Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη

Μετά το «όχι» στο άρθρο 37

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) κατά την κρίσιμη ονομαστική κατ' αρθρον ψηφοφορία που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προφανώς η συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη για οριακές αλλάγες που ήταν δυνατό -σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ- να γίνουν στο άρθρο, δεν κατάφεραν να της αλλάξουν γνώμη. Άλλωστε να την μεταπείσει απέτυχε και ο πρωθυπουργός που είχε νωρίτερα συνάντηση μαζί της.

Ειδικότερα, η κυρία Κατσέλη από το βήμα της Βουλής επανέλαβε τη θέση της ότι «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που έχει.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη...



Ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε πριν από λίγο την... διαγραφή της Λούκας Κατσέλη.
Πλήρωσε τη συνέπεια της ...



Read more...

Βενιζέλος προς Τσίπρα: «Είστε τζάμπα μάγκας»

Βουλή


http://img.protothema.gr/1BD322D8512EA5705F21C29C404DDBB2.jpg
«Αφού κύριε Τσίπρα μας εξηγήσατε τι σημαίνει omerta, εγώ θα σας εξηγήσω σε απλά, απλούστατα ελληνικά τι σημαίνει τζάμπα μάγκας» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευαγγ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για φτηνό συνδικαλισμό. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού αντέδρασε, όμως ο κ. Βενιζέλος δε σταμάτησε την ομιλία του και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή που απέστειλε πριν από λίγες μέρες στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστιν Λαγκαρντ.

Αυτό ήταν ένα αίτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ζητώντας επιτακτικά από την κυβέρνηση ενημέρωση για το περιεχόμενο των επιστολών της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ.


Read more...

Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

«Όχι» στο 37 από την Λ.Κατσέλη

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Λούκα κατσέλη
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Λούκα κατσέλη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Καταψήφισε, τελικώς, το επίμαχο άρθρο 37 που αφορά στις συμβάσεις εργασίας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Λούκα κατσέλη, κατά την κρίσιμη ονομαστική κατ' αρθρον ψηφοφορία που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας νωρίτερα από το βήμα της Βουλής η κυρία Καστέλη, είχε επαναλάβει ότι «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που έχει.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λαμβάνοντας το λόγο δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε «οριακές αλλαγές» στο άρθρο, εφόσον συνομιλήσει με την κυρία Κατσέλη και τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να μεταπειστεί η βουλευτής.

Τελικά, η προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν και η κυρία Καστέλη είπε «όχι» στο άρθρο 37.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κατέληξε ο σοβαρά τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό


http://newpost.gr/var/photos/blog/gallery/1713399.jpg

Δυστυχώς νεκρός είνα διαδηλωτής που τραυματίστηκε βαριά στα επεισόδια στο Σύνταγμα σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 45χρονος δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ κατά τη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Αναζωπυρώνονται οι εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αποχωρούν τα μέλη του ΠΑΜΕ από την Πλατεία Συντάγματος. Αυτή τη στιγμή εκτοξεύονται πέτρες εναντίον της αστυνομίας στα στενά γύρω από το Σύνταγμα, η οποία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με τις πληφορίες, κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία. Πάντως ο όγκος των διαδηλωτών φαίνεται ότι έχει επανέλθει έξω από τη Βουλή, ωστόσο είναι εμφανώς μικρότερος.


Νωρίτερα, εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, αφού σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ. Στο σημείο έσπευσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία και παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν.

Οι νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των μελών της περιοφρούρησης του ΠΑΜΕ οι οποίοι κινήθηκαν σε βάρος τους προκειμένου να τους απωθήσουν και να διαφυλάξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαδήλωσης. Στην ένταση ενεπλάκη και η Αστυνομία η οποία αδιακρίτως έριξε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Ελευθεροτυπία, μέλη του ΠΑΜΕ «έπιασαν» δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι έφεραν αστυνομικές ταυτότητες και αποδείχθηκε ότι ήταν άνδρες της ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 30 τραυματίες ενώ υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο οποίος έπεσε από ψηλά και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πάντως, η προσέγγιση του ασθενοφόρου ήταν δύσκολη.

Στην Πλατεία έσπευσαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες κατέλαβαν το Σύνταγμα, χωρίζοντας τους διαδηλωτές από τους κουκουλοφόρους.


Νωρίτερα. χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μια ημέρα μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων. Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί σχεδόν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που είχαν προαναγγείλει την περικύκλωση της Βουλής βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο και διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Από πολύ νωρίς το πρωί, η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει και ο σιδερένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί, ενώ έχουν κλείσει και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν από το Κολωνάκι προς το Σύνταγμα.

Κλειστοί είναι και σήμερα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζει με επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΠΟΕ- ΟΤΑ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, οι μηχανικοί του Δημοσίου και οι ναυτεργάτες.
Read more...

Το μαχαίρι στο λαιμό των βουλευτών βάζει ο Βενιζέλος...



Η καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου θα ισοδυναμεί με καταστροφή, ισχυρίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στα μέλη του κοινοβουλίου. «Αν το νομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί στο... σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων όλων των διατάξεών του και ιδίως αυτών που έχουν αναγορευτεί σε συμβολικό και πολιτικό κριτήριο από την τρόικα και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, δεν χρειάζεται να πάμε καν την Παρασκευή εγώ στο Eurogroup και την Κυριακή ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής», είπε. Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλεσε το πολυνομοσχέδιο "εισιτήριο αξιοπιστίας" για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι χωρίς αυτό η χώρα θα καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος, στον οποίο θα φορτωθεί "η ιστορική, πολιτική και θεσμική αμηχανία της Ευρώπης". Μιλώντας για τη στάση των Βρυξελλών, δήλωσε ότι η Ευρώπη "αδυνατεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα, με αποτελεσματικότητα, με αξιοπιστία".

Όσον αφορά στις λαϊκές αντιδράσεις, είπε πως αν η χώρα οδηγηθεί σε αδιέξοδο η κοινωνία θα επιτεθεί στους πολιτικούς πολύ σκληρότερα και θα τους κατηγορήσει ότι ότι δεν είχαν την υπευθυνότητα και τη δύναμη να τη σώσουν.
enet.gr



Read more...

Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα για αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής

Αγωνία πριν τις αποφάσεις

(Φωτογραφία: Reuters )


Βερολίνο, Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναβληθεί και πάλι η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Die Welt.

Επικαλούμενο πηγές του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Σύνοδος πιθανόν να μετατεθεί λόγω της εμπλοκής των συνομιλιών για την ενίσχυση του μηχανισμού ευρωστήριξης (EFSF).

Οι Γερμανοί βουλευτές έχουν ενημερωθεί για τη μελλοντική λειτουργία του EFSF, ωστόσο το θέμα της μόχλευσης του μηχανισμού δεν έχει διευκρινιστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και της αντιπολίτευσης πιέζουν να επανεξετάσει το γερμανικό κοινοβούλιο το θέμα του EFSF πριν τη Σύνοδο, σύμφωνα πάντα με την Welt.

Ωστόσο, δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν άγνοια για το ενδεχόμενο της αναβολής, σε δηλώσεις τους στο Reuters.

«Δραματοποιούν λίγο τα γεγονότα», είπε ένας διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπόψη του οποιαδήποτε αλλαγή στα σχέδια.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη διαφωνούν ακόμη γύρω από το πώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα κεφάλαια του EFSF μέσω της μόχλευσής τους.

O κ. Σόιμπλε επανέλαβε ακόμα την πάγια θέση του Βερολίνου ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η συνεισφορά του Βερολίνου στο ταμείο, από τα ήδη προβλεπόμενα 211 δισ. ευρώ (σε εγγυήσεις).

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Χωρίς εθνική γραμμή η κυβέρνηση, δικαιώνεται ο Σαμαράς, επιμένει η ΝΔ

«Δεν βοηθιέται η χώρα με σύμπραξη στο κακό»

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Το επιχείρημα πως η κυβέρνηση δεν έχει εθνική γραμμή, αλλά και «κόκκινες γραμμές» προτάσσει η Νέα Δημοκρατία και επικαλείται και δηλώσεις υπουργών, όπως της Άννας Διαμαντοπούλου και του Μιχ. Χρυσοχοΐδη για να υποστηρίξει την άρνησή της να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού για ενιαία στάση στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι ο αρχηγός της Αντ. Σαμαράς δικαιώνεται για τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και επικαλούνται έμπειρους και παλαίμαχους Eυρωπαίους κεντροαριστερούς πολιτικούς, τους Ζακ Ντελόρ και τον Ρομάνο Πρόντι.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο, ώστε να ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να το υπερασπιστούν από κοινού. «Και πώς να υπάρχει εθνική γραμμή όταν ο κ. Βενιζέλος, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχθές, δήλωνε ότι οι 'διαπραγματεύσεις ξεκινάνε αύριο', δηλαδή ότι θα ξεκινούσαν μόλις χθες» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ κυριαρχεί η επισήμανση ότι όταν ένας πρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε στο εξωτερικό μαζί, κάτι ζητούν από κοινού ή κάτι πάνε να διαπραγματευθούν μαζί: άρα πρέπει να έχουν κοινή θέση από πριν, κάτι που δεν υπάρχει.

Μάλιστα, επικαλούνται την κ. Διαμαντοπούλου που είπε νωρίτερα στη Βουλή πως «η διαπραγμάτευση των επόμενων ημερών θέλει εθνικό πλαίσιο, θέλει πλαίσιο, στόχους και κόκκινες γραμμές».

Στη φαρέτρα των επιχειρημάτων τους, υπάρχει και η συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μιλώντας στο Real FM αποκάλυπτε: «Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες σ' αυτή τη λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων. Τώρα αν αποφασίζουν χωρίς εμάς αυτό είναι λάθος. Μήπως είναι η ώρα να δούμε πού βρισκόμαστε και ύστερα να δούμε που θα πάμε;».

Ισχυρό όπλο για τη ΝΔ αποτελούν οι τελευταίες δηλώσεις των κ.κ. Πρόντι και Ντελόρ. «Μαθαίνουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να πεθαίνουν δημοσιονομικά υγιείς» σημείωσε ο κ. Ντελόρ, σε συνέντευξή του στη «Le Monde», ενώ ο κ. Πρόντι ανέφερε στην ιταλική κρατική τηλεόραση: «Δεν μπορούμε να της ζητήσουμε περισσότερα. Θέλουμε να τη σκοτώσουμε;».

Θέλουν τις επιστολές προς την τρόικα

Σε αυτό το κλίμα, η ΝΔ επιμένει να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου προς την τρόικα. Συγκεκριμένα, στην ηγετική ομάδα της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ζητά στήριξη σε κάτι που κανείς δεν ξέρει.

«Θα πάει μόνος του στις Βρυξέλλες»

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ποτέ και δεν έχει ούτε τώρα στόχο τη συνεννόηση. «Εάν αυτό επιθυμούσε, δεν θα εξύβριζε -μισή ώρα πριν τη συνάντηση- τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της. Και δεν θα έβαζε τον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει -την ώρα της συνάντησής του με τον κ. Σαμαρά- από το βήμα της Βουλής, με ακόμη πιο ακραίες εκφράσεις, την επίθεσή του» είπε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί τη μία να ισχυρίζεται ότι τάχα 'ο Σαμαράς γνωρίζει και τον συκοφαντεί' και την ίδια ώρα να προσποιείται ότι θέλει το 'συκοφάντη' μαζί του».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς θα πάει στις Βρυξέλλες, όπως κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο, ανταποκρινόμενος στο εθνικό του καθήκον. «Δεν θα πάει όμως μαζί με τον πρωθυπουργό. Δεν βοηθιέται η χώρα με σύμπραξη στο κακό, στο λάθος» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως πάντα, θα υπερασπιστεί μια άλλη πολιτική που μπορεί να βγάλει πιο γρήγορα τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησε, η πολιτική Παπανδρέου».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νεκρός ο Καντάφι σε επιχείρηση σύλληψης μετά την πτώση της Σύρτης

Το τέλος του συνταγματάρχη

Φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο Μουαμάρ Καντάφι κατά τη σύλληψη
Φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο Μουαμάρ Καντάφι κατά τη σύλληψη


Τρίπολη, Λιβύη
Το τέλος του Μουαμάρ Καντάφι σφραγίστηκε μαζί με την πτώση της γενέτειράς του, Σύρτης, στα χέρια της νέας ηγεσίας της Λιβύης. «Ο Καντάφι σκοτώθηκε στα χέρια της επανάστασης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε με τις πληροφορίες περί τραυματισμού και σύλληψής του. Ο συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από τη Σύρτη με κονβόι που χτυπήθηκε από μαχητικά του ΝΑΤΟ. Άνδρες της μεταβατικής ηγεσίας τον εντόπισαν αργότερα κρυμμένο σε αγωγούς αποχέτευσης και η τελευταία του κραυγή ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, «μην πυροβολείτε».

Στις μάχες που σημειώθηκαν με τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου φέρεται να έπεσε νεκρός και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Καντάφι, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ. Ζωντανοί συνελήφθησαν στη Σύρτη ο γιος του Μοτασίμ και ο πρώην εκπρόσωπος του κανταφικού καθεστώτος Ιμπραήμ Μούσα. Ο γιος και «φωνή» του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, πιστεύεται ότι διαφεύγει.

Διάγγελμα προς το λιβυκό λαό θα απευθύνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση.

Φωτογραφία που απεικονίζει τον Μουαμάρ Καντάφι με μισάνοιχτα μάτια και αίμα στο πρόσωπο μεταδίδεται διεθνώς, με αξιωματούχο του Μεταβατικού Συμβουλίου να επιβεβαιώνει πως όντως πρόκειται για τον Λίβυο συνταγματάρχη.

Αξιωματούχοι της νέας ηγεσίας δήλωσαν επίσης από την Τρίπολη ότι η σορός του Καντάφι μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Το Al Arabiya μετέδωσε ότι η σορός του Καντάφι έχει μεταφερθεί ήδη στη Μιζουράτα και θα επιτραπεί στο δίκτυο η κινηματογράφηση.

Το «θρίλερ» με την τύχη του Καντάφι ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον στρατιωτικό διοικητή του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Ματζίντ να δηλώνει στο πρακτορείο Reuters ότι ο Καντάφι συνελήφθη και τραυματίστηκε κοντά στη Σύρτη το πρωί της Πέμπτης.

Ενώ η γενέτειρεά του έπεφτε στα χέρια των δυνάμεων του Εθνικού Συμβουλίου, ο Λίβυος συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από την πόλη με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Μαχητής του Συμβουλίου δήλωσε ότι ήταν μπροστά κατά τη σύλληψή του Καντάφι. Ανέφερε ότι κρυβόταν σε λαγούμι και η τελευταία του κραυγή ήταν «μην πυροβολείτε».

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του χτύπησαν αυτοκινητοπομπή κανταφικών το πρωί της Πέμπτης κοντά στη Σύρτη. Από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο επισημαίνεται ότι ο Καντάφι πέθανε στα χέρια των στρατιωτών του και όχι από το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει το Al Arabiya.

Λίγο αργότερα και ενώ η είδηση της σύλληψης έκανε το γύρο του κόσμου, ο Αμπντέλ Μαζίντ δήλωσε στο Reuters ότι ο Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε κατά την επιχείρηση σύλληψης. Ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε στα δύο πόδια και στο κεφάλι.

Ανακοίνωση για το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι μετέδωσε εν συνεχεία η λιβυκή τηλεόραση.

Νεκρός έπεσε κατά την ανταλλαγή πυρών και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λίβυου συνταγματάρχη, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ. Το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε φωτογραφία ενός άνδρα που ανέφερε ότι είναι ο Αμπού Μπακρ Γιουνούς· είναι ένας άνδρας με γένια και μία τρύπα από σφαίρα στο στήθος.

Το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει νωρίτερα διά αξιωματούχου του ότι ελέγχει τις πληροφορίες για τη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι, επισημαίνοντας ότι η «επιβεβαίωση θα χρειαστεί χρόνο». «Σαφώς αυτές είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις, που θα χρειαστεί χρόνο για να επιβεβαιωθούν. Εάν είναι αλήθεια, τότε αυτή είναι μία ιστορική ημέρα» ανέφερε ο αξιωματούχος της Συμμαχίας.

Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις πληροφορίες για τη σύλληψη ή το θάνατο του Καντάφι. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε» ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μουαμάρ Καντάφι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μετά τις πρώτες πληροφορίες περί σύλληψης του Καντάφι ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αποφασίσει την τύχη του Καντάφι.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προσχεδιασμένη επίθεση παρακρατικών δέχθηκε το ΠΑΜΕ, λέει η Αλ.Παπαρήγα

Επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης

Η γγ του ΚΚΕ στράφηκε κατά συγκεριμένων Μέσων Ενημέρωσης
Η γγ του ΚΚΕ στράφηκε κατά συγκεριμένων Μέσων Ενημέρωσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Προσχεδιασμένη χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, και τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για παρακρατικούς. Παράλληλα κατήγγειλε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που κάλυψαν τα όσα συνέβησαν.

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, που μιλούσε για εμφύλιο πόλεμο, αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που -όπως χαρακτηριστικά είπε η γγ του ΚΚΕ- κατηγορούσε το ΠΑΜΕ ότι θεωρεί ιδιοκτησία του την πλατεία Συντάγματος.

Για τη στάση της Αστυνομίας, είπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να επέμβει γιατί θα γίνονταν χειρότερα τα πράγματα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Δεύτερος γύρος επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αποχώρησε το ΠΑΜΕ

Ένταση διαρκείας

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος (Ερμού, Μητροπόλεως, Σταδίου, Φιλελλήνων) όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους που είχαν περιοριστεί εκεί μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από τα χημικά είναι αποπνικτική, γεγονός που τελικά οδήγησε στην μετακίνηση ακόμα και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ εκτός πλατείας προς την Πανεπιστημίου.

Εστίες έντασης με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ υπάρχουν στην περιοχή του υπουργείου Οικονομικών και στους δρόμους πίσω από το υπουργείο (Νίκης κλπ), αλλά και στην περιοχή της οδού Φιλελλήνων και τα γύρω στενά προς την Πλάκα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Άνεργοι με καταθέσεις εκατομμυρίων στο εξωτερικό!

Έλληνες κροίσοι της διπλανής πόρτας


http://img.protothema.gr/6FDDBA1198F0C7C40FD7891E7D9CF7E1.jpg
Τα στοιχεία για τους μεγαλοοφειλέτες αλλά και εκείνους που «πιάστηκαν» να μεταφέρουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό δίχως να μπορούν να τα δικαιολογήσουν κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν προκύπτουν ονόματα πολιτικών ή γνωστών επιχειρηματιών.

Αναλυτικά, έπειτα απο σχετική ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Ρήγα, ο υπουργός κατέθεσε δυο λίστες, μια με 750 άτομα τα οποία το 2009 μετέφεραν στο εξωτερικό ποσά έως και 18 εκατομμύρια ευρώ τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις και μια δεύτερη με 1.700 φυσικά πρόσωπα τα οποία οφείλουν στο δημόσιο από 1.000.000 ευρώ και πάνω!

Το protothema.gr έχει στην διάθεσή του τις εντυπωσιακές λίστες αλλά λόγω των δεσμεύσεων που έχει θέσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τις παρουσιάζει με καλυμμένα τα ονόματα. Όμως, σύντομα το υπουργείο Οικονομικών θα εκπληρώσει τους όρους που θέτει η Αρχή και θα δημοσιεύσει τα πάντα.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη λίστα φιγουράρουν και τα ονόματα τεσσάρων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι διοχέτευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά από 200 έως 500 χιλιάδες ευρώ.

Επιπροσθέτως υπάρχουν και 18 άτομα τα οποία την ώρα που έστελναν εμβάσματα αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λάμβαναν επίδομα ανεργίας από το ταμείο του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από αυτά τα άτομα έχουν καταγωγή από βαλκανικές χώρες ή του πρώην ανατολικού μπλόκ και εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε κυκλώματα μαστροπείας, πορνείας κλπ.



Έλληνες κροίσοι της διπλανής πόρτας


Αρκετά εντυπωσιακή και εξίσου προκλητική είναι η λίστα με 750 φυσικά πρόσωπα τα οποία το 2009 μετέφεραν από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν στην Ελλάδα σε άλλον του εξωτερικού τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Πάντως, στην λίστα δεν φιγουράρουν ονόματα πολιτικών, βουλευτών, πρώην ή νυν υπουργών ούτε γνωστών επιχειρηματιών ή καλλιτεχνών με αποτέλεσμα οι βουλευτές που την μελέτησαν να λιλούν για «έλληνες κροίσους της διπλανής πόρτας». Αναλυτικά, σύμφωνα με την λίστα που παρουσιάζει το protothema.gr τα πρώτα 16 πρόσωπα έστειλαν από 1 έως 18 εκατομμύρια και την ίδια ώρα δήλωναν μηδενικά εισοδήματα :

Πρώτος στην λίστα παρουσιάζεται ο ΧΑΡΑΛ. Α. ο οποίος έστειλε έμβασμα ύψους 18.159.683 ευρώ και την ίδια ώρα δήλωνε μηδενικό εισόδημα

Δεύτερος στην λίστα εμφανίζεται ο ΓΕΩΡΓ. Τ. ο οποίος έστειλε έμβασμα 11.615.838 ευρώ και επίσης δήλωσε μηδενικά εισοδήματα

Τρίτος ο ΠΑΝΑΓ. Μ. ο οποίος έστειλε το στρογγυλό ποσό των 10.000.000 ευρώ αλλά στην εφορία δήλωνε ότι δεν έχει εισοδήματα.

Οφειλέτης 600 εκατομμυρίων ευρω

Συνολικά στους 1.700 ανέρχονται οι οφειλέτες άνω του 1ος εκατομμυρίου ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο δίχως όμως έως αυτή την ώρα το υπουργείο Οικονομικών να έχει καταλήξει ποιοι από αυτούς βρίσκονται εν ζωή ή αν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Πάντως τα ποσά, ειδικά στις πρώτες θέσεις τις λίστας κόβουν την ανάσα καθώς οι πρώτοι 14 συμπολίτες χρωστούν πάνω από 100.000.000 ευρώ ενώ ο πρώτος οφείλει 636.366.239 ευρώ!
Read more...

Κάνουν έκκληση για γιατρό στην πλατεία Συντάγματος...





Mάχες σώμα με σώμα...
Από τα μεγάφωνα οι διαδηλωτές κάνουν έκκληση για γιατρό καθώς υπάρχει τουλάχιστον ενας τραυματίας με σοβαρα τραύματα στο κεφάλι (δείτε βίντεο).
Αυτή την ώρα η... ένταση και ο πετροπόλεμος συνεχίζεται με τα μέλη του ΠΑΜΕ να απωθούν τις ομάδες νεαρών προς την Σταδίου.
Οι μάχες γίνονται στην κυριολεξία σώμα με σώμα, με μπουνιές, κλωτσίες και ξύλα και υπάρχουν περιπτώσεις όπου δέκα και παραπάνω άτομα επιτίθενται πάνω σε ένα άτομο ...



Read more...

Στο τραπέζι ακόμα και η αναγκαστική συμμετοχή των τραπεζών στην ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων

Επιθετικά σενάρια για την αναδιάρθρωση χρέους

Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του «κουρέματος» τόσο δυσκολότερο είναι να παραμείνει «εθελοντικός» ο χαρακτήρας της συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του «κουρέματος» τόσο δυσκολότερο είναι να παραμείνει «εθελοντικός» ο χαρακτήρας της συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Ενισχύεται η άποψη σε κάποιες από τις χώρες της Ευρωζώνης ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) ίσως πρέπει να γίνει σε αναγκαστική και όχι σε εθελοντική βάση, όπως είπαν την Πέμπτη αξιωματούχοι από την ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Ορισμένες χώρες θέλουν μια μεγαλύτερη μείωση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, κάτι που θα απαιτούσε από τους ιδιώτες ομολογιούχους να συνεισφέρουν πολύ περισσότερα από 50 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, είπαν οι πηγές

«Κάποιες χώρες εργάζονται με βάση κάποια πολύ επιθετικά σενάρια», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ. «Ας σοβαρευθούμε, όλοι ξέρουν ότι ένα κούρεμα 50%, όπως ζητά η Γερμανία, δεν είναι εθελοντική κίνηση], συμπλήρωσε.

Οι ιδιώτες ομολογιούχοι συμφώνησαν, τον περασμένο Ιούλιο, να συνεισφέρουν 50 δισ. ευρώ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελληνικού χρέου, μέσω προγράμματος επαναγοράς και ανταλλαγής ομολόγων. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό μοιάζει τώρα να μην είναι αρκετό.

«Τον Ιούλιο, είχαμε συμμετοχή 50 δισ. ευρώ με κούρεμα 21%», είπε άλλη πηγή.

«Το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε τώρα [...] Κάποιες χώρες απαντούν λέγοντας ότι θα πρέπει να πάμε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν οι τράπεζες», προσέθεσε.

Ωστόσο, ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποίησε κατά μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας ή της υποχρεωτικής συμμετοχής των ιδιωτών στο PSI, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε την κρίση χρέους στην Ευρώπη, ενώ θα αύξανε και το κόστος για την επιστροφή της χώρας σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

"Προειδοποιούμε κατά μιας χρεωκοπίας και επίσης κατά μιας υποχρεωτικής συμετοχής του ιδιωτικού τομέα (στο PSI)", φέρεται να είπε ο Stark στην εφημερίδα VDI Nachrichten την Πέμπτη.

«Ένα κούρεμα καθώς και μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα γινόταν ακόμα πιο ακριβή για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους από το δρόμο που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής», σημείωσε.

Ο κ. Σταρκ είπε επίσης ότι οι συζητήσεις για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων είχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην χώρα, προσθέτοντας ότι δεν έχει σημειωθεί σχεδόν καθόλου πρόοδος από τα τέλη του 2010.

Γενικά, θα πρέπει να περιμένουμε ότι τα προβλήματα θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, ακόμα και αφού θα έχουν περάσει τα χειρότερα, είπε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΠΕΔIO MAΧΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Επεισόδια ανάμεσα σε αναρχικούς και μέλη του ΠΑΜΕ σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Στην οδό Β.Γεωργίου ομάδες αναρχικών έχουν σπάσει την ανθρώπινη αλυσίδα που έχει σχηματίσει το ΠΑΜΕ, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν...
ακόμη και βόμβα μολότοφ μέσα στο πλήθος. Την ίδια στιγμή, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πετούν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση, με την αστυνομία να μην παίρνει μέχρι στιγμής θέση στα γεγονόντα.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Η πλατεία Συντάγματος παραμένει γεμάτη απο χιλιάδες διαδηλωτές, μια ημέρα μετά την πρωτοφανή σε όγκο και συμμετοχή διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.
Read more...

Εξετάζουν χρεοκοπία, προετοιμάζουν «ριζικές» λύσεις …

«Επιθετικά» σενάρια για την Ελλάδα


http://img.protothema.gr/AB9BE42C05CB5CBC5262226BA69A865F.jpg
Είτε μας προετοιμάζουν, είτε μας εξωθούν προς την κατεύθυνση μιας χρεοκοπίας!

Ο λόγος για τους Ευρωπαίους εταίρους μας που με βάση τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία φαίνεται να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους αναφορικά με το «ελληνικό πρόβλημα». Αρχής γενομένης από τους Γερμανούς που σε κάθε περίπτωση με την παρελκυστική τακτική τους εδώ και 18 μήνες κάθε άλλο παρά άμεση και ριζική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους έδειξαν να προωθούν!

Σε αυτό το μήκος κύματος η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει σήμερα πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή της Bundestag πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας. Και το μόνο ερώτημα που προκύπτει από τη δήλωση αφορά στην ερμηνεία της, δηλαδή στο κατά πόσον ο χερ Σόιμπλε μιλάει για «κλασσική» χρεοκοπία ή ερμηνεύει πολιτικά ως τέτοια μια επέκταση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατά 50% ή 60%. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε κάθε ευκαιρία αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα αποκαλούμενα από τα διεθνή ΜΜΕ ως «επιθετικά» σενάρια για την Ελλάδα. Σενάρια που απεργάζονται οι κατά τα λοιπά φίλοι και εταίροι.

Πρόκειται για την άποψη που φέρονται να έχουν πλέον αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θέλει την επίσπευση της τελικής λύσης για την Ελλάδα με την μορφή της … αναγκαστικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στην επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Με δυο λόγια την αναγκαστική μείωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους μέσω της επέκτασης του εν ισχύ σήμερα προγράμματος PSI. Λύση παρόμοια με αυτή που προωθεί το Βερολίνο με τη διαφορά πως το «αναγκαστικό» της λύσης αυτομάτως αξιολογείται ως πιστωτικό γεγονός (credit event), με δυο λόγια ως χρεοκοπία. Συντεταγμένη ή μη λίγο ενδιαφέρει …

Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει και η εκτίμηση πολιτικών αναλυτών που φιλοξενεί σήμερα το πρακτορείο Bloomberg και αναφέρεται στο … ρίσκο που έχει αναλάβει η Γερμανίδα Kαγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στην προσπάθειά της να διασωθεί η Ελλάδα! Με το σκεπτικό ότι πιεζόμενη από τη Γαλλία, την Κομισιόν και αρκετούς εταίρους της η κυρία Μέρκελ «φαίνεται πιθανό να υιοθετήσει, στην κρισιμότατη σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου, και νέες πολιτικές εξαιρετικά αντιδημοφιλείς στους Γερμανούς ψηφοφόρους, ακόμα και στους χριστιανοδημοκράτες». Οι αναλυτές εκτιμούν ως εξαιρετικά δύσκολο να πείσει η Μέρκελ τους Γερμανούς ψηφοφόρους για τις επιλογές της, ιδίως όταν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης συντηρούν μια εκτεταμένη ανθελληνική καμπάνια. Και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η κυρία Μέρκελ είναι πιθανόν να έχει την τύχη του προκατόχου της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος έχασε τη μάχη για την εξουσία όταν επέβαλε ένα πακέτο φόρων και περικοπών κόντρα στη βούληση της εκλογικής του πελατείας …

Όλα αυτά δεν αφορούν φυσικά τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Ο οποίος και πάλι αναφέρθηκε στην Σύνοδο της Κυριακής και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί πεδίο συμφωνίας για τον EFSF και για την ενίσχυσή του (αν όχι με κεφάλαια τουλάχιστον με εγγυήσεις), απόψεις που συμμερίζεται σε δικές του τοποθετήσεις και ο Γιούργκεν Σταρκ, πρώην μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ.

Read more...

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης ανάβει η τρόικα

Στην τελική ευθεία για τα 8 δισ. ευρώ

Στο Eurogroup της Παρασκευής θα παρουσιασθεί η έκθεση της τρόικας
Στο Eurogroup της Παρασκευής θα παρουσιασθεί η έκθεση της τρόικας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Να εκταμιευθεί το νωρίτερο δυνατό η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ζητεί η τρόικα στην έκθεση της για την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, μολονότι εκτιμά ότι η δυναμική του κρατικού χρέους είναι «εξαιρετικά ανησυχητική» και ότι ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων είναι ανεπαρκής.

«Αν η δημοσιονομική προσαρμογή και οι στόχοι για τις ιδιωτικοποιήσεις τηρηθούν, και η ανάπτυξη ανταποκρίνεται στις δομικές μεταρρυθμίσεις, τότε το χρέος μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί από το 2013 και μετά», σημειώνεται στο προσχέδιο της έκθεσης.

«Σε σύγκριση με τις προοπτικές που υπήρχαν πριν από λίγους μήνες, η βιωσιμότητα του χρέους έχει επιδεινωθεί, δεδομένων των καθυστερήσεων στην ανάκαμψη, τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και λόγω της προοπτικής ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», αναφέρεται.

Η καταβολή των 8 δισ. ευρώ μπορεί να γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Bουλή.

Η τρόικα χαρακτηρίζει ανεπαρκή τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και υποστηρίζει πως για να καταστεί δυνατή η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος μεσοπρόθεσμα χρειάζεται σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων.

Εκτός στόχων έλλειμμα, ανάπτυξη και αποκρατικοποιήσεις

Στην έκθεση αναφέρεται πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ήταν σημαντικά μεγαλύτερη απ' ότι αναμενόταν και ότι οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την ανάπτυξη ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθούν πτωτικά.

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 5,5% εφέτος και 2,8% το 2012.

Τα πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2012, αν και μάλλον όχι το 2011, επισημαίνεται.

Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί εφέτος στο 8,9% του ΑΕΠ και θα μειωθεί στο 7% το 2012 και το 5,3% το 2013.

Η τρόικα «συνιστά η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα: τόσο σύντομα μέχρι οι συμφωνημένες δράσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, να νομοθετηθούν» αναφέρεται.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο στόχος για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις τους επόμενους μήνες είναι ανέφικτος, σε αντίθεση με τον στόχο για 50 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2015.

Στο Eurogroup η έκθεση

Νωρίτερα, την Πέμπτη η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα παρουσιασθεί στο Eurogroup την Παρασκευή.

«Η έκθεση συμμόρφωσης, που συμπεριλαμβάνει την κοινή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ολοκληρώνεται και θα υποβληθεί στο Eurogroup. Το Eurogroup θα λάβει χώρα αύριο. Οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα της αντανακλούν την κοινή θέση της τρόικας, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ», είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η πρόθεση είναι ακόμα η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα να δοθεί στα μέσα Νοεμβρίου, εάν εγκριθεί, προσέθεσε.

Δεν υπάρχει θέμα διαφοροποίησης, είπε ακόμα ο Αμ. Αλταφάζ, σχολιάζοντας τη φημολογία περί διαφωνίας της ΕΕ με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη είχε ο πρωθυπουργός, για να πει το «ναι» στο άρθρο 37

Μετά τη Βάσω Παπανδρέου

Η Λούκα Κατσέλη
Η Λούκα Κατσέλη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συνάντηση με την Λούκα Κατσέλη είχε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, προκειμένου να πεισθεί η πρώην υπουργός να πει το «ναι» στο άρθρο 37, που προβλέπει την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών μέχρι το 2014.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Κατσέλη δεν έκανε καμία δήλωση.

Προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με την Βάσω Παπανδρέου, μετά την οποία η βουλευτής ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 37.

Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει ο ίδιος προσωπικά να μιλήσει με βουλευτές που εμφανίζονται διστακτικοί να υπερψηφίσουν το άρθρο 37, λέγοντάς τους ότι η υπερψήφιση όλων των άρθρων είναι προαπαιτούμενο για να εκταμιευτεί η 6η δόση και να πάει η Ελλάδα ισχυρή την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής.

Η Λούκα Κατσέλη έχει καταθέσει τροπολογία, την οποία όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δεκτή ως έχει και γι' αυτό ο υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να ενσωματώσει κομμάτια της στο πολυνομοσχέδιο.

Επίσης, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει τροπολογία, η οποία προβλέπει να έχουν οι τρίτεκνοι τα ίδια δικαιώματα με τους πολύτεκνους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην δοθεί η η 6η δόση, είπε η Βάσω Παπανδρέου

«Ναι» στο άρθρο 37

Η Βάσω Παπανδρέου
Η Βάσω Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην δοθεί η η 6η δόση, είπε η Βάσω Παπανδρέου μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, προϊδεάζοντας ουσιαστικά για το «ναι» στο άρθρο 37 κατά τη βραδινή ψηφοφορία.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της η κ. Παπανδρέου, είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου της ανέφερε ότι εάν δεν ψηφισθούν όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου κινδυνεύει να μην δοθεί η 6η δόση.

Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα, τόνισε η κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως είναι «η τελευταία φορά».

Μετά τις αποφάσεις της Κυριακής, συνέχισε, πρέπει οπωσδήποτε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. «Δεν πάει άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το άρθρο 37 είπε ότι «αποδιοργανώνει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

Ο βουλευτής Β' Πειραιώς Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο τονίζοντας ότι πρόκειται για «ψήφο ανάγκης και αναμονής για λυτρωτικές πρωτοβουλίες και όχι για ψήφο εμπιστοσύνης και αποδοχής».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απευθυνθεί στον λαό και στις πολιτικές δυνάμεις και να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της οικονομίας.

«Οι κομματικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να παραμεριστούν, είναι ώρα εθνικού χρέους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό αφορά και τον κ. Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η τυφλή άρνηση τον εκθέτει ανεπανόρθωτα».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σύρραξη μεταξύ κουκουλοφόρων και ομάδων περιφρούρησης του ΠΑΜΕ

Σκηνικό πρωτοφανούς βίας

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε ξαφνικά από την Καραγεώργη Σερβίας και ανέβηκε προς την πλευρά που βρίσκονται τα μεγάλα ξενοδοχεία με σκοπό να επιτεθεί στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

Σημειώθηκε σύρραξη με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ. Μετά από αρκετή ώρα υπήρξε παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Ωστόσο, αμέσως μετά η αστυνομία αποσύρθηκε με αποτέλεσμα να συνεχίζονται σποραδικά τα επεισόδια και το κυνηγητό μεταξύ νεαρών και μελών του ΠΑΜΕ τόσο στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, όσο και στην κάτω πλευρά προς τη Σταδίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και τραυματίες, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο έχει υποστεί σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων είχε πετάξει μολότοφ σε μηχανή μικρού κυβισμού στο Μοναστηράκι.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νεκρός φέρεται ο Καντάφι σε επιχείρηση σύλληψης μετά την πτώση της Σύρτης


(Φωτογραφία: Reuters )


Τρίπολη, Λιβύη
Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του κοντά στη Σύρτη, δηλώνει στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης. Ο συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από τη γενέτειρά του με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, βάσει της ίδιας μαρτυρίας. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών· ο Καντάφι τραυματίστηκε στα πόδια και το κεφάλι, ενώ νεκρός φέρεται και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του συνταγματάρχη.

Διάγγελμα προς το λιβυκό λαό θα κάνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ.

Ο στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Ματζίντ δήλωσε αρχικά στο πρακτορείο Reuters ότι ο Καντάφι συνελήφθη και τραυματίστηκε κοντά στη γενέτειρά του Σύρτη, επιχειρώντας να διαφύγει από την πόλη με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Λίγο αργότερα και ενώ η είδηση της σύλληψης έκανε το γύρο του κόσμου ο Αμπντέλ Μαζίντ ανέφερε ότι ο Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε κατά την επιχείρηση σύλληψης.

Νεκρός φέρεται κατά την ανταλλαγή πυρών και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λίβυου συνταγματάρχη, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ, σύμφωνα πάντα με τον διοικητή της νέας ηγεσίας της Λιβύης που μίλησε τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει νωρίτερα διά αξιωματούχου του ότι ελέγχει τις πληροφορίες για τη σύλλήψη του Μουαμάρ Καντάφι, επισημαίνοντας ότι η «επιβεβαίωση θα χρειαστεί χρόνο». «Σαφώς αυτές είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις, που θα χρειαστεί χρόνο για να επιβεβαιωθούν. Εάν είναι αλήθεια, τότε αυτή είναι μία ιστορική ημέρα» ανέφερε ο αξιωματούχος της Συμμαχίας.

Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει επί του παρόντος τις πληροφορίες για τη σύλληψη ή το θάνατο του Καντάφι. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε» ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μουαμάρ Καντάφι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μετά τις πρώτες πληροφορίες περί σύλληψης του Καντάφι ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αποφασίσει την τύχη του Καντάφι.




Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Λαοθάλασσα και σήμερα...




Δεκάδες,χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στους γύρω δρόμους (δείτε LIVE βίντεο) όπως η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και η Φιλελλήνων.
Ο κόσμος δίνει... νέο ηχηρό παρών, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση του στα νέα κυβερνητικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί υπό ψήφιση σήμερα.
Το ΠΑΜΕ έχει σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή με στόχο να μην αμαυρωθεί και η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση από επεισόδια...



Read more...

Υπέκυψε η Βάσω στον εκβιασμό του Γιώργου και ψηφίζει το άρθρο 37- Αγωνία για Λούκα και Μίμη









Υπέκυψε η Βάσω στον εκβιασμό του Γιώργου και ψηφίζει το άρθρο 37- Αγωνία για Λούκα και Μίμη
Δίνοντας δραματικούς τόνους στην ομιλία της πριν από λίγα λεπτά η βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, χάνοντας μάλιστα προς στιγμήν τα λόγια της στη Βουλή, τοποθετήθηκε υπέρ της ψήφισης του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου, δίνοντας τέλος από τη πλευρά της τουλάχιστον στην αγωνία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και του πρωθυπουργού.

Η κυρία Παπανδρέου αναφέρθηκε στις διαρκείς διαφωνίες και ενστάσεις της με το Μνημόνιο, το ρόλο της τρόικας αλλά και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, υπογράμμισε τις πολλές προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στην κυβέρνηση αλλά κατέληξε ότι στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο στη Βουλή με τον πρωθυπουργό, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Newpost.gr, της έγινε ξεκάθαρο ότι «έστω και ένα άρθρο να μην ψηφιστεί, δεν θα πάρει η χώρα την έκτη δόση».

Η κυρία Παπανδρέου υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την ευθύνη και «αναγκάζεται» να ψηφίσει το άρθρο 37.

Άλλος ένας πονοκέφαλος για την κυβέρνηση είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη η οποία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37.

Ωστόσο, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα σήμερα με τον πρωθυπουργό, η κ. Κατσέλη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου και αναμένει να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο».

Τηλεφωνική επικοινωνία όμως είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος και στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή εξέφρασε τη διαφωνία του με το πολυνομοσχέδιο και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίλημμα που ετέθη στην κυρία Παπανδρέου θα τεθέι με τον ίδιο τρόπο και στην κ. Κατσέλη.

Η σημερινή ψηφοφορία δεν αναμένεται «εύκολη υπόθεση» για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καθυστερεί μέχρι η κυβέρνηση να πείσει όλους τους διαφωνούντες βουλευτές.

Παράλληλα, με δηλώσεις του σήμερα στο ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο γι’ αυτό ψηφίσαμε χθες και 154 επί της αρχής. Όταν σου λένε ότι χωρίς αυτό θα γίνουμε Αργεντινή Χ2, ότι θα τρωθεί το τραπεζικό σύστημα έχω εγώ τη δυνατότητα να πω όχι; Με το να πνίγει τους Έλληνες η Ευρώπη, η κ. Μέρκελ, δεν κερδίζει τίποτε».
Read more...

«Ναι μεν, αλλά» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...



...οι οποίοι καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να δικαιολογήσουν την θετική ψήφο τους...
Το παράδειγμα της Βάσως Παπανδρέου ακολουθούν ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να... δικαιολογήσουν την θετική ψήφο τους στο πολυνομοσχέδιο και όχι μόνο.

Έτσι μετά την Βάσω Παπανδρέου που δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι ψηφίζει για τελευταία φορά αλλά απαιτεί αλλαγή πολιτικής στο μέλλον, αυτή τη στιγμή στη Βουλή διακινείται κείμενο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων είναι οι κ.Κουτμερίδης, Θεοδωρίδης και Μαγκούφης, στο οποίο λίγο πολύ γνωστοποιούν στον πρωθυπουργό ότι ακολουθούν την ίδια γραμμή.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου ψηφίζοντας αυτή την κρίσιμη στιγμή το πολυνομοσχέδιο, αλλά ζητούν αλλαγή πολιτικής, αρχής γενομένης από το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή με πρωτοβουλία του Γ. Αμοιρίδη 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να καταθέσουν επιστολή στον Γ. Ραγκούση ζητώντας και πάλι αλλαγές στην ρύθμιση για τα ταξί.

Τέλος, 11 βουλευτές με πρωτοβουλία του Ν.Τσώνη, ζητούν βελτίωση των ρυθμίσεων για τους πολύτεκνους.
Επίσης πριν από λίγο τελείωσε και η συνάντηση του πρωθυπουργού που είχε με την κ. Λουκα Κατσέλη η οποία προτίμησε να κρατήσει τα χαρτιά της κλειστά και να μην κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους...
Πηγή: newsbeast.gr



Read more...

Τρόμος και βία στο Σύνταγμα - Ένας τραυματίας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις









Τρόμος και βία στο Σύνταγμα - Ένας τραυματίας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ενταση μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30 στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο οποίος έπεσε από ψηλά και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πάντως, η προσέγγιση του ασθενοφόρου είναι δύσκολη.

Οι νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των μελών της περιοφρούρησης του ΠΑΜΕ οι οποίοι κινήθηκαν σε βάρος τους προκειμένου να τους απωθήσουν και να διαφυλάξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαδήλωσης. Στην ένταση ενεπλάκη και η Αστυνομία η οποία αδιακρίτως έριξε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο.


Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μια ημέρα μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων. Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί σχεδόν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που είχαν προαναγγείλει την περικύκλωση της Βουλής βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο και διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Από πολύ νωρίς το πρωί, η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει και ο σιδερένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί, ενώ έχουν κλείσει και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν από το Κολωνάκι προς το Σύνταγμα.

Κλειστοί είναι και σήμερα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζει με επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΠΟΕ- ΟΤΑ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, οι μηχανικοί του Δημοσίου και οι ναυτεργάτες।
http://newpost.gr
Read more...

Πληροφορίες για σύλληψη του Καντάφι...



Πληροφορίες ότι ο έκπτωτος ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι συνελήφθη μεταδίδουν διεθνή και λιβυκά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, o αξιωματούχος του ... Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Μαζίντ δήλωσε ότι ο Καντάφι έχει πιαστεί αιχμάλωτος και φέρει τραύματα και στα δύο πόδια.

Για σύλληψη του Καντάφι κάνει λόγο και λιβυκός τηλεοπτικός σταθμός, καθώς και το BBC, επικαλούμενο υψηλόβαθμο διοικητή των μεταβατικών αρχών που δεν κατονομάζει.

Ωστόσο ο υπουργός Πληροφοριών της μεταβατικής κυβέρνησης Μαχμούντ Σαμάν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει στο Al Jazeera τέτοια εξέλιξη. Για συγκεχυμένες πληροφορίες κάνει λόγο και το Al Arabiya.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλάβει και τις τελευταίες θέσεις που ήλεγχαν υποστηρικτές του Καντάφι στη γενέτειρά του και τελευταίο σημαντικό προπύργιο των υποστηρικτών του, Σύρτη.

«Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πλέον δυνάμεις του Καντάφι», είπε ο ταγματάρχης Γιούνους αλ Αμπνταλί. «Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του που προσπαθούν να διαφύγουν».

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ένας ακόμα στρατιωτικός διοικητής. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι η νέα σημαία της Λιβύης κυματίζει στο κέντρο της πόλης.

Μετά από μήνες μαχών στην πόλη, τα στρατεύματα της μεταβατικής κυβέρνησης είχαν βρεθεί αντιμέτωπα με σθεναρή αντίσταση από ελεύθερους σκοπευτές στο κέντρο της Σύρτης, που βρίσκεται περίπου 360 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Κάποιοι υποστηρικτές του Καντάφι εξακολουθούν να προβάλουν αντίσταση στις δυνάμεις της μεταβατικής κυβέρνησης στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ.
naftemporiki.gr



Read more...

Eνταση στην πλατεία Συντάγματος...



Μια ομάδα νεαρών προερχόμενη από την Καραγιώργη Σερβίας προσπάθησε να "σπάσει" την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ στη βουλή. Αμέσως τα μέλη του ΠΑΜΕ αντέδρασαν και... δημιουργήθηκαν συμπλοκές με τις δύο ομάδες να παλεύουν σώμα με σώμα. Αυτή την ώρα η ομάδα των νεαρών έχει οπισθοχωρήσει στην Αμαλίας και τα μέλη του ΠΑΜΕ να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση...



Read more...

Ασυμφωνία ΕΕ - ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

«Θρίλερ» για την 6η δόση

«Το ΔΝΤ πιστεύει ότι οι εκτιμήσεις των άλλων εταίρων της τρόικας είναι υπεραισιόδοξες», σύμφωνα με όσα διαρρέονται στα ΜΜΕ
«Το ΔΝΤ πιστεύει ότι οι εκτιμήσεις των άλλων εταίρων της τρόικας είναι υπεραισιόδοξες», σύμφωνα με όσα διαρρέονται στα ΜΜΕ (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Το ΔΝΤ διαφωνεί με τις εκτιμήσεις της ΕΕ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θέλει να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα πριν την αποδέσμευση της επόμενης δόσης, είπαν την Πέμπτη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Το ΔΝΤ πιστεύει ότι οι εκτιμήσεις της ΕΕ για το χρέος είναι πολύ αισιόδοξες και θέλει να περιμένει έως τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Κυριακή, μήπως προκύψει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Το ΔΝΤ πιστεύει ότι οι εκτιμήσεις των άλλων εταίρων της τρόικας είναι υπεραισιόδοξες», δήλωσε μία πηγή, ενώ άλλη αναφερόμενη στη Σύνοδο σημείωσε ότι «το ΔΝΤ σίγουρα θα θέλει να δει προηγουμένως που θα καταλήξουν το Eurogroup και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Η έκθεση αναμένεται να δείξει κατά πόσο η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ.

Εάν την Κυριακή οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνήσσουν σε μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (σ.σ. δηλαδή μεγαλύτερο «κούρεμα»), αυτό ίσως καταστήσει πιο βιώσιμο το χρέος και επιτρέψει στο ΔΝΤ να προσυπογράψει την αποδέσμευση της δόσης, πιθανώς το Νοέμβριο, είπαν οι πηγές.

Η έκθεση της Κομισιόν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας και θα είναι θετική για την εκταμίευση της 6ης δόσης

Διευκρινίσεις για τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ επί του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να δώσει το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ταμείου Τζέρυ Ράις.

Ο κ. Ράις θα ανακοινώσει και το πότε θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης του Ταμείου και βεβαίως θα ερωτηθεί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πάτρα: Ξεκίνησαν συγκεντρώσεις, πορείες και καταλήψεις- Και Αχαιοί περικυκλώνουν τη Βουλή...



Ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου. Η προσέλευση διαδηλωτών συνεχίζεται. Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται κυρίως μαθητές και φοιτητές.

Την ίδια ώρα στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου βρίσκονται συγκεντρωμένοι Αγανακτισμένοι πολίτες και... μόλις ξεκίνησε πορεία στην οδό Κορίνθου. Οι Αγανακτισμένοι κατευθύνονται στο πρώην παράστημα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου έχουν συγκεντρωθεί φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης έξω από το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτοσχέδια διαδήλωση πρωτοβάθμιων σωματείων. Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα.Οι Αγανακτισμένοι μάλιστα αναμένεται να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο.

8.55 Καθ΄οδόν για την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην περικύκλωση της Βουλής βρίσκονται ήδη, εργαζόμενοι από την Πάτρα και την Αχαΐα. Το πρωί αναχώρησαν από το Αίγιο , πούλμαν με εργαζομένους στην ΕΒΟ Αιγίου, ενώ για Αθήνα ταξιδεύουν και εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας και όχι μόνο, του Δήμου Πατρέων. Οι εργαζόμενοι από την Πάτρα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, έχοντας σημείο συνάντησης το Φιξ.

8.25 Ξεκίνησαν οι καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων στην Πάτρα. Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια στην οδό Αρέθα από εργαζομένους, ενώ εκεί βρίσκεται και το ΠΑΜΕ, όπως και στο Δημαρχειακό Μέγαρο της Πάτρας, το οποίο έχει καταληφθεί. Το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί πραγματοποιεί νέα συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, καθώς και στις 6.30 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο.

7.51 Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Η Πάτρα και όλη η χώρα συνεχίζουν σε απεργιακούς ρυθμούς, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί νέες συγκεντρώσεις, μιας και το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, που υπερψηφίστηλε χθες επί της αρχής, έρχεται εκ νέου σήμερα στη Βουλή, για να ψηφιστεί επί των άρθρων και να γίνει νόμος του κράτους.

Στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί κατάληψη στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών 69 (και Αρέθα) . Το κτίριο καταλαμβάνουν από τις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας. Παράλληλα, προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση για σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, στις 10 και πορεία στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επίσης στις 10.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των Ανυπάκουων Μαθητών στην πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επιπλέον στις 6.30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ καλεί σε νέα συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πορεία αναμένεται να κάνουν και σήμερα αντιεξουσιαστές. Στις 6 επίσης το απόγευμα θα γίνει νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από τη ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο.

Περικυκλώνουν τη Βουλή- Και Πατρινοί στην Αθήνα

Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα προγραμματίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί της Πέμπτης, μια ημέρα μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει μάλιστα την περικύκλωση της Βουλής στην οποία θα συμμετέχει και το ΚΚΕ.

Στην κινητοποίηση στην Αθήνα σήμερα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από την Πάτρα και μάλιστα είχε προγραμματιστεί η αναχώρησή τους για Αθήνα νωρίς το πρωί με πούλμαν.

Ποιοι απεργούν

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ θα μείνουν και σήμερα ακινητοποιημένοι.
Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα κάνουν στάσεις εργασίας.Και σήμερα, τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο δε θα γίνονται, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

48ωρη απεργία ξεκινούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, ενώ σε 48ωρη (από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, έκαναν 24ωρες απεργίες τη Δευτέρα και την Τρίτη ενώ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη την εβδομάδα. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι εργαζόμενοι έκαναν χθες πορεία από την πλατεία Κοραή προς το Υπ.Οικονομικών και τη Βουλή.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία. Οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν καθημερινά από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων ενώ τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00. Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων. 48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο. Την Τρίτη αποφασίστηκε να συνεχίσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Χθες Τρίτη οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων, ιδιωτικών και δημοσίων είχαν 24ωρη απεργία ενώ πραγματοποίησαν πορεία από την ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας προς τη Βουλή.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά σχολεία την Τετάρτη

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.


ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν: 1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
thebest.gr



Read more...

LIVE εικόνα από τη Βουλή!...



Από χιλιάδες διαδηλωτές αρχίζει να γεμίζει και σήμερα η πλατεία Συντάγματος (δείτε LIVE βίντεο), μια ημέρα μετά την πρωτοφανή σε όγκο και συμμετοχή διαδήλωση της Τετάρτης.

Ο κόσμος αναμένεται να ... δώσει νέο ηχηρό παρών, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση του στα νέα κυβερνητικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί υπό ψήφιση σήμερα...



Read more...

"Είμαστε αναγκασμένοι να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο"

Ως ύστατο διαπραγματευτικό όπλο σε μια σκληρή μάχη χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ο Χρ. Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνεται να μη ψηφιστεί

"Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο γι’ αυτό ψηφίσαμε χθες και 154 επί της αρχής", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή".

"Όταν σου λένε ότι χωρίς αυτό θα γίνουμε ΑργεντινήΧ2, ότι θα τρωθεί το τραπεζικό σύστημα έχω εγώ τη δυνατότητα να πω όχι;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Το πολυνομοσχέδιο είναι ύστατο διαπραγματευτικό όπλο σε μία σκληρή μάχη που δίνεται" πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας, ενώ έκανε λόγο για βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μεταξύ άλλων ο Χ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε περίεργη την χθεσινή σύσκεψη μίνι σύνοδος κορυφής στην Φρανκφούρτη.

"Δεν καταλαβαίνω πώς έρχονται σε επιμέρους συσκέψεις, από εκεί και πέρα εξελίσσεται μία σοβαρή ιστορία που αφορά το μέλλον της Ευρώπης όχι μόνο της Ελλάδας", δήλωσε, προσθέτοντας πως τον ανησυχεί η Σύνοδος της Κυριακής και "τα μετά".

"Με το να πνίγει τους Έλληνες η Ευρώπη, η κ। Μέρκελ, δεν κερδίζει τίποτε" προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

http://news247.gr

Read more...

Από αύριο η σύνταξη Νοεμβρίου για τους δικαιούχους του ΙΚΑ

Μετά την συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων


http://img.protothema.gr/E2C23886116270DCF46EF1ADF96E545E.jpg
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους δικαιούχους κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και επικουρικής ΕΤΕΑΜ, ότι μετά την συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η οποία εκτελεί την μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων, προέβη αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.

Αναλυτικότερα,

Με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού θα πληρωθούν στις 21/10/2011, 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.

Στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24/10/2011,

-79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

- 835 συνταξιούχοι στους οποίους υπάρχει πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους.

Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Επίσης, για τον προαναφερόμενο λόγο, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:

Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού

Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία

Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για τις κατηγορίες αυτές, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2011.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ζητά την κατανόηση των συνταξιούχων και τους γνωρίζει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ.
Read more...

«Λύση τώρα» θα απαιτήσει την Κυριακή ο Παπανδρέου

Ενοχλημένη η κυβέρνηση από τα μισόλογα και τα παζάρια των εταίρων…


http://img.protothema.gr/D14EEBD11104F3E3F67D1B72668E7BB1.jpg
Σε ραντεβού στα τυφλά εξελίσσεται η σύνοδος κορυφής της Κυριακής. Η Αθήνα ακόμη δεν έχει πάρει από τους εταίρους της το σχέδιο διάσωσης που αναμένει. Αντίθετα, ακούει αντιφατικές δηλώσεις ότι δε θα πρέπει να περιμένει πολλά ή πως το κούρεμα θα ξεπεράσει το 40%. Αποτέλεσμα είναι ο πήχης των προσδοκιών να μειώνεται, αλλά η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας να χτυπά κόκκινο.

Γεγονός που τροφοδοτεί τις αντιδράσεις που προκαλούνται από τα μέτρα και λειτουργεί διαλυτικά για τη συνοχή της κοινωνίας και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να πιέσει τα πράγματα.

Σύμφωνα με μία εκδοχή ο πρωθυπουργός θα απαιτήσει «λύση τώρα». «Αλλιώς δε θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής» δήλωσε στο protothema.gr συνεργάτης του. Το μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ειδικότερα το Βερολίνο και το Παρίσι είναι σαφές: «ότι δε μπορεί η χώρα μας με ένα ελάχιστο ποσοστό του ευρωπαϊκού χρέους στο λαιμό της να συνεχίσει να είναι στη λαιμητόμο»!

Το μήνυμα αυτό εστάλη στον κατάλογο των αποδεκτών για μία ακόμη φορά χθες. Όταν έγινε γνωστή η επιλογή της τρόικας να γράψει δύο εκθέσεις. Μία που αποδεσμεύει την έκτη δόση και μία που την… δεσμεύει, αφού εκφράζει επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του χρέους μέχρι το 2020, γεγονός που συνιστά καταστατικό μπλόκο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. «Η Ελλάδα ζητά καθαρότητα και λύση τώρα» είναι η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου.
Read more...