Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πάνω από 200 εκατομμύρια άτομα οι άνεργοι στην παγκόσμια οικονομία Η κρίση της απασχόλησης

Η ανεργία παγκοσμίως παρέμεινε σε επίπεδα-ρεκόρ το 2010, με 205 εκατομμύρια άτομα επισήμως ανέργους, ενώ αναμένεται να διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και το 2011, κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως εκτιμά το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο το 2011, το ΔΤΕ αναφέρει ότι το ποσοστό της ανεργίας έφθασε το 2010 στο 6,2% (έναντι 6,3% το 2009), παρά την ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Τη χρονιά που διανύουμε δεν αναμένεται να δούμε σημαντική βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης, προσθέτει, λόγω «των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους» και της κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ιδιωτικών νοικοκυριών.

«Το 2011 θα είναι πολύ πιθανό η τρίτη συνεχής χρονιά με την παγκόσμια ανεργία να πλήττει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άτομα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα απασχόλησης του ΔΓΕ, Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ-Ξιρινάτς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού, ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να ανέλθει φέτος στα 203,3 εκατομμύρια άτομα (ποσοστό 6,1%)।
tanea.gr
Read more...

Σαν σήμερα 64 χρόνια από τον θάνατο του Αλ Καπόνε


Ο πιο διαβόητος κακοποιός των ΗΠΑ το 1930, Αλ Καπόνε

Έμεινε στην ιστορία ως ο πιο διαβόητος γκάνγκστερ όλων των εποχών. Λαθρέμπορος οινοπνευματωδών ποτών, ο Αλ Καπόνε, δέσποζε την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ.

Εκμεταλλευόμενος την ποτοαπαγόρευση κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του και να αναδειχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους κακοποιούς των ΗΠΑ. Το 1927 η περιουσία του υπολογιζόταν στα 100.000.000 δολάρια ελέγχοντας στοιχήματα, κλαμπ, οίκους ανοχής κ.α.

Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από πλευράς τον αρχών για να τον συλλάβουν και όταν τα κατάφεραν οι κατηγορίες που του απέδωσαν ήταν η φοροδιαφυγή και η παράνομη οπλοφορία. Συνελήφθη το 1929 και καταδικάστηκε σε διετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε εννέα μήνες αργότερα λόγω καλής διαγωγής. Στο μεταξύ είχαν αρχίσει και οι διαδικασίες για την προσαγωγή του σε δίκη με αφορμή την σφαγή του Αγίου Βενέδικτου. Τελικά, ο Καπόνε απέφυγε την φυλακή, ενώ κλήθηκε να πληρώσει μόνο 5.000 δολάρια.

Η δράση του συνεχίστηκε μέχρι που το 1931, ύστερα από πολύχρονες έρευνες του επιθεωρητή Ουίλσον, ο Καπόνε καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Το 1932 ο «Σημαδεμένος» (αυτό ήταν το προσωνύμιό του εξ’ αιτίας ενός σημαδιού που έφερε στο πρόσωπο από έναν καυγά) μεταφέρθηκε στις φυλακές της Ατλάντα και στη συνέχεια σε αυτές του Αλκατράζ. Αποφυλακίστηκε το 1939 και πέθανε στις 25 Ιανουαρίου του 1947, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στην Φλόριντα.

Η ζωή του

Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Καπόνε ήταν το 4ο από τα εννέα παιδιά των ιταλών μεταναστών, Γκαμπριέλε Καπόνε και Τερεζίνα Ραΐολα.

Στην ηλικία των 14 ετών ήταν ήδη μέλος 2 συμμοριών, στους «Μαχαιροβγάλτες» του Μπρούκλιν και στους «Σαράντα κλέφτες Τζούνιορς». Η εξέλιξή του στην παρανομία υπήρξε ανάλογη του ξεκινήματος. Δούλευε σε διάφορα μαγαζιά αρχικά ενώ αργότερα έγινε μέλος της συμμορίας του Μανχάταν «Πέντε σημεία». Εκεί απέκτησε φήμη που του επέτρεψε μετά το 1920, οπότε και μετακόμισε στο Σικάγιο, να γίνει ο νούμερο 2 αρχηγός της συμμορίας.

Πέντε χρόνια μετά, το 1925 έγινε ο αρχηγός της συμμορίας ύστερα από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε αρχηγού, Τζόνι Τόριο

tovima.gr

Read more...

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Αναθεωρημένη προς τα πάνω η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2011

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2011 στο 4,4% (έναντι της αρχικής πρόβλεψης στο 4,2%), χάρη στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών για τις Ηνωμένες Πολιτείες (3%) και των αμετάβλητων προβλέψεων για την ευρωζώνη (1,5%). Ωστόσο απαρίθμησε μία σειρά από κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Στην αναθεωρημένη έκθεση με τίτλο «Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές», που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Γιοχάνεσμπουργκ, η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το 2011 αναθεωρείται προς τα πάνω, εξαιτίας της πρόβλεψης για ανάπτυξη 3% της αμερικανικής οικονομίας, έναντι 2,3% , σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη. Το ΔΝΤ αποδίδει την αναθεώρηση αυτή στην απόφαση της Ουάσινγκτον για την παράταση επί δύο χρόνια της ισχύος των φορολογικών μειώσεων που αποφασίσθηκαν το 2001 και το 2003, γεγονός που θα προσθέσει μισή εκατοστιαία μονάδα ανάπτυξης κατά το 2011.

Η πρόβλεψη ανάπτυξης για την ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητη, στο 1,5%. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η κρίση δημοσιονομικού χρέους στην ευρωζώνη θα έχει συνέπειες στην ίδια τη ζώνη του ευρώ, αλλά περιορισμένες επιπτώσεις στην ανάπτυξη στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι προβλέψεις αυτές, εξηγεί το ΔΝΤ, προϋποθέτουν ότι τα πολιτικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ θα επιτύχουν την ανάσχεση της χρηματοπιστωτικής αναταραχής και των επιπτώσεών της στην πραγματική οικονομία στην περιφέρεια της ζώνης, χωρίς να επηρεάζεται σοβαρά η παγκόσμια ανάκαμψη.

Η συνέχιση μίας οικονομικής ανάπτυξης σχετικά υψηλής στον υπόλοιπο κόσμο σημαίνει, σύμφωνα με το ΔΝΤ, ότι «η ανάκαμψη δύο ταχυτήτων» της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει.

Για τις αναδυόμενες οικονομίες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, οι προβλέψεις παραμένουν σχετικά σταθερές, 9,6% για την Κίνα, 8,4% για την Ινδία και 4,5% για τη Βραζιλία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί επίσης τις αναδυόμενες οικονομίες για τον κίνδυνο «υπερθέρμανσης» των οικονομιών τους εξαιτίας του πληθωρισμού στις τιμές των πρώτων υλών, της συρροής ξένων κεφαλαίων και της υποτίμησης ορισμένων νομισμάτων.

tovima.gr
Read more...

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο Στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου


Συζητείται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου και αφού πρώτα λάβει την έγκριση των στελεχών της τρόικας.

Επίσης στο Υπουργικό θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση και πρόσβαση επαγγελμάτων, με το οποίο θεσμοθετείται η Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας (κλειστά επαγγέλματα).

Τέλος, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που αφορά την Αρχή των Δημοσίων Συμβάσεων.

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να καταρτίσει ποσοτικούς δείκτες απόδοσης για την εκπλήρωση των οποίων τα όργανα φορολογικής διοικήσεως θα είναι υπόλογα.

Η τρόικα έχει πραγματοποιήσει πλήθος συστάσεων για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, οι οποίες συγκλίνουν στις εξής τρεις κατευθύνσεις:

- Στην επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών επιλύσεως φορολογικών διαφορών και των διαδικασιών δικαστικών προσφυγών.

- Στην εξάλειψη των εμποδίων στην άσκηση των βασικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης (π.χ. κατάθεση δηλώσεων, είσπραξη οφειλών, μέθοδοι ελέγχων, επιστροφές φόρων).

- Στην θέσπιση πιο ευέλικτου συστήματος διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της αποπομπής Εφοριακών σε περιπτώσεις παραβάσεως καθήκοντος.

Εναρμονιζόμενο με τις συστάσεις της τρόικας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει πως η φοροδιαφυγή καθίσταται πλέον διαρκές αδίκημα, δηλαδή δεν θα παραγράφεται και θα ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου. Εάν το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής ξεπερνά τα 75.000 ευρώ, τότε θα μετατρέπεται σε κακούργημα.

Θεσπίζεται ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος θα παρεμβαίνει σε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ δημιουργείται ο φοροδιαμεσολαβητής για φορολογικές διαφορές άνω των 150.000 ευρώ με στόχο να μειωθούν οι υποθέσεις που καταλήγουν στα δικαστήρια.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη την εξόφληση του συνόλου της οφειλής ΦΠΑ ή άλλων φόρων για την οποία έχει κάποιος καταδικαστεί, προκειµένου να αποφύγει τη φυλακίσει. Έτσι, όποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για µη απόδοση ΦΠΑ δεν θα µπορεί να εξαγοράζει ή να µετατρέπει την ποινή αν προηγουµένως δεν εξοφλεί την οφειλή.

Ομοίως αυξάνεται από 25% που είναι σήµερα στο 50% η προκαταβολή του βεβαιωµένου φόρου που υποχρεούται να πληρώσει ο φορολογούµενος προκειµένου να µπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης στο φορολογικό δικαστήριο. Στόχος είναι να κλείσει ο δρόµος των προσφυγών.

Ακόμη θα ορίζεται πως όσοι διαµένουν τουλάχιστον 6 µήνες τον χρόνο στην Ελλάδα έχουν ως «φορολογική κατοικία τους» την Ελλάδα. Έτσι, θα φορολογούνται στην Ελλάδα για το σύνολο των παγκοσµίων εισοδηµάτων που έχουν και σε άλλες χώρες.

Με το νομοσχέδιο -και με ισχύ από τον Απρίλιο- καθιερώνεται η «φοροκάρτα», με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δίνονται κίνητρα, όπως έξτρα έκπτωση φόρου για όσους τη χρησιμοποιούν. Θα είναι ανώνυμη και η χρήση της προαιρετική. Όμως, οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να μαζεύουν αποδείξεις.

Με το νέο σχέδιο νόμου καταργείται ο υψηλός φορολογικός συντελεστής 40% στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων. Πλέον το σύνολο των κερδών μιας επιχείρησης (αδιανέμητα και διανεμόμενα) θα φορολογείται με συντελεστή 20%.

Στη συνέχεια για όσα κέρδη διανεμηθούν η επιχείρηση θα παρακρατεί φόρο με συντελεστή 20% - 25% περίπου. Από την παρακράτηση φόρου θα απαλλάσσονται τα νομικά πρόσωπα που έχουν έδρα σε χώρα της ΕΕ και κατέχουν πάνω από 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Με το ίδιο ποσοστό θα φορολογείται το σύνολο των κερδών των θυγατρικών εταιρειών και επομένως το μέρισμα που διανέμουν στις ξένες μητρικές τους. Αν ο μερισματούχος είναι φυσικό πρόσωπο, θα δηλώνει στη φορολογική του δήλωση το μέρισμα που έλαβε και θα προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματά του.

Έτσι, θα φορολογείται στην κλίμακα με συντελεστές έως 45%. Κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, θα αφαιρείται ο φόρος που έχει παρακρατηθεί από την εταιρεία στα μερίσματα.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της φορολογικής διοίκησης θα παρωθηθούν οι συγχωνεύσεις 100 περίπου Εφοριών και η δημιουργία 15 μεγάλων ΔΟΥ µε αποκλειστικό αντικείµενο τους φορολογικούς ελέγχους.

Τέλος, καθιερώνεται νέος µηχανισµός αξιολόγησης εφοριακών µε βάση δείκτες απόδοσης, ενώ διευκολύνεται η απόλυση σε περίπτωση επίορκων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα।

tanea.gr

Read more...

Πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΊΑς ΓΕΩΡΓΑΚΗς
Νοµοσχέδιο - επανάσταση στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας...
Ασθενείς περιµένουν υποµονετικά τη σειρά τους σε ιατρείο του ΙΚΑ. Με τις νέες αλλαγές επιχειρείται και µείωση της λίστας αναµονής στις µονάδες υγείας του Ταµείου που συχνά είναι τεχνητές
Επανάσταση στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας φέρνει το...
σχέδιο για την πρόσβαση όλων των ασφαλισµένων σε ιδιώτες γιατρούς, µε στόχο την αναβάθµισή της. Παράλληλα, ο κοινός «τιµοκατάλογος» σε ό,τι αφορά τις ιατρικές παροχές θα λύσει το πρόβληµα των ασφαλισµένων «δύο ταχυτήτων»… Ειδικότερα και σύµφωνα µε το σχέδιο, υπό τον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα βρίσκονται στοεξής: τα κέντραυγείας, οιαγροτικοί γιατροί, οι κλάδοι υγείας ΙΚΑ µε τιςµονάδες υγείας του, καθώς και τα νοσοκοµεία βραχείας νοσηλείας του ΙΚΑ, οΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ (Οργανισµός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελµατιών) και ο ΟΠΑ∆ (ταµείο δηµοσίων υπαλλήλων).

Παράλληλα, το σχετικό νοµοσχέδιο αφήνει «παραθυράκι»και για την ένταξη επιπλέον νοµικών προσώπων δηµοσίου ήιδιωτικού φορέα που δραστηριοποιούνται στοντοµέα παροχής υγείας.

Ετσι, οι ασφαλισµένοι στον ΕΟΠΥΥ θα έχουν «εισιτήριο διαρκείας» για πρόσβαση στις µονάδες υγείας και τα κέντρα υγείας του Οργανισµού, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκοµείων του ΕΣΥγια πρωτοβάθµια φροντίδα. Επίσης, θαµπορούν να επισκέπτονται µε ελεύθερη προσωπική επιλογή ιδιώτες γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για παροχή υπηρεσιών διάγνωσης. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο ΙΚΑ, ενώ και γιατα υπόλοιπα µεγάλα Ταµεία (όπουυπάρχουν και συµβεβληµένοι γιατροί) διευρύνονται πλέον οι επιλογές των ασφαλισµένων.

Ο στόχος τωναρµοδίων είναιδιπλός: εκτός από την ιατρικήκάλυψη χωρίς περιορισµούςεπιχειρείται παράλληλα καιµείωση της λίστας αναµονής στις µονάδεςυγείας του Ταµείου που συχνά είναι τεχνητές, αφού αρκετοί ασφαλισµένοι οδηγούνται αναγκαστικά στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών.

Οσον αφορά τον τρόπο αµοιβής των γιατρών προβλέπονται τα εξής:

- Το σύνολο των γιατρών που πιστοποιούνται από τον ΕΟΠΥΥ καθίσταται δικαιούχο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθµιας ιατρικής διάγνωσης. - Οι πιστοποιηµένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δύνανται σε ηµερήσια βάση να παρέχουν υπηρεσίες διάγνωσης µε επίσκεψη στο προσωπικό τουςιατρείο σε 20 το πολύ ασφαλισµένους κάθε µέρα και σε τρεις έως πέντε κατ’ οίκον επισκέψεις.

- Οι πιστοποιηµένοι γιατροί θα λαµβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ αποζηµίωση ανά επίσκεψη στο ιατρείο ή την κατ’ οίκον επίσκεψη. Το ύψος της κάλυψης των ασφαλισµένων θα καθορίζεται µε κοινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας. Εάν προκύπτει διαφορά στην τιµή, οι ασφαλισµένοι θα τηνπληρώνουν από την τσέπη τους.

Απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση για να καλύπτονται οι εργασίες των ιδιωτών γιατρών από τον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας είναινα υπόκεινται σε έλεγχο. Αυτό σηµαίνει πως πρέπει και αυτοί να δεχθούν να ενταχθούν στο σύστηµα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Με αυτόν τον τρόπο οι αρµόδιες υπηρεσίες θα ελέγχουν αν η συνταγογράφηση συµπίπτει µε τη φαρµακευτική δαπάνη και κατανάλωση, εντοπίζοντας περιπτώσεις σπατάλης.

7.000

είναι οι γιατροί του ΙΚΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα 5,52
εκατοµµύρια είναι οι ασφαλισµένοι του ΙΚΑ 50-80
ευρώ κατά µέσο όρο κοστίζει η επίσκεψη σε ιδιώτη παθολόγο

0,7%

του ΑΕΠ θα είναι το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης του ΕοΠυυ από τον κρατικό προϋπολογισµό, σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο για την οργάνωση των Ταµείων υγείας.

Κοινός «τιµοκατάλογος» στις παροχές θα λύσει το θέµα των ασφαλισµένων δύο ταχυτήτων


«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

ςΧΕΔΊΟ «Καλλικράτης» θα εφαρµοστεί και στο ΙΚΑ µε στόχο την πλήρη αποκέντρωση της διοίκησης του Ιδρύµατος, στο πρότυπο των 13 καλλικράτειων» περιφερειών. Το ΙΚΑ στοχεύει και στη µείωση των λειτουργικών εξόδων που θα επιτευχθεί µε την αναστολή λειτουργίας αρκετών παραρτηµάτων. Το σχέδιο προβλέπει ότι θα υπάρχει ένα τοπικό υποκατάστηµα στα όρια κάθε νέου δήµου και µόνο όποιο παράρτηµα έχει τη «δυναµικότητα» να γίνει υποκατάστηµα θα συνεχίσει τη λειτουργία του. αυτό σηµαίνει ότι παραρτήµατα που υπολειτουργούσαν θα συγχωνευθούν µε το υποκατάστηµα και το προσωπικό θα ενισχύσει το υποκατάστηµα.


Στα νοσοκοµεία για τα 89 ακριβά φάρµακα

ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΊΑ των νοσοκοµείων του Πειραιά θα παρέχονται τα 89 ακριβά φάρµακα – απαραίτηταγια την υγεία των χρόνιων πασχόντων –, µετά την απόφαση του εκπροσώπου του κλάδου για «λουκέτο» διαρκείας στην περιοχή. Στοπλαίσιο αυτό, τα φαρµακεία του ΕΣΥ θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 10 το πρωίέως και τις 3 το µεσηµέρι. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Πειραιά επιπλέον 300 φάρµακα θα χορηγούνται από τη φαρµακαποθήκη του ΙΚΑ. Επίσης, µε απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού επιβάλλεται από σήµερα η λειτουργία του 20% του συνόλου των φαρµακείων όπως ορίζει ο νόµος. Η οδηγία αυτή δόθηκε µετά τη διαπίστωση πως από τα 500 φαρµακεία του Πειραιά, µόλις τα 16 ανοίγουν τις πόρτες τους στους ασθενείς.

Εκτός όµως από τα «λουκέτα» στα φαρµακεία – παραµένουν κλειστά στον Πειραιά, ενώ στην υπόλοιπη Αττική θα κατεβάσουν ρολά Τετάρτη, Πέµπτη και Παρασκευή –, οι ασφαλισµένοι έχουν να αντιµετωπίσουν και την απειλή πως θα µπει τέλος στη χορήγηση φαρµάκων επί πιστώσει. Στη χθεσινή γενική συνέλευση του Φαρµακευτικού Συλλόγου Αττικής, οι εκπρόσωποι αποφάσισαν πως από 1η Φεβρουαρίου οι ασφαλισµένοι θα πληρώνουναπό την τσέπη τους τα φάρµακά τους, στην περίπτωσηπου τα Ταµεία δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους.Πάντως, νωρίς χθες το µεσηµέρι τα συναρµόδια υπουργεία Υγείας και Οικονοµικών υπέγραψαν απόφαση για µεταφορά 100 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑ∆, ώστε να πληρώσει τους φαρµακοποιούς για τον µήνα Ιανουάριο.
ΝΕΑ



Read more...

Πόρισµα χωρίς τα ίχνη του χρήµατος Ευθύνες σε πρόσωπα αλλά χωρίς στοιχεία για τις µίζες

∆ίχως το παραµικρό νέο στοιχείο και µε τα γνωστά πολιτικά πρόσωπα που αναφέρθηκαν την προηγούµενη εβδοµάδα, για τα οποία ζητείται περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών, κατατέθηκε χθες το βράδυ στον πρόεδρο της Βουλής το περιβόητο πόρισµα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens
Δεν γίνεται καµία αναφορά στη διερεύνηση των λογαριασµών των ταµείων των δύο µεγαλύτερων κοµµάτων και δεν αποκαλύπτεται κίνηση τραπεζικών λογαριασµών πολιτικών προσώπων, παρά το γεγονός ότι στελέχη της Siemens έχουν οµολογήσει ότι µοίραζαν πακτωλούς χρηµάτων σε ΠΑΣΟΚ και Ν.∆., σε πρώην υπουργούς και σε κρατικούς αξιωµατούχους. Αντίθετα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, σε γραπτή ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι «η Επιτροπή δεν έχει αρµοδιότητα να προβεί στον έλεγχο των οικονοµικών των κοµµάτων ή των ταµείων τους».

Επίσης – όπως σηµειώνεται στο πόρισµα – δεν έχουν περιέλθει µέχρι σήµερα σε γνώση της Επιτροπής το σύνολο των πληροφοριών για λογαριασµούς ή κινήσεις λογαριασµών λόγω του περιορισµένου χρόνου, της µη επαρκούς συνεργασίας µε κρατικές αρχές αλλά και της δυσχέρειας ν’ ανοίξουν λογαριασµοί σε άλλες χώρες. Και σηµειώνεται ότι σηµαντικό µέρος από τις µίζες διαπιστώθηκε ότι κυκλοφόρησε σε µετρητά, µε συνέπεια να µην υπάρχουν ίχνη.

Ακόµη επισηµαίνεται ότι εναντίον του Θόδωρου Τσουκάτου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατική δραστηριότητα και συνεχίζεται µέχρι σήµερα η δικαστική έρευνα για τη χρηµατοδότηση των κοµµάτων από τη Siemens. Και τονίζεται πως σε γνώση της Εξεταστικής περιήλθε η ένορκη κατάθεση του αποβιώσαντος πρώην γενικού διευθυντή της Ν.∆. καθώς και παραστατικά έγγραφα, σύµφωνα µε τα οποία εστάλησαν από την εταιρεία MAYO και κατατέθηκαν για λογαριασµό της Ν.∆. συνολικά 101.499.000 δραχµές κατά την περίοδο 1989-1990. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή προτείνουν τους γνωστούς πέντε πρώην πράσινους και επτά τέως γαλάζιους υπουργούς για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών τους.

ΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Ν.∆. επιρρίπτουν ευθύνες ιδιαίτερα στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σηµίτη και τον συνδέουν άµεσα µε τον Θόδωρο Τσουκάτο ζητώντας να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση προς στοιχειοθέτηση άλλων ευθυνών.

Πάντως χθες, αναµένοντας το τελικό πόρισµα, εκδηλώθηκε µικρής διάρκειας αντιπαράθεση, στην προ ηµερησίας συζήτηση στην Ολοµέλεια για την εξωτερικήπολιτική, ανάµεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Αντώνη Σαµαρά καθώς η πρόταση του προέδρου της Ν.∆. να γίνει έλεγχος του πόθεν έσχες όλων των υπουργών και υφυπουργών από το 1974 και µετά προκάλεσε την άµεση αντίδραση του Πρωθυπουργού.

«Χτυπάτε ανοιχτές πόρτες, κύριε Σαµαρά. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει ήδη καταθέσει προτάσειςγια τον έλεγχο του πόθεν έσχες», απάντησε. ∆εσµεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα µελετήσει το πόρισµα και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να λάµψει η αλήθεια. Επιπλέον επέκρινε τις κυβερνήσεις της Ν.∆. λέγοντας ότι αρνήθηκαν επί πεντέµισι χρόνια τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής και πως έκαναν ότι µπορούσαν για να παραγραφούν πιθανά αδικήµατα που είχαν διαπραχθεί.

Στον αντίποδα ο Αντώνης Σαµαράς κατηγόρησε τηνκυβέρνησηλέγοντας ότι «κοροϊδεύει τον κόσµο γιατί τα αδικήµαταείναι παραγεγραµµένα» και πως ο ίδιος θέλει να δει ποιοι «30 ήρωες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα βάλουν τηνυπογραφή τους» για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για αδικήµατα που έχουν παραγραφεί।
.tanea.gr
Read more...

Μετέφερε σε χειροαποσκευή τα εκρηκτικά Γυναίκα - καμικάζι πίσω από την επίθεση στη Μόσχα

Γυναίκα - καμικάζι βλέπουν οι αρχές πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντέντοβο σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, μεταδίδει το πρακτορείο "Ιντερφάξ και πιθανότατα μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε χειραποσκευή, με την οποία μπήκε στο χώρο του αεροδρομίου.

«Ένας από τους μάρτυρες, που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο της επίθεσης, κατέθεσε ότι είδε να εκρήγνυται η αποσκευή γυναίκας, η οποία ήταν ντυμένη στα μαύρα και είχε καλυμμένο το πρόσωπο με κάτι που έμοιαζε με φερετζέ», δήλωσε συνομιλητής του πρακτορείου, που συμμετέχει στις έρευνες των ρωσικών Αρχών.

«Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν πιθανότατα πάνω στο κορμί της κοπέλας, αλλά σε τσάντα ή βαλίτσα, η οποία τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν δίπλα της», σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα άλλη πηγή του «Ιντερφάξ» -το οποίο μετέδωσε πρώτο από τα ρωσικά ΜΜΕ την είδηση της έκρηξης- είχε περιγράψει ότι βρέθηκε ακρωτηριασμένο κεφάλι «άνδρα με αραβικά χαρακτηριστικά ηλικίας περίπου 30-35 ετών, ο οποίος εκτιμάται ότι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό».

Μάλιστα το πρακτορείο επικαλείται και άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, που εκτιμά ότι η επίθεση πέτυχε «γιατί οι οργανωτές της αποπροσανατόλισαν τα όργανα της δημόσιας τάξης χρησιμοποιώντας ως "ζωντανή βόμβα" όχι γυναίκα, αλλά άνδρα - τρομοκράτη αυτοκτονίας», αποδεικνύοντας πιθανότατα τη σύγχυση, που συνεχίζει να υπάρχει στις ρωσικές υπηρεσίες, οι οποίες ανακοινώνουν διαφορετικές εκδοχές, ακόμη και αριθμό θυμάτων πολλές ώρες μετά την επίθεση.

Τα μέτρα ασφαλείας
Ο επίσημος εκπρόσωπος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν στο αεροδρόμιο "Νταμαντιέντοβο" αποδείχθηκαν ανεπαρκή, «διαφορετικά τίποτε δεν θα είχε συμβεί», σύμφωνα με τον Νικολάι Σιντσόφ, ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν λειτουργούσαν οι ανιχνευτές μετάλλου και εκρηκτικών.

«Η είσοδος στο χώρο του αεροδρομίου ήταν ουσιαστικά ελεύθερη για οποιονδήποτε, που μπορούσε να μπει με την αποσκευή του, παρακάμπτοντας κάθε έλεγχο», είπε ο Σιντσόφ.

Το πρωί της Τρίτης η κατάσταση στο αεροδρόμιο έχει ομαλοποιηθεί, αν και τα μέτρα ασφαλείας είναι πλέον πολύ αυστηρά. Σε κάθε είσοδο του κτιρίου άνδρες της αστυνομίας ελέγχουν τις αποσκευές επιβατών και όσων τους υποδέχονται περνώντας τις από τις ειδικές συσκευές "ακτινογράφησης" και ανιχνευτές μετάλλων.

Οι ανακοινώσεις καλούν τους επιβάτες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας για κάθε εγκαταλελειμμένη αποσκευή και παντού κυκλοφορούν συνεργεία ανιχνευτών με εκπαιδευμένους σκύλους. Η αίθουσα όπου σημειώθηκε η έκρηξη παραμένει αποκλεισμένη, ωστόσο το υπόλοιπο αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις πραγματοποιούνται σχεδόν όλες κανονικά, με μικρές μόνο καθυστερήσεις. Τα περισσότερα οχήματα και συνεργεία διασωστών και υπηρεσιών πρώτων βοηθειών έχουν απομακρυνθεί.

Αναγνωρίστηκαν 25 νεκροί
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, που μεταδίδει η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» και το «Ιντερφάξ» έχουν έως τώρα αναγνωριστεί 25 νεκροί, με βάση τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ υπάρχουν άλλοι 12 σοροί, η αναγνώριση των οποίων είναι πολύ δυσκολότερη.

Μεταξύ των νεκρών επιβεβαιώνεται ότι είναι δύο πολίτες της Βρετανίας, ένας Γερμανός και από ένας πολίτης των κεντροασιατικών Δημοκρατιών Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν και Κιργιζίας.

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τους 180, εκ των οποίων οι 100 παρέμεναν έως τα ξημερώματα σε νοσοκομεία της Μόσχας. Τουλάχιστον είκοσι εξ αυτών είναι σε σοβαρή ή πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ
Ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ δήλωσε σήμερα ότι επρόκειτο για «καλά προετοιμασμένο τρομοκρατικό χτύπημα, που είχε σκοπό να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ατόμων» και προειδοποίησε ότι η ηγεσία του αεροδρομίου Νταμαντιέντοβο θα τιμωρηθεί για τη χαλάρωση στα μέτρα ασφάλειας.

Όπως ανακοινώθηκε ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB)।
tanea.gr
Read more...

Αυτόφωρο για όσους δεν πληρώνουν ΦΠΑ


Αδίκημα διαρκείας θα αποτελεί στο εξής η μη απόδοση του ΦΠΑ, ενώ όσοι καταδικάζονται για υπόθεση ΦΠΑ δεν θα μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή εάν προηγουμένως δεν έχουν εξοφλήσει τον φόρο.

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα θεμελιώσει αυστηρότερες ποινές για τους …φοροπαραβάτες και συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Η μη απόδοση του ΦΠΑ θα μετατραπεί σε αδίκημα διαρκείας. Αυτό συνεπάγεται ότι θα οδηγείται στο αυτόφωρο όποιος συλληφθεί να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ (πάνω από ένα ποσό) έστω και στο παρελθόν. Επίσης αυξάνεται στο 50% από 25% η προκαταβολή φόρου για να έχει δικαίωμα ο φορολογούμενος να προσφύγει στο φορολογικό δικαστήριο.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει την επαναφορά της δυνατότητας καταβολής του ΦΠΑ σε 3 δόσεις, καθώς και την καθιέρωση της φορολογικής διαιτησίας.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν επίσης προς συζήτηση άλλα δυο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, αυτό για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην άσκηση και πρόσβαση επαγγελμάτων, με το οποίο θεσμοθετείται η Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας (κλειστά επαγγέλματα).

Τέλος, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που αφορά την Αρχή των Δημοσίων Συμβάσεων।

newsbomb.gr
Read more...

Η Μαφία του Δημοσίου «κουκουλώνει» τις παρανομίες



του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αδιάψευστα ντοκουμέντα και στοιχεία που υπάρχουν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αποκαλύπτουν τη λειτουργία Μαφίας μέσα στα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το έργο της Μαφίας αυτής είναι να «κουκουλώνει» παρανομίες στο δημόσιο υπαλλήλων και κρατικών παραγόντων ώστε να μη φθάνουν τα πορίσματα των επιθεωρητών στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Τον περασμένο Μάιο (29/5/2010) η πρωτοβουλία πολιτών «Υπηρεσία στον Πολίτη» απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μία επίσημη αναφορά με δεκάδες περιπτώσεις παράβασης καθηκόντων των υπηρεσιακών πειθαρχικών συμβουλίων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανάμεσα σε αυτές είναι 18 περιπτώσεις, όπου υπάλληλοι σε σωφρονιστικά καταστήματα διευκόλυναν την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών μέσα σε αυτά, αποκαλύφθηκε η δράση τους, αλλά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Σε άλλες περιπτώσεις υπάλληλοι εφορίας με πράξεις και παραλείψεις έχουν δημιουργήσει ένα έλλειμμα 132 εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορες εφορίες. Τα ελλείμματα έχουν διαπιστωθεί αλλά οι υποθέσεις «κουκουλώθηκαν» από τα πειθαρχικά υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τη κάλυψη των παρανομιών αυτών υπάρχει ενημέρωση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος μέσα σε ένα πλέγμα συσκότισης και σιωπής των περισσότερων πειθαρχικών συμβουλίων του δημοσίου προσπαθεί να ανακαλύψει ενόχους και παρανομίες.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η κυβέρνηση η οποία δημιουργεί μία ειδική ομάδα επιθεωρητών – ράμπο ( κατά τα πρότυπα του ΣΔΟΕ) που θα κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε υπουργία και υπηρεσίες ।

newsbomb.gr
Read more...

Η ετυμηγορία της Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens

Χωρίς εκπλήξεις το πόρισμα


http://img.protothema.gr/848693FB39179008C2C9D08D1470383D.jpg
Μετά από έντεκα μήνες ερευνών, που περιελάμβαναν εκατοντάδες συνεδριάσεις και δεκάδες εξετάσεις μαρτύρων, παραδόθηκε αργά το βράδυ το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens. Το πόρισμα που περιλαμβάνει τις θέσεις της πλειοψηφίας η οποία εκφράζεται από τα μέλη – βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χωρίζεται σε οκτώ βασικά κεφάλαια όπου μεταξύ άλλων περιγράφεται η ροή του «μαύρου χρήματος», τα ταμεία των πολιτικών κομμάτων και η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου. Το ουσιώδες κεφάλαιο της αξιολόγησης όπου καταλογίζονται οι ευθύνες των πολιτικών και μη προσώπων και ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση των κ.κ. Μιχάλη Λιάπη, Χρίστο Μαρκογιαννάκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη, Γιάννη Παπαθανασίου, Προκόπη Παυλόπουλο και Βύρων Πολύδωρα από πλευράς της ΝΔ και των κ.κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Χρίστο Βερελή και Νίκο Χριστοδουλάκη από πλευράς ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Για τον κ. Τάσο Μαντέλη
Στον πρώην υπουργό Μεταφορών «χρεώνονται» οι προγραμματικές συμφωνίες 8002 του ΟΤΕ παρουσιάζοντας παράλληλα μια σειρά από επιχειρήματα που αποδεικνύουν την «διακινδύνευση του δημοσίου συμφέροντος». Ενώ πρόχειρη «παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσης του Επιχειρησιακού Στόχου του συγκεκριμένου Οργανισμού» με την «μίζα» 250.000 ευρώ από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens. Αναλυτικά αναφέρεται: «Η παράλειψη εποπτείας του τότε Υπουργού μπορεί να συνδεθεί με την σε άλλο σημείο του πορίσματος συνδέεται η διαδικασία με την οποία εμβάσθηκαν σε λογαριασμό του περίπου 250.000 €». Η πλειοψηφία της επιτροπής θεωρώντας ότι «είναι προφανές, ότι και τα δύο εμβάσματα στον λογαριασμό του τότε Υπουργού αποτελούν παράνομα χρήματα, που προέρχονται από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Οπως δε ο κ. Αναστάσιος Μαντέλης παραδέχεται, μέρος αυτών των χρημάτων στάλθηκαν μετά το 2000 στην Αμερική για να πληρωθούν δίδακτρα του γιου του για τις μεταπτυχιακές του σπουδές (βλ. απολογητικό Υπόμνημα κ. Αναστάσιου Μαντέλη προς το Συμβούλιο Εφετών στις 3.9.2010, σελ. 41)» προτείνει την διερεύνηση περαιτέρω ευθυνών του.

Για τον κ. Χρίστο Βερελή
Στον κ. Βερελή και για την περίοδο (04/2000 – 03/2004) που διετέλεσε υπουργός Μεταφορών χρεώνεται έλλειψη εποπτείας του ΟΤΕ. Χαρακτηριστικά στο κείμενο αναφέρεται ότι «Ο κ. Χρήστος Βερελής παρέλειψε να ασκήσει την εποπτεία που ανήκε στις αρμοδιότητές του σύμφωνα με τον ν.2246/1994. Χαρακτηριστικά μπορεί να αναφερθεί το γεγόνός, ότι δεν αντέδρασε, όταν Διευθυντές του ΟΤΕ πρότειναν στην τότε Διοίκηση να μην γίνει κοστολογικός έλεγχος το 2000 λόγω σταθερότητας των τιμών, κατά παράβαση της «Προγραμματικής Συμφωνίας 8002» (βλ. Έγγραφο 62/1/13/2/2001)». Σε άλλο σημείο η επιτροπή κρίνει τις ενέργειες του πρώην υπουργού ο οποίος δεν «προέβη σε καμιά ενέργεια, όταν διαπίστωσε ότι η Διοίκηση του Λ. Αντωνακόπουλου δεν προετοίμαζε πρακτικό κλεισίματος των προγραμματικών συμφωνιών με έκθεση αποτελέσματος το έτος 2002, που ήταν ο χρόνος λήξης τους, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η «Προγραμματική Συμφωνία 8002» και μετά το 2002. Τέλος, ευθύνες στον κ. Βερελή φαίνεται πως απέδωσε και ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή. Επιπλέον στον κ. Βερελή καταλογίζονται λανθασμένοι χειρισμοί και για τον ΟΣΕ. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θεωρεί πως ως υπουργός Μεταφορών είχε την ευθύνη της εποπτείας των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΣΕ-Siemens. Αναλυτικά αναφέρεται «Ο τότε υπουργός αν και – από ότι φαίνεται από την σχετική αλληλογραφία -είχε γνώση των προβλημάτων που υπήρχαν, παρέλειψε να δώσει εντολή για ενέργειες που θα προάσπιζαν τα συμφέροντα του ΟΣΕ».

Για τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου
Στον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών (1996 – 2001) χρεώνονται επίσης ενέργειες που έχουν να κάνουν με τον ΟΤΕ. Αναλυτικά, αναφέρεται λειτουργία του Οργανισμού όπως είχε υποχρέωση σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1Αβ Ν. 2246/1994, ώστε μέσω ενεργειών του, για παράδειγμα μέσω ανάκλησης των μελών του ΔΣ του ΟΤΕ, να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Εκτός τούτου δεν άσκησε τον απαιτούμενο έλεγχο κατά την διάρκεια της υπουργίας του στον ΟΤΕ, δεν έλεγξε την πορεία των προγραμματικών συμφωνιών και συνεπώς δεν προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον ελέγχοντας την εφαρμογή των ρητρών πουπεριελάμβανε η προγραμματική συμφωνία 8002 με τη SIEMENS». Στον κ. Παπαντωνίου καταλογίζεται «αμέλεια ως προς την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπουργικών του αρμοδιοτήτων» σχετικά με το σύστημα C4I.

Για τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (2001 – 2004) χρεώνεται επίσης χειρισμούς που έχουν να κάνουν με τον ΟΤΕ οι οποίοι – σύμφωνα με την επιτροπή – οδήγησαν έτσι ώστε «Το αρχικό ποσό της προγραμματικής συμφωνίας σχεδόν τριπλασιάστηκε επί της υπουργίας του και δεν παρενέβη στη Διοίκηση του ΟΤΕ, ούτε άσκησε έλεγχο για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του ΟΤΕ. Συμπληρωματικά δεν άσκησε κανέναν έλεγχο όταν δημοσιοποιήθηκε η ύπαρξη αποθεματικού υλικού στις αποθήκες του ΟΤΕ ύψους 150 δισ. δρχ.»

Για τον κ. Μιχάλη Λιάπη
Στον κ. Λιάπη και κατά την περίοδο που υπήρξε υπουργός Μεταφορών καταλογίζεται μεταξύ άλλων ότι «Προσπαθεί να αποσείει τις ευθύνες του ο τότε Υπουργός, όταν σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο των ΔΕΚΟ, απαντά, πως δεν θα μπορούσε να ακυρώσει διαγωνισμό που έχει κατακυρωθεί (βλ. κατάθεση κ. Μιχάλη Λιάπη στην Εξεταστική Επιτροπή στις 15.07.2010, σελ. 100). Για την συγκεκριμένη περίπτωση το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει την υποχρέωση του Υπουργού να ελέγχει, αν κατά την προμήθεια υλικών από την Siemens και την ανάληψη τεχνικής υποστήριξης από αυτήν, τηρούντο οι νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα συνέβαλλαν στην επίτευξη των στρατηγικών σχεδίων του ΟΤΕ. Το ότι αυτός ο έλεγχος δεν έγινε παρά την ύπαρξη πληθώρας στοιχείων για κακοδιαχείρηση του Οργανισμού, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι διενεργεί προκαταρκτική εξέταση εναντίον του ΔΣ του ΟΤΕ για κακουργηματική απιστία, αποδεικνύει την παράβαση των καθηκόντων του τότε Υπουργού, στο πλαίσιο άσκησης της κατά νόμο αρμοδιότητάς του».
Για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού όσον αφορά στον ΟΣΕ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Επί της υπουργίας του κ. Μιχάλη Λιάπη και συγκεκριμένα στις 16.01.2007 μισθώθηκαν από τα Ελληνικά Ναυπηγεία οκτώ αυτοκινητάμαξες προαστιακού τύπου για οκτώ μήνες με τίμημα 850.000 € τον μήνα. Τη συντήρηση των τρένων ανέλαβε η Siemens Hellas με κόστος 250.000 € τον μήνα. Αυτοί οι συρμοί είχαν αγορασθεί από τα Ελληνικά Ναυπηγεία στις 16.12.2006 αντί τιμήματος 10.000.000 € και πωλήθηκαν το φθινόπωρο του 2008 στη MAN 10.000.000 € (βλ. κατάθεση κ. Βασίλειου Τσιμπίδη στην Εξεταστική Επιτροπή, στις 14.06.2010, σελ. 66-69). Η παράθεση αυτών των αριθμών αποδεικνύει τη ζημιά του ΟΣΕ». Τέλος ο κ. Λιάπης ελέγχεται και για την υπογραφή της σύμβασης για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο καθώς και για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνίας GSM-R κατά την οποία «Ο κ. Μιχάλης Λιάπης δεν έλαβε όμως υπόψη του – ή αγνόησε – τη διαφορά προϋπολογισμού του έργου μεταξύ των υπηρεσιών του ΟΣΕ. Ενώ δηλαδή οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΣΕ υπολόγισαν ότι το τίμημα για την προμήθεια του GSM-R για 2.020 χιλιόμετρα θα έφτανε τα 40.000.000 € η προκήρυξη προέβλεπε ότι η προμήθεια του GSM-R για 730 χιλιόμετρα θα κόστιζε 60.000.000 €. Τέλος, ευθύνες καταλογίζονται και για τους χειρισμούς του σχετικά με το έργο φορητών ηλεκτρονικών ξεναγών που θα προμήθευε η Siemens τα ελληνικά μουσεία την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού.

Για τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη
Στον ΟΤΕ εντοπίζονται και οι ευθύνες του κ. Αλογοσκούφη. Σύμφωνα με το πόρισμα «Όταν δε ξέσπασε το σκάνδαλο 2006 ο πρώην Υπουργός ούτε ζήτησε άμεσα από τον κ. Παναγιώτη Βουρλούμη την εφαρμογή του κοστολογικού ελέγχου και των ρητρών για να διασφαλίσει τα υπερτιμήματα προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΤΕ, έστω από το 2000 και μετά, ούτε στράφηκε δικαστικά, ως θα έπρεπε, κατά της SIEMENS διεκδικώντας τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο.
Η προγραμματική συμφωνία και οι άλλες συμβάσεις του Δημοσίου με τη SIEMENS συνεχίστηκαν κανονικά σε όλη τη διάρκεια της υπουργίας του χωρίς κανένα έλεγχο των τιμών και των ρητρών στον ΟΤΕ με υπερτιμήματα περίπου 65% (π.χ τεχνική υποστήριξη). Επί της υπουργίας του κ. Γιώρου Αλογοσκούφη το ελληνικό δημόσιο υπέστη την μεγαλύτερη απώλεια λόγω της προγραμματικής συμφωνίας 8002, αφού δύο φορές δεν διεκδίκησε όπως όφειλε τα υπερτιμήματα και δεν απαίτησε από τη SIEMENS τις νόμιμες αποζημιώσεις που αποκαλύφθηκαν από το σκάνδαλο. Συνεπώς ο τότε Υπουργός Οικονομικών μέσω των πράξεών του και την μη άσκηση των από τις αρμοδιότητές του προβλεπόμενων υποχρεωτικών ελέγχων παρέβη τα υπηρεσιακά του καθήκοντα». Επιπλέον στον κ. Αλογοσκούφη καταλογίζονται πράξεις συγκάλυψης του σκανδάλου κυρίως λόγο της κατάργησης της Αρχής Καταπολέμησης του «μαύρου» χρήματος προϊστάμενος της οποίας ήταν ο κ. Γιώργος Ζορμπάς.

Για τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου
Για συγκάλυψη του σκανδάλου ελέγχεται και ο κ. Παπαθανασίου καθώς όπως αναφέρει η επιτροπή «Αν και από τις 13.03.2009 ο τότε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η οποία υπεδείκνυε την διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει – μεταξύ άλλων – και στην έκπτωση της SIEMENS από συμβάσεις που είχε συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια».

Για τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη
Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης «Αν και καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός» όπως αναφέρει το πόρισμα «παρακολούθησε πλημμελώς την εξέλιξη της σύμβασης C4I».
Σημειώνεται μάλιστα πως «Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Γιώργου Βουλγαράκη ήταν αντικειμενικά σε θέση να βλάψει το Κράτος επειδή η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και η μη έκπτωση της SAIC οδήγησε σε ζημιά του Δημοσίου».

Για τον Βύρων Πολύδωρα
«Με την τροποποίηση αριθμός 5 της σύμβασης που υπέγραψε ο Βύρων Πολύδωρας ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης στις 29.3.2007» αναφέρει το πόρισμα «επήλθε η σημαντικότερη αλλαγή, καθόσον δρομολογήθηκε η παράδοση του C4I κατά υποσύστημα. Με αυτόν τον τρόπο καταργήθηκε στην ουσία παράδοση του συστήματος έπρεπε να γίνει με το «κλειδί στο χέρι» και αποκλείσθηκε εκ των πραγμάτων ο έλεγχος της διαλειτουργικότητας του συστήματος» η προϋπόθεση της σύμβασης του 2003.

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο
Στο μικροσκόπιο της κοινοβουλευτικής έρευνας προτείνει να μείνουν και οι χειρισμοί του κ. Παυλόπουλου η επιτροπή. Οι ενέργειες του πρώην υπουργού Εσωτερικών (2007-2009) σχετικά με το C4I και συγκεκριμένα με τα υποσυστήματα CDSS προκαλούν ερωτηματικά στα μέλη της επιτροπής τα οποία αποφάνθηκαν ότι «είναι προφανές, ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν διαχειρίστηκε με την πρέπουσα προσοχή την δημόσια περιουσία, η οποία του ήταν διεπιστευμένη με την ιδιότητά του ως Υπουργού».

Για τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη
Μια σειρά από πράξεις του κ. Μαρκογιαννάκη τόσο ως υφυπουργού Δημόσιας Τάξης (2004-2006) όσο και ως αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητα στα θέματα δημόσιας τάξης (9/1/2009-10/10/2009) οδήγησαν τα μέλη της επιτροπής στην ετυμηγορία πως «κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης με τις πράξεις και παραλείψεις του, ως Υπουργός δεν διαχειρίστηκε σωστά και με επιμέλεια τη δημόσια περιουσία, η οποία του ήταν εμπιστευμένη, καθ’ όσον η εταιρείες SAIC και SIEMENS ωφελήθηκαν οικονομικά από τη συμπεριφορά του και συγκεκριμένα από πληρωμές προς αυτές και από την αποδέσμευση εγγυητικών επιστολών τους καλής εκτέλεσης με αντίστοιχη ζημία της περιουσίας του Δημοσίου».

Για τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο
Ο κ. Τσοχατζόπουλος ελέγχεται για τις ενέργειές του ως υπουργός Εθνικής Αμυνας την περίοδο από το 1996 έως 2001. Η επιτροπή συνδυάζει τις παραγγελίες εξοπλιστικών συστημάτων που έγιναν επί υπουργίας του με τις ομολογίες των διαχειριστών των «μαύρων» ταμείων της Siemens ότι «λάδωσαν» για τα Patriot.

Συνημμένα:


Read more...

Βεστερβέλε: «Χρειάζεστε εθνικό φρένο χρέους»

Κατά της διεύρυνσης του μηχανισμού στήριξης τάχθηκε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, προτρέποντας ταυτόχρονα τις χώρες της Ευρωζώνης να θεσπίσουν «εθνικό φρένο χρέους», βάζοντας σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους.

«Η Καγκελάριος Μέρκελ κι εγώ καταστήσαμε σαφές ότι στη παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης», επισήμανε ο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «οι βεβιασμένες κινήσεις πλήττουν την εμπιστοσύνη στο ευρώ», και προτρέπει «να εκμεταλλευτούμε τώρα την πίεση της κρίσης προκειμένου να επιφέρουμε τις
αναγκαίες δομικές αλλαγές» σε ολόκληρη την Ευρώπη προς μία «στέρεη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική».

«Επωφεληθήκαμε όσο καμία άλλη χώρα»

Κατά τον Βεστερβέλε «δεν πρόκειται για κρίση του ευρώ» αλλά για «κρίση χρέους ορισμένων χωρών» και το δίδαγμα είναι ότι «πρέπει να τερματιστεί η αχαλίνωτη πολιτική χρεών των περασμένων ετών. Όπως ανέφερε, «για την τωρινή κρίση δεν ευθύνονται μόνον οι κερδοσκόποι, αλλά πρωτίστως οι χώρες, οι οποίες άσκησαν κακή οικονομική διαχείριση».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ παραδέχτηκε ότι «η Γερμανία επωφελήθηκε όσο καμία άλλη χώρα από την εισαγωγή του ευρώ. Είμαι απολύτως πεπεισμένος Ευρωπαίος. Δεν πρέπει κανείς
να ξεχνά ότι εξακολουθούμε να εξάγουμε περισσότερα προϊόντα στην Ολλανδία παρά
στην Κίνα. Θεωρώ ότι η συζήτηση στη Γερμανία πως η ίδια έχει πληρώσει τα περισσότερα χρήματα για την Ε.Ε. είναι λανθασμένη».

Παρά ταύτα, ο ίδιος σημείωσε ότι «σωστά επέμεινε η γερμανική κυβέρνηση να μην εκδοθεί λευκή επιταγή για την Ελλάδα, αλλά να εξαρτηθεί η βοήθεια από αυστηρούς όρους». Πρόσθεσε δε ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος και όποιος ζητάει τη βοήθεια άλλων κρατών- μελών της Ε.Ε., θα πρέπει να επαναφέρει σε τάξη τον προϋπολογισμό του και την οικονομία του το συντομότερο δυνατό».

«Δόντια» και «Φρένο χρέους»

Αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματος των Φιλελευθέρων «FDP» o πρόεδρός του πρότεινε μεταξύ άλλων να διαμορφωθούν οι δομικές προϋποθέσεις για δημοσιονομική πειθαρχία και υγιή δημοσιονομικά, να αποκτήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας «δόντια», δηλαδή αποτελεσματικό μηχανισμό κυρώσεων, να θεσπίσουν και οι άλλες χώρες ένα «φρένο χρέους» κατά το γερμανικό πρότυπο και να βελτιωθεί ο συντονισμός στην οικονομική πολιτική με βάρος στην αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων και τη μείωση των δαπανών.

Όπως λέει ο Βεστερβέλε, «το επίκεντρο της συζήτησης πρέπει να μεταφερθεί από την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στη θεραπεία των αιτιών της παρούσας κρίσης»।
tanea.gr
Read more...

Χωρίς ανταπόδοση οι μεγάλες παραχωρήσεις των Παλαιστινίων, αποκαλύπτει το Al Jazeera Δυσαρέσκεια με τις ΗΠΑ

Μεγάλες παραχωρήσεις από την πλευρά της Παλαιστινιακής Αρχής για το θέμα των συνόρων και των προσφύγων, παραχωρήσεις που δεν βρήκαν μάλιστα παρά χλιαρή ή ακόμα και καμία ανταπόκριση από τους Ισραηλινούς αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έφερε στο φως το Al Jazeera. Καταδεικνύουν ακόμη τη δυσαρέσκεια των Παλαιστινίων με τις ΗΠΑ που σταθερά υποστήριζαν τα ισραηλινά αιτήματα...

Η τύχη των Παλαιστίνιων προσφύγων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948 πιεζόμενοι από ισραηλινές παραστρατιωτικές ομάδες είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά ζητήματα της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα έγγραφα που έφερε το φως το AlJazeera δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές αρνούνταν σταθερά να αποδεχτούν τις ευθύνες του κράτους τους για το πρόβλημα που προκλήθηκε. Σε συναντήσεις των δύο πλευρών, δείχνουν τα έγγραφα, οι Ισραηλινοί ζήτησαν να ξεχαστεί το παρελθόν και οι συνομιλίες να κοιτάξουν το μέλλον. Υπέρ τους τάσσονταν οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι, αναφέρεται ακόμη.

Πέρα από αυτό, το Ισραήλ το 2008 πρότεινε διά της υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι την διεθνοποίηση του ζητήματος λέγοντας ότι η αποζημίωση τω προσφύγων είναι διεθνές θέμα «και για αυτό οι αναφορές σε ευθύνες θα ήταν λάθος». Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να ζητήσουν οι Παλαιστίνιοι συγγνώμη και από τους Ισραηλινούς που «υπέφεραν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Αργότερα, συνεχίζει το Al Jazeera, το Ισραήλ πρότεινε με αρκετά ασαφείς όρους να αναγνωρίσει ότι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες υπέφεραν (χωρίς να αναλάβει την ευθύνη του) με παράλληλη παλαιστινιακή αναγνώριση των δεινών για τους Ισραηλινούς. Επίσης πρότεινε την συνέχιση των ήδη περιορισμένης κλίμακας προγραμμάτων για επανένωση οικογενειών. Τα διευκρινιστικά ερωτήματα της Παλαιστινιακής Αρχής δεν απαντήθηκαν.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Παλαιστινιακή Αρχή ήταν έτοιμη στις αρχές του 2010 να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις, όπως ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα επέστρεφαν θα ήταν συμβολικός. Θα ήταν μόλις 1.000 τον χρόνο για πέντε χρόνια (λιγότερο από το 1% των εκδιωχθέντων). Στην εσωτερική αλληλογραφία των Παλαιστίνιων παραδέχονταν και οι ίδιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο νέο κράτος, που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να τους φιλοξενήσει.

Προτάσεις για ανταλλαγή εδαφών

Σε συνομιλίες το καλοκαίρι του 2008 η Τζίπι Λίβνι πρότεινε ανταλλαγές χωριών Παλαιστίνιων που ανήκουν σήμερα στο Ισραήλ και μάλιστα βρίσκονται κοντά ή πάνω σχεδόν στην Πράσινη Γραμμή, τα όρια που είχε χαράξει η απόφαση του ΟΗΕ το 1949. Η Λίβνι, σύμφωνα με το Al Jazeera, ανέφερε επανειλημμένα τέσσερα-πέντε χωριά αποκαλώντας τους κατοίκους Παλαιστίνιους αν και είναι Ισραηλινοί πολίτες.

Η όποια ανταλλαγή θα γίνονταν με βάση τα σύνορα του 1967, ζήτησαν οι ΗΠΑ το 2008, αλλά η υπόσχεση της τότε υπουργού Κοντολίζα Ράις αναιρέθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα «για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με το Ισραήλ»· ζήτησαν ακόμη να μπει το θέμα της Ιερουσαλήμ κατά μέρος. Οι συνομιλίες ουσιαστικά άρχισαν από μηδενική βάση ή έστω χωρίς να ληφθεί υπόψη η μερική πρόοδος των τελευταίων ετών, προς απογοήτευση και οργή των Παλαιστινίων.

Από το αδιέξοδο, στο ναυάγιο του 2009

Η επανέναρξη των συνομιλιών τον Σεπτέμβριο του 2009 με αμερικανική πρωτοβουλία και μετά από δύο χρόνια αδράνειας ξεκίνησε με χαμόγελα (για τις κάμερες) και καλό κλίμα από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών αλλά σύντομα διαφάνηκε πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί κοινό έδαφος, πόσο μάλλον μία λύση.

«Είναι σαν να έχω ένα πιστόλι στον κρόταφο» είπε ο βασικός διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των συνομιλιών σε σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, αποκαλύπτει το Al Jazeera. Οι ΗΠΑ δεν έδειξαν διατεθειμένες να πιέσουν το Ισραήλ ούτε έδειξαν να ανησυχούν από το ενδεχόμενο αποτυχίας των συνομιλιών, ένα πλήγμα για την σχετικά νέα κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Τα παλαιστινιακά έγγραφα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν περισσότερο για την εικόνα παρά για την ουσία των διαπραγματεύσεων। Επιπλέον, η άρνηση των ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για πλήρη διακοπή του εποικισμού ήταν, κατά τους Παλαιστίνιους, η χαριστική βολή για τις μετριοπαθείς φωνές στην Παλαιστινιακή Αρχή.
tanea.gr
Read more...

Σκάνδαλο Siemens Διερεύνηση ευθυνών για 12 πρώην υπουργούς ζητά το ΠαΣοΚ


Την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών 7+5 πολιτικών προσώπων από ΝΔ και ΠαΣοΚ, αντιστοίχως, ζητεί το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που κατατέθηκε αργά το βράδυ μετά από πολύωρες καθυστερήσεις στον πρόεδρο του Σώματος κ. Φ. Πετσάλνικο.

Πρόκειται για ένα κείμενο - μαμούθ 500 και πλέον σελίδων το οποίο με τα συνοδευτικά έγγραφα και εκθέσεις φτάνει τις 2.500 σελίδες και με το οποίο παραπέμπονται για περαιτέρω διερεύνηση σε προανακριτική επιτροπή μέσα από ένα «άσφαιρο» σκεπτικό, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ κκ. Γ. Αλογοσκούφης, Μ. Λιάπης, Ι. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκης, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας και Χρ. Μαρκογιαννάκης, καθώς και οι «πράσινοι» κκ. Αν. Μαντέλης, Χρ. Βερελής, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλος.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Ι. Βαλυράκης δηλώνει ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα να προβεί στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων ή των ταμείων τους, αφήνοντας το κεφάλαιο αυτό εκτός πορίσματος. Πάντως ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την σύσταση προανακριτικής επιτροπής λέγοντας κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πορεία των εθνικών θεμάτων ότι «το πόρισμα κατατέθηκε, θα το μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε σε κάθε δυνατή κίνηση εντός του θεσμικού πλαισίου», ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς προκάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση σχετικά με το αν πρόκειται να προχωρήσει στην σύσταση προανακριτικής για την Siemens «με παραγεγραμμένα αδικήματα για να καταλάβει ο κόσμος ότι τον κοροϊδεύετε ή δεν θα προχωρήσετε ομολογώντας ότι επί έντεκα μήνες δεν έγινε απολύτως τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να λάβει την εξής απάντηση από τον πρωθυπουργό: «Αυτή η παράταξη έχει κάνει πράξη το να βγουν όλα στο φως. Είπαμε ότι θα ματώσουμε και θα το κάνουμε πράξη».

Την ίδια στιγμή η ΝΔ στο δικό της πόρισμα αποδίδει «σαφείς πολιτικές ευθύνες» στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τους πρώην υπουργούς/υφυπουργούς επί των κυβερνήσεών του κκ. Ι. Παπαντωνίου, Α. Τσοχατζόπουλο, Αν. Μαντέλη, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Ευ. Μαλέσιο, αλλά και τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (ως μέλους του ΔΣ του ΟΤΕ το 2000-2002), παρέχοντας πλήρη κάλυψη στα «γαλάζια» πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση।

.tovima.gr

Read more...

Νέα απεργία για τις 23 Φεβρουαρίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ ...



Εικοσιτετράωρη γενική απεργία κήρυξε για τις 23 Φεβρουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «εκβιαστικές και αντεργατικές απαιτήσεις της τρόικας των τοκογλύφων δανειστών που αποδέχεται και εφαρμόζει η κυβέρνηση» και προαναγγέλλει ...ένταση της προσπάθειας και του αγώνα συντονισμού της δράσης και των κινητοποιήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών των Ευρωπαίων ηγετών».

Επισημαίνει πως «πρώτιστο πανευρωπαϊκό αίτημα παραμένει η απαίτηση για ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής περικοπής των εργασιακών δικαιωμάτων, με την υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής τόνωσης των μισθών των συντάξεων και της πραγματικής οικονομίας».

Προσθέτει πως «τα σοβαρά αυτά ζητήματα οδηγούν στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ την ημέρα της απεργίας στο Πεδίον Άρεως, έξω απο τα γραφεία της ΓΣΕΕ.
NEA.


Read more...

Εμπλοκή στην απόσυρση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής 1 και 2 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη...



«Όχι» λέει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην απόσυρση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής 1 και 2 στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, κρίνοντας πως οι δύο μονάδες, παρά την παλαιότητά τους, είναι απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης ζήτησης.

Με... έγγραφό της, η ΡΑΕ ζητά από η ΔΕΗ να προτείνει άλλες μονάδες για απόσυρση, εφόσον τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα φυσικού αερίου στην περιοχή (που αναμένεται να λειτουργήσει το 2012).

Επικαλούμενη έγγραφο του Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), η ΡΑΕ αναφέρει στην επιστολή της: «Θεωρούμε απαραίτητο να προτείνει η ΔΕΗ άλλη μονάδα, κατάλληλης ισχύος, στη θέση των μονάδων 1 και 2 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μεγαλόπολης, των οποίων η απόσυρση ή η θέση σε εφεδρεία εκτάκτων αναγκών ίσως είναι πιο εύλογο να λάβει χώρα στο πλαίσιο της αναμενόμενης θέσης σε εμπορική λειτουργία, μέσα στο 2012, της νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου στη Μεγαλόπολη».

Η απόσυρση των παλιών μονάδων της ΔΕΗ επιβάλλεται, εκτός από περιβαλλοντικούς λόγους, και από τη δέσμευση που ανέλαβε η επιχείρηση το 2003, όταν εκδόθηκε η άδεια για την 5η μονάδα του Λαυρίου, ισχύος 400 μεγαβάτ, να αποσύρει παλιές μονάδες ισόποσης ισχύος.

Σε υλοποίηση αυτού του όρου, η ΔΕΗ πρότεινε στη ΡΑΕ να αποσύρει τις μονάδες Πτολεμαΐδα 1 (που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Ιούνιο), Μεγαλόπολη 1 και 2 και Λαύριο 1.



Read more...

ΣΤΑ 'ΣΚΑΡΙΑ' Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Σχεδόν έτοιμη για δράση είναι η νέα υπηρεσία με την ονομασία Οικονομική Αστυνομία καθώς κατατέθηκε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη σύσταση της. Επίσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε...
για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία και το σχέδιο για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έχει γίνει γνωστό και οι δύο υπηρεσίες που θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας, θα υπάγονται στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και θα εποπτεύονται από τον Αρχηγό του Σώματος, ενώ θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με 242.650 ευρώ για το 2011 και με 212.000 για το 2012.

Τα στελέχη της νέας αυτής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς και άλλων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του εξωτερικού.

Η οικονομική αστυνομία θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων όπως την παράνομη νομιμοποίηση εσόδων, την κατάχρηση της Δημόσιας περιουσίας, την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων, την παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων από το κράτος, τον έλεγχο για την απόκρυψη ή αλλοίωση φορολογικών στοιχείων, τη μη έκδοση αποδείξεων, ακόμη και ζητήματα που αφορούν τη μη καταβολή των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης θα ασχολείται με τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, τις παράνομες συνταγογραφήσεις και η έκδοση αναληθών γνωματεύσεων ιατρών σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων και του Δημοσίου.

Όσον αφορά στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα αποτελείται από τα εξής τέσσερα Τμήματα:

- Το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

- Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων

-Το Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων

-Το Τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Read more...