Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αρνούνται τις κατηγορίες Αντιμέτωποι με ισόβια οι συλληφθέντες για την κοκαΐνη 230 κιλών στη Βούλα


Αντιμέτωποι με ισόβια οι συλληφθέντες για την κοκαΐνη 230 κιλών στη Βούλα
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Ποινική δίωξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη στη Βούλα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες.

Πρόκειται για έναν 62χρονο Έλληνα, έναν 25χρονο υπήκοο Μεξικού, που είχε και αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα και έναν 69χρονο υπήκοο Καναδά που έχει γεννηθεί στην Κολομβία.

Όπως ανέφερε στην παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 35χρονος υπήκοος Μεξικού και ένα ακόμα μέλος του, ένας 36χρονος υπήκοος ΗΠΑ που έχει γεννηθεί στο Λίβανο.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χώρους αποθήκευσης. Όπως διευκρινίστηκε τα 233 κιλά κοκαΐνης μεταφέρθηκαν από τον Παναμά στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κιβώτια με ανανάδες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος, με τη συνδρομή της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Στην επιχείρηση συνεργάστηκαν η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το ΣΔΟΕ και η διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ στην εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχε και η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: