Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Μεγέθους 5,6 βαθμών Ισχυρή σεισμική δόνηση νοτιοανατολικά της Ύδρας


Ισχυρή σεισμική δόνηση νοτιοανατολικά της Ύδρας

Αθήνα
Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της πρωτεύουσας και στα νησιά του Αργοσαρωνικού στις 23:08, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ύδρας, και με εστιακό βάθος 111 χλμ.

Ελαφρώς διαφορετικά είναι τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το οποίο δίνει μέγεθος σεισμού 5,4 βαθμούς, σε απόσταση 89 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας ή 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.​

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει μέγεθος σεισμού 5,7 βαθμούς, σε απόσταση 26 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ύδρας.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Ύδρα είναι καθησυχαστικές και δεν αναφέρονται ζημιές.

Επίσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αναφέρθηκαν κλήσεις για βοήθεια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κρήτη.

Σε λίγο λεπτομέρειες...
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βίντεο: Όταν ο Μπαλτάκος έλεγε ότι η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώαΘυμηθείτε τι έλεγε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος για τη Μονή Βατοπεδίου (Vid)
Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το agioritikovima.gr τον Μάιο του 2013.
Όταν ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, μιλούσε στην εκδήλωση για τη Μονή Βατοπεδίου ξεκαθαρίζοντας ότι "η Μονή είναι αθώα για οτιδήποτε μπορεί κανείς να της προσάψει" καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους, μεταξύ αυτών και από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
''Η Μονή Βατοπεδίου έχει χίλια χρόνια ιστορία, είναι αθώα για οτιδήποτε μπορεί κανείς ποτέ να τις προσάψει'', είχε υπογραμμίσει ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του.
Πηγή: agioritikovima.gr
http://news247.gr/

Read more...

Όλος ο Φορολογικός Οδηγός για τις δηλώσεις 2014Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης. Το βιβλιαράκι για την φορολογική δήλωση 2014
Η ΓΓΠΣ έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το φυλλάδιο με τον Φορολογικό Οδηγό για την δήλωση του 2014 ώστε οι 8,5 εκατ. φορολογούμενοι να είναι ενήμεροι για το πώς θα συμπληρώσουν το Ε1 για τα εισοδήματα του 2014.
Ο Φορολογικός Οδηγός που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr , έχει σκοπό να βοηθήσει στην ορθή υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικον. έτους 2014 (εισοδήματα του 2013) η οποία υποβάλλεται εμπρόθεσμα, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014.
Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους. Έγιναν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα δυσκολευτείτε στη συμπλήρωση του. Η ίδια προσπάθεια καταβλήθηκε και για τα άλλα έντυπα που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου αυτού παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.
Έχει σημασία να προσέξουμε τα εξής:
Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος καθώς και για τους κατοίκους εξωτερικού. Η μοναδική εξαίρεση είναι οι δηλώσεις που υποβάλλονται από τους κληρονόμους για λογαριασμό αποβιωσάντων.

Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, οι ημερομηνίες υποβολής θα τηρηθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος με ημερομηνία έναρξης στις 20 Μαρτίου και λήξης στις 30 Ιουνίου 2014.
Για πρώτη φορά εισάγεται η καινοτομία της προ-συμπλήρωσης, αφού όλοι όσοι δίνουν βεβαιώσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και για εμπορικές συναλλαγές, υποχρεώθηκαν σε αποστολή στοιχείων που θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα της κάθε δήλωσης.
Σε περίπτωση ασυμφωνίας των στοιχείων είναι προτιμότερο να απευθύνεστε για διορθώσεις στους φορείς που σας χορήγησαν την βεβαίωση. Με αυτόν τον τρόπο η συμφωνία είναι πλήρης και δεν υπάρχει κίνδυνος ελέγχου.
Πέρσι, για πρώτη φορά, οδηγήθηκαν δηλώσεις προς έλεγχο από την Δ.Ο.Υ., με ειδική ειδοποίηση κατά την διάρκεια της υποβολής. Φέτος, προχωρώντας με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, η ΓΓΠΣ άλλαξε στις περισσότερες περιπτώσεις την διαδικασία, ώστε ο έλεγχος να γίνεται κεντρικά χωρίς ταλαιπωρία του πολίτη. Σε περίπτωση που η δήλωσή σας επιλεχθεί για έλεγχο εφαρμογή θα σας ενημερώνει κατά πόσον θα πρέπει να στείλετε ταχυδρομικά τα παραστατικά ή αν θα πρέπει να επισκεφθείτε την Δ.Ο.Υ. για να προχωρήσει η διαδικασία προσδιορισμού του φόρου σας.
Η υποβολή της δήλωσης, εφόσον δεν οδηγεί σε έλεγχο, προσδιορίζει άμεσα το καταβλητέο ποσό του φόρου και σας ενημερώνει για τις δόσεις και την ταυτότητα οφειλής με την οποία μπορείτε να τον καταβάλλετε στις τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ. Η πράξη προσδιορισμού του φόρου, δεν θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά, αλλά έχετε την δυνατότητα να την εκτυπώσετε επί τόπου.
Ας σημειωθεί πως, δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης στην υποβολή της δήλωσης γιατί ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής, η καταβολή του φόρου σε τρεις δόσεις γίνεται στους ίδιους μήνες (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο), αντίθετα πιθανή καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε εκπρόθεσμες υποβολές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Φορολογικά, καθιερώνονται τρεις κλίμακες φόρου εισοδήματος: α) κλίμακα για μισθωτούς συνταξιούχους, β) κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις και γ) κλίμακα για εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες.
Καταργήθηκε το αφορολόγητο ποσό και προβλέπεται πλέον μείωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσό των 21.000 ευρώ.
Στις ιατρικές δαπάνες περιλαμβάνεται και η δαπάνη για αγορά φαρμάκων.
Επισημαίνεται ότι ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2013 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.
Επίσης, οι αποδείξεις δαπανών δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται από εσάς, ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

Τέλος, για θέματα που δεν καλύπτονται από τις οδηγίες οι οποίες δίνονται μέσω αυτού του φυλλαδίου, μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
http://news247.gr/

Read more...

Τσίπρας: "Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά"Επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγορεί ότι το στενό του περιβάλλον έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις
Ανεβάζει τους τόνους ο Αλέξης Τσίπρας για το Μπαλτάκος Gate και στοχεύει πλέον απευθείας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
"Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα Μπαλτάκου.
"Δε μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας" τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Η δήλωση του κ. Τσίπρα έγινε στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
http://news247.gr/

Read more...

Γ. Παπανδρέου : θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου - σκληρή ανακοίνωση

Σκληρη απαντηση του Γ. Παπανδρέου με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα :
«Όλα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί τα τελευταία 24ωρα και αφορούν τον Γιώργο Παπανδρέου, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα».
Σχετικά με τα σχόλια που θέλουν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού να απειλούν την πορεία της χώρας ο κ. Παπανδρέου απαντάει πως «τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας βλάπτουν όσοι παίζουν εξωθεσμικά παιχνίδια».
«Ο Γιώργος Παπανδρέου, ό,τι είχε να πει, το είπε με την ανακοίνωση του γραφείου του, της 2ας Απριλίου 2014», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ  ο κ. Παπανδρέου αναφέρει :
«Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει» δήλωσε την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, σε συνέχεια δήλωσής του ότι η παραίτηση Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή.
Η δήλωση έγινε στο περιθώριο της τοποθέτησής του στο συνέδριο της γνωστής δεξαμενής σκέψης CEPS με θέμα «Μετράει η Ευρώπη;».
Ερωτηθείς, δε, αν αυτά που είπε στην Ελλάδα ισχύουν, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε καταφατικά.
Κληθείς να σχολιάσει την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδας και συγκεκριμένα αν η χώρα αντέχει μια ακόμη πολιτική κρίση κι αν έχει χρόνο για έναν άλλο εκλογικό κύκλο, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε τα εξής:
«Εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ο λαϊκισμός δεν μπορεί να κερδίζει πάντα, αν υπερασπιζόμαστε με θάρρος αυτό που πιστεύουμε».
«Η Ελλάδα δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της ευρωζώνης» δήλωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνέδριο της γνωστής δεξαμενής σκέψης CEPS με θέμα «Μετράει η Ευρώπη;» («Does Εurope Matter?»).
«Η Ελλάδα δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα»
Σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του CEPS, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα πράγματι ήταν πρόβλημα, αλλά δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της ευρωζώνης και αυτό το έβλεπαν οι αγορές.
Όπως είπε, το πρόβλημα της Ελλάδας και των άλλων χωρών του Νότου ήταν συστημικό πρόβλημα της ίδιας της ευρωζώνης, το οποίο, όμως, η Ευρώπη δεν ήθελε να το αντιμετωπίσει. «Η έλλειψη συλλογικής απάντησης στην κρίση κάθε άλλο παρά δημιούργησε κλίμα εμπιστοσύνης στις αγορές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε την πρωτοφανή πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα τα τέσσερα τελευταία χρόνια τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο.
Τόνισε ότι παρά το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, η Ελλάδα έκανε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει ποτέ κράτος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο του ΟΟΣΑ στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί στα καίρια χτυπήματα που δέχτηκε η Ελλάδα, όπως η απώλεια του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 30% και η εκτόξευση της ανεργίας.
Ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στο φόβο εξόδου από την ευρωζώνη που αντιμετώπισε η Ελλάδα για διάστημα περίπου δύο ετών, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν οι εκροές κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, η μείωση της κατανάλωσης και του ιδιωτικού δανεισμού, καθώς και η μείωση των επενδύσεων εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας.
«Καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει υπό αυτές τις συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας ότι η ΕΕ θα έπρεπε εξαρχής να έχει παρέμβει, προκειμένου να πείσει τις αγορές ότι δεν υπήρχε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και να διασφαλίσει μια ομαλότερη πορεία ανάκαμψης της χώρας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας ήταν μεν απαραίτητη, υπογράμμισε, αλλά η αύξηση των φόρων με παράλληλη διατήρηση ενός άδικου και αδιαφανούς φορολογικού συστήματος, δεν αποτελεί ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο ίδιος τόνισε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα έπρεπε να προηγείται οποιασδήποτε αύξησης φόρων.
Τα ευρωομόλογα
Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της ανάγκης δημιουργίας ευρωπαϊκών ομολόγων, τονίζοντας ότι αυτό επιθυμούν και οι αγορές. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα συνεχίζει να χρειάζεται αλλαγή, καθώς οι διαρθρωτικές τις αδυναμίες παραμένουν. Αλλαγές χρειάζεται επίσης, ανέφερε ο ίδιος, το σύστημα λειτουργίας της ευρωζώνης, καθώς η διαφορά στα επιτόκια δανεισμού μεταξύ χωρών με κοινό νόμισμα αποτελεί μια μη βιώσιμη κατάσταση μακροπρόθεσμα. Επίσης, απαιτείται ένα σύστημα μεταφοράς πόρων εντός της ΕΕ προς ενίσχυση των φτωχότερων κρατών μελών της Ένωσης.
Συνεχίζοντας, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η κρίση δεν έχει ακόμα επιλυθεί και υπογράμμισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης, μέσω της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) και ως ένα «ευρωπαϊκό φράγμα» απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις.
Καταλήγοντας, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με επενδύσεις υποδομών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της τεχνολογίας, αλλά και της εκπαίδευσης.
Στο διήμερο συνέδριο του CEPS που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν επιφανείς προσωπικότητες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο πρώην Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα, ο πρώην επίτροπος και πρόεδρος του ΠΟΕ, Πασκάλ Λαμί, ο Επίτροπος απασχόλησης Λάσλο 'Αντορ, οι γνωστοί οικονομολόγοι Ντάνιελ Γκρος και Πολ ντε Γκρου, ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος κ.ά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://egiakoumis.com/


Read more...

Βολές για τη δήλωση περί δημοψηφίσματος Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά Σπηλιωτόπουλου για το τζαμί


Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά Σπηλιωτόπουλου για το τζαμί
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Αντιδράσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει η δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να γίνει δημοψήφισμα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

«Ο κ.Σπηλιωτόπουλος τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος για ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εξαρτώνται από τη βούληση της πλειοψηφίας. Προστατεύουν το δικαίωμα κάθε ατόμου και κάθε ομάδας ακριβώς απέναντι στη βούληση της εκάστοτε πλειοψηφίας. Πρόκειται για άγνοια των βασικών αρχών του δυτικού θεσμικού πολιτισμού ή δεν έμαθε ότι έφυγε ο κ. Μπαλτάκος;» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Για προώθηση ακροδεξιάς ατζέντας κατηγόρησε τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων η ΔΗΜΑΡ.

«Την ώρα που εμβρόντητη και οργισμένη η δημοκρατική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο υποψήφιος της ΝΔ για το δήμο της Αθήνας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ανοίγει την ακροδεξιά ατζέντα συντασσόμενος με όσους θέλουν να μπλοκάρουν την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν προσφέρονται για τις προεκλογικές ανάγκες ουδενός».

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε με μία διευκρινιστική δήλωση μέσω Twitter:

Δεν συζητάμε για το αν οι μουσουλμάνοι πρέπει να έχουν λατρευτικό χώρο (αυτό εξυπακούεται) αλλά αν πρέπει να είναι στο κέντρο της Αθήνας!
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Προχωράμε με ομοψυχία» Σαμαράς: Πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή σκληρότερα από οποιονδήποτε


Σαμαράς: Πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή σκληρότερα από οποιονδήποτε
Προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα τόνισε ο πρωθυπουργός   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Δεν θα επιτρέψω πότε σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπροσώπους των AHEPANS, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι είναι εκείνος που πολέμησε εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. «Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

«Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κάνεις δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. «Και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα. Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Σχόλιο Τσίπρα

«Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε ότι «οι σημερινές δηλώσεις Σαμαρά συνιστούν ομολογία ενοχής» και ότι «αντί να μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ».
Μια ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου δεν φτάνει, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώνει ότι «ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο. Ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική ΧΑ».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την 'ηρωική' του έξοδο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΠΑΣΟΚ προς Χ.Α. : Δεν εκβιαζόμαστε από νταβατζήδες... ...της κλειδαρότρυπας...
Με οξύ τρόπο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στις καταγγελίες της Χρυσής Αυγής, για επαφές βουλευτών της και με άλλους πέραν του Τ. Μπαλτάκου.
Όπως...
δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος: «Δεν εκβιαζόμαστε από τους νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας. Τους προκαλούμε να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν εκβιαζόμαστε»...

Read more...

Η υπόθεση Μπαλτάκου «ανεβάζει» δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ...

Metron Analysis: Η υπόθεση Μπαλτάκου «ανεβάζει» δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ
Η μεγάλη έρευνα της Μetron Analysis, που άρχισε στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό 19,5%, έναντι ...
18,4% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται με 10,4% «Το Ποτάμι» και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,8% , ΚΚΕ με 4,5% η «Ελιά» (ΠΑΣΟΚ) με 4,3% οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 26,5% έναντι 25,1% της ΝΔ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 14,2% , η Χρυσή Αυγή με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,1%, η ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ) με 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και ο ΛΑΟΣ με 1,35%. «Άλλο» επιλέγει το 6,2% .

Στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παίρνει ποσοστό από 355 έως 45% και η ΝΔ από 33% έως 35%.

Πριν και μετά την υπόθεση Μπαλτάκου

Στην πρώτη φάση της έρευνας, που διεξήχθη πριν απο τις αποκαλύψεις (έως το Σάββατο 29 Μαρτίου), η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 25%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,4%, η ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 5,8%, οι ΑΝ.ΕΛ 3,9%, η Χρυσή Αυγή 7,3%, η ΔΗΜΑΡ 2,9%, το ΚΚΕ 6,9% και το Ποτάμι 15%.

Η πόλωση που ακολούθησε τις αποκαλύψεις (από τις 30 Μαρτίου) δεν άλλαξε τα πράγματα για τη ΝΔ, η οποία από το 25% ανέβηκε μόλις στο 25,1%.

Αλλαξε όμως την εικόνα κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ, που «τσίμπησε» 2,3% και απο το 25,4 % ανέβηκε στο 27,7%.

Η Χρυσή Αυγή επίσης κέρδισε 1,2% και η ΔΗΜΑΡ επίσης κέρδισε 1,6%.

Υποχώρησαν το ΚΚΕ από το 6,9% στο 5,3%, το Ποτάμι από το 15% στο 13,3% και οι ΑΝΕΛ στο 3,5% από το 3,9%.

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του thetoc.gr.

protothema.gr

Read more...

Τρεις φορές ζητήθηκε απο το στρατό να κατεβεί στο δρόμο...HXHTIKO & ΒΙΝΤΕΟ...
Την αποκάλυψη οτι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις υπήρξε πολιτική εντολή για να διατεθεί προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ως υποστηρικτικός μηχανισμός των σωμάτων ασφαλείας έκανε μιλώντας στο onalert.gr ο ...
επίτιμος Αρχηγος ΓΕΝ, Κοσμάς Χριστίδης. Ο επίτιμος αρχηγός σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες οτι είχε λάβει τέτοια εντολή η οποία αφορούσε την παρέλαση τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη όπου και το αίτημα μερικώς ικανοποιήθηκε.

"Το αίτημα αφορούσε ο στρατός να βρίσκεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για πάν ενδεχόμενο. Υπουργός Άμυνας εκείνη την περίοδο ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος, υποθέτω οτι το αίτημα έχει έρθει ακόμα πιο ψηλά" δηλώνει στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος.
Δειτε το βίντεο:Ακουστε το ηχητικό:


Πληροφορίες/video/φωτογραφία απο το onalert.gr

stokokkino.gr

Read more...

Παπανδρέου: Οι δηλώσεις μου ισχύουν...Αναφορές στο ζήτημα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και των ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου Ideas Lab 2014 που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης CEPS.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν...
η Ευρώπη και η Ελλάδα αντέχουν μια πολιτική κρίση που θα προκύψει από έναν ενδεχόμενο εκλογικό κύκλο στην περίπτωση που επιμείνει στην απόσυρση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι "οι εκλογικοί κύκλοι πάντα θα υπάρχουν κι ο λαϊκισμός δεν πρόκειται να κερδίζει συνέχεια αν εμείς υποστηρίξουμε τις αρχές μας και μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που είναι σωστό".

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ζήτημα θέμα δημοκρατίας. Στη συνέχεια συνομιλώντας σε ομήγυρη δημοσιογράφων ανέφερε σχετικά με τη μελλοντική του εμπλοκή στο πολιτικό σκηνικό ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει την Ελλάδα να πετυχαίνει και αυτός θα βοηθήσει.

Τόνισε επίσης ότι η προηγούμενή του τοποθέτηση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεχίζει να ισχύει: "Ο σκοπός είναι να μείνουμε πιστοί στις αρχές που υπηρετούμε".

Απέφυγε κατά τ' άλλα να αναφερθεί περισσότερο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου μίλησε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Λετονίας σε πάνελ για τον ρόλο της Ευρώπης στην οικονομική κρίση.Πηγή: real.gr

Read more...

Στον ανακριτή οκτώ σωφρονιστικοί για το θάνατο του Καρέλι ...Στο γραφείο της ανακρίτριας Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή θα βρεθούν το μεσημέρι του Σαββάτου οι οκτώ πρώτοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι.

Οι...
οκτώ σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας κατηγορούνται για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία.

Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμίες προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και για να λάβουν τα αντίγραφα του κατηγορητηρίου οι συνήγοροί τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή των εντολέων τους.

Εκτός των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κατηγορείται και ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

efsyn.gr

Read more...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις...


Δύο νέες δημοσκοπήσεις για ενημερωτικές ιστοσελίδες αναδεικνύουν το ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ...
των ευρωεκλογών.

Σημαντικό προβάδισμα 2,5% δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ΝΔ, νέα δημοσκόπηση της VPRC. Συγκεκριμένα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει 27,5% έναντι 25% της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 11%, ενώ τέταρτο φιγουράρει «Το Ποτάμι» με 7,5%. Σύμφωνα με το newsit.gr, η δημοσκόπηση έγινε στις 1 και 2 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και δεν αποτυπώνεται η αντίδραση των ψηφοφόρων για την υπόθεση Μπαλτάκου.
dimoskopisi1

Η έρευνα της Μetron Analysis που άρχισε στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου (επομένως περιλαμβάνει και το ξέσπασμα του Μπαλτάκος – γκέιτ) δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό 19,5% έναντι 18,4% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται με 10,4% το Ποτάμι και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,8% , ΚΚΕ με 4,5% η ΕΛΙΑ( ΠΑΣΟΚ) με 4,3% οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,7% η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.


left.gr

Read more...

Αρση τραπεζικού απορρήτου για τον Φιλιππίδη...


Μετά από εισήγηση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών Ελένης Μαυροπούλου, το Συμβούλιο αφού μελέτησε τη δικογραφία, διέταξε την ...
άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να εξετασθούν οι αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του Αγγελου Φιλιππίδη κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2008 ως την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε ήδη στις τράπεζες και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα θα γνωστοποιηθούν εγγράφως στον Ειδικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Ανδρεάδη...
iefimerida.gr

Read more...

Παρατείνεται η προφυλάκιση Παππά και Λαγού...


Την παράταση της προσωρινής κράτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, που οδηγήθηκαν στην φυλακή τον περασμένο Σεπτέμβριο κατηγορούμενοι για...
διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε ενόψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης των κατηγορουμένων, διατάσσει να συνεχιστεί για ακόμη ένα εξάμηνο η προσωρινή κράτηση τους κρίνοντας, ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι...
enet.gr

Read more...

Ο Λ. Γρηγοράκος ανοίγει θέμα τριπλών εκλογών

Ο Λ. Γρηγοράκος ανοίγει θέμα τριπλών εκλογών
Δήλωσε βόμβα έκανε ο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος λέγοντας ότι δεν αποκλείονται τριπλές εκλογές με αφορμή τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις Ευρωεκλογές σε επιτροπή της Βουλής.
«Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται σήμερα δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές», είπε ο Γρηγοράκος στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή.
Ακόμη, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα δεχτούν την πρόταση σας για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση με τον κύριο Μπαλτάκο και να δούμε αν η κυβέρνηση αντέχει να πάει σε τριπλές εκλογές».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου υπάρχει ρύθμιση προκειμένου να υπάρξει τεχνική προετοιμασία για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών.
Πηγή φωτο eurokinissi
http://egiakoumis.com/

Read more...

