Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Συλλαλητήριο κατά της "Χρυσής Αυγής", στα Χανιά ...



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα από φορείς και πολίτες των Χανίων με αφορμή τα τελευταία γεγονότα βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής που προκάλεσαν το λαϊκό αίσθημα.

Το... αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με σημείο συνάντησης την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού καλεί σε συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, τραμπουκική επίθεση του φασίστα Κασιδιάρη ενάντια στις υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Μόλις μπήκαν στη Βουλή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, έστω και για 48 ώρες, κλιμάκωσαν τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

Πρώτα προπηλάκισαν τους δημοσιογράφους απαιτώντας να σηκωθούν μπροστά στο φύρερ της συμμορίας σε συνέντευξη τύπου με χυδαίες εντολές τύπου «εγέρθητι». Μετά συμμορίες της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της Αστυνομίας οργάνωσαν επιθέσεις στη Καλλιθέα, το Περιστέρι, τα Βασιλικά της Εύβοιας. Εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ στις 16 Μάη, μέρα φοιτητικών εκλογών χτυπώντας φοιτητές. Στο κέντρο της Αθήνας επιχείρησαν εισβολή στα Γραφεία της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη. Στη Πάτρα σπίλωσαν τη μνήμη του δολοφονημένου Α.Λαζανά και προχώρησαν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται δίκες στελεχών της, όπως της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη για μαχαιρώματα προσφύγων και πανεπιστημιακών σε περιπολίες τρόμου στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πανεπιστημιούπολη. Είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας!Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη συμμορία των νεοναζί να εξαπατά παριστάνοντας τη «αντισυστημική» και «αντιμνημονιακή» δύναμη όταν χτυπάει με ρόπαλα αριστερούς αγωνιστές και προχωράει σε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών.

Στόχος τους είναι το χτύπημα του οργανωμένου εργατικού κινήματος, των απεργιών και καταλήψεων, της δύναμης που δίνει την ελπίδα ότι θα ξηλώσουμε τη λιτότητα, την ανεργία, τις περικοπές που σκορπάνε τη φτώχεια και την εξαθλίωση στις γειτονιές.

Στόχος τους είναι η απαλλαγή των Τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοεπιχειρηματιών από τις ευθύνες τους για την δυστυχία, την ανεργία και την απελπισία που φέρνει το καπιταλιστικό σύστημα με το ρίξιμο της ευθύνης στους μετανάστες και την μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα προβλήματα του κόσμου."
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: