Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Με τέσσερα πολιτικά πρόσωπα ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση !...



Πιέζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση
Εντείνονται οι πληροφορίες περί ανασχηματισμού την επόμενη εβδομάδα αλλά και αυξημένης συμμετοχής στην κυβέρνηση πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα είναι ποιοι ...
θα φύγουν για να μπουν όσοι έχουν ζητήσει από τον Βενιζέλο υπουργικές θέσεις.

Όσους είχε βάλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως (Τσαυτάρη , Λιβιεράτο, Μανιτάκη, Παπαθεοδώρου κτ) δεν θεωρούνται όλοι επιτυχημένοι στο έργο τους και ο μόνος αμετακίνητος αυτή την στιγμή θεωρείται ο υφυπουργός Παιδείας...
parapolitika.gr 


Read more...

"Εφοπλιστές... απ' το ταμείο"

"Πληρώνουν οι Έλληνες εφοπλιστές"

«Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν βρίσκονται πλέον στο απυρόβλητο και περνούν από το ταμείο» αναφέρει σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα «L' Echo». Το άρθρο επισημαίνει πως, σύμφωνα με πρόβλεψη του νέου πακέτου μέτρων, οι Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για «φορολογική αποχή», θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ανάκαμψη των ελληνικών δημοσίων οικονομικών με τουλάχιστον 140 εκατ. ευρώ.

Ο τομέας της ναυτιλίας, που όπως σημειώνει το άρθρο, απολαμβάνει φορολογική ασυλία και διαθέτει ισχυρή πολιτική επιρροή, θα «περάσει από το ταμείο». Στον νέο νόμο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση και η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα καθορίζουν με συμφωνία τον τρόπο πληρωμής και το ύψος της συνεισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, με ποσό το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 140 εκατ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ανάλογη συνεισφορά στους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι είναι πλοιοκτήτες του μεγαλύτερου στόλου παγκοσμίως, αλλά μόνο το ένα τρίτο των πλοίων τους έχει ελληνική σημαία, σημειώνει το άρθρο. Από τις αρχές της κρίσης, οι εφοπλιστές έχουν κατηγορηθεί για έλλειψη οικονομικού πατριωτισμού, ακόμα και από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας σημειώνει η «L' Echo».   

Read more...

Μ. Σουλτς: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα με μαζικές επενδύσεις...



Πρέπει να κάνουμε όλοι μαζικές και καθοριστικές επενδύσεις για να βοηθήσουμε την Ελλάδα, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του προς την ιταλική δημόσια ραδιοφωνία, σημειώνοντας πως η κατάσταση για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Ο...
πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τιμήθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίες Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με την διάκριση τού «Ιππότη του Μεγαλόσταυρου της Ιταλικής Δημοκρατίας».

Στην τελετή ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι και ο ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντσο Μοάβερο.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Read more...

Αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ οι έξι που είπαν «όχι», λέει η Ιπποκράτους

Σκληραίνει η στάση Βενιζέλου


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους βουλευτές που δεν ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κύκλοι της Ιπποκράτους τονίζουν ότι οι βουλευτές που δεν ψήφισαν και ο κ. Βενιζέλος έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ. Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Την επομένη της ψηφοφορίας επέλεξε και ο Ανδρέας Λοβέρδος για να ζητήσει έκτακτη σύγκληση της ΚΟ θέτοντας θέμα ηγεσίας. Ωστόσο, ο γραμματέας της ΚΟ απάντησε ότι τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στο συνέδριο.

  • Διαβάστε για το θέμα Λοβέρδου εδώ.
Διαφορετική είναι η στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χθες ψήφισε τον πολυνομοσχέδιο.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν υπεύθυνη τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, την οποία και χαιρετίζουν, τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για το ότι πειθάρχησε στην απόφαση της ΚΟ του Κινήματος.

Εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο. Με την επισήμανση, ωστόσο, ότι αρκεί να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.

Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.

Σχετικά εξάλλου με όσα λέγονται περί ανασχηματισμού, οι κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο κρίκος που κρατά τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που ουσιαστικά διεξάγεται η διαπραγμάτευση.

Προσθέτουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το απασχολεί κανένα θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Για το τέλος Νοεμβρίου μετατίθεται η εκταμίευση της δόσης, λέει (και) το Bloomberg

Οι Ευρωπαίοι θα περιμένουν την έκθεση


Η 26η Νοεμβρίου είνια η πιθανότερη ημερομηνία συμφωνίας
Η 26η Νοεμβρίου είνια η πιθανότερη ημερομηνία συμφωνίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Για το τέλος Νοεμβρίου –με πιθανότερη ημερομηνία την 26η Νοεμβρίου– παραπέμπεται η συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα καθώς πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας, αναφέρει στο Bloomberg Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως πρόσθεσε, στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ της δόσης προς την Ελλάδα που έχουν παγώσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Οι υπουργοί θα περιμένουν την πλήρη έκθεση της τρόικας, επισημαίνει ο αξιωματούχος. Μια προκαταρκτική εκδοχή της έκθεσης θα είναι έτοιμη στις 12 Νοεμβρίου αλλά δεν θα μπορέσουν να λάβουν αποφάσεις από αυτή, πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι η 26η Νοεμβρίου είναι μια πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα συμφωνήσουν οι υπουργοί της ευρωζώνης.

Κατά το Bloomberg, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία για μη απόφαση στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι εκτός από τη δόση των 31,5 δισ. του Οκτωβρίου η Ελλάδα ευελπιστεί στην καταβολή της δόσης του Σεπτεμβρίου αλλά και του ερχόμενου Φεβρουαρίου με τις οποίες το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 41 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο 25,4% αναρριχήθηκε η ανεργία τον Αύγουστο





Στο 25,4% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο 2012, έναντι 24,8% τον Ιούλιο και 18,4% τον Αύγουστο του 2011.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο εποχιακός παράγοντας και η ... τουριστική σεζόν δεν περιόρισαν την ανεργία η οποία εκτιμάται πως θα αυξηθεί στο τετράμηνο 2012.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2012 ανήλθε σε 25,4%. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.726.663 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.267.595 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.375.297 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 327.658 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 36.597 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (μείωση 1,0%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 351.666 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 23.442 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 1,9%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 14.003 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση0,4%) και κατά 9.554 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 0,3%).

Τα ποσοστά ανεργίας κατά φύλο καταδεικνύουν πως τον Αύγουστο 2012 η ανεργία στους άνδρες ανήλθε στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%, δηλαδή σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες είναι άνεργη. Στα ποσοστά ανεργίας, κατά ομάδες ηλικιών στους νέους 15-24 ετών η ανεργία βρίσκεται στο 58%, ενώ στις ηλικίες 25-34 ετών η ανεργία είναι 32,9%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται σε Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία (28,5%), σε Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα (26,4%), σε Αττική (25,9%) και σε Μακεδονία - Θράκη (25,8%)


Read more...

Πιστοποιήθηκε από τα έγγραφα που διαβίβασε στη Βουλή ο Γ.Πεπόνης Η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννο Παπαντωνίου θα ελέγξει η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή μετά από επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη και την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι στη λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες σε τράπεζες της Ελβετίας. Ο κ. Πεπόνης επισυνάπτει μάλιστα και στοιχεία λογαριασμού. Η ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.



Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

Στις 27 Οκτωβρίου, όταν το περιοδικό HOTDOC είχε αποκαλύψει τα 2.059 των Ελλήνων με καταθέσεις στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, στον αριθμό 919 της λίστας εμφανιζόταν το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

«Kourakou Stavroula Businesswoman», αναφερόταν στην συγκεκριμένη εγγραφή. Το protothema.gr είχε επικοινωνήσει τότε με άνθρωπο από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος είχε δηλώσει: «Καμία σχέση. Αν υπάρχει το όνομα προφανώς δεν είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού»...



Σελίδα 5 protothema.gr

Read more...

Το ραντεβού Σκανδαλίδη-Λοβέρδου

Το κρυφό ραντεβού μεταξύ του Κώστα Σκανδαλίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου, πριν από 15 μέρες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, την επόμενη μέρα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Σύμφωνα με τον Real Fm και την Κάτια Μακρή, οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, η επίσημη εξήγηση από την πλευρά τους για τη συνάντηση, διαφέρει. Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρει ότι το ραντεβού έγινε για να του δώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου του.
Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος λέει ότι το ραντεβού έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπου κουβέντιασαν για τα δρώμενα στο κόμμα.
Ωστόσο, από την Ιπποκράτους τονίζουν ότι σ’ αυτό το ραντεβού επισφραγίστηκε η «μάχη» ηγεσίας των δυο ανδρών. Κύκλοι του κόμματος επισημαίνουν ότι οι δυο βουλευτές θέλουν να προλάβουν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την πιθανή μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Με αυτό το ραντεβού, λένε, προσπαθούν να επιταχύνουν τις εξελίξεις.
enikos.gr

Read more...

Άδωνις: Ο μισθός μου είναι 5.400 ευρώ


Μετά το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με το ύψος του βουλευτικού μισθού, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε την απάντησή του μέσω του Twitter. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανήρτησε το εκκαθαριστικό του Δεκεμβρίου του 2011 όταν ανήκε στο ΛΑ.Ο.Σ., στο οποίο φαίνεται ότι το καθαρό πληρωτέο ποσό ανέρχεται στα 3.695,66 ευρώ και όχι στα 7.000 ευρώ και άνω που υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
«Τα μηνιαία εκκαθαριστικά είναι παραπλανητικά. Ο υπολογισμός γίνεται σε ετήσια βάση (5.400ευρώ μηνιαίως προ φόρων)», ήταν το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απάντησε μέσω του Twitter και στον βουλευτή επίσης της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, που τον κατηγόρησε ότι φοράει «ρόλεξ  7.000 ευρώ».
Πρώτον το ρολόι μου το φοράω πριν γίνω βουλευτής και δεύτερον δεν ήξερα να ζητήσω την άδεια της Χρυσής Αυγής πριν αγοράσω ρολόι», έγραψε στο Twitter.


 enikos.gr

Read more...

Ντράγκι:Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα

Ικανοποιημένος για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για «ένα σημαντικό βήμα από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», που αντιπροσωπεύει πρόοδο σε σχέση με πριν.
«Τώρα περιμένουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών ανισορροπιών και να προχωρήσουν σε μέτρα αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα».
Σε ερώτηση αν η ΕΚΤ «θέλει να παραιτηθεί των κερδών της από τα ελληνικά ομόλογα για να βοηθηθεί η χώρα», ο Μάριο Ντράγκι απάντησε ότι «είναι στη δικαιοδοσία των κυβερνήσεων εάν θα βοηθήσουν την Ελλάδα με αυτά τα κεφάλαια».
Επανέλαβε ωστόσο ότι «η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων εφόσον προηγηθεί σχετικό αίτημα από κάποια χώρα της Ευρωζώνης και προκειμένου να αποτρέψει καταστροφικά σενάρια που θα έθεταν σοβαρές προκλήσεις για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι «οι ρυθμοί του πληθωρισμού αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω του 2% στη διάρκεια του 2013 και να παραμείνουν σε επίπεδα συμβατά με τη σταθερότητα των τιμών».
Σημείωσε όμως ότι «η οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να παραμείνει υποτονική, ενώ οι ρυθμοί του πληθωρισμού αναμένεται να παραμείνουν σε επίπεδα άνω του 2%  σε όλη τη διάρκεια του 2012».
Ο Μάριο Ντράγκι επεσήμανε «ότι οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και τα αντισυμβατικά μέτρα πολιτικής που έχει δρομολογήσει έχουν προσφέρει στήριξη στην οικονομία».
enikos.gr

Read more...

ΠΟΑΣΥ: «Μας διαπομπεύουν»

Με κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας καταγγέλλουν την δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδα, φωτογραφιών στις οποίες φαίνονται πρόσωπα αστυνομικών.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Καταγγέλλουμε τη διαπόμπευση συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, στην οποία είχαν διατεθεί, με αναρτήσεις φωτογραφιών στο διαδίκτυο κατά σαφή παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αλλά και με αιχμές και υπονοούμενα περί δήθεν παρακρατικής δράσης εκ μέρους τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική τους ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους.
Οι Ομοσπονδίες μας έχουν δώσει αγώνα για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των Ελλήνων πολιτών και αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζονται τα δικαιώματα αυτά στο πρόσωπο των συναδέλφων μας, από στελέχη κόμματος του Κοινοβουλίου που υπερασπίζεται σε όλους τους τόνους αυτές τις αρχές.
Καταδικάζουμ απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται αυτές, εκφράζοντας το εύλογο ενδιαφέρον μας για την δικαστική διερεύνηση του θέματος και δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας. Περιμένουμε την επίσημη θέση – εξηγήσεις για την ευθεία αυτή προσβολή σε βάρος των συναδέλφων μας.»

Read more...

MONO TΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ «ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ Σαρωτικός ανασχηματισμός για να αλλάξει το κλίμα



sarotikos-anasximatismos-gia-na-allaksei-to-klima 
Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στο εσωτερικό της κυβέρνησης –τόσο σεΜαξίμου, όσο και σε Ιπποκράτους και Αγ. Κωνσταντίνου- μετά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση στην Βουλή. Η ανακούφιση για την υπερψήφιση του πακέτου εναλάσσεται με τον έντονο προβληματισμό, που αναπτύσσεται σε πολλαπλά επίπεδα.

Πρώτον διότι, δεδομένης της ρευστότητας στους κοινοβουλευτικούς κόλπους που καταγράφηκε χθες με ανάγλυφο τρόπο, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν σταδιακά προς ψήφιση. 

Δεύτερον, κατέστη φανερό ότι το εσωκομματικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ που, αριθμητικά τουλάχιστον, παραμένει ο κυριότερος εταίρος της κυβέρνησης, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγει εκτός ελέγχου.

Τρίτον, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις αντιδράσεις και «γαλάζιων» βουλευτών, μετά τη χθεσινή «έκπληξη» Κασαπίδη

Τέταρτον, ακόμη και στη ΔΗΜΑΡ αποδείχθηκε ότι, παρά την τελική εικόνα συνοχής που παρουσιάστηκε χθες, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ως προς τη στρατηγική του κόμματος, αναφορικά με τη στάση απέναντι σε ορισμένα ζητήματα.

Και, πέμπτον, με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης πιθανώς να μετακινηθεί χρονικά από τις 12 Νοεμβρίου και τη συνεδρίαση του Eurogroup, η εικόνα αξιοπιστίας της χώρας που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, δείχνει να δοκιμάζεται στους κόλπους των Ευρωπαίων εταίρων, με αποτέλεσμα να διατηρούνται στο τραπέζι σενάρια για τμηματική καταβολή της δόσης.

Με το κλίμα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, από το πρωθυπουργικό επιτελείο είχαν εκαταλείψει την επιλογή της αυξημένης πλειοψηφίας στη χθεσινή ψηφοφορία,εντοπίζοντας την κρισιμότητά της απλώς στο να περάσει το πακέτο, ακόμη και με 151 βουλευτές.

Μέσα από αυτό το πρίσμα, από το Μαξίμου εκτιμάται ότι μία σειρά στρατηγικών πρωτοβουλιών μπορεί να επαναφέρουν το κυβερνητικό σχήμα σε τροχιά πολιτικής σταθερότητας. Η ψήφιση τουπροϋπολογισμού την ερχόμενη Κυριακή, από ενισχυμένο αριθμό βουλευτών συγκριτικά με χθες αποτελεί αναμφίβολα το πρώτο βήμα. Ο Φ. Κουβέλης έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξει, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος χθες τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ένας σαρωτικός ανασχηματισμός βρίσκεται εν όψει με χαρακτηριστικά πλήρους ανασύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος. Οι αλλαγές, δεν αποκλείεται να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά. Χωρίς να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις, εξετάζεται η συμμετοχή των κυρίωνΒενιζέλου και Κουβέλη ως αντιπροέδρων αλλά και η ενισχυμένη παρουσία πολιτικών προσώπων από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Από εκεί και πέρα, πιθανολογείται η αντικατάσταση ή μετακίνηση σε άλλο υπουργείο, σχεδόν όλων των υπουργών, με εξαίρεση ίσως τους επικεφαλής των «επίκαιρων» υπουργείων –κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Βρούτση- για τους οποίους, πέραν της αποδοτικότητάς τους, συνυπολογίζεται και το γεγονός ότι ακόμη το έργο στα υπουργεία αρμοδιότητάς τους είναι σε εξέλιξη.


Πάνος Ρασσιάς
http://newpost.gr

Read more...

Πιπιλή σε Καμμένο: Είσαι ανεπάγγελτος πολιτικός και συνταξιούχος βουλευτής από τα 25 σου...



«ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ» 
Εντονη αντιπαράθεση ξέσπασε χθές στην αίθουσα της Ολομέλειας ανάμεσα στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.
Η κυρία Πιπιλή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του κ. Καμμένου όταν ο...
τελευταίος χαρακτηρισε από το βήμα της Βουλής τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, υπάλληλο της Goldman Sacks και του ζήτησε να παραιτηθεί.
Συγκεκριμένα η βουλευτής της ΝΔ πετάχτηκε από τη θέση της και φωνάζοντας τον χαρακτήρισε ανεπάγγελτο πολιτικό, επαγγελματία βουλευτή από το 94 και συνταξιούχο βουλευτή από τα 25 του.
«Ανεπάγγελτε δείξε μου τα ένσημα που έχεις κολλήσει» του είπε σε έντονο ύφος και πρόσθεσε: «Δεν έχεις κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είσαι βουλευτής από τα 25»....


Read more...

Το πραξικόπημα των υπαλλήλων που αυτοχρίσθηκαν προστάτες της Βουλής...




Μόλις ο Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η κυβέρνηση κόβει τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής ένας εξ αυτών, κραδαίνοντας ένα χαρτί, ορμάει στο εντευκτήριο των βουλευτών και φωνάζει έξαλλος: «Πάμε σε απεργία, καταργεί το...
αυτοδιοίκητο Βουλής»!

Ακολουθεί πανδαιμόνιο που λίγο έλειψε να οδηγήσει την ψηφοφορία σε αδιέξοδο, διέκοψε την κρίσιμη συνεδρίαση και αποκάλυψε αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι υπάρχουν υπερ-προνομιούχοι υπάλληλοι, με παχυλούς μισθούς, επιδόματα και πολυτελείς συντάξεις οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι κράτος εν κράτει της Βουλής και δικαιούνται όσα οι άλλοι εργαζόμενοι χάνουν.

Μόλις δόθηκε το σύνθημα «πάμε σε απεργία» οι συνάδελφοί του μαζεύονται μπροστά από την κεντρική πόρτα της ολομέλειας της Βουλής, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων. Οι κραυγές τους ακούγονται σε κάθε γωνία του κτιρίου.

Επίθεση σε δημοσιογράφους

Μια κυρία από τους συγκεντρωμένους ωρύεται : «Είναι αλήτες» και οι συνάδελφοί της επικροτούν. Μια άλλη υπάλληλος παρακολουθεί στο κινητό της τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και λέει απειλητικά : «Για να δούμε, μας έχουν ανεβάσει ;» Ολοι μαζί τρέχουν προς το μέρος του Φώτη Κουβέλη για να διαμαρτυρηθούν αλλά εκείνος δεν ανοίγει συζήτηση μαζί τους. Ορμούν προς τον Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες που δείχνει κατανόηση και τους ακούει προσεκτικά.

Δημοσιογράφος του Mega φωτογραφίζει τη σκηνή με το κινητό του και οι υπάλληλοι της Βουλής κινούνται εναντίον του απειλητικά : «Αλήτη! Λαμόγιο! Ρουφιάνε!» ουρλιάζουν όλοι μαζί και αρχίζουν να τον κυνηγούν στους διαδρόμους! Απίστευτες σκηνές εκ μέρους δημοσίων υπαλλήλων που διορίστηκαν στον ναό της Δημοκρατίας (οι περισσότεροι με μέσον) και απολαμβάνουν προνομίων που προκαλούν το κοινό αίσθημα και απαιτούν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο Πάνος Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ τους στήριξαν

Η συγκεντρωμένη αγέλη των υπαλλήλων της Βουλής παίρνει θέση μάχης μπροστά στην ολομέλεια. Εχουν κατεβάσει τα μολύβια, απειλούν με απεργία διαρκείας και η κρίσιμη συνεδρίαση έχει διακοπεί. Απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία για τα μέτρα. Από την άλλη είσοδο της ολομέλειας παρατάσσονται αστυνομικοί και η εικόνα ντροπής θυμίζει πεδίο μάχης.

Η συγκεντρωμένη αγέλη αναφέρεται στον Πάνο Καμμένο: «Μόνο αυτός μας ακούει, κανείς άλλος» ομολογεί ένας από τους υπαλλήλους. Ο Πρωθυπουργός στο μεταξύ έχει καλέσει στο γραφείο του στη Βουλή τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη και τον Γιάννη Στουρνάρα και δίνει σαφείς εντολές :η τροπολογία που κόβει τα προνόμιά τους να αποσυρθεί αλλά να ανακοινωθεί ότι θα επανέλθει, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει και να καταγγελθούν τα κόμματα που τους παρακίνησαν σε ανταρσία θέτοντας σε κίνδυνο την κρίσιμη ψηφοφορία. Ο κ. Μειμαράκης πλησιάζει την αγέλη και τους καθησυχάζει ότι ο κ. Στουρνάρας θα αποσύρει την τροπολογία.

Μουτζώνουν τον Στουρνάρα: «Αλιτήριε!»

Ολοι παρατάσσονται μπροστά από τις τηλεοράσεις για να ακούσουν τον υπουργό Οικονομικών. Σε δραματικό τόνο ο κ. Στουρνάρας ανακοινώνει ότι λόγω της κρισιμότητας της ψηφοφορίας η τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής αποσύρεται αλλά θα επανέλθει γιατί αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να περικοπούν τα προνόμιά τους την ώρα που ο ελληνικός λαός δυστυχεί. Οταν ο υπουργός λέει τη φράση ότι η στάση τους είναι απαράδεκτη «στο ναό της δημοκρατίας» από το ακροατήριο στο καφενείο υψώνεται μια μούζα. «Αλιτήριος» και άλλα επίθετα συνόδευσαν την παρέμβαση του κ. Στουρνάρα. Ο υπουργός καταγγέλει σε οργισμένο ύφος ότι η ανταρσία υποκινήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο και στην αίθουσα της Βουλής αυτή τη φορά ακολουθεί πανδαιμόνιο. «Είσαι ψεύτης!» φωνάζουν βουλευτές προς τον υπουργό Οικονομικών.

Υποκινήθηκαν

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν ότι «η κινητοποίηση των εργαζομένων της Βουλής υποκινήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες».

Αυτό έδωσε αφορμή στον Πάνο Καμμένο να καταγγείλει τον κ. Στουρνάρα ότι είναι «διορισμένος της Γκόλντμαν Σακς» και του ζήτησε να ανακαλέσει και να παραιτηθεί. Και πρόσθεσε : «Δεν έχουμε αντίρρηση ακόμη και να απολυθούν υπάλληλοι της Βουλής που είναι διορισμένα συγγενικά πρόσωπα υπουργών και προέδρων. Να δούμε πόσοι είναι από την Καρδίτσα εδώ μέσα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλούς υπαλλήλους-ρουσφέτια διόρισε ο εκ Καρδίτσης Δημήτρης Σιούφας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοίδης συμφώνησε να μην υπάρξει διαφορετική ρύθμιση για τους υπαλλήλους της Βουλής και να ισχύσει ό,τι και για τους υπόλοιπους εργαζομένους της χώρας...
 iefimerida.gr


Read more...

Kαρφιά Πάγκαλου κατά Σκανδαλίδη...





«Συγχαρητήρια Κώστα μου» γράφει με ειρωνικό ύφος, ο Θόδωρος Πάγκαλος στο Τwitter, σχολιάζοντας τη στάση του Κώστα Σκανδαλίδη να απέχει από την ψηφοφορία.
«Πάντα ήσουν μ’ αυτούς έπρεπε. Γλίστραγες με ... ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες όπου κι αν βρεθείς», του γράφει.
Δείτε όλα τα σχόλια που ανέβασε στο Twitter:




Read more...

Ο κύκλος έκλεισε...





Με δηλωση του, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο να φύγει από την κυβέρνηση και να συγκροτήσει άμεσα επιτροπή σωτηρίας του κινήματος.

Ολόκληρη η ... δήλωση του κ. Παναγιωτακόπουλου:
«Ο κύκλος έκλεισε. Όλοι έκαναν το «καθήκον» τους. Η χώρα να υποθέσω ότι «σώθηκε»!

Για άλλη μία φορά οι κυβερνώντες εξάντλησαν το μένος τους στον απλό κόσμο, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Γρήγορα θα αποδειχθούν κούφια λόγια τα περί τελευταίων μέτρων, περί ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομίας. Όπως αποδείχθηκαν πλάνη τα υπεσχημένα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως αποδείχθηκαν ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Επάνω στα συντρίμμια μιας διαλυμένης κοινωνίας, το πείραμα της βίαιης φτωχοποίησης μπορεί να βαφτίζεται «σωτηρία», αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι καρποί αυτών των αποφάσεων και αυτών των επιλογών πολύ σύντομα θα αποτελέσουν τη βάση ενός νέου εφιαλτικού τοπίου για το λαό και τη χώρα.

Τα μνημόνια ήταν λάθος όχι μόνο στην εφαρμογή τους και για αυτό οι ευθύνες είναι αποκλειστικά της ελληνικής πλευράς – όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και στην σύλληψή τους που συνιστούν ευθύνη κυρίως των δανειστών- τροϊκανών διότι τέτοιο οικονομικό μοντέλο δεν υπάρχει πουθενά.

Εδώ και δύο χρόνια προειδοποιήσαμε, σε όλους τους τόνους για τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής. Εμείναμε στις απόψεις μας για την αναγκαιότητα αλλαγής στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.

Φωνάξαμε πολλές φορές, όχι μόνο για τα κοινωνικά αποτελέσματα, αλλά και για το βαρύ τίμημα που πληρώνει το ΠΑΣΟΚ με την εμμονή του σε λανθασμένες πολιτικές, έξω και πέρα από τις αρχές του. Προειδοποιούσαμε ότι η ολομέτωπη σύγκρουση με την κοινωνία, μόνο την απαξίωση της δημοκρατικής παράταξης θα επιφέρει.

Οι ηγετικές ομάδες από το 2009 μέχρι και σήμερα κώφευαν. Όσοι χάραξαν και υλοποίησαν πολιτικές, ακολούθησαν μονότονα το δρόμο που τους έδειξαν οι δανειστές. Συντρίμμια η χώρα, κουρέλια το ΠΑΣΟΚ.

Το μίκρυναν, το προσάρμοσαν στα δικά τους πολιτικά μέτρα. Και το έφεραν ένα βήμα πριν το οριστικό πολιτικό του τέλος.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ.

Η ιστορία κατέγραψε για τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, τη βαριά πολιτική τους ευθύνη. Ο λαός μας είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το δρόμο που αποφάσισαν, κατόπιν υποδείξεων, απειλών, ψεύτικων διλημμάτων και των έξωθεν εντολών. Δρόμος στρωμένος μόνο με αγκάθια για τους πολλούς, δρόμος χωρίς ελπίδα.

Έκλεισε και ο κύκλος αυτών των πολιτικών για το ΠΑΣΟΚ. Το φωνάζει η κοινωνία, το καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, το προβλέπουν όλοι: Αυτές οι πολιτικές, οι ασύμβατες με τις αρχές μας και τις κοινωνικές ανάγκες, αυτές οι πολιτικές των νεοσυντηρητικών «εγκεφάλων», πρέπει να τελειώσουν ΤΩΡΑ!

Το ΠΑΣΟΚ για να παραμείνει ο βασικός κορμός της δημοκρατικής παράταξης, για να μπορέσει να απευθυνθεί και πάλι στο λαό, για να διεκδικήσει και πάλι τη θέση του στην πολιτική ιστορία του τόπου σαν πρωταγωνιστής και όχι σαν θλιβερός κομπάρσος, πρέπει να βάλει τέλος στα λάθη που το οδήγησαν στο σημερινό σημείο.

Η σημερινή του ηγεσία οφείλει να αντιληφθεί το μέγεθος της ιστορικής της ευθύνης. Τα στελέχη του – όσα απέμειναν και αγωνιούν- πρέπει να αποφασίσουν αν θα διασώσουν όχι μόνο την ιστορική του κληρονομιά αλλά και ένα κίνημα που προσέφερε τα μέγιστα στη χώρα και ευτελίστηκε στο πείραμα της άσκησης νεοφιλελεύθερης πολιτικής με σοσιαλιστικό προσωπείο.

Η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας. Η αποκοπή του από κάθε συμμετοχή σε αυτές τις νεοσυντηρητικές πολιτικές. Η έμπρακτη αναγνώριση των λανθασμένων πολιτικών επιλογών.

Η χάραξη μιας νέας πορείας που βασανιστικά θα επαναφέρει το κίνημα στο δρόμο της προόδου.

Είναι προφανές ότι δεν υπολογίζω σε αυτή τη διαδρομή, σε αυτή την προσπάθεια, όσους δεν έκρυψαν τη λαγνεία τους για την κυβερνητική εξουσία, αλλάζοντας σαν τον χαμαιλέοντα “πιστεύω” και πολιτικές κατευθύνσεις. Όσοι δόξασαν την κεντροδεξιά αναζητώντας μια κυβερνητική θέση, όσοι κατευθύνθηκαν αλλού προσπαθώντας να εξαγνιστούν από τη βαριά ευθύνη της συμμετοχής τους στην καταστροφική πορεία που ακολουθήθηκε.

Καλώ τον Πρόεδρο να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών. Καλώ κάθε συντρόφισσα και σύντροφο, που μαζί δώσαμε αγώνες για τη δημοκρατία και την πρόοδο, να δώσουμε και αυτή τη μάχη προκειμένου να αλλάξουμε την πορεία.

Μια πορεία που ΑΠΑΙΤΕΙ:

1. Αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ της προόδου δεν μπορεί να ταυτίζεται με την παράταξη της υποτέλειας και με τα εν Ελλάδι καλά παιδιά των δανειστών.

2. Συγκρότηση Επιτροπής Σωτηρίας ΣΗΜΕΡΑ, συγκρότηση μιας διαφορετικής ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ με τη συμμετοχή όσων μπορούν σήμερα να προσφέρουν στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής λύσης για την έξοδο από την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και στρατηγική του κρίση. Εδώ δεν υπάρχουν ρόλοι, ούτε βατήρες για την ανέλιξη σε άλλα αξιώματα. Μόνο η διάθεση και η θέληση για τη σωτηρία της παράταξης αλλά και η συμφωνία για την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα μπορούν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα.

3. Αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της τελευταίας διετίας και διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου εξόδου από την κρίση μαζί με κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη του τόπου.

4. Επαναπροσδιορισμός σε προοδευτική κατεύθυνση. Να τελειώσουν οι «αναζητήσεις» στα θολά νερά μιας υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας που χωρά τα πάντα και προσαρμόζεται κατά το δοκούν.

5. Επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος στο πλαίσιο των διαδικασιών ενός Δημοκρατικού – Συμμετοχικού – Αντιπροσωπευτικού Συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος. Ένα Συνέδριο ανατροπής των νεοσυντηρητικών αντιλήψεων που οδήγησαν το κίνημα στο τέλος του.

Συνέδριο αποφάσεων για όλα τα θέματα.

Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων.

Είναι ώρα επιλογής ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε».


Read more...

"Τώρα θυμήθηκε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος"..





O Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στον REAL FM, άφησε αιχμές κατά του Λοβέρδου, λέγοντας: 
«Τώρα θυμήθηκε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος; Την ομάδα που κάποτε έφτυνε;».
«Που είναι τώρα όλοι αυτοί οι ...πρωτοκλασάτοι, όλοι οι «αντ’ αυτού». Αυτοί δεν υπήρχαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου; Ζητάνε τώρα και τα ρέστα;», πρόσθεσε.

Επίσης ο Γρηγοράκος, κάλεσε να παραιτηθούν από την βουλευτική τους έδρα, όσους διαγράφηκαν από τον Βενιζέλο, αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην κυβέρνηση με 33 βουλευτές και τώρα δημιουργείται αστάθεια»...


Read more...

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης έχει αρχίσει, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εικόνα αποσάρθρωσης»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δικαίωση της τακτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο θεωρούν κύκλοι του κόμματος τις χθεσινές εξελίξεις, δηλαδή, όπως αναφέρουν, την αποδυνάμωση της κυβέρνησης και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της λαϊκής πίεσης, όπως εκδηλώθηκε με τη συγκέντρωση χθες το βράδυ έξω από τη Βουλή.

Υπό το πρίσμα αυτό, κομματικές πηγές εκτιμούν ότι μετά το πλήγμα που δέχθηκε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή «η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της έχει αρχίσει» και προσθέτουν ότι «δεν ήταν μόνο η ισχνή πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και οι διαρροές από τα κυβερνητικά κόμματα, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν επί ώρες έξω από το κοινοβούλιο».

Ως προς την εικόνα της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «μέσα στο κοινοβούλιο, η κυβερνητική πλειοψηφία έδειξε για μια ακόμη φορά μια εικόνα αποσάθρωσης, που με επικοινωνιακά τερτίπια, όπως η κατάθεση την τελευταία στιγμή της τροπολογίας για τους υπαλλήλους της Βουλής, όχι μόνο δεν καλύφθηκε, αλλά έγινε ακόμα πιο φανερή». Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων και τις εισηγήσεις της Νομικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

Για το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «ο απολογούμενος κ. Βενιζέλος δήλωσε την ακραιφνή στήριξή του στην κυβέρνηση, χωρίς να μπορεί ούτε να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την εγκληματική συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ούτε να συγκρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα από την πλήρη αποσύνθεση».

Για τη ΔΗΜΑΡ εκτιμάται ότι η στάση της στο κοινοβούλιο, δηλαδή το «παρών», σε συνδυασμό με τη στήριξή της στην κυβέρνηση και την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, καταδεικνύει τις τεράστιες αντιφάσεις της και την απόλυτη αδυναμία της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «η προσπάθειά της να δείξει την παραμικρή διαφοροποίηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε πλήρως».

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιχείρησε να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο στους υπαλλήλους της Βουλής, όπως ψευδώς και παραπλανητικά ισχυρίζεται. Αυτό έχει συμβεί από το 2011, με την ενσωμάτωση του σχετικού νόμου 4024/2011 στον Κανονισμό της Βουλής. Η κυβέρνηση επιχείρησε «με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο να παραβιάσει, για μία ακόμα φορά, το Σύνταγμα της χώρας. Να άρει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και να τη θέσει υπό τον έλεγχο της τρόικας των δανειστών. Επιχείρησε τη συμβολική παράδοση της Δημοκρατίας στους δανειστές».

Με την αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν οι ίδιες πηγές, «υπερασπίστηκε το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε όφειλε, και δεν υπερασπίστηκε καμία κατηγορία εργαζομένων. Αποκάλυψε και κατέρριψε τα προσχήματα. Και, από θέση αρχής, αντιπαρατέθηκε στη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού, που με κυνισμό ανέπτυξε ο υπουργός των Οικονομικών της τρόικας, ενώπιον των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, για να δικαιολογήσει την παρανομία του».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η επιστολή του Μίμη...





Eπιστολή στον πρόεδρο της βουλής, έστειλε ο Μίμης Ανδρουλάκης, λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ:

Διαβάστε την... ανακοίνωση:


«Αγαπητέ Πρόεδρε,



Σε ενημερώνω ότι έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό συμβάντα που μου επιβάλλουν να δώσω στη γνωστή σε όλους και σεβαστή πολιτική αυτονομία μου στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τυπικό χαρακτήρα. Πιστεύω πως σαν ανεξάρτητος βουλευτής από «κοντά» και σε γόνιμη «απόσταση» προς όλα τα σχήματα της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης θα συμβάλλω ιδεολογικά σε μια νέα σύνθεση και θα διατηρήσω μια πιο ανοιχτή, ειλικρινή και θερμή επικοινωνία με τον προοδευτικό λαϊκό κόσμο ο οποίος με στήριξε ολόψυχα δίχως ίχνος πελατειακής ανταπόδοσης στη σχέση μας».


Read more...

Αναδρομικό έλεγχο στα «πόθεν έσχες» του Γ.Παπαντωνίου ζητεί η Βουλή

Το όνομα της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ



Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με επιστολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, η οποία απεστάλη στην Επιτροπή της Βουλής, αρμόδιας για τον έλεγχο του πόθεν έσχες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής για το πόθεν έσχες, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, δόθηκε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο αναδρομικό έλεγχο.
Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημέρων, όπως ο νόμος ορίζει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...

«Πέστα στο συνέδριο» η απάντηση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στον Λοβέρδο

«Εκεί θα είναι χρήσιμες οι προτάσεις σου»


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Ένα «όχι» με πολλές αιχμές για την απουσία του από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι η απάντηση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε νωρίτερα τη σύγκληση της ΚΟ θέτοντας εμμέσως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης στην απαντητική επιστολή του αναφέρει στον κ. Λοβέρδο ότι είναι ήδη προγραμματισμένο το συντακτικό συνέδριο της παράταξης, προσθέτοντας ότι οι ιδέες του θα είναι πολύ χρήσιμες για την προσυνεδριακή και τη συνεδριακή διαδικασία.
Η απάντηση του κ. Μανιάτη προς τον κ. Λοβέρδο έχει ως εξής:
«Αγαπητέ Ανδρέα,

» Χαιρόμαστε για την απόφασή σου να επανέλθεις στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις τη Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.

» Η ΚΟ της παρούσας βουλευτικής περιόδου λειτουργεί με απόλυτα συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο και αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τη Βουλή και την κυβέρνηση. Συλλογικά, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και ο τρόπος συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

» Κορυφαία βέβαια απόφαση της ΚΟ ήταν αυτή που καθόρισε τη στάση μας στην χθεσινή καταλυτική ψηφοφορία. Αυτή η συλλογική και δημοκρατική λειτουργία της ΚΟ συνεχίζεται όλον τον καιρό που εσύ δεν μετέχεις στις διαδικασίες της. Έχουμε τώρα ενώπιόν μας τη συζήτηση του Προϋπολογισμού που αρχίζει σήμερα.

» Παράλληλα, όπως γνωρίζεις, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη συγκληθεί το συντακτικό συνέδριο της παράταξης. Είμαι βέβαιος  ότι οι προτάσεις σου θα είναι πολύ χρήσιμες για την προσυνεδριακή και τη συνεδριακή διαδικασία».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Γιορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ (8 Νοεμβρίου) ΠΗΓΗ: Γιορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ (8 Νοεμβρίου)

Σήμερα 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη (πανήγυρη) των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Η Αγία Γραφή, αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους επικεφαλείς των αγγελικών ταγμάτων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Οι άγγελοι δεν γνωρίζουν πόνο και δυστυχία, αμφιβολίες και φόβους, αρσενικό και θηλυκό, αλλά τους χαρακτηρίζει η ομορφιά, η αγάπη και η αέναη ζωή. Οι άγιοι άγγελοι εμφανίζονται στους ανθρώπους κάθε φορά που ο Θεός θέλει να γίνει το θέλημά του.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος.


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που ονομάζεται αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή. (Ιούδας 9) Επίσης ονομάζεται «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων». (Δανιήλ 10:13, 21) Το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;». Είναι άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, κυρίως, και μάλιστα στις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του Κόσμου: όταν οΕωσφόρος - που κατείχε την ύψιστη θέση στην κτιστή τελειότητα και το όνομάτου σημαίνει «αυτός που φέρει το φως» - επικεφαλής μικρής ομάδας στασιαστών αγγέλων (οι μετέπειτα δαίμονες) που ήθελαν να μην υπακούουν στις διαταγές του Θεού επαναστατεί, τότε ο Άγγελος Μιχαήλ αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην υποστολή της ανταρσίας του, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του Αρχάγγελου.
Πιστεύεται ότι ήταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εκείνος ο άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στις Εβραικές Γραφές(Παλαιά Διαθήκη), και μάλιστα από τις πρώτες στιγμές δημιουργίας του κόσμου. Ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ και ο οποίος στη συνέχεια την απέτρεψε. Επίσης ο Μιχαήλ ήταν εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.
Στην Καινή Διαθήκη, αυτός είναι που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας Του. (1 Θεσσαλονικείς 4:16-17)είναι παρών και στον Ιησού του Ναυί, την πτώση της Ιεριχώς, καθώς και τις ιστορίες του Εμμανουήλ, Δαβίδ, Ηλία κτλ. Πάντοτε κρατά ρομφαία, η οποία δίνει την πύρινη τιμωρία στους εχθρούς του Θεού.                                                                                                                                                                                                                 Όμως, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον συναντάμε στην κάθοδο του Χριστού στον Άδη, όπως επίσης και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου επικεφαλής των Αγγέλων πολεμά το Σατανά.  Εμφανίζεται προφητικά να ηγείται στρατιάς αγγέλων σε πόλεμο στον ουρανό, κατά «του μεγάλου Δράκοντα, του αρχαίου φιδιού, του Σατανά» και των αγγέλων του, όπου υπερισχύει ο Μιχαήλ και τους ρίχνει στη γη. (Αποκάλυψη 12:7-9)
Επίσης ο αρχ. Μιχαήλ θεωρείται από το λαό ότι είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, δηλ. μεταφέρει τις ψυχές στον ουρανό. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Θράκη, υπάρχουν κάποιες προλήψεις και ο κόσμος δεν αφήνει τη μέρα αυτή τα παπούτσια του έξω από το σπίτι, για να μην τα δει ο Αρχάγγελος και «ενθυμηθεί αυτούς και αναλάβει εκ της ζωής».
Στη Σύμη, το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, ο Ταξιάρχης είναι ο προστάτης των ναυτικών και του προσφέρονται τάματα που τα ρίχνουν στη θάλασσα.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ (Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος) είναι ο Προστάτης Άγιος της Πολεμικής Αεροπορίας και η μνήμη του γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ένας από τους απροσμέτρητους αγγέλους. Το όνομά του σημαίνει «ήρωας του Θεού» και είναι ένας από τους λίγους αγγέλους που ονοματίζονται στην Αγία Γραφή
Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ο άγγελος που εμφανίστηκε στο προφήτη Δανιήλ. Στην γυναίκα του Μανωέ, και της αναγγέλλει πως θα γεννήσει τον Σαμψών. Στον Ιωακείμ και τηνΑννα, και τους αναγγέλλει πως θα γεννήσουν την Παναγία. Στον ιερέα Ζαχαρία, πως θα γεννήσει τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.                                                               Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι αυτός με τον οποίο συνδέονται όλα τα γεγονότα που έχουν σχέση με την γέννηση του Χριστού, είναι εκείνος που "τό προσταχθέν μυστικώς λαβών εν γνώσει" και έδωσε τον κρίνο στην Παναγία και της ανακοίνωσε ότι θα γεννήσει το Γιο του Θεού.
Αυτός ήταν που έτρεφε με ουράνιο άρτο την Παναγία, μέσα στα Αγια των Αγίων , αλλά ήταν και ο άγγελος που έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα στην Παναγία περί της γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Αυτός καθησύχασε τους φόβους του Ιωσήφ. Αυτός παρουσιάστηκε στους βοσκούς. Αυτός είπε στον Ιωσήφ, να πάρει την Μαρία και το βρέφος και να φύγει στην Αίγυπτο και ύστερα από καιρό, να επιστρέψει στη γη του Ισραήλ. Αυτός υπηρέτησε μέχρι τέλους το μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας του θεού Λόγου.
Στα νεώτερα χρόνια στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγ.Ορους εμφανίστηκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ σε έναν μοναχό και μπροστά στην εικόνα της Παναγίας άρχισε να ψάλλει το  "Αξιον Εστί".Του μοναχού του άρεσε αυτός ο ύμνος, αλλά στεναχωρέθηκε γιατί θα το ξεχνούσε. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ όμως με το δάχτυλό του χάραξε τον ύμνο πάνω σε μαρμάρινη πλάκα. Έτσι η εικόνα της Παναγίας ονομάστηκε «Αξιον Εστί» και υπάρχει μέχρι σήμερα η θαυματουργική αυτή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» υπενθυμίζοντάς μας ότι η ύπαρξη των αγγέλων είναι μία πραγματικότητα, καθώς και ο ίδιος ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.
Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ τιμάται από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία στις 26 Μαρτίου, στις 13 Ιουλίου, καθώς επίσης και στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τον Μιχαήλ (η Σύναξη αυτών) και αποτελούν το δεύτερο από τα εννέα τάγματα ασωμάτων . 
arhMihail1_cv.jpg

Χρόνια πολλά σε όσους ονομάζονται Αγγελος,Μιχαήλ και Γαβριήλ.




Read more...