Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αυτόφωρο για όσους δεν πληρώνουν ΦΠΑ


Αδίκημα διαρκείας θα αποτελεί στο εξής η μη απόδοση του ΦΠΑ, ενώ όσοι καταδικάζονται για υπόθεση ΦΠΑ δεν θα μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή εάν προηγουμένως δεν έχουν εξοφλήσει τον φόρο.

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα θεμελιώσει αυστηρότερες ποινές για τους …φοροπαραβάτες και συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Η μη απόδοση του ΦΠΑ θα μετατραπεί σε αδίκημα διαρκείας. Αυτό συνεπάγεται ότι θα οδηγείται στο αυτόφωρο όποιος συλληφθεί να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ (πάνω από ένα ποσό) έστω και στο παρελθόν. Επίσης αυξάνεται στο 50% από 25% η προκαταβολή φόρου για να έχει δικαίωμα ο φορολογούμενος να προσφύγει στο φορολογικό δικαστήριο.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει την επαναφορά της δυνατότητας καταβολής του ΦΠΑ σε 3 δόσεις, καθώς και την καθιέρωση της φορολογικής διαιτησίας.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν επίσης προς συζήτηση άλλα δυο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, αυτό για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην άσκηση και πρόσβαση επαγγελμάτων, με το οποίο θεσμοθετείται η Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας (κλειστά επαγγέλματα).

Τέλος, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που αφορά την Αρχή των Δημοσίων Συμβάσεων।

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: