Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 3,3% η Ν.Δ. του Μητσοτάκη - Πτώση για ΣΥΡΙΖΑ


Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία με το νέο της αρχηγό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε δημοσκόπηση που έκανε η Alco και δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
dimoskopisi
Όπως και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Παραπολιτικά , έτσι και στη δημοσκόπηση της Alco η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει κατακτήσει την πρώτη θέση όντας το μοναδικό κόμμα με ποσοστό άνω 20% και συγκεκριμένα 21,3%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα υποχωρεί στο 18% μένοντας κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η πρώτη δημοσκόπηση Ανατροπή σκηνικού μετά την εκλογή Μητσοτάκη -Πρώτο κόμμα η ΝΔ


Προβάδισμα 3,7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της.
dimoskopisi
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου:
Νέα Δημοκρατία: 23,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
Χρυσή Αυγή: 4,6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
ΚΚΕ: 4,6%
Ποτάμι: 2,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
Άλλο: 2,4%
Άκυρο/Λευκό: 7,6%
Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
Αναποφάσιστοι: 7,1%
ΔΑ: 2,4%
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Νέο κύμα κακοκαιρίας Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα


Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα
Εικόνα από το Παλαιό Φάληρο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Σφοδρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Σαββάτο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνια ακόμα και στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, το Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε Ιόνιο, δυτική Πελοπόννησο, δυτική Στερεά, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά σε Θεσσαλία, Σποράδες, υπόλοιπη Στερεά (από τις απογευματινές ώρες στην Αττική), Εύβοια, υπόλοιπη Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά στα 9 μποφόρ.

Επίσης το Σάββατο τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από τις βραδινές ώρες σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Τη Δευτέρα τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Όλες οι νέες αντικειμενικές αξίες...



Την υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, προγραμματίζει να δώσει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, στις...
αρχές της εβδομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2016 και θα επηρεάσουν τον τρόπο υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων για το 2016. Το υπουργείο Οικονομικών καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο να αποδεχτεί την πρόταση των επιτροπών.

Έτσι, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα κυμαίνονται από 5% έως και 19-20%. Σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 700 ευρώ αλλά και σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 4000 ευρώ, οι τιμές ζώνης θα παραμείνουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2007.

Επί της ουσίας, η απόσταση των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές θα παραμείνει πολύ μεγάλη, ενώ η κυβέρνηση θα υποσχεθεί ότι η εξίσωση με τις αγοραίες τιμές θα γίνει προς το τέλος του χρόνου, όπως άλλωστε υπαγορεύεται από το ίδιο το μνημόνιο.

Για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση ενώ για όσους πλήρωσαν φόρους μεταβίβασης είναι αβέβαιο αν θα υπάρξει η παραμικρή επιστροφή φόρων καθώς το δικαίωμα αμφισβήτησης του φόρου παραγράφεται έναν μήνα μετά τον καταλογισμό του όποιου ποσού.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ του 2016, αναγκαστικά το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει πλέον σε νέο τρόπο υπολογισμού προκειμένου να λάβει υπόψη και τις νέες μειώσεις. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον νέο φόρο θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που προέκυψε και το 2015.

Δηλαδή, ο φόρος κατοχής θα πρέπει να αποφέρει έσοδα 2,65 δις. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

real.gr

Read more...

Σε κατάσταση εκτάκτου οικονομικής ανάγκης η Βενεζουέλα...



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, έκανε χρήση ειδικών εξουσιών μέσω διατάγματος και έθεσε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου οικονομικής ανάγκης. Το διάταγμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να...
πραγματοποιήσει έκτακτες μεταρρυθμίσεις σε διάστημα 60 ημερών.

Το διάταγμα έρχεται σε μια στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του, η οποία θα γίνει για πρώτη φορά, μετά από 17 χρόνια, σε μια Βουλή ελεγχόμενη από τους πολιτικούς του αντιπάλου.

Ο Νίκολας Μαδούρο δεν έχει ανακοινώσει ποιες μεταρρυθμίσεις θα κάνει πράξη, αλλά έχει κάνει λόγο για την προστασία των κοινωνικών προγραμμάτων του από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και από την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και των ελλειμμάτων, για τα οποία κατηγορεί τους αντιπάλους του.

Τα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφουν ότι ο πληθωρισμός στη χώρα βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά με την κεντρική τράπεζα της χώρας να επιβεβαιώνει ότι έχει φθάσει σε τριψήφιο νούμερο. 

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η οικονομία υποχώρησε κατά 7,1% το τρίτο του 2015 και ο πληθωρισμός έφθασε το 141.5%/. 

Η Βενεζουέλα, που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, έχει υποφέρει αρκετά από την πτώση των τιμών με αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η χώρα κινδυνεύει να φθάσει στο σημείο να μην κερδίζει τίποτα από το πετρέλαιο, το οποίο και προσφέρει το 95% από τα κέρδη εξαγωγών της χώρας.

Ο νέος υπουργός οικονομικών της χώρας έχει πρόσφατα δηλώσει ότι «ο πληθωρισμός δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή», ενώ οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας κατηγορούν μια γνωστή ιστοσελίδα (η οποία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην μαύρη αγορά) και άλλους για «οικονομικό πόλεμο».

Read more...

"Θετική εξέλιξη η εκλογή Μητσοτάκη"...


...για την Αννα Διαμαντοπούλου...
Στην ανάγκη να ενωθούν οι διάσπαρτες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού χώρου μέσω ενός ιδρυτικού συνεδρίου από μηδενική βάση αναφέρεται η Αννα Διαμαντοπούλου, θέτοντας ως διαχωριστική γραμμή στην πολιτική αντιπαράθεση τις...
μεταρρυθμίσεις έναντι του λαϊκισμού.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κρίνει θετικά την εκλογή Μητσοτάκη στη Ν.Δ. και εκτιμά ότι μια συνεπής πορεία του προς το Κέντρο θα επηρεάσει όλα τα κόμματα. Για το ασφαλιστικό, τάσσεται υπέρ της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ένα σχέδιο προς όφελος της νέας γενιάς. Σχολιάζοντας, τέλος, τον εθνικό διάλογο για την παιδεία, σημειώνει με αιχμηρό τρόπο ότι «εξελίσσεται σε πρόσκληση για τσάι στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ». 

Ποια είναι η άποψή σας για το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης; Θα θεωρούσατε προτιμητέα εξέλιξη έναν κυβερνητικό συνασπισμό των λεγόμενων δυνάμεων του προοδευτικού-κεντρώου χώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι) ή και η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απαραίτητη;
Εάν υπήρχε μια διευρυμένη συμφωνία πέρα από το Μνημόνιο, που θα οδηγούσε σε ένα εθνικό σχέδιο τριετίας με στόχο την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη, επεξεργασμένο από κοινού από τα κομματικά επιτελεία, σε μια λογική «υπέρ πάντων η πατρίς», θα είχε νόημα. Κάτι τέτοιο όμως, που απαιτεί τόλμη, δουλειά, πολιτικό κόστος και θυσίες, δεν φαίνεται στον ορίζοντα από κανέναν. Συγκυβέρνηση απλώς για μοίρασμα υπουργείων και αξιωμάτων δεν αφορά τον ελληνικό λαό και ούτε προσφέρει τίποτα.

Στον χώρο της Κεντροαριστεράς, της Κεντροδεξιάς, αλλά και της Αριστεράς εκτυλίσσονται διάφορες πολιτικές διεργασίες. Εκτιμάτε ότι βρισκόμαστε ενόψει διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού χάρτη στη χώρα ή «όλα τριγύρω αλλάζουνε» και οι νοοτροπίες ίδιες μένουν;
Θεωρώ ότι μετά τη διακυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ και την τραγική επιδείνωση της οικονομίας αλλά και της ζωής των πολιτών, έρχεται το τέλος της μεταπολίτευσης και των μύθων της. Η διαχωριστική γραμμή πλέον στην πολιτική βρίσκεται ανάμεσα, από τη μια μεριά, στις μεταρρυθμίσεις που οργανώνουν το κράτος, την οικονομία, την παραγωγή και το κράτος δικαίου και, από την άλλη, στον λαϊκισμό, τον κομματισμό και την αναξιοκρατία. Θεωρώ ότι κόμματα και πολιτικοί, παλιοί και νέοι, θα πρέπει να επιλέξουν με βάση αυτή τη διαχωριστική γραμμή και όχι με τους ξεπερασμένους από την κρίση πολιτικούς ορισμούς του παρελθόντος.

Ειδικά για τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά, συμμετέχετε ενεργά, τις παρακολουθείτε από απόσταση; Κρατάτε σταθερή τη θέση για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό, όπως εσχάτως έχουν υποστηρίξει δημοσίως ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κ.ά.;
Σε συνέχεια των παραπάνω, επιμένω σε ό,τι εδώ και τρία χρόνια διατύπωσα: στην ανάγκη ιδρυτικού συνεδρίου από μηδενική βάση ενός χώρου ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, που θα απαντά στα μεγάλα ζητήματα της δημοκρατίας και της παραγωγής και θα ενώνει τις διάσπαρτες σημερινές δυνάμεις.

Τι σηματοδοτεί κατά τη γνώμη σας η ανάληψη της ηγεσίας της Ν.Δ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την κυβερνητική πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, κόμματα του Κέντρου, όπως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ;
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια θετική εξέλιξη. Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο είναι να τραβήξει το κόμμα του προς το «όνειρό του» και να μη γίνει το αντίθετο. Μια συνεπής πορεία του προς το Κέντρο, με μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει όλα τα κόμματα, μη εξαιρουμένων και των κομμάτων της κυβέρνησης. Ειδικά αν καταφέρει να επιτύχει και την αναγκαία κοινωνική κινητοποίηση γύρω από το μείζον ζητούμενο της εποχής μας, που είναι οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Ολα αυτά δεν είναι καθόλου εύκολα στο συγκεκριμένο κόμμα και ιδιαίτερα στη σημερινή του κατάσταση. Εχει πολλά να κάνει και πολύ περισσότερα να αποδείξει για να τα καταφέρει.

Read more...

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Βεστφαλίας...



Υπεγράφη σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των οικονομικών αρχών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ελλάδας, με...
αφορμή την αποκαλούμενη λίστα Μπόργιανς, που παραδόθηκε πριν λίγες εβδομάδες στη χώρα μας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου, Nobert Walter Borjans. Στόχος αυτής της συμφωνίας όπως δήλωσαν και οι δυο πλευρές είναι η συνεργασία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

"Ηχηρό μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής"

Ο Γερμανός υπουργός, κ. Μπόργιανς, έκανε λόγο για "ηχηρό μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες, ως προς τη διασφάλιση της φορολογικής Δικαιοσύνης", αλλά και προς τρίτους, καθώς "η Ελλάδα επιθυμεί από μόνη της την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών της".

Σύμφωνα με το γερμανό αξιωματούχο, η Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία είναι ένα από τα κρατίδια που έχουν εξελίξει την τεχνογνωσία αναφορικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής: "Οι φορολογικές έρευνες έχουν εξασφαλίσει πάνω από 2 δισ. ευρώ επί πρόσθετα φορολογικά έσοδα, μέσω της αγοράς φορολογικώn CD και της εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων. Σε ολόκληρη τη Γερμανία ξεπερνούν τα 5 δις".

Όπως είπε από το 2010, 120.000 παραβάτες στη Γερμανία έχουν προβεί σε εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων τους στην Ελβετία, νομοθέτημα που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο και το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά στο γερμανικό κρατίδιο έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα 22.000 εθελοντικές αποκαλύψεις κεφαλαίων με εκτιμώμενο πρόσθετο φορολογικό έσοδο άνω των 1 δισ. ευρώ.

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο"
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε την εν λόγω συμφωνία "πραγματική επανάσταση" και όπως είπε : "βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη διαφθορά , τη διαπλοκή, τα συμφέροντα και όλες τις παθογένειες που έθρεψαν το παλιό πολιτικό σύστημα , το οποίο καθ θα ξεριζωθεί... Σε αυτή τη χώρα παραδοσιακά μετά τον Β´ Παγκόσμιο πόλεμο η αποταμίευση διέφευγε στο εξωτερικό υπό μορφή σακούλας και υπό άλλες μορφές στη συνέχεια... Στη χώρα αυτή αυτό που γινόταν μέχρι το Γενάρη του 2015 ήταν να συσσωρεύονται λίστες, τις οποίες κάποιοι περιέφεραν στα συρτάρια τους ή τις απέκρυβαν, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για διερεύνηση", κατέληξε.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο συνεργασίας, υποστήριξε ότι πλέον οι υποθέσεις θα εκδικάζονται άμεσα και το κράτος θα μπορεί να εισπράττει τα οφειλόμενα ποσά, ενώ επεσήμανε ότι "η εθελοντική δήλωση αποκρυβέντων εισοδημάτων σε συνδυασμό με τον ερχομό του περιουσιολογίου θα είναι ένα μέτρο που επίσης θα βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής".

Για τη λίστα Μπόγιαρνς ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί όλη ενώ εντός του προσεχούς εξαμήνου εκτίμησε πως θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλες τις λίστες. "η εισαγγελική ομάδα επιφορτίζεται με το βαρύ έργο, να ολοκληρώσει άμεσα τους ελέγχους, να πάρει από αυτούς με βάση τους κείμενους νόμους αυτά που δικαιούται. Η εκκαθάριση των λιστών είναι υψίστης σημασίας. Η ασυλία τελείωσε".


"Να έρθουν πίσω τα κλεμμένα"
Για πλήθος πληροφοριών τα προηγούμενα χρόνια "που δεν είμαστε βέβαιοι αν έχουν αξιοποιηθεί σωστά " και για ένα σύστημα εξουσίας στο παρελθόν "που ευνοούσε φαινόμενα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς" έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός προανήγγειλε δύο νομοσχέδια. Το πρώτο "θα επιτρέψει για τελευταία φορά να νομιμοποιηθούν κεφάλαια στο εξωτερικό και το εσωτερικό, που δεν έχουν φορολογηθεί έως σήμερα. Αμέσως μετά οι ποινές αυξάνονται, προχωρούμε σε δεσμεύσεις - κατασχέσεις, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις".

Το δεύτερο νομοσχέδιο "θα επιτρέψει στη φορολογική διοίκηση για πρώτη φορά, να έχει πλήρη εικόνα της περιουσίας του πολίτη και της επιχείρησης. Όσοι δεν το κάνουν θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις".

matrix24.gr

Read more...

Τριμερής συνάντηση για τη Softex...



Mε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο συναντώνται εκπρόσωποι της διοίκησης της Softex καθώς και των περίπου 200 εργαζομένων της, στον...
απόηχο της είδησης του λουκέτου για το οποίο ενημέρωσε ήδη η Bolton Group αλλά και των «διαρροών» που αφορούν επικείμενη μεταφορά του εργοστασίου στη Βουλγαρία.

Η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας και προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν διεξόδου μετά τη συγκεκριμένη απόφαση της εταιρίας που φέρνει 200 ακόμη οικογένειες μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Η ίδια η εταιρία αιτιολογεί την απόφασή της να κλείσει τη μονάδα της στην Ελλάδα επικαλούμενη τη ζημιά που προκάλεσε στις εγκαταστάσεις της στο Αιγάλεω η πυρκαγιά του καλοκαιριού και από την οποία, όπως η ίδια ισχυρίζεται, αδυνατεί να ανακάμψει, ενώ ιδαίτερη αναφορά κάνει και στις «χαμηλές αποζημιώσεις» που έλαβε από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί πως ενημερώθηκαν για τις απολύσεις τους τηλεφωνικά, αμφισβητούν την αλήθεια των ισχυρισμών της Bolton Group, λέγοντας πως η δικαιολογία της πυρκαγιάς δεν είναι παρά ένα πρόσχημα.

thepressproject.gr

Read more...