Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Δικαστήριο δικαιώνει καταθέτη της Lehman



Εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την επιστροφή χρημάτων σε καταθέτη από την Citibank για την υπόθεση των ομολόγων της Lehman Brothers.

To Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την 19932/09 απόφαση του δικαίωσε καταθέτη της Citibank που παροτρυνόμενος από την τράπεζα αγόρασε προϊόντα της Lehman Brothers. Πρόκειται για το ναυτικό, Γιάννη Καρακυριαζή, από την Χαλκιδική.

Το δικαστήριο καταδίκασε την Citibank και την υποχρέωσε να επιστρέψει στον καταθέτη όλο το κεφάλαιο του και μάλιστα έντοκα ενώ το δικαστήριο προχώρησε περαιτέρω κρίνοντας ότι η απόφαση του είναι προσωρινά εκτελεστή.

antinews


Read more...

Το ΠΑΣΟΚ ζητά σύγκληση της Oλομέλειας

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens ζητά το ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Θ. Τσουκάτου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα από το Βιβλίο Εσόδων του της περιόδου 1999, όπου στο διάστημα Ιανουάριος - Μάιος εκείνου του έτους, δεν αναγράφονται έσοδα από την οικονομική εξόρμηση του Κινήματος. Στον ίδιο πίνακα αναγράφονται έσοδα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ουδεμία εγγραφή υπάρχει για το διάστημα Αυγούστου - Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν δύο εγγραφές για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

«Η υπόθεση Siemens δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου και υπάρχει ανάγκη άμεσης διερεύνησης της και πλήρους αποκάλυψης της αλήθειας», είπε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Μ. Καρακλιούμη επικρίνοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι αρνήθηκαν να αποδεχθούν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τρεις φορές «παίζοντας επικίνδυνα με τους θεσμούς και για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες».

Πρόσθεσε ότι η έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής και η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, ώστε το πολιτικό σύστημα, απαλλαγμένο από κάθε σκιά, να προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας και των πολιτών».

«Η χώρα και η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορούν να παραμένουν όμηροι επιλεκτικών διαρροών και σκοπιμοτήτων, που υπονομεύουν κάθε έννοια δικαίου και στην πραγματικότητα οδηγούν στη συγκάλυψη», είπε η κ. Καρακλιούμη, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις για τις απαιτούμενες αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ώστε να εγγυάται την αυτονομία της πολιτικής και τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, προτάσεις για τις οποίες η ΝΔ σιωπά».

"Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε αμέσως"

«Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε αμέσως. Να σας θυμίσω αφενός τις αποφάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αναστολή της κομματικής ιδιότητας των κυρίων Τσουκάτου και Μαντέλη και βεβαίως, να σας θυμίσω και τον έλεγχο στα βιβλία. Έγινε έλεγχος στα βιβλία για εκείνη την περίοδο, στα οποία δεν βρέθηκε καμιά τέτοια εγγραφή. Ως προς αυτόν τον ισχυρισμό κάτι που μαθαίνω και από το ρεπορτάζ, είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο κ. Τσουκάτος», απάντησε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, σε ερώτηση πώς σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τη σημερινή κατάθεση του Θόδωρου Τσουκάτου.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση Τσουκάτου ότι «αν το ΠΑΣΟΚ τον ρώταγε, ως κόμμα, θα έλεγε πού είναι τα λεφτά» και τη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι ο κ. Τσουκάτος υπονοεί πως «αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να μπουν στα επίσημα κομματικά βιβλία κανενός κόμματος και του ΠΑΣΟΚ βεβαίως, πρώτον διότι υπερβαίνουν τα οριζόμενα από το νόμο και άρα υπάρχουν συνέπειες και δεύτερον ότι οι χρηματοδοτήσεις στις προεκλογικές περιόδους γίνονται και με άλλους τρόπους» είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, και είναι το μόνο κόμμα που ο προϋπολογισμός του αναρτάται στο Διαδίκτυο, ενώ ελέγχεται και από τους ορκωτούς ελεγκτές της Βουλής».

«Τα μόνα βιβλία που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διαχείριση εκείνης της περιόδου είναι αυτά που ελέγχθηκαν, τα οποία και επικαλούμαστε» πρόσθεσε η κ. Καρακλιούμη.

Κληθείσα να σχολιάσει την «πικρία που εξέφρασε ο κ. Τσουκάτος για την στάση του ΠΑΣΟΚ» η κ. Καρακλιούμη είπε ότι «ο κ. Τσουκάτος βρίσκεται σε μια δικαστική διαδικασία, δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο».

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου

"Το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι περιφρονεί τον θεσμικό ρόλο των δικαστηρίων. Δεν σέβεται την ανεξαρτησία της λειτουργίας τους. Δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική διαλεύκανση των υποθέσεων" ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου.

"Τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη στην εκτέλεση του έργου της; Ειδικά κάθε φορά που η διερεύνηση κάποιας υπόθεσης δείχνει να φτάνει σε κρίσιμο σημείο; Τι προσπαθεί να συγκαλύψει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ποιους επιχειρεί να προστατεύσει;" συμπλήρωσε και κατέληξε: "Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του".

Λευτέρης Ζαγορίτης

Για "αντιπερισπασμό" μίλησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης. "Ο αντιπερισπασμός είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που προσπαθεί να αποφύγει την αλήθεια. Κάθε φορά που «στριμώχνεται». Όχι μόνον από αντιπάλους, αλλά και όταν δέχεται εξ οικείων τα βέλη, όπως συνέβη σήμερα με την απολογία και τις δηλώσεις του κ. Τσουκάτου" δήλωσε.
nooz.

Read more...

Λατρεμένη μου εφορία


Την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ περίμενα πως εχει έρθει η περίοδος για να λάβω το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, βλέπω στο ταχυδρομικό μου κουτί, φάκελο από τη Δ.Ο.Υ. Λέω και εγώ, κοίτα να δεις, φέτος ήρθε σύντομα και όλα καλά...

Δεν ήταν όμως έτσι...Στο σημείωμα μέσα, που πολλοί από εσάς εχετε διαβάσει και οι ίδιοι, μέσες-άκρες έλεγε ότι λόγω λαθών και άλλων προβλημάτων έπρεπε να υποβάλλω Ε9 και πάλι και μάλιστα εντος 15 ημερών. Με κόβει κρύος ιδρώτας, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τί λάθη έχω κάνει και τί πρέπει να διορθώσω, αφού το σημείωμα ήταν γενικόλογο. Απλά παρέπεμπε στη χρήση του διαδικτύου, και μιλούσε για ηλεκτρονική υποβολή.

Χωρίς λοιπόν να ξέρω τι να κάνω, πάω στη λογίστριά μου, να τη ρωτήσω τι μπορώ να κάνω και που μπορεί να οφείλεται το λάθος. Και εκεί μου σκάει το μυστικό, ότι δηλαδή απλά πρέπει να υποβάλλω την ίδια δήλωση μέσω διαδικτύου, και ότι αυτή έχει αναλάβει ήδη άλλες 100 δηλώσεις πελατών της (με το αζημίωτο φυσικά). Καθώς ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται γιατί σε όσους π.χ. παντρεύτηκαν τελευταία, και έχει αλλάξει το Ε9 τους, η εφορία δεν έχει περάσει στους υπολογιστές της τις μεταβολές στο εν λόγω έντυπο. και επειδή θέλει να πετάξει το χαράτσι του ΕΤΑΚ, και αλλιώς δεν θα προλάβαινε σύντομα, βάζει εμάς να κάνουμε τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι υπάλληλοί της. Δηλαδή εμείς είτε το καταλάβαμε είτε όχι, με τη συμπλήρωσή του και την υποβολή του, ακόμα και αν η περιουσία μας δεν άλλαξε, δουλέψαμε για την εφορία, που θα μας βάλει στο τέλος να την πληρώσουμε για τις υπηρεσίες που της προσφέραμε!

Σε ερώτηση μάλιστα στη λογίστρια τί γίνεται αν δεν έχω διαδίκτυο, μου απάντησε γλαφυρότατα, ότι οι εφοριακοί απαντούν είτε "να βρεις", είτε "να πας σε λογιστή".

Πήγα και εγώ σε μία εφορία να ρωτήσω, για να δώ τι θα μου πουν, για το γαμώτο βρε παιδί μου... Ο νωχελικός λοιπόν εφοριακός, αφού μου έδωσε μετά από 5 λεπτά 10 δεύτερα από το χρόνο του, (αφού κανόνιζε από τηλεφώνου τις καλοκαιρινές του διακοπές), μου απάντησε χαμογελώντας:" Α!, παντρεύτηκες πρόσφατα; Συμπλήρωσε Ε9!!!"

Και αφού τον ρώτησα τί γίνεται αν δεν έχω internet...

"Μα φυσικά θα πας σε λογιστή..."

Αυτά προς το παρόν.

Νοιώθω την ανάγκη να αναφωνήσω: "Ζήτω η Ελλαδάρα, η χώρα της πατέντας και των παγκόσμιων πρωτοτυπιών!!!"


Selinios.blogspot.com


citypress

Read more...

Δίωξη του Χριστοφοράκου στην Γερμανία


Δίωξη άσκησε η Γερμανική δικαιοσύνη κατά του Χριστοφοράκου. Η δίωξη έχει να κάνει και για δωροδοκία και έτσι παρατείνεται η προσωρινή του κράτηση.




Read more...

Καπνοαπαγόρευση και Τσουκάτος...


MEGA και ALTER ξεκίνησαν με Τσουκάτο, ενώ ο ΑΝΤ-1 (Ευαγγελάτος γαρ) με την καπνοαπαγόρευση. Στο θέμα Τσουκάτου, αυτό που σχολιάζεται αυτή την ώρα είναι ο ισχυρισμός του για τα "διπλά" βιβλία του ΠΑΣΟΚ...


nonews-news

Read more...

ΦΑΥΛΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ"!


Γράφει ο Υπεχωδικός

Η "τακτοποίηση" για τους ημιυπαίθριους χώρους που ανακοίνωσε σήμερα ο Γ. Σουφλιάς είναι φαύλη και εκβιαστική ταυτόχρονα. Ακολουθώντας την παράδοση που υπάρχει σ΄αυτό τον τόπο να "επιβραβεύουμε" τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες ο Σουφλιάς έρχεται και προσφέρει μία επίφαση νομιμότητας στους "αγχωμένους" ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων ενώ παράλληλα "κλείνει το μάτι" στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενόψει των εκλογών. Σήμερα "τακτοποιούμε" τους...
ημιυπαίθριους, αύριο θα "τακτοποιήσουμε" και εσάς είναι σαν να τους λέει. Είναι η γνωστή φαύλη πρακτική που δυστυχώς ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις σ΄αυτή τη χώρα. Ταυτόχρονα με την "τακτοποίηση" ασκείται ένας ωμός εκβιασμός στους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων χώρων. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση με αφορμή την αντιμετώπιση ενός προβλήματος έρχεται να επιβάλει έκτακτη εισφορά στους πολίτες και να τους εκβιάσει ζητώντας τους να πληρώσουν τώρα, γιατί αργότερα θα τους κάνει... ελέγχους (!!!) και θα πληρώσουν περισσότερα. Να θυμίσουμε ότι το καθεστώς της παρανομίας στους ημιυπαίθριους δημιουργήθηκε με την ανοχή, αν όχι την εύνοια του κράτους. Επί χρόνια οι εργολάβοι κερδοσκοπούσαν θρασύτατα με το θέμα αυτό και χρεώνουν το τετραγωνικό μέτρο του ημιυπαίθριου χώρου όσο και το τετραγωνικό μέτρο του διαμερίσματος. Όμως, η ελληνική πολιτεία ποτέ δεν παρενέβη, ως όφειλε, για να προστατεύσει τους πολίτες. Τώρα έρχεται το ΥΠΕΧΩΔΕ να ζητήσει "τα ρέστα" με αμφίβολες συνταγματικά ρυθμίσεις που στην πραγματικότητα θα θέσουν υπό ομηρία τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων. Ο Γ. Σουφλιάς βάφτισε "τακτοποίηση" την όλη διαδικασία γιατί γνωρίζει ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών. Έτσι με την διαδικασία που επιβάλει απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων χώρων από το πρόστιμο διατήρησης όμως δεν αλλάζει το νομικό καθεστώς τους. Θα εξακολουθήσουν να είναι ημιυπαίθριοι χώροι και επομένως οι κατασκευές που τους έχουν μετατρέψει σε κλειστούς χώρους θα παραμείνουν αυθαίρετες.Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες δηλώνουν την αυθαιρεσία τους, πληρώνουν και γίνονται "όμηροι" του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπουργείου Οικονομίας που όταν ξαναχρειαστούν χρήματα θα έρθουν να εφεύρουν μια νέα διαδικασία για "να μας τα πάρουν". Πάντως, όπως συνηθίζει ο Σουφλιάς φρόντισε να υπάρχει και το "φύλλο συκής" για την όλη μεθόδευση.Πρόκειται για την αλλαγή των διατάξεων για την κατασκευή των ημιυπαίθριων χώρων και των υπογείων. Με τις ρυθμίσεις αυτές δεν θα μπορούν να γίνουν αυθαιρεσίες υποστηρίζει ο Σουφλιάς. Πολύ αμφιβάλουμε. Όσο υπάρχουν φαύλοι πολιτικοί και κυβερνήσεις όλα θα γίνονται...

pressmme

Read more...

ΥΠΟΨΙΝ Κας ΜΙΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ...


Ο Γ. Παπανδρέου έχει ενημερωθεί για όλα όσα λέτε και υπόσχεστε στον επιχειρηματία και... στενό φίλο σας Άρη Βωβό περί "οικονομικής αποκατάστασής του εάν και εφόσον γίνετε υπουργός;". Μάλλον όχι. Οπότε λέμε να τον ενημερώσουμε εμείς, μέσα από το pressmme.
Σ.Σ. Ούτως ή άλλως υπουργός αποκλείεται να γίνετε, όσο υπάρχει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ...

pressmme

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ



Σημεία ομιλίας Λ. Κατσέλη στην Ημερίδα της ΟΚΕ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, κατά την ομιλία της στην ημερίδα της ΟΚΕ, με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση: Ο ρόλος του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση τους» αναφέρθηκε σε τρεις δέσμες πολιτικών, που μπορούν να αμβλύνουν και να ανατρέψουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε πολιτικές για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε πολιτικές για την αναβάθμιση της παιδείας, της κατάρτισης, της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και σε πολιτικές για την αναβάθμιση των θεσμών διακυβέρνησης, με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και άρση των υπαρχόντων αντικινήτρων.