Νέα μείωση στα ασφάλιστρα των Ι.Χ. αυτοκινήτωνΠόσο υποχωρεί το μέσο ασφάλιστρο. Τι λένε μεσίτες
H πτωτική τάση των ασφαλίστρων αυτοκινήτου συνεχίστηκε κατά το α' τρίμηνο 2014, με το μέσο ασφάλιστρο (σε αυτοκίνητο πενταετίας, 1600 κ.ε.) να υποχωρεί κατά 10% σύμφωνα με μεσίτες με μεγάλη εκπροσώπηση στην ασφαλιστική αγορά αυτοκινήτου.
Η πτωτική τάση οξύνεται από τον ανταγωνισμό των εταιρειών στην ανακατανομή της αγοράς αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, η οποία, ούτως ή αλλως, αποτελεί το 50%-55% της συνολικής ασφαλιστικής αγοράς. Σήμερα το μέσο εξαμηνιαίο ασφάλιστρο αυτοκινήτου διαμορφώνεται στα επίπεδα των περίπου 210 ευρώ, ενώ στα τέλη του χρόνου ήταν στα επίπεδα των 240 ευρώ.
Οι εταιρείες Γενικών Ασφαλίσεων αλλά και οι Μεικτές (Ζωής και Γενικών) θεωρούν ότι σε περίοδο «ισχνών αγελάδων» είναι άσκοπη η αναζήτηση προώθησης νέων προϊόντων, όταν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα αύξησης μεριδίων και μέσω των ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Έτσι, εκτός από τις μειώσεις στα ασφάλιστρα, υπάρχουν έξτρα προσφορές που αφορούν οδική βοήθεια, νομική βοήθεια ή ακόμη και προσφορές διαγνώσεων σε ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα.
Ρευστότητα
Οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο δεν μπορούν να μείνουν εκτός από τον «χορό των εκπτώσεων», γιατί απλούστατα θα χάσουν την αγορά σε μία περίοδο που κάθε ασφάλιση εξασφαλίζει πολύτιμη ρευστότητα για την επιβίωση των εταιρειών. Εταιρείες που κρατούσαν πρακτική «διακριτικών» μειώσεων (όχι πάνω από το 4%-5% ετησίως) αναγκάζονται να κινούνται τολμηρότερα για να κρατήσουν την πελατεία τους.
Την πτωτική τάση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ευνοεί και η μείωση των ζημιών και ατυχημάτων εξαιτίας της μικρότερης χρήσης Ι.Χ και της συντηρητικότερης οδήγησης. Ωστόσο, τα τελευταία κρούσματα ασφαλιστικής απάτης από την πλευρά συνεργείων προς τις ασφαλιστικές (εικονικές ζημίες) έχουν θορυβήσει τον κλάδο που πλέον κινείται μέσω αποκλειστικών συνεργασιών.
πηγή: Ημερησία
http://news247.gr/

Read more...

To «Βατοπαίδι» του Μπαλτάκου...


 Xάρισε φιλέτο 40 στρεμμάτων στη Μητρόπολη Αιγιαλείας ...
Άρωμα από έργα και ημέρες και τη μεθοδολογία του έως χθες γ.γ. της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου έχει πάρει και η Αχαΐα καθώς με δικές του ενέργειες στην περιοχή καταγράφηκε ατύπως σκηνικό από βατοπέδι. Ο πρώην πλόεν συντονιστής της συγκυβέρνησης ήταν...
ο «κουμανταδόρος» της τροπολογίας με την οποία στις 20 Νοεμβρίου 2013 στη Βουλή αποφασίστηκε η παράταση για τριάντα ακόμα χρόνια η παραχώρηση χρήσης έκτασης Μαθητικών Κατασκηνώσεων «Βερίνου» Αχαΐας με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας σε γυναικείο μοναστήρι .
Ο διαδικασίες τότε είχαν χαρακτηριστεί από παράτυπες έως τουλάχιστον περίεργες αφού δεν υπήρξε καν διαγωνισμός με αποτέλεσμα το δωράκι να έρθει με τροπολογία. Να σημειωθεί πως ο Δήμος ήθελε να κάνει προσφορά και δεν ήταν καν ενημερωμένος με το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκαλείται μια μόλις ημέρα νωρίτερα εκτάκτως.
Σύμφωνα με την διάταξη η οποία επιβλήθηκε μετά από πιέσεις Μπαλτάκου, η έκταση παραχωρείται στο μοναστήρι ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος!!!
Το άλλοθι για την απίστευτη διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πως στο χώρο αυτό υπήρχαν κατασκηνώσεις του υπουργείου παιδείας πριν από 40 χρόνια αλλά οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν και ερήμωσαν. Είχαν ήδη παραχωρηθεί στη Μονή για να τα αξιοποιήσει και να ξαναφτιάξει τις εγκαταστάσεις, ωστόσο δεν πρόλαβε. Κι επειδή για να γίνουν εργασίες χρειάζεται χρόνος γι 'αυτό και παρατείνεται η παραχώρηση. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι στους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές της Αντιπολίτευσης έδειχναν ως "εγκέφαλο" της συγκεκριμένης ρύθμισης τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο επισημαίνοντας με νόημα την επίσκεψη και φιλοξενία του κ. Μπαλτάκου στην Ιερά Μονή Καλαβρύτων. Οι ίδιοι βουλευτές μάλιστα, αποκάλυπταν ότι την ώρα συζήτησης της τροπολογίας ο κ. Μπαλτάκος μπήκε στην Ολομέλεια -κάτι που σπάνια κάνει- ιδιαιτέρως αγχωμένος ενώ όλη την ώρα ψιθύριζε στο αυτί του αρμοδίου Υφυπουργού. Μάλιστα από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν ήταν λίγοι εκείνη την περίοδο που μιλούσαν για τον κ. Μπαλτάκο μιλώντας για το δικό του «Βατοπαίδι».

patrastimes.gr

left.gr 

Read more...

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι των καταθέσεων...
Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

επομένως, δεν θα ισχύσει το ...
περυσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή, όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις έως 250 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται αυτοτελώς με παρακράτηση του φόρου 15% στην τράπεζα.

Λαμβάνονται, όμως, υπόψη στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, εφόσον το σύνολο του εισοδήματος υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Read more...

Τρεις ...πρώην για τον Μπαλτάκο...


xynidis
Θέση στην υπόθεση Μπαλτάκου, παίρνουν τρεις πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, αναδεικνύοντας ο καθένας από μία ξεχωριστή πτυχή του θέματος.
Άλλο πρωθυπουργό από...
την παρούσα Βουλή, ζητά με παρέμβασή του στα social media, ο Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας πως «το όλο παρακράτος που αποκαλύφθηκε δεν είναι του Μπαλτάκου, είναι του Σαμαρά», και αποδίδοντας προφανέστατα την όλη ευθύνη στον πρωθυπουργό και τις επιλογές των συνεργατών του.
Τους «λαλίστατους των ημερών» καλεί να πουν το ...αυτονόητο, δηλαδή ότι «η παραίτηση Μπαλτάκου δεν σώζει πλέον τα προσχήματα», ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. «Εκτός και αν ακόμα και αυτό λογίζεται ως αποσταθεροποίηση, στην κατά τα άλλα 'σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση Σαμαρά», όπως λέει με νόημα.
Τέλος, την νομική -και πολιτική βεβαίως- διάσταση του θέματος αναδεικνύει ο Σωκράτης Ξυνίδης. Νομικός γαρ, εξηγεί σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο ιστολόγιό του, τους λόγους για τους οποίους «δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να σιωπήσει»...
Μιλώντας για «σωρεία ποινικών αδικημάτων, μέχρι πλήρους ευτελισμού των θεσμών και της ίδιας της ελληνικής δικαιοσύνης», αλλά και για σχεδόν ...κατάλυση του Πολιτεύματος, ο κ.Ξυνίδης, αφού απαριθμεί τα αδικήματα, επισημαίνει πως «η Δικαιοσύνη έχει μία μόνο ευκαιρία να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να την εμπιστεύεται. Να μην σιωπήσει και να μην κρυφτεί». Θυμίζει άλλωστε με νόημα ότι η πολιτική ηγεσία ήταν αυτή που πέταξε τη λάσπη πάνω της, από την ώρα που ο κ.Μπαλτάκος δεν αμφισβητεί το περιεχόμενο των συνομιλιών αλλά μόνο το τεκμήριο αυτών...
Δείτε εδώ, ολόκληρη την ανάρτηση του κ.Ξυνίδη  εδώ

matrix24.gr

Read more...