Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εκτός λειτουργίας από τη νύχτα τα πρώτα εργοστάσια της ΔΕΗ

Μετωπική σύγκρουση η ΓΕΝΟΠ


http://img.protothema.gr/AB756FE0F472F42EA3472E35F679B67B.jpg
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιχειρεί μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχε το Σάββατο τόσο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο βενιζέλο όσο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το ζήτημα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Ήδη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και έπειτα από κινητοποίηση των συνδικαλιστών που κατέλαβαν control rooms εργοστασίων αλλά και ορυχεία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που έχουν προκηρύξει, τέθηκαν σταδιακά εκτός λειτουργίας η 5η μονάδα του Λαυρίου, η 4η της Πτολεμαϊδας και η 1η του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Νίκο Φωτόπουλο να προειδοποιεί ότι "η νύκτα θα είναι σκληρή και μακρά".

Καθώς λείπουν ήδη από το σύστημα περί τα 600 μεγαβάτ, ο κίνδυνος για διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθίσταται άμεσος, ειδικά από τη στιγμή που η Δευτέρα αναμένεται ζεστή και με αυξημένη ζήτηση ηλεκτρισμού, λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών.

Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα, ο ΔΕΣΜΗΕ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς προχωρεί αρχικά σε περικοπές φορτίων στον αρδευτικό τομέα και στις βιομηχανίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: