Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και περικοπές επιδομάτων εξήγγειλε ο Λοβέρδος


newpost.gr
Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και περικοπές επιδομάτων εξήγγειλε ο Λοβέρδος
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λιγότερα αναμένεται να δοθούν φέτος για προνοιακά επιδόματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λοβέρδος, ο οποίος γνωστοποίησε και τις προθέσεις του για την διοικητική ενοποίηση δεκάδων νοσοκομείων.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός είπε ότι ο νέος υφυπουργός κ.Μάρκος Μπόλαρης, θα αναλάβει αποκλειστικά τον τομέα της πρόνοιας, καθώς όλα τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται από διαφορετικά υπουργεία θα συγκεντρωθούν στο Υγείας. Εκτιμάται ότι περί τα 48 εκ. ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος για προνοιακά επιδόματα με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και αναφέρουν ότι εξακολουθούν να λαμβάνουν επιδόματα άνθρωποι που δεν τα διακαιούνται.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός και επανεξέταση αν χρειαστεί και στον τομέα των επιδομάτων, καθώς θα πρέπει να διερευνηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο κάποιοι να παίρνουν επιδόματα για τα οποία δεν έχουν προσκομίσει ή αναθεωρήσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας, στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους διοικητές από όλη την Ελλάδα τόνισε οτι τα 131 νοσοκομεία της χώρας θα πάψουν να λειτουργούν με ισάριθμες διοικήσεις.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε οτι ολά τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα διοικούνται στο εξής μόνο από 83 διοικήσεις, αλλά και ότι από τις 1900 κλινικές θα συγχωνευθούν οι 300. Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι πριν απο 15 χρόνια στα νοσοκομεία υπήρχαν μόνο 950 κλινικές και μέσα σ αυτά τα χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν.

«Χαλάμε τα "μαγαζια" που είχαν δημιουργηθεί .... δεν πειράζει! Κάνουμε αυτό για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποια» είπε χαρακτηριστικά στους διοικητές ο Α.Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές κατά ορισμένων γιατρών που επι χρόνια χρησιμοποιούσαν τις κλινικές για να δέχονται δικούς τους ασθενείς.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο κ. Λοβέρδος προς τους διοικητές από τους οποίους ζήτησε να τηρούν τους προυπολογισμούς των νοσοκομείων τους και να ελέγχουν τα στοιχεία των απολογισμών και τόνισε για μια ακόμη φορά οτι θα επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμισης χρημάτων χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις.

«Το πρόγραμμα πάει καλά» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την αισιοδοξία οτι οι δαπάνες στην υγεία για το 2011 θα μειωθούν περισσοτερο απο 1,35 δις ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του όπως είπε, έχει αυξηθεί επιπλέον κατα 10% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία και για το λόγο αυτό, τα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τις υπηρεςσίες που προσφέρουν στον πολίτη.

Read more...

Έκρηξη ΔΑΚΕ - ΔΕΗ κατά Κυριάκου: «Είσαι πλουσιόπαιδο του μπαμπά!»

Έκρηξη ΔΑΚΕ - ΔΕΗ κατά Κυριάκου: «Είσαι πλουσιόπαιδο του μπαμπά!»
Σκληρή απάντηση στα όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα σήμερα έδωσε η ΔΑΚΕ ΔΕΗ με γραπτή της ανακοίνωση.


«Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας… Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το … πλουσιόπαιδο του μπαμπά! Ας μας πει όμως, ποιές είναι οι θέσεις της Ν.Δ. και αν τελικά η Ν.Δ. είναι συνοικιακό μαγαζί που αλλάζει θέσεις όπως αλλάζει πουκάμισα ο κ. Μητσοτάκης. Εάν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν έχει παρά να προσχωρήσει στο κόμμα του… ΠΑΣΟΚ, αφού ταυτίζεται με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εκφράζει θέσεις εργαζομένων παρά μόνον εργοδοτών».

Ο κ. Μητοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση στη ΔΑΚΕ για την απεργία της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ ξεκινά σήμερα απεργίες στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και αυτό ειναι προκλητικό» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε «Τη δική μας στάση και τις πολιτικές μας δεν τις καθορίζουν πια οι δικοι μας συνδικαλιστές και με ενόχλησαν πολυ οι αφίσες της ΔΑΚΕ που είδα στους δρόμους. Περιμένω να συγκρουστείτε και σεις με τους δικούς σας συνδικαλιστές που σας στέλνουν μηνύματα στα κινητά και σας απειλούν».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές και για τη χθεσινή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: «Χθες είδαμε τους πολιτικούς αρχηγούς να παίζουν μποξ χωρίς γάντια».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι τους νεοκοπους κηπουρούς της κυβέρνησης τους αντικατέστησαν έμπειροι κομματικοί υλοτόμοι.

Read more...

Έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου για το νέο πακέτο βοήθειας


newpost.gr
Έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου για το νέο πακέτο βοήθειας
Νέο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, με φόντο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι για να δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ. θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος. Συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για σύσταση του μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου στις 3 Ιουλίου για μια έκτακτη σύνοδο με στόχο την οριστικοποίηση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου», δήλωσε.

Ο Γιουνκέρ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει υιοθετήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του Eurogroup αναμένει επίσης ότι στις 3 Ιουλίου θα αποφασιστούν οι βασικές γραμμές του νέου σχεδίου δανεισμού για την Ελλάδα.

Βενιζέλος: «Μονόδρομος η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου»

«Στο Eurogroup υπάρχει μια εδραιωμένη πεποίθηση γύρω από τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ως προς την εφαρμογή του Προγράμματος. Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος. Σε αυτή τη Σύνοδο έγινε ένα σημαντικό βήμα για την προετοιμασία της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης πριν τις κρίσιμες ημερομηνίες» επεσήμανε.

Ο νέος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «έγινε επίσης αποδεκτό από όλους ότι δεν αρκεί η θεσμική συμμετοχή, αλλά απαιτείται και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους. Αυτό αφορά την απολύτως εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με τη μορφή διακράτησης υφισταμένων ομολόγων, τα οποία λήγουν, έτσι ώστε να μειωθούν πρακτικά οι δανειακές ανάγκες των επομένων ετών. Είναι προφανές ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην προκαλεί πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα».

«Αυτά όλα συνιστούν και την πολιτική βάση για τη νέα χρηματοδοτική στρατηγική, δηλαδή για το νέο πρόγραμμα το οποίο αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται. Έχουμε συνεπώς πάρα πολλά να κάνουμε κάθε μέρα. Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια αξία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα. Ενημέρωσα ήδη τον Πρωθυπουργό και αύριο θα ενημερώσω αναλυτικά τη Βουλή για το πού βρισκόμαστε» κατέληξε.

Συστήνεται ο μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας

Την ίδια στιγμή, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα για την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός μόνιμου Ταμείου στήριξης που θα διαχειρίζεται 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Συμφωνήσαμε (...) για τη συνθήκη μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης που ιδρύει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

Ο μηχανισμός είναι ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και θα αντικαταστήσει το Μόνιμο Ταμείο που είχε συσταθεί πέρσι για τρία χρόνια και ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ήδη για δύο χώρες, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Μολονότι είναι κατά βάση ένα όργανο των χωρών του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, «οι χώρες εκτός της ευρωζώνης θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν» στο ταμείο αυτό, διευκρίνισε ο Γιουνκέρ.
Read more...

Δεσμεύσεις Παπανδρέου, υποσχέσεις Βαν Ρομπάι

Στις 10 το βράδυ με Μπαρόζο ο πρωθυπουργός


http://img.protothema.gr/B05D40B3C91104304C85158C1763ACE5.jpg

Με τη μόνιμη επωδό των Ευρωπαίων πολιτικών παραγόντων περί της αναγκαιότητας να επιδειχθεί πολιτική συναίνεση από όλες τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και κοινή δέσμευση τήρησης των αναγκαίων μεταρρυθμιστικών μέτρων επέλεξε να ξεκινήσει τις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο κ. βαν Ρομπάι έκανε λόγο για μια δύσκολη διαπραγμάτευση στους κόλπους της ΕΕ αναφορικά με την μεθοδολογία διευθέτησης του ελληνικού προβλήματος χρέους, αλλά παράλληλα εμφανίστηκε πεπεισμένος πως αυτή η λύση θα δοθεί, σε συνεργασία με το Eurogroup, το Ecofin, την ΕΚΤ και τους ιδιώτες ομολογιούχους, μέσα στις επόμενες εβδομάδες του Ιουλίου και πάντα υπό τον όρο πως όλα θα τεθούν σε εθελοντική βάση προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των αγορών και της Ευρωζώνης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κύριος βαν Ρομπάι ξεκαθάρισε πως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της στήριξης των εταίρων μας προς την Ελλάδα είναι η τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας και κυρίως η υπερψήφιση από τη Βουλή των αναγκαίων μεταρρυθμιστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντούσε πως η Ελλάδα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για “να εισέλθει σε ένα βιώσιμο δημοσιονομικό μονοπάτι”, εξέφρασε την ελπίδα πως η Βουλή θα 'περάσει' τα αναγκαία μέτρα και θα δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της.

'Εργο δύσκολο και επίπονο, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος όμως έσπευσε να διευκρινίσει πως στόχος του ιδίου και της κυβέρνησης είναι να “βάλει τη χώρα σε μία πολύ καλύτερη δημοσιονομικά και βιώσιμη θέση”.

Στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να συναντήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.
Read more...

ΜΕ ΤΟΝ Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΡΟΜΠΑΙ, ΜΠΑΡΟΖΟ


Με τον Λουκά Παπαδήμο στο πλευρό του πηγαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις απόψε με τους Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο. Ο κ. Παπαδήμος, όπως αναφέρει Το Βήμα, αναμένεται το προσεχές διάστημα... να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό.

Παρά την άρνηση του να αποδεχτεί το υπουργείο Οικονομικών κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν διαταράχτηκαν.

Αντιθέτως, επειδή ο κ. Παπαδήμος έχει ελευθερία κινήσεων από το Χάρβαρντ, συμφωνήθηκε ότι το επόμενο εξάμηνο θα αναλάβει αυξημένα καθήκοντα συμβούλου δίπλα στον κ. Παπανδρέου και θα αφοσιωθεί στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση του χρέους και την εξασφάλιση του πρόσθετου δανεισμού.

Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες αναμένεται να βρεθεί το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων επί του Μεσοπρόθεσμου και ο όρος να ψηφιστεί προκειμένου να εκταμιευθεί η 5η δόση των 110 δισ. ευρώ, καθώς και η πρόταση Γιούνκερ για αναστολή της συμμετοχής της χώρας στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ειδικά για το θέμα της αναστολής της ελληνικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιήσει τα περίπου 6,8 δισ. ευρώ που έχουν μείνει αναξιοποίητα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κονδύλια που είτε θα διαθέσει για την μείωση του ελλείμματος, είτε θα χρησιμοποιήσει για αναπτυξιακά προγράμματα.

Όσον αφορά στην 5η δόση των 110 δισ. ευρώ, το Eurogroup ανακοίνωσε ότι θα εκταμιευθεί στις αρχές Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Read more...

«Άκαιρη» η συζήτηση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο, λέει τώρα ο Ηλίας Μόσιαλος...




«Άκαιρη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την οποιαδήποτε συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει η συνταγματική πρόβλεψη που την κατοχυρώνει.

Με...
αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι οι γνώμες που ακούγονται είναι πολλές και επισήμανε ότι είναι ανάγκη η αναδιάρθρωση και αξιολόγηση του Δημοσίου, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα ομιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Μόσιαλος είχε αναγγείλει ότι το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης συνταγματικής αναθεώρησης.



Read more...

The Guardian: «Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα...»...



Οργή και απελπισία διαπιστώνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας...
«Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα... ». Αυτός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της βρετανικής εφημερίδας The Guardian η οποία αφιερώνει εκτενές, δισέλιδο ρεπορτάζ για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.

«Η...
πλατεία Συντάγματος έχει γίνει η πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της ευρωπαϊκής λιτότητας. Και καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πασχίζει πρώτα να κρατήσει τη δουλειά του, και μετά να κερδίσει τη στήριξη των βουλευτών για το πιο ακραίο πακέτο περικοπής δαπανών, αύξησης φόρων και ιδιωτικοποιήσεων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ανεπτυγμένη χώρα, ό,τι συμβαίνει ανάμεσα σε αυτή την πλατεία και το κοινοβούλιο έχει σημασία για την υπόλοιπη ευρωζώνη», γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας Αντίτια Τσάκραμπορτι.

Μιλώντας με τους "αγανακτισμένους" του Συντάγματος διαπιστώνει οργή και απελπισία. Μια δασκάλα του λέει πως υπολογίζει ότι το εισόδημά της έχει μειωθεί κατά ενάμισι μισθό τον χρόνο. «Μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, δεν είδα καμιά ανάπτυξη. Πλήρωνα τους φόρους μου και τώρα με τιμωρούν», καταγγέλλει.

«Εδώ βλέπουμε κάτι περισσότερο από τα προσωπικά παράπονα του καθενός. Αποκαλύπτεται μια μεγάλη αλήθεια που οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη την έχουν αγνοήσει μέχρι τώρα. Στην προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε ένα δεύτερο δάνειο για την Ελλάδα, τα μέλη της ευρωζώνης έχουν επικεντρωθεί στις τεχνικές λεπτομέρειες. Θεωρούν δεδομένο ότι οι Ελληνες (και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι) μπορούν να αντέξουν και άλλη λιτότητα. Αλλά στους δρόμους της Αθήνας ο κόσμος λέει ότι έχει φτάσει στα όριά του», γράφει ο ανταποκριτής του Guardian.

Η γαλλική Le Monde υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει η Lehman Brothers της Ευρώπης. Προβάλλοντας τις σχετικές δηλώσεις του βέλγου υπουργού Οικονομικών Ντιντιέ Ρεϊντέρ υπενθυμίζει την πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, και καλεί να μην «επαναληφθεί μια αποτυχία αυτού του τύπου, δεδομένου μάλιστα ότι θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για ολόκληρη τηζώνη του ευρώ».

«Εάν η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει, τότε τα βλέμματα θα στραφούν στη συνέχεια και σε άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, ίσως το Βέλγιο αλλά επίσης και η Γαλλία, όταν βλέπουμε το επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους της», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα. Και καταλήγει: «Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους πολιτικούς στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης ότι το ευρώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα προπάντων για εξαγωγικές χώρες, όπως η Γερμανία, το Μπενελούξ και η Σκανδιναβία.
Όταν πηγαίνετε στην Αθήνα, βλέπετε στους δρόμους Mercedes και Audi».

BHMA



Read more...

Αρνείται πεισματικά ο Μοσιαλος να εμφανιστεί στο δελτίο της ΝΕΤ...



Απίστευτο κι όμως αληθινό, την ώρα που ο νέος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ηλίας Μόσιαλος δεν έχει αφήσει Μέσο που να μην δώσει συνέντευξη από την Παρασκευή που ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας, στην ΕΡΤ έχουν... βάλει λυτούς και δεμένους να τον πείσουν να εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ! Το στέλεχος της κυβέρνησης επικαλείται πρόσφατη εμφάνισή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης για να αποφύγει την εμφάνιση και ταυτόχρονα κάνει λόγο για την ανάγκη τήρησης των ισορροπιών μεταξύ των Μέσων που εμφανίζεται! Γιατί όμως ο κύριος Μόσιαλος αποφεύγει να βγει στην ΕΡΤ; Θυμίζουμε ότι απόψε ο νέος εκπρόσωπος θα φιλοξενείται στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στον Σκαι!
enimerosi24



Read more...

Στα 10 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα στο πρώτο τετράμηνο του 2011

Διεύρυνση ελλειμμάτων

(Φωτογραφία: ICON )
Aθήνα
Στα 9,967 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου, από 7,328 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Δευτέρα.

Το ίδιο διάστημα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου διαμορφώθηκαν στα 6,101 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,542 δισ. ευρώ αφορούν χρέη των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τα 1,721 δισ. χρέη των νοσοκομείων, τα 892 εκατ. ευρώ χρέη των υπουργείων και τα υπόλοιπα 738 εκατ. ευρώ οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το έλλειμμα του κρατικου προϋπολογισμού στο τετράμηνο ανήλθε σε 10,602 δισ. ευρώ. ενώ έλλειμμα 512,5 εκατ. ευρώ παρουσίασαν και οι Οργανισμοι Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Νοσοκομεία.

Τα Νομικά Πρόσωπα εμφάνισαν πλεόνασμα 230 εκατ. ευρώ, ενώ πλεόνασμα 917 εκατ, ευρώ παρουσίασαν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, τον Απρίλιο πολύ υψηλά ήταν τα ποσοστά ανταποκρισης των φορέων του Δημοσίου σε ό,τι αφορά την αποστολη των οικονομικών τους στοιχείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανταποκρίθηκαν στο σύνολό τους, όπως και τα νοσοκομεία,
τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 99,71%, τα νομικά πρόσωπα κατά 97,74% και οι δημόσιες επιχειρήσεις κατά 91,30%.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αμεση και επιτακτική ανάγκη η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Σκληρό παζάρι για την 5η δόση και τη νέα βοήθεια

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσωπεί για πρώτη φορά την Ελλάδα στο Eurogroup
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσωπεί για πρώτη φορά την Ελλάδα στο Eurogroup (Φωτογραφία: Reuters )
Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο
Άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ως προς την εφαρμογή του προγράμματος, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στο περιθώριο του Συμβουλίου του Eurogroup που συνεχίζεται την Τρίτη για δεύτερη ημέρα στο Λουξεμβούργο.

«Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του έθνους μας» σημείωσε.

«Το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος».

» Σε αυτή τη Σύνοδο έγινε ένα σημαντικό βήμα για την προετοιμασία της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης πριν τις κρίσιμες ημερομηνίες».

» Έγινε επίσης αποδεκτό από όλους ότι δεν αρκεί η θεσμική συμμετοχή, αλλά απαιτείται και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους. Αυτό αφορά την απολύτως εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με τη μορφή διακράτησης υφισταμένων ομολόγων, τα οποία λήγουν, έτσι ώστε να μειωθούν πρακτικά οι δανειακές ανάγκες των επομένων ετών».

» Είναι προφανές ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην προκαλεί πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα».

» Αυτά όλα συνιστούν και την πολιτική βάση για τη νέα χρηματοδοτική στρατηγική, δηλαδή για το νέο πρόγραμμα το οποίο αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται. Έχουμε συνεπώς πάρα πολλά να κάνουμε κάθε μέρα. Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια αξία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα».

» Ενημέρωσα ήδη τον πρωθυπουργό και αύριο θα ενημερώσω αναλυτικά τη Βουλή για το
πού βρισκόμαστε.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η Τίνα διάδοχος του Μόσιαλου στο ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου»; ...



Η πρωην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη αναμένεται να τοποθετηθεί πρόεδρος στο Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου», καλύπτοντας το κενό που άφησε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος και ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως... ως μια κίνηση αποκατάστασης ενός άλλου μέλους της... ομάδας των «κηπουρών» του Γιώργου Παπανδρέου. Σημειώνεται ότι ήδη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας αποκαταστάθηκε στην ευρωβουλή -μετά την αποχώρηση του Στ.Λαμπρινίδη απο την θέση του ευρωβουλευτή- ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε υπουργός Περιβάλλοντος.

Πάντως, ο μόνος απο τους... κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ που περιμένει αξιοποίηση είναι ο Γιάννης Πανάρετος.
parapolitika.gr



Read more...

Το σούσι του Γιώργου είχε γεύση από... καλαμπόκι

newpost.gr
Το σούσι του Γιώργου είχε γεύση από... καλαμπόκι
Προφανώς θυμόσαστε ότι πριν συναντήσει (στις αρχές του μήνα) τον Γιουνκέρ, ο Πρωθυπουργός είχε βρεθεί ιγκόγνιτο στο Λονδίνο όπου- όμως, απαθανατίστηκε να τρώει σούσι στο πανάκριβο ρεστοράν Zuma.


