Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Και πώληση δύο ακινήτων στις Γούρνες ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τμήματα του ακινήτου στην περιοχή του ΣΕΦ


ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τμήματα του ακινήτου στην περιοχή του ΣΕΦ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, σε μια φάση, για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου στην περιοχή του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η ήπια ανάπτυξη τής παραλιακής ζώνης του ακινήτου γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα της.

Το σχέδιο, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής.

Στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνεται ο χώρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και γειτονικοί χώροι όπως το δελφινάριο.

Πώληση δύο ακινήτων στις Γούρνες

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ακινήτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη μικτών χρήσεων.

Το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει:

(α) μια έκταση περίπου 30.000 τμ, όπου προβλέπονται ήπιες ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις, και

(β) μια παραθαλάσσια έκταση περίπου 316.000 τμ, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό και, δυνητικά, γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αξιοποίησης, για το οποίο έχει προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, δεν περιλαμβάνει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις, που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Περιφέρεια, τον Δήμο και το ΕΛΚΕΘΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παππάς: Το ΣΔΟΕ "πιέζει" βουλευτές...


Παππάς: Το ΣΔΟΕ «πιέζει» βουλευτές για την εκλογή Προέδρου...για την εκλογή Προέδρου...

"Δεν είναι εύκολο να διαψευστεί και επιτρέψτε μου να μείνω σε αυτά. Είναι καθαρά τα μηνύματά μας" δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σε ερώτηση για τους...
υπαινιγμούς στελεχών και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για πιέσεις στους βουλευτές, εν όψει της προεδρικής εκλογής, μέσω του ΣΔΟΕ.

«Η Ελλάδα είναι μικρό πολιτικό χωριό και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Και οι υπηρεσιακοί και οι κυβερνητικοί που αντέδρασαν έχουν καταλάβει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον Βήμα FM για το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι το θέμα «κρίνεται και κρίθηκε από το γενικότερο πολιτικό κλίμα και αυτό αφορά το σύνολο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καμία δεν φαίνεται να συναινεί σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεπώς, θα έλεγα να μην ψάχνουν για δαίμονες οι κυβερνητικοί, αλλά να ψάχνουν τους λόγους της κυβερνητικής τους αποσταθεροποίησης στον πολιτικό τους λόγο, ο οποίος είναι αδύνατον να προκαλέσει συναινέσεις. Συνεπώς, το θέμα της Προεδρίας πρέπει να το αποφασίσει μια Βουλή που ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίσθημα. Σε αυτήν την αξίωση συνηγορούν, όπως φαίνεται, και οι πολίτες, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης»...
tribune.gr

Read more...

Σοφία Βούλτεψη: "Και που έχετε ακίνητο;...


Πουλήστε το για να μην σας το φορολογούμε"...


Με αφορμή την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επισήμανε πως στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.

Μιλώντας στα...
Παραπολιτικά 90,1, ωστόσο, προχώρησε ακόμα περισσότερο το θέμα των ακινήτων λέγοντας πως η ίδια δεν έχει στην κατοχή της κανένα ακίνητο, ενώ εκτίμησε πως ότι η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι Έλληνες σε ακίνητα ήταν... χαμένα χρήματα.

Όσον αφορά στα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή και τα όσα ακούστηκαν από την Άννα Καραμανλή κατά του Γκίκα Χαρδούβελη η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε... άγνοια.

Σε ερώτηση αν πρέπει το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάσει το θέμα του φόρου στα ακίνητα, απάντησε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά το θέμα της φορολογίας. Σημείωσε τέλος, πως η συζήτηση για το χρέος θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο και πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Epikairo: Μ' αυτή της τη δήλωση η Βούλτεψη ουσιαστικά πετά στον κάλαθο των αχρήστων την προκοπή και την προόδο που έκανε ο ελληνικός λαός από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και έπειτα. Τι μας λέει ουσιαστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος με ύφος Μαρίας Αντουανέτας; Ε και τι έγινε που αποκτήσατε ακίνητη περιουσία; Κακώς! Πουλήστε την για να μην την φορολογούμε!! Να παραμείνει ο ανορθολογισμός του ΕΝΦΙΑ, αλλά να πεταχτεί στα σκουπίδια η ακίνητη περιουσία του μέσου Έλληνα, που τόλμησε απλά να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του για εκείνον και τα παιδιά του.

Επειδή αυτή η κυβέρνηση μας χαρίζει καθημερινά πολλές κεραμίδες, ιδίως από τους Υπουργούς της λεγόμενης "λαϊκής" δεξιάς (βλ. Βούλτεψη, Γιακουμάτο, Ντινόπουλο), καλύτερα οι έλληνες πολίτες που τις ακούν να μην τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, γιατί οι άνθρωποι πέρα από λαϊκιστές, είναι βαθιά αφελείς, άσχετοι και επικίνδυνοι...
epikairo.gr

Read more...

Πτωχοκομείο της Ευρώπης η Ελλάδα...


 
Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει πτωχοκομείο της Ευρώπης, σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Η πολιτική της λιτότητας, την οποία ακολουθεί κατ` εντολή των διεθνών δανειστών η Αθήνα, «προκάλεσε στην χώρα την πιο βαθιά και μακρά ύφεση από το τέλος του...
πολέμου», αναφέρει η εφημερίδα, παραπέμποντας στη μείωση κατά 25% του ελληνικού ΑΕΠ, στο κλείσιμο 250.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην εξαφάνιση ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας.
Οι διαθλάσεις της ύφεσης και τα αχαρτογράφητα δεδομένα στην κοινωνική ενδοχώρα. Η δυναμική της ετοιμόρροπης κατάστασής μας Οι διαθλάσεις της ύφεσης και τα αχαρτογράφητα δεδομένα στην κοινωνική ενδοχώρα. Η δυναμική της ετοιμόρροπης κατάστασής μας Υπενθυμίζονται επίσης η κατά το ένα τρίτο μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών (σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ) και οι εκτιμήσεις της Κομισιόν που θέλουν τους τέσσερις στους δέκα Έλληνες να απειλούνται από τη φτώχεια.
«Δεν αναμένεται να αλλάξει γρήγορα κάτι σε αυτό. Η Ελλάδα θα μείνει για δεκαετίες περίπτωση εξυγίανσης», παρατηρεί η Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι το κυριότερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι σε καμία περίπτωση τα χρέη της.
Κοινωνική εξάρθρωση
«Πολύ πιο ανησυχητική είναι η κοινωνική εξάρθρωση», τονίζει η εφημερίδα, εστιάζοντας στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας που θα παραμείνει και του χρόνου στο 27%. Η υψηλή ανεργία και η συρρίκνωση των εισοδημάτων έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση των συντάξεων.
«Τα συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρειαστούν μέχρι το 2020 επιπροσθέτως τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ευρώ…Το 2055 η χώρα θα πρέπει να δαπανά το 24,3% του ΑΕΠ για τη χρηματοδότηση των συντάξεων. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία θα είναι 12,5%», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.
Δεν υπάρχει ανάπτυξη με νέα λιτότητα
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα προβλήματα αυτά οξύνονται από την λιτότητα αλλά και το δημογραφικό, ενώ υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό των γεννήσεων έχει μειωθεί στην Ελλάδα κατά 15% από το 2008.
«Πάνω από 150.000 έλληνες επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου braindrain», παρατηρεί το δημοσίευμα. Αναφορικά με τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει εγκρίνει η ΕΚΤ, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν φτάνουν στην Ελλάδα, καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν πιστώσεις, επειδή έχουν συσσωρεύσει πολλά τοξικά δάνεια, σημειώνει σχόλιο στη Deutsche Welle.
«Πώς θα μπορέσει η χώρα να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες», διερωτάται η Handelsblatt.
«Σε κάθε περίπτωση όχι με νέα προγράμματα λιτότητας. Αντ` αυτών θα πρέπει η ΕΕ να βοηθήσει έτσι ώστε να ενισχυθούν με ευνοϊκά δάνεια οι κλάδοι εκείνοι της οικονομίας που είναι προσανατολισμένοι στο μέλλον». Ενδεικτικά αναφέρονται ο τουρισμός, οι μεταφορές, η φαρμακοβιομηχανία, οι περιβαλλοντικές τεχνολογίες και ο τομέας της πληροφορικής. 
Μια φωτογραφία από τους δρόμους της Αθήνας αρκεί για απάντηση Μια φωτογραφία από τους δρόμους της Αθήνας αρκεί για απάντηση «Ταυτόχρονα, θα πρέπει οι Έλληνες να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων με αποφασιστικότητα», αποφαίνεται η εφημερίδα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, έτσι ώστε να μην μεταναστεύουν οι ταλαντούχοι Έλληνες στο εξωτερικό. 
«Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα γίνει το πτωχοκομείο και το γηροκομείο της Ευρώπης», καταλήγει η Handelsblatt.
Η ελληνική κρίση δεν έχει παρέλθει παρατηρεί το κύριο άρθρο της Handelsblatt και η Ελλάδα κινδυνεύει εάν η ΕΕ δεν ενισχύσει με στοχευμένα μέτρα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και εάν η Αθήνα δεν συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις. 
H εφημερίδα απαριθμεί τα πεδία στα οποία έχει σημειωθεί πρόοδος, όπως την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος μετά από δεκαετίες, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη διεθνή κατάταξη, τα βήματα βελτίωσης στο πεδίο του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, την προοπτική θετικού προσήμου στην ανάπτυξη και τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας, που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στην αγορές.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο "success story“, υπενθυμίζει η εφημερίδα, σχολιάζοντας πως «όλα αυτά εκλαμβάνονται από τους Έλληνες ως καθαρή κοροϊδία», καθώς καταβάλλουν ένα υψηλό τίμημα για αυτό που ο Σόιμπλε χαρακτηρίζει «σημαντική πρόοδο».

enet.gr

Read more...

Ελεύθερος αφέθηκε ο Διώτης...


Ελεύθερος αφέθηκε ο Διώτης
Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετα την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Διώτης αρνήθηκε στην απολογία του ότι...
διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον των ανακριτών ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα, γιατί ήταν παράνομο υλικό. Ωστόσο, όπως είπε, έδωσε εντολή, ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων ανω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.
Για την υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του USB ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι για λόγους αςφαλείας έκανε ένα αντίγραφο, για να μπορέσουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Το USB - επανέλαβε - του το έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έναν μήνα μετά την αποχώρηση του και αυτό, το ίδιο USB, παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Χθες, αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Υπενθυμίζεται ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα, βρίσκεται στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

enikos.gr

Read more...

Μας κόβουν τις προληπτικές εξετάσεις για να… πιάσουν τα λαμόγια…



 Αυτό ήταν το… ακλόνητο επιχείρημα του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με το οποίο απάντησε στις έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει μετά την κατάργηση βασικών προληπτικών εξετάσεων, όπως το τεστ Παπ, το τεστ για τον προστάτη και πολλών άλλων…
Όπως ...
είπε μιλώντας στον ANT1, οι κατευθυντήριες γραμμές δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από… επιστημονικές εταιρείες και στόχος είναι να «πιαστούν και να τιμωρηθούν τα λαμόγια», άρα δε θα έπρεπε να «υπάρχουν διαμαρτυρίες τώρα που φτιάχτηκε ο μηχανισμός»…
Είπε ακόμη ότι ο μηχανισμός δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα να ζητήσει τις «κομμένες» εξετάσεις, αν θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν.

topontiki.gr

Read more...

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, o νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής....

sxoinas

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Σχοινάς εργάζεται ως ...
ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Bruges με υποτροφία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Υπήρξε ερευνητικός υπότροφος Robert Schuman στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στα Ιδιαίτερα Γραφεία ξένων Επιτρόπων:
• 1993-1994 Μέλος του γραφείου των επιτρόπων Matutes και Oreja.
• 1999-2004 Αναπληρωτής Διευθυντής στο γραφείο της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Loyola de Palacio.
• 2004-2007 Διευθυντής του γραφείου του πρώτου Επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ. Μάρκου Κυπριανού.
Από το 1994-1999 διετέλεσε Διευθυντής Ενημέρωσης στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα. Υπηρετώντας τις παραπάνω θέσεις ασχολήθηκε με θέματα μεταφορών, ενέργειας, ενημέρωσης, πολιτισμού και επικοινωνίας, καταναλωτών και δημόσιας υγείας.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αντικαθιστώντας τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σχοινάς υπήρξε τακτικό μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούλιο του 2009, επανήλθε στην οργανική του θέση στην Κομισιόν ως Κύριος Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη Mercedes Alvargonzalez και έχουν μαζί δυο παιδιά, τον Στέργιο και τον Γιάννη.

matrix24.gr

Read more...

Δεν ψηφίζει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, ο Σηφουνάκης...


Προβληματισμός στο Mεγαρο Μαξίμου...

Μετά τον Χρήστο Αηδόνη και ο Νίκος Σηφουνάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε, πως, δεν θα ψηφίσει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για...
εξόφθαλμη αδικία.
Η κίνηση Σηφουνάκη, μεγαλώνει τον προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου...

Read more...

Βουτσης: «Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ»...


«Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ»
Τον προσδιορισμό νέων τιμών στις αντικειμενικές αξίες αλλά και την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Εμείς είμαστε σαφείς. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και...
μόνος φόρος επί της μεγάλης ακίνητης περιουσίας», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε: «Κατά την νομοθεσία, την είχαμε ξέρετε προς της κρίσεως και προ αυτού του νόμου, θα προσδιορίσουμε με βάση καινούργιες αντικειμενικές που πρέπει να υπάρξουν. Τότε ήταν περί τις 600 χιλιάδες, αλλά τώρα, αν δεν κάνω λάθος είναι κάπου 50%. Αυτά τα έχουμε βάλει στο χαρτί».

Read more...

Οπλισμένοι αστυνομικοί στην είσοδο του τάφου της Αμφίπολης...


Οπλισμένοι αστυνομικοί στην είσοδο του τάφου της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)
ΦΩΤΟ...
Αισθητά αυξήθηκε η αστυνομική δύναμη στον τάφο της Αμφίπολης, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει και ο...
υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Β. Κικίλιας. Μέχρι τώρα ένα περιπολικό ήταν όλη κι όλη η προστασία που υπήρχε στην είσοδο του τάφου.
 Από σήμερα η ασφάλεια ενισχύθηκε με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.
Οι αστυνομικοί που είναι βαριά οπλισμένοι θα βρίσκονται μέρα- νύχτα στην είσοδο του τάφου. 
amfipoliastinomia1

amfipoliastinomia1
amfipoliastinomia1

seleo.gr 

Read more...

Ελληνικό πλοίο στεγάζει το Κοινοβούλιο της Λιβύης...


Ελληνικό πλοίο στεγάζει το Κοινοβούλιο της Λιβύης

Ένα ελληνικό φέρι μποτ 17.000 τόνων, στεγάζει τον τελευταίο καιρό το Κοινοβούλιο της Λιβύης, το οποίο στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τον εμφύλιο κατέφυγε στη...
μικρή ανατολική πόλη του Τομπρούκ.
Μαζί με το ελληνικό πλήρωμά του, λειτουργεί σαν ένα πλωτό ξενοδοχείο, στο οποίο φιλοξενούνται ακόμη και οι οικογένειες των μελών του Κοινοβουλίου, διευκρινίζεται από την ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το σώμα ασκεί τις εξουσίες του από αυτόν τον τελευταίο σταθμό πριν από τα αιγυπτιακά σύνορα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Τομπρούκ παίζει ρόλο τελευταίου οχυρού.
Στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι δυνάμεις της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας άντεξαν τις πολύμηνες επιθέσεις του αφρικανικού σώματος του Ρόμελ.
Αυτή η αίσθηση πολιορκίας είναι διάχυτη και σήμερα, καθώς οι ισλαμιστές και οι σύμμαχοί τους έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα, Τρίπολη και το μεγαλύτερο κομμάτι της Βεγγάζης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Read more...

Ετοιμάζουν κόμμα...



Nέος κομματικός σχηματισμός, φαίνεται, πως, είναι στα σκαριά. Ο Βασίλης Οικονόμου, ανεξάρτητος βουλευτής πια, προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ και ο...
Χρήστος Αηδόνης, επίσης ανεξάρτητος που προέρχεται από ΠΑΣΟΚ και Νέα Ελλάδα του Λοβέρδου. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για την συγκρότηση νέας πολιτικής κίνησης, το όνομα της οποίας θα είναι "Δημοκρατικός Σύνδεσμος".
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις.

πηγη parapolitika.gr

Read more...

Σκορδά: Βορίδη, είναι ντροπή...



Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά κατά του υπουργού Υγείας -άξιου συνεχιστή του Αδώνιδα- Μάκη Βορίδη.
Αφορμή, το...
κλείσιμο του νοσοκομείου Γουμένισσας και την υποβάθμιση του νοσοκομείου του Κιλκίς.
Δειτε το tweet:


Read more...

Οι αρχαιολόγοι είδαν τον τρίτο τοίχο...


Οι αρχαιολόγοι είδαν τον τρίτο τοίχο
Μπορεί όλοι να περιμένουν με αγωνία να δουν τι υπάρχει στον δεύτερο προθάλαμο το τύμβου της Αμφίπολης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ισχύει και για τους αρχαιολόγους οι οποίοι είδαν τι κρύβει ο τελευταίος τοίχος πριν τον...
ταφικό θάλαμο.

Κατά την πάγια τακτική της, η διεπιστημονική ομάδα υπό την επικεφαλής της ανασκαφής, κα Περιστέρη, δεν αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από τον τοίχο με τις δύο Καρυάτιδες. Ωστόσο, ήδη από τη φωτογραφία με το ορθογώνιο κομμάτι της οροφής, το οποίο βρέθηκε πεσμένο στον δεύτερο προθάλαμο, από την οπή στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο, διακρίνεται στο σκοτάδι ένα πολύχρωμο ίχνος.

Είναι βέβαιο ότι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη έχουν ήδη λύσει το αίνιγμα του τρίτου τοίχου, ο οποίος πιθανότατα φέρει γλυπτή αλλά και ζωγραφική διακόσμηση ακόμη υψηλότερης τεχνικής από όσα έχουν ήδη έρθει στο φως (Σφίγγες, Καρυάτιδες, ρόδακες, πλευρική τοιχοποιία, μωσαϊκά, επιστύλια κ.λπ).

Οι ρυθμοί της αρχαιολογικής σκαπάνης, ωστόσο, είναι διαφορετικοί από τους… δημοσιογραφικούς. Έτσι οι αρχαιολόγοι, πρώτα θα καθαρίσουν το πρώτο θάλαμο, θα κάνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσουν τη στατικότητα του μνημείου και μετά θα προχωρήσουν στο δεύτερο θάλαμο αποκαλύπτοντας έτσι τα μυστικά του.

Το πολύχρωμο ίχνος που διακρίνεται μέσα από την οπή στον τρίτο τοίχο δεν αποκλείεται να προσδιορίζει ένα εντυπωσιακό άγαλμα, ακριβώς έξω από την είσοδο στον κεντρικό ταφικό θάλαμο. Ή, ακόμη και μια πιο σύνθετη παράσταση, ζωγραφική ή ανάγλυφη.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή τόνισε πως «πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο μνημείο. Όποιος ή όποιοι φιλοξενούνται σε αυτό είναι φανερό πως πρέπει να ήταν και οι ίδιοι κοσμοπολίτες».

Με τις δηλώσεις της αυτές η κ. Μενδώνη ανοίγει δυο διαφορετικά θέματα. Πρώτα απ' όλα το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πληθυντικό. Μπορεί δηλαδή να μην είναι μονάχα ένας ο νεκρός που έχει ενταφιαστεί στο μνημείο αλλά περισσότεροι. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει έκπληξη για τους αρχαιολόγους καθώς ακόμη και στον τάφο που αποδόθηκε από τον Μ. Ανδρόνικο στον Φίλιππο τον Β' βρέθηκαν οστά και άλλου νεκρού. Δεν είναι πρωτοφανές σε έναν μακεδονικού τύπου τάφο να φιλοξενούνται περισσότεροι από ένας νεκροί.

Το δεύτερο ζήτημα που ανοίγει με τις δηλώσεις της κ. Μενδώνη είναι η... κοσμοπολίτικη ταυτότητα που προσδίδει στον «ένοικο» του τάφου. Το μνημείο έχει κατασκευαστεί σε μια εποχή όπου μετά τις εκστρατείες του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου έχει ενοποιηθεί ο Ελλαδικός χώρος αλλά και η ελλαδική χερσόνησος με την Ασία και τη Βόρεια Αφρική.
Εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να αναλογιστεί ότι θα μπορούσε να γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας (σε κατασκευαστικό επίπεδο) αλλά και ταφικής κουλτούρας και φιλοσοφίας στο μνημείο.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ο ιδιοκτήτης του τάφου να έχει ανάλογες παραστάσεις να έχει επισκεφτεί δηλαδή τις εκτός Μακεδονίας περιοχές στη νότια Ελλάδα να έχει ιδία άποψη και κυρίως να έχει την οικονομική δυνατότητα για την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου σε όγκο και καλλιτεχνικές απαιτήσεις μνημείου.

Αυτά τα χαρακτηριστικά στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα, κοντά στο 300 π.Χ. δηλαδή συγκέντρωναν λίγοι άνθρωποι ακι αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους άμεσους συνεργάτες του Μ. Αλεξάνδρου, δηλαδή οι συμπολεμιστές του, στρατηγοί και ναύαρχοι.

Την ίδια στιγμή τα εντυπωσιακά ευρήματα προκαλούν όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τα διεθνή ΜΜΕ να περιμένουν να έρθει στο φως ένα ακόμα κομμάτι που θα προστεθεί στο παζλ της μεγάλης ιστορίας των αρχαίων Μακεδόνων.

Με το μεγαλειώδες μνημείο δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και το «National Geographic» που διερωτάται: «Ποιος είναι θαμμένος στον τάφο της Αμφίπολης;».

Ο Philip Freeman, καθηγητής κλασικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Luther College της Αϊόβα μιλώντας στο «National Geographic», στέκεται στην σπουδαιότητα των Καρυάτιδων που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και σημειώνει πως δεν έχει ξαναδεί μέχρι τώρα κάτι παρόμοιο σαν και αυτές. «Δεν ξέρω άλλα αγάλματα που να τους μοιάζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ian Worthington, από την πλευρά του, καθηγητής κλασικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μισούρι και συγγραφέας δύο βιβλίων για τον Μέγα Αλέξανδρο ανέφερε σχετικά στο περιοδικό: «Ο τύμβος είναι ξεκάθαρο σημάδι πλούτου. Το μωσαϊκό και οι λεπτομέρειες μέσα στον τύμβο κόστιζαν αρκετά, επομένως δεν θα μπορούσε να τον φτιάξει ο οποιοσδήποτε».

Για τον Hector Williams, αρχαιολόγο στο British Columbia του Βανκούβερ: «Είναι ένας τεράστιος τάφος και αυτό από μόνο του δείχνει πως φτιάχτηκε για κάποιον πλούσιο και σημαντικό».

Όσο για το ποιος βρίσκεται στον τάφο, μέχρι στιγμής μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, καθώς την απάντηση θα τη δώσει μόνο η αρχαιολογική σκαπάνη.

Read more...

Έγκριση κατά πλειοψηφία Υπερψηφίστηκε το άρθρο του αντιρατσιστικού για τις γενοκτονίες


Υπερψηφίστηκε το άρθρο του αντιρατσιστικού για τις γενοκτονίες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπερψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η διάταξη για τις γενοκτονίες κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Πόντιοι, Αρμένιοι και Μικρασιάτες).

Στην ονομαστική ψηφοφορία σημειώθηκαν αποκλίσεις από την επίσημη κομματική γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με την Ραχήλ Μακρή και τον Παύλο Χαϊκάλη να καταψηφίζουν όλα τα άρθρα, όπως επίσης και από την επίσημη γραμμή της ΔΗΜΑΡ, με τη Μαρία Ρεπούση να καταψηφίζει το επίμαχο δεύτερο άρθρο και να δηλώνει "παρών" στα άλλα δύο.

Υπέρ του άρθρου 2, το οποίο υπενθυμίζεται ότι προβλέπει την ποινικοποίηση των ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται είτε με την επιδοκιμασία είτε με την κακόβουλη άρνηση και τον ευτελισμό της σημασίας του Ολοκαυτώματος αλλά και τον Γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων, ψήφισαν 54 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πλην της Μαρίας Ρεπούση που καταψήφισε), ενώ κατά τάχθηκαν 42 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι), ενώ τρείς επέλεξαν το «παρών» (Γρ.Ψαριανός, Μ.Ανδρουλάκης και Β.Πολύδωρας). Την οπνομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, με ονομαστικές ψηφοφορίες υπερψηφίστηκαν το άρθρο 1 του νομοσχεδίου (με 58 υπέρ, 10 κατά και 31 παρών), με το οποίο ορίζονται οι προϋποθέσεις για την ποινική αξιολόγηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, όπως και το άρθρο 3 (με 60 υπέρ, 10 κατά και 29 παρών), το οποίο διευρύνει την τιμωρία και τις ποινές για τα αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας και μέσω διαδικτύου.

Αναλυτικά, για το πρώτο άρθρο που αφορά τη δημόσια υποκίνηση ρατσιστικής βίας ή μίσους, ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Υπέρ ψήφισαν 58 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές), ενώ "παρών" ψήφισαν 31 βουλευτές: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολούθησαν την κομματική γραμμή (Γ.Δημαράς και Μ.Κόλλια-Τσαρουχά), η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ.Ρεπούση και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β.Πολύδωρας και Μ.Ανδρουλάκης. Κατά του άρθρου ψήφισαν δέκα βουλευτές: Οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ρ.Μακρή και Π.Χαϊκάλης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β.Καπερνάρος, Γ.Κασαπίδης και Γ.Κουράκος, και οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Για το τρίτο άρθρο ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 60 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανεξάρτητοι βουλευτές), 29 ψήφισαν «παρών» (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Μ.Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β.Πολύδωρας και Μ.Ανδρουλάκης), ενώ κατά του άρθρου τάχθηκαν δέκα βουλευτές (Χρυσή Αυγή, KKE, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ρ.Μακρή και Π.Χαϊκάλης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Β.Καπερνάρος, Γ.Κασαπίδης και Γ.Κουράκος).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η απάντηση του υπουργείου Υποδομών για τα διόδια σε Μώλο και Μπράλο


Η απάντηση του υπουργείου Υποδομών για τα διόδια σε Μώλο και ΜπράλοΑπάντηση στις αντιδράσεις τοπικών αρχόντων και κατοίκων της Φθιώτιδας για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στο Μώλο και στο Μπράλο δίνει το Υπουργείο Υποδομών.
"Οι συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων με παραχώρηση, στις οποίες προβλέπονται με σαφήνεια και λεπτομερώς όλες οι σχετικές ρυθμίσεις για την επιβολή διοδίων τελών, ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2007, ενώ πρόσφατα και ειδικότερα τον Δεκέμβριο του 2013, η Βουλή ψήφισε τις αναγκαίες τροποποιήσεις των συμβάσεων αυτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ολοκλήρωση των εθνικών οδικών αξόνων" τονίζει το υπουργείο και προσθέτει ότι μεταξύ των διαμαρτυρομένων υπάρχουν και ορισμένοι που ψήφισαν τις συμβάσεις αυτές!
"Επιπρόσθετα η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, έθεσαν στη διάθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όλα τα πρόσθετα συμβατικά στοιχεία από τα οποία, μεταξύ άλλων, προκύπτουν με σαφήνεια και ο προγραμματισμός ως προς τις θέσεις λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων αλλά και ο χρόνος λειτουργίας τους. Κατά συνέπεια ούτε «βεβιασμένες», ούτε «πρόχειρες» κινήσεις έλαβαν χώρα, ούτε βέβαια πρόκειται να συμβούν στο μέλλον. Και τούτο γιατί οι συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι απόλυτα διαφανείς και λεπτομερείς και έτσι επιτρέπουν στους μεν πολίτες να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, στο δε Υπουργείο να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο της τήρησης των συμβατικών όρων".
"Τονίζουμε επίσης - σημειώνει το ΥΠΟΜΕΔΙ - πως το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί τελεσίδικα και έχει απορρίψει, επικαλούμενο την προτεραιότητα του δημοσίου συμφέροντος, αιτιάσεις τοπικών παραγόντων ή κατοίκων σχετικά με τα διόδια.
Αναγνωρίζεται επίσης πως η αρχή «ο χρήστης πληρώνει» αποτρέπει από το να επιβαρύνεται το σύνολο των πολιτών για την παροχή ενός αγαθού που απολαμβάνει μέρος του συνόλου.
Κατά συνέπεια το σύνολο των εξουσιών της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει εξετάσει, νομοθετήσει, δικάσει και τελικά εφαρμόσει τα σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους και τα διόδια θέματα.
Συνιστά λοιπόν υποχρέωση και καθήκον, ιδιαίτερα των εκπροσώπων, να τηρούν και να ελέγχουν την τήρηση της νομιμότητας σε όσα προβλέπονται από νόμους του Ελληνικού Κράτους."
Σύμφωνα με το υπουργείο, η κριτική για τον αριθμό των σταθμών διοδίων στην Φθιώτιδα, για τους πλευρικούς σταθμούς, για τις τοπικές μετακινήσεις δεν ευσταθεί. Συγκεκριμένα:
1. Η πυκνότητα των μετωπικών σταθμών διοδίων, για την οποία παραπονείται η Φθιώτιδα, όχι μόνο δεν αποβαίνει σε βάρος των χρηστών αλλά αντίθετα είναι υπέρ της αναλογικής χρέωσης και τούτο γιατί το διόδιο τέλος στους σταθμούς αυτούς υπολογίζεται με μικρότερο μήκος χρέωσης.
2. Η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων, επίσης είναι υπέρ της αναλογικής χρέωσης αφού σε αυτούς χρεώνεται μόνο και ακριβώς το μήκος της διανυθείσας απόστασης επί του αυτοκινητόδρομου.
3. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονται, η λειτουργία των πλευρικών σταθμών επιδρά αποτρεπτικά στη διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο τοπικό δίκτυο και τους παράδρομους, όπως συνηθίζεται από πολλούς για την αποφυγή των μετωπικών σταθμών διοδίων, δηλαδή τα πλευρικά διόδια είναι εμπόδια στα τροχαία ατυχήματα των παράδρομων και ενισχύουν την οδική ασφάλεια των δρόμων.
4. Οι κάτοικοι του Μώλου, κατά την κίνησή τους προς Λαμία και από Λαμία προς Μώλο, δεν διέρχονται από πλευρικό σταθμό διοδίων, δοθέντος ότι και οι δύο πλευρικοί σταθμοί αφορούν αποκλειστικά τους εξερχόμενους από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Λαμία και τους εισερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Επιπλέον δεν πληρώνουν διόδια στο σταθμό της Αγίας Τριάδας κατόπιν συμφωνίας με τον παραχωρησιούχο από το 2010.
5. Καμία «εσωτερική» μετακίνηση δεν επιβαρύνεται με διόδια. Διόδια χρεώνονται μόνον για μετακινήσεις επί του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος πρωτίστως προσφέρει ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου, αγαθά δηλαδή που επίσης αποτιμώνται στην τιμή του διοδίου.
6. Τα έσοδα από τα διόδια επενδύονται 100% στην κατασκευή των δρόμων που δίνουν ζωή και μέλλον σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα συνδέοντάς την με την υπόλοιπη χώρα, μειώνοντας σημαντικά χρόνους πρόσβασης και αυξάνοντας την ασφάλεια μετακίνησης. Εξάλλου η κατασκευή των δρόμων ήδη παράγει σημαντικά αποτελέσματα.
"Τελειώνουμε - καταλήγει το υπουργείο - δηλώνοντας ξεκάθαρα πως δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια σε ανακοινώσεις που ανακατεύουν την κοινή μας περηφάνια και ιστορία, την Αλαμάνα και τις Θερμοπύλες με τις τωρινές αντιπαλότητες.
Ας φροντίσουν οι τοπικοί άρχοντες για τη συντήρηση του μνημείου του Διάκου, και των άλλων εθνικών θησαυρών που έχουν στις περιοχές τους. Δεν τα αποκλείουν τα διόδια και οι δρόμοι. Από τα χορτάρια κόβεται η προσπέλαση και τα σημαδεύει η εγκατάλειψη σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των κατοίκων".
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

Μπακογιάννης: "Πραγματική μάστιγα τα διόδια"...


Μπακογιάννης: «Πραγματική μάστιγα τα διόδια»«Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ» λέει για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Φθιώτιδα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση των διοδίων στη Στερεά ως...
«πραγματική μάστιγα».

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει στη δήλωσή του ότι «οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες. Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική».

Μάλιστα, αναφέρει ότι διερευνά νομικά το ζήτημα για να δει «ποια είναι τα εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε μία απάντηση».

Εκτός από τα δύο πλευρικά διόδια που λειτούργησαν χθες στον Μώλο και τον Μπράλο, πριν λίγες μέρες τέθηκαν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Πελασγίας, στο 255ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ Λαμίας-Λάρισας, τρία χιλιόμετρα μετά τα μετωπικά της Πελασγίας μέσα στη Φθιώτιδα.

Ακόμα, κατασκευάζονται δύο πλευρικά διόδια 5 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία, στον κόμβο προς ΒΙΠΕ Λαμίας, αμέσως μετά ένα μετωπικό στο 216ο χιλιόμετρο στη Μαυρομαντήλα, δύο πλευρικά λίγο πριν την Στυλίδα, ενώ παράλληλα παραμένει ανοιχτό το θέμα διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα...
tribune.gr

Read more...

Δύσκολα το χωνεύεις...




Το πιο εξοργιστικό, κατά τη γνώμη μου, με τα κυβερνητικά κόμματα (εν γένει) δεν είναι τα χοντρά ψέματα που λένε, οι μισές αλήθειες που εκστομίζουν για να...
κοροϊδέψουν τους πολίτες, οι ανοίκειες πολλές φορές επιθέσεις που εξαπολύουν στους αντιπάλους τους, η δαιμονοποίηση των εσωτερικών διαφωνιών, η απόπειρά τους να βιάσουν την πραγματικότητα. Ολα αυτά τα έχουμε συνηθίσει, έχουμε μάθει να ζούμε με την υπερβολή και τις μεγαλοστομίες και πολλοί έχουμε συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι οι θεαματικές κωλοτούμπες είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Αυτά όμως που δύσκολα μπορείς να χωνέψεις, παρά το γεγονός ότι αφθονούν στον επίσημο λόγο τους, είναι η αλαζονεία, η έπαρση της μοναδικότητας και η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για την εξουσία. «Εμείς και κανένας άλλος», «ή με μας ή με το χάος», «οι άλλοι είναι επικίνδυνοι, ούτε ξέρουν ούτε μπορούν να διοικήσουν». Παρακολουθώντας την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου του Ευάγγ. Βενιζέλου, έμενες με την εντύπωση ότι χωρίς αυτούς και τα κόμματά τους στη διακυβέρνηση, η χώρα θα καταστραφεί, ότι την περιμένουν συμφορές που όμοιές της δεν έχουμε δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Παππά πατήστε εδώ

Read more...

Αμφίπολη: Η πρώτη επίσημη απεικόνιση του τάφου...


Δείτε το μνημείο από το… διάστημα...


Tην πρώτη επίσημη απεικόνιση του τάφου στην Αμφίπολη έδωσε το υπ. Πολιτισμού, ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές.

Το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα, παρουσιάζει την...
πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες.

Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας.



Περιήγηση στο μνημείο

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τα μυστικά που κρύβει ο τάφος, δορυφορικές φωτογραφίες από τις υπηρεσίες της google, προσφέρουν μία άλλη ματιά σε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών.









topontiki.gr

Read more...

Προκαταρκτική έρευνα για την ΝΕΡΙΤ...


Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου προκάλεσε φάκελος με καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ σχετικά με...
την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, ο οποίος έφτασε στα χέρια της χθες. Η κ. Φάκου έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Χαράλαμπο Λακαφώση και Αριστείδη Κορέα να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία, φέρεται να προκύπτουν, παραβιάσεις όρων της προκήρυξης , φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί «κατά το δοκούν» άλλων δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι περισσότερες παρατυπίες αφορούν στην επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων στη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία φέρονται οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, να έβαλαν υποψηφίους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Στο φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη , στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις 28.08.14, ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το όνομα του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».

Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν λόγω συνάφειας με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού...
real.gr

Read more...

Λουκέτο στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ...


domiΛουκέτο στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ.


Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος το...
συνολικό χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι, εφεξής κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας, εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.

Παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους, θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ κα κολέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσει φέτος το κτήριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, εν αντιθέσει με τις εγκαταστάσεις της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο σπουδαστήριο του στην οδό Δημητρέσσα.

Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το ελληνοβρετανικό κολέγιο, μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Αυτήν τη στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος, οπότε σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Εκτός αυτών, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτήρια κρίθηκε, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Όπως τονίστηκε, για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια θα ληφθεί μέριμνα στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Παιδείας και τη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης...
matrix24.gr

Read more...

Το Πρωτοδικείο ακυρώνει τις απολύσεις στην ΕΡΤ...


ert1Άκυρες οι απολύσεις της ΕΡΤ, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση-καταπέλτης του Πρωτοδικείου ακυρώνει τις απολύσεις των απολυμένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει τον...
διάδοχο της ΕΡΤ (δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο) να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων (δέκα απολυμένοι που είχαν προσφύγει με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά), που θα τοποθετηθούν στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.

Εξάλλου, το δικαστήριο απειλεί το Δημόσιο με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που που μπορεί να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις και για τους άλλους πρώην εργαζομένους στην ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τη δικαίωση των 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου και μόλις μια ύστερα από τη μεταβίβαση στη Δικαιοσύνη της δικογραφίας για τις παράτυπες προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ.

Αναμένεται η αντίδραση του Δημοσίου στην απόφαση του Πρωτοδικείου. Σημειώνεται πως η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και υπάρχει δυνατότητα έφεσης...
efsyn.gr

Read more...

Κατατέθηκε η τροπολογία για ΕΝΦΙΑ...


Μόνο 20% η μείωση για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα...


Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση με τις αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η τροπολογία προβλέπει...
20% μείωση του φόρου στα κενά ακίνητα που δεν είχαν ηλεκτροδοτηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία εδώ...
left.gr

Read more...