Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Στο συνέδριο του Economist Τσίπρας: Στην Ευρώπη πάμε καλά, ο Ολυμπιακός κέρδισε, θα πάμε καλά και στα υπόλοιπα


«Στην Ευρώπη πάμε καλά. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάμε στην Ευρωλίγκα. Θα πάμε καλά όμως και στα υπόλοιπα»,δήλωσε χαριτολογώντας στην έναρξη της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός.
tsipras-a-so-thumb-large
Θέμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα «ένα όραμα για μια Ευρώπη που αλλάζει 100 ημέρες διακυβέρνησης: Επιτεύγματα και προοπτικές για την Ελλάδα».
Ως συνειδητή επιλογή μεταβίβασης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, στις πλάτες της μεσαίας τάξης και της μισθωτής εργασίας, αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το Μνημόνιο, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, έχει λάβει εντολή απ' τον ελληνικό λαό να διαπραγματευτεί στο όνομα της ισότητας.Εγκαλώντας τους «εμπνευστές του Μνημονίου» για τον «κυνισμό» τους, ο κος Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνηση νομοθετεί και διαπραγματεύεται με βάση τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και δεν αναπαράγει απλώς την υπάρχουσα κατάσταση αφήνοντας άθικτη την «οικονομική ψαλίδα», αλλά αποσκοπεί και στην μετατροπή της ευρωπαϊκής κοινωνίας, από άθροισμα μεμονωμένων ατόμων σε πραγματική κοινότητα.
Η συμφωνία πρέπει να κλείσει αλλά πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η εμπιστοσύνη των πολιτών αυξήθηκε και για αυτό σημειώθηκε και αύξηση εσόδων στο δημόσια ταμεία.
«Στόχος μας να ξαναδώσουμε στην πολιτική μια βιώσιμη εκδοχή του κοινωνικού συμφέροντος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε σε περιβάλλον πρωτοφανώς δυσμενές. Πορευόμαστε σε ένα ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση».
«Δεν παραλάβαμε μόνο καμμένη γη. Παραλάβαμε μια κατάσταση με διαπιστωμένη την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων , είπε για την κατάσταση που κληρονόμησε η νέα Κυβέρνηση. Τόνισε όμως ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τους μισθούς και συντάξεις και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της στους δανειστές αν και εκείνοι δεν έχουν ανταποκριθεί στις δικές τους υποχρεώσεις αφού δεν έχουν καταβάλει δόση από τον περασμένο Αύγουστο. Δίνουμε μάχη με τους εταίρους και παρά την ασφυξία η κυβέρνηση αύξησε το πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα, είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: