Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου δρομολογεί η Σύνοδος Κορυφής

Συζητήσεις για «άνω των 110 δισ. ευρώ»

Το προσχέδιο, που ενδέχεται να αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση της Συνόδου, κάνει λόγο για κεφάλαια «άνω των 110 δισ. ευρώ» με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών
Το προσχέδιο, που ενδέχεται να αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση της Συνόδου, κάνει λόγο για κεφάλαια «άνω των 110 δισ. ευρώ» με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών (Φωτογραφία: Reuters )
Βρυξέλλες
Την εντολή στους υπουργούς Οικονομικών της Ένωσης να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες ώστε στις αρχές Ιουλίου να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στο προσχέδιο, γνώση του οποίου επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γίνεται λόγος για συνολικό πρόγραμμα βοήθειας άνω των 110 δισ. ευρώ, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Σημειώνει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμο «σε εύλογο χρονικό διάστημα, ωστε να καμφθούν οι όποιοι δισταγμοί του ΔΝΤ» για την εκταμίευση του μεριδίου του στην 5η δόση, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί σε χρόνο τέτοιο, ώστε η Αθήνα να μπορεί να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τον Ιούλιο.

Στο προσχέδιο αναφέρεται επίσης ότι απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ από τη Βουλή πριν από τις 30 Ιουνίου «ως επείγοντα ζητήματα».

Σημειώνεται δε ότι είναι η πρώτη φορά που σε επίσημο κείμενο συμπερασμάτων Συνόδου Κορυφής οι «27» καλούν «όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος, καθώς η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση για την επιτυχία».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: