2011 από την οποία προβλέπεται να εισπραχθούν 300 εκατ. ευρώ φέτος και 700 εκατ. ευρώ το 2012.

7) Η αλλαγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας ΦΑΠ με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα, από την οποία προβλέπεται να εισπραχθούν 445 εκατ. ευρώ το 2012.

8) Έσοδα από τη ρύθμιση στα αυθαίρετα τα οποία θα είναι 300 εκατ. ευρώ φέτος και 200 εκατ. ευρώ το 2011.

9) Αλλαγή στη δομή της φορολογίας καπνού, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των τσιγάρων. Προβλέπεται να εισπραχθούν 150 εκατ. ευρώ το 2011 και 150 εκατομμύρια το 2012.

10) Έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης 250 εκατ. ευρώ το 2011 και 315 εκατ. ευρώ το 2012.

11) Αύξηση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων τα οποία θα αποφέρουν 100 εκατ. ευρώ φέτος.

12) Έκτακτη εισφορά σε οχήματα μεγάλου κυβισμού, μεγάλης αξίας ακίνητα, σκάφη και πισίνες από τα οποία προβλέπεται να εισπραχθούν 150 εκατ. ευρώ φέτος.

13) Βαθμιαία εναρμόνιση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης. Από την αύξηση αυτή θα προέλθουν έσοδα 188 εκατ. ευρώ εφέτος και 404 εκατ. ευρώ το 2012.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Ρομπόπουλος, ο Αθανασιάδης και ποιος ακόμα;


newpost.gr
Ο Ρομπόπουλος, ο Αθανασιάδης και ποιος ακόμα;
Θα καταψηφίσει ο Θωμάς Ρομπόπουλος τα νέα μέτρα όπως δήλωσε στον Παπαδάκη και επανέλαβε πριν από λίγη ώρα στον Ν. Χατζηνικολάου. Είναι ο δεύτερος που ανακοινώνει κάτι τέτοιο, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία συρρικνώνεται έτσι στους 153.

Στο Μαξίμου είναι ήδη εξαιρετικά ανήσυχοι ότι το πρόγραμμα με τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που υποχρέωσε η τρόικα τον Βενιζέλο να πάρει, μπορεί και να μην περάσει από την ολομέλεια. Ο ίδιος ο Βενιζέλος μάλλον σκέπτεται πως θα ξεφύγει και γι’ αυτό εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να περάσει τη νέα δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές.

Τι θέλει ο Ρομπόπουλος; Πολιτική διαπραγμάτευση με την Ε.Ε ακριβώς επειδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Αυτό δηλαδή που ζήτησε και η Βάσω Παπανδρέου, να απειλήσει η Ελλάδα με χρεοκοπία, για να τρομάξει τους Ευρωπαίους.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πάντως, πως ο Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση στο Eurogroup και έπεσε πάνω σε τoίχο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά επιστρέφοντας οι Ευρωπαίοι του επέβαλλαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα από αυτά που σκόπευε να πάρει.
Read more...

18 μήνες ψέματα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Εξέθεσε τη χώρα και τον πρωθυπουργό διεθνώς


http://img.protothema.gr/09664914EA2E7C459299497B4C243C9F.jpg
Θέμα παραμονής στο κυβερνητικό σχήμα του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου θέτουν πλέον κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν είχε ενημερώσει την Τρόικα και τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις -επί τω δικαιότερω- αλλαγές που είχε εξαγγείλει ότι θα έκανε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εάν παρέμενε στη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου εξέθεσε τη χώρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό διεθνώς, σε σημείο που πλέον να θεωρείται «κόκκινο πανί» για τους κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών, αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους της Τρόικας και για την ακρίβεια τους κ.κ. Τομσεν, Μορς και Μαζούχ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 3-4 εβδομάδες και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπακωνσταντινου δημοσιοποίησε τις προθέσεις του να αλλάξει τα σκληρά μέτρα που εφηύρε ο ίδιος και τα είχε κατ' αρχήν συμφωνήσει με την Τρόικα. Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι ποτέ η Τρόικα δεν του είχε ζητήσει να λάβει μέτρα
φορολογικού χαρακτήρα (έκτακτη εισφορά για τα επόμενα 5 χρόνια, μείωση του αφορολόγητου ορίου κλπ). Όλα ήταν δικής του εμπνεύσεως, από την στιγμή που είχε αποτύχει πλήρως με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για να αποδείξει λοιπόν ότι πράγματι έχει σκοπό να αλλάξει τα μέτρα, δημοσιοποίησε 4-5 διαφορετικά, τα οποία ομολογουμένως ήταν πιο ευνοϊκά. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν να ηρεμήσουν οι εξοργισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήθελαν «να απολυθεί πάραυτα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών». Ως εδώ όλα καλά.

Εν τω μεταξύ, πριν από 7 ημέρες το κυβερνητικό σχήμα αλλάζει. Υπουργός Οικονομικών διορίζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο νέος «τσάρος» μένει με την εντύπωση ότι θα νομοθετήσει τα νέα -κατά τι- πιο ευνοϊκά μέτρα. Όμως, τα γεγονότα είναι ραγδαία που τον φέρνουν προ εκπλήξεων. Την προηγούμενη Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης πληροφορείται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου δεν είχε ενημερώσει κανέναν γι' αυτές τις αλλαγές. Ούτε τους υπουργούς της Ευρώπης ούτε την Τρόικα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μένει άφωνος, γιατί ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να βρει μέσα σε τρία 24ωρα νέα μέτρα που θα αποφέρουν 3 δισ ευρω. Άρα, μην έχοντας δεύτερη επιλογή, επαναφέρει -θέλοντας και μη- τα αρχικά μέτρα Παπακωνσταντινου.

Κορυφαίος υπουργός που πληροφορήθηκε το ζήτημα ήδη από το υπουργικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη, τόνισε στο Πρώτο Θέμα ότι «έλεγε ηθελημένα ψέματα στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές αυτές. Τώρα αποδεικνύεται ότι δεν θα έκανε καμία αλλαγή, αλλά θα περνούσε τα ίδια ακριβώς μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος».

Ο ίδιος κορυφαίος υπουργός εξηγεί μάλιστα ότι «τίθεται πλέον κορυφαίο ζήτημα ηθικής. Η παραμονή του στην κυβέρνηση θα πρέπει να εξετασθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γιατί δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Παπακωνσταντινου επί 18 μήνες το μόνο που έκανε ήταν να λέει συνεχώς ψέματα στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές του κόμματός του. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβει ότι δεν φταίνε οι άλλοι για τις τραγικές αποτυχίες του, αλλά αποκλειστικά ο ίδιος» εξηγεί οργισμένος ο κορυφαίος αυτός υπουργός.

Read more...

Καρφιά Βενιζέλου κατά Παπακωνσταντίνου: «Δεν κάνω δήλωση ότι δε θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα»

newpost.gr
Καρφιά Βενιζέλου κατά Παπακωνσταντίνου: «Δεν κάνω δήλωση ότι δε θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα»
Για ακόμα μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάρφωσε το Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατα την πρώτη του παρουσία στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε η δεύτερη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Δε λέω ότι κάθε λίγο και λιγάκι θα εισηγούμαι νέα μέτρα αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ότι όσο είμαι υπουργός δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα», είπε ο κ.Βενιζέλος καρφώνοντας τον τέως «Τσάρο» αλλά και αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ δύσκολη για τον ίδιο τη χθεσινή μέρα και άδικα τα μέτρα που ανακοίνωσε και πρόσθεσε «Μετά το 2015 μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών ανεξάρτητων κρατών, βέβαια θα έχουμε ένα μεγάλο χρέος αλλά να ξαναβρεθούμε μέσα στις αγορές. Πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από τη στρούγγα, από τη μιζέρια και αυτές τις αδικίες που βλέπουμε πρέπει το ταχύτερο να τις διορθώσουμε».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος έκανε έκκληση για μια ακόμα φορά για συναίνεση καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τονίζοντας ότι αυτό έπρεπε να απορρέει από το ένστικτο της εθνικής συνείδησης και όχι να επιβάλατε από τους εταίρους .

«Η πρόσκληση μου προς ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάμε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση είναι ανοικτή και μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή γιατί είναι αντικείμενα στα οποία η αντιπολίτευση δίνει βάρος» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.
Read more...

25.000 αποδοκίμαζαν τον απόντα Γιώργο Παπανδρέου στο Καλλιμάρμαρο


newpost.gr







25.000 αποδοκίμαζαν τον απόντα Γιώργο Παπανδρέου στο Καλλιμάρμαρο

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η πρόβα τζενεράλε για τους Special Olympics.

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε να γίνει αναπαράσταση εισόδου του πρωθυπουργού στο στάδιο. Τον πρωθυπουργό υποδυόταν μία κοπέλα ενώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ένας νεαρός.Στις κερκίδες καθόντουσαν 25.000 άνθρωποι και από τα μεγάφωνα ο εκφωνητής ανακοίνωσε (στο πλαίσιο της πρόβας) ότι αυτή τη στιγμή εισέρχεται στο Καλλιμάρμαρο ο πρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Παπανδρέου. 25.000 στόματα αποδοκίμαζαν τον μη παρόντα κ. Παπανδρέου και οι φωνές τους έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες.


Read more...

"ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ"...


Από το : karxarias
Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ ερωτηθείς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο...
ο κύριος Ρομπόπουλος είπε ότι είδε έναν άνθρωπο που δεν μπόρεσε να τα βάλει με την Τρόικα.
Read more...

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΠΕΝΙ - ΒΑΣΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Τετ α τετ για μια ώρα είχαν το πρωί ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τη Βάσω Παπανδρέου. Συναντήθηκαν στις 9.15 στη Βιβλιοθήκη και στην παρέα δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο. Το τι συζητούσαν δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. O άνθρωπός...
όμως, παρακολουθούσε τον Βενιζέλο να μιλάει περισσότερο. Προφανώς θα προσπαθούσε να την πείσει για την αναγκαιότητα της οικονομικής πολιτικής. Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου αποχώρησαν πριν από 10 λεπτά...
Read more...

Ευρωπαίοι προς Σαμαρά: «Πες μας τι θες να συναινέσεις»

newpost.gr
Ευρωπαίοι προς Σαμαρά: «Πες μας τι θες να συναινέσεις»
Σε σκληρό παζάρι απόψεων εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χθες, με την πλειονότητα των ηγετών των ομοϊδεατών του Αντώνη Σαμαρά να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στον Πρόεδρο της ΝΔ, προκιεμένου να διαφοροποιήσει τη στάση του απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, παρέχοντας ουσιαστικά τη συγκατάθεσή του στους νέους σκληρούς όρους που τίθενται, τόσο με το Μεσοπρόθεσμο όσο και με το επικείμενο «πακέτο- μαμούθ».

«Το χορό έσυρε» η Άγκελα Μέρκελ η οποία με το καλημέρα πέρασε στην επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά προσπαθώντας να «του πάρει τον αέρα». Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεχείρησε στην εισαγωγική του ομιλία, να ξεκαθαρίσει μέσα σε 13 λεπτά τις θέσεις του κόμματός του και να πείσει ότι δεν αντιτίθεται στους στόχους και ότι συμφωνεί με μία σειρά μέσων που ακολουθούνται με εξαίρεση την επιβολή φόρων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, με το κλείσιμο του Σαμαρά σηκώθηκε όρθια και του απευθύνθηκε λέγοντας: «Πες μας λοιπόν τι θέλεις για να συμφωνήσεις». Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε, επιχειρώντας να πείσει τους συνομιλητές του ότι το πρόγραμμα, όπως εφαρμόζεται είναι αναποτελεσματικό για να εισπράξει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια συνολική κριτική από την κ. Μέρκελ και τον τον κ. Λετέρμ (Βέλγος Πρωθυπουργός) ότι αδιαφορεί για τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων από τους οποίους προέρχονται τα χρήματα που περιέχονται στο ελληνικό πακέτο στήριξης. «Το αντίθετο» φέρεται να απάντησε ο κ. Σαμαράς αντιτείνοντας ότι με την ακολουθούμενη αναποτελεσματική πολιτική, τα χρήματα αυτά δε θα επιστρέψουν ποτέ στους πιστωτές και άρα στις τσέπες των ευρωπαίων φορολογουμένων.

Ηπιότερος στη στάση του αλλά εξίσου επιφυλακτικός απέναντι στον Σαμαρά ήταν και ο Μπαρόζο ο οποίος υπεραμύνθηκε της προστασίας της ΕΚΤ, όταν άκουσε τον Σαμαρά να θέτει –πλην των φόρων- και το ζήτημα της στήριξης της Ελλάδας από ΕΚΤ και ΕΤΕπ. Δεν είναι απολύτως ακριβής η στάση του Φινλανδού Πρωθυπουργού κ. Κατάινεν, ο οποίος έχει υπάρξει από τους σκληρότερους επικριτές της σττάσης της ΝΔ κατά το παρλελθόν και εμφανώς προσδεμένος στο γερμανικό άρμα. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Σαμαρά, διατύπωσε μεν πιεστικές ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της ΝΔ, στο τέλος όμως φάνηκε να αποχωρεί με αρκετές σκέψεις σχετικά με όσα άκουσε.

Το κυριότερο «όπλο» στα χέρια του κ. Σαμαρά ήταν τα Μνημόνια που έχουν υπογραφεί από Πορτογαλία και Ιρλανδία, που ουσιαστικά αποτελεί και ένα «σχέδιο β’» στη διάθεση της Ελλάδας. Πρόκειται δηλαδή επί της ουσίας για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με όρους ελαφρότερους από τους υφιστάμενους. Επιχείρημα που, τουλάχιστον απ’ όσα λένε από την πλευρά Σαμαρά, δεν ακούστηκε μέσα στη Συνάντηση Κορυφής του ΕΛΚ κάποιο επαρκές αντεπιχείρημα.

Απέναντι στον Σαμαρά βρέθηκε και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεγονός που αντιμετωπίστηκε μάλλον χιουμοριστικά, υπό την έννοια ότι η Ιταλία λίγο απέχει από το να περιέλθει σε κατάσταση αντίστοιχη της ελληνικής. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, εκτιμήθηκε ότι προσπάθησε να «δείξει καλή διαγωγή» απέναντι στους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του, επιχειρώντας να αναδείξει προφίλ συναινούντος σε πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης. Συμμάχους μέσα στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΝΔ βρήκε στο πρόσωπο του Ιρλανδού Κένι, του Ισπανού Ραχόι και του Ούγγρου Όρμπαν, οι οποίοι, προσεκτικά, πήραν το μέρος του Σαμαρά.

Η τοποθέτηση ωστόσο, που κρίνεται ως η περισσότερο ενοχλητική απέναντι στον Πρόεδρο της ΝΔ, κυρίως για τον απαξιωτικό χαρακτήρα της, ακούστηκε εκτός της συνεδρίασης, από τον πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζ.Κ.Γιουνκέρ ο οποίος είπε ότι η απουσία του από τη συνάντηση –δεν προβλέπεται από τη θέση του- «θα πρέπει να χαροποίησε τον κ. Σαμαρά» συμπληρώνοντας ότι «αν συμμετείχε θα του δήλωνε μετ’ επιτάσεως να αλλάξει συμπεριφορά. Εξίσου απαξιωτική ήρθε η απάντηση από στενό συνεργάτη του Προέδρου της ΝΔ: «Εδώ ο Σαμαράς δεν ενοχλήθηκε από την Καγκελάριο της Γερμανίας. Θα κόλωνε στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου;»...

Σε γενικές γραμμές, μεταξύ των επιτελών του κ. Σαμαρά επικρατεί σχετική ικανοποίηση εκτιμώντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έβαλε τις βάσεις προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα πράγματα στο μυαλό των Ευρωπαίων που έχουν μείνει με την εντύπωση ότι ο Σαμαράς έχει στυλώσει τα πόδια για εκλογικούς λόγους. «Από μόνο του το γεγονός ότι ο Σαμαράς μίλησε στην αρχή και στη συνέχεια χρειάστηκε να απαντήσει καμιά 10αριά φορές σε όσα του τέθηκαν από τους άλλους μετέχοντες στη Συνάντηση Κορυφής, είναι πρόδηλο του ότι έχει ανοίξει ο διάλογος».

Επόμενο crash-test αναμένεται να είναι η συνάντηση του κ. Σαμαρά με το σύνολο των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ το οποίο έχει ζητηθεί –και κατά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον επικεφαλής των ευρωβουελυτών κ. Ντόλ- και μένει να πραγματοποιηθεί. Η συνεδρίαση πιθανώς γίνει τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο, εκτιμάται όμως ότι στο μεταξύ θα έχουν καλλιεργηθεί στους κόλπους του ευρωκοινοβουλίου με περισσότερη σαφήνεια οι θέσεις της ΝΔ και ως εκ τούτου ίσως να έχουν αμβλυνθεί οι πιέσεις.

Read more...

Πώς διαμορφώνονται τα κατώτατα όρια των μισθών από 1η Ιουλίου με βάση τη ΕΓΣΣΕ

Αυξήσεις γύρω στο 1,5%


Αθήνα
Αυξάνονται από 1ης Ιουλίου 2011 τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού του έτους 2010, σύμφωνα με το άρθρο 3 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για τα έτη 2010-2012.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat το ποσοστό της μέσης ετήσιας μεταβολής του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή για το 2010 είναι 1,6%.

Μετά τα ανωτέρω ο πίνακας μισθών και ημερομισθίων από 1/7/2011 διαμορφώνεται ως εξής:

Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2011 - Υπολογισμοί με αύξηση 1,6%

Ημερομίσθιοι 1.5.2009 Ποσοστό αύξησης 1.7.2011 Στρογγυλοποίηση
Ημερομίσθιο άγαμος χωρίς προϋπηρεσία 33,04 1,6 33,569 33,57
Ημερομίσθιο άγαμος 1 τριετία 34,25 1,6 34,798 34,8
Ημερομίσθιο άγαμος 2 τριετίες 35,89 1,6 36,464 36,46
Ημερομίσθιο άγαμος 3 τριετίες 37,51 1,6 38,11 38,11
Ημερομίσθιο άγαμος 4 τριετίες 39,15 1,6 39,776 39,78
Ημερομίσθιο άγαμος 5 τριετίες 40,78 1,6 41,432 41,43
Ημερομίσθιο άγαμος 6 τριετίες 42,43 1,6 43,109 43,11
Ημερομίσθιο έγγαμος χωρίς προϋπηρεσία 36,34 1,6 36,921 36,92
Ημερομίσθιο έγγαμος 1 τριετία 37,56 1,6 38,161 38,16
Ημερομίσθιο έγγαμος 2 τριετίες 39,2 1,6 39,827 39,83
Ημερομίσθιο έγγαμος 3 τριετίες 40,82 1,6 41,473 41,47
Ημερομίσθιο έγγαμος 4 τριετίες 42,46 1,6 43,139 43,14
Ημερομίσθιο έγγαμος 5 τριετίες 44,09 1,6 44,795 44,8
Ημερομίσθιο έγγαμος 6 τριετίες 45,74 1,6 46,472 46,47
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (μισθός) 1.5.2009 Ποσοστό αύξησης 1.7.2011 Στρογγυλοποίηση
άγαμος χωρίς προϋπηρεσία 739,56 1,6 751,393 751,39
άγαμος 1 τριετία 801,17 1,6 813,989 813,99
άγαμος 2 τριετίες 874,01 1,6 887,994 887,99
άγαμος 3 τριετίες 946,84 1,6 961,989 961,99
έγγαμος χωρίς προϋπηρεσία 813,52 1,6 826,536 826,54
έγγαμος 1 τριετία 875,13 1,6 889,132 889,13
έγγαμος 2 τριετίες 947,96 1,6 963,127 963,13
έγγαμος 3 τριετίες 1020,8 1,6 1037,133 1037,13

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €...



Αντιμέτωποι με πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα βρίσκονται μισθωτοί και συνταξιούχοι. Το πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα περιλαμβάνει εισφορά - σοκ για περισσότερους από τρία εκατομμύρια συνεπείς φορολογουμένους. Πλήττει όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Το μέγεθος των...
επιβαρύνσεων αναγνωρίζει και ο Ευ. Βενιζέλος


Πρωτοφανούς σκληρότητας είναι το φορολογικό πακέτο στο οποίο συμφώνησαν χθες κυβέρνηση και τρόικα. Περιλαμβάνει "έκτακτη" εισφορά-σοκ σε πάνω από 3 εκατ. φορολογούμενους με ορίζοντα τετραετίας για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και συντελεστές από 1% έως 4%, μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ, τέλος επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες το οποίο μεσοσταθμικά ανέρχεται σε 300 ευρώ, Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, από 400.000 ευρώ πέρυσι, και αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία μεταφράζεται σε επιβάρυνση 6 λεπτών ανά λίτρο.

Επιπλέον η έκτακτη εισφορά θα ισχύσει με συντελεστή 5% για βουλευτές, αιρετούς σε ΟΤΑ, γενικούς γραμματείς και διοικητές δημόσιων οργανισμών χωρίς εισοδηματικό όριο, ενώ αναστέλλεται το μέτρο της επιβολής ειδικού τέλους σε όλα τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τις παραπάνω επώδυνες αλλαγές στο φορολογικό πακέτο, οι οποίες θα περιέχονται στον Εφαρμοστικό Νόμο (δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα), ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παραδέχτηκε πως οι επιβαρύνσεις είναι μεγάλες και ότι το κύριο βάρος της προσαρμογής σηκώνουν τα μεσαία εισοδήματα.

Πρόσθεσε, όμως, πως οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν ως βασικό στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δανειοδότησης (5η δόση) και να διασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.
Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αλλεπάλληλα ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά χθες το βράδυ, οπότε και "κλείδωσε" η συμφωνία επί του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2011-2015 και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Οπως είπε, όταν ανέλαβε το υπουργείο υπήρχαν αδιευκρίνιστα μέτρα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 28,6 δισ. μέχρι το τέλος του 2015.
Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως το τελικό φορολογικό πακέτο είναι πολύ πιο "άγριο" σε σχέση με τα μέτρα που είχαν πέσει στο τραπέζι στην αρχική διαπραγμάτευση με την τρόικα. Από το δίλημμα μείωση του αφορολόγητου ή επιβολή έκτακτης εισφοράς, καταλήξαμε και στο ψαλίδισμα του αφορολόγητου και στον "κεφαλικό φόρο".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά μόνο στις αλλαγές επί συγκεκριμένων μέτρων και σημείωσε ότι τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο θα ισχύσουν κανονικά. Δηλαδή η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%, η μετάταξη στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης από τον Σεπτέμβριο, οι έκτακτες εισφορές σε ΙΧ υψηλού κυβισμού και πισίνες, η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς και εμφιαλωμένα νερά.
Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €

Τέλος, οι πρόσθετες -πέραν δηλαδή αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί- περικοπές δαπανών υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
Εισφορά - σοκ από 1% έως 4% έως το 2015

Ερχεται ο... κεφαλικός φόρος. Η "έκτακτη" εισφορά επιβάλλεται από φέτος (εισοδήματα 2010) και θα είναι... μόνιμη μέχρι και το 2015. Αφορά περίπου 3.000.000 φορολογούμενους με εισοδήματα πραγματικά ή τεκμαρτά άνω των 12.000 ευρώ. Η εισφορά θα υπολογίζεται με κλιμακωτούς συντελεστές από 1% έως 4% για το σύνολο του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ως εξής:
Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €

Από 12.000 - 20.000 ευρώ με συντελεστή 1%.
Από 20.001 - 50.000 ευρώ 2%.
Από 50.001 - 100.000 3%.
Ανω των 100.000 ευρώ 4%.

Εξάλλου εισφορά 5% επί του συνολικού εισοδήματος επιβάλλεται στους βουλευτές, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα μετακλητά στελέχη επιπέδου γενικού, ειδικού γραμματέα και διοικητή οργανισμού.

Η έκτακτη εισφορά είναι το πλέον επαχθές μέτρο, καθώς επιβάλλεται σε εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί και πλήττει κατά κύριο λόγο τους συνεπείς φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €

Επίσης δημιουργούνται στρεβλώσεις για φορολογούμενους με εισοδήματα κοντά στα όρια που αλλάζουν οι συντελεστές (π.χ 20.100 ευρώ) με το υπουργείο Οικονομικών να φέρεται έτοιμο να κάνει διορθώσεις σε αυτό το σημείο.

ΤΕΛΟΣ 300 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Μείωση αφορολόγητου στις 8.000 €

Μειώνεται το αφορολόγητο όριο από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ και έρχεται τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €

Πιο αναλυτικά, το κλιμάκιο εισοδήματος από τις 8.000 - 12.000 ευρώ που σήμερα είναι αφορολόγητο θα φορολογείται με συντελεστή 10%. Με τη μείωση 2,5 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο μέχρι και 400 ευρώ.

Το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ διατηρείται μόνο για τους νέους εργαζομένους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών με ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ και τους αναπήρους. Μισθωτοί και συνταξιούχοι κάτω των 65 θα έχουν μια πρώτη "πικρή" γεύση από τον επόμενο μήνα με την αύξηση του φόρου που θα παρακρατείται κάθε μήνα.
Εισφορά-σοκ σε όλους πάνω από 12.000 €

Εξάλλου επιβάλλεται ειδικό τέλος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ανεξαρτήτως εισοδήματος. Θα είναι μόνιμο και το ύψος του θα καθορίζεται ανάλογα με την περιοχή όπου ασκείται η επαγγελματική δραστηριότητα.

Μεσοσταθμικά θα ανέρχεται σε 300 ευρώ και θα επιβάλλεται πέντε χρόνια μετά την έναρξη επαγγέλματος. Οι επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος, ενώ όσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα θα επιβαρύνονται και με την έκτακτη εισφορά.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6 ΛΕΠΤΑ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Στις 200.000 ευρώ μειώνεται το αφορολόγητο του ΦΑΠ

Στο μισό πέφτει το αφορολόγητο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Από τις 400.000 ευρώ που ισχύει σήμερα σε ατομικό επίπεδο μειώνεται στις 200.000 ευρώ. Το σχέδιο για την επιβολή ενός νέου τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εγκαταλείφθηκε αφού, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, "δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή". Παράλληλα θα επιβληθεί και έκτακτη εισφορά, πιθανότατα πάνω από τις 400.000 ευρώ.

Οσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά, αυξάνεται από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Με την αύξηση του φόρου η επιβάρυνση υπολογίζεται σε 6 λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα εξισώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις. Δηλαδή οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν στην τιμή του πετρελαίου κίνησης και το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες θέρμανσης.

Κώστας Τσαχάκης
ΕΘΝΟΣ



Read more...

Μείον δύο μισθοί από το οικογενειακό πορτοφόλι...



Πόσο επιβαρύνεται από τα νέα μέτρα ένα μέσο ζευγάρι μισθωτών. Από τον άλλο μήνα ξεκινά πιθανότατα η αυξημένη παρακράτηση φόρου

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φιντικάκης
Δύο μισθούς χάνει ένα μέσο ζευγάρι μισθωτών εξαιτίας των νέων φορο-μέτρων! Συνυπολογίζοντας τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν για δύο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, από την επιβολή της εισφοράς, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη...
μείωση του αφορολόγητου ορίου στην ακίνητη περιουσία και την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκύπτει ότι θα πληρώσουν επιπλέον 2.275 ευρώ τον χρόνο!
Το μεγαλύτερο χαράτσι προέρχεται από την επιβολή της εισφοράς ατομικά (δηλαδή στο εισόδημα καθενός εκ των δύο) και από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, η επίπτωση του οποίου είναι «οριζόντια», δηλαδή επιβαρύνονται το ίδιο οι χαμηλόμισθοι και οι υψηλόμισθοι.
Εστω λοιπόν ότι ο άνδρας δηλώνει εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ και η σύζυγος 25.000 ευρώ. Τόσο στον έναν όσο και στον άλλο, η εισφορά θα επιβληθεί με συντελεστή 2% και στην περίπτωση του άνδρα θα ανέλθει σε 800 ευρώ, της δε γυναίκας στα 500 ευρώ. Σύνολο, από την επιβολή της εισφοράς, 1.300 ευρώ επιπλέον φόρος.
Από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ, ο καθένας από τους δύο θα πληρώσει 400 ευρώ (συνολικά 800 ευρώ). Το μέτρο θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2011 (δηλαδή γι' αυτά που θα δηλωθούν την άνοιξη του 2012), αλλά μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πάρουν μια πρώτη γεύση πιθανότατα από τον ερχόμενο μήνα, οπότε και θα ξεκινήσει η αυξημένη παρακράτηση φόρου. Αυτή θα υπολογίζεται από την ψήφιση του νόμου και μετά, με το μειωμένο αφορολόγητο όριο.
Τώρα, αν το ζευγάρι αυτό κατέχει ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ, σήμερα δεν πληρώνει Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), καθώς το αφορολόγητο είναι στα 400.000 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 200.000 ευρώ, για το ποσό πάνω από το νέο αφορολόγητο όριο (100.000 ευρώ) το ζευγάρι θα επιβαρυνθεί με 100 ευρώ.
Η μικρότερη επιβάρυνση προκύπτει από την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ο ειδικός φόρος από τα 21 ευρώ/1.000λιτρο θα ανέλθει στα 60 ευρώ/1.000λιτρο, αντί για τα αρχικά σενάρια που τον ήθελαν στα 412 ευρώ/1.000λιτρο (όσο δηλαδή είναι σήμερα ο ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης). Αυτό σημαίνει αύξηση της τιμής του πετρελαίου από τα 90 λεπτά/λίτρο (τιμή Απριλίου) στα 95 λεπτά/λίτρο.
ΝΕΑ



Read more...

Περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα για 8 στα 10 νοικοκυριά

newpost.gr
Περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα για 8 στα 10 νοικοκυριά
Το (οικογενειακόν) ταμείον είναι μείον. Σε δραστική περικοπή των δαπανών - ακόμα και στην αγορά τροφίμων- προβαίνουν 8 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα, καθώς έχουν υποστεί μείωση του πραγματικού εισοδήματος, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Focus Bari (διάστημα Σεπτέμβριος 2010 - Μάρτιος 2011).

Σε πιο δυσμενή θέση βρίσκονται τα μεσαία, μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ενώ από γεωγραφικής άποψης τις μεγαλύτερες περικοπές κάνουν τα νοικοκυριά στην περιφέρεια.

Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat το εισόδημα των Ελλήνων το 2010 μειώθηκε στα επίπεδα του 2002.

Το 2009 το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων σε μονάδες αγοραστικής δύναμης είχε φτάσει το 94% του μέσου κοινοτικού εισοδήματος, ενώ το 2010 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε κατά 5 μονάδες και πλέον διαμορφώνεται στο 89% του κοινοτικού εισοδήματος ενώ το 2002 ήταν το 90%.



Πηγή: Καθημερινή

Read more...

Κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΔΕΗ: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος 11.00-16.00

newpost.gr
Κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΔΕΗ: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος 11.00-16.00
Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΗ ενημερώνοντας τους καταναλωτές ότι, σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, θα είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια οι περικοπές ρεύματος, λόγω του αυξημένου ποσοστού του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της που είναι εκτός λειτουργίας σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για πέμπτη συνεχή ημέρα, τέθηκαν Η εταιρεία ενημερώνει ότι:

• Η ΔΕΗ είναι σε συνεχή συνεργασία με το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), από τον οποίο και περιμένει σχετική εντολή για την έκταση των περικοπών ρεύματος που θα πραγματοποιηθούν στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα).

• Η Επιχείρηση έχει καταρτίσει και θα ανακοινώσει μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα Πρόγραμμα για την πραγματοποίηση εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) που θα είναι, πιθανότατα, μεγαλύτερες σε διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες: από τις 11:00 – 16:00.

• Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διακοπές ρεύματος εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Τα Προγράμματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στην εφαρμογή της εταιρείας για έξυπνα κινητά. Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Σημειώνεται ότι κλιμακοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, που απέβη άκαρπη. Η απεργία, όπως είπε, θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.

«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Συνδικαλιστές ανέφεραν, εξάλλου, ότι το πρωί διαπιστώθηκε πως χάθηκαν ή εκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές από το γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Α. Ζερβού.

Η υπόθεση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ερευνάται.
Read more...

Σε 48ωρη κινητοποίηση καλούν οι «Αγανακτισμένοι», εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου

Νέα περικύκλωση της Βουλής

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κάλεσμα για «48 ώρες στο δρόμο» και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», προαναγγέλλοντας διήμερο κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου.

Οι «Αγανακτισμένοι», που συγκεντρώνονται καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή (7 μ.μ.) δημόσια συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και το νέο «Σύμφωνο για το ευρώ», με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και του πανεπιστημιακού Κώστα Βεργόπουλου.

Στο ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις της Τρίτης-Τετάρτης, οι «Αγανακτισμένοι» καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στην 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή, στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει» αναφέρεται στο ψήφισμα.

Επίσης, οι «Αγανακτισμένοι» καλούν την Αστυνομία «να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία».

«Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα» αναφέρεται σε άλλο ψήφισμα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Άκαρπη η συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με το Βενιζέλο


Άκαρπη απέβη η συνάντηση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με την απεργία τους να συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου.
"Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί" διεμήνυσε ο κ. Φωτόπουλος, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαλλαξία.
Η πλευρά των συνδικαλιστών υποστηρίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέκλεισε κάθε αλλαγή στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, θέλοντας να δείξουν τη διαμαρτυρία τους, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μεγαλύτερης έκτασης διακοπές ρεύματος, ενώ
προαναγγέλλουν ότι θα προσφύγουν στα Δικαστήρια για το συγκεκριμένο ζήτημα.
newscode

Read more...

«Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ»


ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Στο ΕΘΝΟΣ

“Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι οι Έλληνες στη Γερμανία. Και εν τέλει κατοικούν και οι δύο στο ίδιο οικοδόμημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι”, ισχυρίζεται ο Ζακ Ντελπλά, γνωστός Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

«Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ»

“Η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο” αναφέρει ο Ζακ Ντελπλά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δε, η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δισ ευρώ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι αυτό, για ιστορικούς λόγους, αλλά και για την αποφυγή της εξάπλωσης της κρίσης ο ίδιος προτάσσει την έννοια της οικονομικής αλληλεγγύης.

Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε. Όμως σε αντάλλαγμα η υπόλοιπη Ευρώπη της ζητά πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη.

Ο Ζακ Ντελπλά εξηγεί ότι η στάση της Γερμανίας έναντι του προβλήματος χρέους της ευρωζώνης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της Ελλάδας. “Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη” δηλώνει ο Ντελπλά.

Η Γερμανία οφείλει να σώσει την Ελλάδα
“Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, οφείλει σήμερα να σώσει την Ελλάδα”. Η Ευρώπη θα έπρεπε να απορροφήσει το ολόκληρο χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας χρηματοδοτώντας αυτές τις χώρες με επιτόκιο 3%-4% για 10-20 χρόνια. Σε αντάλλαγμα αυτές οι χώρες οφείλουν να συνεχίσουν τις αναγκαίες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπληρώνει ο Ντελπλά. “Είναι η μόνη λύση” προσθέτει.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ο Γάλλος οικονομολόγος εκτιμά ότι θα μπορούσε μέσα στην επόμενη 15ετία να μειώσει το χρέος της κάτω από το 60% “αξιοποιώντας την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά και τα νησιά της που καθιστούν τη χώρα θαυμάσιο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη”. Ο ίδιος απορρίπτει την ιδέα της αναδιάρθρωσης του χρέους ως “αυτοκαταστροφική” για την Ελλάδα, ενώ θεωρεί ότι η “διχοτόμηση” της ευρωζώνης σε ένα “σκληρό πυρήνα” και μια “περιφέρεια” θα κατέστρεφε τις οικονομίες της “δεύτερης ταχύτητας”.

Επίσης εκτιμά ότι οι αγορές δεν θα απασχολήσουν την Ελλάδα για τα επόμενα 10-20 χρόνια, αφού όπως λέει το δημόσιο χρέος θα χρηματοδοτείται κυρίως από τα ευρωπαϊκά κράτη και δευτερευόντως από το χρηματοοικονομικό τομέα βάσει της “Πρωτοβουλίας της Βιέννης”.


Read more...

Kαλύπτουν τον Πατέρα...


parapolitika.gr
Δεν ανησυχούν στον Ολυμπιακό, μετά την δημοσιοποίηση της κατηγορίας κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά υποστηρίζουν ότι όπως και στην υπόθεση των κασετών, στόχος ήταν ο...

πρόεδρος της ΠΑΕ, για τη δημιουργία εντυπώσεων. Τότε η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό.

Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι που έχουν μελετήσει και μέρος της δικογραφίας, δεν αποδεικνύονται πουθενά η "αλήθεια" των κατηγοριών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ιδιότητα του προέδρου της Λίγκας και της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι λογικό να μιλά με παράγοντες του ποδοσφαίρου και να θέλει να πληροφορηθεί ποιος διαιτητής ορίστηκε να παίξει την ομάδα του. Η κατηγορία ποτέ δεν στοιχειοθετεί αποδεικτικό στοιχείο και στον Πειραιά συνιστούν υπομονή

Απορία εξάλλου υπάρχει και για τη μη κλήση του Νίκου Πατέρα που συνομιλούσε με τον Μάκη Ψωμιάδη (που κλήθηκε σε απολογία) και αναφερόταν στον Σοφοκλή Πιλάβιο με το συνθηματικό «ο ψηλός Σισέ»

Υπάρχει μάλιστα καταγεγραμμένη συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (όπου γίνεται και έμμεση αναφορά στον Σοφοκλή Πιλάβιο) όπου ο πρώτος αποδεικνύεται ότι έχει δώσει τους ...διαιτητές του αγώνα για τον οποίο συνομιλούν. Θα διωχθεί ο Ψωμιάδης, όχι όμως και ο Πατέρας;

Στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ συνιστούσαν ψυχραιμία και κυρίως υπομονή, γιατί τώρα μπορεί να λέγονται πάρα πολλά, όταν όμως ξεκινήσει η διαδικασία θεωρείται πολύ δύσκολο το να στοιχειοθετηθεί κατηγορία κατά του Μαρινάκη. Όπως έλεγαν, άλλωστε, στον Πειραιά η ανάγνωση και μόνο των διαλόγων κάθε άλλο παρά "συμφωνεί" με τις κατηγορίες που αποδίδονται στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Εκτός αν είναι παράνομο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού (και της Superleague) να έχει συνομιλίες στο τηλέφωνο, όπου σχολιάζει άλλα παιχνίδια, αλλά και πανηγυρίζει για τη νίκη της ομάδας του σε ένα ντέρμπι.

Οι Πειραιώτες δεν ανησυχούν. Θεωρούν ότι ο "ντόρος" που γίνεται δεν πρόκειται να αγγίξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πολύ περισσότερο θα αποδειχθεί ότι δεν έχουν βάση οι κατηγορίες που αποδίδει η εισαγγελέας στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Γενικά, η όλη διαδικασία που ξεκίνησε με σόου συλλήψεων, προσαγωγές και ...σούπερ-κοριούς, μοιάζει να έχει πολλά κενά. Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι πολύ γρήγορα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, έχοντας εμπιστοσύνη τόσο στην δικαιοσύνη όσο και στους λειτουργούς της...



Read more...

Στηλιτεύει η αντιπολίτευση τα νέα επώδυνα φορολογικά μέτρα

«Τα μέτρα πτωχεύουν το λαό»

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
«Το Μνημόνιο Βενιζέλου, όπως το παρουσίασε ο ίδιος συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Φόροι, φόροι, φόροι. Ακόμη και για αυτούς που παίρνουν 570 ευρώ το μήνα. Μέτρα, ακόμη πιο επώδυνα και ακόμη πιο αναποτελεσματικά, που στην κυριολεξία θα συντρίψουν την μεσαία τάξη και θα αποτελειώσουν τους φτωχότερους. Μέτρα, που αποκλείουν την ανάκαμψη και την ανάταξη της Εθνικής μας οικονομίας. Μέτρα, που η εφαρμογή τους, θα γυρίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αρκετές δεκαετίες πίσω» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ κ. Ιωάννης Βρούτσης.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση διά του υπουργού οικονομικών τσακίζουν το λαό και τη ζωή του. Τα μέτρα αυτά πτωχεύουν το λαό» σχολίασε το ΠΑΜΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους στις 28 και 29 Νοέμβρη να στείλουν «ένα ηχηρό μήνυμα πως είναι αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούν με το εφιαλτικό μέλλον που τους ετοιμάζουν».

Για «ιστορικό έγκλημα» έκανε λόγο από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Θα το ψηφίσετε κύριοι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας; θα συναινέσετε στο έγκλημα; Αυτό το ιστορικό έγκλημα υπάρχει κανείς, που πιστεύει ότι, την υπογραφή θα βάλουν μόνο ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου; Θα τη βάλλουν όλοι όσοι ψηφίσουν, και όσοι στα μουλωχτά στηρίζουν», εννοώντας κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι απαράδεκτα, πρόκειται για φορολογικά που χτυπάνε ακόμα περισσότερο τη μισθωτή εργασία, προσβάλλουν τους συνεπείς φορολογικά πολίτες και αποδυναμώνουν τους οικονομικά αδύναμους», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της κρίσης και η λήψη των μέτρων να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί στην άνιση κατανομή των βαρών. Και το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των μέτρων είναι η άνιση κατανομή των βαρών και το πλήγμα που κάθε τόσο δίνεται στους οικονομικά αδύναμους», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Ο κ Βενιζέλος εμμένει στη λογική της κυβέρνησης να αυξάνει τους φόρους και να μην μειώνει τις δαπάνες. Η Δημοκρατική Συμμαχία παρουσίασε μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση, που βασίζεται κυρίως στη μείωση των δαπανών και όχι στη φορολογική εμμονή. Η πρόταση αυτή βρήκε ακροατήριο και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλούμε την κυβέρνηση, αν επιθυμεί στοιχειωδώς τη συνεννόηση, να τη μελετήσει σοβαρά και να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επιμένει ο Σαμαράς παρά τις πιέσεις

Είπε ένα ακόμα «όχι» και στις Βρυξέλλες


http://img.protothema.gr/E1FE1F00D9CCAA8640A56734A9751F70.jpg

Επιμένει στις θέσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ παρά τις πιέσεις που δέχθηκε στις Βρυξέλλες από τους ηγέτες που μετέχουν στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Το επιτελείου της λεωφόρου Συγγρού θεωρεί ότι οι απόψεις της δικαιώνονται από την αποτυχία του μνημονίου και από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου και ότι η σταθερή θέση της αποδίδει πλέον και πολιτικά καθώς παγιώνεται το προβάδισμά της ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Στην δήλωσή του μετά την σύσκεψη των ηγετών του ΕΛΚ ο κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε «ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Αλλά διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση». Όσο για την δύσκολη συζήτηση που είχε με τους ομολόγους του ανέφερε ότι «οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα. Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους». Έκλεισε με επίκληση του ελληνικού λάου: «κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός».

Ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο ούτε δεύτερο μνημόνιο εφόσον έλθει στην Βουλή αλλά θα ψηφίσει τα μέτρα του εφαρμοστικού νόμου με τα οποία συμφωνεί. Εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου παρά τις αρνήσεις που εισπράττει από την ΕΕ και θεωρεί ότι στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα η λύση είναι η προσφυγή στην λαική ετυμηγορία.

Το «γαλάζιο» επιτελείο τηρεί χαμηλούς τόνους σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι η τάση στην κοινωνία έχει αντιστραφεί και ότι η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα αν και οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων δεν της δίνουν αυτοδυναμία. Οι αναλυτές της ΝΔ εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός και η ανάληψη ρόλου από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ανέκοψε προσωρινά την τάση υπέρ της ΝΔ αλλά ότι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και την σκλήρυνση των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου η πτώση της κυβέρνησης θα είναι μεγαλύτερη και η ψαλίδα θα ανοίξει περισσότερο. Βλέπουν δε ότι η φοροκαταιγίδα του μεσοπρόθεσμου θα επιδεινώσει περαιτέρω την ύφεση της οικονομίας και θα φέρει πιο κοντά τις εκλογές.

Προβληματισμός όμως υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια για βουλευτές (όπως οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης) οι οποίοι αμέσως μετά το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης εμφανίστηκαν να μοιράζουν τις ευθύνες μεταξύ των δύο αρχηγών και να τάσσονται ξανά υπέρ της συναίνεσης ενώ ο κ. Σαμαράς είχε ήδη κάνει το επόμενο βήμα και είχε βάλλει θέμα εκλογών. Στελέχη περί τον πρόεδρο του κόμματος έλεγαν ότι οι δηλώσεις των βουλευτών έγιναν ενώ ήταν σε εξέλιξη οι δημοσκοπήσεις και εκ των πραγμάτων αποδυνάμωναν την επίσημη θέση του κόμματος. Συνδέουν δε τις τοποθετήσεις περί συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης με προσωπικές επιδιώξεις συμμετοχής στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. Οι περί τον κ. Σαμαρά προειδοποιούν ότι η υπομονή του έχει ήδη εξαντληθεί και ότι θα αρχίσει να εκλαμβάνει τις ηχηρές διαφοροποιήσεις ως εκφάνσεις υπονόμευσης μίας πολιτικής που σταδιακά κερδίζει την κοινή γνώμη.
Read more...

Υποθήκη δημόσιας περιουσίας απαιτούν οι Βρυξέλλες - Ξαφνικό ραντεβού Μέρκελ με Σαρκοζί

newpost.gr
Υποθήκη δημόσιας περιουσίας απαιτούν οι Βρυξέλλες - Ξαφνικό ραντεβού Μέρκελ με Σαρκοζί
Τρόμος επικράτησε στα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής όταν ο Γ. Παπανδρέου τους ανακοίνωσε πως οι Βρυξέλλες επιμένουν στις εμπράγματες εγγυήσεις. Ζητούν από την Ελλάδα να υποθηκεύσει δημόσια περιουσία, πέραν των αποκρατικοποιήσεων! Τι σημαίνει αυτό; Πως οι δανειστές μας απαιτούν:


- Παραλίες.
- Αιολικά πάρκα.
- Θαλάσσια πάρκα.
- Βραχονησίδες.
- Ακίνητα φιλέτα σε πόλεις και ύπαιθρο.
- Δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού.

Αντί αυτών η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει προς τα έξω ότι έχει διαφορά με την Τρόικα σε μέτρα 3,8 δις ευρώ. Το πραγματικό θρίλερ, όμως, θα παιχτεί με τις εγγυήσεις. Ο Γ. Παπανδρέου είπε χθες στη Μέρκελ ότι αν οι Φινλανδοί επιμείνουν θα πάει τη χώρα σε εκλογές. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πιο δεκτικός σε νέα μέτρα, τα οποία όμως και πάλι δε θα πρέπει να αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση.

Κατ' ιδίαν συνάντηση για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα προγραμματίζεται να έχουν σήμερα το απόγευμα στις 18.00 στις Βρυξέλλες - λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 19:30 - η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν - Κλωντ Τρισέ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συνάντησης είχε ο κ. βαν Ρομπάι, ενώ ενδέχεται να μετάσχει κι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αντικείμενό της, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να είναι η διατύπωση του σχετικού με την Ελλάδα κειμένου που θα συμπεριληφθεί στα τελικά συμπεράσματα της συνόδου κορυφής.
Read more...

Νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου δρομολογεί η Σύνοδος Κορυφής

Συζητήσεις για «άνω των 110 δισ. ευρώ»

Το προσχέδιο, που ενδέχεται να αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση της Συνόδου, κάνει λόγο για κεφάλαια «άνω των 110 δισ. ευρώ» με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών
Το προσχέδιο, που ενδέχεται να αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση της Συνόδου, κάνει λόγο για κεφάλαια «άνω των 110 δισ. ευρώ» με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών (Φωτογραφία: Reuters )
Βρυξέλλες
Την εντολή στους υπουργούς Οικονομικών της Ένωσης να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες ώστε στις αρχές Ιουλίου να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στο προσχέδιο, γνώση του οποίου επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γίνεται λόγος για συνολικό πρόγραμμα βοήθειας άνω των 110 δισ. ευρώ, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Σημειώνει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμο «σε εύλογο χρονικό διάστημα, ωστε να καμφθούν οι όποιοι δισταγμοί του ΔΝΤ» για την εκταμίευση του μεριδίου του στην 5η δόση, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί σε χρόνο τέτοιο, ώστε η Αθήνα να μπορεί να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τον Ιούλιο.

Στο προσχέδιο αναφέρεται επίσης ότι απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ από τη Βουλή πριν από τις 30 Ιουνίου «ως επείγοντα ζητήματα».

Σημειώνεται δε ότι είναι η πρώτη φορά που σε επίσημο κείμενο συμπερασμάτων Συνόδου Κορυφής οι «27» καλούν «όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος, καθώς η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση για την επιτυχία».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...