Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μεγάλη βουτιά στο χρηματιστήριο.Σοβαρές απώλειες στις τράπεζες...


Πτωτική ήταν η κίνηση του Γενικού Δείκτη(-4,05%) τη Δευτέρα, που με απώλειες άνω του 13% υποχωρεί στα επίπεδα των 2.150 μονάδες.
«Η μεσοπρόθεσμη τάση στην αγορά είναι πτωτική», σχολιάζει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Η λήξη του α’ εξαμήνου αναμένεται να συνοδευτεί από το -μάλλον αναμενόμενο- window dressing, ενώ προσδιοριστικά στην κίνηση της αγοράς θα λειτουργήσουν και οι αυξήσεις κεφαλαίου από εισηγμένες όπως η ΕΤΕ, το Τ.Τ., το ΥΓΕΙΑ και η Reds. Οι εκροές από τις εν λόγω αυξήσεις κεφαλαίου αναμένεται να δημιουργήσουν πιέσεις στο ταμπλό, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.
Ο ίδιος αναμένει ότι η ...
εικόνα που θα διαμορφωθεί χρηματιστηριακά στο β’ εξάμηνο θα είναι πολύ καλύτερη από την τρέχουσα. Σε επίπεδο μεγεθών εκτιμά ότι το β’ τρίμηνο θα είναι καλό για τις τράπεζες και ελαφρά βελτιωμένο για τις εμποροβιομηχανικές, υπογραμμίζει όμως ότι η εικόνα που δίνουν οι ιδιώτες επενδυτές εμφανίζεται μάλλον απείθαρχη και με σπασμωδικές κινήσεις.

«Αυτό παρατηρήθηκε τόσο στην κίνηση του τίτλου της Εθνικής Τράπεζας», επισημαίνει, όσο και γενικότερα στο ταμπλό. Και αποτελεί μία ένδειξη ότι η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ακόμη ευαίσθητη, στοιχείο που αναμένεται να επιτείνει την όποια πτωτική τάση σημειωθεί στο εξής. «Και ο κίνδυνος που ανακύπτει μέσα από αυτή την εικόνα είναι το ενδεχόμενο ότι, στο επόμενο ανοδικό ράλι, οι επενδυτές ενδέχεται να «παραμείνουν με μετρητά στο χέρι», εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης.

Σε επίπεδο τεχνικής ανάλυσης, η Fortius Finance σημειώνει ότι «διαγραµµατικά ο δείκτης βρίσκεται πλέον κάτω και από την ανοδική γραµµή τάσης IT του Μαρτίου αλλά και από τον “Fibo” απλό κινητό µέσο των 233 ηµερών (2.272 µονάδες) δηµιουργώντας έτσι µερική ανησυχία για την περαιτέρω βραχυπρόθεσµη πορεία του. Η κίνηση αυτή πιθανότατα θα επιφέρει διαγραµµατική ταλαιπωρία στο Γενικό ∆είκτη δηµιουργώντας ένα πλάγιο trend, όπου θα έχει ως άνω όριο τις 2.300 µονάδες και ως κάτω όριο το χαµηλό του Μαΐου, τις 2.094 µονάδες. Ακύρωση του εν λόγω σχηµατισµού θα επιφέρει µόνο µια επιβεβαιωµένη ανοδική διάσπαση της ζώνης των 2.300 µε 2.313 µονάδων".

Αυτή τη στιγμή ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 3,25% στις 2.161,31 μονάδες. Ο συνολικός τζίρος διαμορφώνεται σε 113 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διοχετεύεται σε τίτλους τραπεζών. Ο τραπεζικός δείκτης, που νωρίτερα υποχωρούσε έως και 5,47%, αυτή τη στιγμή κινείται στο -4,81%.

Στο τραπεζικό ταμπλό η Marfin Egnatia Bank διατηρείται αμετάβλητη στα 3,68 ευρώ. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται στη μετοχή της Γενικής Τράπεζας, που υποχωρεί 8,65% στα 1,69 ευρώ και ακολουθούν με απώλειες 6,02% και 5,41% οι ATEBank και Alpha Bank.

Παρόμοια εικόνα και στον FTSE20, όπου θετικό πρόσημο εμφανίζει μόνο ο ΟΠΑΠ, ενισχυμενος σε ποσοστό 2,18% στα 20,66 ευρώ.

Σε 7,35% και 5,41% διαμορφώνονται οι απώλειες των Eurobank και Alpha Bank, σε ποσοστό πάνω από 6% υποχωρούν οι ATEBank, Marfin Popular Bank και Μυτιληναίος, ενώ πτωτικά άνω του 5% κινούνται επίσης οι τίτλοι των Ελλάκτωρ και Τ.Τ.

Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί 3,59% στα 17,98 ευρώ, η Ελλάκτωρ βρίσκεται στο -5,50% και ενώ σε 4,78% διαμορφώνονται ο απώλειες της Βιοχάλκο.

Στον Γενικό Δείκτη, τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Eurobank Properties, ενισχυμένη 3,86% στα 7,00 ευρώ, ενώ τον ΟΠΑΠ ακολουθούν ανοδικά και οι Alapis και Lamda Development, με κέρδη 1,01% και 0,37% αντίστοιχα. Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Intracom (-9,20%), Σιδενόρ (-8,29%) και Σαράντης (-7,49%).
Imerisia.gr


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: