Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ ζητά σύγκληση της Oλομέλειας

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens ζητά το ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Θ. Τσουκάτου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα από το Βιβλίο Εσόδων του της περιόδου 1999, όπου στο διάστημα Ιανουάριος - Μάιος εκείνου του έτους, δεν αναγράφονται έσοδα από την οικονομική εξόρμηση του Κινήματος. Στον ίδιο πίνακα αναγράφονται έσοδα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ουδεμία εγγραφή υπάρχει για το διάστημα Αυγούστου - Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν δύο εγγραφές για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

«Η υπόθεση Siemens δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου και υπάρχει ανάγκη άμεσης διερεύνησης της και πλήρους αποκάλυψης της αλήθειας», είπε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Μ. Καρακλιούμη επικρίνοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι αρνήθηκαν να αποδεχθούν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τρεις φορές «παίζοντας επικίνδυνα με τους θεσμούς και για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες».

Πρόσθεσε ότι η έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής και η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, ώστε το πολιτικό σύστημα, απαλλαγμένο από κάθε σκιά, να προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας και των πολιτών».

«Η χώρα και η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορούν να παραμένουν όμηροι επιλεκτικών διαρροών και σκοπιμοτήτων, που υπονομεύουν κάθε έννοια δικαίου και στην πραγματικότητα οδηγούν στη συγκάλυψη», είπε η κ. Καρακλιούμη, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις για τις απαιτούμενες αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ώστε να εγγυάται την αυτονομία της πολιτικής και τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, προτάσεις για τις οποίες η ΝΔ σιωπά».

"Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε αμέσως"

«Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε αμέσως. Να σας θυμίσω αφενός τις αποφάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αναστολή της κομματικής ιδιότητας των κυρίων Τσουκάτου και Μαντέλη και βεβαίως, να σας θυμίσω και τον έλεγχο στα βιβλία. Έγινε έλεγχος στα βιβλία για εκείνη την περίοδο, στα οποία δεν βρέθηκε καμιά τέτοια εγγραφή. Ως προς αυτόν τον ισχυρισμό κάτι που μαθαίνω και από το ρεπορτάζ, είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο κ. Τσουκάτος», απάντησε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, σε ερώτηση πώς σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τη σημερινή κατάθεση του Θόδωρου Τσουκάτου.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση Τσουκάτου ότι «αν το ΠΑΣΟΚ τον ρώταγε, ως κόμμα, θα έλεγε πού είναι τα λεφτά» και τη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι ο κ. Τσουκάτος υπονοεί πως «αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να μπουν στα επίσημα κομματικά βιβλία κανενός κόμματος και του ΠΑΣΟΚ βεβαίως, πρώτον διότι υπερβαίνουν τα οριζόμενα από το νόμο και άρα υπάρχουν συνέπειες και δεύτερον ότι οι χρηματοδοτήσεις στις προεκλογικές περιόδους γίνονται και με άλλους τρόπους» είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, και είναι το μόνο κόμμα που ο προϋπολογισμός του αναρτάται στο Διαδίκτυο, ενώ ελέγχεται και από τους ορκωτούς ελεγκτές της Βουλής».

«Τα μόνα βιβλία που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διαχείριση εκείνης της περιόδου είναι αυτά που ελέγχθηκαν, τα οποία και επικαλούμαστε» πρόσθεσε η κ. Καρακλιούμη.

Κληθείσα να σχολιάσει την «πικρία που εξέφρασε ο κ. Τσουκάτος για την στάση του ΠΑΣΟΚ» η κ. Καρακλιούμη είπε ότι «ο κ. Τσουκάτος βρίσκεται σε μια δικαστική διαδικασία, δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο».

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου

"Το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι περιφρονεί τον θεσμικό ρόλο των δικαστηρίων. Δεν σέβεται την ανεξαρτησία της λειτουργίας τους. Δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική διαλεύκανση των υποθέσεων" ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου.

"Τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη στην εκτέλεση του έργου της; Ειδικά κάθε φορά που η διερεύνηση κάποιας υπόθεσης δείχνει να φτάνει σε κρίσιμο σημείο; Τι προσπαθεί να συγκαλύψει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ποιους επιχειρεί να προστατεύσει;" συμπλήρωσε και κατέληξε: "Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του".

Λευτέρης Ζαγορίτης

Για "αντιπερισπασμό" μίλησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης. "Ο αντιπερισπασμός είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που προσπαθεί να αποφύγει την αλήθεια. Κάθε φορά που «στριμώχνεται». Όχι μόνον από αντιπάλους, αλλά και όταν δέχεται εξ οικείων τα βέλη, όπως συνέβη σήμερα με την απολογία και τις δηλώσεις του κ. Τσουκάτου" δήλωσε.
nooz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: