Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα...



... για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (ΦΩΤΟ)...
Σ’ όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, αύριο και την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου, ο απανταχού ποντιακός Ελληνισμός πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων τους. 
Θα θυμηθούν και θα τιμήσουν...
τους 353.000 νεκρούς τους που υπήρξαν θύματα της θηριωδίας του κεμαλισμού στην Τουρκία, από το 1914-1922.

Στην Αθήνα τα Ποντιακά Σωματεία Νοτίου Ελλάδος και Νήσων θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 6:30 μ.μ. εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, με χαιρετισμούς του προέδρου της ΠΟΕ Γεωργίου Βαρυθυμιάδη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του αντιπροέδρου της Αρμενικής Βουλής Εντ. Σχαρμαζάνωφ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία μνήμης με αφετηρία την πλατεία Κοραή και τέρμα την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας με χαιρετισμούς των προέδρων των ποντιακών σωματείων Χρ. Τοπαλίδη και Γ. Παρχαρίδη και ομιλία από τον σερίφη στη Μασαχουσέτη Π. Κουτουντζιάν και πορεία στο τουρκικό προξενείο

Στις Σέρρες η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και θα συμμετάσχουν όλοι οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού Σερρών, με συγκέντρωση στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Δικαστηρίων και πορεία στις 8, επι της οδού Μεραρχίας και παράδοση ψηφίσματος στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών.

Στις 8:30 θ’ αρχίσουν οι εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας, με χαιρετισμούς επισήμων, ενώ κεντρικός ομιλητής για την Γενοκτονία των Ποντίων, θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης. Θα ακολουθήσει ανάγνωση Ψηφίσματος, θ’ ακουστούν τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Σιντικής « οι Κομνηνοί», τραγούδια της γενοκτονίας από καλλιτέχνες του νομού και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο Λιθοτόπου και πυρρίχιο από μέλη των συλλόγων.
.


1) Απαγχονισμοί ποντίων προκρίτων
2) Εκαψαν τους κατοίκους χωριού



 ζωντανούς μέσα σε εκκλησιά!



Read more...

Διδασκόμενοι από το κουβανικό μοντέλο Αμερικανοί στην Κούβα ψάχνουν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα


Αμερικανοί στην Κούβα ψάχνουν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Κουβανός αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας επιδεικνύει με τη σημαντική πρωτεΐνη που αναστέλλει την εξάπλωση του καρκίνου στα υγιή κύτταρα  

Αβάνα, Κούβα
«Τι μπορεί να διδαχτεί ο υπόλοιπος κόσμος από τις υπηρεσίες Υγείας της Κούβας»: Έτσι τιτλοφορείται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Independent, όπου αναφέρεται η επικείμενη επίσκεψη, στην Αβάνα, μιας ομάδας αμερικανών γιατρών προκειμένου να μελετήσουν και να πάρουν πίσω μαζί τους στις ΗΠΑ το εμβόλιο Cimavax.

Πρόκειται για ένα θεραπευτικό σκεύασμα που δεν υπόσχεται την ως εκ θαύματος ίαση του ασθενούς, ωστόσο μπορεί να παρατείνει και να βελτιώσει τη ζωή ασθενών σε τελικό στάδιο καρκίνου του πνεύμονα.

Και η Κούβα έχει πολλούς τέτοιους ασθενείς –ας όψονται τα εξαιρετικής ποιότητας κουβανέζικα πούρα που οι κάτοικοι της νησιωτικής χώρας καπνίζουν αρειμανίως.

Το Cimavax περιέχει μια σημαντική πρωτεΐνη που, σύμφωνα τουλάχιστον με κουβανούς ερευνητές, αναστέλλει την εξάπλωση του καρκίνου στα υγιή κύτταρα και θεωρείται από πολλούς ερευνητές το πρώτο βήμα για την εύρεση θεραπείας για την ανίατη ασθένεια.

Συγκεκριμένα, φέρεται να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό του ασθενούς ώστε να απελευθερώσει αντισώματα που δρουν ενάντια στην ανάπτυξη του καρκινικού όγκου, ενώ σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, το εμβόλιο προλαμβάνει την ανάπτυξη και την εξάπλωση (μετάσταση) του όγκου, παρατείνοντας το προσδόκιμο ζωής κατά 4 με 6 μήνες, σε σύγκριση με ασθενείς που δεν έχουν λάβει το εμβόλιο. Βελτιώνει επίσης την ποιότητα ζωής των ασθενών, περιορίζοντας συμπτώματα όπως ο έντονος βήχας και η δύσπνοια.

Το εμβόλιο –δημιούργημα από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας (Centro de Inmunología Molecular/CIM)- κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 και κάθε δόση του κοστίζει μόλις ένα δολάριο, με την κουβανέζικη κυβέρνηση το διαθέσει δωρεάν στους πολίτες της.

Τα χαρακτηριστικά αυτού ακριβώς του εμβολίου θέλουν τώρα να μελετήσουν επιστήμονες από το νεοϋορκέζικο Ινστιτούτο «Ρόσγουελ Παρκ» για τον Καρκίνο, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα επισκεφτούν την Αβάνα και θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους απ’ το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας. Κατόπιν το εμβόλιο θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ, προς περαιτέρω ιατρική διερεύνηση.

«Ελπίζουμε να πάρουμε την έγκριση για τη δοκιμή του εντός έξι έως οκτώ μηνών, και να αρχίσουμε τις κλινικές δοκιμές μέσα στον επόμενο χρόνο. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιατρική προοπτική», λέει η Κάντεϊς Τζόνσον, διευθύντρια του «Ρόσγουελ Παρκ», η οποία στη συνέχεια εκθείασε το κουβανικό μοντέλο των υπηρεσιών υγείας.

«Η Κούβα είχε τόσες ελλείψεις ως χώρα [λόγω του εμπάργκο] που έπρεπε να σκαρφιστούν διάφορους τρόπους προκειμένου να πετύχουν διάφορα πράγματα. Για πάνω από σαράντα χρόνια ο τομέας της ανοσολογίας τους είναι κορυφαίου επιπέδου», επισημαίνει η Τζόνσον.

Πράγματι, κατά κοινή ομολογία, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία της Κούβας έχουν συνηγορήσει εδώ και δεκαετίες σε ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι πολίτες της απολαμβάνουν καλύτερης υγείας σε σύγκριση με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, με κυριότερο την απουσία, στη Κούβα, των εμπορικών πιέσεων από φαρμακευτικές εταιρείες που υπάρχουν σε άλλα δυτικά κράτη.

Επίσης, στην Κούβα τα φάρμακα που διανέμονται στο εθνικό δίκτυο δημόσιων νοσοκομείων είναι εξολοκλήρου δωρεάν ή έστω εν μέρει επιδοτούμενα, ενώ η Κούβα έχει προωθήσει την παραγωγή γενόσημων φαρμάκων που διατίθενται για φτωχές χώρες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε τιμή πολύ χαμηλότερη από εκείνη της μεγάλης παγκόσμιας βιομηχανίας.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μόρσι


ImageHandler (1)

Σε θάνατο καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αιγύπτου ο τέως πρόεδρος της χώρας Μόρσι, όπως και άλλοτε αρχηγός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Καϊράτ αλ Σατέρ, για την υπόθεση της απόδρασης από φυλακές της χώρας. Σε θάνατο καταδικάστηκαν επίσης άλλα 104 άτομα.
Στα τέλη του περασμένου μήνα ο Μόρσι είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή σήμερα, όμως, το αιγυπτιακό δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στον θάνατο τον πρώην ισλαμιστή πρόεδρο, μια απόφαση η οποία πρέπει να εγκριθεί από τον μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου.
Ο Μόρσι κρίθηκε ένοχος για την διαρροή κρατικών μυστικών και για εμπλοκή σε απόδραση από φυλακές το 2011, ενώ η απόφαση για την τύχη του ανακοινώθηκε το Σάββατο το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.
Σημειώνεται ότι ο Μόρσι προέρχεται από τους κόλπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος της χώρας με την υποστήριξη του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικού βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Καμμένος: Πρώτα μισθοί, συντάξεις, κράτος...



... και μετά οι δανειστές...
Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε από εκλογές, ούτε από δημοψήφισμα, καθώς η κυβέρνηση διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή και η στήριξη του λαού έχει ενισχυθεί περαιτέρω μετά τις εκλογές, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην...
εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Καμμένος, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δανειστές ότι πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην χώρα μας καθώς η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη συνέπεια στις δικές της υποχρεώσεις, ενώ επαναλαμβάνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση λύσης, χωρίς όμως να καταπατώνται οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί.

«Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να πληρώνει τους δανειστές, όμως να μην εισπράττει αυτά που υποχρεούνται να δώσουν στη χώρα» τονίζει στην συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπληρώνοντας ότι «η προτεραιότητα της χώρας δεν είναι να πληρώνει τους δανειστές, αλλά αυτά τα οποία χρειάζονται για να λειτουργεί το κράτος. Τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία την άμυνα. Αυτό θα πράξουμε από εδώ και πέρα».

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων σημειώνει ότι «εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε λύση - μέσα στο πλαίσιο των εντολών όμως και των κόκκινων γραμμών που υπάρχουν - να μην παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας και να μην δεχτούμε αλλοίωση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας μας», ενώ εξηγεί πως «κάναμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μην συγκρουστούμε με τους δανειστές και έγιναν και αρκετές υποχωρήσεις, όχι όμως σε αυτά που θεωρούμε κόκκινες γραμμές».

Ο κ. Καμμένος αναφέρεται και σε «συγκρούσεις με συμφέροντα» λέγοντας ότι «έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να τσακίσουμε την διαπλοκή» ενώ κλείνοντας δηλώνει περήφανος, ως υπουργός, «για τη στάση του πρωθυπουργού στα θέματα Άμυνας και στα εθνικά θέματα».

Read more...

Έγγραφο ΔΝΤ: Χωρίς συμφωνία η Ελλάδα δεν πληρώνει τον Ιούνιο...



Αποκαλύπτονται και οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των τριών θεσμών...
«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία οι ελληνικές αρχές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν στο σύνολό της τη δόση του Ιουνίου στο ΔΝΤ». Αυτό αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ που αποκαλύπτει ο...
δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4. Επίσης καταγράφονται οι μεγάλες διαφορές που έχουν οι δανειστές μεταξύ τους με το ΔΝΤ να επισημαίνει τη μη βιωσιμότητα του χρέους.


Οι συνολικές υποχρεώσεις της χώρας προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο ανέρχονται σε 1,5 δις ευρώ και η αποπληρωμή τους ξεκινάει στις 5 Ιουνίου. Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ΦΠΑ, τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και την απλοποίηση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης και πτώχευσης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Επίσης στο έγγραφο ως τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων παρουσιάζονται «το συνταξιοδοτικό και η επαναπρόσληψη των δημόσιων υπαλλήλων». Ακόμη καταγράφονται οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των τριών θεσμών Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των διαπραγματεύσεων. Στο έγγραφο, αναφέρει ο Πολ Μέισον, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται να αναζητούν μια «επιφανειακή» λύση (μπαλώματα), ενώ το ΔΝΤ αντιτίθεται στο «γρήγορο και βρωμικό» αποτέλεσμα,  όπως το αποκαλεί.

«Έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας» τους χρέους, αναφέρεται. Ο Πολ Μέισον σημειώνει πως αυτό μεταφράζεται ως εξής: «Όσο περισσότερη λιτότητα απαιτούν οι Ευρωπαίοι, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αδυνατώντας να αποπληρώσει το χρέος της. Το ΔΝΤ σε αντίθεση με την Κομισιόν δεν μπορεί να υπογράφει για ένα σχέδιο λιτότητας που θα φέρει τη χρεοκοπία».

Όπως γράφει ο Πολ Μέισον, τα στενά χρονικά περιθώρια και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαίων δανειστών αναδεικνύουν τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας στη Ρίγα ως την τελευταία ευκαιρία για να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα και να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ τον Ιούνιο.

Δείτε το έγγραφο, ΕΔΩ

πηγη tvxs.gr




Read more...

Η τούμπα των Αγγελόπουλων...


Η τούμπα των ΑγγελόπουλωνΒΙΝΤΕΟ...
Έχουν πανηγυρίσει έξαλλα τόσες επιτυχίες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Αλλά πιθανόν, τη χθεσινη πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας, με το 70-68,  την έζησαν πιο έντονα από όλες. 
Ο Παναγιωτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος «πέταγαν»...
στα… ουράνια αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και ξαφνικά βρέθηκαν στο… έδαφος.

Δείτε το σχετικό βίντεο 


sport-fm.gr

Read more...

Το πρόγραμμα και το μηχανογραφικό για τις Πανελλαδικές...


πανελλαδικές εξετάσεις
Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησε. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι. 

Οι μαθητές μπορούν να...
μελετήσουν και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.

Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Διαδικασία του 10% χωρίς νέα εξέταση

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι:

 δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014).
 όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Υπενθύμιση προγράμματος

Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνεται ξανά στους υποψηφίους:

 να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.
 να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.
 κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Read more...

Βραζιλία: Κατασχέσεις 327 εκατ. δολαρίων για το σκάνδαλο της Petrobras...


Βραζιλία: Κατασχέσεις 327 εκατ. δολαρίων για το σκάνδαλο της Petrobras
Οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι έχουν εκδοθεί δικαστικές διαταγές πληρωμής και κατάσχεσης πόρων κατασκευαστικών εταιρειών, αξίας 980 εκατομμυρίων ρεάις (327 εκατ. δολαρίων), στο πλαίσιο της έρευνας για το τεράστιο κύκλωμα διαφθοράς στην...
κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε να κατασχεθούν πόροι αξίας 282 εκατ. ρεάις που ανήκουν σε μια από τις μεγαλύτερες βραζιλιάνικες κατασκευαστικές εταιρείες, την OAS. Στελέχη της εταιρείας αυτής φέρονται να δωροδοκούσαν στελέχη της Πετρομπράς με αντάλλαγμα την ανάθεση συμβάσεων που υπερτιμολογούσαν.

Η OAS είναι η πέμπτη εταιρεία κατά σειρά της οποίας διατάχθηκε από δικαστές η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αυτόν τον μήνα. Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι οι Camargo Corrêa, Galvão Engenharia, Sanko Sider και Engevix. Τα ποσά που κατασχέθηκαν ισοδυναμούν με το 1% της αξίας των συμβάσεων που είχαν συνάψει με την Πετρομπράς, συν πρόστιμα.

Εισαγγελείς πιστεύουν ότι πάνω από 20 κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της Βραζιλίας είχαν συστήσει καρτέλ το οποίο, χάρη σε δωροδοκίες ύψους 6,2 δισεκ. ρεάις, εξασφάλιζε συμβάσεις οι οποίες επιβάρυναν την δημόσια επιχείρηση πετρελαίου με γιγαντιαία εικονικά κόστη. Οι δωροδοκίες των εργολάβων κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς διεφθαρμένων στελεχών της Πετρομπράς και στα ταμεία πολιτικών κομμάτων.

Μέχρι σήμερα, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 97 προσώπων για ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και σύσταση καρτέλ. Διεξάγεται παράλληλα έρευνα σε βάρος περίπου 50 πολιτικών για δωροληψία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πετρομπράς ανέστειλε όλες τις πληρωμές και έβαλε στη μαύρη λίστα τις κατασκευαστικές εταιρείες που ενέχονται στο κύκλωμα, πολλές από τις οποίες υπέβαλαν εν συνεχεία αιτήσεις προστασίας από τους πιστωτές τους. Οι εργολήπτριες εταιρείες αναγκάστηκαν να παγώσουν δεκάδες έργα και να απολύσουν εργαζόμενους. Το σκάνδαλο επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας της Βραζιλίας, η οποία σταδιακά έχει περιέλθει σε τέλμα τα τελευταία χρόνια.

Read more...

Βαρουφάκης: Διαβεβαιώνω ότι θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις...



...όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση.
Τι δήλωσε για Τόμσεν...
Τη διαβεβαίωσή του για την καταβολή των μισθών και των συντάξεων όσο υπάρχει η κυβέρνηση τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. 

Ο  Βαρουφάκης χαρακτήρισε... κόκκινο τοίχο την...

καταβολή μισθών και συντάξεων, σημειώνοντας ότι κάθε κυβέρνηση, πόσο μάλλον της Αριστεράς αξιολογεί ως ιερή την καταβολή τους. 

«Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο μισθούς και συντάξεις για κάτι άλλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μία πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση και πρέπει να κουμπώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί». 


Αναγνώρισε ωστόσο ότι ο χρόνος τελειώνει, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. 


Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τόμσεν, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στα φορολογικά μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης αρκέστηκε να σημειώσει ότι «δυστυχώς η άλλη πλευρά αλλάζει συνεχώς τις θέσεις της».


Παράλληλα, διέψευσε ότι αποτελεί persona non grata στην Ευρώπη και στις τάξεις των ευρωπαίων ομολόγων του, καλώντας τον Γιώργο Αυτιά να τον συνοδεύσει στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες για να δει την αντιμετώπιση που έχει από τους άλλους υπουργούς Οικονομικών. 


Αναφερόμενος στο θέμα των ταμειακών διαθέσιμων, τα οποία η κυβέρνηση συγκεντρώνει σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν είναι κακό ένα κράτος να έχει όλα τα διαθέσιμα συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό, όπου θα τοκίζονται με το μάξιμουμ επιτόκιο,. Το κάνει και η Ολλανδία που δεν διαπραγματεύεται με κάποιον». 

Read more...

Τέσσερις φορο-παγίδες στις δηλώσεις...


Τέσσερις φορο-παγίδες στις δηλώσεις
 Τέσσερις παγίδες φόρου για όσους είχαν το 2014 εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα (έστω και αν είναι παράλληλα και μισθωτοί ), τους αγρότες και τους...18άρηδες, έχει στήσει για φέτος η εφορία, φορολογώντας και ελέω τεκμηρίων, τις ζημιές και ζητώντας προκαταβολή φόρου αν είχαν κέρδη.

 Όσοι σπεύσουν από τις πρώτες ημέρες να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, θα πρέπει να προσέξουν ότι, φέτος επιβάλλεται προκαταβολή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έναντι του επόμενου έτους, με συντελεστή 55% επί του κύριου φόρου, στις εξής περιπτώσεις:

α) Όταν έχουν δηλωθεί εισοδήματα τα οποία προέρχονται από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή από εμπορικές συναλλαγές, παροχή υπηρεσιών ή ελευθέρια επαγγέλματα.

β) Όταν έχει προκύψει πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος, λόγω προσδιορισμού του εισοδήματος βάσει τεκμηρίων, σε επίπεδο υψηλότερο του δηλωθέντος, εφόσον τα εισοδήματα που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος προέρχονται κατά ποσοστό άνω του 50%, από επιχειρηματική δραστηριότητα ή και από ακίνητα.

 Αναλυόμενη στις πιθανές κατηγορίες αυτό σημαίνει ότι:

1)      Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα προερχόμενα κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 50% από επιχειρηματική δραστηριότητα ή ακίνητα, εφόσον πιαστούν στην «απόχη» των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (εφόσον δηλώσουν πραγματικά εισοδήματα χαμηλότερα αυτών που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια), θα κληθούν να πληρώσουν, επί της πρόσθετης διαφοράς εισοδήματος, που θα προκύψει λόγω των τεκμηρίων, φόρο 26%, ο οποίος θα προσαυξηθεί περαιτέρω κατά 55%, λόγω της επιβολής προκαταβολής φόρου.

2)      Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έτους 2014, προερχόμενα αποκλειστικά από την ατομική άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων, δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερων επαγγελμάτων, αν κατά τη διάρκεια του 2014 είχαν ζημιές αντί για κέρδη, θα φορολογηθούν και φέτος - με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για ανύπαρκτα εισοδήματα, επί των οποίων θα κληθούν να καταβάλλουν φόρο, υπολογισμένο με 26% από το πρώτο ευρώ. Αν οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας, δηλώσουν πραγματικό εισόδημα (καθαρό κέρδος) χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια, θα φορολογηθούν επί του τεκμαρτού - κι όχι επί του πραγματικού - εισοδήματος με 26% από το πρώτο ευρώ. Για παράδειγμα, ένα φυσικό πρόσωπο που απέκτησε το 2014 εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα 7.000 ευρώ, εφόσον τα τεκμήριά του προσδιορίσουν εισόδημα 11.000 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 26% επί του ποσού των 11.000 ευρώ, δηλαδή θα καταβάλλει «χαράτσι» 2.860 ευρώ.

3)      Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, οι οποίοι το 2014 δεν απέκτησαν εισοδήματα από άλλες πηγές παρά μόνο από γεωργικές εκμεταλλεύσεις, εφόσον πιαστούν φέτος στα «δίχτυα» των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή, εφόσον δηλώσουν πραγματικά εισοδήματα χαμηλότερα αυτών που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια, θα κληθούν να καταβάλλουν επί του συνολικού τεκμαρτού εισοδήματος, φόρο 13% από το πρώτο ευρώ, προσαυξημένο κατά 27,5% με «προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους»!

4)      Όσοι έχουν συμπληρώσει μέχρι τις 31-12-2014 το 18° έτος της ηλικίας τους, υποχρεούνται να υποβάλουν φέτος δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι φέτος, για πρώτη φορά παύουν να εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης τα ενήλικα τέκνα (π.χ. φοιτητές κ.λπ.), που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον το 2014 απέκτησαν έστω και 0,01 ευρώ. Σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές τα τεκμήρια θα υποχρεώσουν τους νέους αυτούς φορολογούμενους, να εμφανίσουν στην εφορία εξωπραγματικά ποσά εισοδημάτων, τα οποία θα φορολογηθούν ως προερχόμενα από επιχειρηματικές δραστηριότητες και θα επιβαρυνθούν με φόρο 26% και προκαταβολή φόρου 55% επί του κύριου φόρου, δηλαδή συνολικά με φόρο 40,3%!

 Από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, αλλά κατά τη διάρκεια του 2014 δεν απέκτησαν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση, όσοι το 2014 δεν είχαν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία, που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κλπ), εφόσον φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών ή φίλων.

enikonomia.gr

Read more...

«Δίκαιες απαιτήσεις» Γερμανός δικαστής κρίνει εύλογες τις ελληνικές διεκδικήσεις για αποζημιώσεις


Γερμανός δικαστής κρίνει εύλογες τις ελληνικές διεκδικήσεις για αποζημιώσεις
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο
«Δίκαιες απαιτήσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται δήλωση γερμανού δικαστή του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου υπέρ της ελληνικής διεκδίκησης των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

«Αρκετά στοιχεία συνηγορούν υπέρ του ότι πρόκειται για δάνειο», δηλώνει ο δικαστής Ντίτερ Ντάιζεροτ και χαρακτηρίζει εύλογη την ελληνική απαίτηση για την αποπληρωμή του. Προσθέτει δε ότι θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και το αίτημα για αποζημιώσεις μεμονωμένων θυμάτων, ενώ διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για παραγραφή των απαιτήσεων λόγω της Συμφωνίας 2+4, που αποτελεί κλασικό παράδειγμα σύμβασης εις βάρος τρίτου.

«Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της», εξηγεί ο κ. Ντάιζεροτ, καθώς, όπως λέει, δεν εκφράστηκε γραπτώς και «δεν υπάρχει παραίτηση μέσω της σιωπής». Προτείνει δε, σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεκδίκησης, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για το οποίο όμως απαιτείται συμφωνία του Βερολίνου, ή εναλλακτικά στο Δικαστήριο Συμβιβασμού και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανακοίνωση Συγχαρητήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός


Στη μεγάλη πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός.
olumpiakos-sima-logoutpo
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για τη μεγαλειώδη νίκη της μπασκετικής ομάδας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 70-68 στον πρώτο ημιτελικό της Euroleague.
H ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, της μεγαλύτερης ελληνικής οικογένειας, για την πρόκριση στον τελικό της Euroleague. Πρωτεύουσα της Ισπανίας ο Πειραιάς! Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και μέλη του Κινήματος Επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου σε Αν. Μακεδονία και Θράκη


Επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου από σήμερα έως και την Κυριακή.
giorgos
Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας του ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, θα επισκεφθεί παραγωγικές μονάδες και θα έχει συναντήσεις με υποψήφιους βουλευτές, μέλη και στελέχη του Κινήματος.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Παρασκευή 15 Μαΐου
7:30 μμ, Άφιξη στην Καβάλα
9:30 μμ, Συνάντηση με τους υποψηφίους Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στους Νομούς Καβάλας και Δράμας και στελέχη των Ομάδων Αυτοοργάνωσης
Σάββατο 16 Μαΐου
11:00 πμ, Επίσκεψη στο Ορφανό του Δήμου Τοπείρου
1:00 μμ, Επίσκεψη σε Θερμοκήπια του Γεωθερμικού Πεδίου Ερασμίου, τα οποία αξιοποιούν το γεωθερμικό δυναμικό της περιοχής
2:30 μμ, Επίσκεψη στα Γραφεία της Δημοτικής Ομάδας Πρωτοβουλίας Ξάνθης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ - Συνάντηση με υποψήφιους Βουλευτές, Μέλη και Φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
4:00 μμ, Επίσκεψη στα Κιμμέρια Ξάνθης. Συνάντηση με πολίτες
5:00 μμ, Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιάσμου Ροδόπης - Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Καδή Ισμέτ
6:00 μμ, Συνάντηση φίλων και μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
7:00 μμ, Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κομοτηνής - Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γιώργο Πετρίδη
8:00 μμ, Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη
Κυριακή 17 Μαΐου
11:00 μμ, Συναντήσεις με υποψήφιους Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και στελέχη από τις Ομάδες Αυτοοργάνωσης της περιοχής
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πρώτα δημιουργεί χρέη και μετά καταγγέλλει αυτούς που πλήρωσαν;


«Αποκαλυπτική προθέσεων και σκοπιμοτήτων», χαρακτηρίζει την πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής, εστιάζοντας κυρίως σε όσα είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.
petalotis1
Παραθέτοντας την αναφορά της κ.Κασιμάτη, ότι «η πρόταση μας αφορά την διερεύνηση ευθυνών για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και όχι την χρεοκοπία της και για το πώς και ποιες ενέργειες έγιναν από τις κυβερνήσεις μετά το 2009.
Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν εξυπηρετεί καθόλου τον σκοπό της διαλεύκανσης της υπόθεσης», ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου αναρωτιέται πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη και μάλιστα, την πολιτική ευθύνη περί χρεoκοπίας. «Πρώτα αγοράζει, δημιουργεί χρέη,αφήνει άλλους να πληρώνουν τα σπασμένα και μετά καταγγέλλει αυτούς που πλήρωσαν;»,διερωτάται.
Και ο νοών, νοείτο…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στο συνέδριο του Economist Τσίπρας: Στην Ευρώπη πάμε καλά, ο Ολυμπιακός κέρδισε, θα πάμε καλά και στα υπόλοιπα


«Στην Ευρώπη πάμε καλά. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάμε στην Ευρωλίγκα. Θα πάμε καλά όμως και στα υπόλοιπα»,δήλωσε χαριτολογώντας στην έναρξη της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός.
tsipras-a-so-thumb-large
Θέμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα «ένα όραμα για μια Ευρώπη που αλλάζει 100 ημέρες διακυβέρνησης: Επιτεύγματα και προοπτικές για την Ελλάδα».
Ως συνειδητή επιλογή μεταβίβασης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, στις πλάτες της μεσαίας τάξης και της μισθωτής εργασίας, αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το Μνημόνιο, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, έχει λάβει εντολή απ' τον ελληνικό λαό να διαπραγματευτεί στο όνομα της ισότητας.Εγκαλώντας τους «εμπνευστές του Μνημονίου» για τον «κυνισμό» τους, ο κος Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνηση νομοθετεί και διαπραγματεύεται με βάση τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και δεν αναπαράγει απλώς την υπάρχουσα κατάσταση αφήνοντας άθικτη την «οικονομική ψαλίδα», αλλά αποσκοπεί και στην μετατροπή της ευρωπαϊκής κοινωνίας, από άθροισμα μεμονωμένων ατόμων σε πραγματική κοινότητα.
Η συμφωνία πρέπει να κλείσει αλλά πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η εμπιστοσύνη των πολιτών αυξήθηκε και για αυτό σημειώθηκε και αύξηση εσόδων στο δημόσια ταμεία.
«Στόχος μας να ξαναδώσουμε στην πολιτική μια βιώσιμη εκδοχή του κοινωνικού συμφέροντος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε σε περιβάλλον πρωτοφανώς δυσμενές. Πορευόμαστε σε ένα ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση».
«Δεν παραλάβαμε μόνο καμμένη γη. Παραλάβαμε μια κατάσταση με διαπιστωμένη την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων , είπε για την κατάσταση που κληρονόμησε η νέα Κυβέρνηση. Τόνισε όμως ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τους μισθούς και συντάξεις και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της στους δανειστές αν και εκείνοι δεν έχουν ανταποκριθεί στις δικές τους υποχρεώσεις αφού δεν έχουν καταβάλει δόση από τον περασμένο Αύγουστο. Δίνουμε μάχη με τους εταίρους και παρά την ασφυξία η κυβέρνηση αύξησε το πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα, είπε ο πρωθυπουργός.

Read more...

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο βομβιστής της Βοστώνης...


Σε θάνατο καταδικάστηκε από το δικαστήριο ο βομβιστής ο Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. 

Η...
επίθεση είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013. Δύο βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 15:00, σκοτώνοντας τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας 264 άτομα, συμμετέχοντες και παριστάμενους.


Ο μεγαλύτερο αδερφός του, ο 26χρονος Ταμερλάνος Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, ενώ ο 20χρονος Ντζοκχάρ είχε συλληφθεί σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα...

Read more...

Στον τελικό ο Ολυμπιακός!..


«Καθάρισε» με 70 – 68 την ΤΣΣΚΑ και πάει για το «τέταρτο»…

Καθοριστικός ο Kill Bill...

Δείτε φωτο και βίντεο... 

Ξανά και ξανά! Ο Ολυμπιακός είναι ξανά στον τελικό του Final Four της Euroleague. Ο Βασίλης Σπανούλης καθόρισε τη μοίρα του αγώνα και...
το 70-68 θα δώσει την ευκαιρία στους ερυθρολεύκους να πάρουν το τέταρτο ευρωπαϊκό στον Πειραιά…


Τα Δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70



Read more...

Κουτσούμπας: Στάχτη στα μάτια του λαού το δημοψήφισμα...


Κουτσούμπας: Στάχτη στα μάτια του λαού το δημοψήφισμα και οι εκλογές
... και οι εκλογές...
Σε δήλωση προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
O...
Κουτσούμπας τόνισε πως  η νέα συμφωνία είναι ουσιαστικά ένα μνημόνιο και πως ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

 Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση:

 Όλες αυτές οι ιστορίες περί προσφυγής στη λαϊκή θέληση, περί δημοψηφισμάτων και εκλογών, είναι στην ουσία στάχτη στα μάτια του λαού. Θέλουν το λαό μας συνένοχο σε μια πολιτική, η οποία εξακολουθεί να είναι αντιλαϊκή. Έχουν σε ισχύ όλους τους εφαρμοστικούς, αντιλαϊκούς νόμους, που ψήφισαν οι προηγούμενοι, έχουν υποσχεθεί στους εταίρους ότι από τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα πειράξουν τίποτε και ότι θα βάλουν και καινούργια μέτρα.

Κατά τη γνώμη μας η συμφωνία, άσχετα με το τι λέγεται, είναι στα σκαριά, θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα μνημόνιο, το οποίο δεν θα ονομάζεται έτσι, όμως θα περιέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Δηλαδή και αύξηση στο ΦΠΑ και φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα και ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, θα περιέχει και εργασιακά ζητήματα και αρνητικές ανατροπές στο ασφαλιστικό. Για τα δύο τελευταία γίνεται η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία.

Ο λαός μας θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, δεν πρέπει να περιμένει τίποτε από διαχειριστές μιας ίδιας πολιτικής εντός των αντιλαϊκών τειχών της ΕΕ και αυτού του δρόμου ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση. Πρέπει να βγάλουμε όλοι μας συμπεράσματα.

Read more...

Μειωμένες οι ασφαλιστικές τιμές στα φάρμακα από σήμερα...


Ισχύουν από σήμερα μειωμένες ασφαλιστικές τιμές σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), εφαρμόζοντας την...
εναρμόνιση ασφαλιστικών τιμών σύμφωνα με τη νέα θετική λίστα φαρμάκων, προχώρησε σε αλλαγές.

Ειδικότερα, μειώνεται η ασφαλιστική τιμή σε 1.877 σκευάσματα, εκ των οποίων σε 697 η μειώση υπολογίζεται πάνω από 2%, ενώ αυξάνεται η τιμή σε 876 φαρμακευτικά σκευάσματα από τα οποία σε 141 η αυξηση κυμαίνεται πάνων από 2%.

Από τις αλλαγές αυτές μεσοσταθμικά προκύπτει μια αρκετά σημαντική μείωση, κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα κληθούν για μια ακόμα φορά να πληρώσουν την μεγαλύτερη διαφορά ασφαλιστικής από λιανική τιμή, όπως αναφέρουν πηγές των φαρμακοποιών.

Ο ασφαλισμένος πληρώνει το 25 % επί της ασφαλιστικής τιμής, καθώς και τη διαφορά με την λιανική, δηλαδή για ένα σκευασμα με λιανική τιμή 10 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 8 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα πληρώσει 4 ευρώ...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...