Συνέντευξη Τύπου Μ. Χρυσοχοϊδη και Φ. Σαχινίδη την Πέμπτη 2 Ιουλίου, για το κόστος των κυβερνητικών πολιτικών στο εισόδημα και για την αναδιάταξη στον χώρο της έρευνας





Δήλωση Λ. Κατσέλη μετά απο συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Εργαζόμενων της Εμπορικής Τράπεζας





Συνέντευξη Γ. Φλωρίδη στον Ρ/Σ «ALPHA» και στο δημοσιογράφο Μπ. Παπαπαναγιώτου





Δήλωση Ντ. Ρόβλια σχετικά με τη νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας


Read more...

Το ΠΑΣΟΚ ζητά έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής




Το ΠΑΣΟΚ ζητά την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, κοινοποίησε στους δημοσιογράφους, η αναπλ. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.



Read more...

O Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης






ΔΗΛΩΣΗ


O Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαίθριους χώρους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά τον Υπουργό Οικονομικών ήρθε η σειρά του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ να εξαγγείλει σήμερα ξεχωριστά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Διότι περί τακτοποίησης πρόκειται αφού –όπως ανέφερα σε δήλωσή μου την περασμένη εβδομάδα- νομιμοποίηση δεν μπορεί να γίνει. Στόχος μοναδικός να εξασφαλισθούν, όπως αναγνωρίζει ο Υπουργός στις δηλώσεις του, δύο δισ. ευρώ για τη «μαύρη τρύπα» των δημοσίων εσόδων.

Η τακτοποίηση αυτή αφορά την πλέον διαδεδομένη πολεοδομική παράβαση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφορά πάνω από το 90% των διαμερισμάτων.

Με καθαρά εισπρακτικά και ψηφοθηρικά κριτήρια και με μια έωλη νομικά διαδικασία, η Κυβέρνηση προχωρά σε αυτό που η ίδια ονομάζει τακτοποίηση, εξαπατώντας στην ουσία τους πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν στη συνέχεια να πληρώσουν επιπλέον τα πρόστιμα αυθαιρέτων που αναλογούν για τη νομιμοποίηση ή την εξαίρεση τους, και να καταστούν όμηροι μιας εκβιαστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση κάνει χρήση ενός μαζικού φαινομένου παρανομίας –με ευθύνη του κράτους- επιθυμώντας να πετύχει την εισροή πόρων στα Ταμεία. Η πολιτική αυτή όμως θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην επόμενη γενιά αυθαίρετης δόμησης. Μια πολιτική που γυρίζει δεκαετίες πίσω τη χώρα μας που πνίγεται από την άναρχη οικιστική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική κατάρρευση!

Η ΝΔ μιλάει για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και πάλι στην πράξη διαλέγει την κατάλυση της νομιμότητας, τη διατήρηση του πολεοδομικού χάους, και την εξαπάτηση των πολιτών με στόχο να καλύψει τα ελλείμματα και τις αποτυχίες της. Πέντε χρόνια μετά, ακόμα δε φαίνεται να έχει καταλάβει τι συμβαίνει όταν πριονίζεις το κλαδί στο οποίο κάθεσαι…




Read more...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ «ΝΕΤ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ


Δ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ: Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος είναι και υπεύθυνος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα του περιβάλλοντος. Κύριε Κουβέλη καλή σας ημέρα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καλημέρα κ. Χατζημιχάλη.

Δ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ: Είπα και στον πρόλογο ότι το θέμα της Κοπεγχάγης είναι πολύ σημαντικό και πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να το βάζουμε στην ατζέντα μας, στην καθημερινή μας ατζέντα, να δούμε τι θέλουμε και που το πάμε.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Έτσι ακριβώς.

Δ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ: Μπορεί ο πολιτικός κόσμος να το κάνει αυτό όταν ταλανίζεται από χίλια-δυο άλλα ταπεινότερα ή μη, μεγαλύτερα ή μικρότερα;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Νομίζω ότι αυτό που είπατε είναι και το κλειδί της απάντησης, ότι δεν μπορεί να αφήνουμε τα σημαντικά εξαιτίας των επειγόντων, όταν αυτά είναι ταπεινότερα ή λιγότερο σημαντικά, με αυτή την έννοια το λέω, γιατί προφανώς τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη δεν είναι ταπεινότερα προβλήματα, απλώς όταν κανείς τα συγκρίνει με το τι έρχεται λόγω της κλιματικής αλλαγής σε επίπεδο αλλαγής του τρόπου ζωής του κάθε ανθρώπου πάνω στον πλανήτη, νομίζω ότι κάποια πράγματα αποκτούν ένα συγκριτικό μέγεθος λίγο μικρότερο.

Ας πούμε, επειδή το είπατε και στην εισαγωγή, ένα θέμα είναι το κάπνισμα, αλλά και η κλιματική αλλαγή έχει να κάνει με ένα άλλο είδος καπνίσματος, αυτό του πλανήτη, που πρέπει να το σκεφτούμε εξ ισου σοβαρά.

Κοιτάξτε, η συνάντηση που θα γίνει το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, που είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία να υπάρξει μία παγκόσμια συμφωνία για δεσμευτικές θέσεις των μεγάλων δυνάμεων, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας, για να πάρουν μέτρα για το περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για την προετοιμασία, δηλαδή αυτό που λέμε- την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή που ήδη υπάρχει, έχει πάρα πολύ σημασία.

Και γιατί έχει σημασία. Γιατί αν σκεφτούμε ότι αν έχουμε μία μέση άνοδο της θερμοκρασίας της τάξης των 2 βαθμών η Ελλάδα – για να πω ένα παράδειγμα – παύει να αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για τουρισμό, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.

Ή αν πούμε ότι πάλι με μία αντίστοιχη αύξηση της θερμοκρασίας η Ελλάδα μπαίνει σε μία περιοχή όπου οι υδάτινοι πόροι γίνονται πλέον σπάνιοι, μπαίνουμε σε μία περίοδο ξηρασίας παρατεταμένης, για πάρα πολλά χρόνια προφανώς, καταλαβαίνετε ότι αυτό σε επίπεδο καθημερινότητας του πολίτη, για τις αγροτικές οικογένειες, για τη παραγωγή προϊόντων κλπ, μπορεί να ανατρέψει τελείως τα δεδομένα στα οποία ζούμε.

Γι’ αυτό το λόγο συζητήσαμε χθες στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μοντενέγκρο το θέμα της κλιματικής αλλαγής, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, οι σοσιαλιστές και προφανώς και οι άλλες δυνάμεις, να τοποθετηθούν από τώρα για το ποιες πρέπει να είναι αυτές οι δεσμευτικές συμφωνίες που θα γίνουν στην Κοπεγχάγη.

Και μάλιστα εγώ πρότεινα στην Κοπεγχάγη να εκπροσωπηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής από τον Πρόεδρό της τον Γιώργο Παπανδρέου, που να ξεκαθαρίσει και να θέσει την τοποθέτηση των σοσιαλιστών παγκόσμια για μία τέτοια δεσμευτική συνάντηση.

Δ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ: Έχετε δίκιο απ’ την πλευρά σας που λέτε ότι αν μεταφέρουμε τα όσα σημαίνει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητά μας, θα γίνει πιο εύκολο και να τα δούμε και πιο εύκολο να τα συζητήσουμε και να τα συζητάμε όλο και πιο συχνά. Θεωρείτε όμως ότι υπάρχουν κάποια βήματα το τελευταίο διάστημα;

Διάβαζα μόλις χθες, αν δεν κάνω λάθος, ότι πέρασε με οριακή πλειοψηφία από το Κογκρέσο μία πρόταση του Ομπάμα για παράδειγμα για την πράσινη ανάπτυξη στη χώρα του και για τον περιορισμό των ρύπων. Καταρχήν η εκλογή του Ομπάμα, η οποία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε εξαγγελίες για πράσινη ανάπτυξη, θεωρείτε ότι σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών και μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες, όπως η Κίνα ή η Ινδία, που είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα, τουλάχιστον έτσι λένε οι στατιστικές;

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πιστεύω ότι σηματοδοτεί πάρα πολύ σημαντική αλλαγή, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί αυτό που είπατε ότι κατάφερε να περάσει από το Κογκρέσο έστω και με οριακή πλειοψηφία αυτή την καινούργια νομοθεσία για την κλιματική αλλαγή, σκεφτείτε ότι αν αυτό το συζητούσαμε ένα χρόνο πριν, δηλαδή στην θητεία Μπους, θα μας φαινόταν σαν ένα ανέκδοτο, ότι θα ήταν αδύνατο οι Ηνωμένες Πολιτείες να υιοθετήσουν τέτοιου είδους νομοθεσία.

Αυτή η ανατροπή που έχει καταφέρει ο Ομπάμα έχει τεράστια σημασία και έχει όπως πάρα πολύ εύστοχα το είπατε, σημασία γιατί μπορεί να επηρεάσει τη θέση άλλων δυνάμεων και κυρίως της Κίνας. Να σας πω ότι η αίσθησή μου είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνηση του Ομπάμα έχει επιδείξει μία πολύ μεγάλη οξυδέρκεια στο θέμα και μάλιστα εδώ να πω το χαρακτηριστικό που μου έκανε εντύπωση, ότι ο Υπουργός Ενέργειας που έχει ορίσει ο Ομπάμα είναι κινεζικής καταγωγής.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό προφανώς προοιωνίζει και μία αρκετά αναπτυγμένη συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών υπερδυνάμεων στα ενεργειακά θέματα, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουν βάλει στόχο να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες σε θέματα νέων μορφών ενέργειας, ανανεώσιμων μορφών ενέργειας.

Το Μάρτιο που έτυχε να είμαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνειδητοποίησα ότι μέσα στο πακέτο διάσωσης της οικονομίας, ο Ομπάμα έχει βάλει ένα ποσό της τάξης των 20 δις δολαρίων για δύο χρόνια, για το 2009 και για το 2010, μόνο για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αυτά είναι βήματα που θεωρώ ότι είναι πολύ θετικά και μακάρι να τα συναντάμε συχνά.

Το ίδιο γίνεται βέβαια στην Ευρωπαϊκή Ένωση που η Ευρώπη είχε καταφέρει και χάρη στον Επίτροπο Περιβάλλοντος που έχει επιδείξει μεγάλο ζήλο σε αυτά τα θέματα.

Δ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ: Τον κ. Δήμα.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ναι. Να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης που θα έθετε όλες τις υπόλοιπες χώρες προς μία δεσμευτική συμφωνία. Και νομίζω ότι θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, μέχρι την Κοπεγχάγη.

Βέβαια, από εκεί και πέρα αυτά κάνουν οι υπερδυνάμεις. Το ζήτημα είναι τι κάνουν και οι μικρότερες χώρες, όπως είναι και η δική μας, γιατί πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα έχουμε μείνει κυρίως στα λόγια…

Δ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ: Είναι θέμα μιας άλλης κουβέντας την οποία θα κάνουμε και φαντάζομαι ότι και εν όψει Κοπεγχάγης θα κάνουμε μια κουβέντα και για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ προς το παρόν. Να είστε καλά. Καλό μεσημέρι.

ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να είστε καλά. Καλό μεσημέρι.

Read more...

Nέα απίστευτη δήλωση του Αλογοσκούφη...


«Και στην Γερμανία το σκάνδαλο Siemens κουκουλώθηκε...»!

.
Πρίν λίγο στο ραδιόφωνο του Alpha και στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο πρώην Υπουργός οικονομικών κύριος Αλογοσκούφης είπε πράγματι την αλήθεια (του ξέφυγε βεβαίως....).
Είπε συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την περίπτωση αμνηστίας του κυρίου Χριστοφοράκου εφόσον εκείνος δώσει τους πολιτικούς που τα πήραν, οτι είναι αντίθετος σε κάτι τέτοιο και οτι «και στην Γερμανία το σκάνδαλο Siemens κουκουλώθηκε ... !»
Αυτή η πρόταση του πρώην Υπουργού ήταν όλα τα λεφτά και βεβαίως ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν δηλαδή και στην Ελλάδα θα το κουκουλώσουμε... κοινώς τον ρούμπωσε !
Alexandros F.

press

Read more...

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης...



.
Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης επέλεξε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλαμίδας και αντιπρόεδροι οι Αρεοπαγίτες Διονύσης Γιαννακόπουλος, Μίμης Γραμματικούδης, Δημήτρης Πατινίδης και Θεοδώρα Γκορίνη. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο Ιωάννης Τέντες.
Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και αντιπρόεδροι οι σύμβουλοι Φιλοκτήμων Αρναούτογλου, Νίκος Σακελλαρίου, Δημήτρης Πετρούλιας και Αθανάσιος Ράντος.
Αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγησαν ο Θεοχάρης Δημακόπουλος και ο Διονύσης Λασκαράτος.

press


Read more...

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Press-gr για τον Βενιζέλο...

"Δεν προτρέπουμε τα στελέχη να πηγαίνουν ή να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων...
.
"Χάλασε τον κόσμο" ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να εξασφαλίσει μια επίσημη δήλωση του ΠΑΣΟΚ, ότι ...δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία του στην εκδήλωση του Γιώργου Αλογοσκούφη, ύστερα από όσα φιλοξενήθηκαν στο Press-gr (δείτε σχετικά εδώ).
Πριν από λίγο λάβαμε από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ το ακόλουθο e-mail με μια άκρως προσεκτική πάντως διατύπωση σύμφωνα με την οποία "ουδέποτε υπήρξε ή πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε προτροπή ή υπόδειξη προς τα στελέχη του Κινήματος, για την συμμετοχή τους ή μη σε εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων...". Και φυσικά, κανείς δεν είπε ή έγραψε ότι θα εκφραζόταν δημοσίως οποιαδήποτε ενόχληση. Κατά τα λοιπά και επί του παρόντος ...ψυχραιμία (όπως θα έλεγε και ο παλαιός σας φίλος Κ. Λαλιώτης) κ. Βενιζέλο!
Το e-mail του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ προς το Press-gr έχει ως εξής:
Προς Press-gr.blogspot.com
Αγαπητοί κύριοι,
Με αφορμή σχόλιο του συνεργάτη σας κ. Στέλιου Ζαφείρη, το οποίο αναρτήθηκε χθες, Τρίτη 30 Ιουνίου, στο blog σας, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι:
Ουδέποτε υπήρξε ή πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε προτροπή ή υπόδειξη προς τα στελέχη του Κινήματος, για την συμμετοχή τους ή μη σε εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι, δεν μπορεί να υπάρξει -και δεν υπήρξε- οποιοσδήποτε σχολιασμός εκ μέρους της «Ιπποκράτους», όπως αναφέρεται στο σχόλιό σας, για την συμμετοχή του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη.
Ίσως, γι΄αυτόν τον λόγο και εσείς στην απάντησή σας, μετά την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέρεστε σε συζητήσεις με βουλευτές στη Βουλή και όχι στην «Ιπποκράτους».
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

press


Read more...

Εκλογές το Σεπτέμβρη...


Καλούνται όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. 1η Αυγούστου να 'ναι στην Αθήνα...
Αυτό που ξέραμε μας το επιβεβαίωσε ο Γιώργος Βλάχος στην εκπομπή του Αυτιά. Πως συνάγεται τούτο;

Από την πληροφορία ότι...

...ο Γραμματέας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, ζήτησε από τους βουλευτές να τακτοποιήσουν τα θέματα των αδειών και διαφόρων υποχρεώσεων τους και την 1η Αυγούστου να βρίσκονται όλοι στην Αθήνα.

Ο Κουρασμένος φαίνεται πως δεν θα περιμένει να συρθεί σ' εκλογές το Μάρτιο και θα τις προκηρύξει Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη...

.nonews-news


Read more...

Από του...Ζαγοριανού, στου Πήτ...


Ο Τσουκάτος μετά την "απελευθέρωσή του" πήγε για καφέ στου "Πήτ" στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι. Στην παρέα του ο πρώην υπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ Γιαννίτσης.
Ο κόσμος που...

τον έβλεπε τον χαιρετούσε, και μάλιστα με θερμές εκδηλώσεις. Τον χτυπούσε στην πλάτη και τού' λεγε "Θόδωρε έχεις δίκιο. Είμαστε μαζί σου".
Κοίτα αδελφέ μου τι σου κάνει η μεγάλη δημοσιότητα.
Ήρωας ο Τσουκάτος!...

nonews-news


Read more...

ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ...


Της Χριστίνας Κοραή
(από την Ελευθεροτυπία)

Πίσω από το ΚΚΕ επιχειρεί τώρα να κρυφτεί η κυβέρνηση στην περίπτωση που αποφασίσει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο για να αποφύγει την πανωλεθρία τον Μάρτιο του 2010. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι βάζει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια σημαντική στιγμή στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος. «Δεν συμφωνούμε φυσικά με τη διαχρονικά γνωστή στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας να μην ψηφίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πολύ περισσότερο τώρα...

που μιλάμε για τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει μεγάλη αποδοχή από τους Ελληνες πολίτες και είναι σύμβολο ενότητας».
«Η θέση του ΚΚΕ είναι πάγια και σταθερή», ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του κόμματος της Αριστεράς. «Δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα ποιο πρόσωπο προτείνεται, γιατί αυτός είναι υποχρεωμένος να υπογράφει τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».
Το ΚΚΕ τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο που ψήφισε ήταν ο πρώην δικαστής στην υπόθεση Λαμπράκη Χρήστος Σαρτζετάκης. Θα είχε εκλογικές απώλειες αν ξαφνικά αποφάσιζε να δώσει δεκανίκι στη Ν.Δ. και μαζί και με τον ΛΑ.Ο.Σ. (που επίσης είπε «όχι») να εξέλεγαν Πρόεδρο και να μην πραγματοποιηθούν εκλογές τον προσεχή Μάρτιο.
Η προοπτική αυτή στενεύει τα περιθώρια των ελιγμών της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο που έχει μπροστά της την 24η Οκτωβρίου, όταν ο Γιάννης Παπαθανασίου θα πρέπει να ανακοινώσει το δεύτερο και σκληρό πακέτο μέτρων προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα που έχει εκτοξευθεί στο 6%.
«Ευτελισμός»
«Η συμπεριφορά αυτή του ΠΑΣΟΚ συνιστά έναν ανεπίτρεπτο ευτελισμό των θεσμών», δήλωσε ο Β. Αντώναρος και το κατηγόρησε ότι έβαλε την χώρα σε άτυπη ή μη άτυπη προεκλογική περίοδο.
Πάντως, διχάζει τη Ν.Δ. ο χρόνος των εκλογών. «Είμαι έτοιμος για εκλογές ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος χθες (στο «Μέγκα»). Πληθαίνουν, όμως, και τα στελέχη που βάζουν στο στόχαστρο τον σύμβουλο στρατηγικής τού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Λούλη, που έχει δώσει και ημερομηνία εκλογών, τις 4 Οκτωβρίου. «Μερικές φορές πέφτει λάθος ακόμα και σε αυτό ο κ. Λούλης», δήλωσε ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού Νίκος Καραχάλιος (στον 9,84). «Οποτε μιλάει για εκλογές, διαψεύδεται. Οποτε ο κ. Λούλης σχεδιάζει εκλογές, η Ν.Δ. χάνει».
Κάπου στη μέση κινείται η Μαριέττα Γιαννάκου. «Δεν έχει πρόθεση (ο κ. Καραμανλής) να κάνει εκλογές, αλλά βεβαίως αντιλαμβάνεστε ότι οι δυσκολίες υπάρχουν με τους 151», δήλωσε (στον 98,4).
Ο Αλογοσκούφης
Στο μεταξύ, ο Γ. Αλογοσκούφης συνέχισε το «αντάρτικο» και ο Β. Αντώναρος τον άδειασε. «Βρίσκω μια δυσκολία να κατανοήσω και σίγουρα εγώ δεν θα το εισηγούμουν, τις έκτακτες εισφορές και τα προσωρινά μέτρα», είπε ο πρώην «τσάρος» (στον Φλας), ενώ διαφώνησε και με την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη», απάντησε ο Β. Αντώναρος. «Παρουσιάζει συνέχεια διάφορες καινούργιες μορφές. Εχει ποικίλες επιπτώσεις. Αποστολή, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι να παρεμβαίνει, να κάνει τις διορθώσεις οι οποίες απαιτούνται, ώστε οι συνέπειες, αφενός, για τη χώρα και τους πολίτες να αμβλύνονται και αφετέρου η χώρα να είναι έτοιμη για την περίοδο που θα βγει από την κρίση, που θα τελειώσει η κρίση».
Ο Γ. Αλογοσκούφης επιχείρησε να πετάξει από πάνω του τις ευθύνες για την εκτόξευση του ελλείμματος στο 6%. «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν υπήρχε καμία διαφωνία μέσα στην κυβέρνηση, έτσι;», είπε. «Υπήρχαν διαφωνίες στην κυβέρνηση μέσα για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Μέχρι το 2007 σχεδόν όλες μου οι εισηγήσεις γίνονταν αποδεκτές. Μετά, όμως, είχαμε περισσότερο σύνθεση και λιγότερη άποψη του υπουργού Οικονομίας».
pressmme


Read more...

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ BBC ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Ένα σοκαριστικό ντοκουμέντο-ρεπορτάζ (πατήστε κλικ) για τις άθλιες συνθήκες εγκλεισμού των ασθενών στις ψυχιατρικές κλινικές, είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Λέρο, δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα του BBC. Το ρεπορτάζ( http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8125114.stm) είναι ιδιαίτερα δυσφημιστικό για την Ελλάδα, σε μια περίοδο που οι τουρίστες από την Μεγάλη Βρετανία καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και το Ιόνιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ...
αν και αυτές τις δύο δεκαετίες έγιναν βήματα βελτίωσης των συνθηκών στις κλινικές αυτές, μία επίσκεψη στο Δρομοκαΐτειο Ίδρυμα αποδεικνύει ότι «σε ορισμένους τομείς του συστήματος λίγα πράγματα έχουν αλλάξει».Η δημοσιογράφος Χατζηματθαίου, περιγράφει εικόνες ασθενών δεμένων στα κρεβάτια τους με δερμάτινα λουριά και κουβάδες που χρησιμοποιούνται ως αυτοσχέδιες λεκάνες αποχωρητηρίων. Τονίζει την έλλειψη επαρκούς νοσηλευτικού προσωπικού και σημειώνει ότι εξωτερικά το κτίριο μοιάζει εγκαταλειμμένο, με τοίχους που καταρρέουν και σπασμένα πατζούρια που κρέμονται από τα παράθυρα.
pressmme


Read more...

ΠΕΡΙ ΔΟΛ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Το... Μνημόσυνο του Καραμανλή έκανε πριν από λίγο στο Da Capo ο Νίκος Κακαουνάκης. Έλεγε ότι θα χάσει τις εκλογές με μεγαλύτερη από 5 μονάδες διαφορά. Έλεγε ακόμα ότι τα συγκροτήματα και ειδικά ο ΔΟΛ μέσα στο καλοκαίρι θα αναγκαστούν να κάνουν στροφή υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου καθώς δεν θα αντέξουν τις πιέσεις των αναγνωστών τους οι οποίοι προέρχονται από τον κεντροαριστερό χώρο. Για τον ίδιο δεν έλεγε τίποτα. Εκεί που θα έκλεινε με τον ΑΝΤ1, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στο κανάλι του Αμαρουσίου δύσκολα θα πάει εκεί...
pressmme

Read more...

"ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ"


"Πούλησε τους Λοχαγούς. Μας πούλησε όλους. Εμείς τον κάναμε πολιτικό παράγοντα και εμείς τον παρουσιάσαμε στον Καραμανλή. Ο Αλογοσκούφης είναι αχάριστος. Εκτέθηκε πολύ άσχημα και με την κωλοτούμπα που έκανε. Εκεί που ασκούσε κριτική στον Καραμανλή στην συνέχεια άρχιζε να τον υμνεί. Αστεία πράγματα". Τάδε έφη για τον πρώην υπουργό Οικονομίας πριν από λίγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Καλαντζής, ένας από τους πιο στενούς φίλους του Αλογοσκούφη τα τελευταία χρόνια.
pressmme.


Read more...

Ελέυθερος ο Τσουκάτος...


Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ ο Θόδωρος Τσουκάτος.

Δήλωσε πανευτυχής από την απόφαση και ευχαρίστησε τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ για όσα κατέθεσαν γι αυτόν...


nonews-news

Read more...

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Ευρώπης


1 Ιουλίου 2009, 00:03

του Ευάγγελου Ανδρουλιδάκη

Σε ρυθμό αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει σιγά-σιγά όλη η Ευρώπη. Μετά τους γαλακτοπαραγωγούς της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου σειρά έχουν οι αγρότες στο Βέλγιο και στην Τσεχία οι οποίοι ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις τον Ιούλιο.

Οι γαλακτοπαραγωγοί έχουν ξεκινήσει δυναμικά τον…«χορό» των κινητοποιήσεων καθώς στις 18 και 19 Ιουνίου βρέθηκαν έξω από το Ευρωκοινοβούλιο όπου διεξαγόταν η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής ενώ στις 22 Ιουνίου έδωσαν το παρόν στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο.

Στο Βέλγιο λοιπόν, το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου οι γαλακτοπαραγωγοί «άνοιξαν» το μέτωπο των δικών τους κινητοποιήσεων στήνοντας μπλόκα έξω από τα κέντρα διανομής τριών μεγάλων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ της χώρας, Colruyt, Delhaize και Carrefour απαιτώντας υψηλότερες τιμές για το γάλα τους.

Τα μπλόκα είχαν ως αποτέλεσμα τα κέντρα διανομής της Colruyt, της Delhaize και της Carrefour ουσιαστικά να αποκοπούν.

Εκπρόσωποι της Colruyt έκαναν λόγο για ζημιές εκατομμυρίων ευρώ από τις ενέργειες των αγροτών, ενώ διοικητικό στέλεχος της Carrefour δήλωσε ότι η εταιρεία κατανοεί τις αγωνίες και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και ότι είναι διατεθειμένη να συνομιλήσει μαζί τους αλλά και πως είναι απαραίτητη μια πολιτική πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί μια λύση για όλους.

Στην Τσεχία, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγοί διέκοψαν με τα οχήματά τους για δύο ώρες την κυκλοφορία στο κύριο οδικό δίκτυο της χώρας που συνδέει την Πράγα με το Μπρνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κινητοποίηση πήραν μέρος τουλάχιστον 1000 αυτοκίνητα, φορτηγά και τρακτέρ.

«Εδώ και περισσότερο από έξι μήνες η τιμή που παίρνουμε για το γάλα που παράγουμε δεν επαρκεί ούτε για να καλύψουμε τα έξοδά μας», δήλωσε ο Jindrich Snejdrla, αναπληρωτής πρόεδρος του Αγροτικού Συμβουλίου, που οργάνωσε την διαμαρτυρία. «Εάν δε γίνει κάτι σύντομα, μέσα στους επόμενους έξι μήνες είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν 30.000-40.000 γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες λιγότερες σε ολόκληρη τη χώρα».

Το Συμβούλιο εκτιμά ότι η τιμή παραγωγού για το γάλα στην Τσεχία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2004, χρονιά που η χώρα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

protothema


Read more...

Με εγγύηση €500.000 ( ! ) οι άδειες των κολεγίων ...



Αλλαγές στον νόμο για τα ιδιωτικά κολέγια κάνει το υπουργείο Παιδείας στο «παρά πέντε» της αδειοδότησής τους, με βασικό στόχο την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία. Στην υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις 22 Ιουνίου και έχει ήδη διαβιβαστεί στους ιδιοκτήτες των κολεγίων καθορίζονται όλα τα κριτήρια για τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας τους και οι διατάξεις της φωτίζουν τα ασαφή σημεία του νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Αλλαγές γίνονται ωστόσο στα ζητήματα που ήταν εμφανές από την περίοδο ακόμη της εισήγησης του νόμου ότι θα προσέκρουαν σε θέματα κοινοτικής νομοθεσίας, όπως η...
ανάμειξη του ελληνικού κράτους στα προγράμματα σπουδών των παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ. Παραμένει η προϋπόθεση της κατάθεσης εγγυητικής επιστολή 500.000 ευρώ από κάθε ενδιαφερόμενο για να λάβει την άδεια ίδρυσης του κολεγίου του. Προβλέπεται όμως η δυνατότητα να κατατεθεί σε πρώτη φάση απλή επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας με την οποία θα βεβαιώνεται ότι θα εκδοθεί εγγυητική επιστολή υπέρ του κολεγίου που την καταθέτει, όταν αυτή ζητηθεί.

Ετσι το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει με την υπουργική απόφαση ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα ελέγχου στο πρόγραμμα σπουδών κολεγίων που αποτελούν παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Ωστόσο θέτει μια σειρά περιορισμών για τη λειτουργία τους. Μεταξύ αυτών είναι η κατάθεση μελετών για την επαγγελματική αποκατάσταση των υποψηφίων σπουδαστών στις ειδικότητες που θα προσφέρονται. Οπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, μόνο το 10% των καθηγητών των ιδιωτικών κολεγίων θα πρέπει να κατέχει υποχρεωτικά διδακτορικό τίτλο ενώ το 30% θα πρέπει να κατέχει τίτλο μάστερ. Οσον αφορά τα θέματα στέγασης των κολεγίων, στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι άδεια μπορεί να πάρει όποιος ιδιοκτήτης κολεγίου κατέχει, το «μίνιμουμ», 300 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να έχει ανακοινώσει ως τις 31 Αυγούστου τα ονόματα των επιχειρήσεων που λαμβάνουν άδεια λειτουργίας για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ έχει παραλάβει ως σήμερα σχεδόν 40 αιτήσεις. Η νέα υπουργική απόφαση, που εξασφάλισε «Το Βήμα», προβλέπει ότι: * Τα κολέγια που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε σύμπραξη με αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (τα αναφερόμενα ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων) με τη νομική μορφή της συμφωνίας δικαιόχρησης, «υποβάλλουν το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών όπως αυτό έχει εγκριθεί από το εκπαιδευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής και το οποίο εφαρμόζεται ως έχει». Μαζί με το πρόγραμμα υποβάλλονται και οι συμφωνίες δικαιόχρησης ή πιστοποίησης.

* Το πρόγραμμα σπουδών πρέπει να καλύπτει με πληρότητα όλα τα παρεχόμενα γνωστικά αντικείμενα και να περιλαμβάνει αναλυτικό περιεχόμενο κάθε προτεινόμενου μαθήματος, ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων ανά εξάμηνο, χαρακτηρισμό προτεινομένων μαθημάτων σε «υποχρεωτικά» και «προαιρετικά», σε «θεωρητικά», «εργαστηριακά» και «μεικτά». Πρέπει ακόμη να περιλαμβάνει αριθμητική και περιγραφική κατάσταση μαθημάτων με τον απαιτούμενο εποπτικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, τα απαιτούμενα προσόντα των διδασκόντων και τα διδακτικά βοηθήματα.

* Οι διδάσκοντες στα κολέγια που αποτελούν παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων πρέπει να κατέχουν τα προσόντα που έχουν οι καθηγητές στο αντίστοιχο τμήμα του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου, ενώ αντίστοιχη πρέπει να είναι και η αναλογία διδασκόντων- διδασκομένων. Οι διδάσκοντες στα κολέγια πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτοχοι πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ (πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου, ισότιμου και ομοταγούς αλλοδαπού ιδρύματος και να έχουν τουλάχιστον τριετή εκπαιδευτική, ερευνητική ή επαγγελματική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου τους. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (ως 10% του συνολικού αριθμού των διδασκόντων σε κάθε κολέγιο) δεν απαιτείται η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ για τη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων που επαρκούν μόνο ειδικές τεχνικές ή πρακτικές δεξιότητες. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να έχουν τουλάχιστον πενταετή εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο των ειδικών δεξιοτήτων τους. Ποσοστό τουλάχιστον 30% του συνολικού αριθμού των διδασκόντων σε κάθε κολέγιο πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από ελληνικό ΑΕΙ ή ομοταγές ίδρυμα του εξωτερικού. Ποσοστό 10% πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε διδακτορικό δίπλωμα.

* Η αίτηση για χορήγηση άδειας κολεγίου συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας. Πρέπει ωστόσο να τεκμηριώνεται ακόμη, μέσα από τα κεφάλαια της μελέτης, «η αξιοπιστία και η οικονομικά εύρωστη λειτουργία του κολεγίου για τα επόμενα τρία εκπαιδευτικά έτη από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση άδειας λειτουργίας».

- Μαζί με την αίτηση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του κολεγίου υποβάλλεται και εισηγητικό σημείωμα με περίγραμμα κάθε προσφερομένης ειδικότητας (ανάλυση επαγγελματικού έργου και επαγγελματικής δραστηριότητας). Ακόμη θα αναφέρονται οι τομείς επαγγελματικής απασχόλησης των σπουδαστών, με αναφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς εργασίας.

* Κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομή. Ο ελάχιστος συνολικός χώρος του κολεγίου, ανάλογα με τις προσφερόμενες ειδικότητες, πρέπει να είναι 300 τ.μ., στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπαίθριοι ή ημιυπαίθριοι χώροι και οι βοηθητικοί χώροι του κολεγίου. Προβλέπεται ότι κολέγια μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς δικά τους εργαστήρια, αλλά με εργαστήρια δανεικά ή ενοικιαζόμενα. Προβλέπεται ακόμη ότι στα κολέγια όπου εκπαιδεύονται περισσότεροι από 1.500 σπουδαστές είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ιατρείου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και η ύπαρξη ασθενοφόρου.

Κ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ (πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων)
Περιμένουμε και αναγνώριση των πτυχίων
Η χορήγηση των αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας δεν θα αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο λειτουργίας μας, γιατί ούτως ή άλλως υφιστάμεθα εδώ και χρόνια τους πιο απαιτητικούς ελέγχους των βρετανικών πανεπιστημίων με τα οποία συνεργαζόμαστε, του Βρετανικού Οργανισμού Ελέγχου Ποιότητας των Πανεπιστημίων (QΑΑ), του Βρετανικού Οργανισμού Πιστοποίησης (ΒΑC).

Εν τούτοις, οι άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας θα επιτρέψουν στο υπουργείο να καταρτίσει επιτέλους έναν κατάλογο με τα κολέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνούμε ότι οι σπουδαστές και οι απόφοιτοί μας ενδιαφέρονται κυρίως για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος αναγνώρισης των πτυχίων των κολεγίων με βάση τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Αυτό, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να εκδοθεί εντός του Ιουλίου 2009. Ελπίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει πολύ γρήγορα και στην εφαρμογή των νόμων.

nonews-news


Read more...

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ...


Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομολόγος)

Αγαπητό pressmme, με ανησυχία διάβασα σήμερα στην έγκριτη Καθημερινή (σελ. 23 - πατήστε κλικ), ότι το εξωτερικό χρέος των 186 δις € το 2004, διπλασιάστηκε σε μια 5ετία και έφθασε το 2009 στα 369,1 δις €!. Κύριοι, οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους για την...
κάκιστη οικονομική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης τα αποτέλεσμα της οποίας είναι υπέρ το δέον ορατά. Μέσα σε 5 χρόνια διακυβέρνησης η Ελλάδα όπως λέει το σχετικό δημοσίευμα να χρωστάει ενάμιση ΑΕΠ. Επίσης στην σελίδα 22 αναγράφεται ότι μειώθηκαν τελευταία οι καταναλώσεις τροφίμων -8%, καυσίμων –16% και γενικά ο δείκτης όγκου λιανικού εμπορίου κατά 12%!!! Μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ο λαός ευημερεί(;) αγκομαχώντας! Και ο Γ. Γ.Αλογοσκούφης αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής παρουσιάζει νέα βιβλία. Τι γράφει εκεί μέσα; Είμαι πολύ περίεργος. Λυπάμαι αλλά δεν πάμε καθόλου μα καθόλου καλά...

pressmme

Read more...

Ετοιμος ο Χριστοφοράκος να δώσει τα cd με τα ονόματα στην εισαγγελέα στη Γερμανία


Κάτω από τη σφοδρή πίεση της εισαγγελέως Μονάχου που ερευνά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, βρίσκεται από χθες ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος:

«Δώσε τα CD με τα ονόματα που έχεις καταθέσει σε συμβολαιογράφους», ήταν η πρώτη απαίτηση της Γερμανίδας εισαγγελέως, ενώ οι συνήγοροι του πρώην ισχυρού άνδρα τής Ζίμενς Ελλάς ανέφεραν ότι τον έχουν συμβουλέψει «να τα πει όλα και να τα δώσει όλα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που αποφάσισε να αποκαλύψει στην τετράωρη συνάντησή τους, δεν ικανοποίησαν απόλυτα την εισαγγελέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο ώρες πριν από την πρώτη ανάκριση του κ. Χριστοφοράκου- θα ακολουθήσουν και άλλες- η κ. Μπόιμλερ Χεσλ είχε καλέσει στο γραφείο της τον κ. Ρ. Σίκατσεκ, προκειμένου να συζητήσει μαζί του την ελληνική πτυχή του μεγάλου σκανδάλου. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σίκατσεκ ήταν ο «μεσολαβητής» ανάμεσα στη μητρική Ζίμενς και τον κ. Χριστοφοράκο, που είχε αναλάβει τη «διανομή» των μαύρων χρημάτων στη χώρα μας...

«Μεθοδικός Ελληνογερμανός»
Οι συναντήσεις- ανακρίσεις των δύο προβλέπεται να συνεχισθούν, σύμφωνα με τους Γερμανούς συνηγόρους του πρώην ισχυρού άντρα της Ζίμενς Ελλάς, καθώς ο κ. Χριστοφοράκος θέλει να αποφύγει πάση θυσία την έκδοσή του στην Ελλάδα. Μάλιστα, η εισαγγελέας φέρεται να έχει δηλώσει έπειτα από τη χθεσινή πρώτη ανάκριση, ότι ο κ. Χριστοφοράκος «τίμησε πραγματικά τη φήμη του ως μεθοδικού Ελληνογερμανού».

«Η Εισαγγελία του Μονάχου κραδαίνει πάνω από το κεφάλι του Μιχάλη Χριστοφοράκου την απειλή της έκδοσής του στην Ελλάδα, προκειμένου να πετύχει τη ......
μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία μαζί του», εκτιμούν γερμανικοί νομικοί κύκλοι που συνδέουν τη χθεσινή απόφαση της Εισαγγελίας του Μονάχου να παραπέμψει στο Εφετείο την υπόθεση της έκδοσής του.

Ούτε την ιδιότητα με την οποία ανακρίνεται ο κ. Χριστοφοράκος από τη Γερμανίδα εισαγγελέα δέχθηκε να προσδιορίσει ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Σταϊνκράους-Κοχ. «Αφορά στο περιεχόμενο ανοιχτών υποθέσεων», είπε στα «ΝΕΑ», παραπέμποντας ουσιαστικά στις διώξεις που ακόμη εκκρεμούν για τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς και την επικείμενη δίκη του Μίχαελ Κουτσενρόιτερ- είναι εκείνος που έχει ενοχοποιήσει σε κύριο βαθμό τον Μ. Χριστοφοράκο.

Άσοι στο μανίκι
Σε ποιο βαθμό θα επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον κ. Χριστοφοράκο θα εξαρτηθεί από τους άσους που έχει στο μανίκι του για τα κορυφαία στελέχη της μητρικής Ζίμενς και όχι τόσο από τα στοιχεία που έχει για το πολιτικό χρήμα που διοχέτευσε στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να είναι πολύ δελεαστικοί για να ανοίξει η Εισαγγελία του Μονάχου μία ακόμα σελίδα στο σίριαλ, πέραν της επικείμενης δίκης Κουτσενρόιτερ, που μετά τον διαχειριστή των μαύρων ταμείων Ράινχαρτ Σίκατσεκ είναι το πιο υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος της Ζίμενς που κάθεται στο σκαμνί.

Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται «στρατηγική», η Εισαγγελία Ι χθες το πρωί απέστειλε την υπόθεση της έκδοσης στο αρμόδιο για να αποφασίσει Εφετείο, σημειώνοντας πως από τα στοιχεία των Ελλήνων ανακριτών δεν προκύπτει η παραγραφή όλων των αδικημάτων. Η υπόθεση αφορά το πρώτο ένταλμα σύλληψης που είχε στείλει ο κ. Ζαγοριανός για την υπόθεση του ΟΤΕ και σύμφωνα με το οποίο συνελήφθη ο κ. Χριστοφοράκος στο Ρόζενχαϊμ, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απόφαση και για το δεύτερο ένταλμα με θέμα την υπογραφή της σύμβασης για το C4Ι.

«Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από μόνη της τη διακοπή της έκδοσης του Χριστοφοράκου, λέγοντας πως πρόκειται για σημαντικό μάρτυρα. Για να γίνει όμως αυτό, ο Χριστοφοράκος πρέπει να πείσει πως όντως είναι διατεθειμένος να δώσει στοιχεία για μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας», λέει στα «ΝΕΑ» Γερμανός νομικός με γνώση του θέματος
kafeneio


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών--Πρωινων-- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων


1-7-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΠΡΩΙΝΕΣ









ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ









ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





kafeneio

Read more...