Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αρχηγική επάνοδος Παπανδρέου στις δημοσκοπήσεις

Θα ψήφιζαν οι πολίτες Γιώργο Παπανδρέου, αν δημιουργούσε νέο κόμμα; Το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης και η στάση του πρώην πρωθυπουργού. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247
Του Γιάννη Πιτταρά
Κρυφά χαμόγελα, ικανοποίηση αλλά και μια ετεροχρονισμένη δικαίωση στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν ότι προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της RASS με έναν στους δυο πολίτες να του χρεώνουν σκοπιμότητα ως προς την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αλλά και περίπου το 5% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε αν δημιουργούσε νέο κόμμα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης οι περίπου μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 49,9% θεωρούν οτι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο από σκοπιμότητα, άλλο 1/3 (29,9%) πιστεύει ότι αυτό συνέβη επειδή δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και το 17% πως οτι έκανε το έκανε από άγνοια.
Οι ερωτηθέντες ωστόσο - έστω και με ένα χαμηλό ποσοστό - του δίνουν τη δυνατότητα εισόδου στη Βουλή στην περίπτωση που δημιουργούσε ένα νέο κόμμα!
Το 4,6% δηλώνει ότι θα τον εμπιστευόταν, την ίδια στιγμή που στην ίδια δημοσκόπηση το 4,1% των πολιτών ψηφίζει ΠΑΣΟΚ...
Στο επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ η συγκεκριμένη έρευνα προκάλεσε κλίμα ευφορίας και ικανοποίησης, αν και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις θεωρούν ότι το μονοψήφιο ποσοστό του 4,6% των ψηφοφόρων που δείχνει την προτίμηση του στο πρόσωπο του, θα εκτοξευόταν σε διψήφια ποσοστά, αν το ερώτημα της δημοσκόπησης ήταν "αν θα ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου".
Πρόσωπα κοντά στον κ. Παπανδρέου διατύπωναν την εκτίμηση ότι οι πολίτες δείχνουν να μην εμπιστεύονται το νέο εγχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και θεωρούν ως επιβεβλημένη και αυτονόητη τη συνέχιση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό, έστω και υπό νέα ηγεσία.
Είναι ενδεικτικό πάντως, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέχει επιδεικτικά από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την Δημοκρατική Παράταξη, όπως έπραξε το ίδιο και το Σαββατοκύριακο, στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Παρίσι.
Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η επόμενη δημόσια εμφένιση του Γιώργου Παπανδρέου τη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, όπου θα παραστεί και θα παρουσιάσει το βιβλίο του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Συμεών Κεδίκογλου "Τομές με το παρελθόν", που αποτελεί την προσωπική μαρτυρία του Κεδίκογλου και κατάθεση για την ταραγμένη τετραετία 2009-2013.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)
http://news247.gr/

Read more...

''ΤΑ ΑΕΙ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ''...


Τη δυνατότητα να επιλέγουν τα Πανεπιστήμια τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών και τον αριθμό  των φοιτητών που μπορεί να μετεγγραφούν σε αυτά...
διερεύνησε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.


Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε ότι το θέμα αυτό θα διερευνηθεί σε συνεργασία με την ΑΔΙΠ.

«Ξεκινάει ο διάλογος την επόμενη εβδομάδα με βάση τη θέση μας ότι τον αριθμό των εισακτέων θα καθορίζουν στο εξής τα ίδια τα πανεπιστήμια. Θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι το πρόβλημα της υπερφόρτωσης των κεντρικών πανεπιστημίων», αλλά παρατήρησε πως «υπάρχει και το πρόβλημα της φτώχειας».

Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο υπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα του υπουργείου ώστε να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα, όσον αφορά στις καταλήψεις, τονίζοντας ότι «καμία ώρα διδασκαλίας δεν θα χαθεί».

«Δεν λέμε όχι στις κινητοποιήσεις, που είναι δικαίωμα αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απώλεια διδακτικών ωρών», είπε, ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανάμειξη στην παρέμβαση της εισαγγελίας σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις και έκανε λόγο για κομματικές παρεμβάσεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι σήμερα με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε τη στήριξή της στις μαθητικές κινητοποήσεις, τονίζοντας πως «ο αγώνας των μαθητών, πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_742.html

Read more...

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν οι συντάξεις...


Συντριπτικές αλλαγές στο καθεστώς των συντάξεων μπαίνουν σε εφαρμογή από...
την 1η Ιανουαρίου 2015, αφού αλλάζει τόσο ο τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης όσο και ο τρόπος εγγύησής της.

Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού συνεπάγεται νέα μείωση των συντάξεων, που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας θα είναι μεσοσταθμικά γύρω στο 7%, ενώ σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις έως και 30%.

Η αλλαγή στον τρόπο εγγύησης, όμως, των συντάξεων ισοδυναμεί με την απώλεια της έννοιας της κοινωνικής ασφάλισης, αφού το κράτος θα εγγυάται μόνο τη σύνταξη των 360 ευρώ. Ισοδυναμεί με το πρώτο μεγάλο βήμα για την παράδοση του ασφαλιστικού συστήματος στους ιδιώτες και την καταβύθιση του κράτους πρόνοιας.

Η ιδιωτική διαχείριση των κοινωνικών πόρων δρομολογείται μέσα από την προδιαγεγραμμένη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Και λέμε προδιαγεγραμμένη, γιατί όλα τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος είχαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και οδήγησαν στην καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων και στην εξαθλίωση των συνταξιούχων. Το πρόβλημα γίνεται περισσότερο εκρηκτικό με τη δυσθεώρητη αύξηση της ανεργίας, την αύξηση της αδήλωτης εργασίας, την εισφοροδιαφυγή και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.

Μπροστά σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει νέες υποκλίσεις στην τρόικα, προωθώντας και νέα μέτρα που θα οδηγήσουν τα ταμεία σε ξαφνικό θάνατο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που το κράτος θα εγγυάται μόνο τη σύνταξη των 360 ευρώ, η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα βάλει τα ταμεία σε νέες ολέθριες περιπέτειες, αφού, σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, τα ταμεία θα χρειαστούν για την καταβολή των συντάξεων επιπλέον 950.000.000 ευρώ για το 2016, άλλα 1,4 δισ. για το 2017 και περισσότερα από 2,5 δισ. για το 2018!

Το «Π», προκειμένου να κατανοήσουμε τι μας ξημερώνει, παρουσιάζει αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις από το νέο έτος, ποιους αφορούν αυτές οι αλλαγές, καθώς και τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις ομαδικές απολύσεις, τον κατώτερο μισθό και το δικαίωμα στην απεργία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
topontiki.gr

Read more...

Ελεύθερη η οικογένεια του Παύλου Ψωμιάδη...


Ο Παύλος ΨωμιάδηςΌλα τα μέλη της της οικογένειας του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη  που έχουν...
προφυλακιστεί για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, αποφυλακίστηκαν  σήμερα (Τετάρτη), εκτός από τον ίδιο.

Με διάταξη του ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του επιχειρηματία, έπειτα από συμφωνία με τους κατηγορούμενους ότι θα παραχωρήσουν την  ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το «κανόνι» της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, παρέχοντας τους πληρεξούσιο με το οποίο μπορούν να πουλήσουν τα ακίνητα ώστε να αποζημιωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έκρινε ότι με την κίνηση τους αυτή τα τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη δείχνουν εμπράκτως τη διάθεσή τους να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους. 

Η συμφωνία αφορά τους περίπου 400 ομολογιούχους που εκπροσωπούνταν από το δικηγορικό Γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία  της οικογένειας Ψωμιάδη.

Τα ακίνητα που περνούν στους ζημιωθέντες της Aspis Capital είναι μεταξύ άλλων κτήριο επί της Βασ. Σοφίας , ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και  στη Λεωφ. Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στου ΦΙΞ, και δυο πολυκατοικίες, η μια στην στη Θεσσαλονίκη και η άλλη  στις Σέρρες. Εκτιμάται ότι η αξία των ακινήτων καλύπτει περίπου το 90 τοις εκατό των κεφαλαίων που έχασαν...
πηγή efsyn.gr

Read more...

Ένταση στη Βουλή με αποχωρήσεις και γκρίνιες...


Τεράστια ένταση με αφορμή την κατάθεση των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια με τη μορφή τροπολογίας και...
όχι νομοσχεδίου επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από την συνεδρίαση της Επιτροπής καταγγέλλοντας απαξίωση του Κοινοβουλίου. Με την έναρξη της συνεδρίασης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο όπου έχει κατατεθεί η τροπολογία Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη να προγραμματίσει ειδική κοινή συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής και της επιτροπής παραγωγής εμπορίου η οποία είναι και αρμόδια για την τροπολογία.

Το αίτημά της ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τον κ. Βιρβιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως η τροπολογία είναι εκπρόθεσμη για την Επιτροπή και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Ο κ. Βιρβιδάκης υπενθύμισε δε, ότι η διαδικασία έχει αποφασιστεί και έχει κλείσει από την πρώτη συνεδρίαση και πως τις κοινές συνεδριάσεις δεν τις αποφασίζει η επιτροπή αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η ένταση που προκλήθηκε ήταν τεράστια με την κα Κωνσταντοπούλου να μιλάει για απολυταρχικό καθεστώς και να καταγγέλλει τον κ. Δένδια πως εμφανίστηκε την Δευτέρα στην επιτροπή, λίγες μόνο ώρες πριν να ορκιστεί Υπουργός Άμυνας προκειμένου να διαφημιστεί μετά Βαΐων και κλάδων. Το οργισμένο ύφος της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βιρβιδάκη ο οποίος απάντησε: «Να μάθετε τρόπους και συμπεριφορά». Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μάλιστα σε μια σπάνια για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κίνηση, σηκώθηκε από τη θέση του όπως ορίζει ο κανονισμός προκειμένου να ανακαλέσει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην τάξη. Η κίνησή του ενόχλησε την κα Κωνσταντοπούλου η οποία φώναξε: «Για ποιον λόγο σηκώνεστε κύριε Βιρβιδάκη;».

«Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός έχει εγκαταλειφθεί κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ευτελίζει το Κοινοβούλιο.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι πέρα από την αντιπολίτευση δυσαρέσκεια για την κατάθεση τροπολογίας και όχι νομοσχεδίου εκφράστηκε και από το ΠΑΣΟΚ. «Ο τρόπος που ήρθε η τροπολογία δεν ήταν ο ορθότερος» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας, όμως πως την κάνουν αποδεκτή, καθώς δεν είναι μόνο διαδικαστικό θέμα, αλλά θέμα ουσίας και είναι κάτι που το περιμένει όλη η χώρα...
parapolitika.gr

Read more...

Αρνούνται τις κατηγορίες Αντιμέτωποι με ισόβια οι συλληφθέντες για την κοκαΐνη 230 κιλών στη Βούλα


Αντιμέτωποι με ισόβια οι συλληφθέντες για την κοκαΐνη 230 κιλών στη Βούλα
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Ποινική δίωξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη στη Βούλα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες.

Πρόκειται για έναν 62χρονο Έλληνα, έναν 25χρονο υπήκοο Μεξικού, που είχε και αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα και έναν 69χρονο υπήκοο Καναδά που έχει γεννηθεί στην Κολομβία.

Όπως ανέφερε στην παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 35χρονος υπήκοος Μεξικού και ένα ακόμα μέλος του, ένας 36χρονος υπήκοος ΗΠΑ που έχει γεννηθεί στο Λίβανο.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χώρους αποθήκευσης. Όπως διευκρινίστηκε τα 233 κιλά κοκαΐνης μεταφέρθηκαν από τον Παναμά στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κιβώτια με ανανάδες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος, με τη συνδρομή της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Στην επιχείρηση συνεργάστηκαν η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το ΣΔΟΕ και η διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ στην εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχε και η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν παραπέμπει τον Γ.Καπελέρη Την παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

Αθήνα
Την παραπομπή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη για απιστία προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο εισαγγελέας Εφετών Μανώλης Δράκος στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτείνει τη μη παραπομπή του επίσης άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για την ίδια υπόθεση.

Και οι δύο θα κριθούν από το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη λίστα και για τους ελέγχους που δεν πραγματοποίησαν ποτέ για τους 2.652 καταθέτες, οι οποίοι σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς φέρονται να έχουν καταθέσεις περίπου 4,5 δισ. ευρώ.

Στην απολογία του ο κ. Διώτης είχε δηλώσει ότι δεν πραγματοποίησε τους ελέγχους, διότι είχε πεποίθηση ότι οποιαδήποτε ενέργειά του θα ήταν παράνομη, αφού θα παραβίαζε τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά του ο κ. Καπελέρης είχε αποδώσει ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, του είχε δώσει μόνο δέκα ονόματα για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Είχε μάλιστα δηλώσει ότι ουδέποτε γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας, η οποία είχε φτάσει στην Ελλάδα το 2010.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δηλώσεις στο Reuters Χαρδούβελης: Αναμένουμε περιορισμένη εποπτεία 6-12 μηνών μετά το μνημόνιο


Χαρδούβελης: Αναμένουμε περιορισμένη εποπτεία 6-12 μηνών μετά το μνημόνιο
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Αθήνα
«Η Ελλάδα αναμένει μια ενδιάμεση περίοδο έξι έως 12 μηνών περιορισμένης εποπτείας από την ΕΕ και ΔΝΤ, μετά τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος στήριξης στο τέλος του έτους, χωρίς την τρέχουσα "μικρο-διαχείριση" από τους δανειστές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, την Τετάρτη.

Είναι η πρώτη φορά, σχολιάζει το Reuters, που η Αθήνα εκφράζει μεγαλοφώνως τις προσδοκίες της για την μετά το μνημόνιο εποχή σχετικά και με το ευαίσθητο θέμα της έξωθεν εποπτείας.

Το πρακτορείο εκτιμά, ότι η ελληνική κυβέρνηση μπροστά στο φόβο των πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015, εάν δεν επιτευχθεί η εκλογή προέδρου, έχει συναρτήσει την σωτηρία της με μια πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο. Ωστόσο, παρατηρεί, το σχέδιο αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους ευρωπαίους αξιωματούχους και τις αγορές που έστειλαν μήνυμα ανεβάζοντας την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο μη βιώσιμο επίπεδο του 8%.

Οι αντιδράσεις αυτές δεν άλλαξαν τα σχέδια της Αθήνας, είπε ο Γκ.Χαρδούβελης. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, συζητά με τους επίσημους δανειστές της ένα «δίχτυ ασφαλείας» υπό τη μορφή πιστωτικής γραμμής στην οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενδιάμεση περίοδο, η οποία θα διαρκέσει από 6 μήνες το ελάχιστο έως 12 μήνες το μέγιστο. Χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, επισήμανε ο υπουργός, θα είναι η χαλαρότερη σε σχέση με το παρελθόν εποπτεία από τους επίσημους δανειστές.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της -μπορεί να μην είναι συνοδηγοί, αλλά θα κάθονται με ασφάλεια στο πίσω κάθισμα- και ένα 'μαξιλάρι', ώστε στην περίπτωση που συμβεί κάτι αρνητικό να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει (να αντλήσει κεφάλαια)», είπε ο Χαρδούβελης.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο της εξόδου και η συμφωνία για την πιστωτική γραμμή θα συζητηθούν στο Eurogroup της Πέμπτης.

«Η πιστωτική γραμμή θα μοιάζει με την ενισχυμένη γραμμή πίστωσης (ECCL) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της ευρωζώνης από τον ESM, χωρίς όμως τους όρους του μνημονίου,
όπως ίσχυαν μέχρι σήμερα» εξήγησε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, σημείωσε ότι η Αθήνα θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τα 11 δισεκ. ευρώ που έχουν απομείνει διαθέσιμα στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Α.Τ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ;..


Με ρωτάτε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω κάτι για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ και νιώθω την ανάγκη να...
σας αποκαλύψω τον βαθύτερο λόγο της στάσης μου: δεν έχω καταλάβει τίποτα.

Από τη μια μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν καταργείται αλλά δεν θα συμμετάσχει ούτε στις εθνικές εκλογές, όπως δεν συμμετείχε και στις Ευρωεκλογές. Μας λένε ότι η Ελιά ήταν κάτι φοβερά το πετυχημένο αλλά την καταργούν κι αυτή και ιδρύουν κάτι «νέο» αλλά ολόιδιο, τη Δημοκρατική Παράταξη.

Τα μόνα δύο σχόλια που έχω διαβάσει και βγάζουν κάποιο νόημα είναι τα δυο παρακάτω:

α) Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει ότι μόνο οι απατεώνες αλλάζουν συχνότερα όνομα από το ΠΑΣΟΚ. Για τις ευρωεκλογές έγινε «Ελιά» και χαντακώθηκε: από 12% πήγε στο 8%. Τώρα για τις εθνικές εκλογές θέλει να εμφανιστεί ως «Δημοκρατική Παράταξη» (ΔΗΠΑΡ). Αλλά το πρόβλημα μάλλον είναι άλλο. Η ονοματολογία είναι η μόνη πρόταση που έχουν και ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της πολιτικής. (Πάσχος Μανδραβέλης)

β) Μην μπερδεύεστε... Δημοκρατική Παράταξη για το σημερινό ΠΑΣΟΚ ονομάζεται η μέθοδος εξάλειψης των καταστατικά εκλεγμένων οργάνων, ώστε την επαύριο των εθνικών εκλογών να μην υπάρχει - κάτι, κάπου, κάποιος - που να μπορεί να θέσει θέμα αλλαγής ηγεσίας!
Τόσο απλό, τόσο προφανές... (Γιάννης Ραγκούσης)

Κατά τα λοιπά, δεν καταλαβαίνω τίποτα...

parapolitiki.com

Read more...

ΜΠΑΛΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...


ΓΙΟΥΒΕ - ΘΡΥΛΟΣ 3-2 ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
3.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΟΡΙΝΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"!!!
Οποιος είδε το παιχνίδι κατάλαβε γιατί έχει μεγάλη σημασία οι Ελληνικές ομάδες πρέπει να ανέβουν επίπεδο και να κάνουν επενδύσεις όπως οΟλυμπιακός. Μεγάλο παιχνίδι με τονΓιούβε να...
κερδίζει μετά από ένα καταπληκτικό ματς στο οποίο ο Θρύλος έκανε τρομερή εμφάνιση μέσα στο Τορίνο  μπροστά σε 3.000 οπαδούς του!. Μέσα σε ένα δίλεπτο (65-66’), η Γιουβέντους εξανέμισε τις ελπίδες του μαχητικού Ολυμπιακού για το «διπλό».

Μια άτυχη στιγμή στο αυτογκόλ του Ρομπέρτο και το άπιαστο σουτ του Πογκμπά, έσβησαν το προβάδισμα που είχε δώσει στους Πειραιώτες η εξαιρετική κεφαλιά του Εντινγκά (61’) και με το τελικό 3-2 έφεραν το ματς ξανά στα μέτρα των «μπιανκονέρι». Ο Ρομπέρτο έσωσε το πέναλτι του Βιντάλ στο φινάλε και παράλληλα το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πίρλο (21’) με υπέροχη εκτέλεση φάουλ είχε δώσει το προβάδισμα στην «Κυρία», με την απάντηση να έρχεται από τον Μποτία (24').

Ανοιχτή ακόμα η πρόκριση για την ομάδα του Μίτσελ που έμεινε στους έξι βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης και την τελευταία τα παίζει όλα για όλα κόντρα στη Μάλμε στο «Καραϊσκάκη».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_839.html

Read more...

Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ''ΤΕΛΕΙΑ''...


Ιδρύεται πολιτικό κόμμα με τη επωνυμία «Τελεία». Το έμβλημα του κόμματος αποτελείται από ένα σύμβολο που ακολουθείται από μία λέξη. Το σύμβολο απεικονίζει...
μια αριστερόστροφη σπείρα χρώματος γκρι, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένα γαλάζιος κύκλος. Δεξιά της σπείρας αναγράφεται με πεζοκεφαλαία η λέξη «Τελεία», η οποία είναι μαύρου χρώματος. Κάτω από τη λέξη «Τελεία», εν είδει υπογράμμισης, περνά η προέκταση της σπείρας.

Η απεικόνιση του εμβλήματος έχει ως εξής:
Το κόμμα εδρεύει στην Στυλίδα του Νομού Φθιώτιδας.
Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι δε αρχές του είναι αντίθετες σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη δια της βίας κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος.
Βασικές αρχές και αξίες του κόμματος είναι η ελευθερία, η ειρήνη, η ανάληψη πρωτοβουλιών για πολιτική και ηθική αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει. 




Η ανάταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που καθιστά τον πολίτη μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα. Η ιδέα μιας Ευρώπης ενωμένης, μιας Ευρώπης της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης, μιας Ευρώπης μακριά από οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας, μιας Ευρώπης που θα σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών που την απαρτίζουν. 

Επιδίωξη του κόμματος είναι να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος. 

Βασική αρχή μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον κάθε άνθρωπο, καταρτίζοντας και υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των εθνικών πόρων. 

Βασική αρχή είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ώστε να σφυρηλατηθεί μια εύρωστη, ικανή και υγιής Ελλάδα.

Για την ΕΛΛΑΔΑ του σήμερα, για την ΕΛΛΑΔΑ του αύριο,
Για την ΕΛΛΑΔΑ των Τεχνών και του Πολιτισμού,
Για την ΕΛΛΑΔΑ των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανάπτυξης,
Για την ΕΛΛΑΔΑ που όλοι θέλουμε,
Βάζουμε ΤΕΛΕΙΑ στο παρελθόν και με όραμα, ελπίδα και σωστό σχεδιασμό προχωράμε στο μέλλον!
Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κόμματος
Απόστολος Γκλέτσος
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_655.html

Read more...

Γ.Βαρουφάκης: Η Ευρώπη τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση...



ΗΧΗΤΙΚΟ...

Για πλήρη υποταγή της κυβέρνησης Σαμαρά στο Βερολίνο και παράλληλα τρομοκράτηση του...
ελληνικού λαού να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση, έκανε λόγο ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

"Η Ευρώπη εδώ και τέσσερα χρόνια προσποιείται πως δεν έχει βρεθεί θύμα μιας συστημικής κρίσης και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει σαν κρίση χρέους στην Ελλάδα, οικοδομής στην Ισπανία κλπ. Για να μπορέσει να συνεχίσει την προσποίηση, χρειάζεται να συνεχίσει να συνθλίβει τους λαούς της περιφέρειας. Αυτή η σύνθλιψη όμως, μεταφέρει την κρίση και στη Γερμανία, αλλά κερδίζει και χρόνο στην πολιτική ελίτ της Γερμανίας. Στην διαδικασία αυτή απαιτούν πλήρη υποταγή από την κυβέρνηση Σαμαρά και παράλληλα τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση", δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: "Είναι απλός ο σχεδιασμός του Βερολίνου. Ελπίζει πως μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθηθεί από αυτοδυναμία κι όποιο άλλο κόμμα συμμετάσχει σε μια αριστερή κυβέρνηση, θα αποτελέσει την πέμπτη φάλαγγα που θα αποδομήσει την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε υποταγή κι αυτή.
Την Δευτέρα, μετά την εκλογή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει απειλή πως
θα κλείσουν οι τράπεζες. Και μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει την απάντησή της σε αυτό. Παράλληλα, αν 3-4 μέρες πριν τις εκλογές, το Βερολίνο δει ότι βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βάλει νερό στο κρασί του, αλλά θα έχει και τις απειλές, διότι ο στόχος είναι να υποτάξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή λογική".
Αναφερόμενος στις αγορές, είπε πως φοβούνται τις φούσκες που δημιούργησαν οι ίδιοι, μη σκάσουν πριν ολοκληρώσουν το έργο τους.
"Η Ελλάδα βρίσκεται σε τριπλή χρεωκοπία, σημείωσε, και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με δανεικά, ούτε με ευχολόγια. Μόνο με νέα συμφωνία με την Ευρώπη που θα εμπεριέχει κούρεμα, πλήρως διαφορετικής λογικής διευθέτηση των τραπεζών και εισροή επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά μόνο με σκληρή διαπραγμάτευση μπορούν να γίνουν. Το καλό σενάριο λοιπόν είναι μια τέτοια διαπραγμάτευση, μέσα από συγκρούσεις, από νέα κυβέρνηση"...
stokokkino.gr

Read more...

Με πενιχρό εισόδημα το 23% Κοντά στο όριο της φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες


Κοντά στο όριο της φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες
Φωτογραφία τραβηγμενη τον Ιούνιο του 2014   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες (35,7%) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, το δε 23% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013, που δόθηκαν σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα.

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τη Eurostat, άτομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος (μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων), ή που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά αγαθά, ή που ζουν σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2013 στην Ελλάδα ζούσαν 3,9 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ή το 35,7% του πληθυσμού, έναντι 28,1% το 2008.

Την ίδια χρονιά στην ΕΕ, 120 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,5% του πληθυσμού, έναντι 23,8% το 2008.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (48%), στη Ρουμανία (40%), στην Ελλάδα (35,7%), στη Λετονία (35%) και στην Ουγγαρία (33%).

Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά πολιτών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφονται στην Τσεχία (14,6%), στην Ολλανδία (15,9%), στη Φινλανδία (16%) και στη Σουηδία (16,4%).

Εξάλλου, το 16,7% του πληθυσμού της ΕΕ ζούσε με πενιχρό εισόδημα, μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στην Ελλάδα (23,1%), στη Ρουμανία (22,4%), στη Βουλγαρία (21%), στη Λιθουανία (20,6%) και στην Ισπανία (20,4%) και τα χαμηλότερα καταγράφηκαν στην Τσεχία (8,6%) και στην Ολλανδία (10,4%).

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2013 ανήλθε σε 20,3%, έναντι 9,6% στην ΕΕ.

Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην ΕΕ, ξεκινώντας από 1,4% στη Σουηδία και 1,8% στο Λουξεμβούργο και φτάνοντας στο 43% στη Βουλγαρία.

Σημειώνεται ότι άτομα που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά θεωρούνται εκείνα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.

Τέλος, το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας στην ΕΕ, καταγράφεται το 2013 στην Ελλάδα με 18,2%, έναντι 10,7% στην ΕΕ.

Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Κροατία (16%) και η Ισπανία (15,7%).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τρεις συλλήψεις Τεράστια ποσότητα 230 κιλών κοκαΐνης βρέθηκε σε σπίτι στη Βούλα


Τεράστια ποσότητα 230 κιλών κοκαΐνης βρέθηκε σε σπίτι στη Βούλα
Η κοκαΐνη μεταφέρθηκε από τη Λατινική Αμερική στην Αθήνα σε φορτίο φρούτων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τρία άτομα -ένας Έλληνας ένας Κολομβιανός και ένας Μεξικανός- προσήχθησαν την Τρίτη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για συμμετοχή τους σε κύκλωμα εμπορίου κοκαΐνης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ένας ακόμη ύποπτος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Tο κύκλωμα χρησιμοποιούσε διαμέρισμα στη Βούλα στο οποίο βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 230 κιλών, η οποία προοριζόταν για την ελληνική αγορά είχε έρθει από τη Λατινική Αμερική ως φορτίο με μπανάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από 1,5 μήνα εντοπίστηκε κοντέινερ με το ύποπτο φορτίο στο λιμάνι του Πειραιά και τέθηκε υπό παρακολούθηση από τους άνδρες του Λιμενικού μέχρι να φτάσει στη Βούλα.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε ύστερα από συντονισμένη πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ με τη συνεργασία του ελληνικού κλιμακίου της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Παραμένει άγνωστο αν η συγκεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από Έλληνες και Μεξικανούς σχετίζεται και με δολοφονία που είχε διαπραχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια και ερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λιγότερα μαθήματα, περισσότερες δραστηριότητες Την Τετάρτη συζητούνται οι αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο


Την Τετάρτη συζητούνται οι αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο
Το «νέο Δημοτικό» θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας  

Αθήνα
Με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και στη σκιά των καταλήψεων στα σχολεία, συνέρχεται την Τετάρτη το πρωί η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.
Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να προτείνει λιγότερα μαθήματα και περισσότερες δραστηριότητες, με στόχο την ελάφρυνση του καθημερινού προγράμματος των μαθητών.
«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, οι αλλαγές θα πρέπει να συμφωνηθούν μέχρι το τέλος του χρόνους, ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί τον Ιανουάριο.  
Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να μη συμμετέχει στις συζητήσεις, καταγγέλλοντας την εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουν επίσης ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στις εργασίες της ολομέλειας. «Αρνούμαστε έναν διάλογο-παρωδία που έχει ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Λοβέρδου» αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εντολή για κανονική λειτουργία Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία


Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία
Κανονική λειτουργία των σχολείων και συλλήψεις για καταστροφές ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή τις καταλήψεις  

Αθήνα
Την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκαλούν οι καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας. Η Ευτέρπη Κουτζάμανη ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς να μεριμνήσουν για την κανονική λειτουργία των σχολείων.

Στην ουσία η ανώτατη λειτουργός παραπέμπει σε παλαιότερη εγκύκλιο, η οποία προβλέπει και αυτόφωρες συλλήψεις για καταστροφές στα σχολεία.  Σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, η εγκύκλιος προβλέπει έρευνα για τυχόν παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί φαινόμενα καταστροφών ή εξωσχολικών παρεμβάσεων.
 
364 καταλήψεις 

Την Τρίτη, 364 σχολεία είναι υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Ο αριθμός εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με τη Δευτέρα, οπότε είχαν καταγραφεί πανελλαδικά 500 καταλήψεις σχολείων, από τις οποίες οι 100 στην Αττική.

Αιτίες των καταλήψεων είναι η διαφωνία των μαθητών με τον θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων, που ψηφίστηκε πέρυσι, το σύστημα των εξετάσεων και τις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο του «Νέου Λυκείου» καθώς και η υποχρηματοδότηση των σχολείων.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...