Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η επίθεση της Παπαρήγα


Για αυταπάτες που καλλιεργεί στον ελληνικό λαό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον ALPHA.
Η γγ ΚΚΕ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απογοητεύσει  τους πολίτες και τόνισε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ μας θέλει μέσα στην κυβέρνηση για να μην μας έχει στα πόδια του"
Παράλληλα επισήμανε ότι "ποτέ δεν είχαμε εμπιστοσύνη στα απότομα ανεβάσματα"¨και υπογράμμισε ότι πιστεύει πως όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό.

Δείτε το βίντεο από τον ΑLPHAenikos.gr

Read more...

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας τάζει λαγούς με πετραχήλια στους πάντες για τα πάντα



ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας τάζει λαγούς με πετραχήλια στους πάντες για τα πάντα
Για λαϊκισμό κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

«Λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και γι’ αυτό τάζει λαγούς με πετραχήλια στους πάντες για τα πάντα. Ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις, σε ένα λαό που υποφέρει και προσφέρει από το υστέρημά του για την σωτηρία της πατρίδας» ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

«Αντί να μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης, ας μας πει αν σε κάθε περίπτωση θα συμβάλλει στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα και την Ευρώπη. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου. Να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προωθήσει την πρότασή του για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης και ενότητας» πρόσθεσε.http://newpost.gr

Read more...

Σαμαράς: Η ασφάλεια του πολίτη προϋπόθεση για τη Δημοκρατία

Στο προσκήνιο η αστυνόμευση



 
 




Την ασφάλεια του πολίτη ως πρoύπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη προέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας σήμερα τα "δώδεκα βήματα για την Ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης".

“Η ασφάλεια του πολίτη είναι προυπόθεση για την Δημοκρατία, δεν υπάρχει ελεύθερη πόλη αν δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της από τον φόβο. Χωρίς ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος που συνιστά κατάλυση της ελευθερίας. Το ξέρουν οι κάτοικοι της Αθήνας, του Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και της Πάτρας και άλλων πόλεων” ανέφερε ο κ. Σαμαράς. “Μέχρι πριν από μερικά χρόνια κυριαρχούσε η άποψη ότι η αστυνόμευση είναι κακό πράγμα αλλά τώρα που εξέλειπε η ανστυνόμευση οργιάζει το έγκλημα απλό και οργανωμένο. Δεν μπορεί να είναι κανείς ελεύθερος, όταν φοβάται για την οικογένειά του από την ασυδοσία και το έγκλημα”.

Υπάρχει όμως και η οικονομική διάσταση ανέφερε ο κ. Σαμαράς, αφού χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, ανθεί το παραεμόριο και η παραοικονομία. Δεν μπορεί να υπάρξει οργανωμένη παραγωγή όταν κάποιος διώχνει επιχειρήσεις, κλείνει λιμάνια κλπ. “Η ασφάλεια είναι η πιο θεμελιώδης προυπόθεση της Ανάπτυξης. Επί δεκαετίες δεν ήταν στραβός ο γυαλός εμείς αρμενίζαμε στραβά”.
Ακολούθως παρουσίασε τα δώδεκα βήματα για την εμπέδωση της ασφάλειας:

-να αλλάξει η νομοθεσία για την σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού να φέρουμε τους κάνονες που ισχύουν στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κουκουλοφόροι που έχουν συλληφθεί και αφήνονται ελεύθεροι λόγω αμφιβολιών και όταν ξαναπιάνονται κουβαλώντας μολότοφ ισχυρίζονται ότι τους τα φόρτωσαν αστυνομικοί και τους αφήνουν ξανά. Η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση κατά την διάρκεια τέτοιων επεισοδίων πρέπει να επιτρέπεται. Ακόμη και για να προστατευθεί ο πολίτης

-χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δεν θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η αντιμετώπιση βίαιων ατόμων όπρς το μαύρο μπλόκ είναι τελείως διαφορετικό πρόβλημα από ότι όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές.

-καθιέρωση υδροφόρων οχημάτων κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

-να ξαναέρθει ο αστυνομικός στη γειτονιά. Αυτό σημαίναι τρία πράγματα 1) να απελευθερωθεί η αστυνομία από γραφειοκρατικές εργασίες 2)να ενοποιηθούν τα μηχανοκίνητα σώματα της αστυνομίας 3) να υπάρξουν ελικόπτερα για την βιντεοσκόπηση περιστατικών.

-να ενοποιηθούν και να ενισχυθούν οι διευθύνσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος που συνήθως έχει πολλά πρόσωπα. Εδώ υπάρχει θέμα με τους κανόνες εμπλοκής των αστυνομικών.

-να αλλάξει ολόκληρη η ποινική αντιμετώπιση. Η κακώς νοούμενη “επιείκια” έχει οδηγήσει στην ατιμωρησία. ‘Οσοι κρίνονται ένοχοι να μένουν στην φυλακή για επαρκή χρόνο.

-να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

-να απελαθούν οι αλλοδαποί κατάδικοι

-να λειτουργήσουν αμέσως τα έτοιμα σωφρονιστικά καταστήματα

-να αλλάξει ολόκληρος ο κώδικας των φυλακών, να σπάσουν τα κυκλώματα.

-να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα που συνήθως είναι προπομπός της βαρυάς εγκληματικότητας. Θα απομακρυνθούν οι χρήστες από σημεία των πόλεων που έχουν καταλάβει.

-θα πρέπει να υπάρξει ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας που θα αρχίζει από τις απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας μέχρι τους μηχανισμούς προληπτικής κατασταλτικής αντιμετώπισης σε βάθος χρόνου


Η λαθρομετανάστευση

Ως προς τη λαθρομετανάστευση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες αλλά άτομα που έχουν ήδη παρανομήσει μπαίνοντας στην χώρα παράνομα.

Καλύτερη φύλαξη των συνόρων με φυσικά εμπόδια όπως φράχτης στον Έβρο και χρήση τεχνολογίας όπως υπέρυθρες κάμερες που ενημερώνουν τις αρχές. Επίσης καλύτερη συνεργασία με την FRONTEX

-Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας όπου θα διοχετεύονται όσοι καινούργιοι περνάνε τα σύνορα και όσοι συλλαμβάνονται για αδικήματα.
-μεγάλη ευρωπαική πρωτοβουλία από τον ευρωπαικό νότο για ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών.  Πρέπει να ξεκαθαρίσει η ΕΕ τα πράγματα με την Τουρκία. Να μπει ως όρος στις διαπραγματεύσεις Ευρώπης Τουρκίας.

-Χτύπημα στο παραεμπόριο που είναι το κύριο μέσο που προσπορίζονται τα προς το ζην εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Εξαγγέλλουμε πόλεμο στο παραεμπόριο που καθημερινά σκοτώνει το νόμιμο εμπόριο.

-Η διαδικασία ασύλου θα επισπευθεί αλλά στα κέντρα φύλαξης θα έχουν καλύτερες συνθήκες.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση που κατέστησε τη χώρα πόλο έλξης των λαθρομεταναστών. Όσοι έρχονται και πιάνονται θα επαναπατρίζονται και όσοι θέλουν μόνοι τους θα ενθαρρύνονται.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα πρόσφατα κρούσματα αυτοδικίας. Αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θέλει να κάνει αντίθετα από αυτά που θέλει η κοινωνία. Ζητά τον αφοπλισμό της αστυνομίας και προτείνει στους λαθρομετανάστες να φέρουν και τις οικογένειές τους. Παράλληλα υπόσχονται να δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα με αποτέλεσμα αντί να βάλλει τους μετανάστες στην Ευρώπη θα βγάλει και τους Έλληνες αφού θα αντιδράσουν οι ευρωπαίοι αλλάζοντας την συνθήκη Σένγκεν. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μας βγάλει μόνο εκτός ευρώ αλλά θέλει να μας βγάλει και από τον ενιαίο ευρωπαικό χώρο. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στα μέτρα που προτείνει η ΝΔ και ακόμη και στην αποκάλυψη των κουκουλοφόρων. "Η Ελλάδα έχει δεχθεί εισβολή από τους λαθρομετανάστες, εμείς θα την σταματήσουμε. Ζητούμε την στήριξη της κοινωνίας για να γίνει η Ελλάδα μία χώρα Ασφάλειας και Δημοκρατίας"..protothema.gr

Read more...

Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο, δεν το λέμε, μην το μάθει ο αντίπαλος...

Θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο κι αν δεν μας δώσουν τη δόση...



 
 



Την αντικατάσταση του αναποτελεσματικού Μνημονίου χρεοκοπίας με ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που βρίσκεται σε εξελιξη.

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ήρεμη δύναμη ευθύνης που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση εντός Ευρωζώνης με στόχο την ισότιμη συμμετοχή της χώρας. Επεσήμανε, δε, ότι την κινδυνολογία περί κατάρρευσης της χώρας από Δευτέρα την αναπαράγουν είναι οι δυνάμεις ανευθυνότητας που μας οδήγησαν στα βράχια. "Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι εντός των τειχών" τόνισε χαρακτηριστικά και απέδωσε ευθύνες για το κλίμα αυτό στην τραπεζοκρατία και στις δυνάμεις της διαπλοκής.

O ίδιος επιτέθηκε σε όσους ζητούν από τους εταίρους "δηλώσεις τιμωρίας" για την χώρα μας, κατηγορώντας τους ότι εξυπηρετούν κερδοσοκοπικά παιχνίδια. "Aυτοί είναι που εξυπηρετούν το λόμπι της δραχμής, το Μνημόνιο είναι που οδηγεί την Ευρώπη σε αδιέξοδο". Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρέβαλε την πολιτική της λιτότητας που ακολουθείται σετην Ευρώπη με την πολιτική Ομπάμα, η κυβέρνηση του οποίου "κόβει χρήμα" για να αντιμετωπίσει την κρίση,

Απαντώντας δε σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το τί θα γίνει εάν η χώρα δεν πάρει τη δόση από τους εταίρους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα καταγγελθεί αυτή η εξέλιξη ως εκβιασμός. Και ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σχέδιο, σε περίπτωση άρνησης των εταίρων να δεχθούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "αντίθετα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν σχέδιο, εμείς έχουμε. Δεν μπορούμε να αναλύσουμε. όμως, τώρα γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε στη μάχη για την κερδίσουμε. Την αισιοδοξία μας τη βασίζουμε στην ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων που δείχνουν ότι τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα δεν θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης".
Ερωτηθείς σε ως προς το εάν εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε περίπτωση παγκόσμιων εξελίξεων, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, τόνισε ότι σε μία τέτοια κρίση οι πρώτες που θα διασωθούν θα είναι τράπεζες. Σε σχέση με αυτές, τόνισε ότι θα επιδιώξει να συμφωνηθεί σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής η εγγύηση των καταθέσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι τράπεζες θα ενισχυθούν μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση και με δημόσιο έλεγχο, καθώς θα εκδοθούν για αυτές κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου , ώστε να επιστρέψουν στις τράπεζες τα 25 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα σπίτια των ποιτών

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν ισχυρά περιθώρια διαπραγμάτευσης με φόντο και τις εξελίξεις στην Ισπανία και τόνισε ότι το κλίμα και εντός της χώρας και εστην Ευρώπη άλλαξε μετά τις 6 Μαϊου. Τόνισε δε ότι η χώρα πρέπει να έχει οπωσδήποτε κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, προκειμένου να προετοιμαστεί για την κρίσιμη Σύνοδο στις 28 και 29 του μήνα.

O ίδιος πρόσθεσε ότι έχει πλήρη επίγνωση για το ότι η χώρα βρίσκεται προ της κατάρρευσης στην οποία την οδήγησαν οι μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. "Με τα μέτρα του Μνημονίου που έχουν υπογράψει, θα διαλυθούν τα πάντα", τόνισε ο κ. Τσίπρας, "αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική έρχεται το χάος", πρόσθεσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το πρόβλημα όχι μόνο θα επεκταθεί σε όλη την Ευρωζώνη αλλά και εκτός αυτής.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε ότι ο κρατικός μηχανισμός θα στελεχωθεί με διαφανή κριτήρια. "Οι αμοιβές των στελεχών του δημοσίου δεν θα ξεπερνούν την υπουργική αποζημίωση, θα προχωρήσουμε στην περικοπή στο μισό των αποζημιώσεων πρωθυπουργού και υπουργών, ενώ θα αλλάξει και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών"

Πρόσθεσε δε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αθρόες προσλήψεις, αλλά το Δημόσιο θα ορθολογικοποιηθεί.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους και το επίδομα ανεργίας στα 461 ευρώ, ενώ θα χορηγείτει για δύο χρόνια. Ακόμη εξήγγειλε μερική ή ολική διαγραφή χρεών για νοικοκυριά και επιχειρηματίες ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει χρόνος να νομοθετηθούν αυτές οι αλλαγές πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη αύξησης των εσόδων, εξαγγέλοντας άνοδο των φορολογικών εσόδων από τους έχοντες κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή κατά 2 δισ. περίπου ετησίως.

Read more...

Καμμένος:"Δεν απαντώ σε απατεώνες"



Απατεώνα χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Νίκο Σηφουνάκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος
"Ο κ. Σιφουνάκης ήθελε να κόψουμε το πλοίο από τις Σποράδες, να κόψουμε την αντικατάσταση των πλοίων που στέλναμε στις Σποράδες, από την Σκύρο όπως θυμάστε, με το πλοίο της Σκύρου και ο κ. Σιφουνάκης είχε συνεργάτη του τον κ. Νίκο Παπανδρέου, που έκανε τις γνωστές απάτες και έφερε την κατάσταση εδώ. Δεν απαντάω σε απατεώνες. Ευχαριστώ.", δήλωσε ο κ. Καμμένος, από τον Βόλο, όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο της Πανθεσσαλικής του περιοδείας.


Δείτε το βίντεο από το e-volos.grenikos.gr

Read more...

Επιστολή «Καίει» τον Παπανδρέου



Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο. «Χρεώνεται» ως επιστολή ενός πολύ στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου και απευθύνεται στους φίλους του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για ένα κείμενο , δέκα σημείων στα οποία ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μάκης Ανδρινόπουλος, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε την επιμέλεια των λόγων που εκφωνούσε ο πρώην πρωθυπουργός, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από το κόμμα.
Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του κειμένου ωστόσο δεν επιβεβαιώνει την υπογραφή του Μάκη Ανδρονόπουλου, και δεν έχει αντιδράσει μέχρι αυτή την ώρα με δελτίο Τύπου.
Το περιβάλλον του  πρώην πρωθυπουργού δεν σχολιάζει.
Διαβάστε το κείμενο:
 «Αθήνα 11 Ιουνίου 2012
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ.

2. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να γίνουν στην διαχείριση της κρίσης.

3. Θεωρώ παραβίαση του Συντάγματος τη μη ψήφιση της πρώτης δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές.

4. Θεωρώ παιδαριώδη όσα οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

5. Θεωρώ οικονομική και πολιτική φούσκα το PSI, το οποίο επέκρινε ο κ. Παπαδήμος πριν κληθεί να το εφαρμόσει, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του πληρώθηκε από Έλληνες.

6. Θεωρώ απαράδεκτο που δεν διασφαλίστηκε η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως έγινε με τις τράπεζες.

7. Θεωρώ ανήθικη τη ληστεία των μικροεπενδυτών που είχαν βάλει τα εφάπαξ τους ή τα γεράματά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κουρεύτηκαν.

8. Θεωρώ ότι η νέα ηγεσία του κόμματος αποπνέει μια αισθητική παρακμής και αλαζονείας που ακυρώνει τον «πραγματισμό» του πολιτικού λόγου του προέδρου, ο οποίος παραμένει ένας πολύ συντηρητικός σοσιαλδημοκράτης.

9. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βγάλει το προσωπείο της κεντροδεξιάς και λειτουργεί πια σαν τη μετεμφυλιακή δεξιά, δηλαδή αυτό που είναι.

10. Στο δίλημμα Δεξιά ή Αριστερά, εγώ απαντώ ΑΡΙΣΤΕΡΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει κανείς. Όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια. Κι όσοι «φωνάζανε» τα τελευταία χρόνια, τελικά λειτούργησαν ως πυροσβέστες του λαϊκού αισθήματος. Το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε ένα lifestyle, μία με την φρενίτιδα του χρηματιστηρίου όπου κορυφαία στελέχη έβαλαν το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι του ανώτερου καπιταλισμού και οδήγησαν τζιπάρες, και τελευταία με τα γυμναστήρια… Πεταμένα λεφτά και μεγαλομανίες μικρών ανθρώπων. Είναι κρίμα και ντροπή αυτό που συμβαίνει σε αυτό το μεγάλο λαϊκό Κίνημα.

Συντροφικά,
Μάκης Ανδρονόπουλος»
 .enikos.gr

Read more...

«Όχι» στο μνημόνιο, «ναι» σε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, είπε ο Αλ.Τσίπρας

«Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»


Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης
Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Στις 18 Ιουνίου σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη, το απόγευμα της Τρίτης. Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας, δημοκρατικής, Ελλάδας, με αξιοπρέπεια, ασφάλεια, με ανάπτυξη, για ένα κράτος δικαίου, είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το μνημόνιο που οδηγεί στη χρεοκοπία με ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά εταίρους και πιστωτές.

O ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης, είπε και πρόσθεσε: «Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε:

  • την κατάργηση των ακριβά αμειβόμενων συμβούλων στα υπουργεία
  • το τέλος του πλουτισμού με δημόσιο δανεικό χρήμα
  • την περικοπή στο μισό της αμοιβής του πρωθυπουργού και των υπουργών
  • την αντικατάσταση του σημερινού νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • την επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους και όλες
  • την κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τους ανέργους και τους φτωχούς συμπολίτες μας
  • την ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες
  • τη σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»
Επίσης, είπε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τα μεγάλα σκάνδαλα του δικομματισμού όπως και ότι θα γίνει επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως του σκανδάλου της Siemens. «Τέλος στη ατιμωρησία», είπε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περνούν στη λήθη της ιστορίας,  αφήνοντας έναν λαό λεηλατημένο, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Εμείς απλώς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ανοικοδόμησης της χώρας από τα ερείπια του μνημονίου».

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο τόπος πρέπει να έχει κυβέρνηση στις 18, όχι στις 19 Ιουνίου, ώστε να μη ζήσουμε πάλι την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, γιατί στις 28 Ιουνίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Είπε ότι θα επιδιώξει τη συμμετοχή του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στρατηγική θέση του κόμματός του είναι ότι δεν είναι αναγκαίοι οι στρατιωτικοί συνασπισμοί, ωστόσο, πρόσθεσε δεν είναι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Σχετικά με την διαφοροποίηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αλλάζει θέση, ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχουν ερωτηματικά όταν αλλάζει άποψη πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές

Σε ερώτηση για την ασφάλεια των πολιτών κατά τν διάρκεια ταραχών σε διαδηλώσεις και την δράση των κουκουλοφόρων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα φαινόμενα βίας εντείνονται και πέραν των διαδηλώσεων εξαιτίας της πολύπλευρης κρίσης της χώρας.

Όσον αφορά τους κουκουλοφόρους, είπε ότι η βία δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι απαιτείται συνολικό σχέδιο για την παρεμπόδιση των ατόμων αυτών να παρεισφρέουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις και κατά συνέπεια πρέπει να αλλάξει η αντίληψη και η επιχειρησιακή αντιμετώπιση της αστυνομίας.

Τέλος, για τη φορολόγηση των εφοπλιστών ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα υπάρξει διαδικασία διαλόγου και συνεννόησης γιατί για τους εφοπλιστές υπάρχει τρόπος να αποφύγουν την φορολογία, εξέφρασε την πίστη ότι θα υπάρξει συμφωνία και υπάρχουν μάλιστα διεθνή μοντέλα φορολόγησης.

Ο κ. Τσίπρας είπε εκ μέρους του εφοπλιστικού κόσμου υπάρχει πρόθεση για συμφωνία αλλά και αν υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει κάθε τρόπο για να πετύχει αποτελέσματα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Βενιζέλου στον Κορυδαλλό



Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Βενιζέλου στον Κορυδαλλό
Εκπλήξεις μέχρι την τελευταία στιγμή κρύβει η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση του κόμματος να πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στον... Κορυδαλλό στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν την γκρίνια για την επιλογή του εν λόγω δήμου για την κεντρική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς ούτε σταθμός του Μετρό, ούτε ευρύχωρα πάρκινγκ υπάρχουν στην περιοχή του Κορυδαλλού με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η προσέλευση των υποψηφίων αλλά και των πολιτών στην ομιλία.

Οι αντιδράσεις έγιναν ακόμη πιο έντονες εντός του ΠΑΣΟΚ όταν γνωστοποιήθηκε ότι τον Κορυδαλλό ως τοποθεσία επέλεξε ο Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος προέρχεται από τα Γιάννενα και δεν γνωρίζει την περιοχή. Μάλιστα, αρκετοί υποψήφιοι ανέφεραν μεταξύ αστείου και σοβαρού τους ενδεχόμενους συνειρμούς που μπορεί να κάνουν οι πολίτες καθώς ο Κορυδαλλός παραπέμπει στις φυλακές που βρίσκονται στην περιοχή και στον Άκη Τσοχατζόπουλο που κρατείται για το σκάνδαλο με τις «πράσινες» μίζες.http://newpost.gr

Read more...

Αλέκα Παπαρήγα: Όσο βαθαίνει η κρίση, η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη



Αλέκα Παπαρήγα: Όσο βαθαίνει η κρίση, η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη
Τη θέση ότι «όσο βαθαίνει η κρίση η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη για τους λαούς» διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα και χαρακτήρισε κοροϊδία και πολύ μεγάλη επιπολαιότητα «αυτό που λένε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, ότι όσο βαθαίνει και προχωρά η κρίση και καινούργιες χώρες μπαίνουν κάτω από τον μηχανισμό, τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις ελάφρυνσης της κατάστασης και θετικής τροποποίησης».


Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «αν υπάρξει μια τροποποίηση, αυτή θα αφορά το πώς θα σωθούν οι τράπεζες και πώς θα κατανεμηθεί η ζημιά, θα αφορά ελαφρύνσεις για τους κεφαλαιοκράτες, ενώ οι λαοί δεν θα πάρουν πίσω τίποτα».
«Από αυτήν την άποψη ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει ετοιμότητα, γιατί οι παρενέργειες από την ισπανική κρίση και όχι μόνο, μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήριο νέων επιθέσεων εναντίον του, νέων θυσιών και νέων μνημονίων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες των συμφωνιών, μια πλευρά αφορά «αυτό το περίφημο ταμείο ενίσχυσης των χωρών που βρίσκονται σε κρίση- πόσα θα μοιράσει στις τράπεζες, πόσα θα μοιράσει στις χώρες».

Επιπλέον, ανέφερε ως πιθανή παρενέργεια τον περιορισμό στη δανειοδότηση ή στην εκταμίευση των δόσεων. «Το λέω γιατί τα άλλα κόμματα ποντάρουν στην έγκαιρη εκταμίευση των δόσεων και στην τήρηση των συμφωνηθέντων, αλλά επειδή δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες, έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε και αυτή την πλευρά, πάντα από την σκοπιά των συνεπειών εις βάρος του λαού», κατέληξε.http://newpost.gr

Read more...

«Καταστροφική μια ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ»

Άρθρο στην γερμανική εφημερίδα «Der Handelsblatt»



 
 



«Καταστροφικές» θα ήταν οι οικονομικές επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος σε άρθρο του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», κάνει λόγο και για σοβαρές κοινωνικές συνέπειες, ενώ παράλληλα επιμένει ότι η εξυγίανση της οικονομίας πρέπει να γίνει εντός και όχι έκτος ευρώ.

Διερωτώμενος εάν «υπάρχει για την Ελλάδα εναλλακτική οδός από αυτή τη σκληρή πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας εντός της Ευρωζώνης», εξηγεί ότι θεωρητικά η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα έδινε στη χώρα μεγάλη ευελιξία στον τομέα της οικονομίας, αναφέρεται ωστόσο στους κινδύνους από μια τέτοια εξέλιξη.

«Στην πράξη, θα ισοδυναμούσε με διακοπή στην εξυπηρέτηση του χρέους και αυτό θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες, όπως επιτάχυνση του πληθωρισμού, κατάρρευση του πραγματικού εισοδήματος, αποκλεισμό των ελληνικών τραπεζών από τις αγορές κεφαλαίου και υπέρμετρες δυσκολίες όσον αφορά τη διαδικασία εξυγίανσης του προϋπολογισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προφυλακιστέος ο Κώστας Γιαννίκος για χρέη του Alter προς το Δημόσιο

Μη απόδοση ΦΠΑ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο μέχρι πρότινος ισχυρός άντρας του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Κώστας Γιαννίκος, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κ. Γιαννίκος απολογήθηκε για χρέη που αφορούν μη απόδοση ΦΠΑ, από την ιδιοκτήτρια εταιρία του τηλεοπτικού σταθμού, που φέρονται να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μ.Ραχόι συνομίλησε ο Αντώνης Σαμαράς

Ευχές για τις εκλογές


Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ραχόι
Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ραχόι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επικοινώνησε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, συζήτησαν, σε πολύ καλό κλίμα, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ευρώπη.
Ο κ. Ραχόι ευχήθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας καλή επιτυχία στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τώρα-Φωτιά στην Μάνδρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα, στην Μάνδρα Αττικής. Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Read more...

Περιοδεία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουνίου

Επίθεση Ψωμιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Θεσσαλονίκη
Στον νομό Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει, την Πέμπτη 14 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να έρθει σε επικοινωνία με τους πολίτες. Την αναγγελία της περιοδείας έκαναν ο πρόεδρος των οργανώσεων του κόμματος στον νομό, Δημήτρης Τσάμης και ο υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, ο κ. Ψωμιάδης επιτέθηκε εναντίον του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «παίζει περίεργα και αντεθνικά παιγνίδια στη Θράκη».
Κατήγγειλε, επίσης, ότι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη κυκλοφόρησαν προεκλογικό φυλλάδιο, στο οποίο αναγράφεται ότι «οι Τούρκοι αρχίζουν να κατακτούν τη Δυτική Θράκη» και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τους αποσύρει από το ψηφοδέλτιο του κόμματός του.
Επιπλέον, κατηγόρησε τους προέδρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΛΑΟΣ, Πάνο Καμμένο και Γιώργο Καρατζαφέρη, αντίστοιχα, ότι προχώρησαν σε συκοφαντίες εις βάρος του, επειδή βλέπουν τα ποσοστά των κομμάτων τους να μειώνονται.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε πως ποτέ δεν είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι αδελφική παράταξη με τη ΝΔ και κάλεσε όσους δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις 6 Μαΐου να το πράξουν τώρα. «Οποιαδήποτε ψήφος εκτός ΝΔ ή ψήφος σε μικρότερα κόμματα, είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος που θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική τραγωδία», παρατήρησε.
Στη συνέντευξη παρίστατο και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα του κ. Καμμένου και την προσχώρηση του στη ΝΔ «για να μην μπει η χώρα σε εθνική περιπέτεια» όπως είπε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιο βουλευτή του στην Κορινθία

«Ανεξήγητη και ανήθικη» συμπεριφορά


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Ανεξήγητη και ανήθικη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας τη δημοσιοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος του υποψήφιου βουλευτή του Νίκου Χανιά, ο οποίος ανέφερε στο μήνυμα -μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές- ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την 6η Μαΐου είναι εσφαλμένη και εκφράζει τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο το κόμμα να γίνει κυβέρνηση.
Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δ.Βίτσα, ο κ. Χανιάς τονίζει: «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας».
Μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5 ο κ. Χανιάς τονίζει: «Μετά τις προγραμματικές εξαγγελίες, πριν από μιάμιση βδομάδα περίπου, διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά σε ένα αδιέξοδο.
» Είτε θα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο, διαχειριζόμενος αυτό κάπως καλύτερα, οπότε εξαπατά όλους αυτούς στους οποίους σήμερα δίνει ελπίδες, είτε να καταγγείλει και να ακυρώσει το μνημόνιο, οπότε μοιραία σταματά η χρηματοδότηση και πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι εγκλωβισμένος σε αυτές τις θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα ακυρώσω το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα κρατήσει τη δανειακή σύμβαση. Εγώ νομίζω ότι αυτό είναι όχι μόνο σουρεαλιστικό, αλλά εκτός πραγματικότητας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο κ. Χανιάς ουδέποτε είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και μάλιστα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις προεκλογικές δραστηριότητες.
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «έκπληξη αλλά και οργή» για το μήνυμα του εν λόγω υποψηφίου, ενώ αναφέρει ότι ταυτόχρονα «μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο».
Περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις εξελίξεις που ακολούθησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε -κυρίως- τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου και τονίζει:
Ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Κορινθίας, διαβεβαιώνει ότι «το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές» και τονίζει:
«Τέτοιου είδους πρακτικές μάς δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων λόγω εκλογών...



Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, κατά το διήμερο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά την... άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Συγκεκριμένα, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως εξής:

- Το Σάββατο (16.06.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
- Την Κυριακή (17.06.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
- Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
- Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία
- Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο)
- Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
- Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
- H Αρχή έκδοσης του δελτίου ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος και η αποστολή του γίνεται από την Αρχή που το εκδίδει, με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονική αλληλογραφία (εφόσον ο αιτών δεν το υποβάλλει αυτοπροσώπως). Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο τρεις μήνες πριν την υποβολή του.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση Δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
protothema.gr


Read more...

Ρίχνει το βάρος στην Αττική

Στη μάχη της πλατείας βρίσκεται από εχθές και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος μαζί με το σύνολο των προβεβλημένων στελεχών του κόμματός του εξορμά στο λεκανοπέδιο Αττικής, θεωρώντας ότι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει σε αυτές τις περιφέρειες η ΝΔ θα είναι καθοριστικά. Χθες ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε προεκλογικά περίπτερα του κόμματός του στην πλ. Συντάγματος, στο Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Γαλάτσι και το Ν. Ψυχικό, περιοχές όπου τον περασμένο Μάιο η ΝΔ είχε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά.
Ο κ. Σαμαράς, όπως γράφει το Έθνος, επιδιώκει παράλληλα να «ανοίξει» την προεκλογική ατζέντα και χθες επανέφερε –με πρωτοβουλίες του- θέματα που είχαν μείνει στη «σκιά του Μνημονίου». Συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπ. Μαραβέγια και μετά παρουσίασε δέσμη μέτρων για την στήριξη των νέων αγροτών.
Ταυτόχρονα η ΝΔ κλιμακώνει, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, την επίθεσή της στο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να προβάλει δηλώσεις για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. Οι επιτελείς της Λ. Συγγρού αναφέρθηκαν πάλι στον Π. Λαφαζάνη, προβάλλοντας δήλωσή του, «καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει «έξοδος από το ευρώ». Επίσης προέβαλαν  απόσπασμα συνέντευξης του οικονομικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος αναφερόμενος στα χρήματα που λαμβάνει η χώρα από την τρόικα, ότι «είναι λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο. Είναι μία βοήθεια που όποια χώρα την παίρνει την οδηγεί στην καταστροφή Επομένως δεν υπάρχει καμία ελπίδα να πάρουν οι Γερμανοί, Φινλανδοί, Γάλλοι τα λεφτά τους πίσω».enikos.gr

Read more...

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για τη σωτηρία της χώρας

ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Δημήτρης Αβραμόπουλος: Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για τη σωτηρία της χώρας
Την ανάγκη η 17η Ιουνίου να είναι ημέρα εθνικής συνεννόησης για την αληθινή σωτηρία της χώρας, την επαναφορά της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, της προοπτικής και της ελπίδας επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής. 


Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως «το κεντρικό μήνυμα-εντολή είναι να βρεθούν κοινοί τόποι συνεννόησης, ώστε η χώρα παραμένοντας στο ευρώ, να αναθεωρήσει βασικά σημεία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, με σκοπό να αρθούν αδικίες και να στηριχθούν οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις» και αποκηρύσσει διχαστικά διλήμματα, που όπως λέει «διασπούν την κοινωνική, πολιτική και εθνική ενότητα, προσφέρουν κακές υπηρεσίες αυτή την ώρα και προβληματίζουν τους πολίτες μπροστά στις εκλογές».
Ο κ. Αβραμόπουλος κάνει λόγο για «ένα νέο 'σύμφωνο με την κοινωνία' που θα συνυπογράφουν όλες οι ηγεσίες των κομμάτων, κάτι που προϋποθέτει άμεσα σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και μάλιστα καλεί τα κόμματα να υποστείλουν τις σημαίες τους και να προτάξουν τις αξίες τους, με πρώτη εκείνη της ενότητας του λαού μας και της σωτηρίας της πατρίδας».
Τονίζοντας πως η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο ο κ. Αβραμόπουλο ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του «θα επιζητήσει, από οποιαδήποτε θέση μας κατατάξει ο λαός και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την συνεργασία όλων των κομμάτων».http://newpost.gr

Read more...

Πάγκαλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση!»

«Φραστική μπαρούφα» τα περί παραμονής στην ευρωζώνη



 
 



Με τον ΣΥΡΙΖΑ τα... έβαλε εκ νέου ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διαπιστώνω μια συζήτηση για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση! Αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα, ακόμη και με το μπόνους των 50 εδρών, θα φθάσει τις 125-130 έδρες. Χρειάζεται ακόμη 20 έδρες. Δεν θα βρει ποτέ εταίρους. Το ΚΚΕ έχει δηλώσει απερίφραστα την άρνησή του να συμμετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος -αν μπορεί να σκεφθεί κανείς κάτι τόσο τερατώδες- δεν επαρκεί, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει απερίφραστα ότι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής λύσεως».

Μάλιστα, δεν δίστασε να απαντήσει στα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στόχος του είναι η παραμονή στην ευρωζώνη, με τη φράση: «Πρόκειται περί φραστικής μπαρούφας. Διότι, μόλις καταγγείλουν το Μνημόνιο, αμέσως οι Ευρωπαίοι θα σταματήσουν την εκταμίευση των πόρων, θα δεχθούν την καταγγελία του Μνημονίου και η σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη θα πάψει να υπάρχει. Και αυτό θα γίνει σε ελάχιστα 24ώρα, ίσως και μέσα σε ένα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψης κοινωνικής αναταραχής, οικονομικής ανατροπής κλπ».

«Το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ένας δεν λείπει. Λένε ψέματα, για να πάρουν ψήφους. Υπόσχονται ότι θα φθάσουμε στο βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν το Μνημόνιο» συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος.protothema.gr

Read more...

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών



Σκηνικό ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στήνεται στο ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και το εκλογικό ποσοστό του κόμματος στις 17 Ιουνίου.
Μετά τις σαφείς αιχμές του Ευ. Βενιζέλου στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου την περασμένη Κυριακή, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, που επί της ουσίας είπε ότι δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ όσοι από τον Μάρτιο και μετά είναι απόντες, αλλά και στην παλαιότερη δήλωση του προέδρου ότι το βράδυ των εκλογών θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές στο κόμμα, απάντησε χθες ο Γιάννης Ραγκούσης και σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο κ. Βενιζέλος στους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε τον πρόεδρο, ζητώντας αλλαγές στο κόμμα από την κορυφή μέχρι τη βάση.
Η Ιπποκράτους επέλεξε να μην απαντήσει άμεσα στον κ. Ραγκούση, αναμένοντας προηγουμένως το αποτέλεσμα της Κυριακής. Συνεργάτες του κ Βενιζέλου έλεγαν πάντως ότι το σχέδιο αλλαγών του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, και επιβεβαίωναν, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ότι με τη φράση κατά όσων ήταν απόντες από το Μάρτιο και μετά, ο κ. Βενιζέλος εννοούσε μεταξύ άλλων και τον κ. Ραγκούση, όπως επιβεβαίωναν και το ότι, ενώ υπήρξαν πολλές εισηγήσεις για τον αποκλεισμό του κ. Ραγκούση και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφοδέλτια αλλά ο κ. Βενιζέλος τελικά δεν τις υιοθέτησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, παρά το γεγονός ότι στην ομάδα που συνεδριάζει καθημερινά στην Ιπποκράτους μετέχουν στελέχη όπως η Α. Διαμαντοπούλου και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με στελέχη που είχαν την αναφορά τους στον Γ. Παπανδρέου αλλά και με εκείνα που κινούνται στον πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό χώρο είναι από ανύπαρκτες ως αρνητικές.enikos.gr

Read more...

«Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Δηλώσεις από τη Χαλκίδα


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκίδας με επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες.

«Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη και όλοι μαζί πρέπει αυτή τη λύση να την υπερασπιστούμε και όσο περισσότερο υποστηρίζουμε αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική τόσο περισσότερο θα βγει κερδισμένη και η πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Επανέλαβε, επίσης, τα σημεία του προγράμματος της ΝΔ για εξασφάλιση εργασίας σε χιλιάδες ανέργους, σημειώνοντας πως με ένα σταθερό σχέδιο αλλά και με ουσιαστικές αλλαγές στο Μνημόνιο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Αυτή την ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντά κομματικά στελέχη, ενώ το απόγευμα θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σαχινίδης: «Επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ»


«Όσο περισσότερες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα, τόσο περισσότερο θα τρίζει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε σχέση με τις αντοχές του και αυτό δεν είναι καλό για την Ελλάδα» είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης στον Real fm και την Κάτια Μακρή.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Γερμανία από την πρώτη στιγμή επιδίωξε να εντάξει στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως της Ισπανίας».
«Δεν τίθεται ζήτημα χαλάρωσης των όρων, γιατί επωμίζονται περισσότερα βάρη  οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, η Ελλάδα είναι σε επωφελή θέση που εξασφάλισε τη δανειακή σύμβαση και με επιτόκια με 2% όταν η Ισπανία και η Ιταλία δανείζονται με 6%» είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την παροχολογία τους μας οδηγεί με ολική επαναφορά στο 2009 και θα είναι καταστροφική.  Η άλλη πολιτική, είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που δίνει διέξοδο στη χώρα με ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και η επαναφορά της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» είπε ο κ. Σαχινίδης.
«Όσο περισσότερες δυνάμεις συμμετέχουν στην κυβέρνηση τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι η πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση» τόνισε ο πρώην υπουργός.
Ο κ. Σαχινίδης χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανεύθυνη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εάν πυροβολήσεις δεν θα καταστραφεί μόνο η Ευρώπη αλλά θα καταστραφεί και η Ελλάδα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται πολύ λάθος την πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.enikos.gr

Read more...

Εγκαταλείπουν τον ΕΟΠΥΥ


Εγκατέλειψαν τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
Με απόφαση της ΟΤΟΕ, το σκέλος των τραπεζών αποσύρθηκε από το ΤΑΥΤΕΚΟ, που είχε ιδρυθεί από κοινού με τις ΔΕΚΟ και είχε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ την 1η Μαΐου 2012, προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση δικού τους Ταμείου Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι στον προβληματικό, πλέον, ΕΟΠΥΥ δεν ενσωματώθηκε την 1η Ιουνίου του 2012, όπως προγραμματιζόταν, ούτε το ΕΤΑΑ μετά από απόφαση των δικηγόρων, των γιατρών και των μηχανικών, που το συγκροτούν.enikos.gr

Read more...

Επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και με τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ



Επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και με τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης κάλεσε τους πολίτες να διαμορφώσουν με τη ψήφο τους στις 17 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα πρέπει να πάει με σχέδιο και κυβέρνηση στο κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, αλλά και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα.
Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης», σημείωσε ότι προϋπόθεση για το σχηματισμό της είναι και η συμμετοχή του δεύτερου κόμματος.

«Η χώρα είναι σε μια κρίση βαθιά και πρωτοφανή. Πρέπει να αλλάξουμε το σχήμα στήριξης της εθνικής αυτής προσπάθειας. Να συμφωνήσουν οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «τα κόμματα τα οποία δίνουν αυτόν τον ψεύτικο διπολισμό δεν μιλούν για την επόμενη μέρα».

«Η Ελλάδα οδηγείται στον τοίχο, οδηγείται στην καταστροφή...Και πίσω από αυτά υπάρχουν και συμφέροντα που επενδύουν», επεσήμανε και τόνισε ότι «το λόμπι της δραχμής επενδύει στο αδιέξοδο».

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα L' Unita ο κ. Βενιζέλος προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.
«Είναι απολύτως αναγκαίο, μετά τις εκλογές, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διότι διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να διαχειρισθούμε την κρίση», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας κυβέρνησης που να έχει απέναντί της μεγάλη και σκληρή αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση για τη συγνώμη που διατυπώνει σε προεκλογικό διαφημιστικό σποτ του κόμματος σημειώνει ότι είναι ουσιαστική και εξηγεί ότι «η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη μιας ειλικρινούς και σε βάθος ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Ή, για να ειπωθεί από μια άλλη οπτική γωνία, μια αίσθηση αμεριμνησίας για την περίοδο από το 1974 και μετά, και ιδίως από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη». Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες ή τις περισσότερες ευθύνες τις φέρει το κόμμα του, διότι πρόκειται για μια ευθύνη που διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα».

Για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι «το 85% της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ, θεωρώντας το κάτι το αυτονόητο και εκτός πάσης διαπραγμάτευσης. Από την άλλη, όμως- προσθέτει - μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφία θέλει να μην συνεχισθούν επώδυνα μέτρα τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία».

Ακόμη αναφέρει ότι στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν «για το νέο δάνειο, για την μείωση του χρέους και το PSI, έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς. Τώρα, όμως, βάσει του κεκτημένου αυτού και της διαδικασίας της αναθεώρησης που προβλέπει η ίδια η δανειακή σύμβαση, θέτουμε τα ζητήματα που, στην πραγματικότητα είχαμε θέσει και στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.http://newpost.gr

Read more...

Συλλαλητήριο κατά της "Χρυσής Αυγής", στα Χανιά ...



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα από φορείς και πολίτες των Χανίων με αφορμή τα τελευταία γεγονότα βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής που προκάλεσαν το λαϊκό αίσθημα.

Το... αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με σημείο συνάντησης την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού καλεί σε συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, τραμπουκική επίθεση του φασίστα Κασιδιάρη ενάντια στις υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Μόλις μπήκαν στη Βουλή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, έστω και για 48 ώρες, κλιμάκωσαν τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

Πρώτα προπηλάκισαν τους δημοσιογράφους απαιτώντας να σηκωθούν μπροστά στο φύρερ της συμμορίας σε συνέντευξη τύπου με χυδαίες εντολές τύπου «εγέρθητι». Μετά συμμορίες της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της Αστυνομίας οργάνωσαν επιθέσεις στη Καλλιθέα, το Περιστέρι, τα Βασιλικά της Εύβοιας. Εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ στις 16 Μάη, μέρα φοιτητικών εκλογών χτυπώντας φοιτητές. Στο κέντρο της Αθήνας επιχείρησαν εισβολή στα Γραφεία της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη. Στη Πάτρα σπίλωσαν τη μνήμη του δολοφονημένου Α.Λαζανά και προχώρησαν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται δίκες στελεχών της, όπως της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη για μαχαιρώματα προσφύγων και πανεπιστημιακών σε περιπολίες τρόμου στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πανεπιστημιούπολη. Είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας!Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη συμμορία των νεοναζί να εξαπατά παριστάνοντας τη «αντισυστημική» και «αντιμνημονιακή» δύναμη όταν χτυπάει με ρόπαλα αριστερούς αγωνιστές και προχωράει σε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών.

Στόχος τους είναι το χτύπημα του οργανωμένου εργατικού κινήματος, των απεργιών και καταλήψεων, της δύναμης που δίνει την ελπίδα ότι θα ξηλώσουμε τη λιτότητα, την ανεργία, τις περικοπές που σκορπάνε τη φτώχεια και την εξαθλίωση στις γειτονιές.

Στόχος τους είναι η απαλλαγή των Τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοεπιχειρηματιών από τις ευθύνες τους για την δυστυχία, την ανεργία και την απελπισία που φέρνει το καπιταλιστικό σύστημα με το ρίξιμο της ευθύνης στους μετανάστες και την μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα προβλήματα του κόσμου."
flashnews.gr


Read more...

«Μην διακόψετε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας»..




Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπει ... συνολική κατάρρευση της Ευρωζώνης.

«Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρουμπινί υποστηρίζει ότι «το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ, εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη» ενώ τονίζει ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι επενδυτές θα φοβηθούν και στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες». Με άλλα λόγια, επισημαίνει, «όποιος τραβήξει την «πρίζα» στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η εξασφάλιση χρηματοδότησης για μια ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, είτε η συνέχιση της χρηματοδότησης, όπως έγινε στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας. Υπογραμμίζει δε ότι «και οι δύο εκδοχές είναι πιο οικονομικές για τον Γερμανό φορολογούμενο, από ό,τι η διάλυση της Ευρωζώνης».

Ο Ν. Ρουμπινί αναφέρει ότι χωρίς το ευρώ και τους Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους, η Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, «θα ήταν οικονομικός και πολιτικός νάνος απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα» και επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση για την επιμονή της στην πολιτική λιτότητας:

«Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τους φόρους και να αυξήσουν τους μισθούς. Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη», δηλώνει και προχωρά ακόμη περισσότερο, προτείνοντας το Βερολίνο να δώσει επιταγή 1.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για διακοπές, υπό τον όρο αυτές να γίνουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσους αγοράζουν εξοχικά στις νότιες χώρες.

O Νουριέλ Ρουμπινί σημειώνει επίσης την ανάγκη οι ηγεσίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ετοιμάσουν έναν οδικό χάρτη με ορίζοντα 5-10 ετών, με σκοπό τη δημιουργία μιας ένωσης με κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική και κεντρικό έλεγχο των τραπεζών.

«Όταν όλα αυτά υλοποιηθούν, τότε μπορεί η Άγγελα Μέρκελ να γίνει πρόεδρος αυτής της ένωσης», αναφέρει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


Read more...

Πλαίσιο 12 θέσεων από την ΝΔ για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ



Πλαίσιο 12 θέσεων από την ΝΔ για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση
Με τη σημερινή παρουσίαση του πλαισίου θέσεων του κόμματος για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση, ολοκληρώνεται από την ΝΔ το «πακέτο» προτάσεων για την αντιμετώπιση, σε πρώτο χρόνο, των κεντρικών ζητημάτων τα οποία απαιτείται να επιλυθούν ώστε να μπει η χώρα σε πορεία ανάκαμψης.


Επί της ουσίας πρόκειται για τη μετακίνηση του επικέντρου της πολιτικής ατζέντας στα θέματα που, πλην της οικονομίας και για την οποία δείχνει να διαμορφώνεται πλέον σαφής εικόνα για τις θέσεις των κομμάτων, απασχολούν έντονα την κοινωνία. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, διασυνδέονται με την οικονομία και την ανάκαμψη, ωστόσο στον ενδιάμεσο χρόνο που απαιτείται, είναι αναγκαίο να ληφθεί μια σειρά από άμεσες αποφάσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ένα πλαίσιο 12 θέσεων της ΝΔ, οι οποίες κρίνονται ως άμεσα εφαρμόσιμες –κυρίως διαμέσου νομοθετικών πρωτοβουλιών- για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Μεταξύ άλλων, η νομοθετικές προβλέψεις αναφέρονται στα εξής:

-       Ως κεντρικό θέμα αντιμετωπίζεται η διαχείριση των διαδηλώσεων σε δύο βασικές κατευθύνσεις. Πρώτον είναι η διασφάλιση των συνθηκών ειρηνικής διαμαρτυρίας, ώστε να μη μετατρέπονται οι διαδηλώσεις σε αντάρτικο πόλης και, συναφώς, η χρήση κατασταλτικών μέρων χωρίς να διακυβέυεται η σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών. Δεύτερον, η διαχείριση ολιγάριθμων διαδηλώσεων ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

      Η αλλαγή του ποινικού, δικονομικού και νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

      Η νομοθετική παρέμβαση για τη διαφοροποίηση των κανόνων εμπλοκής, με την ενεργοποίηση του θεσμού του αστυνομικού γειτονιάς

-       Η ενοποίηση διευθύνσεων δίωξης εγκλήματος.

      Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα για την καταπολέμηση της εσωτερικής διαφθοράς.

-       Η εφαρμογή πολιτικών για την αποσυμφόρηση των φυλακών από λαθρομετανάστες.

Στόχευση της Συγγρού είναι να ξαναθέσει συνολικά το πλαίσιο συζήτησης αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας, με κομβικές παρεμβάσεις τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στο νομοθετικό και δικονομικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα γενικό περίγραμμα, εντός του οποίου θα επανασχεδιαστεί ένα νέο μοντέλο κοινωνικής ασφάλειας.

Πάνος Ρασσιάς 
 http://newpost.gr

Read more...

1500 ευρώ το κεφάλι


Ξεκίνησε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για τα πρώτα 420.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, προκύπτει μέσος φόρος 1.445 ευρώ.
Στη σειρά αυτή των εκκαθαριστικών περιλαμβάνονται 280.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά. Τα πιστωτικά σημειώματα είναι 37.000 και οι επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

"Έστω και μια ώρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφή...", λέει υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού!

Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιστολή του Νίκου Χανιά υποψήφιου βουλευτή του κόμματος



 
 



Σε νέους... μπελάδες βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή που έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την παράταξη, καθώς, όπως εξηγεί, ακόμα και μία ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα «Τα Νέα», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει, απευθυνόμενος στο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Νίκος Χανιάς γράφει ότι «τρέμει» στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, καθώς, όπως υποστηρίζει, αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

Και καταλήγει, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα, του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αποκαλεί ανήθικη και ανεξήγητη την επιστολή του Νίκου Χανιά.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο κ. Χανιάς ήταν παρών σε όλες τις συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας και ιδιαίτερα θερμός για το κόμμα, καθώς τις τελευταίες ημέρες έκανε σειρά περιοδειών στην περιοχή του.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κάνει λόγο για «ανεξήγητη και ανήθικη πράξη» εκ μέρους του κ. Χανιά, παρατηρώντας ότι ουδέποτε είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και μάλιστα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις προεκλογικές δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «έκπληξη, αλλά και οργή» για το μήνυμα του εν λόγω υποψηφίου, ενώ αναφέρει ότι ταυτόχρονα «μας κοινοποίησε και μία επιστολή, την οποία είχε στείλει στον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο».

Περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις εξελίξεις που ακολούθησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε -κυρίως- τι έγινε.

Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου και τονίζει:

«* Επειδή τόσο πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όσο και κυρίως μετά από αυτές, ο κ. Χανιάς δεν είχε εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

* Επειδή συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις σε όλες τις προεκλογικές συσκέψεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

* Επειδή συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, παρά τη δυνατότητα που είχε να ζητήσει την εξαίρεσή του από αυτό.

* Επειδή έχει αρθρογραφήσει μετά τις εκλογές στις 27 Μαΐου δηλώνοντας ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η υπερψήφισή του αποτελούν τη μόνη διέξοδο για τη χώρα.

* Επειδή μέχρι και την Τετάρτη 5/6 συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (Τετάρτη 5/6 ομιλία στο Διμηνιό, Τρίτη 4/6 περιοδεία σε Τιτάνι, Μποζικά, Καστράκι και ομιλία στη Δάφνη, Δευτέρα 3/6 συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο κ.ο.κ.).

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι:

«* Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά οποιουδήποτε πολιτεύεται, πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη.

* Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές απόψεις του Νίκου Χανιά.

* Γιατί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα.

* Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.

* Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή, δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Κορινθίας, διαβεβαιώνει ότι «το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία, για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές».

Και τονίζει: «Τέτοιου είδους πρακτικές μάς δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες».protothema.gr

Read more...

Το μόνο σενάριο στο οποίο εργαζόμαστε είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τονίζει η Κομισιόν

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα


«Η Επιτροπή δεν κάνει σενάρια ταινιών καταστροφικού περιεχομένου», υπογραμμίζουν από τις Βρυξέλλες
«Η Επιτροπή δεν κάνει σενάρια ταινιών καταστροφικού περιεχομένου», υπογραμμίζουν από τις Βρυξέλλες   (Φωτογραφία:  Reuters )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε γνώση σεναρίων αντιμετώπισης των επιπτώσεων ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και δεν εργάζεται πάνω σε τέτοια σενάρια, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος σχολιάζοντας χθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, υπογράμμισε ότι στο μόνο σενάριο στο οποίο δουλεύει η Επιτροπή είναι αυτό της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της στήριξης της χώρας.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κάποιες χώρες ή κάποιοι οργανισμοί εκπονούν παρόμοια σενάρια.
«Η Επιτροπή δεν κάνει σενάρια ταινιών καταστροφικού περιεχομένου», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Μπαγί.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και να αναμείνουμε την απόφαση του ελληνικού λαού στις 17 Ιουνίου και αρνήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις ελληνικών πολιτικών κομμάτων περί του αιτήματος επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σέγκεν, ο Ο. Μπαγί σημείωσε ότι, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και προσώπων, μόνο για λόγους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας τάξης και όχι για οικονομικούς λόγους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις, τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...



«Θα πέσουν σφαλιάρες στη Βουλή»!...
Αυτή την φορά πρωταγωνιστής δεν ήταν ο πρώτος διδάξας Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά ο συναγωνιστής του Ηλίας Παναγιώταρος.

Σε συγκέντρωση που έκανε η Χρυσή Αυγή στον Φλοίσβο, ο... υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος έκανε τις δικές του προεκλογικές εξαγγελίες για τον τομέα του κοινωνικού ρατσιστικού κράτους και απείλησε με χειροδικία τους βουλευτές που θα τολμήσουν να ανοίξουν συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Όπως είπε, σε περίπτωση που τεθούν εθνικά θέματα στο κοινοβούλιο και ανοίξει συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, "για προειδοποίηση θα τους δείξουμε το βίντεο του ΑΝΤ1 και αν δεν το καταλάβουν θα τους το εξηγήσουμε..."

"Ξεδίπλωσε" επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα έχουν καλύτερη φροντίδα οι έλληνες ασθενείς στα νοσοκομεία. Αν μπει, είπε, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδια τους για να μπουν στην θέση τους Ελληνες!
seleo.gr



Read more...

Αναγκαίο το κούρεμα ενός «σημαντικού μέρους» του χρέους, λέει ο Γ. Δραγασάκης...



Η διαγραφή ενός «σημαντικού μέρους» του δημοσίου χρέους είναι αναγκαία, καθώς το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί, επισημαίνει σε συνέντευξή του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι ... εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει άμεσα μία κοινή ευρωπαϊκή λύση, μια μεταβατική λύση θα μπορούσε να είναι η συμφωνημένη αναστολή πληρωμών των τόκων (μορατόριουμ) μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης από την τρόικα, λέει ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες» και επισημαίνει ότι εκτός από τη μεγάλη αναταραχή που θα προκαλούσε στην Ευρώπη» αυτή η απόφαση, «θα μας έδινε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε το χρέος συνολικά».

Ερωτηθείς για το αν η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει «σχέδιο Β» για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, λέει ότι «ένα σύγχρονο και κοινωνικά υπεύθυνο κράτος, πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για τα λιγότερο πιθανά ενδεχόμενα», που μπορεί να αφορούν και σε «ανεύθυνους και ωμούς εκβιασμούς».

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ακόμα ότι η ρύθμιση και η μερική διαγραφή τραπεζικών οφειλών είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση των τραπεζών και την οικονομική ανάκαμψη και θα μπορούσε να είναι μέρος της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, λέει ότι ως προς τη μεθόδευση του τρόπου αντικατάστασης του Μνημονίου από ένα «ανορθωτικό πρόγραμμα» υπάρχει «όχι μόνο περιθώριο αλλά και ανάγκη συζήτησης» με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε για ένα πρόγραμμα παροχών χωρίς καμία μεταρρύθμιση. Από πού θα καλυφθεί το κόστος για την υλοποίηση όσων υπόσχεται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για πολλά από τους υπεύθυνους της οικονομικής καταστροφής.

Η αλήθεια όμως είναι ότι στην καρδιά του πολιτικού μας σχεδίου είναι ένα τολμηρό πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, παντού.

Δεν πάει άλλο με αυτό το κράτος, με αυτό το φορολογικό σύστημα, με αυτό το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να αλλάξουν όλα, με σχέδιο, αποφασιστικότητα και επιμονή, διαφορετικά η καταστροφή θα γίνει ολοκληρωτική.

Στο πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την ολική ή μερική διαγραφή τραπεζικών οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πώς θα γίνει αυτό και με ποιον τρόπο θα καλυφθεί το κόστος;

Αυτό δεν προτείνεται μόνο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι ταυτόχρονα προϋπόθεση για την εξυγίανση των τραπεζών και την ανάκαμψη της οικονομίας. Αν οι τράπεζες μείνουν φορτωμένες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τότε για χρόνια πολλά ίσως και δεκαετίες θα είναι παγιδευμένες στην ανακύκλωση των παλιών δανείων, και όχι στη χορήγηση νέων. Γι’ αυτό η ρύθμιση και η μερική διαγραφή χρεών, ιδίως των φτωχών νοικοκυριών, υπό όρους και προϋποθέσεις βεβαίως, θα είναι μέρος της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ποια είναι τα πρώτα μέτρα άμεσης ανακούφισης των πλέον ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων που μπορεί να λάβει μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ανεξαρτήτως της όποιας πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το Μνημόνιο;

Προτείνουμε στο πρόγραμμά μας εξειδικευμένα μέτρα εισοδηματικής και φορολογικής πολιτικής. Θα ήθελα όμως να τονίσω τη συνολικότερη προσέγγισή μας στο θέμα αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, πραγματικής Δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ισότητας. Η στρατηγική μας πάει πέρα από τον νεοφιλελεύθερο, καταστροφικό καπιταλισμό.

Οι άμεσοι στόχοι μας όμως είναι κατ’ αρχήν αμυντικοί. Άμεσος στόχος μας είναι να ανακόψουμε την ύφεση, να βάλουμε τέλος στην πτώση. Να σταματήσει η μείωση των μισθών και των συντάξεων. Να μην υπάρξει κανένα άλλο βάρος, φορολογικό ή εισοδηματικό, στα κάτω τμήματα της κοινωνίας που έχoυν οικονομικά γονατίσει, αντίθετα να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης. Να περιορίσουμε την ανασφάλεια και να δώσουμε ξανά ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική στην κοινωνία.

Αν μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, τότε πολλά θα μπορέσουν να γίνουν στη συνέχεια. Χωρίς αυτό, αν η πτώση συνεχίζεται, ό,τι και αν «δώσουμε» θα χαθεί και πάλι. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες δυνατότητες υπάρξουν θα αξιοποιηθούν υπέρ αυτών που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Τι προτείνετε για τη διαχείριση του χρέους;

Η θέση που διατυπώσαμε από την αρχή είναι ότι η κρίση που ζούμε έχει ενδογενείς αιτίες, ταυτόχρονα όμως είναι μέρος μιας ευρύτερης, διεθνούς και ευρωπαϊκής, κρίσης του χρηματιστικού καπιταλισμού και του τρόπου που οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γι' αυτό και η βασική μας θέση, η πρώτη μας επιλογή, είναι να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή λύση για το ζήτημα του συσσωρευμένου χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των χωρών. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολλά μέτρα και «εργαλεία», όπως η απορρόφηση ενός μέρους των εθνικών χρεών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή κάποιον συναφή οργανισμό, το χαμηλότοκο δανεισμό των κρατών από την ΕΚΤ, όπως γίνεται με τις τράπεζες, την έκδοση κοινών ευρωομολόγων κ.λπ.

Αυτές οι απόψεις μας, που όταν τις πρωτοδιατυπώσαμε αντιμετωπίζονταν ως αιρετικές, σήμερα αποτελούν κοινό τόπο στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ευρώπη και διεθνώς.

Σε τι θα εξυπηρετήσει το μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους;

Αν αυτή η κοινή ευρωπαϊκή λύση που ανέφερα δεν υπάρξει άμεσα, τότε μια μεταβατική λύση θα μπορούσε να είναι η συμφωνημένη αναστολή πληρωμών των τόκων μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία. Διαφορετικά είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. Διότι δεν μπορούμε ταυτόχρονα να πετύχουμε και μηδενισμό του ελλείμματος, και χρηματοδότηση της ανάκαμψης, και πληρωμή τόκων, οι οποίοι μάλιστα ανέρχονται στα 110 δισ. ευρώ ως το 2020. Πώς να τους πληρώσουμε χωρίς ανάπτυξη; Και πώς να έχουμε ανάπτυξη αν κάθε ευρώ που βγάζουμε πρέπει να το δίνουμε για τόκους;

Με το να κρύβουμε τα προβλήματα, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα, δεν κερδίζουμε τίποτε. Μόνο αν δούμε κατάματα την πραγματικότητα θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Η συμφωνημένη αναστολή πληρωμών επομένως που προτείνουμε θα επιτρέψει να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να υπάρξει ανάκαμψη, και στη συνέχεια να διευθετήσουμε το ζήτημα του χρέους και άλλες εκκρεμότητες.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που η τρόικα απορρίπτοντας την πρόταση αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης;

Οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι ανεξέλεγκτες ρήξεις, δεν ωφελούν κανέναν. Σε ό,τι μας αφορά δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν προκληθούμε γι’ αυτό. Επομένως ούτε η Ε.Ε. έχει λόγους να προχωρήσει σε μονομερή διακοπή της χρηματοδότησης. Εκτός της μεγάλης αναταραχής που θα προκαλούσε στην Ευρώπη κάτι τέτοιο, θα μας έδινε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε το χρέος συνολικά.

Γενικότερα, στην κατεύθυνση αυτή, θα μεγιστοποιηθούν οι ζημιές και οι κίνδυνοι και για εμάς και για τους Ευρωπαίους. Το θέμα είναι στη θέση του Μνημονίου να μπει ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της κοινωνίας και ανασυγκρότησης της οικονομίας, και, στη βάση αυτή να ανακτήσουμε τη θέση μας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας.

Πέρα απ’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο και μη εξυπηρέτηση του λεγόμενου επαχθούς χρέους;

Ο έλεγχος των όρων και των συνθηκών που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία είναι αναγκαίος. Όμως δεν συνδέεται άμεσα με την ανάγκη διαγραφής ενός σημαντικού μέρους του χρέους. Αυτή η διαγραφή είναι αναγκαία επειδή το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί. Αυτό ισχύει ακόμη και αν το χρέος κριθεί τυπικά νόμιμο.

Πέραν της διαγραφής πρέπει να υπάρξει και ρήτρα εξυπηρέτησης του υπόλοιπου, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης και την αναπτυξιακή βοήθεια που θα δεχθούμε. Όπως αναγνώρισε πρόσφατα και ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκαρ Φίσερ, η Ελλάδα είναι σαν να έχει βγει ηττημένη από έναν πόλεμο. Η ρύθμιση λοιπόν που πέτυχε η Γερμανία για τα δικά της χρέη μετά τον πόλεμο, το 1953, συνιστά ένα παράδειγμα που πρέπει να το μελετήσουμε και για τη δική μας περίπτωση.

Με δεδομένο ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αρνούνται να προχωρήσουν σε καταγγελία του Μνημονίου, ενώ το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας, θα μπορούσε να στραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους Ανεξ. Έλληνες για τον σχηματισμό κυβέρνησης;

Ανεξάρτητα από το ποσοστό ψήφων που θα έχουμε, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική στήριξη με βάση του πρόγραμμά της. Πιστεύουμε ότι οι βουλευτές τόσο του ΚΚΕ όσο και της ΔΗΜΑΡ δεν θα έχουν λόγους να μην δώσουν στήριξη σε ένα πρόγραμμα σωτηρίας του λαού και ανόρθωσης της κοινωνίας. Και βεβαίως το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε αλλαγές, εφόσον αυτές δεν αλλοιώνουν τη βασική κατεύθυνσή για την οποία και θα μας ψηφίσουν οι πολίτες.

Αν υποθέσουμε ότι οι πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν με την καταγγελία του Μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα πίσω προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση;

Το μνημόνιο, ως οικονομικό πρόγραμμα, δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικο, είναι καταστροφικό. Παράγει φτώχεια, ανεργία και οδηγεί στη χρεοκοπία, ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει διέξοδος στη βάση του μνημονίου. Ως προς τη μεθόδευση της διαδικασίας μέσα από την οποία στη θέση του μνημονίου θα μπει ένα ανορθωτικό πρόγραμμα, όπως ήδη είπα, αυτή, ούτως ή άλλως, απαιτεί ένα σχεδιασμό. Άρα εδώ υπάρχει όχι μόνο περιθώριο αλλά και ανάγκη συζήτησης.

Στην Ευρώπη και όχι μόνο, κυβερνήσεις, τράπεζες και επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι έχουν επεξεργασθεί σχέδια Β για την πιθανότητα ελληνικής εξόδου από το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει έτοιμο ανάλογο σχέδιο για παν ενδεχόμενο;

Δεν είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ. Όμως ένα σύγχρονο και κοινωνικά υπεύθυνο κράτος, πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για τα λιγότερο πιθανά ενδεχόμενα, είτε αυτά φορούν σε φυσικές καταστροφές είτε σε απρόκλητες επιβουλές, είτε σε ανεύθυνους και ωμούς εκβιασμούς.
Γιώργος Κωστούλας

in.gr


Read more...

BBC : «Πώς θα αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα;»- Προαναγγέλλει την έξοδο από το ευρώ, μετά τις εκλογές της Κυριακής!



BBC : «Πώς θα αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα;»- Προαναγγέλλει την έξοδο από το ευρώ, μετά τις εκλογές της Κυριακής!
Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθηθεί προκειμένου η χώρα μας να επιστρέψει στη δραχμή, δίνει άρθρο του BBC, που προαναγγέλλει την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής!

«Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα μπορεί να σημαίνει ότι η χώρα θα φύγει οριστικά από την ευρωζώνη. Αν αυτό συμβεί, πως θα γίνει η εισαγωγή του νέου νομίσματος;» ρωτά η αρθρογράφος και προσθέτει ότι οι «Οι Έλληνες ψηφοφόροι μπορεί να παραδώσουν την εξουσία σε αντιμνημονιακά κόμματα, που θέλουν να καταργήσουν τη συμφωνία διάσωσης, η οποία διασφαλίζει την καταβολή ζωτικής σημασίας κεφαλαίων για την Ελλάδα. «Αυτό θα φέρει τη χώρα πιο κοντά σε μια έξοδό της από το ευρώ. Συνεπώς πώς θα μπορούσε ένα νέο νόμισμα όπως η δραχμή να επανασυστηθεί;» αναφέρεται.
Σύμφωνα με την αρθρογράφο, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να παράξει αρκετά χαρτονομίσματα για να αντικαταστήσει αυτά που χρησιμοποιούνται τώρα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να αποτρέψει συνωστισμό στις τράπεζες.


Θα πρέπει (το νέο νόμισμα) να μπει σε μια αργία και να υπάρξει μια ενδιάμεση φάση ανάμεσα στα δυο νομίσματα. Οι προετοιμασίες θα ήταν ιδανικό να γίνουν μυστικά, λέει ο Τζόναθαν Λόινες, επικεφαλής οικονομολόγος του Capitan Economics στην Ευρώπη.

«Αν η Ελλάδα πρόκειται να αλλάξει νόμισμα, θα πρέπει να επιβληθούν κάποιοι έλεγχοι κεφαλαίων, από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις συγκεκριμένων ποσών, έτσι μπορεί να διατηρηθεί μια τάξη και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες» τονίζει.

«Μετά, θα υπάρξει μια κάποιου είδους αργία για το δημόσιο, κατά την οποία οι τράπεζες και οι αγορές θα είναι κλειστές. Θα προηγηθεί μια περίοδος πριν από το νέο νόμισμα, κατά την οποία οι Έλληνες θα μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά ή με μικρής αξίας ευρώ έως ότου το νέο νόμισμα να είναι διαθέσιμο» λέει.
Το νέο νόμισα έπειτα θα συστηθεί και θα αντικαταστήσει το παλαιό, λέει ο Τζόναθαν Λόινες, αλλά σε κάποιο σημείο οι έλεγχοι στις τράπεζες θα πρέπει να αρθούν και να γίνει σημαντική υποτίμηση του νομίσματος που θα διαδεχτεί το ευρώ. Αυτό συνέβη και στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή εξάλλου εξήγησε.

Όπως αναφέρει και ο Ρομπ Χάτσισον διευθυντής μάρκετινγκ της De La Rue ότι και να συμβεί χρειάζεται προετοιμασία. «Πρέπει να σκεφτείτε την προετοιμασία ειδικού χαρτιού για τα τραπεζογραμμάτια, που να ενσωματώνει χαρακτηριστικά ασφαλείας, το σχεδιασμό τους και τελικά την εκτύπωση. Δε μπορεί να γίνει σε μια νύχτα». Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τις εικασίες πως η συγκεκριμένη εταιρία έχει καταρτίσει σχέδιο για την παραγωγή νέας δραχμής. Εξήγησε όμως ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί μήνες.

Και ο οικονομολόγος Τζέισον Μανωλόπουλος είπε από την πλευρά του ότι η διαδικασία θα χρειαστεί μήνες. «Έχω ακούσει ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί τουλάχιστον από τρεις έως έξι μήνες» είπε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας το άρθρο, η αρθρογράφος ρωτά για το εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ξανά τα παλαιά χαρτονομίσματα. «Από τη στιγμή που τα παλαιά χαρτονομίσματα της δραχμής γίνονται δεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδος και ανταλλάσσονται με ευρώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Ωστόσο αυτό είναι δύσκολο γιατί τα περισσότερα έχουν καεί», απαντά ο Τόμας Χόκενχουλ του Βρετανικού Μουσείου.

«Αν οι αρχικές πλάκες εκτύπωσης της δραχμής υπήρχαν ακόμα, θα μπορούσε να είναι απλή διαδικασία να αλλάξουν οι ημερομηνίες και να χρησιμοποιηθεί η ίδια μηχανή», λέει. Όσο για τα νομίσματα; Μάλλον περνούν στη λήθη: το κόστος για την παραγωγή νομισμάτων είναι μεγαλύτερο από να εκτυπωθούν χαρτονομίσματα εξαιτίας του μετάλλου», λέει ο Χόκενχουλ.moneypost.gr

Read more...