Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Καλά έχουμε τρελαθεί; Ο "γέρος" Καραμανλής πάνω από τον "γέρο" του Μοριά;

http://troktiko.blogspot.com
Ε, όχι ρε παιδιά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μεγαλύτερος Έλληνας από τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη ή τον Καποδίστρια! Έχουμε τρελαθεί τελείως; Ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε; Συγκρίνουμε τον Καραμανλή με τον Πλάτωνα και άλλους πραγματικά μεγάλους Έλληνες; Ποιοι έχουν...

μπει να ψηφίσουν; Και εντάξει εμείς δεν ψηφίσαμε γιατί δεν το θεωρούμε αξιοκρατικό και μάλλον αδικεί την χώρα μας και την ιστορία της όλο αυτό το πανηγύρι με τους μεγάλους Έλληνες και τα βιβλία που θα πουλήσουν , τα dvd και την όλη εμπορική εκμετάλλευση. Αλλά όσοι ψηφίζουν ας μην το βλέπουν κομματικά. Είναι δυνατόν ο γέρος Καραμανλής πάνω από τον "γέρο" του μοριά"; Ποιον θα θέλατε να δείτε τώρα και να του μιλήσετε; Ποιος είναι μύθος; Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας , ο Καποδίστριας, ο Κολοκοτρώνης ή ο Καραμανλής; Ε, αυτός είναι και ο μεγάλος Έλληνας. Απλά πράγματα.



Read more...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΔΙΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

http://pressmme.blogspot.com
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, σε απολογία κάλεσε ο εισαγγελέας το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, για τις απευθείας αναθέσεις της διαφημιστικής καμπάνιας του Οργανισμού ύψους 1,5 εκ. ευρώ(!) στη διαφημιστική εταιρεία "Avenue" συμφερόντων του διαφημιστή Οδυσσέα Δρακάκη. Το ενδιαφέρον βέβαια της υπόθεσης είναι ότι ο Νομικός Σύμβουλος του ΟΔΙΕ την περίοδο εκείνη, Ιωάννης Καρούζος εισηγήθηκε προς το Δ.Σ. ότι η όλη διαδικασία είναι νόμιμη, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην ανάθεση. Η υπόθεση έχει μεγάλη ουρά, αφού ο συγκεκριμένος κύριος Καρούζος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο έχει πολλά πάρε δώσε και ακούγεται ότι ο... Βαγγέλας τον διόρισε στον ΟΔΙΕ εκείνη την περίοδο! Χαμός


Read more...

Επίδειξη δύναμης Σαμαρά….

http://www.antinews.gr/


Παραβρέθηκε η μισή ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

(Ανανεωμένο) Επίδειξη δύναμης Σαμαρά, συσπείρωση του καραμανλικού στρατοπέδου, αμηχανία στο στρατόπεδο της Ντόρας και μια «ιδεολογική» βασικά ομιλία του Σαμαρά με στόχο την συσπείρωση της «κοινωνικής δεξιάς».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις από την σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο ξενοδοχείο Κάραβελ με κεντρικό ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά.

Παραβρέθηκαν 70 βουλευτές (σχεδόν η μισή δηλαδή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ !!!), τέσσερις υπουργοί, εννιά υφυπουργοί, ο γραμματέας της ΝΔ Ζαγορίτης, ο ΓΔ της ΝΔ Μ. Δασκαλάκης, το .. Μαξίμου (Γιάννης Αδριανός, Ντόρα Βυζοβίτου, Κώστας Σταικούρας, Διονύσης Ζακυνθινός.Χρήστος Χατζηεμμανουήλ. Δημήτρης Μηλιάκος, Μάκης Παπαγεωργίου. Βαγγέλης Αντώναρος, Πάνος Λειβαδάς) η Μαριέττα Γιαννάκου και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, δεκάδες δήμαρχοι και νομάρχες.

Ουσιαστικά ήταν μια συγκέντρωση στελεχιακού δυναμικού όπου συναντήθηκαν εκπρόσωποι πολλών τάσεων και απόψεων της «κοινωνικής δεξιάς», «όπως πρέπει να είναι , σαν κόμμα και όχι σαν κλαμπ» όπως είπε παριστάμενος




Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ




http://www.pasok.gr

Read more...

Δημοσκόπηση για κανάλια

http://troktiko.blogspot.com

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/05/marc-alpha.html





Read more...

MΠΑΧΑΛΟ...

http://pressmme.blogspot.com
Σήμερα τα μάζευε. Επειδή είχε αδυναμία να υποστηρίξει τη Νέα Δημοκρατία ακολούθησε την τακτική της μπαχαλοποίησης με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό. Όταν μιλάει η Μακρή την καλύπτει με τις αγριοφωνάρες του. Επί της ουσίας τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια. Μηδέν ρεπορτάζ. Πέντε απόψεις κατέθεσε όλες κι όλες κάπου εκεί έκλεισε το καφενείο που λέγεται δελτίο ειδήσεων του Alter.



Read more...

5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

http://pressmme.blogspot.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι στην Ρηγίλλης από την συγκέντρωση του Καραμανλή στην Άρτα. Το θέμα σχολιάστηκε σήμερα το πρωί και στον πρωινό καφέ του Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε καλύτερη οργάνωση. Ωστόσο, άλλο είναι το θέμα που σήμερα σκόρπισε απογοήτευση στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι εκτιμήσεις της Βρετανικής πρεσβείας στο μηνιαίο τεύχος πληροφόρησης δίνει το ΠΑΣΟΚ νικητή των ευρωεκλογών με διαφορά η οποία θα ξεπεράσει το 5%! Ζορίζουν τα πράγματα.



Read more...

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ...

http://pressmme.blogspot.com
Κανείς από την κυβέρνηση δεν περίμενε ότι σήμερα θα άνοιγε και πάλι το θέμα του Βατοπεδίου με τις ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου που άσκησε η εισαγγελία εφετών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και οι οποίες θα προσωποποιηθούν λίαν συντόμως.

Την μεγαλύτερη αγωνία έχουν οι Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης. Ο μεν πρώτος για τα νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να προκύψουν (και ας έχει παραγραφεί το σκάνδαλο) ο δε δεύτερος γιατί η υπόθεση αφορά μέλη της οικογένειάς του (Κατερίνα Πελέκη) και μέλη της οικογένειας της γυναίκας του (Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης). Σε μια περίοδο που όλα παίζονται για το πολιτικό τους μέλλον οποιοδήποτε στοιχείο προκύψει είς βάρος (εάν προκύψει) θα τερματίσει οριστικά την πολιτική τους καριέρα. Και οι δυο γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παραμικρό καινούργιο στοιχείο θα αλλάξει πλήρως την ατζέντα της ειδησεογραφίας.



Read more...

Η επιτυχία κάποιους στεναχώρησε!

http://pasok-eretria.blogspot.com/

Στεναχώρησε η επιτυχία της ανοικτής συγκέντρωσης στην Πάτρα αλλά και σε τοπικό επίπεδο, η μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή ομιλία Ραγκούση στη Χαλκίδα.

Για τα "εθνικής" εμβέλειας blog μπορείτε να ενημερωθείτε από τον Κρόγια (εδώ, εδώ και εδώ).

Έλα όμως που υπάρχουν και κατά τόπους blogs με (δεξιά!!) "άποψη και γνώμη"!

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ αλλά τρίτωσε το κακό! Και μάλιστα κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους!

Το γελοίο της υποθέσεως (πέραν της εντελώς επιφανειακής, αν όχι καθόλου) κριτικής που ασκεί προς την κυβέρνηση, είναι το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται ούτε ο σχολιασμός αλλά ούτε και η αναδημοσίευση κειμένων! Την ίδια στιγμή αυτό αναδημοσιεύει πάμπολλα κείμενα από άλλα blogs!!!




Read more...

Το Press-gr αποκαλύπτει ένα "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" ντοκουμέντο για το σκάνδαλο της Siemens...

http://press-gr.blogspot.com/

-Στον δικηγόρο Γιαννίδη όλα τα αντίγραφα από τον τραπεζικό λογαριασμό που έκανε τις "πληρωμές" ο Πρ. Μαυρίδης!..

Tι απέγιναν τα στοιχεία αυτά; Πού βρίσκονται τώρα;

Του Στάθη Παλαιολόγου

Το Press-gr αποκαλύπτει σήμερα ένα νέο ντοκουμέντο για την υπόθεση της Siemens που μπορεί να ρίξει φως σε πολλές από τις μέχρι σήμερα πτυχές του σκανδάλου και να φέρει στην επιφάνεια σημαντικά στοιχεία για τις "διαδρομές" του χρήματος...
Πρόκειται για ένα εσωτερικό έγγραφο της Siemens από το οποίο προκύπτει ότι δόθηκε εντολή στον Μιχάλη Χριστοφοράκο να παραδοθούν στον δικηγόρο Ιωάννη Γιαννίδη (φωτογραφία) όλα τα αντίγραφα και κάθε είδους στοιχείο από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος Πρόδομος Μαυρίδης.
Το εσωτερικό σημείωμα με την ένδειξη "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" έχει συνταχθεί στο Ερλάγκεν, στις 10 Μαρτίου 2006 στο "Γραφείο Συμμόρφωσης (Compliance office)" και φέρει την υπογραφή Dr. Burgard.
Ο Dr. Bugard ήταν ο υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου που ανέλαβε τις έρευνες στην Siemens όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των δωροδοκιών και του μαύρου χρήματος. Σύμφωνα λοιπόν με το σημείωμα που έχει συντάξει και υπογράψει ζήτησαν, μαζί με τον Dr. Walisch της εταιρείας, από τον τότε γενικό διευθυντή της Ζήμενς στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκο να καλέσει τον προκάτοχό του Πρ. Μαυρίδη, να σταματήσει τις πληρωμές από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε, να μεταφέρει όλο το υπόλοιπο -που ήταν χρήματα της Siemens- σε άλλο λογαριασμό και να παραδώσει όλα τα σχετικά έγγραφα και αντίφραφα στον κ. Γιαννίδη.
Το πλήρες κείμενο του σημειώματος (δημοσιεύουμε αριστερά την μετάφραση και δεξιά το πρωτότυπο ντοκουμέντο στα γερμανικά) έχει ως εξής:
"Ελράγκεν, 10 Μαρτίου 2006
Γραφείο Συμμόρφωσης (Compliance office)
Dr. Burgard


Επικοινωνία Δικηγόρου - Πελάτη
Προνομιακή και Εμπιστευτική


Σημείωση
O κύριος Δρ. Walisch και ο υπογράφων εκάλεσαν την 10 Μαρτίου 2006 και περί ώρα 13.20 τον κύριο Δρ. Χριστοφοράκο και του ζήτησαν, υπό την ιδιότητά του ως υπηρεσιακός προϊστάμενος, να ανεύρει αμέσως τον κύριο Δρ. Μαυρίδη και να του ζητήσει τα ακόλουθα:
-να σταματήσει τις πληρωμές από τον ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό του στην Societe General Private Banking Hellas
-να μεταφέρει το υπάρχον πιστωτικό υπόλοιπο αυτού του λογαριασμού, όπου συμφώνως με δηλώσεις του πρόκειται για χρήματα της Siemens, στο συνολικό ύψος αυτών, σε έναν κατονομαζόμενο τραπεζικό λογαριασμό της Siemens AG.
-να παραδώσει αμέσως τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα αποδεικτικά έγγραφα, που σχετίζονται με αυτό το λογαριασμό, στον διορισμένο δικηγόρο της Siemens, Γιαννίδη.
Ο κ. Χριστοφοράκος επανακάλεσε περί ώρα 13.45 και ανέφερε ότι πληροφόρησε τον κύριο Δρ. Μαυρίδη για το πρώτο εκ των προαναφερθέντων θέμα. Μια περαιτέρω συζήτηση επακολουθεί την ίδια ημέρα μεταξύ 16.30 και 18.00, για να εξασφαλίσουν τα δύο υπόλοιπα
θέματα.

Burgard".

Είναι προφανές ότι από το λογαριασμό αυτό και τις κινήσεις του μπορούν να διαπιστωθούν πάρα πολλά πράγματα για τις "πληρωμές" που γίνονταν. Ο κ. Γιαννίδης που αναφέρεται στο σημείωμα είναι ο γνωστός δικηγόρος, αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής, που μέχρι πρότινος ήταν συνήγορος του Μιχ. Χριστοροράκου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι:
-Παρέλαβε "τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα αποδεικτικά έγγραφα, που σχετίζονται με αυτό το λογαριασμό", από τον κ. Μαυρίδη σύμφωνα με την εντολή που φέρεται να έλαβε ο κ. Χριστοφοράκος;
-Αν τα παρέλαβε τι τα έκανε;
-Τα έδωσε στον κ. Χριστοροράκο;
-Τα έδωσε στην Siemens της οποίας ήταν διορισμένος δικηγόρος;
-Τα έδωσε στην αμερικανική «Debevoise & Plimpton» που έκανε τον εσωτερικό έλεγχο;
-Ή τα έδωσε στη Δικαιοσύνη;
Και βεβαίως ένα θέμα είναι αν -ύστερα από την αποκάλυψη αυτή- θα κληθεί, όπως επιβάλλεται (και με ποια ιδιότητα...) ο κ. Γιαννίδης από την Δικαιοσύνη για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Επίσης, έχει σημασία και τι θα πράξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Δεν πρέπει να τον καλεσει να δώσει εξηγήσεις;
Όπως και νάχει, από τα "ίχνη"του λογαριασμού αυτού μπορούν να αποκαλυφθούν πολλά για το μεγάλο σκάνδαλο και τους πρωταγωνιστές του...



Read more...

ΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

http://pressmme.blogspot.com
Για να θυμόμαστε και να μην παραμυθιαζόμαστε ομαδικά, διαβάστε ένα δημοσίευμα των ΝΕΩΝ στις 26/2/1999.

"Ανεβάζει τους τόνους και ζητεί εκλογές ο Καραμανλής ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ προσφυγή στις κάλπες ζήτησαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. «Θεωρούμε», είπε, «ως καλύτερη λύση την προσφυγή στις κάλπες για να μπορέσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ελεύθερα και αβίαστα να εκφραστούν, να αποφασίσουν, να δώσουν λύση και προοπτική». Και συνέχισε με προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό: «Η παρένθεση Σημίτη κλείνει οριστικά και τελεσίδικα, γιατί ο Πρωθυπουργός και η κοινωνία έχουν πάρει διαζύγιο». Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα τόνισε ότι «είναι θετικό πως το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση από τη λαϊκή απαίτηση και να γίνουνε εκλογές υιοθετείται τελικά, έστω και με μισόλογα, από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά δεν φτάνει. Καλό είναι να σηκώνεται σκόνη, αλλά η σκόνη στραβώνει καμιά φορά και τα γερά μάτια». Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, αφού επανέλαβε την πρότασή του για διπλές εκλογές με απλή αναλογική, τόνισε ότι η κυβέρνηση Σημίτη ό,τι και αν κάνει, είναι αδύνατον να αποφύγει το μήνυμα της κάλπης».

Τα θέματα που απασχολούσαν εκείνη την εποχή ήταν ο Οτσαλάν και οι δημοσκοπήσεις δίνανε τη ΝΔ μπροστά μέχρι και 11% (από μια μάλλον fake εταιρία που δεν ξαναεμφανίσθηκε) και από σοβαρές εταιρίες 6-9%. Προφανώς τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες (οικονομική κατάρρευση, κυβερνητική ανυπαρξία, διαφθορά κλπ) είναι υποδεέστερα για να ζητήσει το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός διπλές εκλογές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Πολύ επιεικές αν συγκρίνουμε και τη γενικότερη πολιτική συγκυρία των δύο εποχών. Το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο από το 1999 έως το 2004, που οδήγησε σε σάρωση των ηθικών ερεισμάτων του. Δηλαδή, όταν ο Καραμανλής κατηγορούσε για οτιδήποτε χωρίς καμιά απόδειξη (διαχρονικά), η ελάσσων αντιπολίτευση ακολουθούσε δημιουργώντας κλίμα (αφού το λέει και το ΚΚΕ και ο συνασπισμός, η λάσπη γίνεται πέτρα).



Read more...

Βαριές κατηγορίες σε Εφραίμ, Αρσένιο, Πελέκη και άλλους

http://www.antinews.gr/

Προάγγελος των προφυλακίσεων για SIEMENS θεωρούνται οι διώξεις που θα προσωποποιηθούν σήμερα εναντίον 31 συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση Βατοπεδίου. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες, έξι κακουργήματα και τρία πλημμελήματα, που έχουν να κάνουν με απιστία σε βάρος του δημοσίου, απάτη, ψευδείς βεβαιώσεις και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κλπ

Μεταξύ των κατηγορουμένων, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η σύζυγος του Βουλγαράκη, συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας της Διονύσης και ο αδελφός της Δημήτρης, όπως επίσης ορκωτοί εκτιμητές, μέλη της ΚΕΔ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Εξάλλου, με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Καρούτσου απαλλάσσονται 33 από τα 62συνολικά άτομα που εξετάστηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου, επειδή δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους για τη διάπραξη αξιοποίνων αυτών πράξεων.

Και φυσικά κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν διώκεται αφού έχει επέλθει παραγραφή




Read more...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το παρασκήνιο και η ψήφιση της 19ης Μάη ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Αποκαλυπτικά στοιχεία και ντοκουμέντα:
Η 19η Μάη: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων - Το ιστορικό της αναγνώρισης από τη Βουλή των Ελλήνων
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών, παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα το ιστορικό της αναγνώρισης από τη Βουλή των Ελλήνων, της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Γνώστης των περιστατικών που μεσολάβησαν από τον Μάιο του 1991 μέχρι την 24η Φεβρουαρίου 1994, στα πλαίσια των προσπαθειών για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας, ο Γιώργος Αναστόπουλος, που μετείχε ενεργά σε όλες τις φάσεις των σχετικών εξελίξεων και μας διηγήθηκε αναλυτικά όλα τα γεγονότα.
Τα ιστορικά δεδομένα της Γενοκτονίας των Ποντίων έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα την δεκαετία του ’80, με άρθρα και άλλα κείμενα με σχετικές τεκμηριώσεις από το Κέντρο Ποντιακών Μελετών, το Μιχάλη Χαραλαμπίδη και άλλους μελετητές.
Η πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας προβλήθηκε από διάφορες πλευρές και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το αίτημα ωρίμασε και ως εθνική απαίτηση πλέον έφθασε και στη Βουλή.
Στις 17 Μαΐου 1991, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κωνσταντινίδης, (ύστερα από πρόταση του Γιώργου Αναστόπουλου) επέδωσε στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου επιστολή 16 ποντιακής καταγωγής βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με εισήγηση να καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) του Κινήματος «Πρόταση Νόμου», κατά τον κανονισμό της Βουλής, για την επίσημη αναγνώριση από την ελληνική πολιτεία, του ολοκαυτώματος των 353.000 ελλήνων του Πόντου.
Η εισήγηση αυτή (το πρωτότυπο βρίσκεται στο Αρχείο Αναστόπουλου) ανακοινώθηκε αυθημερόν από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην συνεδρίαση της Κ.Ο. που την αποδέχθηκε ομόφωνα.
Στις 4-11-91 κατατέθηκε από 46 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επερώτηση, κατά τη συζήτηση της οποίας στις 30 Μαρτίου του 1992 στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να δεσμευθεί για οτιδήποτε συγκεκριμένο σχετικά με την 19 Μαΐου.
Γι’ αυτό την 1η Απριλίου 1992, ο Λ. Κωνσταντνίδης ανέλαβε και πάλι πρωτοβουλία, συνέλεξε και τις υπογραφές των 21 Ποντίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και με ημερομηνία σύνταξης 30 Μαρτίου 1992, κατέθεσε την Πρόταση Νόμου για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Επί έναν ολόκληρο χρόνο και παρά τον Κανονισμό της Βουλής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε το παραμικρό για την προώθηση της πρότασης.
Έτσι ο Λ. Κωνσταντινίδης και μαζί του 4 άλλοι βουλευτές υπέβαλαν στις 23-3-93 σχετική ερώτηση στην Κυβέρνηση, ενώ στις 9-4-93 ο Λ. Κωνσταντινίδης έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Αθ. Τσαλδάρη θυμίζοντας ότι εκκρεμεί η πρόταση νόμου, αλλά ουδεμία ουσιαστική απάντηση υπήρξε.
Στις 5-5-93 ο Λ. Κωνσταντνίδης και άλλοι 12 βουλευτές ασκούν νέα πίεση καταθέτοντας ερώτηση με την οποία ζητούσαν να αφιερωθεί μια ημέρα για συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του σώματος και μάλιστα ενόψει της 19ης Μαΐου 1993.
Και πάλι, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδεμία ενέργεια έγινε και ουδεμία απάντηση δόθηκε.
Μετά τις εκλογές της 10-10-93 και την επάνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, ο Λ. Κωνσταντινίδης επανακατέθεσε στις 9-12-93 την Πρόταση Νόμου, η οποία και συζητήθηκε στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης τον Ιανουάριο του ’94 με αρμόδιο υφυπουργό τον Γιώργο Δασκαλάκη.
Έγιναν δυο συνεδριάσεις, στις οποίες κλήθηκαν και μίλησαν οι εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των Ποντίων, καθώς και ειδικοί επιστήμονες
Η Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση, την τελική εισηγητική έκθεση υπέγραψε και ο υπουργός Εσωτερικών Άκης Τσοχατζόπουλος και στις 24 Φεβρουαρίου 1994, σε μια ιστορική συνεδρίαση της Ολομέλειας, η Βουλή των Ελλήνων συζήτησε πανηγυρικά και ψήφισε ομόφωνα τον Νόμο που καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Η συζήτηση μάλιστα, για να λάβει περισσότερο πανηγυρικό χαρακτήρα, είχε αρχικά αποφασισθεί να γίνει σε δυο συνεδριάσεις, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1994.
Κατά τη διάρκεια όμως της πρώτης συνεδρίασης, την οποία παρακολουθούσαν από το Διπλωματικό Θεωρείο ο πρεσβευτής της Τουρκίας και άλλοι ξένοι πρέσβεις, ασκήθηκαν ισχυρότατες πιέσεις μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρωθυπουργό, για ματαίωση της ψήφισης, με το αιτιολογικό ότι έθιγε την Τουρκία και τις «μεγάλες δυνάμεις» που ανέχθηκαν και βοήθησαν την Τουρκία να εκτελέσει τη γενοκτονία.
Ο αείμνηστος Εθνικός Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, διαβλέποντας τους κινδύνους που περιείχε μια διακοπή της συζήτησης για τον επόμενο μήνα, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της βουλής να ολοκληρωθεί αμέσως η ψήφιση του νόμου.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης ανέβηκε αμέσως στο προεδρείο, όπου καθήκοντα προέδρου ασκούσε ο πόντιος αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σγουρίδης και παρά τις διαμαρτυρίες των βουλευτών που δεν είχαν ακόμα λάβει το λόγο, αλλά και δεν γνώριζαν τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο, επέβαλε την περαίωση της συζήτησης λέγοντας (σελίδα 2872 των Πρακτικών της Βουλής): «Για να κάνω αυτή την πρόταση, σημαίνει ότι υπάρχει λόγος», εννοώντας την απόφαση του Ανδρέα να αγνοήσει τις αφόρητες πιέσεις και να κάνει πράξη ένα εθνικό αίτημα 75 ετών.
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και παρουσιάζεται εδώ συνοπτικά -για όλους οικονομίας χώρου - σύμφωνα με την περιγραφή του αφηγητή μας, ο οποίος έχει καταγράψει λεπτομερώς όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά την ιστορική πορεία προς την κοινοβουλευτική αναγνώριση της Γενοκτονίας και θα τα δημοσιεύσει προσεχώς μαζί με όλα τα σχετικά ντοκουμέντα που έχει στο αρχείο του.
«Η άμεση εμπλοκή μου στην όλη εξέλιξη αυτής της εθνικής υπόθεσης μου επιτρέπει πρωτογενή γνώση των γεγονότων και παράλληλα με υποχρεώνει σε μια δικαιωματική συμμετοχή στην ιστοριογραφική προσπάθεια», σημειώνει ο Γιώργος Αναστόπουλος, που είχε και την ιδέα για την κοινοβουλευτική προώθηση του θέματος με την επιστολή προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ συνέταξε το κείμενο της Εισηγητικής Έκθεσης και τη σχετική νομοθετική διάταξη και συντόνιζε τις σχετικές ενέργειες, ως συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Διευθυντής του Γραφείου του Λ. Κωνσταντινίδη.
«Προς αποφυγή αμφισβητήσεων, αλλά και για την Ιστορία, πρέπει να αναφέρω και το εξής: Ίσως και από υποσυνείδητη συναίσθηση της ιστορικότητας της όλης διαδικασίας, τις δυο τελευταίες αράδες του άρθρου 2 της Πρότασης τις κατέγραψα - κάτω από το δακτυλογραφημένο κείμενό μου - με το χέρι και με αυτή την μορφή βρίσκεται το πρωτότυπο στο αρχείο της Βουλής», μας λέει ο Γ. Αναστόπουλος.
Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ!



Read more...

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ...

http://pressmme.blogspot.com
Είναι προφανές ότι ο Β. Βενιζέλος έχει κάνει μια στροφή καθαρής(;) υποστήριξης του Γιώργου Παπανδρέου.

Εάν αυτό προέρχεται μετά από μια συμφωνία που έχουν κάνει και οι δυο, ουδείς μπορεί να το ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι η εσωκομματική υποστήριξη έχει να κάνει με τις προοπτικές εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος έχει καταλάβει ότι το πολιτικό μέλλον του περνάει απαραίτητα μέσα από την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτήν είναι τελειωμένος πολιτικά. Αφενός γιατί ο Παπανδρέου δεν πρόκειται να αφήσει το κόμμα και αφετέρου γιατί στο ΠΑΣΟΚ θα χρεώσουν μια ενδεχόμενη ήττα στον Μπένι.



Read more...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥ : ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

http://pressmme.blogspot.com/
Πολύ σημαντική η πληροφορία που έδωσε χθες και επιβεβαίωσε σήμερα ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία, η εισαγγελία του Μονάχου θα δώσει αμνηστία σε όσους δώσουν πληροφορίες και συνεργαστούν μαζί της παραδίδοντας στοιχεία που αφορούν τα μαύρα χρήματα που διακίνησε λαδώνοντας πολιτικούς ο Γερμανικός κολοσσός MAN.
Χθες πάντως η εταιρεία ΜΑΝ ανακοίνωσε την παραίτηση του στελέχους Πέτερ Eριχάινεγκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του κλάδου πωλήσεων της εταιρείας από τον όμιλο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις ύποπτων συναλλαγών. Μάλιστα, είναι το πρώτο πρόσωπο που υποβάλλει την παραίτηση του- μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και ενώ διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση.



Read more...

ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΧΑΜΗΛΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ...

http://pressmme.blogspot.com
Σε ένα κλειστό που με 1000 ανθρώπους γεμίζει, μαζεύτηκε όλη η ΔΑΠ των ΤΕΙ και από Γιάννενα, Αγρίνιο και Πρέβεζα, τα στελέχη βουλευτές και πολιτευτές όλης της Δυτικής Ελλάδας και πάλι δε γέμισε.

Ακόμη και τα πλάνα που μοίρασε η ΕΡΤ έχουν κενές θέσεις στους «παθιασμένους» και φυσικά δεν δείχνουν το ¼ του γυμναστηρίου (ΔΑΚ Αρτας) που είναι άδειο. Που κατάντησες «κουρασμένε», ούτε οι ευεργετηθέντες δεν έρχονται πια. Δεν πιστεύω, δε, να είχαν πάει στην Πάτρα, γιατί ως γνωστόν οι ευεργετηθέντες...
Subject: Σε κλειστό με 30 βαθμούς κελσίου Είναι προφανές ότι οι Αρτινοί δεν πιστεύουν ότι ο Καραμανλής είναι ο καταλληλότερος, αφού τον αναγκάζουν να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, μέσα Μαΐου με 30 βαθμούς Κελσίου Και πρόκειται για ένα νομό που βάφτηκε πράσινος μόνο το '81 και το '93.



Read more...

Τίμησαν τα 353.000 θύματα...

http://press-gr.blogspot.com

... της τουρκικής θηριωδίας στην Κατερίνη

.
.
Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στην Κατερίνη η εκδήλωση για την 90η επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Η εκδήλωση μνήμης έγινε μπροστά από το μνημείο του Πόντιου Μαχητή στην πλατεία γενοκτονίας επί της οδού 19ης Μαΐου. Κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους κομμάτων, φορέων, ποντιακών συλλόγων και οργανώσεων και το ηχηρό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ένα και μοναδικό : "Δεν ξεχνώ τα 353.000 αθώα θύματα που προκάλεσε στον ποντιακό ελληνισμό η τουρκική βαρβαρότητα και θηριωδία!".



Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
17-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ









ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ







ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ



Read more...