Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκέτο στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ...


domiΛουκέτο στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ.


Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος το...
συνολικό χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι, εφεξής κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας, εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.

Παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους, θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ κα κολέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσει φέτος το κτήριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, εν αντιθέσει με τις εγκαταστάσεις της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο σπουδαστήριο του στην οδό Δημητρέσσα.

Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το ελληνοβρετανικό κολέγιο, μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Αυτήν τη στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος, οπότε σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Εκτός αυτών, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτήρια κρίθηκε, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Όπως τονίστηκε, για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια θα ληφθεί μέριμνα στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Παιδείας και τη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: