Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ανάμεσά τους Κοντομηνάς, Λαυρεντιάδης και Φιλιππίδης Οριστικά στο εδώλιο 35 άτομα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Οριστικά και αμετάκλητα θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτή την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
ÔÁ×ÕÄÑÏÌÉÊÏ ÔÁÌÉÅÕÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI // ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)
Μεταξύ των 35 είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.
Οι 35 αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές ...


Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα χαιρέτησε ο Γιάννης Στουρνάρας..

Ο  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε πως η δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα μας, στέλνει ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει...
με σοβαρότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επανεξισορρόπηση της οικονομίας.

Σε μήνυμά του για την παρουσίαση της «Έκθεσης για τη Μετάβαση 2015-2016» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδας, ωστόσο στάθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης παρουσίασης, δεδομένου ότι νωρίτερα εφέτος η EBRD ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των ελληνικών αρχών να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε προσωρινή βάση στην Ελλάδα.

Οι επενδύσεις θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο έως το 2020 και, στο πλαίσιο του νέου της ρόλου στη χώρα μας, η EBRD άνοιξε τοπικό γραφείο, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας.

Όπως εξήγησε, η Έκθεση για τη Μετάβαση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, μια χώρα με πολύ μεγάλο αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές.

«Η Έκθεση επικεντρώνεται στα είδη χρηματοδότησης που απαιτούνται για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη. Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η EBRD βρίσκονται σε στασιμότητα και έχει προκύψει επενδυτικό κενό το οποίο συνδέεται, τουλάχιστον εν μέρει, με έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων και επιλογών. Ως εκ τούτου, η Έκθεση εξετάζει διάφορες πτυχές της χρηματοδότησης – χρηματοδότηση μέσω χρέους έναντι χρηματοδότησης μέσω έκδοσης μετοχών (και με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών), εγχώρια χρηματοδότηση έναντι εξωτερικής χρηματοδότησης, χρηματοδότηση σε ξένο νόμισμα έναντι χρηματοδότησης σε εγχώριο νόμισμα», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας...
newpost.gr

Read more...

Πούτιν: Οι τζιχαντιστές χρηματοδοτούνται από 40 χώρες...




Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20, αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλούμενος πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Στον απόηχο της Συνόδου των G20, ο Πούτιν κατέστησε...
αναγκαίο τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS», καθώς είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

Ο Πούτιν επανέλαβε την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Βέβαια, διευκρίνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας.

«Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν», κατέληξε ο Πούτιν...
tvxs.gr

Read more...

Kάτι νέο....



Δεν θα εκταμιευτεί η δόση στο αυριανό EWG σύμφωνα με κοινοτική πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές έχει επιτευχθεί...
πρόοδος σε πολλά θέματα τις τελευταίες ημέρες και έχουν κλείσει σημαντικά ζητήματα, όπως η νομοθεσία για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και κομμάτια που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών.

Σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές εκτιμούν, ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα υπάρξει καθοριστική πρόοδος και σε αυτά, η οποία θα επιτρέψει στο EWG να καταγράψει την πρόοδο, να ζητήσει απ την κυβέρνηση να περάσει τη νομοθεσία από το κοινοβούλιο μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο EWG για τα περαιτέρω.

Βρυξέλλες: Θάνου Αθανασίου real.gr

Read more...

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ πλήττουν κονβόι με βυτιοφόρα...


... του Ισλαμικού Κράτους...
Περισσότερα από 110 βυτιοφόρα του ISIL που μετέφεραν λαθραία αργό πετρέλαιο από τη Συρία κατέστρεψαν τη Δευτέρα από αέρος οι αμερικανικές δυνάμεις, στην πρώτη τους επίθεση κατά της διακίνησης του μαύρου χρυσού, που αποτελεί...
μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με ανώτατους αμερικανούς αξιωματούχους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ανατολική περιοχή της Συρίας, Deir al-Zour, όταν τέσσερα αεροσκάφη Α-10 και δυο ελικοφόρα AC-130 τα οποία απογειώθηκαν από την Τουρκία κυριολεκτικά σφυροκόπησαν κονβόι βυτιοφόρων καταστρέφοντας, ολοσχερώς και κατ' εκτιμήσεις, περίπου 116 από αυτά. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, παρά το ότι τα συγκεκριμένα χτυπήματα λαμβάνουν χώρα στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι, εν τούτοις «ήταν προγραμματισμένες πολύ καιρό πριν» καθώς οι ΗΠΑ ήταν αποφασισμένες να πλήξουν έναν από τους πλέον σημαντικούς οικονομικούς πόρους του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράνομη εξαγωγή και πώληση λαθραίου πετρελαίου εκτιμάται ότι αποφέρει στο ISIL περί τα 40 εκατ. δολάρια τον μήνα. 

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως μέχρι σήμερα απέφευγαν να προβούν σε επιχειρήσεις εναντίον οχημάτων που μετέφεραν λαθραίο πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους υπό τον φόβο των τεράστιων απωλειών σε αμάχους που θα υπήρχαν λόγω της φύσης του παράνομου φορτίου. 
Αυτό, στην ουσία, είχε ως αποτέλεσμα, μια τόσο σημαντική πηγή εσόδων για τους τζιχαντιστές να μένει ανέπαφη, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τη δυνατότητα της οργάνωσης να λειτουργεί σχεδόν ανενόχλητη, όσον τουλάχιστον αφορά τις δυνατότητές της για συνεχείς προμήθειες πολεμικού υλικού. 

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης θανάτου σε αμάχους από τις ανεξέλεγκτες εκρήξεις των βυτιοφόρων, μια ώρα πριν την έναρξη των βομβαρδισμών, δυο μαχητικά F-15 έριξαν φέιγ βολάν με τα οποία καλούσαν τους οδηγούς των βυτιοφόρων να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

thepressproject.gr

Read more...

Βρίσκεται στη Συρία Παρίσι: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων - Πέρασε (;) από την Αθήνα


Παρίσι: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων - Πέρασε (;) από την Αθήνα
Φωτογραφία του Αμπαούντ: Ο 27χρονος από το Βέλγιο πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία και φέρεται να βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις  

Παρίσι, Γαλλία
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία, είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές από την γαλλική έρευνα.

Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται μεταξύ άλλων και πίσω από την απόπειρα επίθεσης στο τρένο της Thalys.

Τις πληροφορίες επικαλούνται το Reuters και το Associated Press (AP). Οι πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν πως ο 27χρονος Αμπαούντ «φαίνεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τον σχεδιασμό αρκετών επιθέσεων στην Ευρώπη».

Εισαγγελέας του Βελγίου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Πρόκειται για φήμες. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν θα σχολιάσουμε».

Πάντως, ο Αμπαούντ είχε καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια φυλάκισης νωρίτερα μέσα στο 2015, επειδή στρατολογούσε άτομα για το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν ένα από τα 32 άτομα που κατηγορούνται ότι διοικούσαν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στρατολόγησης τζιχαντιστών. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους δεν έχουν συλληφθεί.

Το AP αναφέρει πως ο Αμπαούντ θεωρείται όχι μόνο σχεδιαστής του μακελειού της Παρασκευής, αλλά και της αποτυχημένης απόπειρας στο τρένο της Thalys το καλοκαίρι, όπως και πίσω από επίθεση σε εκκλησία στην περιοχή του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμπαούντ βρίσκεται στη Συρία. Ο Αμπαούντ επίσης φέρεται να αναφέρεται ως διασύνδεση στου Ιμπραΐμ Αμντεσλάμ (δράστης στις επιθέσεις, αδελφός του καταζητούμενου).

Προηγουμένως, η Liberation τον είχε αναφέρει επίσης  ως σύνδεσμος του φοιτητή Σιντ Αχμέντ Γκλαμ,  ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο για μία δολοφονία.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στα μέσα Ιανουαρίου είχε διεξαχθεί έρευνα στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι κατεύθυνε από την ελληνική πρωτεύουσα μέσω κινητού τηλεφώνου τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. Στο πλαίσιο της έρευνας είχαν γίνει έρευνες και σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου είχαν γίνει προσαγωγές υπόπτων.

Τότε είχε συλληφθεί ένας Αλγερινός, ο οποίος δεν ήταν ο Αμπαούντ και ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σπάνια ομιλία σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο, λέει ο Ολάντ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι


Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο, λέει ο Ολάντ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
Ο Φρανσουά Ολάντ σε μία σπάνια ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας   (Φωτογραφία:  Reuters )

    Παρίσι, Γαλλία
    Σε μία σπάνια ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η «Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο».

    Ο Ολάντ τόνισε ότι «η Γαλλία δεν εμπλέκεται σε πόλεμο πολιτισμών, καθώς αυτοί οι δολοφόνοι δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν» πολιτισμό.

    Σήμερα η χώρα μας θρηνεί, σημείωσε.

    Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου έχουν στόχο «να σπείρουν τον φόβο και να μας διαιρέσουν» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.

    Οι επιθέσεις της Παρασκευής αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο και πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, είπε.

    Ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία, σημειώνοντας ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα πλεύσει στη Μεσόγειο για καλύτερο συντονισμό των δράσεων στη Συρία.

    «Αυτοί που στήριξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εγκλήματά τους ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να τους πολεμήσει και να τους καταστρέψει» δήλωσε.

    Τόνισε ότι η Συρία αποτελεί «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών».

    Η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει «πολύ χειρότερες δοκιμασίες», δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος σημείωσε ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους, καθώς ο εχθρός -όπως είπε- «είναι εχθρός όχι της Γαλλίας, αλλά της Ευρώπης».

    Σημείωσε ότι χρειάζεται αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα υπάρξει επιστροφή στα εθνικά σύνορα και «αποδόμηση της ΕΕ».

    Τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια να ενώσουν δυνάμεις απέναντι στην τρομοκρατία.

    Την προηγούμενη φορά που γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε και στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών ήταν το 2009, όταν ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Μέσα από το φακό του φωτορεπόρτερ Β. Καραγεώργου H εξέγερση του Πολυτεχνείου ζωντανεύει σε έκθεση με σπάνιο υλικό (Photos)


    Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 ζωντανεύουν μέσα από το φακό του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, που εκθέτει έως στις 29 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, όσα απαθανάτισε από τη γωνία Πατησίων και Στουρνάρη εκείνες τις δύσκολες ώρες,
    pol ex
    Χαραγμένες στη μνήμη του παραμένουν ακόμα και σήμερα οι φωνές των φοιτητών που είχαν ανέβει στις πόρτες του Πολυτεχνείου και φώναζαν «Είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια», όπως εξομολογείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Καραγεώργος.
    pol 1
    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Flippress, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, παρουσιάζουν την έκθεση του φωτογραφικού του υλικού με την ονομασία «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ.
    pol 2
    Η έκδοση μνήμης φωτογραφιών αφηγείται καρέ-καρέ τις στιγμές που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, απ' όπου ο ιστορικός μπορεί να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της. Μέρος, μάλιστα, του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.
    pol 3
    Επισημαίνεται ότι η είσοδος για το κοινό στη φωτογραφική έκθεση για το «Πολυτεχνείο 1973», που θα φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, είναι ελεύθερη για τις ώρες λειτουργίας της, Τρίτη έως Σάββατο 10.00-20.00 και Κυριακή 10.00-14.00.

    pol4
    Cover+copy
    KARAG001
    Ο Βασίλης Καραγεώργος

    Read more...

    «Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων» Παναγροτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα


    Παναγροτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
    agrotes
    Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των δυνάμεων του πρωτογενούς τομέα, την Τετάρτη στην Αθήνα, απευθύνουν οι επικεφαλής των οργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας.
    Η κινητοποίηση  έχει οριστεί για τις 11:00 στο Σύνταγμα, από όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας.
    Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα θα αναχωρήσουν την Τρίτη το βράδυ. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 10.000 εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή τομέα.
    «Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια» επισημαίνεται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα επιδώσει η συντονιστική επιτροπή των οργανώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων (σ.σ. απαρτίζεται από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αγροκτηνοτρόφων και αλιέων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και των Αγροτικών Συλλόγων Νέων Αγροτών και Βιοκαλλιεργητών).
    Αναφορικά με το μπλόκο που έχουν στήσει σε τρία διαφορετικά σημεία στην Πέλλα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, επισημαίνεται ότι μόνο αυτοί στον κόμβο Μελισσίου προχώρησαν σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς, ενώ αυτοί σε Μαυροβούνι και Παλαιό Μυλότοπο διατήρησαν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος.
    http://www.matrix24.gr/

    Read more...

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου...


    Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 42η Eπέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. 

    Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν...
    σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες οδούς.

    Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

    Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής παρακαλούνται οι οδηγοί, από την Κυριακή έως και την Τρίτη να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση στους χώρους των εκδηλώσεων και την Τρίτη στις οδούς της διαδρομής της πορείας και γύρω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων...

    Read more...

    Πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών κήρυξαν οι Anonymous...

    Πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών κήρυξαν οι Anonymous: Θα σας κυνηγήσουμε (Video) - Media
    BINTEO...
    Πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κήρυξαν οι Anonymous ύστερα από τις επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής μέσω ενός βίντεο που ανήρτησαν στο youtube.

    Στο βίντεο, η ομάδα των χάκερς δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσουν...
    τις γνώσεις τους για να «ενώσουν την ανθρωπότητα» και προειδοποίησαν τους τρομοκράτες να περιμένουν «χτύπημά» τους.

    Ο γαλλόφωνος ομιλητής τους ανέφερε στο βίντεο:

    «Οι Anonymous απ’ όλο τον κόσμο θα σας κυνηγήσουν. Να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε. Θα ξεκινήσουμε την μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον σας. Να περιμένετε μαζικές διαδικτυακές επιθέσεις. Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί. Να είστε προετοιμασμένοι. Ο γαλλικός λαός είναι δυνατότερος από εσάς και θα βγει ακόμη ισχυρότερος από αυτή τη θηριωδία»..

    Επιπλέον, οι Anonymous έγραψαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο twitter:

    «Οι επιθέσεις στο Παρίσι βρίσκονται ακόμη στο επίκεντρο των ΜΜΕ, όπως και είναι σωστό. Αλλά τι γίνεται με τις επιθέσεις στη Βηρυτό; Την Κένυα; Υποθέτω ότι οι μη δυτικοί δεν είναι σημαντικοί…»



    «Μην κάνετε λάθος: Οι Anonymous είναι σε πόλεμο με την Daesh. Δεν θα σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, είμαστε καλύτεροι χάκερς.»



    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Anonymous απειλούν τους τζιχαντιστές, καθώς έκαναν παρόμοιες δηλώσεις ύστερα από τις επιθέσεις στα γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo» τον Ιανουάριο.


    Read more...

    Δεν πρόκειται η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις...


     Καμμένος: Δεν πρόκειται η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις - Media
    Ζήτημα που αφορά όλους χαρακτήρισε την επίθεση στο Παρίσι ο υπουργός  Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
     Τόνισε ότι «οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς...
    να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων». Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

    «Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».

    Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».

    Ερωτηθείς για τη φύλαξη των συνόρων είπε ότι σε αυτήν «δεν εμπλέκονται οι δυνάμεις άμυνας. Δεν μπορεί μια στρατιωτική υπηρεσία να αναλάβει αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μόνο συνδράμουν».

    Επιτιθέμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική σημείωσε ότι όλη η παρούσα κατάσταση με το προσφυγικό δε θα ήταν ίδια αν εδώ και τέσσερα χρόνια «η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».

    Απέρριψε κοινές περιπολίες με την Τουρκία λέγοντας ότι «η Τουρκία το επιχειρεί, αλλά αυτό δεν γίνεται».

    Read more...

    Τέρμα στην βιομηχανία των αγωγών...


    Για πρώτη φορά κυβέρνηση δηλώνει πως είναι διατεθειμένη να διορθώσει το καθεστώς της «βιομηχανίας των αγωγών». Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης επιχειρείται να καθιερωθεί ο θεσμός της «δημόσιας συγγνώμης» δημοσιογράφων και εφημερίδων πριν οδηγηθούν οι δύο πλευρές στα δικαστήρια. Βέβαια, η...
    κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για κατάργηση του τυποκτόνου νόμου, προχωρεί σε τροποποίηση διατάξεών του, που ακόμα και με αυτές, βάζει τέρμα στην βιομηχανία αγωγών, που είχαν στήσει δήθεν θιγόμενοι και κάποιοι δικηγόροι. Καταργείται το ελάχιστο ποσόν αποζημίωσης.
     Η αποζημίωση θα πρέπει να ορίζεται από το δικαστήριο με κάποια επιμετρητικά κριτήρια, τα οποία θα ορίζονται στο νομοσχέδιο, είπε στον Βήμα FM ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Επίσης, εισάγει μια νέα διαδικασία, που παραπέμπει σε αυτήν που ισχύει για τα τηλεοπτικά Μέσα. Ο θιγόμενος θα μπορεί να ζητήσει επανόρθωση από την εφημερίδα και εκείνη θα οφείλει να επανορθώσει εντός 20 ημερών με δημόσια συγγνώμη. Αν δεν το πράξει, θα ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση αγωγής. Σε περίπτωση που ο θιγόμενος δεν ζητήσει επανόρθωση, η αγωγή του θα εκπίπτει ως απαράδεκτη.
    Ο υπουργός πιστεύει πως η συγκεκριμένη διαδικασία «θα βοηθήσει να ανακόπτεται η αναπαραγωγή της λάσπης, εάν αυτό το φαινόμενο εμφανιστεί» και ταυτόχρονα «θα φιλτράρει λίγο τις υποθέσεις εν όψει της Δικαιοσύνης, ώστε εάν υπάρξει μια τακτοποίηση που είναι πλήρης, να μην πηγαίνουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, εκτός εάν απέμεινε μια αποδείξιμη και απτή υλική βλάβη». Για την τελική μορφή των διατάξεων αυτών θα υπάρξει η προβλεπόμενη από τον νόμο διαβούλευση και συνεπώς υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για τον δημοσιογραφικό κλάδο να καταθέσει εμπεριστατωμένα την άποψή του.

    typologies.gr

    Read more...

    Αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων...


    Αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεωνΤην πλήρη αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων, διατυπώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ειρήνη Γιανναδάκη και  Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν...
    ότι για το έλλειμμα στην κοινωνική ασφάλιση δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι αλλά το κράτος και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν επί δεκαετίες, η μείωση των μισθών, κ.λπ.   



    Κατ΄αρχάς, οι δύο πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων αναφέρουν ότι η πορεία της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, και οι σχεδιασμοί  που προαναγγέλλονται, δείχνουν ότι «επιχειρείται για πολλοστή φορά  περικοπή συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων».

    Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν η κυρία Γιανναδάκη  και ο κ. Τζαβέλλας, «η περικοπή των συντάξεων δεν μπορεί να παραβιάζει τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, τη χορήγηση δηλαδή στον συνταξιούχο παροχών τέτοιων που να του επιτρέπουν να διαβιώνει με αξιοπρέπεια εξασφαλίζοντας τους όρους όχι μόνο της φυσικής του υπόστασης (διατροφή, ένδυση, στέγαση, βασικά οικιακά αγαθά, θέρμανση, παροχές υγείας), αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή με τρόπο που δεν αφίσταται πάντως ουσιωδώς από τις αντίστοιχες συνθήκες του  εργασιακού του βίου».

    Μάλιστα, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί επικαλούνται την νομολογία της Ολομέλειας  του Συμβουλίου της Επικρατείας και συγκεκριμένα την υπ΄ αριθμ. 2288/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, πάνω στο ζήτημα των περικοπών των συντάξεων.

    Παράλληλα, τονίζουν ότι οι μέχρι σήμερα ασφαλιστικές επιλογές της Πολιτείας, επέφεραν μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων της τάξεως του 50%,  με μόνο κριτήριο  την συμβολή τους στη μείωση των δαπανών  και τη «δημοσιονομική προσαρμογή».

    Αυτό όμως, είχε ως συνέπεια, «την  επιδείνωση σε σημαντικό βαθμό του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων, οι οποίοι εκτός από τις περικοπές των συντάξεων υπεβλήθησαν παραλλήλως και στο σύνολο των γενικής φύσεως οικονομικών και φορολογιών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος».

    Τέλος, επισημαίνουν οι δύο πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων, ότι για το έλλειμμα ρευστότητας στην κοινωνική ασφάλιση «δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι που κατέβαλαν τις εισφορές τους  κατά τον εργάσιμο βίο τους, αλλά το Κράτος και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν επί δεκαετίες στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στην πολύ υψηλή ανεργία, την μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή  και την αδήλωτη εργασία».

    Read more...