Όπως πήρε το μάτι μου- στο Πρώτο Θέμα το διάβασα, συνδαιτυμόνας του ήταν ο επιχειρηματίας Ντόρης Μαργέλλος, επιχειρηματίας ο οποίος κάποτε αποκαλούνταν και... καλαμποκάνθρωπος, λόγω της εμπλοκής του μαζί με τους Αποστολόπουλο και Αθανασόπουλο στην περιβόητη υπόθεση ελληνοποίησης γιουγκοσλαβικού- αν δεν με απατά η μνήμη μου- καλαμποκιού για να εισπράττουμε τις επιδοτήσεις.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε πλήρως την πληροφορία: Μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, στο Zuma είναι ο Θεόδωρος (Ντόρης) Μαργέλλος, φίλος από τα χρόνια της πρώτης (τους) νιότης.

Ο κ. Μαργέλλος, είχε επιστρέψει επιχειρηματικά στην Ελλάδα πριν καμιά δεκαριά χρόνια, είχε κάνει «λονδρέζικο» το εστιατόριο «48» στην Αρματωλών και Κλεφτών πίσω από το γήπεδο της Αλεξάνδρας και πραγματοποίησε μια απόπειρα να μπει στον τύπο ως χρηματοδότης της City Press στα πρώτα της βήματα.
Οι γνωρίζοντας λένε ότι συνεχίζει να έχει ανοικτή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, έχοντας ένα ρόλο άτυπου οικονομικού συμβούλου.

Προσφάτως επανήλθε στην επικαιρότητα, όταν ο Καμμένος (19.05.2011) τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος και η εταιρεία του αγόρασαν ασφάλιστρο κινδύνου επί ελληνικού ομολόγου.

Ο κ. Μαργέλλος χαρακτήρισε τον βουλευτή της ΝΔ «κοινό συκοφάντη», τόνισε πως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη και δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η IJ PARTNERS SA ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ κάποιο από τα στελέχη της δεν αγόρασε CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ δεν αγόρασε CDS για λογαριασμό πελατών της. Ποτέ δεν συμβούλευσε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων», ενώ «ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαργέλλος, έχει επανειλημμένως και δημοσίως λάβει θέση υπέρ της άμεσης κατάργησης των ακαλύπτων CDS».

ΧΡ.ΑΝ.

Read more...

Χρωστάει το Δημόσιο 6 δισ. ευρώ στους ιδιώτες

Κράτος «μπαταχτσής»


http://img.protothema.gr/2368AD4AA48C6974DDAD3F50588C5E93.jpg
Το κράτος δε μπορεί να πληρώσει τα χρέη του σε ιδιώτες, παρότι το Μνημόνιο και η Τρόικα πιέζουν την κυβέρνηση να μην καθυστερεί τις πληρωμές αυτές πάνω από 90 μέρες το πολύ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το απλήρωτο χρέος του δημοσίου προς τρίτους, το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου , κατέγραψε οριακή μόλις μείωση, στα 6,1 δισ. ευρώ από 6,2 δισ. ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, βάσει των στοιχείων που υπέβαλε το σύνολο, σχεδόν, των φορέων της γενικής κυβέρνησης (810 από τους 847 συνολικά που ελέγχονται από την κυβέρνηση)

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών τα περισσότερα χρέη εμφανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 2,54 δισ. ευρώ. Ακολουθούν τα νοσοκομεία με χρέη 1,7 δισ. ευρώ (εκ των οποίων μόνο τα 120 εκατ. ευρώ είναι παλαιές οφειλές). Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν 738 εκατ. ευρώ και τα λοιπά νομικά πρόσωπα 206,9 εκατ. ευρώ.

Ως προς την κεντρική κυβέρνηση τα περισσότερα "φέσια" εμφανίζονται στα υπουργεία Άμυνας και Υποδομών. Συγκεκριμένα, τα υπουργεία οφείλουν 892 εκατ. ευρώ, εκ των Σημειώνεται ότι παρά τις κυβερνητικές απειλές για λουκέτα σε όσους οργανισμούς δεν αποτελούν οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο οικονομικών 7 ασφαλιστικά ταμεία που δε δίνουν λογαριασμό, 2 ΔΕΚΟ και αρκετά μικρά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δε δίνουν αναφορά στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης στο τετράμηνο ανήλθε στα 9,97 δισ. ευρώ από 7,3 δισ. στο τρίμηνο, εκ των οποίων το πρωτογενές έλλειμμα ανέρχεται στα 5,97 δισ. από 4 δισ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου.
Read more...

Το σχέδιο Σαμαρά για αποδυνάμωση Καρατζαφέρη


newpost.gr
Το σχέδιο Σαμαρά για αποδυνάμωση Καρατζαφέρη
Σε κεντρικό άξονα της πολιτικής τους στρατηγικής εξελίσσουν στην Συγγρού την μετωπική σύγκρουση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, με τελικό στόχο την εκλογική επικράτηση έναντι του ΛΑ.Ο.Σ. που διατηρεί ακόμη κοινωνική δυναμική τέτοια, ώστε να αποσπάσει σημαντικό ποσοστό από την ΝΔ στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Το χθεσινό, ήταν το δεύτερο ισχυρό χτύπημα το οποίο, οι επιτελείς της ΝΔ θεωρούν ότι κατάφεραν στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. καταδεικνύοντας αφ’ ενός την ταύτιση του κ. Καρατζαφέρη με τις κυβερνητικές επιλογές και αφ’ ετέρου την πολιτική σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του.

Μετά την ασθενή αντιμετώπιση από πλευράς Καρατζαφέρη της τοποθέτησης Σαμαρά που είχε καλέσει τον Πρωθυπουργό να τον ...υπουργοποιήσει, χθες εκτιμήθηκε ότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπερέβη τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, απαντώντας στο σχόλιο του Προέδρου της ΝΔ που τον χαρακτήρισε «Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ, αποκαλώντας τον «προδότη» και «τρελαντώνη»...

Στην ΝΔ έχουν αντιληφθεί από νωρίς τα «τρωτά σημεία» του κ. Καρατζαφέρη και σκοπεύουν να επενδύσουν σε αυτά, αναδεικνύοντας την έλλειψη ουσιώδους πολιτικής πρότασης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. και της διάθεσής του να «ψαρεύει σε θολά νερά» στηριζόμενος σε ευκαιριακές στρατηγικές, αφ’ ενός υιοθετώντας στάση «υπεύθυνου πολιτικού» που επιμένει στη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και αφ’ ετέρου ποντάροντας στο μεταναστευτικό που αποτελεί πηγή εκλογικου οφέλους για το κόμμα του.

Στην Συγγρού επιχειρούν σταδιακή αποδυνάμωση του κ. Καρατζαφέρη ως προς τα πρώτα χαρακτηριστικά, αυτά του πολιτικού με υπεύθυνη, μετριοπαθή στάση. Κάτι που εν πολλοίς το έχουν καταφέρει με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κάθε φορά που πιέζεται, να εμφανίζεται ότι παλινωδεί ανάμεσα στη στήριξη και την καταδίκη της κυβέρνησης.

Το δεύτερο, το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για την ΝΔ, που καλείται να πείσει την κοινωνία ότι η πρότασή της για απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου, αποτελεί τη βασική διέξοδο και πιθανώς τη μόνη λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το μεταναστευτικό αποτέλεσε κεντρικό σημείο των τηλεφωνικό συνομιλιών ανάμεσα σε Πρωθυπουργό και Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά το «εξάωρο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας» της περασμένης Τετάρτης.

Read more...

Πώς ο Βενιζέλος «έφαγε» τους ανθρώπους του Γιώργου

Πώς ο Βενιζέλος «έφαγε» τους ανθρώπους του Γιώργου
Για «πόλεμο» με τους βενιζελικούς ετοιμάζονται οι παπανδρεϊκοί, έστω και χωρίς τον… Γιώργο! Η πρώτη ανάγνωση της νέας κυβέρνησης οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Ευ. Βενιζέλος τα πήρε όλα. Το αν θα του βγει θα φανεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Γιατί και τα προβλήματα είναι πολλά και ο Γ. Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι τότε, όμως, αξίζει μια προσεχτική ανάγνωση του ανασχηματισμού, σε ότι αφορά στο παπανδρεϊκό μπλοκ.

• Ο Γ. Ραγκούσης υποβαθμίστηκε σε υπουργό Υποδομών. Το υπουργείο του μοιράστηκε στα δύο. Στους παπανδρεϊκούς Ρέππα και Καστανίδη και τον βενιζελικό Κουκουλόπουλο.

• Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποβαθμίστηκε σε υπουργό Περιβάλλοντος, για να γίνει υπουργός Εξωτερικών ο… Στ. Λαμπρινίδης!

• Ο Χ. Παμπούκης υποβαθμίστηκε. Από αντ’ αυτού στο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας έγινε αναπληρωτής του Μ. Χρυσοχοΐδης.

• Η Λ. Κατσέλη έμεινε εκτός κυβέρνησης.

• Ο Δ. Δρούτσας και η Τ. Μπιρμπίλη έμειναν εκτός κυβέρνησης.

• Ο Π. Μπεγλίτης και ο Στ. Λαμπρινίδης είναι εκτός κυβερνητικής επιτροπής.

• Ο Π. Γερουλάνος έμεινε στάσιμος.

• Ο Α. Λοβέρδος, ο πιο συνεπής υπουργός του Γιώργου, έμεινε στάσιμος.

• Οι υποστηριχτές του το 2007 Θ. Πάγκαλος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης και Χρ. Παπουτσής έμειναν στάσιμοι.

Αντίθετα, ο Ευ. Βενιζέλος «κούρεψε» τον Α. Λοβέρδο που ανέπτυξε ηγετικό βηματισμό, τον Γ. Φλωρίδη που είναι πλέον εκτός ΚΟ και τη Μ. Αποστολάκη που είχε μπει στην προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να τον έχει ρωτήσει.

Είναι προφανές ότι στο παπανδρεϊκό μπλοκ ψάχνουν να βρουν από πού τους ήρθε. Άλλοι ρίχνουν ευθύνες στη Ρεγγίνα και άλλοι στον Αθανασάκη. Οι πιο τολμηροί τα βάζουν με τον Νίκο, τον αδερφό του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση, έχουν αρχίσει να νιώθουν ότι δεν αρκεί για την επιβίωσή τους η στάμπα του προεδρικού. Ο Γ. Παπανδρέου φέρθηκε σα σε κηπουρούς ακόμη και στα κατ’ εξοχήν πολιτικά του στελέχη. Το γεγονός αυτό έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό.

Ορισμένοι από τους προαναφερθέντες σκέφτονται τον απογαλακτισμό τους και άλλοι ξεκίνησαν τα ραντεβού για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βενιζελικών। Οι συζητήσεις τους ξεκινούν από την απορία «μα τι έπαθε ο Γιώργος» και φθάνουν στο ερώτημα «εμείς τι κάνουμε». Έχουν ήδη δώσει την απάντηση. «Μπορεί ο Γιώργος να πήρε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη αλλά αυτή τη φορά δε θα το δώσει στον Βαγγέλη χωρίς μάχη»!
newpost.gr
Read more...

Για τραμπούκους που αλλοιώνουν τις απόψεις του μίλησε ο Παντελής Οικονόμου

«Απειλούνται συμφέροντα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου
Αθήνα
Απάντηση σε όσους ανώνυμα, μέσω του Διαδικτύου, προσπαθούν να τον εμφανίσουν ότι έχει αλλάξει απόψεις για το μνημόνιο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για προσπάθεια να αλλοιωθούν οι πολιτικές του θέσεις από «τραμπούκους», «κακοποιούς» και «εγκληματίες», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και οι οποίοι διαισθάνονται ότι απειλούνται τα συμφέροντα τους.

Παράλληλα επισήμανε ότι τέτοιου είδους προκλήσεις δεν πρέπει να υποθάλπονται από βουλευτές και πρόσθεσε ότι για το θέμα πρέπει να επιληφθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε σύντομη παρέμβαση του κάλεσε όσους υποστηρίζουν ότι έχει αλλάξει άποψη να διαβάσουν με προσοχή το άρθρο του στην ιστοσελίδα του, τονίζοντας ότι «όταν λέω να βγούμε από το μνημόνιο, δεν εννοώ αναδιάρθρωση, ούτε στάση πληρωμών και πτώχευση».

Είχε προηγηθεί έντονη προσωπική κριτική στον κ. Οικονόμου από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη, και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, οι οποίοι υπενθύμισαν τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει τόσο για το Μνημόνιο όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Να προσέχετε μήπως με τις ανακρίβειες που υιοθετείτε, υποθάλπετε χωρίς πρόθεση αυτό που γίνεται με ορισμένους, οι οποίοι διαισθάνονται να απειλούνται τα συμφέροντα τους. Είναι τραμπούκοι σαν αυτούς που κυνήγησαν τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Πεταλωτή. Προσέχετε, μην δίνετε πάτημα σε εγκληματίες και κακοποιούς» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

O Παντελής Οικονόμου ξαφνικά στηρίζει το Μνημόνιο!



Παντελής Οικονόμου: «Το Μνημόνιο τελειώνει και το δημόσιο χρέος μεγαλώνει»Λέτε να έχει σημασία ότι διορίστηκε προχθές αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και άλλαξε η στάση του;


«Υπάρχει χρόνος να βρούμε ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος μέτρα που δεν θα ταλαιπωρούν τους πολίτες» είπε στον Βήμα 99,5 ο Παντελής Οικονόμου, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων στο Μεσοπρόθεσμο.

Τόνισε ότι «το Μνημόνιο τελειώνει και το δημόσιο χρέος μεγαλώνει, έχουμε κενό και πρέπει να βρούμε λεφτά».

Πρόσθεσε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα επαναφέρει την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι συνεπής σε αυτά που έχει πει.

Ο κ. Οικονόμου ο οποίος είχε ασκήσει στο παρελθόν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το Μνημόνιο, είπε ότι δέχτηκε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, διότι «βλέπω ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα ότι το Μνημόνιο θα τελειώσει και δεν θα έχουν λυθεί τα προβλήματα».

«Το Μνημόνιο το ψήφισα, αλλά έγινε απλούστευση ότι όσοι το ψηφίσαμε, το αγαπάμε κιόλας» είπε.

Αναφερόμενους στους «Αγανακτισμένους» είπε χαρακτηριστικά: «Οι αντιδράσεις δεν με προβληματίζουν γιατί είναι δικαιολογημένες. Προτιμώ τους συγκεντρωμένους στις πλατείες από τους τηλεθεατές».

24wro
Read more...

Απόδραση 8 κρατουμένων από τη φυλακή ανηλίκων Κασσαβέτειας Βόλου...



Ομαδική απόδραση 8 κρατουμένων διαπιστώθηκε αργά το βράδυ από δικαστικούς υπαλλήλους του ειδικού αγροτικού καταστήματος Κασσαβέτειας Βόλου.

Πρόκειται για νεαρούς από 16έως 21ενός ετών, που κρατούνταν για κλοπές και ληστείες.

Αφού παραβίασαν την εσωτερική περίφραξη, βγήκαν ...στον προαύλιο χώρο και χρησιμοποιώντας σωλήνα ύδρευσης κατάφεραν να διαφύγουν, υπερπηδώντας τα συρματοπλέγματα.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς.
Μετά από αναζητήσεις συνελήφθησαν ένας 16χρονος Έλληνας, ένας 18χρονος Αλβανός στη Λάρισα και άλλος ένας νεαρός αραβικής καταγωγής.

Αναζητούνται οι υπόλοιποι.



Read more...

Telegraph: Ο δήμαρχος του Λονδίνου πιστεύει ότι πρέπει να αφήσουμε το ευρώ…



"Αφήστε την απερίσκεπτη Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ, δηλώνει ο Μπόρις Johnson, ο δήμαρχος του Λονδίνου στην Daily Telegraph. O Δήμαρχος του Λονδίνου, δήλωσε ότι το ενιαίο νόμισμα ήταν υπεύθυνο για το γεγονός ότι "επιδεινώθηκε" η ...
διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα συμβάλει σε κάθε νέο σχέδιο διάσωσης της κρίσης εξαιτίας της ελληνικής οικονομίας.

"Για χρόνια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν πει ότι θα ήταν παράλογο και αδιανόητο για μια χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», έγραψε στην εφημερίδα. "Αλλά αυτή η δεύτερη επιλογή είναι τώρα αναπόφευκτη, και όσο συντομότερα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο. Υπέδειξε ότι η σπάταλη συμπεριφορά στην Ελλάδα - με χρέη που δεν μπορούσε να πληρώσει - είχε ενθαρρυνθεί από τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. "Το ευρώ έχει επιδεινώσει την οικονομική κρίση, ενθαρρύνοντας ορισμένες χώρες να συμπεριφέρονται απερίσκεπτα, όπως οι ίδιες οι τράπεζες", είπε.

"Υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτό το σύστημα διάσωσης για την προστασία των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας. Αλλά εφ 'όσον υπάρχει ο φόβος της στάσης πληρωμών, η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη δεν θα επιστρέψει σε όλη την Ευρώπη. Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών, Ντάνι Αλεξάντερ, δήλωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης ασχολούνται με το θέμα της ελληνικής διάσωσης και ότι δεν περίμενε ότι θα ζητηθεί από τη Βρετανία να συνεισφέρει.

Αναστασία Καζαντζάκη
newscode.gr



Read more...

Η ψήφος εμπιστοσύνης «απελευθερώνει» τους διαφωνούντες

Θα μπορούν να καταψηφίσουν χωρίς τύψεις το Μεσοπρόθεσμο


http://img.protothema.gr/B9C0099E766D4AA6272E3DDFF26C9E74.jpg
Σε άλλοθι για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα τείνει να μετατραπεί η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την Τρίτη το βράδυ στην κυβέρνηση.

Όπως ήδη εκτιμάται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, που επιμένουν στην καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου «απελευθερώνονται», και αφού θα έχουν παράσχει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, θα μπορούν να καταψηφίσουν χωρίς τύψεις το Μεσοπρόθεσμο και πιθανώς χωρίς το κίνδυνο της διαγραφής.

Μέχρι και πρόσφατα, στελέχη του στενού πυρήνα του πρωθυπουργού άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Το ζήτημα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα και σήμερα, δέκα ημέρες πριν την ψήφιση. Αν και το Μεσοπρόθεσμο δεν κινδυνεύει να καταψηφιστεί, ειδικά στην περίπτωση που θα απέχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όσες περισσότερες ψήφοι χαθούν από το ΠΑΣΟΚ, τόσο θα ενταθεί το πολιτικό πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και έτσι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, ενώ τα σενάρια εκλογών, που πολλοί φοβούνται στην κυβέρνηση, θα «φουντώσουν» ξανά.

Εκτιμάται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το διάστημα που απομένει πριν την ψήφιση θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει εκ νέου ενημέρωση στους βουλευτές παρουσιάζοντας τα όποια θετικά στοιχεία του προγράμματος Παπακωνσταντίνου, αλλά και βελτιώνοντας κάποια άλλα. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην ψηφιστεί ως ένα άρθρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να το ψηφίσουν επί της αρχής και να καταψηφίσουν συγκεκριμένα άρθρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» εχθές, τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνουν εμμέσως ή άμεσα της απόφασή τους να το καταψηφίσουν, θέτοντας ο καθένας τις δικές του «κόκκινες γραμμές». Γιουματζίδης, Αθανασιάδης, Αράπογλου και Βουδούρης ανήκουν στην ομάδα των επίφοβων και αμετακίνητων ως προς την απόφασή τους. Μέχρι την κρίσιμη ψήφιση θα έχουν πάρει τις τελικές τους αποφάσεις, οι οποίες θα εξαρτώνται από την ενδεχόμενη νέα προσέγγιση (ή τη δυνατότητα μιας νέας προσέγγισης) στο πρόγραμμα από τον κ. Βενιζέλο.

Read more...

Η Βουλή φέτος δεν κάνει διακοπές

newpost.gr
Η Βουλή φέτος δεν κάνει διακοπές
Αυτή τη χρονιά δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα στη Βουλή, η ολομέλεια θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι με ένα μικρό διάλειμμα 20 ημερών τον Αύγουστο. Αν και δεν έχει υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, όσοι βουλευτές ξέρουν να μετράνε τις μέρες και τις ανάγκες, τις περιμένουν από μέρα σε μέρα.

Μέσα στο καλοκαίρι άλλωστε θα πρέπει να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, να περάσει από τη βουλή ο εφαρμοστικός νόμος, να εγκριθούν τρεις αποκρατικοποιήσεις και να έρθει στη βουλή ο νόμος για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Θα πρέπει επίσης πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου να έρθουν στην ολομέλεια η υπόθεση της Siemens και η υπόθεση των υποβρυχίων, σε διαφορετική περίπτωση τα αδικήματα θα έχουν παραγραφεί ως και το 2009 και ο κόσμος θα έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι τον δουλεύουν.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε τους βουλευτές σε τμήματα διακοπών στις αρχές Ιουλίου, όταν ψηφίστηκε το ασφαλιστικό και φρόντισε να βγάλει την κυβέρνηση του από την πρίζα τον Αύγουστο με εκείνο το αλήστου μνήμης «διακοπές χωρίς ενοχές». Φέτος είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Σόιμπλε, αφού όλο το καλοκαίρι, θα αναλωθεί στις διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο.

Ακόμα και το περίφημο συμπόσιο της Σύμης φαίνεται να το έχει φάει η μαρμάγκα, θα είναι άλλωστε πρόκληση μέσα και έξω από την Ελλάδα να διαβουλεύεται με κάτι απίθανους τύπους για την προοδευτική διακυβέρνηση ο Πρωθυπουργός την ώρα που ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο. Πέντε μέρες ξεκούραση τον Αύγουστο και πολλές είναι λοιπόν και όσο για τους «τυχερούς» που μπήκαν την Παρασκευή στην κυβέρνηση θα κάνουν βάρδια στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι.

Περισσότερο από όλους θα πρέπει να ετοιμάζεται γι’ αυτό ο Παντελής Οικονόμου και επειδή είναι φρέσκος και γιατί έχει ευθύνη για τα έσοδα, που δεν πάνε καλά. Ίσως καταφέρει όμως να ξεκλέψει κάνα Σαββατοκύριακο, κατά το τέλος Σεπτέμβρη.

Read more...

Ο Βενιζέλος “ξαναβλέπει” έκτακτη εισφορά και φόρους στα ακίνητα

Ενώ έρχονται ξανά οι επικεφαλής της Τρόικας...


http://img.protothema.gr/619BC67734C0C6B2ED4424BE37160797.jpg
Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν ξανά τις επόμενες μέρες οι επικεφαλής της Τρόικας, που έρχονται να διαπιστώσουν ποιες αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο θέλει να επιφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου και να τις επικυρώσουν εφόσον τις δεχτούν.

Στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι να δώσει «ανάσα» στην πραγματική οικονομία, με μέτρα που δεν θα ξεφύγουν όμως από τις επιταγές του μνημονίου.

Ήδη στο Λουξεμβούργο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν που παρίσταται στις συνεδριάσεις Εurogroup και Ecofin για την Ελλάδα θέλησε να ανιχνεύσει τι ετοιμάζει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος όμως του είπε πως καλύτερα θα είναι να τα συζητήσουν αυτά στην Αθήνα.

Επιστρέφοντας από το Λουξεμβρούργο στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να περάσει από τις "συμπληγάδες" της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων το μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους που το συνοδεύουν και να οριστικοποιήσει μέτρα 6,4 δισ. ευρώ για φέτος. Εκεί θα επιχειρήσει να βάλει και τη δικά του «πινελιά».

Ταυτόχρονα το οικονομικό επιτελείο πρέπει να αντιμετωπίσει την "μαύρη τρύπα" του προϋπολογισμού που ήδη βρίσκεται στα 3,2 δισ. ευρώ, να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων, να προχωρήσει τα σχέδια για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και να ολοκληρώσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως για παράδειγμα το φορολογικό.

Πάντως όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο «μέτωπο» της φορολογίας επανεξετάζονται τα εξής μετρα:

-Έκτακτη Eισφορά

Σύμφωνα με την τελευταία πρόταση του πρώην υπουργού Oικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο «κεφαλικός φόρος» θα επιβάλλεται για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές από 1% έως 3% ανάλογα με το ύψος του δηλούμενου εισοδήματος (πραγματικό ή τεκμαρτό) και θα αφορά έτσι πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους.Σύμφωνα με το Mεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής τα έσοδα από την εισφορά για το τρέχον έτος υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ.

-Aκίνητα

Aνοικτό παραμένει το ύψος που θα διαμορφωθεί το αφορολόγητο όριο για το Φόρο Aκίνητης Περιουσίας. H πρόταση Παπακωνσταντίνου προβλέπει τη μείωσή του από τις 400.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας που ανέρχεται σήμερα σε ατομικό επίπεδο στις 200.000 ευρώ. Oι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα βρίσκονται φέτος σε κλοιό φορο-επιβαρύνσεων, καθώς, εκτός από τον ΦAΠ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νέο τέλος που θα επιβληθεί και θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔEH αλλά και με έκτακτη εισφορά.

Eξάλλου οι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν και έκτακτη εισφορά, η οποία θα υπολογίζεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως και 0,9%.

Aυτά πάντως που θεωρούνται δεδομένα είναι το «πάγωμα» της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και η αναστολή του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση κατοικιών (πρώτη, δευτερεύουσα, εξοχική) τουλάχιστον έως και το 2013, καθώς πρόκειται για προτάσεις που είχε διατυπώσει πρόσφατα ο νέος υπουργός.

Τα “κλειδωμένα”

Για τα μέτρα που έχουν ήδη "κλειδώσει" δεν αναμένονται αλλαγές και σε αυτά περιλαμβάνονται:

-Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%

-Η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης.

-Η αύξηση των φόρων στα φθηνά τσιγάρα.

-Η επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο.

-Η έκτακτη εισφορά σε πισίνες και σκάφη αναψυχής.

-Η επιβολή νέας εισφοράς ανεργίας 3% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και η αύξηση της κατά 0,5% στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις.

-Η μείωση κατά 10% στο εφάπαξ και η μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

-Η ειδική εισφορά 8% για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών και με συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ και η γενική αύξηση της εισφοράς για συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ.

Read more...

Μέχρι 7 έτη μπορούν να αναγνωρίζουν οι εργαζόμενοι για ταχύτερη συνταξιοδότηση

Νομοσχέδιο-σκούπα για τον ιδιωτικό τομέα

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Ευνοϊκές αλλαγές στην εξαγορά του πλασµατικού χρόνου για ταχύτερη συνταξιοδότηση στον ιδιωτικό τοµέα, προβλέπει το νοµοσχέδιο-«σκούπα» του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, το νοµοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα εξαγοράς έως πέντε πλασµατικών ετών για τη γέννηση παιδιών και στον ιδιωτικό τοµέα.

Με τις αναγνωρίσεις πλασµατικών χρόνων που το 2015 θα φτάνουν τα 7 στον ιδιωτικό τοµέα και τα 12 στον δηµόσιο, οι ασφαλισµένοι θα µπορούν να συνταξιοδοτηθούν µε χαµηλότερα όρια ηλικίας απ' αυτά που προβλέπουνοι τελευταίοι ασφαλιστικοί νόµοι.

Σημειώνεται ότι τα νέα πλασµατικά χρόνια µπορούν να «αξιοποιήσουν» όσοι θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2011.

Από 1/1/2011 οι ασφαλισµένοι µπορούν να αναγνωρίσουν:

*4 έτη, όσοιθεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα µεπροϋποθέσεις που διαµορφώνονται και ισχύουν το 2011.

*5 έτη, όσοιθεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα µεπροϋποθέσεις που διαµορφώνονται και ισχύουν το 2012.

*6 έτη, όσοιθεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα µεπροϋποθέσεις που διαµορφώνονται και ισχύουν το 2013.

* 7 έτη, όσοι θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα µε προϋποθέσεις που διαµορφώνονται και ισχύουν το 2014 και εφεξής.

Πέραν του χρόνου πραγµατικής ή προαιρετικής ασφάλισης, µπορούν να αναγνωριστούν χρόνια των εξής κατηγοριών:

1. O χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας.

2.
O χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών.

3. O χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας και µέχρι 300 ηµέρες.

4. O χρόνος επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας και µέχρι 300 ηµέρες.

5.
O χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και µέχρι δύο έτη.

6.
O χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός µόνο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ηµεδαπής ή της αλλοδαπής ή διπλώµατος επαγγελµατικής κατάρτισης µεταδευτεροβάθµιου Iνστιτούτου Eπαγγελµατικής Kατάρτισης κ.ά.

7. O χρόνος χωρίς ασφάλιση σε φορείς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, µετά την υπαγωγή, για πρώτη φορά, στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης ή στο ∆ηµόσιο και ο οποίος δεν µπορεί να είναι λιγότερος από έναν πλήρη ηµερολογιακό µήνα σε κάθε περίπτωση κενού ασφάλισης µεταξύ περιόδων ασφάλισης.

8. O προβλεπόµενος από την EΓΣΣE χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας (119 ηµέρες).

9.
O χρόνος απεργίας.

10.
O πλασµατικός χρόνος για τα παιδιά: ένα έτος για το πρώτο παιδί και δύο έτη για κάθε επόµενο και µέχρι τα τρία (συνολικά, τρία χρόνια για δύο παιδιά και πέντε για τρία).

11. O χρόνος µαθητείας µέχρι δύο έτη.

12.
O χρόνος αποδεδειγµένης άσκησης επαγγελµατικής δραστηριότητας των ασφαλισµένων του OAEE πριν από την εγγραφή σταµητρώα του TEBE, του TAE ή του TΣA, για τον οποίο δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές.

13. O χρόνος ανασφάλιστης εργασίας (έως τρία χρόνια) για εκδότες και συντάκτες εφόσον δεν είχαν αναγνωρίσει τρία χρόνια στο παρελθόν (το ποσοστό εξαγοράς φτάνει το 16% επί των αποδοχών στα Ταµεία κύριας ασφάλισης).

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Eurogroup: Ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και συναίνεση για την πέμπτη δόση


newpost.gr
Eurogroup: Ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και συναίνεση για την πέμπτη δόση
Στις αρχές Ιουλίου, και υπό τον όρο της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, θα εκταμιευτεί η πέμπτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Αυτό είναι το σαφές μήνυμα των ευρωπαίων εταίρων προς την Αθήνα, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το Ευrogroup, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να καθορίσουν στις αρχές Ιουλίου τις βασικές παραμέτρους μιας νέας και σαφούς στρατηγικής χρηματοδότησης.

Εξάλλου, για πρώτη φορά σε ανακοινωθέν του, το Eurogroup αναφέρεται και στην ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης κάλεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ανέφερε ότι σημειώθηκε πρόοδος σε σχέση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη ουκ ολίγα εκκρεμή ζητήματα.

Τόνισε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να είναι εθελουσία και χωρίς πιέσεις από τις κυβερνήσεις.

Τέλος, ο πρόεδρος της ευρωζώνης επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να συναινέσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην εφαρμογή του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος του Eurogroup είναι το εξής:

«Οι ελληνικές αρχές αρχίζουν μια σημαντική και αναγκαία προσπάθεια προσαρμογής. Οι υπουργοί αναγνώρισαν την αισθητή πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές τον προηγούμενο χρόνο, κυρίως για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση. Οι υπουργοί έχουν επίσης επίγνωση των σοβαρών προκλήσεων, τις οποίες οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν αυτές τις δύσκολες εποχές.

»Οι υπουργοί έλαβαν υπόψη την αξιολόγηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, την οποία προετοίμασαν η Επιτροπή και το ΔΝΤ. Η αξιολόγηση αυτή έδειξε ότι η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται με αποφασιστικό τρόπο από την προσήλωση της Ελλάδας ν' ακολουθήσει τη συμφωνημένη οδό της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, τα σχέδια για την είσπραξη 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

»Οι υπουργοί εξέτασαν περαιτέρω την έκθεση συμμόρφωσης της Επιτροπής η οποία απαιτεί την οριστικοποίηση του επικαιροποιημένου Μνημονίου, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες, και που αντανακλά το αποτέλεσμα των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

»Αυτό, παράλληλα με την έγκριση βασικών νόμων για τη δημοσιονομική στρατηγική και τις
ιδιωτικοποιήσεις από την ελληνική Βουλή, θα ανοίξουν το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων στις αρχές Ιουλίου.

»Ωστόσο, με δεδομένες τις δύσκολες περιστάσεις σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση, είναι απίθανο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές στις αρχές του 2012. Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση θα προέλθει από επίσημες και ιδιωτικές πηγές και καλωσόρισαν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υπό τη μορφή άτυπης και εθελοντικής διακράτησης ομολόγων που λήγουν και την αποφυγή επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

»Υπό αυτούς τους όρους, οι υπουργοί αποφάσισαν να καθορίσουν στις αρχές Ιουλίου τις βασικές παραμέτρους μιας νέας και σαφούς στρατηγικής χρηματοδότησης.

»Οι υπουργοί κάλεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα καθοριστικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του. Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το εύρος και τη φύση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική ενότητα είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία».

Read more...

Στις 11:00 αναρτώνται στα λύκεια οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Τέλος στην αγωνία

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπαίνει σήμερα, Δευτέρα, καθώς στις 11:00 αναρτώνται οι βαθμολογίες στα λύκεια όλης της χώρας.

Τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων αναμένεται να δείξουν αισθητή πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έως και εντυπωσιακή πτώση στα περιφερειακά τμήματα της χώρας.

Έτσι οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

«Τρέχει» η προθεσμία για τα μηχανογραφικά

Εν τω μεταξύ, «τρέχει» η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, προθεσμία η οποία λήγει στις 28 Ιουνίου.

Πολλοί όμως είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα και θα γίνεται μόνο μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με πολλούς υποψήφιους πάντως, οι επιλογές τους θα γίνουν με βάση τις βαθμολογίες τους, την απόσταση της σχολής από τον τόπο κατοικίας τους, καθώς και την γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχουν περιορισμοί στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν, καθώς η μετεγγραφή είναι ουσιαστικά απαγορευτική.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πρόστιμο μαμούθ στη Siemens για τις μίζες



Πρόστιμο ύψους 200 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Siemens στο Δημόσιο...
για τις "μίζες" που έδινε για την υπογραφή συμβάσεων σε έργα και προμήθειες.

Το πρόστιμο θα επιβληθεί από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ύστερα από την εξέταση όλων των επιμέρους "ύποπτων" συμβάσεων και αφού κλήθηκαν σε ακρόαση και έδωσαν τις εξηγήσεις τους οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας.

Σε περίπτωση που ίσχυε ο σημερινός νόμος το ποσό που θα καλούνταν να πληρώσει θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο.

Τις σχετικές διαδικασίες τις είχε προωθήσει ο
Χάρης Καστανίδης, αλλά την τελική υπογραφή καλείται να τη βάλει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Από την πλευρά της η
Siemens, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για να κατεβάσει το ποσό.


24wro
Read more...

Η μυστική ζωή του Jeffrey-George A Papandreou

http://www.astrology.gr/media/k2/items/cache/0d0956931668f1c1b336ac042df231ba_L.jpgΟ πανίσχυρος Γιώργος...Η Ελλάδα είναι βέβαια μια χώρα που χρωστάει. Χρωστάει πολλά, όπως χρωστούσε πάντα. Ωστόσο εδώ και ένα χρόνο περίπου τα «σκόρπια» δάνεια της έγιναν ενυπόθηκα. Το ΔΝΤ που συνήθως ανελάμβανε δράση αφού πρώτα μια χώρα πτώχευε, στην περίπτωση μας έκανε μια ...εξαίρεση. Ανέλαβε να επισημοποιήσει τα χρέη, πριν καν η χώρα μας πτωχεύσει κι όλα αυτά με τις ...ακατάβλητες προσπάθειες του πρωθυπουργού μας.
Όταν οι μυστικές συνομιλίες του κ Παπανδρέου με την ηγεσία του ΔΝΤ αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον Στρος Καν, προς στιγμή επικράτησε αμηχανία. Ωστόσο η «απάντηση» δεν άργησε να έρθει: Ο πρώην ισχυρός άνδρας βρέθηκε σιδηροδέσμιος και κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε μια υπηρέτρια. Πολλοί βγήκαν τότε και επαίνεσαν την Αμερικάνικη Δικαιοσύνη για την αμεροληψία της. Προσωπικά αυτό το γεγονός με προβλημάτισε και με τρόμαξε. Γιατί όταν ένας ισχυρός παράγοντας του συστήματος «τρώγεται» σε μια νύχτα για τα μάτια του Γιώργου, κάτι άλλο συμβαίνει.

Ποιός είναι τελικά και τι ρόλο παίζει ο Jeffrey George Papandreou; Πως γίνεται οι αντίπαλοι του να εξοντώνονται με συνοπτικές διαδικασίες ή να εξαναγκάζονται σε άτακτη υποχώρηση; Ο GAP (έτσι υπέγραφε ο ίδιος στα e-mail του) ήταν «ξεγραμμένος» στο ΠΑΣΟΚ πριν από λίγα χρόνια και μέσα σε ...χρόνο μηδέν έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο Κ Καραμανλής δύο μόλις χρόνια μετά από έναν εκλογικό θρίαμβο, τα μάζεψε άρον-άρον και του άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την πρωθυπουργία. Και όλοι θυμόμαστε βέβαια τι είχε προηγηθεί. Το άνοιγμα προς τη Ρωσία, οι φονικές πυρκαγιές και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού περί «υπονομευτικού σχεδίου από ξένα κέντρα». Λίαν προσφάτως μάλιστα μάθαμε και για ένα σχέδιο δολοφονίας!

Πως γίνεται τελικά ένας μάλλον μέτριος και κατά κοινή ομολογία «άχρωμος» πολιτικός της Ελλάδας να κατορθώνει όχι μόνον να επιβιώνει αλλά να κερδίζει διαρκώς πόντους και στο διεθνές στερέωμα; Είναι ήδη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι φήμες τον θέλουν να προορίζεται για τον ΟΗΕ. Αυτή η διαρκής υποστήριξη και προώθηση στα πλαίσια ενός πολιτικού ρεαλισμού είναι βέβαια ύποπτη. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η εποχή της αθωότητας έχει περάσει ανεπιστρεπτί και αν κάποιος πολιτικός δεν προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα τον τρώει το μαύρο σκοτάδι.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιός στηρίζει τον κ Παπανδρέου;

Follow the money
Ουσιαστικά, αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν ο Τζων Πέρκινς και τα όσα διατείνεται για τους economical hitmen (οικονομικούς δολοφόνους). Ο Υδροχόος ακτιβιστής και συγγραφέας, πρώην στέλεχος της CIA που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τον Στέλιο Κούλογλου και αργότερα τονΚώστα Χαρδαβέλα, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής χαρακτηριστικά:

Οι Οικονομικοί Δολοφόνοι, γράφει ο Πέρκινς, «είναι υψηλόμισθοι επαγγελματίες που εξαπατούν χώρες σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας τους ποσά που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα μέσα που χρησιμοποιούν για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι μεταξύ άλλων οι οικονομικές εκθέσεις με πλασματικά στοιχεία, η τεχνητή δημιουργία τεράστιου δημοσίου χρέους , οι νοθευμένες εκλογές, η εξαγορά συνειδήσεων πολιτικών, ο εκβιασμός, το σεξ και οι πολιτικές δολοφονίες»
Όλα αυτά οργανώνονται και κατευθύνονται από την CIA στα πλαίσια της ενίσχυσης του ρόλου των ΗΠΑ ή όποιων άλλων βρίσκονται πίσω τους στο δρόμο προς την Παγκοσμιοποίηση. Μια «οικονομική δολοφονία» αποσκοπεί τόσο στην άνευ όρων εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, όσο και σε πολιτική ή άλλου είδους στήριξη.
Και βέβαια δεν χρειάζεται να τονίσω πως όλα αυτά που περιγράφει ο Πέρκινς τα είδαμε να συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά το 2000 όταν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Γκόλντμαν Σαξ και ο Κ Σημίτης «έστησαν» την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
http://www.astrology.gr/images/stories/cia.jpg
Η CIA
Από αστρολογική σκοπιά μια διερεύνηση του ωροσκοπίου της CIA θα μπορούσε ίσως να μας διαφωτίσει για τον διαχρονικό ρόλο της σε σχέση με την Ελλάδα. Και μια ματιά ...αρκεί για να καταλάβει κανείς.
cia
Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα πάνω στην γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδας στον άξονα 10ου-4ου οίκου, δίνει το στίγμα των παρεμβάσεων και του ελέγχου που ασκείται από την CIA στα Ελληνικά πράγματα. Επιπλέον, η θέση του Ουρανού (και του Άρη) στους Διδύμους και τον 9ο οίκο -μια σαφής ένδειξη για ανατρεπτική δράση στο εξωτερικό- συμπίπτει με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας, θίγει δηλαδή τον ίδιο τον λαό της χώρας. Αυτή η Σελήνη σύμφωνα με τα δικά μου στοιχεία βρίσκεται στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας (με Ωροσκόπο στο τέλος του Ταύρου) και συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά της χώρας.

Όσον αφορά την ίδια την CIA εκτός από την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στον Λέοντα και τον 10ο οίκο, μια ακόμη ένδειξη κλειδί για τον χαρακτήρα και τις δραστηριότητες της είναι η σύνοδος Σελήνης-Δία στον Σκορπιό. Και οι δύο αυτές σύνοδοι, που πρακτικά τετραγωνίζονται, στην αστρική τους εκδοχή συνδέονται με το τροπικό Μεσουράνημα, προσδίδοντας στον Ερμή και την Αφροδίτη που βρίσκονται εκεί το ...αληθινό τους νόημα και περιεχόμενο.
Ο πολιτικός της ρόλος ενισχύεται και από την παρουσία της Δήμητρας στον 7ο οίκο, ενώ ο υπονομευτικός της -πολιτικά- ρόλος που υποδηλώνεται από τον Ποσειδώνα στον Ζυγό και τον 12ο οίκο αποκτά τις πραγματικές του διαστάσεις με το «κρυφό» τετράγωνο του πλανήτη με τον τροπικό Άρη.
Είναι γνωστό σε όλους πως η CIA σε συνεργασία με άλλα μυστικά κέντρα λήψης αποφάσεων ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις ή τουλάχιστον βάζει «χέρι» στις επιλογές τους.

Στα πλαίσια μιας «υπόθεσης εργασίας» ας δούμε τώρα την συναστρία της με τον κ Παπανδρέου.

Συμπτώσεις;
Ο κ Παπανδρέου γεννήθηκε στο St Paul της Μινεσότα στις 16 Ιουνίου του 1952. Εμείς τον μάθαμε ως Γιώργο αλλά το «κανονικό» του όνομα είναι Jeffrey. Δύο ονόματα, όπως εξ άλλου ταιριάζει και στο ζώδιο του... Για την ώρα της γέννησης του υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκδοχές από εξίσου «σοβαρές πηγές». Η μια δίνει Ωροσκόπο στην Παρθένο και η άλλη στον Ταύρο. Παρακάμπτοντας αυτήν την αβεβαιότητα θα χρησιμοποιήσω ως ώρα γέννησης την 12η μεσημβρινή, η οποία συμπτωματικά ταυτίζεται με την πρώτη εκδοχή.
Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν πως με βάση τα στοιχεία του χάρτη του, ο κ Παπανδρέου «φέρνει» περισσότερο σε καλλιτέχνη-διανοούμενο, αφού εκτός από την γενέθλια αντίθεση Σελήνης-Ποσειδώνα, χαρακτηρίζεται και από ένα «κρυφό» τετράγωνο του Ήλιου του με τον αστρικό Ποσειδώνα. Όμως από την στιγμή που ο κ Παπανδρέου πρωθυπουργεύει, ο Ποσειδώνας μην έχοντας από μόνος του άμεση σχέση με την πολιτική (εκτός ίσως από την περίπτωση θεοκρατικών η κομμουνιστικών καθεστώτων) παραπέμπει ευθέως στην παραπλάνηση ή τις αυταπάτες. Και τουλάχιστον από ψέματα μας έχει χορτάσει ο κ Παπανδρέου. Μήπως όμως υπάρχει και πιο μακριά ...ουρά;

Στον διπλό χάρτη που παραθέτω το ωροσκόπιο της CIA βρίσκεται στον εσωτερικό κύκλο και ο χάρτης του κ Παπανδρέου στον εξωτερικό
http://www.astrology.gr/images/stories/cia-pap.jpgcia-pap
Το πρώτο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι η ακριβής σύνοδος του Ήλιου του κ Παπανδρέου με τον Ουρανό της CIA στον 9ο οίκο. Αυτή η «φωτογραφία» θυμίζει έναν ειδικό απεσταλμένο στο εξωτερικό, επιφορτισμένο να δράσει σε ένα πεδίο που προσδιορίζεται από την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας.
Δύο ακόμη ενδιαφέρουσες ενδείξεις είναι η σύνοδος του Ωροσκόπου της CIA στον Ζυγόμε τον Ποσειδώνα του κ Παπανδρέου, όπως και η σύνοδος του Ποσειδώνα της CIA με τον Κρόνο του κ Παπανδρέου. Εδώ είναι ίσως ορατή μια σύζευξη της «συνωμοτικής δράσης» με την «ανάληψη έργου». Και από την σύνθετη ίδιο-συναστριακή σκοπιά έχει βέβαια σημασία πως ο αστρικός Άρης του κ Παπανδρέου «πέφτει» κι αυτός ακριβώς πάνω στον Ποσειδώνα της CIA.
Επιμένοντας περισσότερο στην «κρυφή» συναστρία, τη σχέση δηλαδή μεταξύ των αστρικών θέσεων του ενός ωροσκοπίου με τις τροπικές του άλλου, προκύπτουν και άλλα ...ενδιαφέροντα όπως για παράδειγμα μια σύνοδος του αστρικού Μεσουρανήματος της CIA με τον τροπικό Ήλιο του κ Παπανδρέου και -αν κρατήσουμε την εκδοχή του Ωροσκόπου στην Παρθένο- η ταύτιση των δύο Ωροσκόπων (ο αστρικός της CIA με τον τροπικό του κ Παπανδρέου).
Πολλά ...μαζεύτηκαν θα έλεγε κανείς, τόσα που οι συμπτώσεις αρχίζουν να γίνονται «ενοχλητικές».
Υπάρχει όμως και κάτι επιπλέον...

Ένα στοιχείο που σχετίζεται άμεσα με βοήθεια και υποστήριξη είναι η αντίθεση της Δήμητρας του κ. Παπανδρέου στον Ταύρο με τον Δία της CIA στον Σκορπιό. Θυμίζω πως η Δήμητρα συνδέεται ευθέως με την πολιτική και στην πράξη είναι εξαιρετικά ενεργή στους χάρτες όλων των πολιτικών παγκοσμίως.
Για παράδειγμα ο κ Παπανδρέου εκλέχθηκε πανηγυρικά τον Οκτώβριο του 2009 με τον διελαύνοντα Δία να βρίσκεται στην 17η μοίρα του Υδροχόου σε ακριβές τετράγωνο με την γενέθλια Δήμητρα του. Και σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία της CIA βεβαίως...

Αντιπαρέρχομαι τα όσα ενδιαφέροντα -και αναπόδεικτα- γράφονται στο διαδίκτυο περί της υποθετικής «μίζας» (2,5 δις ευρώ περίπου) της οικογένειας Παπανδρέου από την «μεσιτεία» του πρωθυπουργού στην μετατροπή των «χύμα» δανείων σε ενυπόθηκα. Σύμφωνα με αυτές τις φήμες ο κ Παπανδρέου αναγορεύεται σε έναν πρώτης τάξεως «οικονομικό δολοφόνο» και ένοχο εσχάτης προδοσίας.
Πιθανότατα όλα αυτά να είναι εντελώς ανυπόστατα, για μένα ωστόσο με βάση την συναστρία CIA-Παπανδρέου υπάρχει θέμα έτσι κι αλλιώς.
Γιατί από αυτήν την σχέση βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως είτε υπάρχει συνεργασία, είτε όχι, η CIA στηρίζει τον κ Παπανδρέου και ενδεχομένως βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα «μαγικά» που χαρακτηρίζουν την πολιτική του διαδρομή.


astrology.gr

24ωρο: Η μυστική ζωή του Jeffrey-George A Papandreou http://24wro.blogspot.com/2011/06/jeffrey-george-papandreou_20.html#ixzz1PlubjnYq


Read more...

Τα επαγγέλματα που «αντέχουν» στην κρίση



Τα επαγγέλματα που «αντέχουν» στην κρίση
Λίγο πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές...
Εξετάσεις και η αγωνία μαζί με τον προβληματισμό για τις επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, όπως θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό δελτίο, περισσεύουν.


Αλλωστε είναι αλήθεια ότι πάει ο καιρός που το πτυχίο αποτελούσε το φετίχ για την επαγγελματική αποκατάσταση και τροφοδοτούσε υψηλές προσδοκίες κοινωνικής ανόδου στους νέους από τις λαϊκές τάξεις και χαμηλά οικονομικά στρώματα. Από τη δεκαετία του '90 η αγορά εργασίας υπαγορεύει σκληρούς όρους και κλείνει τις πόρτες δουλειάς σε χιλιάδες νέους πτυχιούχους. Η εγγύηση μιας σταθερής εργασίας και αμοιβής έχει γίνει ένα "είδος υπό εξαφάνιση", ειδικότερα στην εποχή του ΔΝΤ.

1ο - 2ο πεδίο: Μετά τη στολή ο... μαυροπίνακας

Οι υποψήφιοι γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα μετά τα τμήματα των ενστόλων ο... μαυροπίνακας του Δημοτικού Σχολείου ήταν η καλύτερη λύση. Παρά τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, το επάγγελμα του δασκάλου αποτελεί σταθερή αξία, παρά τις χαμηλές αποδοχές που είναι περίπου το 50% του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο δάσκαλος, συμβάλλοντας στη μόρφωση και διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, αποτελεί πρότυπο για τις επαγγελματικές τους επιλογές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από διεθνείς έρευνες στις οποίες αποτυπώνεται ότι οι μαθητές, μετά τα επαγγέλματα του θεάματος και του "φαίνεσθαι" (ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες κ.ά.) και τα ιατρικά, στρέφονται προς το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.

Από το 2001-02 έχουν θετικές προοπτικές καθώς η παραγωγή πτυχιούχων είναι περίπου 1.150-1.350 άτομα, ενώ διορίζονται πάνω από 2.000. Άλλοι 3.500-4.000 απαιτούνται ετησίως ως αναπληρωτές. Αναφερόμασταν στο πλέον περιζήτητο επάγγελμα σήμερα στην Ελλάδα, τους δασκάλους, που η ταχύτητα απορρόφησής τους από τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση είναι αστρονομική: πρόσληψη εντός ολίγων εβδομάδων!

Ωστόσο, η πολιτική λιτότητας για την εκπαίδευση και η μείωση των διορισμών προκαλεί ποικίλες παρενέργειες. Ήδη τα δύο τελευταία χρόνια οι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μειώθηκαν στα 2.500 άτομα. Και φέτος συρρικνώθηκαν σε 1.425, αριθμός που όχι μόνο είναι ο μικρότερος της δεκαετίας.

2ο πεδίο: Σπουδές και επαγγέλματα για τη γη και το περιβάλλον

Από την έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και από άλλες έρευνες για την αγορά εργασίας παρουσιάζεται ένα παράδοξο: Τα τμήματα που παραπέμπουν στα επαγγέλματα του γεωπόνου, του δασολόγου, του ιχθυολόγου και του περιβαλλοντολόγου εμφανίζονται με θετικές προοπτικές εργασίας, ενώ ο γεωργικός τομέας συρρικνώνεται. Μάλιστα για τους αποφοίτους του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων οι προοπτικές εμφανίζονται πολύ θετικές. Δέκα τμήματα εντάσσονται στο 2ο επιστημονικό πεδίο, ενώ τα τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δυτικής Ελλάδας (Αγρίνιο), Αγροτικής Ανάπτυξης Θράκης (Ορεστιάδα) είναι κοινά του 4ου και 5ου πεδίου.
Παραδοσιακά οι δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής σε συνδυασμό με πολλούς άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες απομακρύνουν τους νέους από επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γη και το φυσικό περιβάλλον. Έτσι, η αναλογία θέσεων εισακτέων και πρώτων προτιμήσεων είναι ευνοϊκή για τους υποψηφίους που έλκονται από τα συγκεκριμένα τμήματα.

Ο ανταγωνισμός είναι μάλλον χαμηλής έντασης. Μόνο για το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθήνας είναι σκληρός ο ανταγωνισμός, αφού προσφέρονται μόλις 36 θέσεις, ενώ οι πρώτες προτιμήσεις το 2009 ανήλθαν σε 87. Ισοσκελισμένο εμφανίζεται το ισοζύγιο θέσεων και πρώτων προτιμήσεων στα τμήματα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας Αθήνας και Αγροτικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Περισσότερες είναι οι θέσεις από τις πρώτες προτιμήσεις που προσφέρονται στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης. Διπλάσιες και τριπλάσιες από τις πρώτες προτιμήσεις είναι οι θέσεις σε άλλα πέντε τμήματα. Στα υπόλοιπα τρία είναι πενταπλάσιες περίπου έως και εννιαπλάσιες.

3ο πεδίο: Επιστήμες υγείας και εναλλακτικοί δρόμοι για την ιατρική

Η κάμψη των ιατρικών τμημάτων στις προτιμήσεις των υποψηφίων, σε αντιδιαστολή με την άνοδο των ΤΕΙ Υγείας, χαρακτηρίζει τις επιλογές των υποψηφίων τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια, όμως, ότι οι υψηλόβαθμοι υποψήφιοι (15-17,9) που στρέφονται αποκλειστικά προς το 3ο επιστημονικό πεδίο έχουν λίγες, αλλά καλές επιλογές. Τα δύο σχετικά νέα τμήματα: Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα Νοσηλευτικής και τα τέσσερα τμήματα των ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας προσφέρουν θετικές λύσεις.

Εκρηκτικές ανάγκες

1. Αν και επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την περίοδο 2004-2008 ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ μειώθηκε κατά περίπου 4.800 άτομα. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των κενών, περίπου 3.000, αφορά νοσηλευτικό προσωπικό.
2. Το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ είχε προσδιορίσει ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα την πρόσληψη 7.500 γιατρών για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις. Επίσης είναι γενικά παραδεκτό ότι είναι κενές 25.000 οργανικές θέσεις νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.
3. Από την έρευνα των Γραφείων Διασύνδεσης προκύπτει ότι η Διαιτολογία, η Νοσηλευτική, η Ιατρική, η Οδοντιατρική είναι κλάδοι με περιορισμένη ετεροπασχόληση. Παρά τις 7.000 προσλήψεις νοσηλευτών την πενταετία 2004-2009, από τους οποίους οι 2.500-3.000 μετατάχτηκαν ή αποσπάστηκαν, ο αριθμός των νοσηλευτών που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία πλησιάζει τους 15.000.
Στην περίπτωση των διαιτολόγων (ΑΕΙ-ΤΕΙ), φυσιοθεραπευτών (ΤΕΙ) διαφαίνεται σταθερότητα.
4. Επίσης καλές είναι οι προοπτικές και για τους πτυχιούχους των τμημάτων ΤΕΙ των επιστημών Υγείας, όπως π.χ. Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας κλπ.

4ο πεδίο: Πολυτεχνείο - Πληροφορική

Μέχρι σήμερα η εικόνα που σκιαγραφούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί για τον κλάδο τους είναι πολύ θετική. Αξίζει να τονιστεί ότι οι μισοί μηχανικοί έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 23.480 ευρώ.
Οι Μηχανικοί στο Δημόσιο παίρνουν 800 έως 850 ευρώ ως πρωτοδιόριστοι. Στα τεχνικά και στα γραφεία μελετών οι αμοιβές φτάνουν τα 950 ευρώ, ενώ στις βιομηχανίες ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το ΕΜΠ, τη μεγαλύτερη ζήτηση φαίνεται ότι έχουν, βάσει του καταγεγραμμένου χρόνου ανεύρεσης πρώτης απασχόλησης, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους).

Ακολουθούν οι τοπογράφοι και οι ναυπηγοί με αναφερόμενο μέσο όρο ζήτησης εργασίας τους 2,4 μήνες. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (2,6 μήνες), οι αρχιτέκτονες (2,8 μήνες) και οι μηχανολόγοι μηχανικοί (3,3 μήνες).
Μέχρι σήμερα η εικόνα που σκιαγραφούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί για τον κλάδο τους είναι πολύ θετική. Ομως, οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την απασχόληση των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας διαγράφονται μάλλον ανησυχητικές.

5o πεδίο: Οικονομία και διοίκηση

Ο ευρύτερος κλάδος των οικονομικών επαγγελμάτων μεσοπρόθεσμα χαρακτηρίζεται από μετρίως ικανοποιητικές προοπτικές, αλλά βραχυπρόθεσμα παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα
απορροφητικότητας.

Οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές συνεχίζουν να εμφανίζουν ανοδική απορροφητικότητα. Οι καλοί και έμπειροι πωλητές βρίσκουν επαγγελματικές διεξόδους, αν και με μεγαλύτερη δυσκολία από παλαιότερα, και το ίδιο ισχύει για τα στελέχη δημοσίων σχέσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο οποίος κατέγραψε τη ζήτηση επαγγελμάτων από τις επιχειρήσεις καθώς και την υπάρχουσα προσφορά πτυχιούχων, επισημαίνεται ότι τρεις ειδικότητες της εφαρμοσμένης πληροφορικής -ο τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής δικτύων και αυτοματισμού γραφείου, ο ειδικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα και ο σχεδιαστής μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών- βρίσκονται στην κορυφή των 31 περισσότερο ζητούμενων από την αγορά επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο δράσης που κατήρτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος e-Europe 2002, το οποίο συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Φέιρα της Πορτογαλίας, προβλέπεται, ανάμεσα στα άλλα, αύξηση των θέσεων Πληροφορικής κατά 50% στη Δημόσια Διοίκηση.

Το... παράδοξο των Νέων Τεχνολογιών που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο είναι η συνύπαρξη ανεργίας και έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Στη χώρα μας υπάρχει τεχνολογικό έλλειμμα στον ενιαίο πλέον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη κρίση σε επίπεδο έμψυχου υλικού με χιλιάδες απολύσεις.

Εκτιμάται από την έρευνα της Knowsys ότι έχει σημειωθεί μείωση της τάξεως του 30% κατά τα δύο τελευταία χρόνια στις θέσεις εργασίας της αγοράς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ως αποτέλεσμα της ύφεσης, αλλά και της καθυστέρησης στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" (Ε.Π. "ΚτΠ"). Τα σημερινά δεδομένα στην αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών παρέχουν στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν αντίρροπες τάσεις. Αυτή την περίοδο εννέα στους δέκα ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους βρίσκουν δουλειά. Ωστόσο, προβλέπεται ότι μακροπρόθεσμα ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός.

Η οικονομική κρίση θα πλήξει άσχημα την οικονομία του Ιντερνετ, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ).
Τέλος, η Ελλάδα υστερεί στη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Η διείσδυση των ευρυζωνικών την παρουσιάζει 3η από το τέλος μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ (στοιχεία 2007), όπως επίσης στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Αισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα της εταιρείας παγκόσμιων ερευνών του κλάδου (IDC), αφού από έρευνά της για λογαριασμό της Microsoft προκύπτει ότι στην Ελλάδα από τα τέλη του 2009 μέχρι το 2013 η αγορά πληροφορικής θα συμβάλει στη δημιουργία σχεδόν 350 νέων επιχειρήσεων και 10.000 θέσεων εργασίας.

24wro
Read more...

Μπένι και Μόσιαλος καλούν τον... Αλέκο Παπαδόπουλο!


Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ως γνωστόν, μπορεί να έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να λέει ότι θέλει για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο με κάποιους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ είναι φίλος και μάλιστα σε συναντήσεις μαζί τους συζητάει για τις εξελίξεις.

Η κόντρα του με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι γνωστή, ωστόσο διατηρεί φιλικότατες σχέσεις με δύο συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στην κυβέρνηση, τα οποία μάλιστα και συμφωνα με πληροφορίες του parapolitika, θα τον προσεγγίσουν. Αναφερόμαστε στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ηλία Μόσιαλο.

Με τον πρώτο οι σχέσεις τους είναι άριστες, άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών πάντα είχε πει καλά λόγια για τον Αλέκο Παπαδόπουλο, με τον οποίο μάλιστα έχουν κοινές... προτάσεις για την Οικονομία.

Όσον αφορά τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, διετέλεσε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Αλέκου Παπαδόπουλου στο υπουργείο Υγείας, τότε που γινόταν ο... πόλεμος με τους προμηθευτές...

Και όλοι αναμένουν τη συνέχεια...

parapolitika.gr

Read more...