Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Δεν είμαστε αποικία... δεν θα μας πνίξετε» διαμηνύει στους Ευρωπαίους ο Ιερώνυμος

Ομιλία με σαφή μηνύματα από τη Φλώρινα


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Φλώρινα
«Δεν είμαστε αποικία» διαμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, από την Φλώρινα όπου βρίσκεται, στέλνοντας το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι «είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».

«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε» δήλωσε ο Ιερώνυμος.

Απευθυνόμενος εμμέσως προς τους Ευρωπαίους εταίρους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ναι αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».

Στην συνέχεια κάλεσε τους Έλληνες να έχουν θάρρος και να προχωρήσουν. «Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».

Επίσης, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που φέρουν τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, να τάσσεται υπέρ της διακοπής του εκκλησιασμού των μαθητών ο Ιερώνυμος είπε: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ' αυτό τον τόπο γι' αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΕΓΑΣ: «Η Ελλάδα κέντρο διακίνησης ντόπας!»...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΟΚ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ...
Μία ανακοίνωση που προκαλεί αίσθηση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, με αφορμή τα περιστατικά της Βούλας Παπαχρήστου και του Δημήτρη Χονδροκούκη, λέγοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών, που διακινούνται εκτός από τη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο».

«Στην...
Ελλάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει διακοπεί η χρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου doping του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι έλεγχοι ακόμη και σε υποχρεωτικές από τον Νόμο αγωνιστικές εκδηλώσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «στη χώρα μας, παρά τα όσα έχουν γίνει κυκλοφορούν στους αθλητικούς χώρους ελεύθεροι και ασύδοτοι οι έμποροι και διακινητές αυτών των ουσιών, που είναι εν πολλοίς γνωστοί και που μια συντονισμένη έρευνα των αρμόδιων κρατικών αρχών θα τους έστελνε στη φυλακή, όπως έχει συμβεί σε όλες τις σοβαρές Χώρες, όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να πλήξουν αυτή τη μάστιγα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή τα τελευταία συμβάντα που αφορούν αθλητές του ανακοινώνει τα εξής:

Ο ΣΕΓΑΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη από την φίλαθλη κοινή γνώμη για την αρνητική δημοσιότητα που για μια ακόμη φορά προκαλείται από αθλητές του.

Σε ότι αφορά την αθλήτρια Παπαχρήστου, πήρε ξεκάθαρη δημόσια θέση από την πρώτη στιγμή. Όσο για την υπόθεση Χονδροκούκη οι προβλεπόμενες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στα πλαίσια των διεθνών Κανονισμών και του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, από τα αρμόδια όργανα της IAAF και του ΣΕΓΑΣ. Μέχρι τότε ας κρατήσει ο καθένας της απόψεις του και ας μη βιάζονται κάποιοι να καταδικάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Σε ότι αφορά τους αυτόκλητους εισαγγελείς που βγαίνουν κάθε φορά που συμβαίνουν παρόμοια θλιβερά γεγονότα και δηλώνουν ότι είναι κατά του doping ή ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν στο ερώτημα, τι έκαναν εκείνοι τα τελευταία χρόνια για να κτυπηθεί ή να περιοριστεί η μάστιγα του doping. Όταν μάλιστα αυτή η κριτική εκφέρεται από στόματα υπευθύνων τότε η υποκρισία παίρνει διαστάσεις θράσους ή ανευθυνότητας.

Ας γνωρίζει λοιπόν η κοινή γνώμη και ο φίλαθλος κόσμος ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια:

Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών, που διακινούνται εκτός από τη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα ένα πλήρες εργομετρικό και ερευνητικό κέντρο που να υποστηρίζει επιστημονικά και με απόλυτα θεμιτούς τρόπους και μέσα τους Έλληνες αθλητές και πρωταθλητές στην προσπάθειά τους για βελτίωση των επιδόσεων, με αποτέλεσμα να οδηγούνται πιο εύκολα στους εμπόρους και διακινητές απαγορευμένων ουσιών.

Στη χώρα μας, παρά τα όσα έχουν γίνει κυκλοφορούν στους αθλητικούς χώρους ελεύθεροι και ασύδοτοι οι έμποροι και διακινητές αυτών των ουσιών, που είναι εν πολλοίς γνωστοί και που μια συντονισμένη έρευνα των αρμόδιων κρατικών αρχών θα τους έστελνε στη φυλακή, όπως έχει συμβεί σε όλες τις σοβαρές Χώρες, όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να πλήξουν αυτή τη μάστιγα.

Στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει διακοπεί η χρηματοδότηση του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου doping του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι έλεγχοι ακόμη και σε υποχρεωτικές από τον Νόμο αγωνιστικές εκδηλώσεις. Με εντολή δε της προηγούμενης ηγεσίας της ΓΓΑ η υποχρέωση καταβολής των σχετικών δαπανών μεταβιβάστηκε στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, οι προϋπολογισμοί των οποίων περικόπηκαν επίσης δραματικά. Αυτό είχε ως παρεπόμενο, απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό αποτέλεσμα, ο ελέγχων να εξαρτάται από τον ελεγχόμενο σε ότι αφορά την καταβολή των εξόδων, αλλά και της αμοιβής των ελεγκτών.

Τέλος τα τελευταία χρόνια επίσης δεν ανακοινώνονται τα ετήσια στατιστικά δεδομένα των τακτικών και έκτακτων ελέγχων που διεξάγονται στην Ελλάδα στις αγωνιστικές εκδηλώσεις και σε μεμονωμένους αθλητές , πράγμα που ο ΣΕΓΑΣ έχει ζητήσει επανειλημμένα δημόσια και εγγράφως, για να έχει η κοινή γνώμη και όλοι μας εικόνα για το ποιες Ομοσπονδίες διεξάγουν ελέγχους και πόσους.

Τι έχουν κάνει οι κρατικοί και θεσμικοί φορείς του Αθλητισμού για την στήριξη της προσπάθειας του τέως Προέδρου του ΣΕΓΑΣ του κ. Γεώργιου Κατσιμπάρδη και των συνεργατών του που συνέστησαν φορέα για την καταπολέμηση των αναβολικών, με κύριο στόχο την διοργάνωση συνεδρίων και ανάληψη πρωτοβουλιών πρόληψης και ενημέρωσης της νεολαίας για το μείζον πρόβλημα της χρήσης αναβολικών. Ας ανακοινώσει η ΓΓΑ ή η ΕΟΕ πόσα χρήματα έχουν διαθέσει για την προώθηση των σκοπών αυτού του χρήσιμου φορέα από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ή γενικότερα σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης γύρω από το ζήτημα των απαγορευμένων ουσιών.

Τέλος ερωτάται ο πρόεδρος και η ηγεσία της ΕΟΕ τι απέγινε η ειδική συνεδρίαση της ΕΟΕ που ζήτησε και προκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πόρισμα προτάσεων και μέτρων ριζικής αντιμετώπισης του ζητήματος από τον ανώτερο θεσμικό φορέα του Αθλητισμού.

Ο ΣΕΓΑΣ, από τη δική του την πλευρά, συναισθανόμενος απόλυτα την ευθύνη του να πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος, μια και οι αθλητές του πρωταγωνιστούν αρνητικά τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί συνεχώς και με συνέπεια να συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, μια και είναι δεδηλωμένη η αντικειμενική αδυναμία οποιοδήποτε τρίτου να θέσει φραγή στο μυαλό, στη σκέψη και στο σώμα οποιουδήποτε αθλητή, προπονητή κ.λπ. που θα θελήσει να χρησιμοποιήσει μη νόμιμα μέσα για τη βελτίωση των επιδόσεων.

Έτσι ο ΣΕΓΑΣ, τα τελευταία χρόνια μεταξύ των άλλων:

Διεξάγει τους περισσότερους ελέγχους, πιστεύουμε από κάθε άλλη Ομοσπονδία, στη διάρκεια των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων διαφόρων κατηγοριών, καθώς και των διεθνών meetings που διεξάγονται στην χώρα μας. Επίσης περνάει υποχρεωτικά από έλεγχο αμέσως κάθε αθλητή – αθλήτρια που επιτυγχάνει το όριο για διεθνείς αγώνες, από τους Ολυμπιακούς μέχρι τα διεθνή πρωταθλήματα Εφήβων και Παίδων, παρά τη μεγάλη οικονομική δυσπραγία που βιώνει.

Έχει εκδώσει επανειλημμένα ενημερωτικά φυλλάδια γύρω απ’ τους κανονισμούς, τις διαδικασίες των ελέγχων και τις υποχρεώσεις αθλητών και προπονητών.

Έχει χρηματοδοτήσει επανειλημμένως τον οργανισμό κατά των αναβολικών, του κ. Γεώργιου Κατσιμπάρδη στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό του έργο και χωρίς να έχει καμία υποχρέωση.

Έχει ζητήσει επανειλημμένως και δημόσια την ενεργοποίηση των διωκτικών αρχών, παρέχοντας μάλιστα ότι διαθέσιμες πληροφορίες είχε στη διάθεσή του, για τον εντοπισμό και την τιμωρία εμπόρων και διακινητών.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις επιτροπές ή ομάδες εργασίας που συνέστησε κατά καιρούς η Πολιτεία συμβάλλοντας με τις πικρές του εμπειρίες στην επίλυση του προβλήματος.

Έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες για τους προπονητές που οι αθλητές του τιμωρούνται για χρήση απαγορευμένων ουσιών, έστω και αν δεν προκύπτει αντικειμενική τους ευθύνη.

Έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να προκαλέσει συζήτηση και διαμόρφωση προτάσεων και μέτρων προς την Πολιτεία, στα πλαίσια λειτουργιάς της ΕΟΕ, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Έχει ενημερώσει διεξοδικά αντιπροσωπείες των κομμάτων της προηγούμενης Βουλής αλλά και την υποεπιτροπή αθλητισμού της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων για μείζονα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος του doping.

Έχει ζητήσει επανειλημμένα υπηρεσιακά και δημόσια την αναβάθμιση του εργομετρικού κέντρου αθλητικών ερευνών, με πόρους, μέσα και ειδικούς επιστήμονες, ώστε να υπάρχει επαρκής, σύγχρονη και αποτελεσματική επιστημονική υποστήριξη των Ελλήνων Αθλητών και Πρωταθλητών, χωρίς αποτέλεσμα.

Όσοι λοιπόν αρμόδιοι ή αναρμόδιοι δηλώνουν ότι είναι κατά του doping, χωρίς να κάνουν τίποτε από αυτά που αναλογούν στο καθένα και επιρρίπτουν ευθύνες σε κείνους που προσπαθούν ειλικρινά, επίμονα και με συνέπεια να αντιμετωπίσουν ή να περιορίσουν το πρόβλημα, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ας σωπάσουν και ας δούμε όλοι μαζί πως επιτέλους θα χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Υ.Γ. Σε ότι αφορά την ανακοίνωση της οργάνωσης φάντασμα με τη επωνυμία ΑΝΚΙΣ τους απαντάμε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί.

Από τον ΣΕΓΑΣ».
newpost.gr


Read more...

Επαναπρόσληψη απολυμένων και αποχώρηση των ΜΑΤ ζήτησαν οι χαλυβουργοί

Το Σάββατο η απάντηση του Γ.Βρούτση


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου ζήτησε το Σωματείο των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση την Παρασκευή.

Ο υπουργός, που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του εργοστασίου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα αιτήματα αυτά αύριο, Σάββατο.

Οι απεργοί άφησαν αιχμές κατά του Γ.Βρούτση ότι δεν κρατά τις δεσμεύσεις του, δεδομένου ότι τα MAT παραμένουν στο εργοστάσιο. Αντίθετα σε ένδειξη καλής θέλησης τα τελευταία 24ωρα οι απεργοί έχουν αποσυρθεί από την είσοδο του εργοστασίου, καθώς ο υπουργός Εργασίας είχε θέσει ως προϋπόθεση για το διάλογο να είναι η μονάδα της Χαλυβουργίας ανοιχτή «χωρίς αλυσίδες και λουκέτα και χωρίς ΜΑΤ».

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες το αίτημα που έθεσαν οι εργαζόμενοι σε ότι αφορά τους απολυμένους συναδέλφους τους, κινείται στο πλαίσιο της συμβιβαστικής πρότασης που είχαν καταθέσει από την αρχή του διαλόγου για σταδιακή επαναπρόσληψη των απολυθέντων.

Το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία έχουν νεά γενική συνέλευση για τον καθορισμό της στάσης τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Aνδρέας Λυκουρέντζος: Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, δεν τέθηκε θέμα πλαφόν



Aνδρέας Λυκουρέντζος: Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, δεν τέθηκε θέμα πλαφόν
eurokinissi
Απέκλεισε το ενδεχόμενο λουκέτου σε νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι δεν έχει τεθεί από τους δανειστές πλαφόν ανά ασθενή.

«Ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία είπε χαρακτηριστικά», αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.

«Ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012» και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες»

Όσον αφορά το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί. Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση με την τρόικα για μέτρα που αφορούν το 2013 και το 2014.

 Όταν ρωτήθηκε αν πιέσθηκε από τις απαιτήσεις της τρόικας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «εν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» και τόνισε ότι εκφράσθηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Λυκουρέντζος εκτίμησε μετά τη συνάντηση, μιλώντας με δημοσιογράφους, ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος. Όπως πρόσθεσε έχει ήδη υπολογιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2012 το clow back (ό,τι υπερβαίνει δηλαδή τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη για φάρμακα) που θα πρέπει να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ποσό ανέρχεται στα 152,6 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έχει πέσει έξω η φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης έχει υπολογιστεί και το rebate (επιστροφές) που θα πρέπει να επιστρέψει η φαρμακοβιομηχανία για τους δυο πρώτους μήνες του 2012.

Read more...

Εκρηκτικό κλίμα στη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους της τρόικας

«Τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες»


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί»
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί»   (Φωτογραφία:  Phasma )


Αθήνα
Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την ΓΣΕΕ.

«Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας», είπε ο κ. Παναγόπουλος κατηγορώντας τους ότι ήρθαν ως «γιατροί για να μας δώσουν το φάρμακο», αλλά αποδείχτηκε ότι «ήταν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί».

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην αποδεχθεί «την καταστροφική αυτή πολιτική» και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανακόψει «το κύμα επίθεσης των δανειστών μας» με νομικές διαδικασίες σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε την πρόβλεψη ότι η ύφεση για το 2013 θα είναι πάνω από 5,5% και ενδεχομένως η ανεργία να προσεγγίσει το 28%, αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάλογο των κοινωνικών εταίρων και τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε αυτόν, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δήλωσε ότι «αν αποδεχθούν, κυβέρνηση και τρόικα πως ό,τι συμφωνήσουμε εργοδότες-εργαζόμενοι θα νομοθετηθεί, όπως το έθετε και η συμφωνία μας στις 3 του Φλεβάρη, τότε εμείς θα το υπογράψουμε ως σύμβαση και θα καλέσουμε την κυβέρνηση να το νομοθετήσει».

«Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι για να αποκαταστήσουμε τον κατώτερο μισθό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και προσέθεσε:

«Τους είπαμε με απόλυτη καθαρότητα: αν ψάχνουν συνομιλητές τρελούς για να αποδεχθούν τις περικοπές των μισθών δεν πρόκειται να βρουν σε εμάς. Αν αποδέχονται ότι, εάν υπάρξει συμφωνία αποκατάστασης των κατώτερων μισθών, θα την σεβαστούν, τότε και εμείς θα στέρξουμε να κάνουμε διάλογο με τους εργοδότες και να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε πώς θα αποκαταστήσουμε τους κατώτερους μισθούς και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επιμήκυνση ζήτησε ο Βενιζέλος

Ποια θέματα αναπτύχθηκαν...



 



Συνάντηση για περισσότερο από μία ώρα είχε σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους από την πλευρά της Τρόικας υπήρξε μια κατ’ αρχήν κατανόηση και ότι έχουν αντιληφθεί για το τι ζητάει η Ελλάδα, κυρίως στο θέμα της παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Εκεί που υπάρχει η διαφορά είναι στο ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα»,σημείωνε μετά τη συνάντηση ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο στέλεχος συμπλήρωνε πως όσο δύσκολο είναι να παρουσιαστεί στο εσωτερικό της Ελλάδας ένα νέο πρόγραμμα μέτρων, τόσο δύσκολο είναι να παρουσιαστεί στο εσωτερικό των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ μια νέα επιμήκυνση.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Τα ανώτατα στελέχη της Τρόικας θα παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα μας μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα, από την Ιπποκράτους με δελτίο Τύπου σημείωναν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανέπτυξε στους επικεφαλής της Τρόικας τις θέσεις που περιλαμβάνονται στη δήλωση που έκανε χθες, μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων (δημόσια διοίκηση, φορολογική διοίκηση, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το δικαστικό σύστημα, άνοιγμα επαγγελμάτων), η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων (χωρίς η αλλαγή στη διοίκηση του ΤΑΙΠΔ να μειώσει τους υφιστάμενους ρυθμούς), η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη να παραταθεί η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016, ώστε η μετάβαση από τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να επιτευχθεί με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να ανατροφοδοτείται η ύφεση.

Συζητήθηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα των επαφών με την τρόικα, καθώς όπως είναι προφανές η Ελλάδα μετέχει και σε επαφές που γίνονται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Read more...

Μίμης Ανδρουλάκης: Ο Πάγκαλος ζηλεύει τον Αλέξη Τσίπρα!

«ΕΧΕΙ ΨΥΧΩΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ»



Μίμης Ανδρουλάκης: Ο Πάγκαλος ζηλεύει τον Αλέξη Τσίπρα!
Σε συνέντευξή του στον Real FM o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις επιθέσεις που εξαπολεί συχνά πυκνά το κόμμα του ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια με περίσσιο χιούμορ φυσικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης φέρνοντας ως παράδειγμα τον Θεόδωρο Πάγκαλο δήλωσε ότι οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα υποδεικνύουν συναίσθημα, όπως στην περίπτωση του κ. Πάγκαλου που ζηλεύει τον πρόδερο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι νέος και μαχητικός.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκος σημείωσε: «Μεταξύ σοβαρού και αστείου, που όλα λέγονται στα σοβαρά, όταν μιλάς στα αστεία, λέω ρε σεις, ζηλεύετε τον Τσίπρα, επειδή είναι νέος. Το έλεγα ιδιαίτερα στον Πάγκαλο, γιατί είχε ψύχωση. Ο Πάγκαλος έχει ψύχωση με τον Τσίπρα. Γιατί ο Πάγκαλος… τον τσόγλανο. Ο Πάγκαλος έτσι ήταν σαν τον Τσίπρα. Ένας τσόγλανος χειρίστου είδους. Κουρεμένος, αναρχικός. Και σου λέει τώρα το τσογλάνι κτλ. Δεν μπορεί.

Είχε...  αυτή τη ζήλια. Ύστερα είναι η ηλικία που είχε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, επομένως μπορεί να είναι και λίγο πιο τυχοδιώκτης. Φυσικό δεν είναι αυτό; Λίγο πιο τολμηρός, να το πούμε έτσι; Και όπως λέει ο Μακιαβέλι, ο μεγάλος μας διδάσκαλος –παρεξηγημένος αλλά δεν παύει να είναι ένας σοφός άνθρωπος- λέει: Η τύχη είναι μία γυναίκα, που γουστάρει τους νέους, τους τολμηρούς, αυτούς που την αψηφούν, την πλακώνουν στο ξύλο, που δεν της δίνουν σημασία, την περιφρονούν. Έχει δηλαδή αυτό το μαζοχισμό».

Read more...

Οι αποδοχές των πολιτικών πριν και μετά ...




Δείτε αναλυτικά τον πίνακα...
Πίνακα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τις αποδοχές τους όπως ίσχυαν πριν την Υπουργική Απόφαση και όπως διαμορφώνονται μετά την υπογραφή της έδωσε στη δημοσιότητα το ... υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι αποδοχές του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των Υπουργών (εξωκοινοβουλευτικών και μη) εξισώνονται με τις αποδοχές του Βουλευτή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία μειώνονται οι αποδοχές των Γενικών Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

Παρατίθεται σχετικός πίνακας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:












































voria.gr


Read more...

«Λύση "τελευταίας ευκαιρίας" για τα χρέη της Ελλάδας εξετάζει η ΕΚΤ»



«Λύση "τελευταίας ευκαιρίας" για τα χρέη της Ελλάδας εξετάζει η ΕΚΤ»
Για τελευταία φορά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει τις επιλογές που έχει σχετικά με την μείωση του ελληνικού χρεόυς και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ και οι Κεντρικές τράπεζες των χωρών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο κουρέματος των ελληνικών ομολόγων κατά 30%. 


Οι ιδιώτες επενδυτές έχουν ήδη υποστεί ζημίες από το "κούρεμα" των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI), αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να επαναφέρει τη χώρα στον δρόμο της φερεγγυότητας και ως εκ τούτου μια νέα αναδιάρθρωση ίσως είναι αναγκαία, τονίζεται στο δημοσίευμα.


Ο νέος στόχος του κουρέματος θα είναι η μείωση του ελλείμματος κατά 70-100 δισ. ευρώ ώστε να φτάσει το 100% ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.


Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται ότι η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δεχθούν ζημίες στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων που κατέχουν, ενώ πιθανή είναι και η εμπλοκή των κρατών.


Κάτι τέτοιο όμως ίσως συνεπάγεται πως τόσο η ΕΚΤ όσο και ορισμένες κεντρικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση.


Ο σχεδιασμός είναι σε αρχικό στάδιο και δεν έχουν λάβει χώρα επίσημες συζητήσεις, όμως είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι εκτός τροχιάς, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Read more...

Συμφώνησαν για τα... συμφωνηθέντα και βλέπουμε

Συνάντηση Σαμαρά - Τρόικας



 




Oλοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, έπειτα από μιάμιση ώρα,  η συνάντηση που είχαν με τους επικεφαλής της τρόικας ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι επικεφαλής της τριμερούς ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά για τις πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισαν κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο Οικονομικών και τα στοιχεία που εξέτασαν. Ωστόσο, όπως διαμήνυσαν πρωταρχικός στόχος είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων. 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν, ενώ προτίθεται να θέσει θέματα αναθεώρησης του Μνημονίου, σε πολιτικό επίπεδο, κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά από την κρίσιμη συνάντηση δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των μέχρι τώρα συναντήσεων και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για να έρθει το ελληνικό πρόγραμμα σε τροχιά». 

Στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένουν οι κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας για να συζητήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης. 

Συνάντηση είχε η Τρόικα στις 2 το μεσημέρι και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευαγγ. Βενιζέλο.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα φύγουν στα τέλη της εβδομάδας (πιθανότατα την Κυριακή) και θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτέμβρίου για την τελική διαπραγμάτευση.

Από την πλευρά τους, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν την Πέμπτη σε νέα συνάντηση, την προσεχή Δευτέρα, για την οριστικοποίηση των μέτρων 11,5 δισ. που αφορούν την διετία 2013- 2014.

Χθες είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Με τον κ. Μπαρόζο συζητήσαμε για την οικονομία στην Ελλάδα, το ελληνικό πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις. Ανέφερα ότι είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη συνάντηση με θεσμικό Ευρωπαίο αξιωματούχο που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν ξεκινήσει σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό στο τέλος του Αυγούστου.

«Του είπα ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στα μέτρα που συζητήσαμε είναι η διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων, η κατάργηση οργανισμών, τα μέτρα για την αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα, το χτύπημα της γραφειοκρατίας καθώς και την περικοπή δημοσίων δαπανών τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα: από τον πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο δημόσιο κονδύλι, ανάφερε ο κ. Σαμαράς.

Επεσήμανα στον κ. Μπαρόζο το πρόβλημα που υπάρχει με την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε την ανάγκη να σταματήσουν δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που δυσκολεύουν το να πετύχουμε τους στόχους μας.

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Κομισιόν, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την πλευρά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι όλοι επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Ο κύριος Μπαρόζο επισήμανε πως «δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές», προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς τον διαβεβαίωσε πως η χώρα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν  δήλωσε πως κατανοεί τις ανησυχίες των πολιτών για τις θυσίες που έχουν κάνει, όμως υπογράμμισε πως είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Στο σημείο αυτό έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας πως υπάρχει ελπίδα καθώς και πως «δεν είναι μόνοι τους».

Read more...

Πυρετός συσκέψεων στο ΠΑΣΟΚ...



Από σύσκεψη σε σύσκεψη το πάνε στην Ιπποκράτους. Χθες μόνο έγιναν δύο. Μία πριν και μία μετά τη συνάντηση των αρχηγών.

Αίσθηση προκαλεί ότι ενώ στην πρώτη, ο... Ευάγγελος Βενιζέλος προκλήθηκε δύο φορές να μιλήσει για μέτρα, απέφυγε επιμελώς να μπει στη συζήτηση, στη δεύτερη σύσκεψη μίλησε μόνος για «φρικώδη μέτρα»…

Αυτά θα τεθούν επί τάπητος σε νέα σύσκεψη σήμερα το πρωί, πριν από τη συνάντησή του με την τρόικα, προκειμένου να εξειδικευτούν οι όποιες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες θα πάει ο ίδιος τη Δευτέρα στη νέα σύσκεψη των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην πρωινή σύσκεψη χθες, επί τάπητος ετέθη το θέμα της πώλησης της ΑΤΕ, για την οποία ουδόλως διαφωνεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως την προωθεί, πλην όμως με κάποιους αστερίσκους.


matrix24.gr


Read more...

Σκληρή κόντρα Γ.Παπανδρέου-Π.Ρουμελιώτη για «το πρόγραμμα που δεν βγαίνει»

Με αφορμή τους «Times»


Ο πρώην πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου
Ο πρώην πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  ICON )


Αθήνα
Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην μονίμου εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ύστερα από τις δηλώσεις του δεύτερου στους κυριακάτικους «Times» της Ν. Υόρκης, που υποστήριζε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Στις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη αναφέρθηκαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ύστερα από μια περίοδο «υπομονής και αυτοσυγκράτησης», ενώ έκαναν και λόγο για «ποταμό μνήμης που ρέει με κάθε τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη».

Στον πρώην μόνιμο εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ καταλογίζεται εμμέσως ότι όσα είπε, τα είπε αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός.

Του καταλόγισαν, επίσης, ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Έθεταν ένα ακόμα ερώτημα, γιατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του.

Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Επίσης, θεωρούσαν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπεδώνει τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου  Ντομινίκ Στρος Καν, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

Επίσης, ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και 3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οι νέοι αντιστράτηγοι, αντιπτέραρχοι και αντιναύαρχοι ...



Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι τοποθετήσεις των αντιστρατήγων, αντιναυάρχων και αντιπτεράρχων, καθώς και υποστρατήγων, υποναυάρχων, υποπτεράρχων σε... θέση αντιστρατήγων, αντιναυάρχων και αντιπτεράρχων αντίστοιχα, έπειτα από τη σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ (1/ Σ.6/26-07-2012), ως εξής:


α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
(1) Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Σοφιανίδη, ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.
(2) Τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κουτρουμπέλη, ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού και Β’ Υπαρχηγό ΓΕΣ .
(3) Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Ταμουρίδη, ως Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(4) Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά, ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ.
(5) Τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
(1) Τον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη – Αινιάν,ΠΝ, ως Αρχηγό Στόλου.
(2) Τον Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

γ. ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
(1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC-7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER).
(2) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, ως Διοικητή ΔΑΥ.
(3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Δημήτριο Προκοπίου, ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.
(4) Τον Υποπτέραρχο (ΜΑ) Κωνσταντίνο Ζαγγογιάννη, ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.


2. Στη διατήρηση της θέσης τους, όπως τοποθετήθηκαν με την υπ’ αριθ. 1/Σ.10/3-11-2011 Απόφαση του ΚΥΣΕΑ των παρακάτω:
α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
(1) Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, ως Διοικητή Γ΄ΣΣ / NDC-GR.
(2) Τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, ως Διοικητή Δ’ ΣΣ.
(3) Τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τόπη, ως Διοικητή Β’ ΣΣ.
(4) Τον Υποστράτηγο Αθανάσιο Στυλιανόπουλο, ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.
(5) Τον Υποστράτηγο Γεώργιο Σπυρόπουλο, ως Διοικητή ΣΕΘΑ.


β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
(1) Τον Αντιναύαρχο (Μ) Ελληνιάδη Παναγιώτη, ως Διοικητή ΔΔΜΝ.




Read more...

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας

Επίσημες ανακοινώσεις


Η άδεια της παλαιάς τράπεζας θα ανακληθεί και η παλαιά Αγροτική θα τεθεί σε ειδική εκκαθάριση
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας θα ανακληθεί και η παλαιά Αγροτική θα τεθεί σε ειδική εκκαθάριση   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Πραγματοποιήθηκε η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Όπως ανακοινώθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας.

Από κοινού οι τράπεζες θα έχουν σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ. Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά χαρακτήρισαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών την απορρόφηση του υγιούς κομματιού της Αγροτικής από την Τράπεζα Πειραιώς.

Για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας λειτουργεί Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης στο 210 9892900.
Η ανακοίνωση της ΤτΕ

Η σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.
»Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
»Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
»Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της».
Η ανακοίνωση της Πειραιώς
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τράπεζα Πειραιώς:
«Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας.

»Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαδικασιών που όρισαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σκοπό την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

»Η προσφορά πού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
»Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

»Από κοινού οι δύο δυνάμεις, στελέχη και εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, δημιουργούν έναν ισχυρό εγχώριο τραπεζικό οργανισμό, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

»Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας».
Η ανακοίνωση του ΤΧΣ
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε:
Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προχώρησαν σε οριστική λύση στο θέμα της βιωσιμότητας της Αγροτικής Τράπεζας, με την μεταβίβαση του υγιούς τμήματός της στην Τράπεζα Πειραιώς. Η μεταβίβαση περιλαμβάνει το δίκτυο καταστημάτων, το σύνολο των καταθέσεων, το υγιές ενεργητικό, καθώς και συγκεκριμένες δραστηριότητές της. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει τη διαφορά της αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, καθώς και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού.

Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα.

Με το εγχείρημα αυτό, διασφαλίζονται οι καταθέσεις των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και οι θέσεις απασχόλησης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία και εξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατών.

Σημειώνεται ότι οι καταθέτες, πελάτες και γενικά οι συναλλασσόμενοι με την τράπεζα, θα μπορούν να συνεχίζουν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έπρατταν μέχρι σήμερα.

Σύμβουλοι του ΤΧΣ ήταν η BNP Paribas και η Moelis & Co.
Αντιδράσεις
Νωρίτερα, για μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της Τράπεζας έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σε αυτήν και μπορεί, να τους 'κατευθύνει' σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους 'επενδυτές' της τράπεζας» αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα επιδιώξει να διερευνηθεί η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκαθάριση.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να:

  • Απαντήσει πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας.
  • Κοινοποιήσει τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, τις εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.
  • Δημοσιοποιήσει τα στοιχεία όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρησης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι 4 τράπεζες.
Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  «Tι 'νέος' Πανιώνιος, τι 'νέα' Αγροτική… Τόλμησαν μετά από μαγείρεμα ενός χρόνου, να κόψουν στη μέση την τράπεζα που κατέχει το 70% της αγροτικής γης. Κάποιοι επιμένουν, να πολλαπλασιαστούν οι αυτοκτονίες στην περιφέρεια».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...