Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

* Το παιχνίδι με τους θεσμούς γίνεται από τα κυβερνητικά στελέχη και όχι από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ




Read more...

Δεν παραιτείται τελικά ο Αλαβάνος



ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

«Η πρώτη ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν από τον Σεπτέμβρη 2007 μέχρι τον Ιούνη του 2009 και οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ανήκουν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Την αναλαμβάνω πλήρως.

Συζήτησα με...

τη Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Κυρίως, όμως έλαβα ένα σκληρό μήνυμα από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Γυναίκες και άνδρες από τη γενιά του Γλέζου, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου που έχουν βιώσει βαρύ τον πέλεκυ του συστήματος και αβάσταχτη την απογοήτευση από ηγεσίες της αριστεράς. Μέχρι τις νέες και τους νέους του άρθρου 16 και τα παιδιά του Δεκέμβρη.

Αυτός ο κόσμος με τα βιώματα και τις καταβολές του είναι η μοναδική περιουσία μας, ελπίδα για τη χώρα μας.

Οι δύσκολες αυτές μέρες είχαν και τη χρησιμότητά τους. Αναδείχθηκαν προβλήματα, δύσκολα αλλά επιλύσιμα, έξω από το ημίφως κομματικών γραφείων. Αναδύθηκε ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στις φίλες και τους φίλους μας. Απελευθερώθηκε, έστω και με τη μορφή της οργής ή της διάθεσης για παραίτηση, ένα πανίσχυρο συναίσθημα αγάπης για το πρωτότυπο εγχείρημά μας.

Αυτό το συναίσθημα είναι η μεγάλη μας δύναμη. Γιατί δίπλα στη σύγχυση του σήμερα τρέφεται η ελπίδα του αύριο.

Μπορούμε λοιπόν. Όλοι μαζί.

Μπορούμε γρήγορα να ανακτήσουμε την πολιτική πρωτοβουλία, που κάμφθηκε σοβαρά την προεκλογική περίοδο, ως η ουσιαστική, κινηματική, ριζοσπαστική δύναμη της αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ με προωθημένες προτάσεις και με πολιτικό σχέδιο έξω από τα όρια του δικομματισμού.

Μπορούμε να αναζωπυρώσουμε τους δεσμούς εμπιστοσύνης με το μεγάλο δημοκρατικό ρεύμα της κοινωνίας που θέλει αλλαγή σε βάθος. Με τον κόσμο της φτώχειας, των υποβαθμισμένων συνοικιών, της ανεργίας, της αβεβαιότητας.

Μπορούμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις με τη νέα γενιά, με την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη της αριστεράς απέναντι στην ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό του συστήματος.

Βρίσκω ιδιαίτερα θετικές τις σκέψεις και τις προτάσεις του συντονιστή της Γραμματείας Γ. Θεωνά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε προ πολλού φθάσει στο σημείο τομής. Κάθε καθυστέρηση ή αναβολή θα είναι αρνητικά καθοριστική.

Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το κόμμα μου ο Συνασπισμός, μπορούν πια να κατανοήσουν ότι η πρόκληση δεν είναι να ελέγχουν το σχήμα συνεργασίας, ή να το βλέπουν ως διαπραγμάτευση μηχανισμών αλλά να το εμπνέουν, να το πυροδοτούν, να γονιμοποιούν την κοινή δράση, να φέρνουν ιδέες, να φιλοξενούν τους ανθρώπους της διανόησης και της τέχνης, χωρίς τους οποίους είμαστε άνυδρο τοπίο.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πια το δικαίωμα να έχουν ρόλο και λόγο, να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, να βάζουν αυτοί τη σφραγίδα τους στις πολιτικές κατευθύνσεις και την εκλογή όχι αρχηγού, αλλά συλλογικής ηγεσίας.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου είναι το σημείο δοκιμής για όλους μας. Και για μένα.

Με τις μικρές μου δυνάμεις από σήμερα συμμετέχω σε αυτή τη προσπάθεια. Όχι μόνο ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Αλλά και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικώ να έχω την κόκκινη κάρτα για να ψηφίσω στην Συνδιάσκεψη.»


http://troktiko.blogspot.com/

Read more...

Φιλότουρκη η στάση του Φερχόιγκεν...



Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Φερχόϊκεν στην Κύπρο, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια διατυπώνει τις ακόλουθες απόψεις.
1. Η όλη συμπεριφορά του κ. Φερχόϊκεν, καθώς και οι δηλώσεις του , κατά τη διάρκεια της παραμονής του, υπέρ της Τουρκίας, υπέρ του Σχεδίου ΑΝΑΝ, η αναγωγή του Ταλάτ σε Πρόεδρο, ότι τάχα οι πρόσφυγες είναι τυχεροί που βλέπουν τα σπίτια τους ως επισκέπτες κ.λ.π κ.λ.π., ήταν απαξιωτικές και προκλητικές για τον Κυπριακό Λαό , και τις καταδικάζουμε.
2. Σημειώνουμε ότι η Κυβέρνηση και οι Ηγεσίες των Κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, με τις δηλώσεις τους ουσιαστικά κάλυψαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Φερχόϊκεν και άφησαν για ακόμη μια φορά τον Κυπριακό Λαό ακάλυπτο έναντι εχθρικής Διπλωματικής ενέργειας.
3. Η φιλότουρκος στάση του κ. Φερχόϊκεν παράλληλα με εκείνες των Πρεσβευτών Βρεττανίας και Αμερικής και άλλων Ευρωπαίων Παραγόντων αποτελούν, πιστεύουμε, μέρος μιας οργανωμένης Διπλωματικής προσπάθειας η οποία στόχο έχει να...
πλήξει το ηθικό και το φρόνημα του Λαού μας. Καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια να εμπεδωθεί η ιδέα στο Λαό ότι η μόνη επιλογή μας είναι η νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων , η δημιουργία Τουρκικού Συναιτερικού Κράτους στα κατεχόμενα και η αποζημίωση των προσφύγων. Αυτή τη ξένη φιλοτουρκική Διπλωματική επίθεση ενισχύει δυστυχώς και η επίσημη Κυβερνητική θέση, με την οποία συνηγορούν οι Ηγεσίες των Κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, ότι η λύση θα είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία «οτιδήποτε και να σημαίνει τούτο», ότι η λύση θα είναι οδυνηρή κ.λ.π. κ.λ.π.
4. Όμως, φωνές όπως του κ. Φερχόϊκεν και η Διπλωματία που μας θέλει να υποταχθούμε στην Τουρκία και τα ΑμερικανοΒρεττανικά συμφέροντα που την υποστηρίζουν, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Το ΟΧΙ στην κατοχή . το ΟΧΙ στη ξένη συνωμοσία , το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πατρίδας , το ΟΧΙ στο Σχέδιο ΑΝΑΝ και οποιασδήποτε παραλλαγής του , που ήταν η ετυμηγορία του Κυπριακού Λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, το 2004 , ζή και φουντώνει στις ψυχές του Λαού μας . Είμαστε βέβαιοι ότι ο πατριωτικός Κυπριακός Λαός δεν θα επιτρέψει ούτε αυτήν τη φορά να περάσει η συνωμοσία.
5. Απορρίπτουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την προσπάθεια να φορτωθούν οι ευθύνες για το Πραξικόπημα στο Λαό , και την υποβολή ότι γιαυτές τις ευθύνες πρέπει να πληρώσει σήμερα τίμημα. Το πραξικόπημα ήταν έργο μιας φούχτας Ελληνόφωνων πρακτόρων των ξένων συμφερόντων στους οποίους Κομματικοί Ηγέτες του τόπου, τότε, επέτρεψαν να κάμουν το Πραξικόπημα , είτε με την αδράνειά τους, είτε με τις μικροκομματικές διαμάχες τους, είτε με την έλλειψη διορατικότητας και γενικά αδυναμίας να εκτιμήσουν σωστά τις εξελίξεις και να ενεργήσουν αποτελεσματικά για να θωρακίσουν το Λαό και τον τόπο. Όχι μόνο τούτο αλλά τους ίδιους Ηγέτες βαρύνει και η ευθύνη για το συγχωροχάρτι που δόθηκε στους πραξικοπηματίες μετά την αποκατάσταση της Δημόσιας Τάξης. Καθυπόδειξη , μήπως των ξένων προστατών Συνοδοιπόρων των Τούρκων οι οποίοι και σήμερα δια στόματος Φερχόϊκεν και των άλλων ομοίων του ,μας σπρώχνουν προς νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων; Μήπως είναι και σήμερα οι ίδιοι προστάτες που σπρώχνουν για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και γίνεται και πάλιν η λανθασμένη εκτίμηση των εξελίξεων με όλους τους κινδύνους που τούτο συνεπάγεται;
6. Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να εξουδετερώσει την απάτη που παίζεται από οποιοδήποτε επιχειρεί να ταυτίσει τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είτε με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, είτε με τις Συμβάσεις και τις Διακηρύξεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επαναλαμβάνουμε ότι , η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας εξυπακούει , εξορισμού ότι: Ένα κομμάτι της Κύπρου θα Τουρκέψει , ένας μεγάλος αριθμός Ελληνοκυπρίων προσφύγων θα καταδικαστούν για πάντα στην προσφυγιά και η Κύπρος ολόκληρη θα μπει υπό την κηδεμονεύσει και την ομηρία της Αγκυρας. Μια είναι η απάντηση σε όλα αυτά . Η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως θέματος εισβολής , κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η λύση : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

http://press-gr.blogspot.com/


Read more...

Το παιχνίδι της Γιάννας...


Βρήκε αγοραστή; Τα σενάρια μεταπώλησης...
Δύο σενάρια κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή για τη μεταπώληση του "Ελεύθερου Τύπου" και του "City 99,5" . Η Γιάννα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ν-Ν, έχει βρει τον αγοραστή. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το παιχνίδι και μιλάνε στην ανακοίνωσή τους (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήδη αναρτήσαμε) για σχέδιο μεταπώλησης. Αυτή τη στιγμή δύο σενάρια κυκλοφορούν:
Το πρώτο αναφέρεται στους...

Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη.
Το δεύτερο σε επενδυτές που της έχουν πασάρει, παίζοντας διπλό παιχνίδι και ύποπτο ρόλο, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Θανάσης Λάλας.
Φαίνεται πως έχουν γίνει διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο και αποφασίστηκε να μεταπωληθεί το συγκρότημα της Γιάννας, αφού πρώτα γίνει εκκαθάριση και απαλλαγεί από το βάρος του ήδη υπάρχοντος προσωπικού...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Ο σταθμός σε κλίμα "Εδώ Πολυτεχνείο" ...


Εργαζόμενοι κατέλαβαν το ραδιόφωνο της Γιάννας...
Με ένταση, με πάθος και σε κλίμα αντίστασης, οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" και του ραδιοφώνου "City 99,5" διακηρύσσουν από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ότι θα κρατήσουν ανοιχτά τα μικρόφωνα για τους ακροατές τους, αλλά και τους αναγνώστες του "Ελεύθερου Τύπου" .
Με σκληρή ανακοίνωσή τους που μεταδίδουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, επιτίθενται εναντίον της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μιλώντας για "αιφνιδιαστική εν κρυπτώ, ανεύθυνη και προκλητική κίνηση" .
Οι εργαζόμενοι καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει και καταγγέλλουν πως...

η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος κινήθηκαν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, έχοντας ίσως στο μυαλό τους να μεταπωλήσουν την εφημερίδα και το ραδιόφωνο.
Τέλος ρωτάνε τον πρωθυπουργό αν είχε ενημερωθεί από τη Γιάννα για το λουκέτο που επρόκειτο να βάλει...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΓΙΑΝΝΑΣ!


ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Τ. ΚΑΙ ΤΟΥ CITY FM

Δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η ανακοίνωση και το ψήφισμα των εργαζομένων στο Ίδρυμα Τύπου : "Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους.Χαρακτηρίζουμε την ενέργεια τους ανεύθυνη...

προκλητική και ηθικά απαράδεκτη. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 δεν ανήκαν στην προσωπική- οικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου. Μετά από σωρεία αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές.
Είναι καθαρό ότι δεν αγόρασαν αυτά τα ΜΜΕ ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν χρήματα που της αποδίδουν τα καράβια. Η συμμετοχή τους στα media ήταν πολιτική υπόθεση, όπως πολιτική είναι και η αιφνιδιαστική αποχώρηση τους, ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Να απαντήσει τώρα ο πρωθυπουργός αν γνώριζε την απόφαση αυτή.
Πολύ περισσότερο που κυκλοφορούν ήδη σενάρια πως η «αξία» του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» και της ραδιοφωνικής συχνότητας του «City 99,5» θα μεταπωληθεί , απαλλαγμένη από το βάρος του προσωπικού των δυο εταιρειών.
Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, με ανακοίνωσή τους την 13η Ιουλίου 2006, είχαν δηλώσει: «Προσερχόμαστε στον ευαίσθητο χώρο του Τύπου με συναίσθηση ευθύνης και συνείδησης του ρόλου του». Είναι αδιανόητη η μετακύλιση της πολλαπλής ευθύνης της ιδιοκτησίας και της ανικανότητάς της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μέσα ενημέρωσης που απέκτησε στις πλάτες του προσωπικού το οποίο δεν σεβάστηκε.
Η απόφαση της οικογένειας Αγγελοπούλου δημιουργεί προϋποθέσεις δυσμενών ανατροπών στο χώρο των ΜΜΕ, θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον Τύπο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογική πολιτική και μαζική συνδικαλιστική αντίδραση απέναντι σε όλους τους ιδιοκτήτες του κλάδου.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αρχίσει πολιτική διαβούλευση για να βρεθεί άμεση λύση. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα εργατικά συνδικάτα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com δηλώνουμε:
Θα κρατήσουμε τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού ανοιχτά, διατηρώντας τον ενημερωτικό του χαρακτήρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακροατές και αναγνώστες του Ε.Τ
Προχωράμε σε έκδοση ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου των συντακτών και των εργαζομένων.
Απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα από την ιδιοκτησία και όχι από τον διορισμένο της εκκαθαριστή".
http://pressmme.blogspot.com/


Read more...

Κυρία Μπακογιάννη, σας μένουν μόνο πέντε μέρες μέχρι να παραιτηθείτε.!



Κυρία Μπακογιάννη.!

Προ ημερών, σας δείξαμε εδώ το δρόμο που ακολουθούν οι αξιοπρεπείς πολιτικοί, όταν θίγονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους.
Ο δρόμος Κα Μπακογιάννη είναι η ..."Παραίτηση"
Σας παραθέτουμε την αντίδραση της ομογένειας πάνω σ' αυτή την ηττοπαθή και παθητική στάση που κρατάτε έναντι των Σκοπίων, και εύχομαι ως gianniotis, "να σας φωτίσει ο Θεός".

"...Επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έστειλαν οι ομογενείς εκ Μακεδονίας από όλη την υφήλιο, εκφράζοντας την απόλυτη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ να έρθει στην Κέρκυρα, για την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με πτήση των "Μακεδονικών Αερογραμμών". Μάλιστα ζητούν την παρέμβασή του ανώτατου άρχοντα, ώστε να ματαιωθεί η προσγείωση του συγκεκριμένου αεροπλάνου σε ελληνικό αεροδρόμιο..."
________________
Κυρία Μπακογιάννη.!
Σκοπιανό αεροπλάνο με "Μακεδονικά σήματα", δεν πρέπει να πατήσει σε Ελληνικό έδαφος.
Κρατείστε την ντροπή για τον εαυτό σας, εφόσον δείχνετε πως δεν έχετε "τσίπα", και μην την πετάτε στα ...μούτρα μας.
Η ντροπή θα είναι όλη δική σας.
gianniotis.
http://gianniotis.blogspot.com/


Read more...

ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΑΝΑΣ: Χρησιμοποιούν τις "Σέχτες" , για να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος μου...


Μια ακόμη σκευωρία πιστεύει ο Αγγελέτος Κανάς ότι εξυφάνθη σε βάρος του. Σήμερα κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο, στην...

οποία, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:
"Οι κατασκευαστές της σκευωρίας, βλέποντας τη να καταρρέει, οδηγήθηκαν στη σκέψη να χρησιμοποιήσουν τις "Σέχτες" , δολοφονώντας τον αστυνομικό στα Πατήσια και δημιουργώντας για άλλη μια φορά το απαραίτητο "κλίμα" , προκειμένου να καταδικαστώ" .
Σ' ολόκληρη τη δήλωση δεν αναφέρει σε κανένα σημείο, ούτε για μια φορά, το όνομα της πρώην συζύγου του, προστατευόμενης μάρτυρα, Σοφίας Κυριακίδου...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Μέχρι κεραίας - Αποκλειστικό...


Η τελευταία στήλη της δημοσιογράφου του ''Ελεύθερου Τύπου'', Ντέπυς Γκολεμά, όπως θα έβγαινε αύριο αν κυκλοφορούσε η εφημερίδα.

''Δεν φοβάμαι να απολυθώ! Γιατί… ήδη το ‘κατέκτησα’ και αυτό, στην...

μακρόχρονη πορεία μου. για την ακρίβεια είναι η δεύτερη φορά- μετά τις 24 ΩΡΕΣ- που βλέπω μια εφημερίδα να κατεβάζει ρολά, αφήνοντας στο δρόμο τόσους εργαζομένους…

20 χρόνια είμαι σε αυτό το μαγαζί. Επιζήσαμε Βαρβάρων, σκληρών αποφάσεων, αντίξοων συνθηκών. Και όταν ήρθε ο μαντάτο της πώλησης, δεν το κρύβω ότι είχαμε χαρά μεγάλη. Δεν μας πήρε όποιος- όποιος, μας αγόρασε η Γιάννα, είπαμε τότε όλοι και ανασκουμπωθήκαμε ξανά…

Στα τρία χρόνια τη νέας προσπάθειας έγιναν πολλά και όνειρα και προσδοκίες και δουλειά και πείσματα να γίνουμε οι πρώτοι κουβαλώντας ένα όνομα βαρύ σαν Ιστορία: Ελεύθερος Τύπος…

Θυμάμαι το τίτλο της πρώτης εφημερίδας της νέας ηγεσίας: «με ταχύτητες μεγάλες μοναχά η γη αλλάζει». Πράγματι οι ταχύτητες ήταν μεγάλες. Και το αμάξι ολοκαίνουργιο και με όνειρα πολλά, ανέβαινε ασθμαίνοντας ανηφορικούς δρόμους με εμπόδια. Η αρχή ήταν ρόδινη. Η αισιοδοξία μεγάλη. Και σε κατ ιδίαν συζητήσεις με την ιδιοκτησία διαφαινόταν η προσπάθεια να κερδίσουμε το στοίχημα, να δώσουμε πολλά για να πετύχουμε τα περισσότερα……

Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα κατ ευχήν. Και η ρόδα της Ζωής κολλάει στα άσχημα και στα δυσάρεστα. Βρίσκει πέτρα και κολλάει. Αποτυχημένες επιλογές, λάθος εκτιμήσεις? Τι νόημα έχει. Η κρίση χτύπησε την πόρτα μας. Και την έκλεισε δυνατά πίσω μας αφήνοντας χωρίς δουλειά πάνω από 500 ανθρώπους….

Τούτη η στήλη φίλοι, σας κράτησε παρέα πάνω από 20 χρόνια. Είδε από μέσα προστριβές, τους εργαζόμενους πάντα στα δύσκολα ενωμένους, χαρές και λύπες και δυστύχησε να δει την λέξη ‘ΤΕΛΟΣ’ να γράφεται στην πόρτα του πολυτελούς κτηρίου, που στέγασε για 2 χρόνια και περισσότερο, μια υπέρβαση ονείρων…

Εδώ τα λέγαμε όλα. Τα καλά, τα μεγάλα, τα μικρά, τα δυσάρεστα τα όμορφα. Η δημοσιογραφία είναι μεράκι. Θέλει καρδιά, θέλει άποψη, θέλει πόδια, καρδιά, ψυχή. Πιστεύω πως όσοι είμαστε εδώ, παλιοί και νέοι, τα κατέθεσαν, με όλες τους τις δυνάμεις…

Μεγάλοι καπετάνιοι, δύσκολες φουρτούνες. Και τούτη την ώρα που πρέπει να βάλεις την τελεία, - όχι άλλη στίξη- επικρατεί το συναίσθημα της λογικής. Τι να πεις δηλαδή σε αυτούς που έχουν μια δουλειά? Στο διοικητικό προσωπικό που βλέπει γραμμάτια να τρέχουν, στην κυρία που καθαρίζει που μου ήρθε να παρακαλέσει για δουλειά, στους νεαρούς συντάκτες, που εδώ ξεκινούσαν το όνειρο μιας καριέρας?

Δεν φοβάμαι να απολυθώ γιατί ήδη είμαι μια από τους 500 απολυμένους. Ενώνω το βλέμμα μου με αυτό της νεαρής συναδέλφου που έκλαιγε χθες γοερά, με αυτό του συναδέλφου που μετρούσε δάνεια και ανάγκες, με την αγωνία όσων κλείνοντας τη πόρτα ατενίζουν σκοτάδι….

Προσωπικά? 20 χρόνια εδώ! Μια ζωή, μια καριέρα, μια εφημερίδα. Που δεν την άφησα ποτέ, αν και μου έδωσε πολλές… «ευκαιρίες», που τώρα έχουν δώσει τη θέση τους, στην πίκρα για το άδοξο τέλος. Ποιος είναι ο αντίκτυπος μιας τέτοιας απόφασης? Να το δεις ρομαντικά? Το στυλό κατεβαίνει απότομα, βίαια το κόβει μια σκληρή ανακοίνωση με κεντρικό νόημα «οικονομικοί λόγοι’….

Να το δεις επαγγελματικά? Της άξιζε αυτής της εφημερίδας ένα άδοξο τέλος? Όσοι την ξέρουμε από τα γεννοφάσκια της, λέμε ΟΧΙ. Κατηγορηματικά, σαν σκληρή απάντηση, στην σκληρή απόφαση της ιδιοκτησίας…

Σας χαιρετώ! Όλοι σας χαιρετούμε. Με τη σημείωση ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, για αυτή την τραγωδία…Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω το κλείσιμο της ιστορικής αυτής εφημερίδας. ΤΕΛΟΣ!…. ''

Ντέπυ Γκολεμά

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ...


Σαρωτικό κύμα απολύσεων ετοιμάζουν μεγάλοι εκδότες και καναλάρχες. Οι ισολογισμοί για το 2009 θα είναι δραματικοί. Τα πρώτα στοιχεία μιλάνε για ελεύθερη πτώση σε όλα τα στοιχεία. Πατώντας πάνω στην λογική του λουκέτου που έβαλε η Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζουν μπαράζ απολύσεων και συρρίκνωσης του πριν από τον Αύγουστο. Το τι έχει να γίνει δεν http://pressmme.blogspot.comπεριγράφεται...


Read more...

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ...


Τρίβει τα χέρια του. "Τα έλεγα", σιγοψιθύριζε δεξιά και αριστερά στα γραφεία των εταιρειών του στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε πολλές φορές πολεμήσει την είσοδο του αδερφού του στα ΜΜΕ. Η εξαγορά του Ελεύθερου Τύπου αποτέλεσε την κορύφωση του οικογενειακού δράματος το οποίο έχει καταλήξει στα δικαστήρια. Σήμερα χαμογελούσε σε όλους. Θεωρεί ότι κέρδισε την πρώτη μάχη. Η μισητή γι αυτόν Γιάννα έκλεισε τον Ελεύθερο Τύπο.
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ


Ο Γ. Ανδριανός μετά την αποχώρηση του Θ. Ρουσόπουλου έκανε όλο το βρώμικο παιχνίδι. Αυτός τηλεφωνούσε για λογαριασμό ανύπαρκτων φυλλάδων σε διοικητές οργανισμών και προέδρους ΔΕΚΟ. Τους καλούσε για λογαριασμό του...
Κώστα Καραμανλή να μοιράσουν τις κρατικές διαφημίσεις όπως ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίδια και με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ. Ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ έμπαινε από την πίσω πόρτα του Μαξίμου και συναντούσε τον Γ. Αγγέλου. Μαζί με τον Αντώναρο έκαναν όλο το παιχνίδι με τις κρατικές διαφημίσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Παρόν της Κυριακής ο Τύπος της Κυριακής πήρε τα ίδια χρήματα σε κρατική διαφήμιση με αυτά που πήρε η Χώρα της Κυριακής του Γιώργου Τράγκα

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

Μεγάλη βουτιά στο χρηματιστήριο.Σοβαρές απώλειες στις τράπεζες...


Πτωτική ήταν η κίνηση του Γενικού Δείκτη(-4,05%) τη Δευτέρα, που με απώλειες άνω του 13% υποχωρεί στα επίπεδα των 2.150 μονάδες.
«Η μεσοπρόθεσμη τάση στην αγορά είναι πτωτική», σχολιάζει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Η λήξη του α’ εξαμήνου αναμένεται να συνοδευτεί από το -μάλλον αναμενόμενο- window dressing, ενώ προσδιοριστικά στην κίνηση της αγοράς θα λειτουργήσουν και οι αυξήσεις κεφαλαίου από εισηγμένες όπως η ΕΤΕ, το Τ.Τ., το ΥΓΕΙΑ και η Reds. Οι εκροές από τις εν λόγω αυξήσεις κεφαλαίου αναμένεται να δημιουργήσουν πιέσεις στο ταμπλό, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.
Ο ίδιος αναμένει ότι η ...
εικόνα που θα διαμορφωθεί χρηματιστηριακά στο β’ εξάμηνο θα είναι πολύ καλύτερη από την τρέχουσα. Σε επίπεδο μεγεθών εκτιμά ότι το β’ τρίμηνο θα είναι καλό για τις τράπεζες και ελαφρά βελτιωμένο για τις εμποροβιομηχανικές, υπογραμμίζει όμως ότι η εικόνα που δίνουν οι ιδιώτες επενδυτές εμφανίζεται μάλλον απείθαρχη και με σπασμωδικές κινήσεις.

«Αυτό παρατηρήθηκε τόσο στην κίνηση του τίτλου της Εθνικής Τράπεζας», επισημαίνει, όσο και γενικότερα στο ταμπλό. Και αποτελεί μία ένδειξη ότι η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ακόμη ευαίσθητη, στοιχείο που αναμένεται να επιτείνει την όποια πτωτική τάση σημειωθεί στο εξής. «Και ο κίνδυνος που ανακύπτει μέσα από αυτή την εικόνα είναι το ενδεχόμενο ότι, στο επόμενο ανοδικό ράλι, οι επενδυτές ενδέχεται να «παραμείνουν με μετρητά στο χέρι», εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης.

Σε επίπεδο τεχνικής ανάλυσης, η Fortius Finance σημειώνει ότι «διαγραµµατικά ο δείκτης βρίσκεται πλέον κάτω και από την ανοδική γραµµή τάσης IT του Μαρτίου αλλά και από τον “Fibo” απλό κινητό µέσο των 233 ηµερών (2.272 µονάδες) δηµιουργώντας έτσι µερική ανησυχία για την περαιτέρω βραχυπρόθεσµη πορεία του. Η κίνηση αυτή πιθανότατα θα επιφέρει διαγραµµατική ταλαιπωρία στο Γενικό ∆είκτη δηµιουργώντας ένα πλάγιο trend, όπου θα έχει ως άνω όριο τις 2.300 µονάδες και ως κάτω όριο το χαµηλό του Μαΐου, τις 2.094 µονάδες. Ακύρωση του εν λόγω σχηµατισµού θα επιφέρει µόνο µια επιβεβαιωµένη ανοδική διάσπαση της ζώνης των 2.300 µε 2.313 µονάδων".

Αυτή τη στιγμή ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 3,25% στις 2.161,31 μονάδες. Ο συνολικός τζίρος διαμορφώνεται σε 113 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διοχετεύεται σε τίτλους τραπεζών. Ο τραπεζικός δείκτης, που νωρίτερα υποχωρούσε έως και 5,47%, αυτή τη στιγμή κινείται στο -4,81%.

Στο τραπεζικό ταμπλό η Marfin Egnatia Bank διατηρείται αμετάβλητη στα 3,68 ευρώ. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται στη μετοχή της Γενικής Τράπεζας, που υποχωρεί 8,65% στα 1,69 ευρώ και ακολουθούν με απώλειες 6,02% και 5,41% οι ATEBank και Alpha Bank.

Παρόμοια εικόνα και στον FTSE20, όπου θετικό πρόσημο εμφανίζει μόνο ο ΟΠΑΠ, ενισχυμενος σε ποσοστό 2,18% στα 20,66 ευρώ.

Σε 7,35% και 5,41% διαμορφώνονται οι απώλειες των Eurobank και Alpha Bank, σε ποσοστό πάνω από 6% υποχωρούν οι ATEBank, Marfin Popular Bank και Μυτιληναίος, ενώ πτωτικά άνω του 5% κινούνται επίσης οι τίτλοι των Ελλάκτωρ και Τ.Τ.

Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί 3,59% στα 17,98 ευρώ, η Ελλάκτωρ βρίσκεται στο -5,50% και ενώ σε 4,78% διαμορφώνονται ο απώλειες της Βιοχάλκο.

Στον Γενικό Δείκτη, τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Eurobank Properties, ενισχυμένη 3,86% στα 7,00 ευρώ, ενώ τον ΟΠΑΠ ακολουθούν ανοδικά και οι Alapis και Lamda Development, με κέρδη 1,01% και 0,37% αντίστοιχα. Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Intracom (-9,20%), Σιδενόρ (-8,29%) και Σαράντης (-7,49%).
Imerisia.gr


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ...


ΤΩΡΑ...

Ένας γενικός χαμός γίνεται τώρα στον Ελεύθερο Τύπο. Βρίσκεται σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων παρουσία του διευθυντή της εφημερίδας Σεραφείμ Κοτρώτσου. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Άλλοι κλαίνε, άλλοι φωνάζουν αγανακτισμένοι, άλλοι έχουν σοκαριστεί. Άσχημα πράγματα...
http://pressmme.blogspot.co

Read more...

ΚΑΙ "ΤΑ ΝΕΑ" ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!...


Και ΤΑ ΝΕΑ σπάνε αύριο την απεργία της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, ΤΑ ΝΕΑ θα κυκλοφορήσουν αύριο λόγω της προκήρυξης της "Σέχτας Επαναστατών". Την εφημερίδα κλείνουν τώρα οι αρχισυντάκτες με θέματα από το "ψυγείο" του ΔΟΛ. Θα μοιραστούν λιγότερα φύλλα στα κεντρικά σημεία της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων αστικών κέντρων. Τραγελαφικές καταστάσεις.
http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ!!!


ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε από τα διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας του να κλείσει κανονικά το φύλλο, το οποίο θα εκδοθεί και θα μοιραστεί αύριο όχι μέσω του πρακτορείου αλλά με μεταφορικά Μέσα του Ομίλου Αλαφούζου! Τώρα στην Καθημερινή έχουν μαζέψει κείμενα από ρεπορτάζ "ψυγείου" και κλείνουν το αυριανό φύλλο! Μπάχαλο...

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

"Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου" εκπαιδεύεται για να προειδοποιεί τους διαβητικούς



Εκπαιδευτές σκύλων στη Βρετανία έχουν αρχίσει "μαθήματα" στους "καλύτερους φίλους των ανθρώπων" για να προειδοποιούν τους διαβητικούς ιδιοκτήτες τους όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους πέφτουν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής οι σκύλοι έχουν αποδειχθεί ικανοί να οσμίζονται ορισμένα καρκινικά κύτταρα, όπως και να εντοπίζουν παράνομα ναρκωτικά και εκρηκτικά.

Τώρα, όσον αφορά τον διαβήτη πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η οξεία όσφρηση των συμπαθών αυτών τετραπόδων μπορεί να εντοπίσει τις ανεπαίσθητες αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό όταν ένα άτομο πρόκειται να πάθει κρίση υπογλυκαιμίας.

Σε έρευνα που έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο από το Βασιλικό Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ, 65% από 212 διαβητικούς που είναι εξαρτώμενοι από την ινσουλίνη ανέφεραν ότι όταν είχαν κρίση υπογλυκαιμίας οι σκύλοι τους αντιδρούσαν κλαψουρίζοντας, γαβγίζοντας ή με κάποιον άλλο χαρακτηριστικό τρόπο.

Στο ερευνητικό κέντρο Σκύλων για τον Καρκίνο και τη Βιοδιάγνωση στο Έιλσμπερι, στη νότια Αγγλία, οι εκπαιδευτές ζώων προσπαθούν στηριζόμενοι στο εύρημα αυτό να τελειοποιήσουν τις ικανότητες 17 σκύλων στον εντοπισμό των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι σκύλοι που διαθέτει το ίδρυμα αυτό βρίσκονται σήμερα σε διάφορα στάδια της εκπαίδευσής τους, η οποία θα συνεχιστεί με τη συμβολή των διαβητικών, στους οποίους θα δοθούν για υιοθεσία. Πολλοί από τους διαβητικούς αυτούς θα είναι παιδιά.


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!

«Παράθυρο» για έκδοση υπόπτων πολιτών από Ελλάδα σε ΗΠΑ

Μεντβέντεφ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στην Ινγκουσετία

http://infognomonpolitics.


Read more...

Αναταραχή στη Κυβέρνηση για το κλείσιμο των εφημερίδων


"Μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές, ξέμεινε και από εφημερίδες η Κυβέρνηση. Ο Τράγκας την προηγούμενη εβδομάδα, η Γιάννα σήμερα και ο Ρίζος με τον Αδέσμευτο δεν πάει και πολύ καλά. Αντε να κάνεις εκλογές χωρίς εφημερίδες......"



Read more...

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για ορισμένους κλάδους εκπαιδευτικών



Εκδόθηκαν και αποστέλλονται για ανάρτηση στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας τα προσωρινά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προκηρύξεις 2Π/2008 και 3Π/2008) για τους υποψηφίους των κλάδων: ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ04.02 Χημικών, ΠΕ 04.04 Βιολόγων, ΠΕ04.05 Γεωλόγων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ13 πτυχιούχων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας.


Δείτε τα αποτελέσματα
http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...


Read more...

900.000€ ξοδεύει ο Δήμος Κομοτηνής, για την καθαριότητα κουρτινών και γραφείων…



…σύμφωνα με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Απίστευτο κι όμως αληθινό! 900.000€ ξοδεύει ή θα ξοδέψει ο Δήμος Κομοτηνής για καθαρισμό κουρτινών και γραφείων, σύμφωνα με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2009, που παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σχετικό κονδύλι έχει αριθμό κωδικού 10.6274 και αφορά δαπάνες καθαρισμού γραφείων! Τουλάχιστον από καθαριότητα θα σκίζουμε!!! Κλικ στην φωτογραφία … των νοικοκυραίων!
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/


Read more...

Μια καταγγελία που...


Σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από την κόρη του Γ. Μπαμπινιώτη!
Η συγκλονιστική καταγγελία στο "troktiko"

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Read more...

Δεν πρόλαβε να κλείσει ο "Ελ. Τύπος", κατάργησαν αμέσως και το site του...


.
Από τον Τυπικό
.
Δεν πρόλαβε να βγει η η ανακοίνωση για το κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου", καταργήθηκε αμέσως και το site της εφημερίδας. Όποιος πληκτρολογήσει τη διεύθυνσή του http://www.e-tipos.com/ το μόνο που βγαίνει είναι η ανακοίνωση της εταιρείας για τη διακοπή έκδοσης και το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού.

http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Μόνο ...λύπη από τον Αντώναρο για το κλείσιμο του "Ελ. Τύπου"...



Σε μια δήλωση με την οποία εκφράζει τη "λύπη" της κυβέρνησης για το κλείσιμο του Eλεύθερου Τύπου και του City περιορίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. «Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια εφημερίδα με μια μεγάλη, ιστορική παράδοση και διαδρομή. Κάθε φωνή πληροφόρησης συμβάλλει, ενισχύει την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας», πρόσθεσε αλλά απαντώντας σε ερωτήσεις σημείωσε πως δεν σχολιάζει επιχειρηματικές αποφάσεις και ότι «η πολυφωνία στη χώρα μας είναι εξασφαλισμένη»...


http://press-gr.blogspot.com/

Read more...

Γιάννα: Ήταν καταραμένος ο Ε.Τ. ...


Κρατάει τον Κοτρώτσο. Πάει για νέα εφημερίδα;...
Φαίνεται πως η Γιάννα πάει να βγάλει καινούρια εφημερίδα από την αρχή. Γι' αυτό κρατάει και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Για τον Ελεύθερο Τύπο τον τελευταίο χρόνο είχε...

...πει αρκετές φορές θυμωμένη σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της "Είναι καταραμένη η εφημερίδα".

Τρία χρόνια δεν άντεξε να πληρώνει και να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη (μεταξύ μας, μόνο ο Κοντομηνάς το 'χει κάνει αυτό) και τράβηξε λουκέτο. Νόμιζε πως οι επιχειρήσεις Τύπου είναι παιχνιδάκι. Κι ίσως ακόμη το νομίζει, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Νonews-ΝEWS ετοιμάζεται να βγάλει καινούρια εφημερίδα απ' την αρχή, με διευθυντή τον Κοτρώτσο τον οποίο φυσικά και δεν απολύει...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

Παγιδευμένη η Σούλα μετά από ληστεία Τράπεζας?...



Κινητοποίηση της αστυνομίας στο Πάτημα Χαλανδρίου...

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στην περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκλωβίσει την διαβόητη Σούλα, φίλη των Ριτζάι-Παλαιοκώστα, μετά από ληστεία τράπεζας.
Έχουν σηκώσει ελικόπτερο και ερευνούν σπίτια της περιοχής. Σύμφωνα με...

την αστυνομία η Σούλα κατέφυγε στην περιοχή αυτή μετά από ένοπλη ληστεία που έκανε σε κατάστημα Eurobank στη Μεσογείων...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα...



Την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, αναλαμβάνει με προκήρυξή της που έστειλε στα «ΝΕΑ» η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
Στην προκήρυξή της, η οργάνωση εξαπολύει νέο μπαράζ απειλών και κάνει εκτενείς αναφορές σε οργανώσεις του «αντάρτικου πόλεων». Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θα ...
χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα».

Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο των «ΝΕΩΝ».

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ!


ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ...

Οι άνθρωποι είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Προκήρυξαν 24 απεργία σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ, αντί να αφήσουν ελεύθερα τα ΜΜΕ να σχολιάσουν το κλείσιμο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και εν συνεχεία να βρουν τρόπους αντίδρασης σε αυτά που συμβαίνουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο θα κλείσουν και άλλες εφημερίδες;

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

Ο ΑΕΡΙΤΖΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΤΥΠΟ...

Προσεκτικά και στα πλαίσια της δεοντολογίας παρουσίασε ως πρώτο θέμα μέσα στο ρεπορτάζ για την ανεργία, το μεσημβρινό δελτίο του Mega το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του City fm. Ο Α. Λιάρος αναφέρθηκε στην 25ετή πορεία του Ελεύθερου Τύπου δεν έδωσε όμως...
καμία πολιτική ή δημοσιογραφική διάσταση στην είδηση. Την παρουσίασε χωρίς κανένα σχολιασμό. Λίγο αργότερα, έπαιξε ρεπορτάζ για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο πλευρό του Καραμανλή ο Γιάννης Ανδριανός. Ένας από τους παρατρεχάμενους, άσχετος με τον χώρο των ΜΜΕ, με την ιδιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έπαιζε τα προσωπικά του παιχνίδια τηλεφωνόντας σε διοικητές Οργανισμών και ΔΕΚΟ για να δίνουν κρατική διαφήμιση στην Χώρα και την Ακρόπολη.
Εάν εξαιρέσουμε την σοβαρή και έγκυρη Καθημερινή, η οποία σε ημερήσιο επίπεδο θα εισπράξει τους περισσότερους αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου, ο Καραμανλής και οι παρατρεχάμενοί του κατάντησαν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζεται μόνο από εφημερίδες, όπως η Χώρα της Κυριακής, η Απογευματινή, ο Αδέσμευτος Τύπος και ο Ελεύθερος. Πραγματική κατάντια του Καραμανλή (γιατί με τις εφημερίδες δεν έχουμε τίποτα.)...
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ...


Γράφει ο πολυμήχανος
(και χωρίς εργασία από σήμερα) Οδυσσέας

Το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου είναι μεθόδευση για να αιφνιδιάσει. Υπάρχουν ερωτήματα: Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες...
να πωληθεί είτε ολόκληρο είτε σε τμήματα είτε όπως είναι είτε μετά από εξυγίανση; Διερευνήθηκε η δυνατότητα τμήματα της επιχείρησης όπως πχ το Κυριακάτικο ή το site σε συνδυασμό ή όχι με το ραδιόφωνο να παραμείνουν ενδεχομένως με νέα ιδιοκτησία; Είμαστε βέβαιοι όλοι μας ότι όλα αυτά έχουν τεθεί έχουν διερευνηθεί και έχουν απαντηθεί αρνητικά και η μόνη λύση είναι το αιφνιδιαστικό λουκέτο;
Επειδή απέτυχε η κυρία Αγγελοπούλου με τις λάθος επιλογές της και τα πρόσωπα και διοίκηση πρέπει να μείνουν εκατοντάδες άνθρωποι δημοσιογράφοι στον δρόμο; Ενημερώθηκε το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών; Οι εφημερίδες είναι ζωντανοί οργανισμοί που τις έχουν στήσει γενιές ολόκληρες ανθρώπων, έχουν πίσω τους το κοινό τους και έχουν κοινωνική και πολιτική απήχηση. Δεν κλείνουν με αιφνιδιαστικές μεθοδεύσεις. Εκτός αν έχουν γίνει ήδη άλλου είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με πολιτικά-επιχειρηματικά κέντρα που έχουν φιλοδοξίες στη ΝΔ.
Και μην ενσπείρουμε μόνοι μας τον πανικό στο χώρο και ας μην «κλαίμε τους συναδέλφους πριν πεθάνουν» ας δούμε πρώτα μήπως κάτι μπορεί να γίνει.
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Με τα χειρότερα λόγια για τον Καραμανλή μιλούσε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Θεωρούσε ότι τον πούλησε και δεν τον στήριξε στην προσπάθεια που είχε αρχίσει πριν από 5 χρόνια. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε...
μαζί του (μετά την επίσκεψη του Καραμανλή στον Ελεύθερο Τύπο) του είχε αναφέρει για τα εκατομμύρια ευρώ που έπαιρναν για κρατική διαφήμιση ανυπόληπτα έντυπα όπως η Χώρα του Γ. Τράγκα. Ο Θ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme σήμερα στην συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τα τρία επιτελικά στελέχη του Ιδρύματος, του Ελεύθερου Τύπου και του City fm δεν έκρυβε την πικρία του για τον ρόλο του Καραμανλή. Η απόφασή του ήταν προσωπική και γι αυτό δεν άφησε την σύζυγό του να έρθει στην συνάντηση που είχε με τους τρεις διευθυντές.





Read more...

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ...


Στις 11 το πρωί ο Θ. Αγγελόπουλος κάλεσε στα γραφεία της εταιρείας του τους Σ. Κοτρώτσο, Γ. Προβή και τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας "Ιδρυμα Τύπος" Μιχ. Ζαχαράτο. Απουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου, τους ανακοίνωσε την οριστική απόφασή του για αποχώρηση της οικογένειας από τα ΜΜΕ. Η εταιρεία μπαίνει σε εκκαθάριση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πωληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme ο Θ. Αγγελόπουλος είχε θέσει το θέμα στον Καραμανλή και ήταν εξοργισμένος γιατί ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κανείς άλλος από την κυβέρνηση στήριξε τον Ελεύθερο Τύπο.
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

"ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"!


Την πληροφορία ότι αύριο εκδίδεται το τελευταίο φύλλο του Ελεύθερου Τύπου έδωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου. Τρία χρόνια μετά την εξαγορά της εφημερίδας από τον Θόδωρο και την Γιάννα Αγγελοπούλου, την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ελεύθερου Τύπου και του City fm αποφάσισαν να θέσουν την επιχείρηση σε εκκαθάριση και εν συνεχεία να βρουν καινούργιους αγοραστές. Πολύ κρίμα για τους εργαζόμενους.
http://pressmme.blogspot.com


Read more...