Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται οι κατασχέσεις καταθέσεων με ένα απλό e-mail



Ηλεκτρονικά κατασχετήρια από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών. Στο στόχαστρο μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, επιδοτήσεις. Τι θα ισχύσει αναλυτικά
Διαδικασίες – εξπρές για την κατάσχεση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου και την απόδοσή τους στα κρατικά ταμεία θα εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Οκτώβριο από το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.
Με βάση τις διαδικασίες αυτές, τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής", να απαντούν άμεσα για το εάν υπάρχουν σ’ αυτές λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και για το ύψος των κεφαλαίων που υπάρχουν στους λογαριασμούς αυτούς.
Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς των οφειλετών θα πρέπει να προχωρούν άμεσα σε αναλήψεις των ποσών που έχουν ζητηθεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών.
Επιπλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν πλέον να αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποιήσεις για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και λοιπών εισοδημάτων που δικαιούνται οφειλέτες του Δημοσίου.
Πιο αναλυτικά:
Με τις διατάξεις του άρθρου 66 του ν. 4170/2013, προβλέπεται ότι από τον Οκτώβριο θα υπάρχει άμεση και ασφαλής ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών, καθώς θα τεθούν σε λειτουργία "μοναδικοί διαμετακομιστικοί κόμβοι ηλεκτρονικής διασύνδεσης", οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή.
Μέσα των διαμετακομιστικών κόμβων θα κοινοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, με ηλεκτρονικό τρόπο, τα κατασχετήρια για τις καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου.
Η κοινοποίηση κάθε κατασχετηρίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής του από την τράπεζα, μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από αυτήν.
Η επίδοση της δήλωσης της τράπεζας για το εάν υπάρχουν ή όχι υπόλοιπα στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη του Δημοσίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής από το Ελληνικό Δημόσιο της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής της μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε.
Τόσο τα κατασχετήρια όσο και οι δηλώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή ή θα είναι κρυπτογραφημένα και θα φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή του εξυπηρετητή τους.
Η διέλευση των δεδομένων μέσω των διαμετακομιστικών κόμβων εξαιρείται από την εφαρμογή των διατάξεων περί τραπεζικού απορρήτου, όπως εκάστοτε ισχύουν.
Με τις νέες αυτές διαδικασίες, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο, τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται είτε στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας είτε στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση, υποχρεωτικά εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος.

Read more...

Πυρά Κουτσούμπα κατά Τσίπρα: Πώς θα κάνει αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ; Με στελέχη του εργατοπατερισμού του ΠΑΣΟΚ;



"Ο λαός να υπερασπίσει τα δικαιώματά του", λέει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ
«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που απαντά σήμερα στην ανάγκη ο λαός μας να υπερασπίσει τα δικαιώματά του, αλλά κυρίως να βάλει πλώρη για τη δική του εξουσία, όχι εναλλάσσοντας "χαλίφηδες" του νέου διπολισμού στην κυβερνητική καρέκλα, αλλά ανατρέποντας συνολικά την εξουσία των μονοπωλίων που φέρνει τα διαρκή μνημόνια σε βάρος του λαού» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο αρνητικά στην πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα για ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας.
Διερωτάται ακόμη, αφήνοντας αιχμές: «Πώς θα κάνει τον ανένδοτο αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τα στελέχη του "εργατοπατερισμού" του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν μετακομίσει σε αυτόν ή με τους "υγιείς" επιχειρηματίες και τον ΣΕΒ;».
Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό του κ. Τσίπρα "βλαχοδήμαρχοι" ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει: «Η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της, βλέπει των άλλων και γελάει λέει ο λαός μας. Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "βλαχοδήμαρχους" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να κρύψει ότι και οι δικοί του δήμαρχοι ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υλοποιούν».

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Δίνουν τα χέρια για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους



Στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση των νέων συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων
Κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση των νέων συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων βρίσκεται η κυβέρνηση, αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στις συναντήσεις του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους τρεις αρμόδιους επιτρόπους.
Αυτό επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι έπειτα από δύο και πλέον χρόνια συζητήσεων, φαίνεται ότι ξεπερνιούνται όλα τα σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν προκειμένου να αρχίσει η κανονική επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος είναι αρμόδιος και για την τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις, καθώς επίσης και με τους επιτρόπους Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν και Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα νομικά προβλήματα από την αλλαγή των συμβάσεων, αλλά και εκείνα της χρηματοδότησης ήταν τεράστια, ωστόσο με τη βοήθεια της Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ στην Αθήνα φαίνεται ότι οι νέες συμβάσεις είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία.
Εάν όλα πάνε καλά, η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί και στη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Χρυσοχοΐδη με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ωστόσο τυπικά θα είναι έτοιμη τις επόμενες βδομάδες, δεδομένου ότι οι νέες συμβάσεις παραχώρησης θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Read more...

«Πρόθεση, η αναβάθμιση» Διαψεύδει το υπουργείο Μεταφορών τα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΣΕ


Διαψεύδει το υπουργείο Μεταφορών τα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΣΕ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κατηγορηματικά διέψευσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τα δημοσιεύματα που είδαν το φως την Κυριακή σχετικά με τον «ξαφνικό θάνατο» του ΟΣΕ.

«Κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχει θέμα 'ξαφνικού θανάτου' ούτε για τον ΟΣΕ ούτε για τις αμυντικές βιομηχανίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση υπήρχε σχετικό δημοσίευμα στην Real News. Σύμφωνα με αυτό, η τρόικα απαιτεί το κλείσιμο του ΟΣΕ -στα πρότυπα της ΕΡΤ- ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι «12 γίγαντες» έγιναν νάνοι μπροστά στην Ελλάδα γράφει ο τουρκικός Tύπος...




Με έντονα επικριτική διάθεση έγινε δεκτή από τον τουρκικό η ήττα της Τουρκίας από την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας που είχε ως αποτέλεσμα τον ...
αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Οι αυτοαποκαλούμενοι "12 γίγαντες" (σ.σ. το παρατσούκλι των παιχτών της εθνικής Τουρκίας) έμοιαζαν με Λιλιπούτειους στο παρκέ αφού απέτυχαν να κοιτάξουν στα ίσια ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης» γράφει η Hurryiet.

«Ομάδα παιδική χαρά» χαρακτηρίζει την εθνική Τουρκία η Millyet τονίζοντας ότι έχασαν και το τρίτο παιχνίδι στη διοργάνωση παρά το ότι ήταν «ζωής ή θανάτου».

Και οι δύο εφημερίδες αναφέρονται στην πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση την οποία συγκρίνουν με την πολύ κακή εμφάνιση του Τούρκου ΝΒΑερ Χέντο Τούρκογλου.

Read more...

Εισάγεται στο μίνι φορολογικό Από τις οφειλές ΦΠΑ ξεκινά ο συμψηφισμός χρεών Δημοσίου-ιδιωτών


Από τις οφειλές ΦΠΑ ξεκινά ο συμψηφισμός χρεών Δημοσίου-ιδιωτών
Με τον τρόπο αυτόν και θα μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σήμερα στα 7 δισ. ευρώ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να περιληφθεί στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επεκτείνεται η δυνατότητα συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου.

Οι προδιαγραφές βάσει των οποίων θα γίνεται ο συμψηφισμός αμοιβαίων ανταπαιτήσεων από ΦΠΑ μεταξύ του δημόσιου τομέα και ιδιωτών έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας έχει ζητήσει ο συμψηφισμός να επεκταθεί και να αφορά όλες τις απαιτήσεις.

Ειδικότερα, η σχετική νομοθετική διάταξη θα τροποποιεί τον Ν. 3943/2011 και θα επεκτείνει τον συμψηφισμό οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου από τον στενό δημόσιο τομέα σε όλους τους φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών που υποχρεώνονται να πληρώνουν πλήθος φόρων την ώρα που το Δημόσιο τους χρωστά μεγάλα ποσά.

Έτσι, οι οφειλές ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών προς ιδιώτες θα συμψηφίζονται αυτόματα με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με τον τρόπο αυτόν και θα μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σήμερα στα 7 δισ. ευρώ, και θα δοθεί μεγάλη ταμειακή ανάσα σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αν δεν είναι έτοιμη η υποδομή καταγραφής όλων των υποχρεώσεων του Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξετάζεται το ενδεχόμενο να προηγηθεί ο συμψηφισμός αμοιβαίων ανταπαιτήσεων από τον ΦΠΑ μεταξύ του Δημοσίου και ιδιωτών, καθώς αυτή η υποδομή είναι σχεδόν ολοκληρωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμψηφισμός θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αγώνας δρόμου στην Ουάσινγκτον «Διψήφιος» ο αριθμός χωρών υπέρ της επέμβασης στη Συρία, λένε οι ΗΠΑ


«Διψήφιος» ο αριθμός χωρών υπέρ της επέμβασης στη Συρία, λένε οι ΗΠΑ
Ο Τζον Κέρι βρίσκεται στην Ευρώπη για σειρά επαφών με ομολόγους του   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ουάσινγκτον
Κορυφώνονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στο συριακό ζήτημα.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, εκτίμησε ότι οι χώρες που είναι υπέρ της επέμβασης «κινούνται σε διψήφιο αριθμό».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκινήσει τη δική του «σταυροφορία» να πείσει το Κογκρέσο με διάγγελμα, αλλά και συνεντεύξεις.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος θα παραχωρήσει συνεντεύξεις τη Δευτέρα σε έξι παρουσιαστές τηλεοπτικών δικτύων, οι οποίες θα προβληθούν στη βραδινή ειδησεογραφική ζώνη των σταθμών. Παράλληλα, την Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

Στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, παρόντος του Τζον Κέρι, οι επικεφαλής διπλωματίας της Ένωσης κάλεσαν την Ουάσινγκτον να περιμένει την έκθεση της αποστολής πραγματογνωμοσύνης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επέρριψαν την ευθύνη στο καθεστώς Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό αναφέροντας πως υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών.

Πάντως, ο Κέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γάλλο ομόλογό του, τόνισε ότι «δεν είναι η ώρα να παραμείνουμε σιωπηλοί» μπροστά στα όσα συμβαίνουν στη Συρία.

«Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια στιγμή που θυμίζει Μόναχο» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στην πολιτική του «appeasment» στην οποία κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το 1930, αποτυγχάνοντας να σταματήσουν την επέλαση του Χίτλερ.

Ο Κέρι συνεχίζει τον διπλωματικό του μαραθώνιο στην Ευρώπη με επαφές στο Λονδίνο.

Λονδίνο: Επικίνδυνη η αδράνεια

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Τζον Κέρι κινήθηκε και ο βρετανός ομόλογός του Ουίλιαμ Χέιγκ. Μιλώντας στο BBC, o Χέιγκ είπε ότι η αδράνεια είναι πιο επικίνδυνη από τη δράση.

«Ο κίνδυνος των χημικών όπλων ξεπερνά το θέμα της Συρίας» συνέχισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται νέα ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων (όπου απορρίφθηκε η στρατιωτική ανάμειξη της Βρετανίας) εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Τεχεράνη: Απομονωμένες οι ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ιράν βρίσκεται στη Βαγδάτη, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από το συριακό.

Ο ΥΠΕΞ είπε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι όσο ποτέ άλλοτε απομονωμένος μιας και απέτυχε στην πρόσφατη Σύνοδο της G20 να πείσει τις άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να συμμετέχουν σε μία στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού.

«Αυτό αποδεικνύει πως οι ΗΠΑ και η ομάδα χωρών που τάσσεται υπέρ του πολέμου είναι αντιμέτωπες με απομόνωση για τη βούλησή τους να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο και τα πραάνομα μέσα για να προωθήσουν την εξωτερική τους πολιτική» πρόσθεσε ο Ζαρίφ, του οποίου η χώρα είναι στενή σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ και αμφισβητεί τις κατηγορίες εναντίον του ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε επίθεση κοντά στη Δαμασκό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν ρισκάρει ο Τρινκιέρι Χωρίς Σπανούλη πιθανότατα και κόντρα στην Ιταλία


Χωρίς Σπανούλη πιθανότατα και κόντρα στην Ιταλία
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Ο Βασίλης Σπανούλης θα μείνει εκτός 12άδας και σήμερα, στον κρίσιμο αγώνα της εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Ιταλία (18:45), για την πρωτιά ουσιαστικά του Δ' ομίλου της διοργάνωσης.

 Η κατάσταση του αστραγάλου του 31χρονου γκαρντ έχει παρουσιάσει βελτίωση μετά το διάστρεμμα που είχε υποστεί την Πέμπτη, αλλά ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος και έτσι ο Αντρέα Τρινκιέρι πιθανότατα δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Λογικά δεν θα χρησιμοποιηθεί ούτε στον θεωρητικά πιο βατό αγώνα της Δευτέρας με τη Φινλανδία ώστε να έιναι πανέτοιμος για τη β' φάση του Ευρωμπάσκετ, που ξεκινά την Πέμπτη για την εθνική στη σλοβενική πλέον πρωτεύουσα.

Στόχος είναι το απόλυτο, προκειμένου η Εθνική να μπει από θέση ισχύος στο γκρουπ που θα σχηματιστεί πιθανότατα με την προσθήκη Σλοβενίας, Ισπανίας και Κροατίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος Στόχος πλέον, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης λέει από τη ΔΕΘ ο Ευ.Βενιζέλος


Στόχος πλέον, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης λέει από τη ΔΕΘ ο Ευ.Βενιζέλος
Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι πλέον ο μεγάλος στόχος, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
«Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ Σχέδιο Β'» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται την ΔΕΘ και έχει σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς της πόλης και εκπροσώπους των ΟΤΑ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αναστολής πληρωμών και «κουρέματος» του χρέους, λέγοντας ότι η χώρα έχει ήδη πετύχει σημαντικότατο κούρεμα του χρέους (με το PSI), αλλά και χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνεια που έχει λάβει.

«Το πατριωτικό καθήκον και η αγωνία για τον αδύναμο και τον μεσαίο, μας οδήγησαν στις δύσκολες επιλογές. Έτσι σώζονται οι άνθρωποι» είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κλείνει το μάτι» λέγοντας τώρα για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης -αφού έχουμε πάρει το δάνειο- και αν έρθει στην εξουσία θα πει ότι δεν μπορεί να το κάνει λόγω των συνθηκών.

Αυτό είναι «βαθιά ανήθικο» τόνισε και παρατήρησε: «Δεν χρειάζεται να σε βγάλουν από το ευρώ για να σε τιμωρήσουν. Μπορείς να καταστραφείς έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είσαι στο ευρώ».

Για τους αντιμνημονιακούς είπε ότι παίζουν στην πλάτη όσων κάνουν θυσίες, χωρίς διακρίσεις μεταξύ τους αν έχουν αριστερή, δεξιά ή ακροδεξιά καταγωγή.

Ο ίδιος αναγνώρισε, πάντωε ότι πολλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο, υπενθύμισε τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς: «Είχαμε και έχουμε να κάνουμε με μια συντηρητική Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε όσους ρωτούν αν «βγαίνει το πρόγραμμα» και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, απάντησε πως «δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β», και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα.

Χαρακτήρισε θετικό δείγμα το γεγονός ότι η χώρα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο χαρακτήρισε καλή αφετηρία για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι το Εθνικό Σχέδιο χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό στις θυσίες των πολιτών, αλλά και ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σχολίασε τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ είπε πως δεν είναι δυνατό να απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αστεία τα δημοσιεύματα περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

Μεταξύ των προϋποθέσεων για την ευόδωση του Εθνικού Σχεδίου, ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών, τη δημιουργία ενός «κανονικού Κράτους» που να σέβεται τον πολίτη, αλλά και της υποχρέωσης για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ο κ. Βενιζέλος αναφγέθηκε στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι σε αυτήν θα αναφέρεται ρητά ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Για τους μικροομολογιούχους είπε ότι «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε».

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση επισήμανε ότι το μέτρο δεν απέδωσε όσο θα έπρεπε. Αν είχε αποδώσει θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ανέφερε. Παρατήρησε, επίσης, ότι υπάρχουν «αστοχίες» σε ορισμένα φορολογικά μέτρα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κορκίδης: Επίσημη πρόταση η μείωση 13% στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων ...




Η μείωση 13% στους μισθούς εμποροϋπαλλήλων είναι πλέον επίσημη πρόταση, όπως δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του...
κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η σχετική πρόταση θα κατατεθεί σύντομα στους εργαζομένους με την ελπίδα να διασωθεί η κλαδική σύμβαση εργασίας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, το Πάνος Σκουρλέτης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισαν ότι ο κ. Κορκίδης δεν πείθει με όσα λέει, και ότι λέει σήμερα άλλα πράγματα από αυτά που έλεγε στο παρελθόν.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κλαδική σύμβαση στον κλάδο του εμπορίου, ο κ. Κορκίδης σχολίασε πως η επίσημη πρόταση της Συνομοσπονδίας είναι μείωση 13% στους μισθούς.

Η πρόταση θα κατατεθεί σύντομα στους εργαζόμενους, με τον κ. Κορκίδη να τονίζει εκφράζει την ελπίδα του πως «στόχος είναι να σωθεί η κλαδική», όπως ανέφερε, προσθέτοντας οι δανειστές ζητούσαν μείωση 32%.

Για την αποστροφή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι περίμενε ορισμένα «όχι», «όχι νέα μέτρα, όχι άλλα μνημόνια», τα οποία ο κ. Σαμαράς έδωσε. Εκτίμησε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός με την ομιλία του «κέρδισε το σημείο» σε ό,τι αφορά τις αντοχές της κοινωνίας, καθώς αυτή έχει «ξεπεράσει τα όριά της και παλεύει για επιβίωση».

«Ο κ. Κορκίδης έχει άδικο. Δεν μας πείθει το επίχειρημά του ότι η τρόικα ζητά 32%. Μια νέα μείωση στους μισθούς θα μειώσει παραπάνω την αγοραστική δύναμη, άρα και το τζίρο» σχολίασε στον ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Άλλα έλεγε ο κ. Κορκίδης παλιά άλλα λεει τώρα. Πρόκειται για ένα μέτρο που μπορεί φαινομενικά να βοηθήσει κάποιες μικρές επιχειρήσεις, όμως η αμέσως επόμενη επίπτωση θα είναι να μειωθεί η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων και να φέρει χειρότερα αποτελέσματα. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος» σχολίασε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση με την αντίστροφη λογική, με διαφύλαξη των συμβάσεων και με το να ελαφρύνουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Read more...

Συνελήφθη ένας Ιταλός Νέες επιθέσεις εναντίον διμοιρίας της αστυνομίας στη Χ.Τρικούπη


Νέες επιθέσεις εναντίον διμοιρίας της αστυνομίας στη Χ.Τρικούπη
Στόχος συχνών επιθέσεων οι δυνάμεις της αστυνομίας στη Χ.Τρικούπη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δύο επιθέσεις με μολότοφ σε ένα βράδυ δέχθηκε η διμοιρία της ΕΛΑΣ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 23.45 το Σάββατο, όταν ομάδα 50 περίπου ατόμων εκτόξευσε μολότοφ εναντίον της διμοιρίας. Ακολούθησε δεύτερη επίθεση στις 02.30 τα ξημερώματα από περίπου 10 άτομα.

Η αστυνομία προσήγαγε 16 άτομα και συνέλαβε έναν Ιταλό 46 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αεροβόλο όπλο και πλαστικά σφαιρίδια. Ο ίδιος Ιταλός είχε συλληφθεί σε επεισόδια το Νοέμβριο του 2011.

Η διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη είχε δεχθεί επίθεση με μολότοφ και στις 27 Αυγούστου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2020!


ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Το Τόκιο θα είναι η πόλη που θα έχει την ευθύνη και την τιμή να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπως αποφάσισε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελετή που έγινε στο... Μπουένος Άιρες. Οι...
«Αθάνατοι» ψήφισαν και αποφάσισαν ότι η πόλη που θα έχει την ευθύνη να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 είναι το Τόκιο. Η ιαπωνική πρωτεύουσα κέρδισε τη… μάχη από την Κωνσταντινούπολη και είναι αυτή που πήρε το «χρίσμα» για να διοργανώσει τους Αγώνες.

Το Τόκιο θα διοργανώσει και πάλι Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1964 όταν και τότε είχε γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, στην τελετή που έγινε στο Μπουένος Άιρες, αφού πρώτα ευχαρίστησε και τις τρεις πόλεις (Τόκιο, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη) για την προσπάθειά τους και για την επιθυμία τους να διοργανώσουν τους Αγώνες, μέσα από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, ανακοίνωσε το Τόκιο ως την διοργανώτρια πόλη.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/2020.html

Read more...

Καταπληκτική εμφάνιση χωρίς Σπανούλη Η Ελλάδα πήρε τα... χιτόνια της Τουρκίας με 84-61


Η Ελλάδα πήρε τα... χιτόνια της Τουρκίας με 84-61
  (Φωτογραφία:  Intime )

Κόπερ, Σλοβενία
Το ολοκληρωτικό μπάσκετ σε όλο του το μεγαλείο από την εθνική μας στη Σλοβενία. Οι παίκτες του Τρινκιέρι έφτασαν στην ευρεία νίκη με 84-61 επί της Τουρκίας εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, αποδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα ότι παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, μπορεί να ανταποκριθεί και με το παραπάνω των υποχρεωσεών της. Αύριο, Κυριακή, το κρίσιμο ματς για την πρωτιά κόντρα στην επίσης αήττητη Ιταλία (18:45).

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Γιάννης Μπουρούσης τις 100 συμμετοχές του στην εθνική, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους πόντους, ενώ ο Νίκος Ζήσης έδωσε ρεσιτάλ δημιουργίας με 11 ασίστ. Καταλυτική η βοήθεια του Στράτου Περπέρογλου (12π., 5ριμπ., 2κλ.) στα γκαρντ (Ζήση, Σλούκα), εν τη απουσία του τραυματία Σπανούλη, που έμεινε στο ξενοδοχείο για να συνεχίσει τη θεραπεία.

Η εθνική «έπνιξε» αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο την αργυρή στο Μουντομπάσκετ του 2010, Τουρκία, ενώ στην επίθεση έδρεψε δάφνες με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (61.5%) και κυρίως από τα 6.75 (10/15 τρίποντα). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Τρινκιέρι δεν δέχθηκαν ούτε ένα κόψιμο από τα ψηλά κορμιά της Τουρκίας.

Εξαιρετική στην επίθεση, αλλά προβληματική στην άμυνα παρουσιάστηκε η εθνική στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τον Μπουρούση να συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη διοργάνωση (8π. στο α' δεκ.), τον Περπέρογλου να «αποφορτίζει» τα γκαρντ (Ζήση, Σλούκα) ελλείψει Σπανούλη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος.

Ακόμα κι όταν η Τουρκία, που ήλεγξε τα ριμπάουντ, μπόρεσε με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Ασίκ κοντά στο καλάθι να μειώσει στα 51'' πριν τη λήξη της περιόδου σε 14-16 η εθνική πάτησε «γκάζι» και με τον εντυπωσιακό Σλούκα στην εκπνοή ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 5-2 και μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο +5 (16-21).

Ο Αρσλάν έκανε εξαιρετική δουλειά στην οργάνωση της Τουρκίας, η εθνική «κόλλησε» για περίπου πέντε λεπτά στην άμυνα ζώνης, αλλά ο Μπουρούσης έδωσε και πάλι το έναυσμα της αντεπίθεσης. Οι Τούρκοι μείωσαν με πρωταγωνιστή τον Ιλιάσοβα (8π. στο β' δεκ.) σε 26-27 στο 15', αλλά ο Μπράμος έδωσε ανάσα από τα 6.75, ο Μπουρούσης πέτυχε 5 διαδοχικούς πόντους (1 τρίποντο), ο Παπανικολάου σκόραρε από τα 6.75 και οι διεθνείς πήραν για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα εννέα πόντων περίπου 1 λεπτό πριν τη λήξη. Ο Γκιουλέρ, πάντως, μείωσε στην εκπνοή του ημιχρόνου στους 6 (35-41) πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Σ

τα... ρηχά έμεινε ο Τούρκογλου στο πρώτο ημίχρονο, με τους διεθνείς να μην τον αφήνουν να πάρει ανάσα... (έμεινε στους 2 πόντους με 0/6 σουτ εντός πεδιάς). Εντυπωσίασε ο Ζήσης στο πρώτο ημίχρονο στο κομμάτι της δημιουργίας με 5 ασίστ.

Με τον Μπουρούση να συνεχίζει ακάθεκτος, τον Ζήση να μοιράζει εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες του (έφτασε τις 10 ασίστ) και τους Φώτση, Περπέρογλου να «εκτελούν» από τα 6.75 η εθνική δεν ανησύχησε παρά τις προσπάθειες του Ιλιάσοβα, ο οποίος όμως στο τελευταίο τρίλεπτο έκατσε στον πάγκο με 3 φάουλ και έκανε ευκολότερη τη ζωή των παικτών του Τρινκιέρι.

Μάλιστα, οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο 28' στους +13 πόντους (46-59), ενώ μπήκαν στην τελευταία περίοδο με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το 49-64 υπέρ της εθνική. Τυπική διαδικασία η τελευταία περίοδο, με τους διεθνείς να μην απειλούνται από τους σαστισμένους Τούρκους, οι οποίοι γνώρισαν ακόμη μία ήττα (61-84) στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84.

ΕΛΛΑΔΑ (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 14 (2), Μπουρούσης 21 (1), Ζήσης 6, Φώτσης 3 (1), Περπέρογλου 12 (2), Παπανικολάου 11 (1), Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 6, Καϊμακόγλου 5 (1), Μπράμος 6 (2), Πρίντεζης.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): 
Μπαλμπεϊ, Πρέλντζιτς 9 (1), Γκιουλέρ 6 (2), Ιλιασόβα 13, Ερντέν 5, Τσετίν 3 (1), Γκονλούμ 8, Αρσλάν 9 , Ασίκ 6, Τούρκογλου 2.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η Καναδική PSP Investments θέλει να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 30% του «Ελ. Βενιζέλος»...


Η PSP Investments αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά και του εναπομείναντος ποσοστού του Δημοσίου στο «Ελ. Βενιζέλος» (30%) φαίνεται να...
έχει εξασφαλίσει το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέχεια της επικύρωσης από την Αθήνα της εξαγοράς του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΑΑ) από τον επενδυτικό βραχίονα των «ευγενών» ταμείων του Καναδά.

Την Παρασκευή οι υπουργοί Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έδωσαν το «πράσινο φως» για το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς του 26,7% του «Ελ. Βενιζέλος» από την PSP, η οποία έγινε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Hochtief Airports από τους Καναδούς.

Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ έχει εκδηλωθεί άτυπο ενδιαφέρον από την Οτάβα για την κατάθεση πρότασης απόκτησης και του υπόλοιπου 30% τού «Ελ. Βενιζέλος» που ανήκει στο Δημόσιο.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η όποια μεταβίβαση να συνοδευθεί από επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των τελών του «Ελ. Βενιζέλος» (που ζητεί η τουριστική αγορά) και ένα καλύτερο τίμημα για το δημόσιο ταμείο. Ωστόσο τίποτε δεν έχει αποφασιστεί, αν και διαφαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα δώσει προτεραιότητα στο αυξημένο τίμημα εξαγοράς...

Read more...